Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Βενζινοπώλες: Δεν θα διαθέσουμε πετρέλαιο θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου

Την απόφαση να μη διαθέσει πετρέλαιο θέρμανσης έλαβε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και οι 44 ενώσεις που συμμετέχουν σε αυτήν, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παραμένουν άλυτα.

Λίγες μόλις ημέρες πριν την «πρεμιέρα» για την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, η ΟΒΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στη διάθεση του, καθώς όπως σημειώνει η Ομοσπονδία «οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης».

Η τιμή του πετρελαίου, αναμένεται να αγγίξει περίπου το 1,3 ευρώ το λίτρο υποστηρίζει η ΟΒΕ και επαναλαμβάνει το αίτημα της για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα επίπεδα του 2011, αλλά και την κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ για το οποίο αναφέρει πως «δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου και κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ