Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αιτήσεις μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου για δικαιώματα φύτευσης οινάμπελων



Περιθώριο ως και τις 15 Δεκεμβρίου έχουν οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για δικαιώματα φύτευσης οινάμπελων από το Εθνικό Αποθεματικό, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, όπως ανακοινώνεται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας ( Αμπελουργικό Μητρώο) και συγκομιδής περιλαμβάνονται στα απαραίτητα δικαιολογητικά.Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας ( Αμπελουργικό Μητρώο) και συγκομιδής περιλαμβάνονται στα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τα κριτήρια και η σειρά προτεραιότητας για να κριθεί κάποιος δικαιούχος είναι :
1.  Νέος Γεωργός ηλικίας κάτω των 40 ετών .
2. Αμπελουργός / κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, καλλιεργητής τουλάχιστον 5 ή 10 στρεμμάτων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου ( εκτός Σουλτανίνα).
3. Αμπελουργός / Οινοποιός, καλλιεργητής τουλάχιστον 5 ή 10 στρεμμάτων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου (εκτός Σουλτανίνα).
4. Μόνο Αμπελουργός, καλλιεργητής τουλάχιστον 5 ή 10 στρεμμάτων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου (εκτός Σουλτανίνα) ή μόνο Οινοποιός.
5. Λοιποί, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δικαιώματα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι :
1. Αίτηση (Έντυπο υπηρεσίας)
2. Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης
3. Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας ( Αμπελουργικό Μητρώο)
4. Δήλωση Συγκομιδής για τις δύο αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα
5. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
6. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού της εφορίας και της Φορολογικής Δήλωσης
7. Σε περίπτωση ιδιόκτητων εκτάσεων, ο νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας ή Ε9 επικυρωμένο από την αρμόδια ΔΟΥ
8. Σε περίπτωση μισθωμένων εκτάσεων, μισθωτήριο τουλάχιστον 10ετούς διάρκειας
9. Βεβαίωση ότι είναι νέος γεωργός, κάτω των 40 ετών ( του άρθρου 94 του ΚΑΝ(ΕΚ) 479/08) στην περίπτωση Νέου Γεωργού
10. Βεβαίωση για την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη , από ΟΠΕΚΕΠΕ στην περίπτωση του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι :
1. Τα Δικαιώματα Φύτευσης επιστρέφονται στο εθνικό αποθεματικό εάν δεν χρησιμοποιηθούν μέσα σε καθορισμένες προθεσμίες .
2. Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Φύτευσης από το αποθεματικό ορίζεται το ένα (1 στρέμμα) .
3. Τα χορηγούμενα Δικαιώματα από το εθνικό αποθεματικό δεν μεταβιβάζονται.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Γραφείο Αμπελουργίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ( Ν. Πλαστήρα 100 , Γραφ. 304 τηλ. 2810-309203 ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ( Ν. Πλαστήρα 100 , 3ος Όροφος Ηράκλειο, Αργυρίου Δούκας τηλ . 2810 – 309203).


1 σχόλιο:

  1. βρε μπαχαλοκρατοσ, μεχρι προτινοσ εδινες αποζημιωση για να ξηλωσουν τα αμπελια και να κάνεις τουσ νεουσ τεμπεληδες για να τους βολευεισ στο δημοσιο και να σ εχουν αναγκη και κοψιμο να σε ψηφιζουν καθε 4ετια,στερώντασ του το ονειρο και τη χαρα της δημιουργικοτητας ευνουχιζοντασ του το πνευμα, τη φαντασια και την ορεξη για δουλεια και τωρα δινεισ επιδοτησεισ για να ξαναφυτεψουν αμπελια(!)μα σε τι κολοχανειο ζουμε τελοσ παντων;;;δηλαδη θελουν α βγαλουμε τυχον οικονομιες απο το σεντουκι, να τις ριξουμε στην Αγορα για να λαδωσουμε τα γραναζια της και μετα να σου βγαλουν τον καρκινο για τα δικαιολογιτικα που πρεπει να μαζεψεισ και τα μεροκαματ που πρεπει να χασεισ για να παρεισ υποτιθετε το 75% πισω σε μια αβεβαιη και υψηλου ρισκου οικονομια.αυτοι οι χαρτογιακαδες που τα βγαζουν τα προγραμματα αυτα νοιζουν πως είναι ευκολο να στησεις μια τετοια επιχειρηση στα χαρτια ολα ευκολα ειναι επισης ελαβαν υποψη τυχον χαλαζιακαι φυσικες καταστροφες απο πού θα αποζημιωθούμε ή δεν τουσ νοιαζει.αν τυχει μια στραβη πως θα το γυρισω το παιχνιδι;;επίσης, με 20 ευρω το τσουβαλι το λιπασμα και το πετρελαιο στα υψη πού να κανουμε εναρξη για κατι τοσο αβεβαιο. ΣΠΥΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ