Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σε επίπεδα ρεκόρ η στρεμματική απόδοση στο βαμβάκι


Η ελληνική παραγωγή βαμβακιού ανήλθε φέτος παγκοσμίως σε επίπεδα ρεκόρ, αφού ο μέσος όρος των αποδόσεων κυμαίνεται περίπου στα 322 κιλά το στρέμμα. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας τη σημασία που δίνει το ΥΠΑΑΤ στον τομέα της ενίσχυσης του πολλαπλασιαστικού υλικού και της σποροπαραγωγής, όπως και στις δράσεις υποστήριξης της ποιότητας και της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων, με ιδιαίτερα πετυχημένο παράδειγμα το βαμβάκι, που φέτος σημειώνει ρεκόρ αποδόσεων στην παραγωγή και στις εξαγωγές.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης  μιλώντας το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στη Βουλή, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό 2014 έκανε ευρεία αναφορά στον προγραμματισμό του υπουργείου, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, η έναρξη της οποίας συμπίπτει με την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της έρευνας και της επιστήμης στην υποστήριξη και αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα. Επιπλέον τόνισε τη σημασία που δίνει το ΥπΑΑΤ στον τομέα της ενίσχυσης του πολλαπλασιαστικού υλικού και της σποροπαραγωγής, όπως και στις δράσεις υποστήριξης της ποιότητας και της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Τσαυτάρης ως ιδιαίτερα πετυχημένο παράδειγμα της πολιτικής του υπουργείου για τη στήριξη σημαντικών παραγωγικών κλάδων ανέφερε το βαμβάκι, που φέτος σημειώνει ρεκόρ αποδόσεων στην παραγωγή και στις εξαγωγές. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προγραμματιζόμενες δράσεις υποστήριξης και βελτίωσης της συγκεκριμένης καλλιέργειας, όπως και για την υποστήριξη των ίδιων των βαμβακοκαλλιεργητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ