Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Προφυλακιστέα η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ...

Προσωρινά κρατούμενη η πρώην υποψήφια βουλευτής της ΝΔ , για τους «μαϊμού» γάμου

Προσωρινά κρατούμενη τέθηκε η η 52χρονη ιδιωτική υπάλληλος που κατηγορείται ότι ήταν μεταξύ των τριών «εγκεφάλων» του κυκλώματος που έστηνε «λευκούς» γάμους για την ελληνοποίηση αλλοδαπών κυρίως από τη Γεωργία. Η κατηγορουμενη, η οποία στις προηγούμενες βουλέυτικές εκλογές ήταν υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες,ενώ ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε, λόγω των γνωριμιών που είχε σε δήμους και Περιφέρεια, για κάποιες υποθέσεις αλλοδαπών που ήθελαν να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια, τονίζοντας ωστόσο ότι πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και υποστήριξε ότι το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους. Παράλληλα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ αφέθηκε ο 36χρονος δικηγόρος, φερόμενος ως το «νούμερο δύο» της οργάνωσης, ενώ η τρίτη φερόμενη «εγκέφαλος» μια 40χρονη Γεωργιανή, αποκαλούμενη «Μαντόνα», αναμένεται να απολογηθεί αύριο, ενώ μία υπάλληλος του δήμου Ωραιοκάστρου και ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, που εμπλέκονται στην υπόθεση, και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου). Το κύκλωμα κατηγορείται ότι έστησε 68 γάμους «μαϊμού» τους τελευταίους τέσσερις μήνες
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω λίγο επιθετικό. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Κι εγώ σας βρίσκω αρκετά ηλίθιο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.

 ΤΣΙΜΑΣ: Το Μέγκα είναι αμερόληπτο, κύριε Μπαμπινιώτη.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Φυσικά ! Και ο κώλος της μαϊμούς είναι πράσινος.

 Και.. όλα τα λεφτά, το παρακάτω....

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ -ΤΣΙΜΑΣ: ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ...

Ηχηρή παρέμβαση του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον ..."αμερόληπτο" δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα είπε μεταξύ άλλων:
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται καθημερινά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Διαρκώς ακούμε για την κατάληψη της βίλα Αμαλίας ή ότι έγινε ανακατάληψη της βίλα Αμαλία. Και σας ρωτώ. Η λέξη βίλα δεν κλίνεται ; Αν δεν το γνωρίζετε η βίλα προέρχεται από το ιταλικό villa και... είναι λέξη ελληνοποιημένη, όπως η κατσαρόλα, όπως οι ολυμπιονίκες της άρσης βαρών.Και πρέπει να κλίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της γραμματικής.Δε λέμε: Το καπάκι της κατσαρόλα. Ούτε θα πούμε: Αυθαίρετες οι βίλα των υπουργών Για να το καταλάβετε καλύτερα θα σας αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα: Τη Μαρία Κάλλας. Η Κάλλας, όπως γνωρίζετε, ήταν Ελληνίδα. Ως Ελληνίδα η γενική του ονόματος της είναι: Της Μαρίας Κάλλας. Και όχι της Μαρία Κάλλας. Αντίστοιχα πρέπει να λέμε: Η κατάληψη της βίλας Κάλλας και όχι της βίλα Κάλλας.

ΤΣΙΜΑΣ: Μπορεί αυτό να συμβαίνει επειδή γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες. Villa Amalias.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Κι αυτό είναι λάθος. Τι ήταν η Αμαλία ; Βασίλισσα της Αγγλίας;

ΤΣΙΜΑΣ: Βίλα Αμαλίας, λοιπόν.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ : Ακριβώς ! Η βίλα, της βίλας, οι βίλες, των βιλών.

ΤΣΙΜΑΣ: Και τι έχετε να πείτε για το χαρακτηρισμό «μαλακισμένα» που ακούστηκε στον αέρα από γνωστό δημοσιογράφο ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Καθόλου δε με ξάφνιασε. Ουδείς φαυλότερος των πολιτικών, αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι. Η έκφραση του κυρίου δεν ήταν μόνο απρεπής, αλλά και σημειολογικά εσφαλμένη. Θα σας εξηγήσω. Το «μαλακισμένος» είναι μετοχή του ρήματος: Μαλακίζομαι. Αυτό προέρχεται από το αρχαίο : Μαλακία, παράγωγο της λέξεως «μαλακός». Καθόλου νεολογισμός δεν είναι αυτές οι λέξεις. Σας θυμίζω το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο: «Και περιήγεν ο Ιησούς τας πόλεις πάσας και τας κώμας, διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία.» Αλλά η ρίζα της λέξης είναι αρχαιοελληνική. Στην Αρχαία Ελλάδα συνηθιζόταν η έκφραση: «Μαλάκας πολίτης», η οποία ήταν συνώνυμη του «ιδιώτης». Ιδιώτης ήταν ο πολίτης που δεν ασχολείτο με τα πολιτικά. Η ιδιωτεία, για τους αρχαίους ημών προγόνους, ήταν κατάπτυστη. Εξ' ου και το λατινογενές idiot, το οποίο προέρχεται από τον ιδιώτη και σημαίνει ηλίθιος. Ο ιδιώτης περιφρονητικά αποκαλείτο μαλάκας πολίτης. Και ακόμα πιο πίσω αν κοιτάξουμε, στα ομηρικά έπη θα βρούμε την έκφραση : «Αιδώς, Αργείοι». Αυτή προέρχεται από την Ιλιάδα : «Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος.» Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής : Το να δείχνεσαι ντροπαλός ανάμεσα σε κακούς δεν ωφελεί καθόλου, γιατί η σιωπή η δική σου γίνεται τότε σύμμαχος του κακού, που φλυαρεί. Αν, με λίγα λόγια, εσύ ακούς τους φαύλους και δε μιλάς γίνεσαι σύμμαχος τους. Αρχικά η έκφραση ήταν: «Αιδώς, μαλάκες». Αλλά με τα χρόνια εκφυλίστηκε σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Ας μου πει, λοιπόν, ο κύριος Καμπουράκης. Ποιοι είναι οι ιδιώτες, ποιοι είναι οι μαλάκες που σιωπούν, ποια είναι τα μαλακισμένα της εποχής μας ; Οι καταληψίες των βιλών ή οι έχοντες το ακατοίκητο τηλεθεατές του Μέγκα και των υπόλοιπων καναλιών ;

ΤΣΙΜΑΣ: Το Μέγκα είναι αμερόληπτο, κύριε Μπαμπινιώτη.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Φυσικά ! Και ο κώλος της μαϊμούς είναι πράσινος.


ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω λίγο επιθετικό.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ: Κι εγώ σας βρίσκω αρκετά ηλίθιο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.

ΤΣΙΜΑΣ: Ας πούμε κάτι άλλο. Τι γνώμη έχετε για τη δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευθαρσώς είπε ότι είναι αναρχικός, ενώ ο Πρόεδρος του κόμματος, την ίδια μέρα, δήλωσε ότι είναι νοικοκυραίοι κι αυτοί. Αυτό δεν είναι οξύμωρο ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Καταρχάς κάνατε λάθος χρήση του επιρρήματος ευθαρσώς, το οποίο δηλώνει θάρρος, ενώ εσείς, έτσι πιστεύω, θέλατε να δείξετε το θράσος του. Όσον αφορά το οξύμωρο της δήλωσης. Όχι ! Καθόλου ! Που το βλέπετε το οξύμωρο ;

ΤΣΙΜΑΣ: Μα. Αναρχικός νοικοκυραίος ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Και λοιπόν ; Δε γνωρίζετε το βιβλίο του Πεσόα «Ο αναρχικός τραπεζίτης» ; Αυτό δεν είναι οξύμωρο ;

ΤΣΙΜΑΣ : Δεν το έχω διαβάσει, οπότε δεν μπορώ να πω.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ : Κακώς ! Θα έπρεπε να διαβάζετε και μερικά βιβλία, εσείς οι δημοσιογράφοι, αντί μόνο να γράφετε. Θα σας εξηγήσω: Ο αναρχικός νοικοκυραίος είναι ένας άμεσα νοικοκυραίος, ο οποίος αντιμάχεται τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος από τον πυρήνα του, την ίδια την οικογένεια.

ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω πολύ αριστεριστή, κύριε Μπαμπινιώτη.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Σταματήστε να λέτε, σας βρίσκω, γιατί αρχίζω να πιστεύω ότι μου παίρνει συνέντευξη η Μενεγάκη. Και ναι ! Είμαι αριστεριστής. Γιατί, καταρχάς, δεν είμαι διορισμένος σε κανένα υπουργείο. Αν με ξανακάνουν υπουργό παιδείας θα ανασκευάσω τις δηλώσεις μου. Και ναι, είμαι αριστεριστής, γιατί. Είμαι ακαδημαϊκός. Οι ακαδημαϊκοί κύκλοι, όπως και οι εκκλησιαστικοί, είναι κύκλοι ομόκεντροι της εξουσίας. Έτσι, αφού αντιλαμβάνομαι μια αλλαγή προς την αριστερά, προετοιμάζομαι να ακολουθήσω το ρεύμα της εποχής μου. Κανένας ακαδημαϊκός ή καταξιωμένος διανοούμενος δεν είναι, ποτέ, ριζοσπαστικός. Δείτε την κυρία Κική Δημουλά. Δέκα μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου υπέγραψε δήλωση νομιμοφροσύνης, μαζί με άλλους τριάντα, εκείνο το περιβόητο : «Τολμήστε !». Τώρα, που βλέπει ότι η παλίρροια αλλάζει, μιλάει στα ξένα περιοδικά για χάος. Προετοιμάζεται κι εκείνη για την αλλαγή εξουσίας και νοοτροπίας. Αν ήταν η Χρυσή Αυγή που διεκδικούσε την εξουσία η κυρία Δημουλά θα γινόταν ένας άλλος Έζρα Πάουντ. Και διαβάστε κάνα βιβλίο για να καταλάβετε τι εννοώ.

ΤΣΙΜΑΣ: Δηλαδή πιστεύετε ότι η διανόηση συμπορεύεται με την εξουσία, ανεξαρτήτως του. χρώματος της ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Πάντα ! Η αποδεχτή διανόηση. Οι λογοτέχνες, οι λόγιοι, οι καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί που προβάλλονται και προοδεύουν, γιατί αλλιώς θα βρισκόντουσαν στα ρείθρα της επικαιρότητας.

ΤΣΙΜΑΣ: Υπάρχει κάποιος λογοτέχνης που πιστεύετε ότι βρίσκεται εκτός νομιμότητας ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Τώρα πια, μόνο οι μπλογοτέχνες.

ΤΣΙΜΑΣ: Ορίστε ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ : Οι μπλόγκερ. Γιατί αυτοί δρουν ανεξέλεγκτα.

ΤΣΙΜΑΣ: Οι μπλόγκερ. Υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζετε από αυτούς ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Πολλοί. Ο μόνος που μου έρχεται τώρα στον νου είναι ο Γελωτοποιός, ο οποίος πρέπει να βελτιώσει το συντακτικό του και να μην παρασύρεται από την κυκλοθυμικότητα του, αλλά κατά τα άλλα είναι αξιόλογος.

ΤΣΙΜΑΣ: Γελωτοποιός, λοιπόν.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Το σημειώσατε; Για να το ψάξει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ;

ΤΣΙΜΑΣ: Με προσβάλετε, κύριε Μπαμπινιώτη.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Ελάτε, κύριε Τσίμα, ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι το ξέρουν ότι είστε ρουφιάνοι.

ΤΣΙΜΑΣ: Διακόπτουμε για διαφημίσεις και θα συνεχίσουμε με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Ναι ! Πως θα μάθουν τα παιδιά να ανάβουν φωτιές για να ζεσταίνονται.
Ν.Ν 
 attikanea.blogspot.g
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχιεπίσκοπος : "Φθάνει! Δεν αντέχω να βλέπω ανθρώπους να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια"



Μια συγκλονιστική περιγραφή της Ελλάδας της κρίσης έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος .

  «Βγείτε τη νύχτα σε μερικές γειτονιές και θα δείτε σκουπιδοτενεκέδες γερμένους να τους ψάχνουν άνθρωποι πεινασμένοι. Κάποιοι έχουν την σοφία να μην πετούν το φαγητό τους να το βάζουν σε σακούλα και να το αφήνουν σε σημεία όπου ξέρουν οι άνθρωποι που ψάχνουν και το παίρνουν. Στην Αρχιεπισκοπή και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έρχονται μανάδες που δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πάρουν τη θεραπεία τους. Αυτή την στιγμή στην Αθήνα ετοιμάζονται 10.000 μερίδες φαγητού και θέλω να σημειώσω ότι άλλοτε ο αριθμός των ξένων ήταν μεγαλύτερος, τώρα έχει μειωθεί και το 65% είναι Έλληνες, οι οποίοι υποφέρουν. Αυτή η εικόνα της Αθήνας, της Ελλάδας, με ενοχλεί, με στεναχωρεί». 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που βρίσκεται η χώρα και στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν πριν από ένα χρόνο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και η Φιλανθρωπική Οργάνωση « Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής στη διαρκεια του απολογισμού του έργου του και την παρουσίαση των στόχων του, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών όπου εδρεύει το Ιατρείο.

  «Η Εκκλησία», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος,» έχει ένα σκοπό να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις τον άνθρωπο, να τον στηρίξει ψυχικά, να τον δυναμώσει, να του δώσει κουράγιο στη πορεία της ζωής, να μάθει το νόημα και τον σκοπό της ζωής. Ο Χριστός μας είπε για το νόημα της ζωής ν’ αγαπήσεις τον Θεό με όλη την δύναμη και τον συνάνθρωπό σου σαν τον εαυτό σου. Mέσα σ΄ αυτές τις φράσεις κρύβεται όλο το νόημα της ζωής» 

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ.Γιώργο Πατουλη και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δημτσα λέγοντας ..
«Σας ευχαριστώ για το παράδειγμα που δίνετε σε ανθρώπους που ακούν, μαθαίνουν και βοηθούν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο. Άκουσα για το πρόγραμμα του 2013 και σας παρακαλώ να βοηθήσετε όπου υπάρχει ανάγκη και τα σύνορα αλλά και εδώ η Αθήνα έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Κανένας ανασφάλιστος σε όλη την Ελλάδα να μη μείνει χωρίς φάρμακο. Είναι εξαιρετική η πρόταση για τη δημιουργία, από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, δικτύου κατ οίκον νοσηλείας για όσους τη χρειάζονται αλλά δεν μπορούν να την έχουν».
onalert
Διαβάστε Περισσότερα »

Tουρκία 2023..

Δέκα χρόνια με «τρελά» σχέδια..
Πως θα είναι η Ελλάδα το 2023; Κανείς δεν έχει την ψυχραιμία να διαβλέψει. Αντίθετα, ο στόχος της τουρκικής κυβέρνησης ήταν από την αρχή εντυπωσιακός: 
Το 2023 η τουρκική οικονομία να είναι μια από τις δέκα σημαντικότερες του κόσμου!


Αυτή την κατεύθυνση υποστήριξε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν επειδή το έτος αυτό... συμπληρώνονται 100 χρόνια από την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την ίδρυση του νέου τουρκικού κράτους.

Ο γενικός αυτός στόχος στηρίχθηκε από «μεγαλοπρεπείς» πρωτοβουλίες που αρέσουν στους αξιωματούχους και στον ηγέτη της τουρκικής κυβέρνησης.
Κατά την έκφραση του πρωθυπουργού Ερντογάν που υιοθετήθηκε με ενθουσιασμό από τον τουρκικό τύπο, υπήρχε ένα «τρελό» σχέδιο.
Να κατασκευαστεί στην Ανατολική Θράκη θαλάσσια οδός, ένα νέος Βόσπορος που θα συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο ώστε η κίνηση των πλοίων να μην επιβαρύνει τα στενά. Η αλήθεια είναι ότι το «τρελό» αυτό σχέδιο μάλλον κινείται αργά, αλλά έχουν ανακοινωθεί κι άλλα!
Πολλά χιλιόμετρα γραμμών για τραίνα υψηλής ταχύτητας κι ένα από αυτά θα συνδέει την Τραπεζούντα με το Ντιγιάμπακιρ στο νότο και τη Συρία.
Σε γραμμή μήκους 630 χιλιομέτρων θα τρέχουν τραίνα με ταχύτητα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε τα σχέδια για το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης επίσης με οθωμανική μεγαλοπρέπεια.
Δεν αρκέστηκε στην επισήμανση ότι θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, με έξι αεροδιαδρόμους, θα εξυπηρετεί 150 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο και θα κοστίσει 5,6 δισ δολ. Ξεκίνησε με αναφορά στο Σουλτάνο Μεχμέτ Β’, τον Μωάμεθ τον Πορθητή όπως είναι γνωστός στην Ελλάδα, ο οποίος «άνοιξε μια νέα εποχή με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης και η οποία Πόλη τώρα ανοίγει την πόρτα στη νέα εποχή του μέλλοντος…»

Το σχέδιο που ήδη εκτελείται για τρίτη γέφυρα στον Βόσπορο, κόστους 2,5 δισ δολ. φαίνεται μικρό έργο, αφού τα «τρελά» σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία ενός από δέκα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, και την παραγωγή του ενός τρίτου της αναγκαίας ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Τα σχέδια αυτά στοχεύουν στην προσέλκυση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές, ώστε να χρηματοδοτηθούν τα έργα υποδομών και γι αυτό οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δίνουν έμφαση στην αναβάθμιση της χώρας από οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας…

Ωστόσο πίσω από την έπαρση και την λατρεία του Οθωμανικού - αυτοκρατορικού παρελθόντος, διαφαίνεται και η απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό όραμα καθώς η Τουρκία συμβιβάζεται με την ιδέα ότι δεν θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση το ποσοστό όσων υποστηρίζουν την ένταξη στην ΕΕ έχει περιοριστεί σε 43% ενώ πριν λίγα χρόνια μια μεγάλη πλειοψηφία με 69% δήλωνε ότι θα ψήφιζε ναι στην ένταξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο λαός μας δεν θέλει μεταρρυθμίσεις, έσπευσε να εξηγήσει ο υπουργός αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη Ε. Μπαγίς προσθέτοντας με υπεροπτικό ύφος, «ο λαός μας έχασε την εμπιστοσύνη του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η τουρκική οικονομία δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους για να υλοποιηθούν αυτά τα έργα. Θα πρέπει είτε να προσελκύσει διεθνή κεφάλαια, ή να διαθέσει εγχώριους πόρους κόβοντας άλλες δαπάνες, ή να μετριάσει τις φιλοδοξίες της.
Το ρεαλιστικό είναι να περιμένει κανείς έναν συνδυασμό...
Του Σεραφείμ Κωνσταντινίδη

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο νόμος του ποδοσφαίρου!



Δόξα στον Αη-Φανούρη!Μια… λαμπάδα στο μπόι του Φανούρη Γουνδουλάκη ή καλύτερα στον Κυριακίδη να ανάψουν στον Πανιώνιο; Οι "κυανέρυθροι" επικράτησαν 2-1 του Λεβαδειακού, μετά από γκέλα του γκολκίπερ των Βοιωτών! Ο Πανιώνιος από της 17 Νοεμβρίου είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης και στο ματς με τον φορμαρισμένο Λεβαδειακό στη Ν. Σμύρνη έψαχνε τους τρεις βαθμούς. Ο αγώνας πάντως δεν ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους, καθώς ο Ανδράλας τραυματίστηκε και ο Ελευθερόπουλος μόλις στο 7΄ αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή στο ματς και να ρίξει στη μάχη τον Παναγιωτούδη.Με τον Λεβαδειακός στο 78΄ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ροτζέριο να κάνει το 1-2, όταν ο Βραζιλιάνος πέρασε όλη την άμυνα του Πανιωνίου και βρέθηκε απέναντι από τον Περιστερίδη και αντί να στείλει την μπάλα προς την εστία, έδωσε... πάσα στο άουτ!

Έτσι, ένα λεπτό αργότερα, ο Πανιώνιος έβαλε αυτός το γκολ με την ...χορηγία του Κυριακίδη! Ο Σάμαρης εκτέλεσε το φάουλ, ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού προσπάθησε να μπλοκάρει χωρίς να τα καταφέρνει και σε κενή εστία ο Γουνδουλάκης έκανε το 2-1!
Μάλιστα στο 87΄ ο Μένδρινος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει το ματς, όμως στο τετ α τετ με τον Κυριακίδη έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά ο Πανιώνιος πήρε μία σημαντική νίκη ενόψει της συνέχεια.
Του ...φανέρωσε τη νίκη!
 Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που μπήκε με περισσότερη διάθεση για να πετύχει πρώτος γκολ. Όρεξη υπήρχε, φάσεις όμως όχι. Κι όσο περνούσαν τα λεπτά, όλο και περισσότερο ο Πανιώνιος ισορροπούσε την αναμέτρηση, με τις φάσεις να… πέφτουν με το σταγονόμετρο.

Και ότι δεν έγινε σε όλο το δεύτερο μέρος, έγινε μέσα σε δύο λεπτά! Αρχικά ο Ροτζέριο άφησε… άγαλμα δύο αμυντικούς του Πανιωνίου, βγήκε τετ-α-τετ με τον Περιστερίδη, όμως ο άσος των Βοιωτών θέλησε να πασάρει στον Βασιλείου αντί να πλασάρει και έχασε μεγάλη ευκαιρία. Και η τιμωρία ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Και μάλιστα με… ειρωνικό τρόπο! Ο Σάμαρης εκτέλεσε το φάουλ, με τον Κυριακίδη να δείχνει πως θα μπλοκάρει άνετα τη μπάλα. Ωστόσο, έκανε μεγάλη γκέλα, την έχασε μέσα από τα χέρια του και ο επερχόμενος Γουνδουλάκης έκανε το 2-1 από το πουθενά!

Στο τέλος δεν άλλαξε τίποτα, με τον Μενδρινό να χάνει κλασική ευκαιρία σε τετ-α-τετ να κλειδώσει τη νίκη, με το 2-1 να μένει ως το τέλος και να χαρίζει  τους τρεις βαθμούς 

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κοντοχρήστος, Τόσκας, Ανδράλας (6’ Παναγιωτούδης), Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Καμπάνταης (88’ Καρτσαμπάς), Αραβίδης, Ντούνης (68’ Μενδρινός)

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Κολοβός, Γανωτής, Οκόγιε

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Νικολάκάκης (90’ Μαχαίρας), Ροτζέριο, Λισγάρας, Ζησόπουλος, Βασιλείου, Χοσέμι (85’ Πινέιρο), Ρομέου, Πόι, Μεντί, Ακόστα (70’ Μίλιεβιτς)

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Κουτσόπουλος, Γεωργίου, Μανωλάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραμένουν άταφοι οι σοροί συμπολιτών μας, γιατί δεν έχουν χρήματα για την κηδεία!!

Ομάδες αλληλεγγύης συγκροτούνται στην Αθήνα για την ταφή μόνων και φτωχών ανθρώπων. 

Αρκετοί νεκροί παραμένουν άταφοι για μέρες, ενώ στο Γ' Νεκροταφείο δημιουργήθηκε ζώνη με φθηνούς τάφους προς 218 ευρώ την τριετία.

Εννέα μέρες...

παρέμεινε άταφη η σορός ενός συμπολίτη μας. 

Τόσες χρειάστηκαν για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της κηδείας. 

Τη σκληρή πραγματικότητα περιγράφουν οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, λέγοντας ότι πληρώνονται με δόσεις και υποσχέσεις. 

Διότι ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν ακόμα και μήνες να δώσουν τα προβλεπόμενα. 

Επιπλέον, η οικονομική κατάσταση αρκετών δήμων -στους οποίους ανήκουν διοικητικά τα νεκροταφεία- δεν επιτρέπει την κάλυψη των εξόδων ταφής.

Ο Βαγγέλης Ντάλας λέει ότι ο 82χρονος φίλος του, Δημήτρης Νίκου, ''έφυγε'' ξαφνικά στις... 18 Δεκεμβρίου από λοίμωξη του αναπνευστικού που εξελίχθηκε σε πνευμονικό οίδημα. 

Ήταν συνταξιούχος του ΟΓΑ: ''Απευθύνθηκα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηλιούπολης, διότι το Ταμείο θα έδινε 800 ευρώ, έπειτα από ένα εξάμηνο. Αλλά ο τελετάρχης ζητούσε τα χρήματα αμέσως.

Οι δήμοι

Ήθελε, το λιγότερο, 800 ευρώ. Απευθύνθηκα στο δήμο για το κόστος του νεκροταφείου. Μας είπαν ότι τα οικονομικά των δήμων δεν επιτρέπουν δωρεάν ταφές. Κι όμως, η ταφή των απόρων πολιτών αποτελεί θεσμική υποχρέωση της πολιτείας''.

Αναζητώντας λύση, κινητοποιήθηκαν εννέα άνθρωποι. Απευθύνθηκαν σε αρμόδιους φορείς απαιτώντας να βρεθεί τρόπος για την ταφή φτωχών ανθρώπων. Είναι η πρώτη ομάδα αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε στην Αθήνα με στόχο να συμβάλει στην ταφή άπορων πολιτών. Εννέα μέρες αργότερα ο νεκρός ετάφη στο Γ' Νεκροταφείο (στις 27 Δεκεμβρίου). Η κηδεία του κόστισε 1.045 ευρώ. Με την τελευταία πενιχρή του σύνταξη (περίπου 300 ευρώ) καλύφθηκε, λίγες μέρες αργότερα, ένα μέρος των εξόδων.

Την επόμενη όμως φεύγει από τη ζωή και δεύτερος φίλος τους. Η ομάδα αλληλεγγύης προσπαθεί να βγάλει άκρη μεταξύ των υπηρεσιών. Ο Β. Ντάλας περιγράφει την οδύσσεια: ''Ο Άρης Ανδριανόπουλος ήταν 58 ετών, άνεργος και καρκινοπαθής. Ήμασταν 30 χρόνια φίλοι. Τα τελευταία 15 χρόνια εργαζόταν σε ρεσεψιόν ξενοδοχείου, που βρίσκεται στο λόφο του Στρέφη, μέχρι την ημέρα που τον κατέβαλε η αρρώστια. Δούλευε ανασφάλιστος. Απευθυνθήκαμε στον εργοδότη του ζητώντας τα νόμιμα. Αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του''.

''Όταν ο Άρης αρρώστησε, η ομάδα αλληλεγγύης τον μετέφερε σε κλινική. Καλύψαμε τη φαρμακευτική του αγωγή. Χρειάστηκε να σταθούμε δίπλα του με βάρδιες, να τον εμψυχώσουμε. Τον ταΐσαμε, τον βοηθήσαμε να πιεί νερό''. Ο Αρης Ανδριανόπουλος πέθανε στις 20 Δεκεμβρίου. Ετάφη δύο μέρες αργότερα, στο Γ' Νεκροταφείο, μετά την κινητοποίηση της ομάδας αλληλεγγύης. Μοναδικοί του συγγενείς ήταν ο άνεργος ανιψιός του και η αδελφή του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Ιωάννης Τσεσμετζής, που ανέλαβε την τελετή ταφής στο Κοιμητήριο Ηλιούπολης, λέει: ''Ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Ζητούν την πιο απλή και φθηνή κηδεία, η οποία κυμαίνεται γύρω στα 800 ευρώ. Και πάλι, δεν θέλουν να πληρώσουν. Όταν υπάρχουν συγγενείς, υπόσχονται ότι θα δώσουν τα χρήματα με δόσεις. Κάποιοι πληρώνουν με κάρτες, άλλοι μαζεύουν δανεικά. Αλλά κι αυτοί δεν έχουν χρήματα. Μας δίνουν το λόγο τους πως θα πληρώσουν ώστε να γίνει η τελετή της κηδείας. Ζητούν από το δήμο να τους παραχωρήσει μία θέση δωρεάν στο κοιμητήριο. Αν ο δήμος το επιτρέψει, γλιτώνουν από 200 έως 1.500 ευρώ -τόσο κυμαίνεται η τιμή του χώρου για μία τριετία. Επειδή το γραφείο τελετών είναι συνοικιακό δεν μπορούμε ν' αφήσουμε άταφους τους γείτονες''.

Οι... τελετάρχες

Λέει ότι ο κόσμος πληρώνει το κόστος ταφής με μεγάλη δυσκολία. Αλλά οι δήμοι δεν μπορούν να υπερβούν τον κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων: ''Αν δεν υπάρχει χαρτί απορίας θα πρέπει να απαιτήσουμε τα χρήματα.

Βεβαίως, τα περισσότερα χρήματα δίνονται στα γραφεία τελετών. Οι ιδιοκτήτες τους καταθέτουν τα χρήματα (ταυτότητα, βιβλιάριο νοσηλείας, πιστοποιητικό θανάτου) στα Ταμεία, από τα οποία πηγαίνουν οι ίδιοι να πληρωθούν. Συνήθως οι οικείοι δίνουν τη διαφορά''. Ο Δήμος Αθηναίων άνοιξε νέους, φθηνούς τάφους στο Γ' Νεκροταφείο για να εξυπηρετεί αυτές τις περιπτώσεις. Οι φθηνότεροι κοστίζουν 218 ευρώ την τριετία.

Ο Παναγιώτης Μινογιάννης (διοικητής του Νοσοκομείου ''Αγίος Σάββας'') μιλάει για τη διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις νεκρών που θα πρέπει να ταφούν: ''Η Αστυνομία αναζητά συγγενείς. Αν δεν βρεθούν, το νοσοκομείο αναλαμβάνει τα έξοδα και τη διαδικασία ταφής''.

Ο ίδιος λέει ότι τη δύσκολη στιγμή ο κόσμος απευθύνεται στο γραφείο τελετών ρωτώντας ''πόσο κάνουν ένα κουτί και λίγα λουλούδια. Τα αναγκαία για την ταφή. Τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους με την υπόσχεση ότι θα δώσουν τα χρήματα περίπου σε ένα εξάμηνο. Ηλικιωμένες γυναίκες θάβουν τον άνδρα τους και πληρώνουν αργότερα, με δόσεις. Με 100 ευρώ το μήνα. Γιατί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης''. Το ζήτημα όμως παραμένει άλυτο όταν πρόκειται για ηλικιωμένους που ζούσαν μόνοι. Και οι δήμοι για να προσφέρουν στους δημότες τάφο τριετίας δωρεάν, θα πρέπει να έχουν χαρτί απορίας.

Ο Νίκος Κόκκινος (υπεύθυνος Κοιμητηρίων Δήμου Αθηναίων) λέει ότι στο Γ' Νεκροταφείο γίνονται δωρεάν περίπου τέσσερις κηδείες την εβδομάδα, αλλά αυτό αφορά μόνον όσους έχουν χαρτί απορίας: ''Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με νεκρούς που παραμένουν στα αζήτητα. Υποχρεούνται τα γραφεία τελετών να τους παραλάβουν και να πληρωθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο καθυστερεί να πληρώσει, με αποτέλεσμα τα γραφεία τελετών να μην τους δέχονται''.




ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ 
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελεσματα και Βαθμολογια Α' και Β΄ κατηγορίας Βοιωτιας


Α' Βοιωτιας Αποτελεσματα
18ης Αγωνιστικης


ΑΟ ΘΗΒΑ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ   1-2  
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ  0-0
ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ 1-0 
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ     2-1  
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΠΛΑΤΑΙΕΣ 0-3
ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ            3-0
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ    0-1
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ          3-0 α.α

η Βαθμολογια σε 18 Αγωνες

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ              44
2. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ          42
3. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ   38
4. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ  37
5. ΔΙΣΤΟΜΟ                  36
6. ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ             32
7. ΑΟ ΘΗΒΑ                  30
8. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ 30
9. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ 29
10. ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ        27
11. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ   22
12. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ     20
13. ΠΗΓΑΣΟΣ                13
14. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ      4
15. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ       2
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ            1

τα Σκουρτα εχουν δυο μηδενισμους**
ΑΟ Θηβα ξεκινησε με -6

19η Αγωνιστικη
Σαββατο 2 Φεβρουαριου 2013

ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΑΟ ΘΗΒΑ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ


Αποτελεσματα Β' Κατηγοριας Βοιωτιας


τα Σημερινα Αποτελεσματα
της Β' Κατηγοριας Βοιωτιας
σε Επιμελεια Μηνα Παπαθωμα

ΑΟ ΥΠΑΤΟ - ΕΛΛΟΠΙΑΚΟΣ                                      0-0
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ - ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΟΙΝΟΗΣ       1-2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ - ΑΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ    4-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ  1-4
ΑΟ ΑΣΚΡΗΣ - ΑΟ ΣΤΕΙΡΙ                                          2-0
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσαυγίτες στη Νέα Υόρκη επιχείρησαν να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα

Χρυσαυγίτες στη Νέα Υόρκη επιχείρησαν να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα

Μετά το τέλος ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν τέσσερις νεαροί που φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν γρήγορα τις κινήσεις τους και προστάτεψαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τοίχος ενώ η ασφάλεια του πανεπιστημίου τους απομάκρυνε από την αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» τα τέσσερα άτομα είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή της Αστόρια. Αρχικά τα φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να θέσουν ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα και όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν θα το κατάφερναν κινήθηκαν προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις. Η ασφάλεια του Πανεπιστήμιου επενέβη και τους απομάκρυνε από την αίθουσα. Οι ομογενείς κατά την έξοδό τους καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκαν με υποτιμητικό τρόπο στους μετανάστες. Το όλο επεισόδιο δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κ.Τσίπρα ο οποίος ενημερώθηκε εκ των υστέρων και δεν θέλησε να το σχολιάσει. Ελευθεροτυπία
Διαβάστε Περισσότερα »

15 πράγματα για τον καφέ που σίγουρα δεν γνωρίζετε!!

Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων και καταναλώνεται με πάθοςαπό το 90% και πλέον του πληθυσμού της Γης σε όλες τις μορφές και τα είδη του.

Πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν εξάρτηση από τον καφέ, κάποιοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ξυπνήσουν χωρίς αυτόν και άλλοι ότι δεν αντέχουν αν δεν πιουν τουλάχιστον 2 με 3 φλιτζάνια την ημέρα. Αλήθειες ή μύθοι, πολλά είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε για το πλέον αγαπημένο ρόφημα ανά τον κόσμο!
1. Ο μύθος λέει πως κάποιοι βοσκοί από την Αιθιοπία ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν την επίδραση της καφεΐνης, όταν οι κατσίκες τους ξεκίνησαν να χορεύουν ασταμάτητα και να είναι υπερκινητικές αφού έφαγαν φύλλα καφεόδεντρου.

2. Ο καφές χρησιμοποιείται ως ρόφημα για περισσότερα από 700 χρόνια.

3. Αρχικά ο καφές τρωγόταν και δεν πινόταν. Αφρικανικές φυλές ανακάτευαν τους καρπούς των φυτών με λίπος για να δημιουργήσουν «μπάλες ενέργειας».

4. Ο καφές θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Άραβες και οι χριστιανοί τον ονόμασαν «ποτό του Σατανά», επειδή είχε εφευρεθεί από τους μουσουλμάνους ως υποκατάστατο για το κρασί, το οποίο απαγορευόταν να πίνουν.

5. Όλος ο καφές του κόσμου παράγεται στη ζώνη ανάμεσα στον Τροπικό του Καρκίνου και στον Τροπικό του Αιγόκερω, με τη Βραζιλία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην παγκόσμια παραγωγή και την Κολομβία τη δεύτερη. Η μόνη πολιτεία που παράγει καφέ στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η Χαβάη.

6. Τα καφεόδεντρα μπορούν να φτάσουν τα 10 μέτρα, αλλά τα καλλιεργούν έτσι ώστε να φτάνουν μέχρι τα 3 μέτρα, για να είναι πιο εύκολο το μάζεμα των καρπών.

7. Καθημερινά παράγονται πάνω από 7 τόνοι καφέ.

8. Ο καφές είναι το δεύτερο παγκοσμίως ρόφημα σε κατανάλωση αμέσως μετά το νερό.

9. Η χώρα μας βρίσκεται στη 13η θέση στον κόσμο σε κατανάλωση καφέ. Κατά μέσο όρο καθένας από εμάς πίνει 1,6 φλιτζάνια καφέ την ημέρα και η συνολική ποσότητα φτάνει το 0,64% της παγκόσμιας παραγωγής ή τους 23.000 τόνους το χρόνο.

10. Οι χώρες με τους πιο φανατικούς του καφέ βρίσκονται στην Ευρώπη και είναι οι:Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία και Ισλανδία.

11. Το 70% του πληθυσμού που καταναλώνει καφέ προτιμάει την ποικιλία «Arabica», που είναι πιο ήπιος και αρωματικός. Το υπόλοιπο 30% προτιμάει την ποικιλία «Robusta» που είναι πιο πικρή αλλά έχει 50% περισσότερη καφεΐνη.

12. Το πρώτο καφενείο της Ευρώπης άνοιξε το 1683 στη Βενετία και ήταν τόπος συνάντησης για τους ανθρώπους της ανώτερης τάξης, ενώ ο βασιλιάς της Αγγλίας απαγόρευσε να ανοίξουν καφενεία στη Βρετανία ισχυριζόμενος πως εκεί συγκεντρώνονταν οι άνθρωποι για να συνωμοτήσουν εναντίον του.

13. Ο καφές κρατάει τον άνθρωπο ξύπνιο πολύ λιγότερο χρόνο από ό,τι συμβαίνει αν καταναλώσει ένα μήλο!

14. Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

15. Ο καφές προστατεύει από τον ήλιο και παράλληλα μειώνει τις βλάβες που προκαλεί στο δέρμα, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα… αντηλιακά.





Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαϊκάλης σε Άδωνι: «Είσαι ξεφτιλισμένος, καραγκιόζης και βλάκας» -βίντεο

Χαϊκάλης σε Άδωνι: «Είσαι ξεφτιλισμένος, καραγκιόζης και βλάκας» [βίντεο]

Την αποχώρηση του Άδωνι Γεωργιάδη από το τηλεοπτικό στούντιο του ΣΚΑΙ προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί του Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος τον αποκάλεσε «ξεφτιλισμένο, καραγκιόζη και βλάκα».
Αφορμή στάθηκε η πρόταση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ενταχθούν και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο.
«Πως θα ζήσει ένα άτομο με 586 ευρώ», ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του απάντησε : «σε προκαλώ για να μην είσαι ψεύτης από τον επόμενο μήνα να κρατήσεις 586 ευρώ και τα άλλα να τα μοιράσεις».
«Είσαι ξεφτιλισμένος», του ανταπάντησε ο Παύλος Χαϊκάλης με τον κ. Γεωργιάδη να λέει: «εγώ ψέματα για να πάρω ψήφους δε λέω».
«Είσαι καραγκιόζης και βλάκας. Πας αλλού το θέμα», του είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχώρησε.
(Πηγή: enikos.gr)

Διαβάστε Περισσότερα »

Νερό δηλητήριο πίνουν οι κάτοικοι σε χωριό της Αιδηψού στην Εύβοια

Νερό δηλητήριο πίνουν οι κάτοικοι σε χωριό της Αιδηψού στην Εύβοια

Εδώ και 20 χρόνια οι κάτοικοι στα Γιάτρα Αιδηψού πίνουν νερό δηλητήριο όπως έδειξαν τα αποτελέσματα ελέγχων μετά από καταγγελίες ιδιωτών. Η έκθεση μικροβιολογικής ανάλυσης του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει ότι το νερό και στα δύο δίκτυα των Γιάλτρων είναι ακατάλληλο. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες κολοβακτηριδίων και εντεροκόκκων. Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο που έστειλε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας «δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πηγών υδροληψίας, τα συστήματα ύδρευσης δεν συντηρούνται επαρκώς και δεν ελέγχονται συστηματικά, οι έλεγχοι που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία δεν εφαρμόζονται επαρκώς. Θα πρέπει να προβείτε στην καθαρισμό και απολύμανση δεξαμενών και δικτύου, στην συστηματική χλωρίωση του νερού.» Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος με ερώτησή του στον Υπουργό Υγείας ζητά να πληροφορηθεί ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την προστασία των κατοίκων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται νέο κόμμα αυτή την εβδομάδα

Στο κόλπο Ζώης και Μανώλης!

Γεννητούρια νέου κόμματος θα έχουμε αυτή την εβδομάδα, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το parapolitika. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν νέο αντιμνημονιακό...



κεντροδεξιό σχηματισμό, τον οποίο σε πρώτη φάση θα «τρέχουν» πανεπιστημιακοί, αλλά και πρώην βουλευτές και στελέχη που έχουν αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία. Στις σχετικές διεργασίες συμμετέχουν και οι αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Γιάννης Mανώλης και Χρήστος Ζώης, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν την ένταξή τους στον εν λόγω φορέα το επόμενο διάστημα. Αντίθετα, αποστάσεις από το όλο εγχείρημα κρατάει -μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον- ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Με βάση τον προγραμματισμό, τα απαραίτητα χαρτιά θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως ακόμη κι αν υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση, εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος (την οποία θα υπογράφουν αρχικά 21 πανεπιστημιακοί).
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα αζήτητα η σορός της 11χρονης!





Ήταν παιδί των φαναριών από την Βουλγαρία...
Στα αζήτητα, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου «Γεννηματάς», παραμένει η σορός της 11χρονης που το μεσημέρι της Τρίτης «έσβησε» όταν παρασύρθηκε από σχολικό λεωφορείο, ενώ διέσχιζε με το ποδήλατό της την οδό Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Η κυρία (45-50 χρόνων) που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι είναι η γιαγιά της προκειμένου να παραλάβει τη σορό του παιδιού, τελικά δεν ήταν και ψευδώς δήλωσε συγγένεια με το άτυχο κορίτσι.

Η γυναίκα, Βουλγαρικής υπηκοότητας, προσήχθη στην αστυνομία και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε πως δεν έχει καμία συγγενική σχέση με το παιδί. Το διαβατήριο που προσκόμισε στην Αστυνομική Διεύθυνση και υποστήριξε ότι ανήκει στην 11χρονη ήταν πλαστό ή κλεμμένο αφού είχε στοιχεία άλλου παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.

Οι Αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για να εντοπίσουν τους γονείς της 11χρονης που μέχρι σήμερα είναι άφαντοι, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κορίτσι βρέθηκε στην Ελλάδα, όπως και τις συνθήκες διαβίωσής του.

thesstoday.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό θα είναι το νέο όνομα της Νέας Δημοκρατίας


 
Αυτό θα είναι το νέο όνομα της Νέας Δημοκρατίας Ο κύβος φαίνεται πως ...ερρίφθη!

Έτος συνεδρίου το 2013 για την Νέα Δημοκρατία και είναι κοινό μυστικό πως σε αυτό είναι πάρα πολύ πιθανόν να γίνει και αλλαγή ονόματος , το οποίο θα εκφράζει τα νέα δεδομένα της εποχής. Το επιτελείο μάλιστα της ΝΔ ψάχνει πυρετωδώς ένα όνομα που θα κάνει πάταγο.

Σύμφωνα με πληροφορίεςτου παραπολιτικά, το όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι και φαίνεται πως επικρατεί , μέχρι νεωτέρας είναι αυτό του "Ευρωπαϊκού Συναγερμού". Το "Ευρωπαικός", σύμφωνα με τους υποστηρικτές, πιάνει τον παλμό της εποχής, που το μείζον είναι η παραμονή στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια ισχυρή Ευρώπη, ενώ κάνει άνοιγμα σε όλες τις φιλοευρωπαικές δυνάμεις.

Από την άλλη το "Συναγερμός" εκφράζει όχι μόνο τον δυναμισμό και την πανστρατιά που αρέσει στον Σαμαρά, αλλά συνειρμικά ενώνει την δεξιά διαχρονικά , αφού παραπέμπει στο πρόδρομο της ΕΡΕ και της Νέας Δημοκρατίας, τον "Ελληνικό Συναγερμό" του Παπάγου, δημιουργώντας ένα κράμα της παλιάς δεξιάς παράταξης και των σύγχρονων ευρωπαικών απαιτήσεων.

Μάλιστα οι υποστηρικτές αυτής της άποψης δημιούργησαν και σελίδα στο facebook για το επερχόμενο συνέδριο της ΝΔ, που "διαφημίζουν" εμμέσως το νέο όνομα αφού γράφουν. "Με Νέους Ανθρώπους & Νέες Ιδέες για τον Ευρωπαϊκό Συναγερμό!"
ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ  
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατείνεται το μέτρο απόσυρσης Ι.Χ.


Έως το τέλος του 2013 παρατάθηκε το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών....

Στην εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, που περιλαμβάνεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για την απόσυρση είναι η πρώτη άδεια κυκλοφορίας να έχει εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2000 και να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του ΙΧ.

Στον νόμο αυτόν προβλέπεται ακόμη η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης ΙΧ αυτοκινήτων των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων, ενώ πλέον ο φόρος πολυτελείας στα μεταχειρισμένα ΙΧ θα επιβάλλεται με την κλίμακα του φόρου που ισχύει για τα καινούργια και κυμαίνεται από 10% έως 40%. Διευκρινίζεται ακόμη ότι οι τρίτεκνοι αν γίνουν πολύτεκνοι δικαιούνται εκ νέου απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για αγορά αυτοκινήτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί πρέπει να κόβουμε το κάπνισμα πριν τα 44


Οι καπνιστές που κόβουν το κάπνισμα πριν μπουν στην μέση ηλικία ζουν σχεδόν όσο οι άνθρωποι οι οποίοι ουδέποτε κάπνισαν, σύμφωνα με μία πρωτοποριακή, νέα ανάλυση....

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το κάπνισμα μπορεί να μειώσει κατά τουλάχιστον 10 χρόνια το μέσο προσδόκιμο επιβιώσεως. Ωστόσο, η νέα ανάλυση η οποία βασίζεται σε στοιχεία από δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς, αποκαλύπτει ότι η διακοπή του καπνίσματος πριν από τα 44 «επιστρέφει» τα σχεδόν εννέα από αυτά τα χρόνια.

Εάν, μάλιστα, κόψει κάποιος το κάπνισμα πριν από 35 του, «ξανακερδίζει» σχεδόν ολόκληρη την χαμένη δεκαετία, κατά τον επικεφαλής ερευνητή δρα Πραμπχάτ Τζα, καθηγητή Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και διευθυντή του Κέντρου Έρευνας Παγκόσμιας Υγείας του πανεπιστημίου το οποίο εδρεύει στο Νοσοκομείο St Michael.

Εντούτοις, «αυτό δεν σημαίνει πως είναι ασφαλές να καπνίζει κάποιος έως ότου γίνει 40 και εν συνεχεία να το κόψει», έσπευσε να διευκρινίσει.

«Οι πρώην καπνιστές εξακολουθούν να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με τους ουδέποτε καπνιστές – απλώς η αύξηση του κινδύνου είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με τον τεράστιο κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν όσοι εξακολουθούν να καπνίζουν».

Όπως γράφουν ο δρ Τζα και οι συνεργάτες του στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM), όσοι κόβουν το κάπνισμα μεταξύ 35 και 44 ετών κερδίζουν σχεδόν εννέα από τα 10 χαμένα χρόνια ζωής, ενώ όσοι το κόβουν μεταξύ 45 και 54 ετών κερδίζουν έξι από τα χαμένα χρόνια.

Όσοι εξάλλου σβήνουν το τελευταίο τους τσιγάρο στις ηλικίες 55-64 ετών, κερδίζουν μόλις τα τέσσερα από τα δέκα χαμένα χρόνια ζωής.

Η ανάλυση αυτή είναι μοναδική διότι βασίζεται σε στοιχεία από τον γενικό πληθυσμό και όχι από ειδική πληθυσμιακή ομάδα (λ.χ. τους νοσηλευτές ή τους γιατρούς) όπως είχε συμβεί με τις προγενέστερες ανάλογες αναλύσεις.

Επιπλέον, για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν γυναίκες οι οποίες άρχισαν να καπνίζουν σε νεαρή ηλικία και εξακολούθησαν έως δεκαετίες έπειτα από την ενηλικίωσή τους.

«Οι γυναίκες που καπνίζουν σαν άντρες, πεθαίνουν σαν άντρες», είπε χαρακτηριστικά ο δρ Τζα.

Όπως έδειξε η ανάλυση, τα ποσοστά θνησιμότητας στους νυν καπνιστές ηλικίας 25-79 ετών είναι τριπλάσια απ’ ό,τι μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι ουδέποτε στη ζωή τους κάπνισαν. Επιπλέον, οι ουδέποτε καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ξεπεράσουν τα 80 τους χρόνια σε σύγκριση με όσους κάποτε κάπνιζαν.

Η ανάλυση βασίζεται σε στοιχεία από περισσότερους από 200.000 Αμερικανούς, οι οποίοι παρακολουθούνται σε ετήσια βάση από το 1986 έως σήμερα, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων ειδικά ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής και την υγεία τους .

Στο μεσοδιάστημα σχεδόν 16.000 από αυτούς έχουν πεθάνει – και ο δρ Τζα με τους συνεργάτες του εξέτασαν τους θανάτους σε συνάρτηση με το ιστορικό καπνίσματος.

Την νέα ανάλυση χρηματοδότησαν τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, τα Καναδικά Ιδρύματα Έρευνας της Υγείας (CIHR) και το πρόγραμμα Disease Control Priorities-3 του Ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Ο θανατηφόρος ιός που θερίζει την Αφρική! ΠΡΟΣΟΧΗ-ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ - ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!! 

Εκτός από υποσιτισμό, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που προδιαθέτουν την εμφάνιση αυτής της τρομακτικής ασθένειας.

Κύριοι παράγοντες είναι: Η ανεπαρκής στοματική υγιεινή, κακό σύστημα αποχέτευσης, μη πόσιμο νερό, καθώς και ήδη υπάρχουσες ανοσολογικές διαταραχές όπως το aids.

H «Cancrum Oris» ή απλά NOMA...


συναντάται σχεδόν αποκλειστικά σε υποσιτισμένα παιδιά στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Πρόκειται για ένα φαύλο και θανατηφόρο μικρόβιο γάγγραινας, που κατατρώει τη σάρκα γύρω από το στόμα και εξαπλώνεται σε ολόκληρο το πρόσωπο, και επηρεάζει κυρίως παιδιά κάτω των 6 ετών.



Εκτιμάται ότι το 70% έως το 90% των παιδιών που πλήττονται από αυτή την ασθένεια πεθαίνουν, αλλά και εκείνοι οι λίγοι που επιβιώνουν, εξακολουθούν να υποφέρουν αφού πρέπει να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής του με παραμορφώσεις τόσο τρομακτικές ώστε να απορριφθούν από τον κοινωνικό ιστό.



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι περισσότερα από 500.000 παιδιά είναι θύματα του NOMA στην Αφρική.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η NOMA αρχίζει με έλκη στα ούλα και από εκεί ξεκινά η νόσος να εξαπλώνεται.



Το στόμα είναι πληγιασμένο, τα χείλη και τα μάγουλα πρησμένα, με αποτέλεσμα το παιδί να έχει αφόρητους πόνους μέσα σε λίγες ημέρες και στο πρόσωπό του να σχηματίζεται μία μεγάλη γάγγραινα.24gr.blogspot

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάταξη νεοσύλλεκτων και αγιασμός στο ΚΕΠΒ Θηβών



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος χοροστάτησε και λάμπρυνε με την παρουσία του τον Αγιασμό που τελέσθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της κατατάξεως των νεοσυλλέκτων της 2013 Α΄ ΕΣΣΟ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πάντοτε αρωγός στο έργο του Κέντρου, συμβούλεψε τους Νεοσύλλεκτους και  τους ευχήθηκε καλή δύναμη με την βοήθεια του Θεού και της Αγίας Βαρβάρας. Στον Διοικητή του ΚΕΠΒ, Ταξίαρχο Γεώργιο Καμπούρη και στα στελέχη του ευχήθηκε επίσης από καρδιάς κάθε επιτυχία και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το δύσκολο έργο τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνας κυβερνητικός πήγε να «τα τινάξει» σε συνεύρεση με ιερόδουλη!

Για να καταλάβετε την πλέμπα που υπάρχει στην δημόσια διοίκηση αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Οι πορνοβοσκοί της πολιτικής, που δημιούργησε προσεκτικά το σάπιο σύστημα Σημίτη, ζουν και βασιλεύουν, ακόμα και αν έκλεισαν τα εγχειρίδια τους τύπου "Νίτρο"!!

Το γεγονός συνέβη...

σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου ξαφνικά μία Ρωσίδα καλλονή σε κατάσταση αλλοφροσύνης, αρχίζει να τρέχει ουρλιάζοντας στους διαδρόμους, όπως αποκαλύπτει η Δημοκρατία.

"Το άντρωπο πεταίνει! Το άντρωπο πεταίνει!" ούρλιαζε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός για να σώσουν το "άντρωπο που πεταινε".

Με έκπληξη τους αντίκρισαν "κυβερνητικό" ο οποίος απλώς είχε λαχανιάσει.

Από την ένταση των στιγμών. Όχι αυτών που περνά η χώρα και οι πολίτες, από τις προσωπικές του. 

"Όχι ρε παιδιά, μην το κάνουμε θέμα. Δεν έχω κάτι..." ψέλλισε.

Να ψάξουμε στην διαύγεια μήπως βρούμε καμία περίεργη διανυκτέρευση στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο;
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια χώρα έχει το πιο γρήγορο Internet στον κόσμο;


Ένα άκρως ενδιαφέρον δημοσίευμα του Bloomberg που βασίζεται σε ένα report της Akamai Technologies και
αφορά τις 10 χώρες στον κόσμο που έχουν το πιο γρήγορο Internet. Κάτι «αξιοζήλευτο» δηλαδή από όλους μας, ειδικότερα σε στιγμές που οι οικιακές μας συνδέσεις δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις μας. Όπως θα δείτε, διαβάζοντας τις χώρες που βρίσκονται από τη δέκατη έως την πρώτη θέση, η χώρα που κατακτά την «τιμητική» κορυφή είναι το Χονγκ-Κονγκ, με μέση ταχύτητα 54,1 megabits ανά δευτερόλεπτο (που έχει ως αποτέλεσμα μία HD ταινία μέσης διάρκειας να μπορεί να κατέβει μέσα σε τέσσερα μόλις λεπτά).

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, έχουμε αρκετές παρουσίες από την Ευρώπη, κάτι που μας χαροποιεί και μας κάνει να ευχόμαστε να έρθουν και προς τα μέρη μας αντίστοιχες ταχύτητες.

Οι 10 χώρες με το πιο γρήγορο Internet

1. Χονγκ-Κονγκ

2. Νότια Κορέα

3. Ιαπωνία

4. Λετονία

5. Ρουμανία

6. Βέλγιο

7. Ελβετία

8. Βουλγαρία

9. Ισραήλ

10. Σιγκαπούρη

Πηγή: digitallife.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου απογράφονται οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ

Έως τις 15 Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που δεν απογράφηκαν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία.

Η απογραφή μπορεί να γίνει είτε στις τράπεζες είτε στα ΕΛΤΑ, ανάλογα με το πού υπάρχει ο λογαριασμός στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη για κάθε συνταξιούχο, ενώ μετά τη 15/2/2013 η απογραφή θα μπορεί να γίνεται μόνο στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Για τους περίπου 15.000 συνταξιούχους του Οργανισμού που δεν έχουν απογραφεί έως σήμερα έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης τους.

Για όσους απογραφούν εκπρόθεσμα η σύνταξη θα επαναφέρεται ανάλογα με τη ροή καταβολής συντάξεων, μέσω του ενιαίου συστήματος ελέγχου και πληρωμών συντάξεων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας μετά τη σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών ομοσπονδιών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λάρισα.

Αποτιμήθηκε η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε και μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και έτσι είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να κάνουν την επανεμφάνισή τους στην εθνική οδό τα τρακτερ.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα στο πλαίσιο πανθεσσαλικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ