Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Συμπαράσταση του Δήμου Λεβαδέων στους μαθητές του ΕΠΑΛ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013  αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος στήριξης προς τους μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.
Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής:
«Συμπαραστέκεται στους μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, που κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο ειδικότητας, απολυτήριο και να αποκλειστούν από τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού ότι δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με τους μαθητές της Γ΄ Τάξης των τμημάτων Νοσηλευτών και Βρεφοκόμων και ότι θα ολοκληρώσουν ανεμπόδιστα τις σπουδές τους, τρείς μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στερούνται της εκπαίδευσης των ειδικών μαθημάτων, που απαιτούνται για την ειδικότητα τους.
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Β΄ & Γ΄ Τάξης, των τομέων Γεωπονίας και Ηλεκτρονικής.
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών μέτρων, των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και δεσμεύσεων, της διάλυσης της δημόσιας παιδείας και με τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, καταδικάζει τους μαθητές σε ημιμάθεια, αφού τα κενά συνολικά στο Νομό, τους στερούν απαραίτητες ώρες διδασκαλίας.
Καταδικάζει τους μαθητές του ΕΠΑΛ στη μη απόκτηση του Πτυχίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και επιπλέον στρέφει τις οικογένειες τους στην ιδιωτική εκπαίδευση, που δεδομένης της οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, αλλά και όσες μπορούν δεν εξασφαλίζουν στα παιδιά τους το ίδιο επίπεδο μόρφωσης με τη δημόσια εκπαίδευση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί σε αγωνιστική αντίσταση κατά της δημόσιας παιδείας.
Απαιτεί τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού και την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών του ΕΠΑΛ, όλης της μαθητικής κοινότητας και των οικογενειών τους.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ