Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Θρίαμβος της Εθνικής



Προβάδισμα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας απέκτησε η Ελλάδα. Η τρομερή Εθνική επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» 3-1 της Ρουμανίας, αποτέλεσμα που πρέπει να υπερασπιστεί στο παιχνίδι – ρεβάνς, που θα διεξαχθεί την Τρίτη στο Βουκουρέστι.

Mε τη σφραγίδα Μήτρογλου η νίκη της Εθνικής
Πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, που σκόραρε στο 14’ και το 66’, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελλάδας πέτυχε ο Σαλπιγγίδης. Για τη Ρουμανία ισοφάρισε προσωρινά ο Στάνκου στο 19’.

Το παιχνίδι ξεκίνησε για την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Στο 14ο λεπτό και ουσιαστικά στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας μας ήρθε το γκολ! Ο Σαλπιγγίδης έκανε το γέμισμα για τον Μήτρογλου, που έφυγε στην πλάτη της ρουμάνικης άμυνας και με ένα πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Λόμποντ κάνοντας το 1-0!

Η χαρά δεν κράτησε πολύ, καθώς οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν. Στο 19ο λεπτό ο Τόρζε εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Καρνέζης άφησε την μπάλα να περάσει, ο Τοροσίδης έχασε τον Στάνκου, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Παρά την ψυχρολουσία η Ελλάδα απάντησε άμεσα! Ο Σαλπιγγίδης με προβολή, ύστερα από παράλληλο γύρισμα του Τοροσίδη έβαλε εκ νέου την Εθνική μας μπροστά στο σκορ κάνοντας το 2-1.

Από εκεί και πέρα, η Εθνική θα μπορούσε να σκοράρει ξανά, όμως στο 28’ ο Σαμαράς επέλεξε να μην
Πανηγύρια στις κερκίδες
Πανηγύρια στις κερκίδες
πασάρει και το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 36' ο Τοροσίδης μπήκε από πλάγια θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το εξωτερικό πλασέ έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η Εθνική έψαξε ένα ακόμα γκολ και τα κατάφερε. Στο 67ο λεπτό, ο Σαμαράς εκτέλεσε το φάουλ, ο Κατσουράνης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Μήτρογλου να πιάνει το γυριστό και να στέλνει τη μπάλα για ακόμα μια φορά στο βάθος της εστίας του Λόμποντ.

Δύο λεπτά μετά η Ελλάδα άγγιξε το 4-1! Ο Χολέμπας έκανε το παράλληλο γύρισμα, αλλά ο Κατσουράνης ολομόναχος δεν έπιασε το πλασέ και έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμα γκολ!

Ο Πιτσούρκα στο 75' έβαλε το Λάζαρ του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ο οποίος στις καθυστερήσεις αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Στις καθυστερήσεις ο Σαμαράς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-1.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ