Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Θήβα:Χειροπέδες σε Πακιστανό για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και λαθραία τσιγάρα


Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Πακιστάν για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, αρπαγή και εκβίαση

Συνελήφθη, χθες (07-12-2013) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, περί Λαθρεμπορίας, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατέχει και πουλά λαθραία πακέτα τσιγάρα, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, εντόπισαν το ανωτέρω όχημα, οδηγούμενο από τον δράστη και το ακινητοποίησαν.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε στη κατοχή του 31χρονου και κατασχέθηκε ένα (1) λαθραίο πακέτο τσιγάρων, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη, δεκατέσσερα (14) λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι το όχημα με το οποίο κινούνταν ο 31χρονος, του είχε παραχωρηθεί από 45χρονο ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, λόγω του ότι ο δράστης στερείται ελληνικού διπλώματος οδήγησης.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 31χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, αρπαγή και εκβίαση, καθώς και η από 12-02-2011 απόφαση απέλασής του, από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και το προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ