Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ανήλικοι ΡΟΜΑ έκλεψαν χρυσαφικά στον Ορχομενό

Συνελήφθη 15χρονος ημεδαπός ROMA για κλοπή κοσμημάτων από οικία στον Ορχομενό Βοιωτίας

Αναζητείται ένας ακόμη 16χρονος ημεδαπός ROMA συνεργός του

Τα κοσμήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους


Σε βάρος του 15χρονου είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθη, προχθές (10-11-2013) το βράδυ στον Ορχομενό Βοιωτίας, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 15χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος μαζί με έναν 16χρονο ημεδαπό ROMA συνεργό του, που αναζητείται, κατηγορούνται για κλοπή κοσμημάτων από οικία στην ανωτέρω περιοχή.

Ειδικότερα προχθές το βράδυ, οι δύο δράστες εισήλθαν σε οικία 36χρονου ημεδαπού στον Ορχομενό και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα, πλην όμως οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από τον ιδιοκτήτη της οικίας και τράπηκαν πεζή σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 15χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, τα οποία και αποδόθηκαν στον 36χρονο.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του 15χρονου είχε εκδοθεί η από 07-10-2013 διάταξη του κ. Ανακριτή Θηβών, επιβάλλοντας σε αυτόν περιοριστικούς όρους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ