Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κλειστές μέχρι την Τετάρτη οι Kυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Κλειστά μέχρι την Τετάρτη τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Οπως αναμενόταν, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε οτι τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσουν στις 19 και 20 Μαρτίου αντίστοιχα, ως απόρροια των καταιγιστικών εξελίξεων αναφορικά με το πρόγραμμα δάσωσης της χώρας.
«Τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013 σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Ωστόσο, για το ενδιαφέρον των πελατών, υπάρχει η διαβεβαίωση πως τα ATM θα τροφοδοτούνται κανονικά, ώστε μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα, ενώ -όπως αναφέρουν πληροφορίες- θα ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών των εν λόγω τραπεζών από το Χρηματιστήριο Αθηνών -μέχρις ότου βρεθεί η «χρυσή τομή» στις διαπραγματεύσεις.
Μετά τις αποφάσεις στην Κύπρο το ενδιαφέρον για τις τράπεζες
Το ενδιαφέρον για την απόκτηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται έπειτα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά οποιαδήποτε «κίνηση» θα καθυστερήσει, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην Κύπρο.
Οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα διαθέτουν σημαντικό δίκτυο σε όλη την Επικράτεια, το οποίο αριθμεί περί τα 330 υποκαταστήματα. Η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει τα περισσότερα, συνολικά 160 σε αριθμό και ακολουθούν η Cyprus Popular Bank με 130 και η Ελληνική Τράπεζα με 30.
Οποιαδήποτε συναλλαγή θα πρέπει να λάβει και την τελική έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν ήταν μικρός τον χτυπούσαν οι καλόγριες στην Θήβα!


Τα λόγια του Θανάση Βισκαδουράκη ήταν συγκλονιστικά.

Ράγισαν καρδιές όταν διηγήθηκε τα παιδικά του χρόνια χθες το βράδυ στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη.

Γεννήθηκε σε μια οικογένεια με γονείς κωφούς και πέντε αδέλφια (από τα οποία τα δυο κωφά).

Όταν πέθανε η μάνα του ο πατέρας τον έκλεισε σε εκκλησιαστικό ίδρυμα στη Θήβα.

Έχασε επαφή με την Αθήνα και την οικογένειά του. Δεν ήξερε ότι είχε άλλα δύο αδέρφια.

"Τρώγαμε πάρα πολύ ξύλο από τις καλόγριες." είπε ενώ παράλληλα τις δικαιολόγησε για την αυστηρότητα τους λέγοντας πως τον έκαναν ανεξάρτητο και τον γέμισαν με δύναμη για να αντιμετωπίσει την ζωή.

"Ήταν πολλά παιδιά εκεί και ήταν ατίθασα οπότε δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς" είπε ο ηθοποιός.

evianews
Διαβάστε Περισσότερα »

Ατύχημα στον Άγ. Θωμά Τανάγρας-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Σήμερα καθαρά Δευτέρα ημέρα που όλη η Ελλάδα γιορτάζει τα κούλουμα...όμως η μέρα δεν στάθηκε τόσο γιορτινή για ένα ζευγάρι μικροπωλητών.
Συγκεκριμένα καθώς το ζευγάρι περνούσε απο το χωριό Άγιος Θωμάς Βοιωτίας όταν στο φορτηγό έσπασαν τα φρένα απο άγνωστη αιτία με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί.Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν αμέσως κάτοικοι του χωριού όπου θα πρόσφεραν τις βοήθειες στο ζευγάρι.
Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός σε κανέναν απο τους δυο επιβαίνοντες του φορτηγού οχήματος , με μεγάλη προθυμία χωριανοί βοήθησαν ώστε να απεγκλωβιστούν καθώς και να απομακρυνθεί το όχημα για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος .





Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κούλουμα στην όμορφη Λιβαδειά

Διαβάστε Περισσότερα »

Βλάχικος Γάμος Θήβας 2013

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ


 Βλάχικος Γάμος Θήβας 2013- Αφιερωμένος φέτος στον πρώην Δήμαρχο κ.Κουρκούτη.
Μεγάλη επιτυχία είχε και φέτος ο Βλάχικος γάμος στη Θήβα. Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, ευτυχώς ο καιρός καλός επέτρεψε στους παραδοσιακούς μας Βλάχους να παντρέψουν τα παιδιά. Καλή Σαρακοστή και του χρόνου στο μέτρο!!!! όπως λένε και οι Βλάχοι μας.






Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγορευτική εικόνα για όλους τους θαυμαστές του Τσακ Νόρις! Δείτε πως είναι σήμερα! [φωτο]

Μπορεί ο Chuck Norris να έχει καταφέρει να μετρήσει ως το άπειρο - δύο φορές,
να νικάει στο "Σκορ 4" σε μόνο 3 κινήσεις...να μπορεί να διαιρέσει με το 0, όμως δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον χρόνο...

Ο ηθοποιός που είναι πλέον 73 χρονών δεν θυμίζει σε τίποτα τον αθλητικό και γυμνασμένο άντρα που είχαμε μάθει στις πολεμικές ταινίες και σειρές που πρωταγωνιστούσε...










Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλεος, υποκριτές

Από τον Σταύρο θεοδωράκη (protagon.gr)
Έχω μια καλύτερη λύση για τον Κατίδη. Να τον τεμαχίσουμε και να τον πετάξουμε στα σκυλιά. Παρακολουθούσα τις αναλύσεις στα ραδιόφωνα αλλά και το βράδυ, στην τηλεόραση. Ο Κατίδης -για μερικούς δημοσιογράφους, αλλά και για...
ορισμένους πολιτικούς που μιλούσαν από τα κινητά τους- είναι, περίπου, ο Χίτλερ αυτοπροσώπως. Και μετά είναι τα «κοινωνικά δίκτυα». Ο Κατίδης πρέπει «να βγάλει τον σκασμό, να γυρίσει στο χωριό του στα Γιαννιτσά, να σκάψει ένα λάκκο, να χωθεί μέσα και να μην ξαναβγεί ποτέ». Αυτά ήταν τα θετικά σχόλια, γιατί υπήρχαν και αρνητικά που ζητούσαν να μπει στη φυλακή (σε κελί με μετανάστες – αυτό ήταν υπονοούμενο) και σε κάθε περίπτωση να πάψει να κυκλοφορεί γιατί κάποια στιγμή «θα τον βρούμε και θα τον τιμωρήσουμε όπως αρμόζει στα γουρούνια του είδους του». Όλα αυτά, βέβαια, γραμμένα από αντιρατσιστές – για να μην μπερδευόμαστε το διευκρινίζω.

Και μετά είναι ο ισόβιος αποκλεισμός από κάθε εθνική ομάδα. Γιατί μόνο ισόβιος; Τα παιδιά του Κατίδη δηλαδή θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε εθνικές ομάδες; Τα εγγόνια του; Και γιατί να τον αποκλείσουμε μόνο από όλες τις εθνικές αθλητικές διοργανώσεις; Σε πολιτιστικές διοργανώσεις θα μπορεί να συμμετέχει; Δηλαδή, αύριο-μεθαύριο, θα μπορεί να πάει στην παρέλαση; Και το Πάσχα στην Ανάσταση; Κι αν μολύνει τους άλλους Χριστιανούς; Αλήθεια, το ενδεχόμενο της μόλυνσης το έχουμε σκεφθεί; Να μολύνει τη γειτονιά του και στη συνέχεια με τα σταγονίδια και τις άλλες γειτονιές; Και εκεί που ήμασταν μια κοινωνία ανεκτική, χωρίς βία και διακρίσεις να γίνουμε ξαφνικά όλοι φιλοναζιστές;

Το σημαντικότερο είναι πού βγήκε και τα έκανε όλα αυτά ο Κατίδης; Στα ελληνικά γήπεδα! Έλα, Θεέ, στον τόπο σου! Σαν να λέμε, στους ναούς της αθλητικής δημοκρατίας. Εκεί που οι αντίπαλοι φίλαθλοι χαιρετιούνται με ελαφρές υποκλίσεις της κεφαλής, ο Κατίδης προσπάθησε να φέρει νέα ήθη. Λες και έχουν ακουστεί ποτέ ρατσιστικά συνθήματα στα ελληνικά γήπεδα. Λες και υπάρχουν οπαδοί που χαιρετάνε ναζιστικά και απλώνουν πανό με φασιστικά σύμβολα. Και το ‘99 που κάψανε τη σημαία της Αλβανίας στο Ολυμπιακό στάδιο φωνάζοντας «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ – Αλβανέ – Αλβανέ», ο Κατίδης πού ήταν; Μα, ήταν πέντε ετών! Λίγα έχουμε δει τα μάτια μας, από πεντάχρονα;

Και πότε χαιρέτησε ναζιστικά ο Κατίδης; Την επέτειο των 70 χρόνων από την έναρξη του εκτοπισμού των Ελλήνων Εβραίων από τη Θεσσαλονίκη. Α, το κάθαρμα! Τέτοιο μίσος για τους Εβραίους, που ήθελε να αμαυρώσει την επέτειο. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες Εβραίοι γίνονται στόχος. Δείτε τα συνθήματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο -δουλειά του Κατίδη, κατά πάσα πιθανότητα- και θυμηθείτε τις επιθέσεις τα τελευταία χρόνια στις συναγωγές και τις προσπάθειες εμπρησμού εβραϊκών μνημείων. Μα, θα μου πεις, «τότε ο Κατίδης ήταν δέκα χρονών». Ε, λίγα έχουμε δει και από δεκάχρονα;

Ή πιστεύετε και εσείς το αφελές σενάριο ότι ο Κατίδης ήταν ένα φτωχόπαιδο, χωρισμένων γονιών που μεγάλωνε σε ένα χωριό των Γιαννιτσών και δεν έκανε τίποτε άλλο -ούτε βιβλίο άνοιγε- εκτός από το να κυνηγά μια μπάλα. Για βλάκες μας περνούν; Ο Κατίδης είχε σχέδιο. Να έρθει στην ΑΕΚ, να βάλει γκολ σε μια δύσκολη εθνικά στιγμή – μην ξεχνάμε και τη φορολογία των καταθέσεων στην Κύπρο- να χαιρετήσει ναζιστικά και να στρέψει μια κοινωνία προς τον ναζισμό.

Τέλος πάντων και για να μη μακρηγορώ. Νομίζω ότι η συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων - του «συνταγματικού τόξου» - για το κίνδυνο Κατίδη είναι μια καλή αρχή. Οι Έλληνες, στα δύσκολα, ενώνονται. Έξω, τώρα, ο Κατίδης! Μαζί - μαζί, να φύγουν οι Ναζί (που φώναζαν και στο Σύνταγμα τη μέρα που ήρθε η Μέρκελ).

Τώρα και για να σοβαρευτούμε ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε όλα τα σωστά από την πρώτη στιγμή, εδώ στο protagon. Διαβάστε τον.

Και διαβάστε και τη βραδινή ανακοίνωση του πιτσιρικά Κατίδη: «Είμαι απόλυτα απαράδεκτος και νιώθω άθλια για όσα προκάλεσα με την άστοχη όσο και βλακώδη ενέργειά μου (…) η ΑΕΚ, την ιστορία της οποία προσέβαλλα με την απαράδεκτη και ηλίθια ενέργειά μου δεν έχει καμία ευθύνη. Εγώ έκανα το λάθος, εγώ θα το πληρώσω. Θέτω τον εαυτό μου εκτός ομάδας (…) δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε νεοναζιστής και ούτε ρατσιστής αφού έχω ετεροθαλή αδερφό από το Πουέρτο Ρίκο, ενώ η οικογένειά μου είναι όλοι από τον Πόντο και έχει βιώσει με τον χειρότερο τρόπο τον ρατσισμό (..)».

Ας δεχθούμε λοιπόν τη συγνώμη του Κατίδη, ας πάρουμε το κείμενο της μεταμέλειας του κι ας το μοιράσουμε στα γήπεδα. Θα είναι μεγαλύτερη η υπηρεσία μας από το να σκιαμαχούμε με ανύπαρκτους εχθρούς, αφήνοντας τους αληθινούς εχθρούς, τους αληθινούς ρατσιστές, τους αληθινούς φασίστες, τους αληθινούς θιασώτες τις βίας, να αλωνίζουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βουτιά θανάτου στη Σκάλα Ωρωπού - 47χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Βουτιά θανάτου στη Σκάλα Ωροπού - 47χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Νεκρή ανασύρθηκε τα ξημερώματα 47χρονη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Ωρωπού, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στη θάλασσα.
Την ξέφρενη πορεία του οχήματος είδε ένα ζευγάρι, που περνούσε εκείνη την ώρα με το αυτοκίνητό του από την περιοχή και ειδοποίησε την αστυνομία.
Στο σημείο μετέβη άμεσα δύναμη του λιμενικού σώματος και με τη βοήθεια ιδιώτη δύτη ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο η άτυχη 47χρονη.
(AΠΕ - ΜΠΕ)

Διαβάστε Περισσότερα »

Το παιχνίδι με τους χαρταετούς κρύβει κινδύνους - Τι πρέπει να προσέξετε

Το παιχνίδι με τους χαρταετούς κρύβει κινδύνους - Τι πρέπει να προσέξετε

Την προσοχή όσων σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, θελήσουν να τηρήσουν το έθιμο και να πετάξουν χαρταετό εφιστά ο ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), καθώς μπορεί να είναι μια διαδικασία που μοιάζει... παιχνίδι, ωστόσο, κρύβει θανάσιμους κινδύνους.
Η ΔΕΔΔΗΕ καλεί τους πολίτες να μην πετούν τον χαρταετό κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστούν ηλεκτροπληξία, αλλά και να σημειωθεί διακοπή της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα σύρματα, τότε:
  • Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.
  • Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια, ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει σε ετοιμότητα συνεργεία σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην εντατική του ΚΑΤ διασωληνωμένος ο 26χρονος ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας

Στην εντατική του ΚΑΤ διασωληνωμένος  ο 26χρονος ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας

Σε πολύωρη εγχείριση στο κεφάλι -μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα- υποβλήθηκε ο Τόμας Πρωτόπαπας, γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του στο σίριαλ «Βασιλιάδες».
Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς ο 26χρονος ηθοποιός (σ.σ. που ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 14 ετών ως μοντέλο και κατόπιν έγινε παρουσιαστής σε μουσικά κανάλια και ηθοποιός) πήγαινε στα γυρίσματα της νέας εκπομπής του Mega Dr Cook που θα συμμετείχε.
Συγκεκριμένα το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με άλλο όχημα στην Αττική Οδό, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου -μετά από πολύωρη εγχείριση στο κεφάλι- βρίσκεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα οι τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, τον θέλουν κλινικά νεκρό.
Όπως είναι φανερό αυτή η είδηση συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο που άρχισε να του στέλνει μηνύματα συμπαράστασης μέσω twitter. Ξεκινώντας με τον Αργύρη Αγγέλου που γράφει «Έχω στεναχωρηθεί πολύ με τον Τόμας. Ας ελπίσουμε το παιδί να τα καταφέρει». Και συνεχίζοντας με την Ελεονόρα Μελέτη («Ναι, παιδιά, είναι αλήθεια για τον Τόμας. Δυστυχώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Ας ευχηθούμε για το καλύτερο δυνατό»), τον Χρήστο Βασιλόπουλο («Θετική ενέργεια και αγάπη για το νεαρό συνάδελφο που χαροπαλεύει. Everything gonna be alright Thomas») και την Χριστίνα Πολίτη («Αυτό με τον Τόμας ότι χειρότερο & όλα τα αντίστοιχα. Άντε πια με τα λεφτά, βαρέθηκα. Η ζωή είναι πολύτιμη και αναλωνόμαστε στη γκρίνια»).

Διαβάστε Περισσότερα »

Καρναβάλι Ορχομενού. Μεγαλύτερο από ποτέ.


Όπως μας είχαν προαναγγείλει ο Ορχομενός με 12 τεράστια άρματα εντυπωσίασαν πολλές χιλιάδες κόσμο. Πολλοί οι καρναβαλιστές, πολλά τα άτομα, πολλοι οι επισκέπτες, πολύ η αγάπη των ανθρώπων του Ορχομενού για τον τόπο τους. Δίνουν την ψυχή τους πάνω από 5 μήνες για να μας παρουσιάσουν αυτό το υπέροχο εντυπωσιακό θέαμα. Το viotiashop για δεύτερη χρονιά δίπλα στους ανθρώπους που συμμετέχουν στην οργάνωση του Καρναβαλιού, μαζί τους από τις αρχές του φθινοπώρο , ξέρουμε την αγωνία που περνούν και πόσα μερόνυχτα περνούν στους χώρους εργασίας του Καρναβαλιού. Σας είχαμε παρουσιάσει πριν μέρες την πρόσκλησή τους  το κάλεσμα σε αυτό το φαντασμαγωρικό γεγονός, και ο κόσμος ανταποκρίθηκε, και το viotiashop πάλι εδώ, αυτή τη φορά με ζωντανή κάλυψη του γεγονότος, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και με ένα βίντεο με όλο το καρναβάλι που θα σας το παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν απολαύστε μικρά αποσπάσματα από το κέφι του κόσμου, την διασκέδαση που έδωσαν μία ανάσα αισιοδοξίας στον κόσμο της Βοιωτίας και όχι μόνο, απολαύστε στιγμές από το καύσιμο του Καρναβαλιού και σε αναμονή ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.
Συγχαρητήρια παιδιά, συγχαρητήρια και σε όλους τους χορηγούς σας που σας βοήθησαν να πραγματοποιήσετε αυτό που αγαπάτε και οργανώνετε χρόνια τώρα.
Και του χρόνου να είσαστε καλά, με πολύ αγάπη από το viotiashop.






Διαβάστε Περισσότερα »

Το χρονικό του 24ωρου θρίλερ με τον Ριζάι - Η «μπλόφα» με τη χειροβομβίδα και ο άνθρωπος που κατάφερε να τον λυγίσει

Το χρονικό του 24ωρου θρίλερ με τον Ριζάι - Η «μπλόφα» με τη χειροβομβίδα και ο

Με ένα μικρό τρανζίστορ, τυλιγμένο με μονωτική ταινία, καλώδια και μπαταρία, προσπάθησε ο Αλκέτ Ριζάι να ξεγελάσει τις αρχές, επί 24 ώρες, με την απειλή ότι δήθεν είχε εκρηκτικό μηχανισμό, που πυροδοτούνταν με τηλεκοντρόλ και θα ανατίναζε τις φυλακές Μαλανδρίνου στον αέρα, αν δεν του διέθεταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο για να αποδράσει, μαζί με τους δύο άλλους Αλβανούς συγκρατούμενούς του, με τους οποίους κρατούσε ομήρους τους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Καταλυτικό ρόλο στο αίσιο τέλος του θρίλερ, που έληξε στις 8.20 το βράδυ της Κυριακής, με την παράδοση των τριών κρατουμένων και την απελευθέρωση σώων των ομήρων, έπαιξε η Ειδική Ομάδα Διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και ένας αξιωματικός της ΕΚΑΜ, ο οποίος έχει συλλάβει άλλες δύο φορές στο παρελθόν τον Αλκέτ Ριζάι και η παρουσία του έπεισε τον Αλβανό κρατούμενο να δώσει τέλος στην αδιέξοδη κατάσταση.
Το θρίλερ άρχισε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Αλκέτ Ριζάι, μαζί με δύο ακόμη Αλβανούς (ο ένας κρατείται για ναρκωτικά και ο άλλος κατηγορείται για ληστεία και ανθρωποκτονία, αλλά και για απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Λάρισας), αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το -αποτυχημένο εν τέλει- σχέδιό τους.
Οι τρεις κρατούμενοι, έχοντας στην κατοχή τους δυο αυτοσχέδια μαχαίρια - λάμες και ισχυριζόμενοι ότι κατέχουν ποσότητα εκρηκτικών, έθεσαν σε ομηρία έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους οποίους περιόρισαν σε εσωτερικό χώρο των φυλακών, απαιτώντας να τους παραχωρηθεί ένα αυτοκίνητο για να αποδράσουν.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα διαχείρισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης και κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με την κωδική ονομασία «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ».
Στο πλαίσιο του σχεδίου ενισχύθηκε άμεσα από την Αστυνομία η εξωτερική φρουρά των φυλακών με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας και των κοντινών Αστυνομικών Διευθύνσεων, και ειδικότερα με δυνάμεις της Ασφάλειας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και των Περιφερειακών Αστυνομικών Υπηρεσιών, οι οποίες απέκλεισαν περιμετρικά τη φυλακή και όλη την ευρύτερη περιοχή.
Προοδευτικά κατέφθασαν ειδικές αστυνομικές ομάδες της ΕΚΑΜ, πέντε ειδικοί διαπραγματευτές και ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και άλλα κλιμάκια. Την ίδια ώρα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ επόπτευε την περιοχή από ψηλά.
Η πρώτη απελευθέρωση ομήρου έγινε το βράδυ του Σαββάτου, λίγη ώρα μετά την έναρξη της ομηρίας. Ο όμηρος του Αλκέτ Ριζάι, διέφυγε της προσοχής του κακοποιού και βγήκε έξω από την αίθουσα που κρατούνταν χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Μόλις έφτασαν οι διαπραγματευτές, ένας από αυτούς άρχισε να συνομιλεί με τον Αλκέτ Ριζάι και κατάφερε να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο τις διαπραγματεύσεις. Στο στάδιο αυτό τη λύση έδωσε ο αξιωματικός της ΕΚΑΜ, τον οποίο γνώριζε ο Ριζάι απο προηγούμενες «συναντήσεις» τους και ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες έκαμψε και την τελευταία αντίσταση. «Εντάξει, ας το λήξουμε τώρα», είπε ο περιβόητος κακοποιός και παραδόθηκε μαζί με τους δύο συνεργούς του.
Σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπήρξε στενή συνεργασία των αστυνομικών αρχών με τη διεύθυνση της φυλακής, την τοπική Εισαγγελία και όλους τους υπόλοιπους φορείς που ενεπλάκησαν στη διαχείριση του περιστατικού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη αγριότητα- Εδειραν μέχρι θανάτου κακοποιούς και τους κρέμασαν για παραδειγματισμό

Απίστευτη αγριότητα- Εδειραν μέχρι θανάτου κακοποιούς και τους κρέμασαν για παρα

Αφού τους πήραν στο κυνήγι και τους έδειραν μέχρι θανάτου, στη συνέχεια κρέμασαν τα πτώματά τους στο κέντρο του χωριού προς παραδειγματισμό. Το, απίστευτης αγριότητας, περιστατικό συνέβη στην Αίγυπτο, με θύματα δύο άνδρες που κατηγορούνταν για επιθέσεις εναντίον γυναικών και παιδιών, απαγωγή και κλοπές.
Το πλήθος καταδίωξε τους δύο άνδρες στο χωριό Μαχάλτ Ζιγιάντ, στο Δέλτα του Νείλου, περίπου 140 χλμ. βόρεια του Καΐρου.
Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο που έχει συμβεί στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, αφού πρόσφατα τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν με παρόμοιο τρόπο τη ζωή τους, αφού οι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί δύο παρόμοια επεισόδια σε χωριά στο Δέλτα του Νείλου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Τον περασμένο μήνα ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στα νότια του Καΐρου, σε μια άλλη περίπτωση όπου κάτοικοι πήραν το νόμο στα χέρια τους.





Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να προσέξετε στο σημερινό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και πολλοί περιμένουν με αγωνία το σαρακοστιανό τραπέζι
. Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί οι οποίοι έπεσαν θύματα της αισχροκέρδειας ορισμένων επιτήδειων, οι οποίοι τους προμήθευσαν με νηστίσιμα προϊόντα κακής ποιότητας κυρίως θαλασσινά, με αποτέλεσμα την τροφική δηλητηρίαση.

Τι να προσέχετε στο σημερινό τραπέζι της Σαρακοστής:
Εάν θέλετε να προμηθευτείτε λαγάνα, πηγαίνετε σε μικρότερους φούρνους και διαλέξτε την πιο ξεροψημένα. Ο λόγος είναι απλός: Οι κεντρικοί φούρνοι έχουν ουρά από το πρωί για να προμηθευτούν λαγάνα οι καταναλωτές, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι αρτοποιοί να την αφήνουν λίγο άψητη, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.
Ο ταραμάς, ο οποίο αποτελείται από τα αυγά του ψαριού κυπρίνος, κανονικά έχει άσπρο χρώμα. Εάν έχει ροζ να ξέρετε ότι έχουν προστεθεί τεχνητές χρωστικές ουσίες. Οπωσδήποτε πριν τον αγοράσετε ζητήστε να τον μυρίσετε και να τον δοκιμάσετε. Εάν μυρίζει δυσάρεστα ή έχει ξινή γεύση αλλάξτε μπακάλικο. Προσεκτικοί πρέπει να είστε και στην κατανάλωση, καθώς ο ταραμάς είναι εξαιρετικά δύσπεπτος λόγω της λιπαρότητας του, ενώ ανεβάζει και την αρτηριακή πίεση όσων έχουν ανάλογο πρόβλημα λόγω του ότι τα αυγά κυπρίνου από τα οποία παράγεται συντηρούνται σε αλάτι.

Μεγάλη προσοχή, όπως δηλώνει στο iatropedia.gr ο παθολόγος Ηλίας Σιακαβέλλας, πρέπει να δώσετε στα θαλασσινά, καθώς κυκλοφορούν πολλά «μαϊμού» τα οποία τα πληρώνετε σαν κανονικά:
Το χταπόδι, έχουν σκληρό στιλπνό και υγρό δέρμα, γυαλιστερά μάτια και η μυρωδιά τους είναι ευχάριστη εάν είναι φρέσκα, ενώ τα μπαγιάτικα ξεχωρίζουν καθώς με ένα τράβηγμα τα πλοκάμια τους κόβονται εύκολα. Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν καθώς κυκλοφορούν πολλά υποδεέστερα είδη, τα οποία πωλούνται σαν χταπόδια: το μοσχοχτάποδο (που ξεχωρίζει από τα πιο κοντά του πλοκάμια και το βάρος του, συνήθως δεν ξεπερνάει το 1 κιλό) και η μελιδόνα (με τα πολύ μακριά και αδύναμα πλοκάμια καθένα από τα οποία έχει μια σειρά μόνο βεντούζες σε κάθε πλοκάμι).
Εάν θέλετε καλαμαράκια, θα πρέπει να προσέχετε ιδιαιτέρως, καθώς είναι οι βασικοί «υπεύθυνοι» μαζί με τα οστρακοειδή για τις τροφικές δηλητηριάσεις της Καθαράς Δευτέρας. Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο που τα προμηθεύεται ο ιχθυοπώλης, προτιμήστε τα κατεψυγμένα, καθώς τα καλαμαράκια είναι είναι εξαιρετικά ευπαθή στις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος. Σωσίες του καλαμαριού είναι τα θράψαλα. Το χρώμα τους διαφέρει κατά πολύ από το καλαμάρι κι είναι καφετί. Κύριο χαρακτηριστικό τους, είναι τα πτερύγια που είναι πιο τριγωνικά και μικρότερα. Το μέγεθός τους είναι μεγαλύτερο από αυτό του καλαμαριού και, φυσικά, δεν έχουν τη νοστιμιά
Τα οστρακοειδή που θα αγοράσετε, πρέπει απαραιτήτως να είναι καλά κλεισμένα και να έχουν την μυρωδιά της θάλασσας. Πριν τα αγοράσετε, χτυπήστε το όστρακο. Εάν ο ήχος δεν είναι υπόκωφος σημαίνει ότι δεν έχουν σάρκα και νερό, ενώ καλύτερο θα είναι να αποφύγετε όσα δεν ανοίγουν με το ψήσιμο το βράσιμο ή το μαγείρεμα στον ατμό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κορυφώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Λιβαδειά (video).



Κορυφώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και στη Λιβαδειά με την παρέλαση των αρμάτων και το κάψιμο του καρνάβαλου μπροστά στο χώρο του Ζαππείου. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν οι κουδουναραίοι του Διστόμου και ο πρόεδρος του συλλόγου το Γαιτανάκι ο οποίος ντυμένος Σείχης έδωσε ένα καλό πακέτο στο Δήμαρχο Λιβαδειάς.
Δείτε το video

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Το “Γαϊτανάκι” της Λιβαδειάς



DSCN0154Με καλό καιρό, άφθονο κέφι και πολύ χρώμα πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά η αποκριάτικη παρέλαση που διοργάνωσες και φέτος ο σύλλογος το “Γαϊτανάκι”.
DSCN0165Είκοσι ομάδες καρναβαλιστών, αρκετά άρματα, αυτοκίνητα αντίκες και ο βασιλιάς καρνάβαλος, με τη στολή φυλακισμένου, καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν την ευκαιρία να ξεδώσουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας, έστω και για λίγο.
DSCN0169Σκιάχτρα, κλόουν, στρατιώτες, μεταλλαγμένα φρούτα, νύφες που αναζητούσαν γαμπρό, έδωσαν ζωηρό παρόν. Μαζί και ο “εμίρης του Κατάρ”, ο πρόεδρος του συλλόγου Α. Ανέτας έκλεψε για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις, μοιράζοντας ευρώ και ρολόγια στο δήμαρχο για να αναβαθμιστεί η πόλη.
DSCN0190Εντυπωσιακοί ήταν και φέτος οι Κουδουναραίοι του Διστόμου, που έφθασαν καθυστερημένοι, αλλά έκλεψαν την παράσταση.
DSCN0179Το κάψιμο του καρνάβαλου έγινε μπροστά από το Ζάππειο με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.siriosfm.gr
DSCN0162
DSCN0149
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσό μετάλλιο στους κρίκους από τον Λευτέρη Πετρούνια...


Την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στην Γαλλία, κατέκτησε ο Έλληνας πρωταθλητής, Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο...
Έλληνας πρωταθλητής βαθμολογήθηκε με 15,666 βαθμούς στους κρίκους και ισοβαθμώντας με τον Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν κατέκτησε την 1η θέση στη σπουδαία αυτή διοργάνωση.

Εκτός από το χρυσό μετάλλιο του Πετρούνια, η Ελλάδα πανηγύρισε το χάλκινο του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο (15,166 βαθμοί) και το χάλκινο της Βάσως Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας (13,133 βαθμοί)....
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ