Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

VIDEO: Εντυπωσιακός τρόπος για άναμμα τσιγάρου!

Μη το δοκιμάσετε, εκτός αν θέλετε να βάλετε φωτιά στον εαυτό σας και στο σπίτι...

Διαβάστε Περισσότερα »

Εταιρεία εμπορευόταν προσωπικά φορολογικά στοιχεία χιλιάδων Ελλήνων

Εταιρεία εμπορευόταν προσωπικά φορολογικά στοιχεία χιλιάδων Ελλήνων

Εταιρεία που εμπορευόταν εκατομμύρια φορολογικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία.
Τα στοιχεία που εμπορευόταν η εταιρεία, σύμφωνα με το newsit.gr ήταν ταξινομημένα ανά εμπορικό ενδιαφέρον που παρουσίαζαν για συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους.
Οσον αφορά τον όγκο των στοιχείων αυτών, οι Αστυνομικές Αρχές δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσουν με ακρίβεια, ωστόσο, χαρακτηριστικό του μεγέθους των στοιχείων που εμπορευόταν η επιχείρηση, είναι το γεγονός ότι εντοπίστηκε ένα ολόκληρο δωμάτιο γεμάτο με σέρβερς, μέσω των οποίων φαίνεται πως γινόταν η επεξεργασία και αποθήκευση των φορολογικών στοιχείων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Σεισμός 3.3 ρίχτερ με επίκεντρο τη Πάρνηθα


 
 
Έντονος, με εστιακό βάθος 5 χλμ. και επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, 3.3 ρίχτερ αναστάτωσε πριν δεκα λεπτά τους Αθηναίους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή περαιτέρω προβλήματα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούν πίσω χρήματα από Νέους Αγρότες

Ζητούν πίσω χρήματα από Νέους Αγρότες
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο αρμόδιο Τμήμα Επενδύσεων της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης 57 Νέοι Αγρότες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα το 2005 έχουν λάβει ειδοποιητήρια με τα οποία καλούνται να επιστρέψουν πάνω από 800.000,00 ευρώ περίπου, ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα της πρώτης δόσης που έλαβαν και βέβαια απεντάσσονται από το πρόγραμμα.

Ως αιτιολογία αναφέρεται η μη παραδεκτή αίτηση φακέλου χορήγησης της 2ης δόσης εντός της συμβατικής προθεσμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλοι που έχουν ενταχθεί στις επόμενες διακηρύξεις (2006 κλπ). Οι λόγοι μπορεί να είναι απλοί, πολλοί και σύνθετοι.

Αν βέβαια κάποιος Νέος Αγρότης από μόνος του δεν θέλησε να υποβάλει το σχετικό φάκελο για την καταβολή της 2ης δόσης τότε έχει καλώς.

Αν όμως υπάρχουν γραφειοκρατικές δυσκολίες, προβλήματα αδειοδοτήσεων, εκπαίδευσης, ενημέρωσης κλπ τότε εκτιμώ πως τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Νέων Αγροτών θα πρέπει να   ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα, να αξιολογήσουν τα δεδομένα προκειμένου να αποφευχθεί η απένταξη άλλων Νέων Αγροτών από τις επόμενες προκηρύξεις, αλλά και να αποφευχθεί η ραγδαία συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού του Γεωργικού Τομέα.

Στη Γεωργία προσανατολίστηκαν χιλιάδες νέοι με την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής ένωσης (συγκεκριμένα την 20ετία 1988-2008 εγκαταστάθηκαν 52.951 Νέοι Αγρότες)  με στόχο την πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου δίνοντας κίνητρα προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική εγκατάσταση τους και η δημιουργία βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων με την υποβολή επιχειρηματικού Σχεδίου. Το Επιχειρηματικό Σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία εκμεταλλεύσεων προσαρμοσμένων στις Εθνικές και Κοινοτικές απαιτήσεις.

Τρομάζει η διαπίστωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Αγροτών ότι οι Νέοι Αγρότες είναι είδος προς εξαφάνιση δεδομένου ότι μόνο το 6% των αγροτών σε όλη την Ευρώπη είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών.

Επίσης στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Νέων Αγροτών στις Βρυξέλες (6-12 Δεκεμβρίου 2012) ακούστηκαν σημαντικές απόψεις, παράπονα για την αγροτική πολιτική της Ε.Ε , προβλήματα γραφειοκρατικά, προβλήματα εναρμονισμού της γεωργίας με την καινοτομίας και την επιστήμη που θεωρώ ότι ο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να τα λάβει  σοβαρά υπ’ όψιν γιατί όπως λέει και ο ίδιος ο Υπουργός ο πιο σημαντικός πόρος της γεωργίας είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Θεωρώ ότι μπορεί να είναι καλές οι προθέσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού για αυξημένο πριμ 50.000,00 ευρώ στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να αξιοποιηθούν τα χωράφια της εκκλησίας από τους Νέους Αγρότες, όμως πιστεύω ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει Πολιτικός Σχεδιασμός για την εγκατάσταση των Νέων Αγροτών.

Τέλος επειδή πιστεύω ότι  το μέλλον της γεωργίας ανήκει στους Νέους Αγρότες, ότι οι Νέοι Αγρότες είναι η μεγάλη δύναμη της υπαίθρου και ότι μόνο αυτοί μπορούν να ανατρέψουν το σημερινό αρνητικό κλίμα, αξίζει το κόπο το ΥΠΑΑΤ ή ακόμα και η Περιφέρεια να κάνει μια μελέτη σε συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων και κάποιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για την συμβολή του προγράμματος των Νέων Αγροτών στην ανανέωση του γεωργικού πληθυσμού, να αξιολογηθούν τα μέχρι τώρα στοιχεία,  να εξεταστεί η πολυπλοκότητα των διαδικασιών και ενδεχομένως να υποβληθούν προτάσεις καλύτερης και πιο ευέλικτης αξιοποίησης των πόρων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

                                            Ο  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                   ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας ΚΤΕΟ στη Περιφέρεια Στερεάς



Ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή της υπ’ αρ. 274/14/3-1-2013 (ΒΕΦΙ1-ΨΚΛ) εγκυκλίου της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και σύμφωνα με το Ν. 4070/2012, άρθρο 185, παρ. 11 (ΦΕΚ Α΄ 82), τα Δημόσια ΚΤΕΟ που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναστέλλουν από σήμερα 07.01.2012 και για μικρό χρονικό διάστημα τη λειτουργία τους, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησής τους, αλλά και της ετήσιας συντήρησης του μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού τους.
                                                                     Λαμία  7 Ιανουαρίου 2013
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση 48% στα αιτήματα για άδεια οπλοφορίας σε σχέση με το 2008


Αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αύξηση μεγαλύτερη από 48% σημείωσαν τα αιτήματα ιδιωτών για άδεια...
οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια το 2012, σε σχέση με το 2008, σύμφωνα με στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια που κατατέθηκε στη Βουλή σε απάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει ότι ενώ τα αιτήματα ιδιωτών για άδεια οπλοφορίας ανήλθαν το 2008 σε 1700, για το εντεκάμηνο του 2012 τα αιτήματα έφτασαν τα 2624, σημειώνοντας ουσιαστικά αύξηση 48%. Ειδικότερα στο έγγραφο αναφέρεται ότι το 2008 υποβλήθηκαν 1.770 αιτήματα και ικανοποιήθηκαν τα 1.260. Το 2009 τα αιτήματα ιδιωτών για άδεια οπλοφορίας ήταν 1.797 και ικανοποιήθηκαν τα 1.381. Το 2010 τα αιτήματα ήταν 1.538 και ικανοποιήθηκαν τα 1.186. Το 2011 τα αιτήματα άδειας οπλοφορίας ήταν 2006 και ικανοποιήθηκαν τα 1.675, ενώ από 1.1.2012 έως 30.11.2012 υποβλήθηκαν 2.624 αιτήματα και ικανοποιήθηκαν τα 1.908. Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, τα ανωτέρω αιτήματα συμπεριλαμβάνονται και τα αιτήματα ανανέωσης ισχυουσών αδειών κατοχής και οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια, οι δε εν λόγω άδειες αφορούν οπλοφορία με πιστόλια ή περίστροφα (όχι κυνηγετικά όπλα). Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, Νίκος Βούτσης και Θοδωρής Δρίτσας είχαν απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον υπουργό 'Αμυνας, επικαλούμενοι εύλογες ανησυχίες στελεχών της ΕΛΑΣ και συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών υπαλλήλων για την παρατηρούμενη αύξηση των αιτήσεων για άδεια οπλοφορίας, την σκοπιμότητα των αιτήσεων αυτών και την πιθανή συσχέτισή τους με τη δράση ακροδεξιών ομάδων και με θύλακες πολιτοφυλακής. Ανάμεσα στα στοιχεία που είχαν ζητήσει οι βουλευτές ήταν και πόσες αιτήσεις οπλοφορίας εγκρίθηκαν ανά περιφέρεια και ανά νομό από το 2008 και μετά, αλλά, όπως αναφέρει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, από το μηχανογραφικό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα της χώρας των εγκεκριμένων αδειών κατοχής και οπλοφορίας πυροβόλων όπλων, καθώς και αιτήσεων για κατοχή και χρήση κυνηγετικών όπλων, παρά μόνο οι υπάρχουσες και ισχύουσες άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Ο κ. Δένδιας αποστέλλει και στοιχεία για τα όπλα που κατασχέθηκαν το 2012. Όπως ειδικότερα αναφέρεται, κατά το 10μηνο του 2012, κατασχέθηκαν 176 αυτόματα-τυφέκια, 513 πιστόλια, 138 περίστροφα και 1063 κυνηγετικά όπλα και flobert. Στο ερώτημα των βουλευτών για πιθανή συσχέτιση του φαινομένου με θύλακες πολιτοφυλακής, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διαβεβαιώνει ότι το θέμα παρακολουθείται συνεχώς και διενεργείται συνεχής έρευνα σχετικά με την ύπαρξη ή δράση θυλάκων τέτοιων ή παρεμφερών ομάδων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη εποχιακού προσωπικού δίμηνης απασχόλησης έτους 2013 στον Οργανισμό Κωπαϊδας


Πατήστε στην εικόνα
aliartos-boiotias.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην κηδεία του Νίκου Σαμαρά - Ράγισαν καρδιές με τα λόγια της συζύγου του

Θρήνος στην κηδεία του Νίκου Σαμαρά - Ράγισαν καρδιές τα λόγια της συζύγου του

Πλήθος κόσμου συνόδευσε τον βολεϊμπολίστα Νίκο Σαμαρά ως την τελευταία του κατοικία στη Λήμνο, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια της συζύγου του.
Η σορός του Νίκου Σαμαρά μεταφέρθηκε με C130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στη Λήμνο λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.
Τραγική φιγούρα η σύζυγός του η οποία θέλησε να πει τα παρακάτω λόγια:
«Με αγαπούσες βαθιά και σε αγαπούσα κι εγώ. Άγγελε μου, έφυγε ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, θα σου μιλάω κάθε μέρα, θα σου μιλάω μέσα από τον Στράτο, θα σταθώ στα πόδια μου γι' αυτό το παιδί.
Δεν θέλω να στεναχωριέσαι, θα είμαι πάντα δίπλα του, μάνα και πατέρας, είσαι το φως της ζωής μου, ο λεβέντης μου, θα σε σκεπάζω στα όνειρά μου με μια αγκαλιά, θα σου λέω πόσο σ' αγαπάω, πάντα φοβόμουνα μη σε χάσω, να με συγχωρέσουν οι φίλοι σου που σε έφερα εδώ στη Λήμνο εδώ μακριά, αλλά θέλω να' σαι κοντά μου, να' σαι κοντά στο παιδί μας.
Δέκα χρόνια μου έδινες μόνο χαρές και αγάπη, συγγνώμη για όταν σε στεναχώρησα, ο γιος σου θα τα μάθει όλα, αν και ποτέ δεν σου άρεσαν τα λόγια, πάντα μου έλεγες ότι μιλάω με έργα και όχι με λόγια. Πάντα δική σου σ' αυτή και την άλλη ζωή».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται φόρος 45% για 25.000 καταθέτες του εξωτερικού

Ερχεται η πρώτη παρτίδα...με «χαράτσι» 1.445 ευρώ
Τελευταία ... διορία έως τα τέλη του μήνα δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους 25.500 φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ήδη λάβει ισάριθμες ...προειδοποιητικές επιστολές επειδή διαπιστώθηκε ότι υπάρχει “ακάλυπτη” διαφορά που προσεγγίζει τα 8 δις ευρώ μεταξύ εμβασμάτων προς το εξωτερικό στην τριετία 2009 – 2011 και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους.

Αν στο διάστημα αυτό δεν υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις προκειμένου να.... δικαιολογήσουν τις υψηλές τους καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού τότε εντός του Φεβρουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα αρχίσει να στέλνει “ραβασάκια” για την πληρωμή των αναλογούντων φόρων με συντελεστή 45%.

Σε παράλληλο χρόνο οι ελεγκτικές αρχές ξεσκονίζουν κι άλλες λίστες με φορολογούμενους “υψηλού κινδύνου”.

Όπως αποκάλυψε το “Έθνος της Κυριακής” πρόκειται για τις λίστες με καταθέσεις σε Λίχτενσταϊν και σε Λουξεμβούργο, με τα ακίνητα στο Λονδίνο αλλά και τα σκάφη αναψυχής με έδρα την Ολλανδία.

Σε αυτές περιλαμβάνονται 5.200 φορολογούμενοι (μόνο στις λίστες των καταθετών σε Λίχτενσταϊν και Λουξεμβούργο περιέχονται 4.500 ονόματα) οι οποίοι ελέγχονται για φοροδιαφυγή

Πιο αναλυτικά η ΓΓΠΣ με τα ειδοποιητήρια που έχει στείλει καλεί τους φορολογούμενους που έβγαλαν στο εξωτερικό μεγάλα ποσά να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις και να πληρώσουν επί των εισοδημάτων που απέκρυψαν φόρο 45%. Τα πρώτα ειδοποιητήρια εστάλησαν στις αρχές Δεκεμβρίου δίνοντας προθεσμία 20 ημερών.

Όμως μέχρι και το πρωί της περασμένης Παρασκευής από τους 25.500 φορολογούμενους, λιγότεροι από 1.000 είχαν μπει στην ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ για να δηλώσουν πρόσθετα εισοδήματα και μόλις 250 είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να δοθεί μία άτυπη παράταση έως τα τέλη Ιανουαρίου για όλους τους φορολογούμενους ανεξάρτητα από το πότε έλαβε ο καθένας το ειδοποιητήριο.

Για όσους δεν ...συμμορφωθούν θα ξεκινήσει η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων με τον αναλογούντα φόρο όπως σημειώνει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Τώρα όσον αφορά την λίστα με τους 500 Έλληνες καταθέτες στο Λίχτενσταϊν έχει περάσει από χίλια κύματα από το 2007 και μετά . Μάλιστα ο συστηματικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ ξεκίνησε μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για την “λίστα Λαγκάρντ”.

Στο στόχαστρο του Σώματος βρίσκονται και καταθέτες σε τράπεζες του Λουξεμβούργου σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται σε λίστα η οποία περιήλθε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε αυτήν βρίσκονται τα ονόματα 4.000 και πλέον Ελλήνων καταθετών.

Εξάλλου σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος του πόθεν έσχες 600 Ελλήνων που αγόρασαν πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο αξίας μέχρι 3 εκατ. ευρώ

Τέλος σε δύο δικηγορικές εταιρείες επικεντρώνονται αυτή την περίοδο οι έλεγχοι προκειμένου να εξευρεθεί πως 104 συμπατριώτες μας νηολόγησαν τις θαλαμηγούς τους στην Ολλανδία. Στα στοιχεία που απέστειλαν οι ολλανδικές αρχές περιλαμβάνουν τα παραστατικά αγοράς, τις άδειες, ακόμα και τις διευθύνσεις κατοικίας τους στην Ελλάδα.

Καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής έχουν εντοπιστεί μεταξύ των 25.500 φορολογούμενων που έλαβαν επιστολές από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα εμβάσματα που έβγαλαν στο εξωτερικό την τριετία 2009 – 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί :

-65χρονος με μηδενικό εισόδημα όλα τα χρόνια και σύζυγο συνταξιούχο τα πέντε τελευταία χρόνια και ετήσια εισοδήματα περίπου 30.000 ευρώ έβγαλε εμβάσματα ύψους 1,5 εκ. και 0,5 εκ. η σύζυγος του.

-62χρονος "ενοικιαστής καταλυμάτων" με δηλωθέν εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια, έβγαλε εμβάσματα ύψους 2 εκ. ευρώ στην διετία 2010 - 2011.

-32χρονη με μηδενικό δηλωθέν εισόδημα τα έτη 2005 έως 2012,

έβγαλε στο εξωτερικό το 2011 καταθέσεις ύψους 470.000 ευρώ .

- 42χρονος με δηλωθέν εισόδημα 9.000 συνολικά τα οικονομικά έτη 2010-2012

και μηδενικό εισόδημα τα προηγούμενα πέντε έτη, έβγαλε εμβάσματα συνολικού

ύψους 310.000 ευρώ τα έτη 2010 και 2011.

- 50χρονος με κατά μέσο όρο 30.000 δηλωθέν εισόδημα τα έξι τελευταία χρόνια,

έβγαλε εμβάσματα ύψους 3,7 εκ ευρώ . τα έτη 2009, 2010, 2011.

-55χρονος "ιατρικός επισκέπτης" με μηδενικό δηλωθέν εισόδημα από το 2005 έως το 2012 έβγαλε στο εξωτερικό εμβάσματα ύψους 400.000 ευρώ την “επίμαχη” τριετία

-57χρονος "αγρότης" με με κατά μέσο όρο εισοδήματος 30.000 ευρώ έως και το 2012 έστειλε εμβάσματα ύψους 300.000 ευρώ τα έτη 2010, 2011

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΤΕ: 1.516 εργαζόμενοι αποδέχθηκαν την εθελουσία

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δύο προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ), που είχαν ξεκινήσει τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της εταιρείας, μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πλέον, από τις 31/12/2012, ο αριθμός εργαζομένων στον ΟΤΕ μειώνεται σημαντικά, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο, καθώς 1.516 άτομα αποδέχθηκαν τα κίνητρα, που δόθηκαν από την εταιρεία, κυρίως, σε εργαζομένους, που θεμελίωναν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης, το διάστημα 2013- 2015.

Ο ΟΤΕ υπολογίζει την καθαρή ετήσια εξοικονόμηση από τη μείωση του προσωπικού σε περίπου 80 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ επωμίζεται το σύνολο του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών.

Η επιτυχία των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιτρέπει στον ΟΤΕ να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά έξοδά του, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του και να προχωρήσει με τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εμπειρίας του πελάτη και για την ενίσχυση της τεχνικής και εμπορικής εξυπηρέτησης, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι ήδη προχωράει σε προσλήψεις νέων τεχνικών με δεξιότητες και ικανότητες στις νέες τεχνολογίες, καθώς και σε προσωπικό για τα καταστήματα του ΟΤΕ.

Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει το εργοστάσιο ξυλείας της Shelman στην Εύβοια


Την οριστική διακοπή κάθε δραστηριότητας του εργοστασίου της στο Βασιλικό Χαλκίδας, στις 8 Φεβρουαρίου 2013, αποφάσισε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας Shelman Ελληνοελβετική Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ΑΕ, λόγω των συνεχών και ιδιαίτερα δυσμενών οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας τα τελευταία έτη.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα προχωρήσει στη διαδικασία καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων που απασχολούνται στην εγκατάσταση του Βασιλικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σήμερα σε 174 άτομα. Οι καταγγελίες των συμβάσεων θα πραγματοποιηθούν στις 08/02/2013 με την τήρηση εκ μέρους της εταιρείας όλων των νόμιμων προϋποθέσεων που επιβάλλει ο Ν.1387/1983 (Έλεγχος Ομαδικών Απολύσεων και άλλες διατάξεις).

Μετά τις 08/02/2013 θα συνεχιστεί κανονικά η βιομηχανική παραγωγή, διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της Shelman μέσω των γραφείων και της έκθεσης της εταιρείας στην Αθήνα, του εργοστασίου και των αποθηκευτικών χώρων της στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, του υποκαταστήματος και των αποθηκών της στη Θεσσαλονίκη και των λοιπών εταιρειών του ομίλου.

Η διακοπή λειτουργίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Βασιλικού Χαλκίδας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα έχει οριακά αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της Shelman και κατ' επέκταση στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου κατά 0,5 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2013. Για τις επόμενες χρήσεις εκτιμάται ότι θα υπάρξει θετική επίδραση κατά 5,5 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω του μειωμένου εργατικού κόστους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έρχονται χιόνια ακόμη και στα πεδινά


 

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα το βράδυ στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:
 Σήμερα Δευτέρα το απόγευμα χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία (μαγνήσια). Από τις βραδινές ώρες αλλά και αύριο Τρίτη χιονοπτώσεις που τοπικά και κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά , (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός (Τρίτη και Τέταρτη) ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με λαμπρότητα τα Αγια Θεοφάνεια στον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13c14ad14f412316&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1357561817553&sads=TP_UNYLLPBzFLHRv79SVVfDTh2AΠαρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων εορτάστηκαν και φέτος την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων, τα ?για Θεοφάνεια.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κκ. Α. Χατζησταμάτη, Η. Πέτραινα και Π. Ζερικιώτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Γ. Γεωργακόπουλο και Γ. Σδόνα, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καπαρελλίου κ. Γ. Θανάσαινα και Τοπικούς Συμβούλους παραβρέθηκαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην παραλία του Αγίου Βασιλείου της Δ.Ε. Πλαταιών.https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13c14ad14f412316&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1357561902918&sads=VSaSj4I-zsI8N6uZqEBqVa4fEVo
Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, οχτώ τολμηροί νέοι, που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Κορινθιακού, όπως προστάζει το έθιμο, για να πιάσουν το σταυρό και λάβουν την ευλογία Του.
Ο κ. Δήμαρχος σε δηλώσεις του είπε σχετικά:
«Εύχομαι Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους και το ?γιο Πνεύμα να μας φωτίσει για να μπορέσουμε το 2013 να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάμε με υπομονή και σύνεση.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να συγχαρώ τους θαρραλέους νέους μας, που έπεσαν στη θάλασσα τον μικρό Γιωργάκη που έπιασε τον Σταυρό. Να τους έχει ο Θεός καλά, να τους φωτίζει το ?γιο Πνεύμα και να έχουν καλή τύχη στη ζωής τους.
Για όλη την πατρίδα μας και το Δήμο μας, εύχομαι μια χρονιά με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες χαρές, με υγεία και ευτυχία».
Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν επίσης τα ?για Θεοφάνεια και στις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου. https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13c14ad14f412316&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1357561942714&sads=HlxH1Af2t7hiqLBOsfcLrtFOadA
Στην παραλία Αλυκής τον Δήμο Θηβαίων εκπροσώπησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Σκαλής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στ. Κεφαλάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελλοπίας κ. Λ. Σύρος και ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Θήβας κ. Φ.Αργύρης.
Στην παραλία Αγίου Νικολάου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Θίσβης κ. Π. Μίχας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δομβραίνας κ. Γ. Κιούσης.
Στην παραλία Σαράντι η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ι. Κοντού και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Χωστίων κα. Κ. Τριάντη.
Στην παραλία Αγίου Ιωάννη ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Θίσβης. Λ. Καρβούνης, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Χρ. Σάλτας, ο πρώην Τοπικός Σύμβουλος κ. Δ. Μιχάλης και ο αναπληρωματικός Τοπικός Σύμβουλος κ. Μ. Καμούτσης.
Στο λιμάνι Βαθύ στην ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Μίχας ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δομβραίνας κ. Γ. Κιούσης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Θίσβης. Λ. Καρβούνης και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Χρ. Σάλτας.
Στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στην Τ.Κ. Μουρικίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Κοκοντίνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλ. Στάικος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μουρικίου κ. Δ. Πέτρου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χ.Μελετίου.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Διεγράφησαν από τη ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές Βουδούρης και Μουτσινάς


 

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας θέτει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τους κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά εξηγώντας ότι οι δύο βουλευτές «στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της ΔΗΜΑΡ».

Ο κ. Κουβέλης έστειλε σήμερα την επιστολή διαγραφής στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ενώ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι: «Οι δύο Βουλευτές επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Στο κείμενο τονίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ «κόμμα δημοκρατικό, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις. Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο Βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Πλέον η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ μένει με 14 βουλευτές, ο κυβερνητικός συνασπισμός με 164 ενώ ο αριθμός των ανεξάρτητων ανεβαίνει στους 17.

Αναλυτικά, η κατανομή των κοινοβουλευτικών εδρών διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 125, ΣΥΡΙΖΑ 71, ΠΑΣΟΚ, 25, Ανεξάρτητοι Ελληνες 18, Χρυσή Αυγή 18, ΔΗΜΑΡ 14, ΚΚΕ 12 και ανεξάρτητοι 17. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στους εικονικούς γάμους αλλοδαπών για νομιμοποίηση της παραμονής τους

Τέλος στους εικονικούς γάμους αλλοδαπών για νομιμοποίηση της παραμονής τους

Το υπουργείο Εσωτερικών μέσω νομοθετικής ρύθμισης θα βάλει θα αντιμετωπίσει το ζήτημα των εικονικών γάμων αλλοδαπών, οι οποίο με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την παραμονής τους στη χώρα μας, υποστηρίζει με έγγραφό του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής ΑυγήςΗλία Κασιδιάρη, με την οποία καταγγέλλει ότι το τελευταίο έτος έχουν αυξηθεί οι εικονικοί πολιτικοί γάμοι ανάμεσα σε γυναίκες υπηκόους Βουλγαρίας και Ρουμανίας και σε άνδρες υπηκόους Πακιστάν και Συρίας, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με σκοπό να αναγνωριστούν οι παράνομοι μετανάστες ως σύζυγοι πολιτών της ΕΕ και, συνεπεία τούτου, να παραμείνουν νόμιμα στη χώρα μας. Μάλιστα, ο βουλευτής έχει καταγγείλει ότι υπάρχει οργανωμένη δράση κυκλωμάτων τέλεσης εικονικών γάμων και κατάρτισης πλαστών εγγράφων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει ότι το υπουργείο έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς τους αρμόδιους για την έκδοση αδειών γάμων δήμους, επισημαίνοντας ότι, σε περίπτωση υπόνοιας καταστρατήγησης των διατάξεων για τη νόμιμη παραμονή των αλλοδαπών στη χώρα, οφείλουν να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, εφόσον γίνει έλεγχος στα στοιχεία του υποβληθέντος φακέλου και υπάρξουν ενδείξεις κατάχρησης, απάτης ή πλαστότητας, οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων που θεμελιώνουν την κατάχρηση ή την απάτη, ενώ αν υπάρξουν ισχυρές αποδείξεις μπορεί να εκδοθούν και αποφάσεις επιστροφής των αλλοδαπών. Επιπροσθέτως, ο κ. Αθανασίου ενημερώνει τη Βουλή ότι, από τον αριθμό των απορριπτικών αποφάσεων αιτημάτων χορήγησης δελτίου διαμονής, προκύπτει ότι η ακολουθούμενη πρακτική περιορίζει σε σημαντικό βαθμό την καταχρηστική κατοχύρωση δικαιώματος διαμονής με την ιδιότητα μέλους οικογένειας πολίτη της ΕΕ.
Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ενημερώνει τον βουλευτή ότι, έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, διαπιστώθηκαν 22 περιπτώσεις εικονικών γάμων αλλοδαπών υπηκόων με Ευρωπαίους πολίτες, στους οποίους, λόγω προσκόμισης πλαστών δικαιολογητικών, ανακλήθηκαν οι χορηγηθείσες άδειες διαμονής, εκδόθηκαν ευρύτερες αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους, καθώς και αποφάσεις επιστροφής. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει εγγραφή τους στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών. Ο κ. Δένδιας αποκαλύπτει ότι ανάλογα περιστατικά ερευνώνται στο Ρέθυμνο και τα Χανιά και αναφέρει ότι δόθηκαν εντολές και οδηγίες για την εντατικοποίηση των ενεργειών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας, Ρεθύμνου και Χανίων, για την αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουν και τη συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aρχαιρεσίες στο Δήμο Θηβαίων-Ποιοί εκλέχτηκαν

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13c14aff13647c4b&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1357558282022&sads=gW0a__qnKiipcEyTAB2pv1EFoVU&sadssc=1
Πραγματοποιήθηκαν στην Κυριακή 6 Ιανουαρίου στο Δήμο Θηβαίων, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2013,  οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και για την εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  με θητεία μέχρι 31 Αυγούστου του 2014. 

Στις θέσεις του Προεδρείου επανεξελέγησαν Πρόεδρος ο κ.  Αθανάσιος Κοκοντίνης, Αντιπρόεδρος ο κ. Ευάγγελος Ζωγράφος και Γραμματέας η κα. Δήμητρα Κουτσοδήμου.

Για την Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη αυτής οι κ.κ. Βενιζέλος Κων/νος, Δρένιος Σωτήριος, Μπατσούλης Δημήτριος, Παπαδημητρίου Ιωάννης, Στάικος Αλέκος, Στρατέλος Νικόλαος, Τουλουμάκος Αντώνης και Τσαραμπάρης Παναγιώτης και αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Βενιζέλος Παναγιώτης, Κοντού Ιουλία, Μίχας Πέτρος,  Νόκας Θεμιστοκλής και Χατζίνα Αικατερίνη.

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε με απόφαση Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Πέτραινας.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη αυτής οι κ.κ. Βενιζέλος Παναγιώτης, Γιαννίκας Δημήτριος, Κεφαλάς Κων/νος, Κουντούπης Δημήτριος, Κουτσοδήμου Δήμητρα, Νικολάου Αναστάσιος, Σδόνας Γεώργιος και Χατζησταμάτης Ανδρέας και αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Βενιζέλος Κων/νος, Γεωργακόπουλος Γεώργιος, Ζερικιώτης Παναγιώτης, Νίκας Παναγιώτης και Σκαλής Γεώργιος.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα είναι ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα αντιπεριφερειάρχης η "δικιά μας" Φανή Παπαθωμά

Να και μια ευχάριστη είδηση ο

«δικός μας άνθρωπος» η Φανή Παπαθωμά (με καταγωγή απο το Νεοχώρι)σε νευραλγική θέση στην Περιφέρεια Στερεάς.Το Νεοχώρι και το Permissospress της εύχονται ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ και καλή επιτυχία στο νέο της πόστο!!! Η Φανή θα διαδεχθεί τον επίσης πετυχημένο Κώστα Μπακομήτρο.


 

Η Φανή με τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"
Αλλαγές στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς αλλά και στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του 2013 ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς.
Καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη αναλαμβάνουν οι κύριοι Ηλίας Σανίδας από την Φθιώτιδα, Δημήτρης Βουρδάνος από την Εύβοια και η κυρία Φανή Παπαθωμά από την Βοιωτία, αντικαθιστώντας τους κυρίους Νίκο Μπέτσιο, Σταμάτη Καπελέρη και Κώστα Μπακομήτρο.
Προέδρος του περιφερειακού συμβουλίου εκλέχθηκε ο Ανδρέας Μπίσκινας απο την Εύβοια με 39 ψήφους, στην Θέση του Δημήτρη Τιμπλαλέξη. Αντιπρόεδρος ο  Γιάννης Λετόνης από την Εύβοια με 41 ψήφους και γραμματέας ο Νίκος Παπανδρέου, επίσης από την Εύβοια με 37 ψήφους.







Διαβάστε Περισσότερα »

Η ξεφτίλα της €πιτυχίας...


Οι θιασώτες του καπιταλισμού υποστηρίζουν πως στο σύστημα αυτό όποιος αρπάζει τις ευκαιρίες ξεχωρίζει από τους άλλους.
Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το...

ταλέντο του. Δούλεψε σκληρά, άρπαξε τις ευκαιρίες και έγινε ένας «σταρ» της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος....
Ξεχώρισε τόσο πολύ από τους άλλους που μπορεί να τρώει και να αστειεύεται στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο Πούτιν και αμέσως μετά να παραλαμβάνει από αυτόν το καινούργιο ρωσικό διαβατήριό του.
Ο αγαπημένος Ζεράρ κλείνει τ’ αυτιά του στις κατάρες των Γάλλων που τον αποκαλούν προδότη και μένει για πάντα πιστός στην μία και μοναδική πατρίδα που ποτέ δεν πρόδωσε: την €πιτυχία.

Οικοδόμος


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται περικοπές έως 83% στα εφάπαξ των ταμείων – Ποιοι είναι οι χαμένοι

Ερχονται περικοπές έως 83% στα εφάπαξ των ταμείων – Ποιοι είναι οι χαμένοι

Σημαντικές είναι οι περικοπές στα εφάπαξ που καταβάλλουν τόσο το Δημόσιο όσο και τα ταμεία του ιδιωτικού τομέα που θα φτάσουν ακόμα και τα 83%. Οι μειώσεις στα εφάπαξ που χορηγούν συνολικά 22 τομείς ή ταμεία έρχονται για για τους ασφαλισμένους μέχρι 31-12-1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν της υπηρεσίας από 1-8-2010 και μετά και για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, όπως αναφέρει και η Real News.
Παράλληλα όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2014 θα εισπράττουν ακόμη μικρότερα εφάπαξ, καθώς εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζει η νέα τεχνική βάση με την οποία θα υπολογίζεται το εφάπαξ.
Συγκεκριμένα το ποσό του εφάπαξ βοηθήματος μειώνεται ως εξής:
  • Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου του ΤΑΠΙΤ κατά 2,21%
  • Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντων του ΤΑΠΙΤ κατά 17,35%
  • Προσωπικού Ιπποδρομιών του ΤΑΠΙΤ κατά 18,38%
  • Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ κατά 26,77%
  • Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών του ΤΑΠΙΤ κατά 63,91%
  • Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων του ΤΑΠΙΤ κατά 41,52%
  • Δημοσίων Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ κατά 22,67%
  • Υπαλλήλων ΝΠΔΔ του ΤΠΔΥ κατά 42,29%
  • Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος του ΤΠΔΥ κατά 36,94%
  • Προσωπικού Ταμείου Νομικών του ΤΠΔΥ κατά 52,21%
  • Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ κατά 6,19%
  • Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κατά 8,21%
  • Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κατά 28,41%
  • Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ κατά 3,84%
  • Προσωπικού Ιονικής - Λαϊκής Τράπεζας του ΤΑΥΤΕΚΩ κατά 41,17%
  • Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων του ΕΤΑΑ κατά 17,42%
  • Δικηγόρων Αθηνών του ΕΤΑΑ κατά 32,80%
  • Εργοληπτών Δημοσίων Εργων του ΕΤΑΑ κατά 83%
  • Τομέας Πρόνοιας Αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ κατά 1,94%
  • Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων του ΤΕΑΠΑΣΑ κατά 45,49%
  • Λογαριασμός Πρόνοιας Υπαλλήλων ΙΚΑ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατά 35,11%
.iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO:Σε άλλο λιμάνι έπεσαν οι κολυμβητές... και σε άλλο λιμάνι ο σταυρός!

Απίστευτο περιστατικό στην Κόρινθο...
Ο ιερέας έριξε τον σταυρό και οι συγκεντρωμένοι πιστοί έπεσαν στα παγωμένα νερά. Ωστόσο ο έντονος αέρας παρέσυρε τον σταυρό ο οποίος έπεσε στο δίπλα λιμάνι. Ο ιερέας ενώ έψελνε, υπέδειξε στους "βουτηχτές" το σημείο στο οποίο έπεσε ο σταυρός στη διπλανή προβλήτα, για να πάνε και να τον πάρουν από εκεί. Τελικά, ο σταυρός προσγειώθηκε πάνω σε μία ψαρόβαρκα και ο Δεσπότης έκανε, δεύτερη και αυτή τη φορά, επιτυχημένη ρίψη.

korinthostv.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου ερωτεύτηκε!


Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου ερωτεύτηκε!

Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα μεγάλωσε!
Τελείωσε τις σπουδές της στο τμήμα της βιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου και πλέον είναι έτοιμη να αναζητήσει την δική της θέση στον χώρο εργασίας. Η ίδια όπως λένε άτομα από το περιβάλλον της δεν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα και θα αναζητήσει δουλειά στο εξωτερικό. Οι γνωριμίες του πατέρα της άλλωστε της εγγυώνται μια σίγουρη θέση σε κάποια εταιρία. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου μεγάλωσε σε ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον. Έκανε παρέα με συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών, όλοι γόνοι γνωστών και πλούσιων οικογενειών. Ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα στην εφηβεία όταν και σύναψε σχέση με συμμαθητή της, με τον οποίο είχε βγει μάλιστα και πολλές φωτογραφίες. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ήταν ερωτευμένη με τον γιο του Ρίτσαρντ Πάρκερ, συμβούλου του πατέρα της, όταν εκείνος ήταν Πρωθυπουργός.
gossip-tv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός με «απρόοπτα» στη Λιβαδειά


Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν και φέτος στη Λιβαδειά τα Θεοφάνεια.  Παρά το τσουχτερό κρύο, οι πιστοί παρακολούθησαν τον καθαγιασμό των υδάτων στις πηγές της Κρύας, ενώ με διάφορα σχόλια αντιμετώπισαν το μπλέξιμο του Σταυρού σε καλώδια. Χρειάστηκαν δεκαπέντε λεπτά, για να τον  βρουν, δύο θαρραλέοι νεαροί, που έπεσαν στα παγωμένα νερά της Έρκυνας. Στο μεταξύ, ο Μητροπολίτης Γεώργιος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει έναν εφεδρικό σταυρό και έτσι ο «μετ” εμποδίων εορτασμός» ολοκληρώθηκε.
Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης ευχήθηκε Υγεία -Δύναμη – Ευλογημένη νέα χρονιά. Προέτρεψε σε ενότητα , προσπάθεια και αγώνα για το κοινό καλό, ενώ στους τοπικούς άρχοντες και τους κυβερνώντες έστειλε το μήνυμα ότι » ο λαός δεν πρέπει να φορτωθεί άλλα , γιατί δεν αντέχει και πρέπει να υπάρξουν ευεργετικά νομοθετήματα για τη στήριξη της ζωής στην επαρχία».
Ο δήμαρχος Λεβαδέων  Ν. Παπαγγελής ευχήθηκε » ο Αγιασμός των Υδάτων να σηματοδοτήσει μια καινούργια αρχή για τη χώρα μας, ώστε όλα τα προβλήματα της κοινωνίας να αμβλυνθούν».
Ευχές για Υγεία και Δύναμη έστειλε και ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτης, που κάλεσε την εκτελεστική εξουσία να «έχει φώτιση να πάρει ανατρεπτικές αποφάσεις, χρήσιμες για τους πολίτες, μακριά από παθογένειες του παρελθόντος, για να έχουμε μια νέα διαφορετική ημέρα» . Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά προσπαθεί να είναι κοντά στον πολίτη.
Πολιτικά μηνύματα έστειλαν οι βουλευτές της Ν. Δ. Γ. Καράμπελας και Α. Κουτσούμπας. Ο μεν πρώτος, ευχήθηκε το 2013 να είναι νέα αρχή για την ανοικοδόμηση του κράτους και κάλεσε τους πολιτικούς να λένε την αλήθεια, ότι «το βιοτικό επίπεδο θα παραμείνει χαμηλό, για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα».
Την αντιπολίτευση, στόχευσε ο Α. Κουτσούμπας, ευχόμενος φώτιση » σε όσους συνειδητά ή μη επιθυμούν την αποτυχία της κυβέρνησης και τη χρεοκοπία της Ελλάδας»siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Λεβαδέων ο Δ. Καλλιαντάσης


Με 20 ψήφους υπέρ και 13 λευκά, εξελέγη τελικά νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων ο Δ. Καλλιαντάσης. Στην παραταξιακή κάλπη ο κ. Καλλιαντάσης  είχε λάβει 16 ψήφους  έναντι 3 του κ. Παλαμίδα.
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., εκλέχθηκε από την  παράταξη του Δ. Τσιφή, ο Ν. Καραμπέτσος με 23 ψήφους και 10 λευκά, ενώ τη θέση της  γραμματέως,  κατέλαβε από την πλειοψηφία ,η Ιωάννα Νταντούμη με 21 ψήφους, 11 λευκά και ένα άκυρο.
Η ελάσσονα μειοψηφία αρνήθηκε τη θέση της γραμματείας, που προβλέπει ο κανονισμός, με τους Γ. Πούλου και Ν. Κοτσικώνα να δηλώνουν ότι η διαδικασία δεν είναι αντιπροσωπευτική και ψηφίζοντας  λευκό.
Η δημοτική αρχή κατάφερε τελικά  να εμφανιστεί  συμπαγής, αλλά η υποβόσκουσα δυσαρέσκεια παραμένει σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους, που θα βρίσκονται σε θέση αναμονής μέχρι τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων.
Στο νέο προεδρείο ευχήθηκαν καλό έργο όλες οι παρατάξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ