Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική σπείρα ομογενών από το Καζακστάν, που δρούσε για τουλάχιστον ένα έτος, διαπράττοντας ένοπλες ληστείες σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων και εμπορευμάτων, καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί».
Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 36, 35, 31, 31, 28 και 26 ετών, καθώς και ένας (1) 44χρονος Ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Επίσης, αναζητούνται για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική σπείρα δύο (2) ακόμα άτομα, ένας 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ως υπαρχηγός της σπείρας, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης για όμοια αδικήματα και ένας 41χρονος ημεδαπός.
Η εξάρθρωση της σπείρας και η σύλληψη των επτά (7) μελών της είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από συντονισμένες και ταυτόχρονες επιχειρήσεις στις περιοχές των Αχαρνών, του Ωρωπού και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της αρπαγής, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και παραβάσεων της νομοθεσίας «Περί όπλων», ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή για κύρια Ανάκριση.
Επιπλέον, ο αστυνομικός κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi), με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη ληστειών και το παράνομο οικονομικό όφελος.
Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης, είχαν εσωτερική ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους. Αρχηγικό μέλος, ήταν ο 36χρονος, ο οποίος οργάνωνε τις επιχειρήσεις της και είχε τη γενική εποπτεία σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης, ήταν ο συνδετικός κρίκος όλων των μελών και ο σύνδεσμος της οργάνωσης με τον 44χρονο αστυνομικό. Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν οκτώ (8) εντάλματα σύλληψης για κακουργηματικές πράξεις και συγκεκριμένα για τη συμμετοχή του σε παρόμοια αδικήματα, που είχαν λάβει χώρα στην Αθήνα, στη Λαμία
και στη Λιβαδειά.
Ο αστυνομικός είχε καίρια συμμετοχή κατά τη δράση της οργάνωσης καθότι ενημέρωνε τον 36χρονο αρχηγό της, για τη διάταξη και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων στις περιοχές που ενεργούσαν και για την μετέπειτα πορεία των αστυνομικών ερευνών.
Υπαρχηγός της οργάνωσης ήταν ο 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, που αναζητείται, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λιβαδειάς για συμμετοχή σε παρεμφερή εγκλήματα, ενώ ουσιώδη ρόλο είχε και ο 41χρονος αναζητούμενος, που προμήθευε την εγκληματική οργάνωση με διάφορα μέσα για την εξυπηρέτηση των σκοπών της, όπως σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, πλαστά έγγραφα κ.λπ.
Όσον αφορά στη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, ενέδρευαν μεταμεσονύκτιες ώρες κοντά σε εγκαταστάσεις εταιρειών αποθήκευσης-διανομής στον Ασπρόπυργο και μετά την φόρτωση οχημάτων Δημόσιας Χρήσης, τα έθεταν σε παρακολούθηση.
Κατά τη διαδρομή, όταν έκριναν ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, ανέκοπταν απότομα την πορεία τους με οχήματα υψηλού κυβισμού και με τη χρήση βαρύ οπλισμού, ανάγκαζαν βίαια τον οδηγό και τον συνοδηγό να αποβιβαστούν. Στη συνέχεια τους κατακρατούσαν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζονταν, προκειμένου οι συνεργοί τους να οδηγήσουν τα φορτηγά σε αποθήκες που είχε νοικιάσει η οργάνωση στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής, να εκφορτώσουν το εμπόρευμα και να εγκαταλείψουν τα φορτηγά. Ακολούθως, διέθεταν παράνομα τα κλεμμένα τσιγάρα, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Ενδεικτικά της μεθοδολογίας δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, συνιστούν τα ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης που λάμβαναν, τα οποία δεν περιορίζονταν απλά και μόνο κατά τη διάρκεια της κύριας πράξης, αλλά και σε όλα τα στάδια των δραστηριοτήτων τους.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους κινητά τηλέφωνα καταχωρημένα σε ονόματα αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής («αχυράνθρωπων»), έτσι ώστε να μην καταλείπουν στοιχεία που θα τους συνδέουν με τις πράξεις τους, ελαχιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό το ενδεχόμενο ανακάλυψης, εντοπισμού και σύλληψής τους.
Επίσης, χρησιμοποιούσαν συνεργούς σε βοηθητικούς ρόλους, τους οποίους αφού εφοδίαζαν με πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, στη συνέχεια αυτοί εκμίσθωναν ακίνητα, αποφεύγοντας έτσι να έρθουν οι ίδιοι σε επικοινωνία με άτομα που θα μπορούσαν να τους αναγνωρίσουν.
Επιπλέον, κατά την ακινητοποίηση των φορτηγών, χρησιμοποιούσαν κατάλληλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, με τις οποίες αχρήστευαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας και δορυφορικά συστήματα τηλεματικής (GPS), που διέθεταν τα φορτηγά, με παρεμβολές στο σήμα τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός τους σε πραγματικό χρόνο.
Σημειώνεται ότι, για την κίνησή τους και την ακινητοποίηση των φορτηγών, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, τα οποία είχαν αφαιρέσει από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ικανά να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, μεγιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες διαφυγής, τους σε περίπτωση καταδίωξης. Παράλληλα, στα οχήματα τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πιστά αντίγραφα γνησίων, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου οχήματα, έτσι ώστε σε περίπτωση εντοπισμού να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
- Πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2013, στον Ασπρόπυργο Αττικής, διέπραξαν ληστεία σε φορτηγό με καπνικά προϊόντα αξίας 350.000 Ευρώ.
- Πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου 2013, στην αερογέφυρα της Αττικής Οδού (έξοδος προς Λαμία), διέπραξαν ληστεία σε φορτηγό με καπνικά προϊόντα αξίας 630.000 Ευρώ.
- Εκτός από την παραπάνω εγκληματική δράση, η σπείρα εμπλέκεται και σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στις Αχαρνές, με τη μέθοδο του «ριφιφί», μεταμεσονύχτιες ώρες της 5ης προς 6ης Αυγούστου 2013, όταν αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 200.000 Ευρώ και χρηματικό ποσό ύψους 2.000 Ευρώ.
Σημειώνεται ότι, για να υλοποιήσουν το σκοπό τους, νοίκιασαν με ψευδή στοιχεία διπλανό κατάστημα μέσω του οποίου, ανοίγοντας τρύπα στη μεσοτοιχία, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό και στη συνέχεια με τροχούς και οξυγόνο να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο.
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι, Αρχιφύλακας Αστυνομικού Τμήματος της Αττικής, για τον οποίο δεν προέκυψε συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, κατά τη διάρκεια προσαγωγής δύο εκ των μελών της οργάνωσης την 20η Ιουλίου 2013, αφαίρεσε από την κατοχή των προσαγόμενων χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για παράβαση καθήκοντος και κλοπή, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, σε οικίες μελών της οργάνωσης, και άλλους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
ένα (1) πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με 3 γεμιστήρες πλήρες φυσιγγίων,
ένα (1) οπλοπολυβόλο Scorpion με 4 γεμιστήρες πλήρες φυσιγγίων,
δυο (2) πιστόλια,
δύο (2) χειροβομβίδες αμυντικού τύπου
δύο (2) γεμιστήρες πιστολιού 0,45 της ίντσας,
776 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
δύο (2) ασύρματοι στρατιωτικού τύπου,
τρεις (3) ηλεκτρικοί εκκενωτές (taser),
τέσσερις (4) διόπτρες, εκ των οποίων η μία μεγάλη στρατιωτικού τύπου
τρία (3) καπνογόνα ναυτικού τύπου,
μία (1) πλήρη στολή εκστρατείας ειδικού φρουρού με τα σήματα και τα εθνόσημα,
ένας (1) φάρος αυτοκινήτου χρώματος μπλε,
μία (1) πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος,
τέσσερα (4) αλεξίσφαιρα γιλέκα,
δύο (2) αντιβαλλιστικές πλάκες αλεξίσφαιρων γιλέκων,
δύο (2) κράνη μοτοσικλέτας,
126 πακέτα καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών,
εικοσιένα (21) εντολές μεσιτικών γραφείων για αγορά-πώληση-ενοικίαση ακινήτων,
τρεις (3) κρυφές κάμερες στυλό,
ένα (1) δορυφορικό τηλέφωνο και δέκα τέσσερα (14) κινητά τηλέφωνα,
τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
δεκαεννέα (19) κλειδιά αυτοκινήτων και δικύκλων διαφόρων τύπων,
έντεκα (11) φωτοαντίγραφα Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας διαφορετικών προσώπων.
ένα (1) πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
4.000 πακέτα τσιγάρων διαφόρων τύπων,
βιβλιάρια καταθέσεων,
δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, καθώς και
ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί από περιοχή των Αχαρνών, νυχτερινές ώρες της 29ης προς 30η Αυγούστου 2013.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Η έρευνα συνεχίζεται, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες (01-09-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 36, 35, 31, 31, 28 και 26 ετών, καθώς και ένας (1) 44χρονος Ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Επίσης, αναζητούνται για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική σπείρα δύο (2) ακόμα άτομα, ένας 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ως υπαρχηγός της σπείρας, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης για όμοια αδικήματα και ένας 41χρονος ημεδαπός.
Η εξάρθρωση της σπείρας και η σύλληψη των επτά (7) μελών της είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από συντονισμένες και ταυτόχρονες επιχειρήσεις στις περιοχές των Αχαρνών, του Ωρωπού και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της αρπαγής, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και παραβάσεων της νομοθεσίας «Περί όπλων», ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή για κύρια Ανάκριση.
Επιπλέον, ο αστυνομικός κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi), με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη ληστειών και το παράνομο οικονομικό όφελος.
Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης, είχαν εσωτερική ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους. Αρχηγικό μέλος, ήταν ο 36χρονος, ο οποίος οργάνωνε τις επιχειρήσεις της και είχε τη γενική εποπτεία σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης, ήταν ο συνδετικός κρίκος όλων των μελών και ο σύνδεσμος της οργάνωσης με τον 44χρονο αστυνομικό. Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν οκτώ (8) εντάλματα σύλληψης για κακουργηματικές πράξεις και συγκεκριμένα για τη συμμετοχή του σε παρόμοια αδικήματα, που είχαν λάβει χώρα στην Αθήνα, στη Λαμία
και στη Λιβαδειά.
Ο αστυνομικός είχε καίρια συμμετοχή κατά τη δράση της οργάνωσης καθότι ενημέρωνε τον 36χρονο αρχηγό της, για τη διάταξη και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων στις περιοχές που ενεργούσαν και για την μετέπειτα πορεία των αστυνομικών ερευνών.
Υπαρχηγός της οργάνωσης ήταν ο 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, που αναζητείται, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λιβαδειάς για συμμετοχή σε παρεμφερή εγκλήματα, ενώ ουσιώδη ρόλο είχε και ο 41χρονος αναζητούμενος, που προμήθευε την εγκληματική οργάνωση με διάφορα μέσα για την εξυπηρέτηση των σκοπών της, όπως σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, πλαστά έγγραφα κ.λπ.
Όσον αφορά στη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, ενέδρευαν μεταμεσονύκτιες ώρες κοντά σε εγκαταστάσεις εταιρειών αποθήκευσης-διανομής στον Ασπρόπυργο και μετά την φόρτωση οχημάτων Δημόσιας Χρήσης, τα έθεταν σε παρακολούθηση.
Κατά τη διαδρομή, όταν έκριναν ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, ανέκοπταν απότομα την πορεία τους με οχήματα υψηλού κυβισμού και με τη χρήση βαρύ οπλισμού, ανάγκαζαν βίαια τον οδηγό και τον συνοδηγό να αποβιβαστούν. Στη συνέχεια τους κατακρατούσαν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζονταν, προκειμένου οι συνεργοί τους να οδηγήσουν τα φορτηγά σε αποθήκες που είχε νοικιάσει η οργάνωση στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής, να εκφορτώσουν το εμπόρευμα και να εγκαταλείψουν τα φορτηγά. Ακολούθως, διέθεταν παράνομα τα κλεμμένα τσιγάρα, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Ενδεικτικά της μεθοδολογίας δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, συνιστούν τα ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης που λάμβαναν, τα οποία δεν περιορίζονταν απλά και μόνο κατά τη διάρκεια της κύριας πράξης, αλλά και σε όλα τα στάδια των δραστηριοτήτων τους.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους κινητά τηλέφωνα καταχωρημένα σε ονόματα αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής («αχυράνθρωπων»), έτσι ώστε να μην καταλείπουν στοιχεία που θα τους συνδέουν με τις πράξεις τους, ελαχιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό το ενδεχόμενο ανακάλυψης, εντοπισμού και σύλληψής τους.
Επίσης, χρησιμοποιούσαν συνεργούς σε βοηθητικούς ρόλους, τους οποίους αφού εφοδίαζαν με πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, στη συνέχεια αυτοί εκμίσθωναν ακίνητα, αποφεύγοντας έτσι να έρθουν οι ίδιοι σε επικοινωνία με άτομα που θα μπορούσαν να τους αναγνωρίσουν.
Επιπλέον, κατά την ακινητοποίηση των φορτηγών, χρησιμοποιούσαν κατάλληλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, με τις οποίες αχρήστευαν συσκευές κινητής τηλεφωνίας και δορυφορικά συστήματα τηλεματικής (GPS), που διέθεταν τα φορτηγά, με παρεμβολές στο σήμα τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός τους σε πραγματικό χρόνο.
Σημειώνεται ότι, για την κίνησή τους και την ακινητοποίηση των φορτηγών, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, τα οποία είχαν αφαιρέσει από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ικανά να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, μεγιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες διαφυγής, τους σε περίπτωση καταδίωξης. Παράλληλα, στα οχήματα τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πιστά αντίγραφα γνησίων, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου οχήματα, έτσι ώστε σε περίπτωση εντοπισμού να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
- Πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2013, στον Ασπρόπυργο Αττικής, διέπραξαν ληστεία σε φορτηγό με καπνικά προϊόντα αξίας 350.000 Ευρώ.
- Πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου 2013, στην αερογέφυρα της Αττικής Οδού (έξοδος προς Λαμία), διέπραξαν ληστεία σε φορτηγό με καπνικά προϊόντα αξίας 630.000 Ευρώ.
- Εκτός από την παραπάνω εγκληματική δράση, η σπείρα εμπλέκεται και σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στις Αχαρνές, με τη μέθοδο του «ριφιφί», μεταμεσονύχτιες ώρες της 5ης προς 6ης Αυγούστου 2013, όταν αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 200.000 Ευρώ και χρηματικό ποσό ύψους 2.000 Ευρώ.
Σημειώνεται ότι, για να υλοποιήσουν το σκοπό τους, νοίκιασαν με ψευδή στοιχεία διπλανό κατάστημα μέσω του οποίου, ανοίγοντας τρύπα στη μεσοτοιχία, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό και στη συνέχεια με τροχούς και οξυγόνο να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο.
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι, Αρχιφύλακας Αστυνομικού Τμήματος της Αττικής, για τον οποίο δεν προέκυψε συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, κατά τη διάρκεια προσαγωγής δύο εκ των μελών της οργάνωσης την 20η Ιουλίου 2013, αφαίρεσε από την κατοχή των προσαγόμενων χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για παράβαση καθήκοντος και κλοπή, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, σε οικίες μελών της οργάνωσης, και άλλους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
ένα (1) πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με 3 γεμιστήρες πλήρες φυσιγγίων,
ένα (1) οπλοπολυβόλο Scorpion με 4 γεμιστήρες πλήρες φυσιγγίων,
δυο (2) πιστόλια,
δύο (2) χειροβομβίδες αμυντικού τύπου
δύο (2) γεμιστήρες πιστολιού 0,45 της ίντσας,
776 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
δύο (2) ασύρματοι στρατιωτικού τύπου,
τρεις (3) ηλεκτρικοί εκκενωτές (taser),
τέσσερις (4) διόπτρες, εκ των οποίων η μία μεγάλη στρατιωτικού τύπου
τρία (3) καπνογόνα ναυτικού τύπου,
μία (1) πλήρη στολή εκστρατείας ειδικού φρουρού με τα σήματα και τα εθνόσημα,
ένας (1) φάρος αυτοκινήτου χρώματος μπλε,
μία (1) πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος,
τέσσερα (4) αλεξίσφαιρα γιλέκα,
δύο (2) αντιβαλλιστικές πλάκες αλεξίσφαιρων γιλέκων,
δύο (2) κράνη μοτοσικλέτας,
126 πακέτα καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών,
εικοσιένα (21) εντολές μεσιτικών γραφείων για αγορά-πώληση-ενοικίαση ακινήτων,
τρεις (3) κρυφές κάμερες στυλό,
ένα (1) δορυφορικό τηλέφωνο και δέκα τέσσερα (14) κινητά τηλέφωνα,
τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
δεκαεννέα (19) κλειδιά αυτοκινήτων και δικύκλων διαφόρων τύπων,
έντεκα (11) φωτοαντίγραφα Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας διαφορετικών προσώπων.
ένα (1) πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
4.000 πακέτα τσιγάρων διαφόρων τύπων,
βιβλιάρια καταθέσεων,
δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, καθώς και
ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί από περιοχή των Αχαρνών, νυχτερινές ώρες της 29ης προς 30η Αυγούστου 2013.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Η έρευνα συνεχίζεται, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες (01-09-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου