Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ηλεκτρονικά ο υπολογισμός της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ


Με ηλεκτρονικό τρόπο θα μπορούν οι αγρότες να υπολογίσουν την ειδική ασφαλιστική εισφορά που πρέπει να καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ για το έτος 2013.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωση ο ΕΛΓΑ παρέχει αυτήν την ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της ιστοσελίδας του www.elga.gr με την επιλογή Υπολογισμός Εισφοράς Online. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το Νομό, την Καλλιέργεια του αγροτεμαχίου και να εισάγουν τα στρέμματα για το φυτικό κεφάλαιο και το είδος και τον αριθμό των ζώων για το ζωικό κεφάλαιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίες ΣΟΚ από το μακελειό της Σπάρτης

Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη. 

Το ίδιο και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου με όλα όσα έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το λάθος ενός...

απελπισμένου από το ΕΣΥ πολίτη είναι ότι έστρεψε το όπλο σε λάθος κατεύθυνση.

Οι ηθικοί αυτουργοί για το χαμό της γυναίκας του μένουν αλλού κι όχι στο νοσοκομείο.

Οι φωτογραφίες από το apela.gr "αφιερώνονται" σε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι ενός ακόμα αυτόχειρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν το... κουνάει ο Παράσχος

Δεν το... κουνάει ο Παράσχος

Στήριξη στον Γιώργο Παράσχο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν παρέχει ο Λεβαδειακός. Μπορεί την Πέμπτη πολλά σενάρια να τον έφερναν στην πόρτα της εξόδου, όμως όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στο πόστο του.
Μάλιστα, άνθρωπος της διοίκησης τόνισε στους παίκτες, πως η ομάδα θα πορευτεί με τον Παράσχο μέχρι το τέλος της σεζόν. Εξάλλου είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται γνωστά και ονόματα για την διάδοχη κατάσταση του Παράσχου με τον Τάκη Γκώνια να φέρεται ως νούμερο ένα υποψήφιος.
  soccerplus.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι στον Τελικό του Παιδικού Πρωταθλήματος ΕΠΣΒοιωτίας την Δευτέρα 25


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2013» στην Λιβαδειά.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ 2013
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.) και το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Γ.Π.Α.), επ’ ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 2013» σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:
«Σύγχρονα Προβλήματα Υδατικής Πολιτικής»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΚΡΥΑΣ» του Δήμου Λιβαδειάς.
Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού και στην ευαισθητοποίησή του σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Το 2013 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως το «Έτος Παγκόσμιας Συνεργασίας για το Νερό», την στιγμή που το φυσικό αυτό αγαθό έχει γίνει αιτία συγκρούσεων σε αρκετές περιοχές του κόσμου, με σκοπό τον έλεγχο των υδατικών αποθεμάτων.
Στόχος του Διεθνούς Έτους Παγκόσμιας Συνεργασίας 2013 είναι να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους του πλανήτη σε μια συνεργασία για το νερό που θα πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, καθώς η συνεργασία για τους υδάτινους πόρους μπορεί να είναι το προοίμιο για τη συνεργασία και σε άλλους τομείς της κοινωνίας. Η καθιέρωση του Διεθνούς Έτους Νερού 2013 αποσκοπεί επίσης στην ανάδειξη των προκλήσεων σε θέματα υδατικής πολιτικής, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης σε νερό, καθώς και σε ζητήματα πρόσβασης, διανομής και προσφοράς υπηρεσιών που σχετίζονται με το νερό.
Αυτή την περίοδο η χώρα μας διέρχεται μια σοβαρή οικονομική κρίση, η οποία αντικατοπτρίζεται στην έλλειψη διαφόρων βασικών αγαθών. Πέραν των δυσκολιών αυτών που έχουν προκύψει, θεωρούμε ως επιτακτική ανάγκη αναγνωρίσεως του ανθρώπινου δικαιώματος στο νερό, τονίζοντας ότι «το νερό δεν είναι ένα προϊόν προς διάθεση με σκοπό το κέρδος, αλλά ένα δημόσιο αγαθό που ανήκει σε όλους».
Σήμερα, η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του νερού σε συνδυασμό με ένα   ευμετάβλητο περιβάλλον καθιστά την ολοκληρωμένη διαχείριση του νερού αναγκαία.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας.
Για την Οργανωτική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Υ.
Γεώργιος Σταμάτης, Καθηγητής Υδρογεωλογίας
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
PROGRAMMA EKDILOSIS
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιος για Λεβαδειακό ο Γκώνιας

Υποψήφιος για Λεβαδειακό ο Γκώνιας

Ο Γιώργος Παράσχος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο του Λεβαδειακού και ήδη ο Τάκης Γκώνιας φέρεται μεταξύ των υποψηφίων για την αντικατάστασή του.

Μέσα στη μέρα αναμένεται να λυθεί η συνεργασία του Λεβαδειακού με τον Γιώργο Παράσχο. Η διοίκηση χρεώνει στον προπονητή τα αρνητικά τελευταία αποτελέσματα και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία συμμετοχής στα play offs. Ο Γιάννης Κομπότης, δε, κρίνει αναγκαία τώρα μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αφού η ομάδα του δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει τη σωτηρία της.

Μεταξύ των υποψηφίων για την αντικατάσταση του Γιώργου Παράσχου φέρεται να είναι ο Τάκης Γκώνιας. Ο 41χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε αρχίσει την καριέρα του από την ομάδα της Βοιωτίας, προτού μετακομίσει το 1992 στον Ολυμπιακό. Δεν έχει ακόμη εργαστεί σαν προπονητής σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο έχει εξασφαλίσει το απαιτούμενο δίπλωμα για να πάρει τη θέση.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστέλλονται οι συντάξεις σε 335.557 συνταξιούχους


Αναστέλλεται από το Μάιο η καταβολή των συντάξεών σε 335.557 συνταξιούχους επειδή δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση εάν διαπιστωθεί έως τις 10 Απριλίου ότι υπάρχουν κενοί ή άκυροι ΑΜΚΑ ή κενοί ή άκυροι ΑΦΜ συνταξιούχων, θα ανασταλεί προσωρινά η σύνταξη που θα καταβληθεί κατά το μήνα αυτό και οι συντάξεις θα επαναχορηγούνται μόνο μετά την κατάθεση των στοιχείων. Έως και σήμερα σε σύνολο 4.390.378 συντάξεων εμφανίζονται 167.364 με κενά ή άκυρα ΑΜΚΑ (απόκλιση 3,81%) και 152.311 με κενά ή άκυρα ΑΦΜ (3,46%), ενώ έχουν εντοπιστεί και 15.882 συντάξεις με κενούς και άκυρους ΑΜΚΑ και ΑΦΜ (για τις συντάξεις αυτές έχει ήδη δοθεί οδηγία άμεσης αναστολής τους).
Για το έλεγχο τόσο των παραπάνω συνταξιούχων όσο και των συνταξιούχων οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις απογραφές δημιουργείται στην ΗΔΙΚΑ «μαύρη λίστα» με τίτλο «ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας» που θα παρακολουθεί και τις ενέργειες που έχουν γίνει, από πλευράς Ταμείων, για την είσπραξη των ποσών τα οποία έχουν καταβληθεί.
Στη λίστα αυτή θα μπουν και όσοι συνταξιούχοι χηρείας εντοπιστούν ότι παρανόμως εισπράττουν συντάξεις (η αυτοπρόσωπη απογραφή ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου και οι έλεγχοι μέσω υπουργείου Εσωτερικών στις 31Μαίου). Επίσης, στις 10 Απριλίου θα επανυπολογιστούν οι συντάξεις των διπλοσυνταξιούχων οι οποίες δεν είχαν περικοπεί. Υπολογίζονται σε 50.000 άτομα που γλύτωσαν τις εισφορές (3% – 10%) σε κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ – 1.400 ευρώ καθώς σε διπλές επικουρικές (άνω των 300 ευρώ) ή πρόκειται για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών με συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ (είχε επιβληθεί εισφορά 6% έως 10% στο τμήμα που υπερβαίνει το ποσό).

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ωμή αλήθεια για το κυπριακό ζήτημα από το Fox Business

Η ωμή αλήθεια για το κυπριακό ζήτημα από το Fox Business

Μία σειρά από βασικά ερωτήματα σχετικά με τη λύση του κουρέματος των καταθέσεων θέτει δημοσίευμα του Fox Business επ' ευκαιρία της υπόθεσης «Κύπρος», τα οποία αναλαμβάνει να απαντήσει με συνοπτικό και εύληπτο τρόπο:
-Πόσο ακραία είναι η λύση της φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων;
Όχι και τόσο όσο το να χάσεις όλα σου τα χρήματα λόγω ολοκληρωτικής κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος. Οι καταθέτες σε τράπεζες της Κύπρου έχουν μία και μοναδική επιλογή: είτε να χάσουν όλες τις οικονομίες τους λόγω κατάρρευσης, είτε ένα μέρος αυτών λόγω φόρου.
-Θα τελειώσει ποτέ η κρίση στην Ευρώπη;
Το πιο πιθανό είναι να μην τελειώσει ποτέ. Η Κύπρος είναι το πέμπτο κράτος-μέλος το οποίο αναζητά λύση διάσωσης της οικονομίας του. Κάθε μήνα οι τεχνοκράτες της Ευρώπης σκαρφίζονται και ένα νέο τρόπο για να αποτρέψουν κάποια αναπόφευκτη κατάρρευση. Ωστόσο, η λύση της Κύπρου είναι η πιο καινοτόμος μέχρι σήμερα.
-Έτσι, λοιπόν, η τράπεζα κατάσχει απλά τα χρήματα των πελατών της;
Φυσικά και όχι. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ωμή υπεξαίρεση/κατάχραση. Στην περίπτωση της Κύπρου, η κυβέρνηση επιβάλλει φόρο στις τραπεζικές καταθέσεις για να διευκολύνει τη διάσωση της τράπεζας. Πρόκειται για καθ' όλα νόμιμη κίνηση.
-Παρ' όλα αυτά, αυτός δεν είναι ένας εξευγενισμένος όρος για μία πράξη που συνιστά ουσιαστικά κλοπή; Έτσι δεν την αποκάλεσαν εφημερίδες όπως η Daily Mail και ο Μεντβέντεφ;
Κλοπή, κατάσχεση, φορολόγηση... Όλοι αυτοί είναι «σκληροί» όροι. Ο πιο αρμόζων είναι ο όρος «αρνητικό επιτόκιο».
-Τι είναι το «αρνητικό επιτόκιο»;
Είναι αυτό που πληρώνεις στην τράπεζα για να σου κρατήσει τα χρήματά σου.
- Γιατί θα πρέπει οι καταθέτες να υφίστανται κάτι τέτοιο;
Οι καταθέτες, ως επί το πλείστον, δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για τις καταθέσεις τους. Δεν ξέρουν τι συμβαίνει ούτε ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.
-Έτσι όμως δεν την πληρώνουν και οι ομολογιούχοι, οι οποίοι δάνεισαν χρήματα σε χρεοκοπημένες τράπεζες;
Όχι, αυτοί δεν παθαίνουν τίποτα. Δεν είναι ανίδεοι. Συχνά, είναι οι ίδιοι τραπεζίτες και οι πρώτοι που επιβιώνουν σε οποιαδήποτε κρίση.
-Και γιατί θα πρέπει να ανταμείβονται οι «τζογαδόροι», οι «κερδοσκόποι», οι «τραπεζίτες» και τα καλοπληρωμένα εταιρικά διοικητικά στελέχη, που προκαλούν τις οικονομικές κρίσεις;
Διότι, το επικίνδυνο παιχνίδι που ονομάζεται «διεθνής οικονομία» είναι δικό τους και αυτοί θέτουν τους όρους.
-Εάν οι καταθέτες αντιληφθούν αυτό που έρχεται, δεν θα σπεύσουν να αντλήσουν τα χρήματά τους;
Όχι. Τα ATM θα παύσουν και οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές έως ότου η κυβέρνηση βάλει μία τάξη στο χάος.
-Οι οικονομικές αγορές δεν θα πανικοβληθούν;
Όχι. Διότι θα επιμείνουν ότι πρόκειται για μεμονωμένο συμβάν. Επιπλέον, προτιμούν την κατάσχεση από τη ρευστοποίηση.
-Και οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται στους δρόμους;
Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα διαμαρτύρονται στους δρόμους. Ας διαμαρτύρονται.
-Και πώς καταφέρνουν να «περάσουν» στην κοινή γνώμη όλη αυτή την αδικία;
Δεν έχουν παρά να «ξορκίσουν» το χρήμα ως κακό. Στην περίπτωση της Κύπρου, τη χαρακτήρισαν παράδεισο ξεπλύματος ρωσικού βρόμικου χρήματος. Άλλοτε, o Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς χρησιμοποιούσε τις κυπριακές τράπεζες για να πληρώσει για τις γενοκτονίες πολέμου που διέπραττε στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Η Ευρώπη διαλαλεί ότι δεν θέλει να σώσει τράπεζες και χώρες που ξεπλένουν χρήμα.
-Μα αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σε μία κομμουνιστική ή σοσιαλιστική χώρα! Θα μπορούσε να λειτουργήσει σε μία καπιταλιστική οικονομία;
Και τι πίστευες; Ότι ζεις σε δημοκρατία; Η λύση της Κύπρου είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν οι τράπεζες ξεμένουν από χρήματα και μία υπερβολικά ξοδεύουσα κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να τις σώσει.
-Και τότε γιατί, σε τελική ανάλυση, να τοποθετήσει κανείς τα χρήματά του σε τράπεζα;
Και τι θα κάνεις; Θα τα «στουμπώσεις» στο στρώμα του κρεβατιού σου;

Διαβάστε Περισσότερα »

Ετσι μας κλέβουν στη βενζίνη τα πρατήρια

Με τη χρήση της τεχνολογίας και με απλά τρικ πληρώνουμε για περισσότερα καύσιμα από όσα βάζουμε.
  • Γιατί ο υπάλληλος ζητά να μετακινήσεις το αυτοκίνητό σου όσο το δυνατό πιο μπροστά, με το επιχείρημα ότι έτσι θα εξυπηρετηθούν περισσότερα οχήματα ...ακόμα και αν δεν υπάρχει κανείς πίσω σου;


Ενα βήμα εμπρός, πέντε ευρώ χασούρα για τους οδηγούς!
Αυτό είναι το πιο διαδεδομένο κόλπο που χρησιμοποιούν πολλοί βενζινάδες για να κλέβουν τον καταναλωτή, κάθε φορά που ανοίγει το ρεζερβουάρ του για να γεμίσει με βενζίνη. Τα στοιχεία για τις πρακτικές, παλαιές και .. νέες, που χρησιμοποιούν αρκετοί πρατηριούχοι προέρχονται από τους ελέγχους που κάνουν στην αγορά οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τους οποίους το δημοφιλέστερο τρικ κλοπής των οδηγών είναι όταν η ένδειξη της αντλίας δεν αρχίζει από το μηδέν.
Η ιδέα είναι απλή.
Ο υπάλληλος βάζει σε ένα μηχανάκι βενζίνη αξίας π.χ. 5 ευρώ και στη συνέχεια τοποθετεί το πιστόλι στην αντλία κατά τρόπο ώστε να μην εφαρμόζει ακριβώς, με αποτέλεσμα να μη μηδενίζει ο μετρητής.
Ετσι στον οδηγό που θα σταματήσει για βενζίνη, η αντλία συνεχίζει να μετρά από τα 5 ευρώ και μετά. Προκειμένου μάλιστα ο οδηγός να μην έχει οπτική επαφή με την ένδειξη της αντλίας, ο υπάλληλος τον καλεί να μετακινήσει το αυτοκίνητό του όσο το δυνατό πιο μπροστά, με το επιχείρημα ότι έτσι θα εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα.
Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.
Για παράδειγμα, αν ο οδηγός έχει παραγγείλει βενζίνη 20 ευρώ, στο ρεζερβουάρ του θα μπει καύσιμο αξίας 15 ευρώ. Μάλιστα το 50% των καταγγελιών που δέχεται το υπουργείο Ανάπτυξης για κλοπές στην αντλία αφορά ακριβώς τέτοια περιστατικά.
Οπως λένε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου άλλες φορές είναι συμμέτοχος στην απάτη, άλλες όμως όχι. Η κλοπή δηλαδή μπορεί να γίνεται εν τη απουσία του από τον υπάλληλο που έχει βάρδια.
Το υπουργείο εκτιμά ότι το τρικ θα εξαλειφθεί με τη λειτουργία των συστημάτων εισροών - εκροών όγκου καυσίμων.
ο πιο καινούργιο ωστόσο κόλπο και πιο εξελιγμένο τεχνολογικά αφορά την κλοπή από απόσταση, ακόμη και από το σπίτι. Αρκεί κάποιος να έχει «πειράξει» στο πρατήριο το λογισμικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με τις αντλίες.
Ο χειριστής μπορεί να δίνει εντολές στον συγκεκριμένο υπολογιστή από το Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλου υπολογιστή ακόμη και από χιλιόμετρα μακριά, ευρισκόμενος για παράδειγμα στο σπίτι του.
Ετσι ακριβώς λειτουργούσε και το καλά οργανωμένο κύκλωμα νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αττική με τη σύλληψη 15 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους πρατηριούχοι, υπεύθυνοι μεταφορικών εταιρειών κ.ά.
Ολα τα πρατήρια που βρέθηκαν να συμμετέχουν στο κύκλωμα διέθεταν εξωτερικές κάμερες που παρακολουθούσαν την κίνηση ακριβώς μπροστά από το κατάστημα.
Ετσι, σε περίπτωση ξαφνικών ελέγχων ο χειριστής ή οι χειριστές απενεργοποιούσαν από μακριά το «πειραγμένο» λογισμικό.
Λέγεται μάλιστα ότι εκείνοι που είχαν πουλήσει στα μέλη της σπείρας τα συγκεκριμένα συστήματα, έπαιρναν ποσοστά από τα κλοπιμαία.
Η χρήση «πειραγμένου» software είναι η τελευταία λέξη της απάτης στην κλοπή καυσίμων και όπως λένε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, πολύ δύσκολα εντοπίζεται...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Μπορεί ο λαός της Κύπρου να περνάει δύσκολες ώρες με την κυβέρνηση της χώρας...
να έχει επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή αγώνα δρόμου ώστε να καθορίσει το plan B που θα την κρατήσει εντός ευρωζώνης, η τρόικα ωστόσο δεν φαίνεται να χάνει τη διάθεσή της.

Η απεσταλμένη του ΔΝΤ στην Κύπρο Ντέλια Βελκουλέσκου έχει γίνει γνωστή για την άκαμπτη στάση της στις διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση.

Την Τετάρτη, όμως, φαίνεται πως κάτι άλλαξε.

Ο φωτογραφικός φακός την συνέλαβε μαζί με την εκπρόσωπο της ΕΚΤ να γελούν ακατάπαυστα μέσα στο αυτοκίνητο που τις μετέφερε στην κυπριακή Βουλή.

Και να σκεφτεί κανείς πως σε λίγη ώρα θα απέρριπταν τα εναλλακτικά σχέδια της κυπριακής κυβέρνησης, παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων Κυπρίων…

to-mati.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι 10 μποφόρ από το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι 10 μποφόρ από το απόγευμα

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε στην ιστοσελίδα της. Συγκεκριμένα, από το απόγευμα προβλέπονται έντονες βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν μέχρι 9 και κατά τόπους 10 μποφόρ
Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη, οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς φτάνοντας τοπικά τα 10 μποφόρ, ενώ θα εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι της Παρασκευής.
Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από το μεσημέρι στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα. Το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ από τα δυτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στις υπόλοιπες περιοχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΑΕΚ




Η αναβλητικότητα που παρατηρείται στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της ΑΕΚ έφερε σε θέση κατηγορουμένου τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο παράγοντας της «Ένωσης» συνελήφθη για οφειλές της ΠΑΕ προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα για τον πρόεδρο των «κιτρινόμαυρων»  δημιουργήθηκε από τη στιγμή που η ΠΑΕ σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις της ρύθμισης για την εξόφληση των χρεών (άρθρο 44), την οποία είχε συνάψει με το Δημόσιο το 2004 ο Ντέμης Νικολαΐδης!

Το παράδοξο είναι ότι στην ΑΕΚ επί μήνες περιμένουν τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και αυτός μάλιστα είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο καθυστερεί να μπει στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Βιντιάδης.

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, αφού το γνώριζε...

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ «αναγκάστηκε» να παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές σήμερα το πρωί για χρέη της ΑΕΚ ύψους 4,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, που αφορούν στην περίοδο 2004-2011.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος γνώριζε εδώ και μέρες πως έχουν αρχίσει να κινούνται διαδικασίες εις βάρος του λόγω χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο (γι' αυτό και στο τελευταίο Δ.Σ. είχε μεταφέρει στα υπόλοιπα μέλη ότι δεν γνωρίζει αν θα είναι παρών στη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για αύριο). Πρόκειται για βεβαιωμένες οφειλές ύψους 4,5 εκατ. ευρώ που δεν δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, αλλά αφορούν στην περίοδο από το 2004 έως το τέλος του 2011 (μια και οι ρυθμίσεις που είχαν γίνει δεν τηρήθηκαν). Ωστόσο, ως εν ενεργεία πρόεδρος της ομάδας, ο Δημητρέλος είναι ο πρώτος που καλείται να αντιμετωπίσει τις ποινικές ευθύνες.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ενημερώθηκε ότι εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και αποφάσισε να παρουσιαστεί αυτοβούλως σήμερα το πρωί στις Αρχές, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ως ποσό οφειλής 170 εκατ. ευρώ, επειδή εκκρεμεί η πλήρης αποπληρωμή της φετινής δόσης του άρθρου 44 (έχουν καταβληθεί στην εφορία κάποια έναντι) και για τον λόγο αυτό στα στοιχεία της εφορίας παρουσιάζεται η συνολική οφειλή της ΠΑΕ προ της υπαγωγής της στο άρθρο 44.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστεί ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος με κάποια εγγύηση.

Αυτή η εξέλιξη δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις στην ΑΕΚ, είτε θετικές είτε αρνητικές, αφού πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμη και της χρεοκοπίας, που θα σημάνει τον υποβιβασμό της ομάδας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν γίνεται ονομαστική αναφορά. Πάντως, ο Ανδρέας Δημητρέλος είναι ο πρώτος εκ των δύο που συνελήφθησαν.

«Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δύο (2) ημεδαποί για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Αναλυτικά:

1. Συνελήφθη, σήμερα (21-3-2013) το πρωί, 54χρονος ημεδαπός, ως διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 170.865.122,00 ευρώ.

2. Συνελήφθη, χθες (20-3-2013) το πρωί, 41χρονος ημεδαπός, ως διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 14.190.749,02 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά τιμά την μνήμη του Λάμπρου Κατσώνη

Ο Δήμος Λεβαδέων και ο Σύλλογος Λεβαδέων «Λάμπρος Κατσώνης» σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για τον 1ο θεσμικό εορτασμό «Μνήμης Λάμπρου Κατσώνη», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00 στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο (Νεροτριβή). 
Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο θα είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου «Λάμπρος Κατσώνης» Δρ. Πάνος Στάμου, όπου θα παρουσιάσει τη σπουδαία δράση του Λιβαδείτη θαλασσομάχου. 
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τραγούδια για τον Λάμπρο Κατσώνη και τη Λιβαδειά από τη Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς. 
Την Κυριακή θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς στις 10:45, ενώ στις 11:00 στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Λιβαδειάς, στο υπόγειο της Νεροτριβής θα πραγματοποιηθεί ειδική ξενάγηση στην αίθουσα Λάμπρου Κατσώνη από μαθητές του τμήματος ΣΤ’2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς. 
Την ξενάγηση έχει επιμεληθεί η δασκάλα κα Έφη Μαυροειδή. 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς ρευστό οι Κύπριοι -Πάγωσε η αγορά, δυσκολίες σε τρόφιμα και βενζίνη

Χωρίς ρευστό οι Κύπριοι -Πάγωσε η αγορά, δυσκολίες σε τρόφιμα και βενζίνη

Προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα, πάγωμα στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, πλήρης παράλυση στην πώληση αυτοκινήτων, έλλειψη μετρητών για αγορά καυσίμων, είναι οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των τραπεζών μετά τις αποφάσεις του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή και τις παρενέργειες σε κυπριακό επίπεδο.
Σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ της μεγάλης κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος, η αγορά παραμένει «μουδιασμένη», ο κόσμος ξοδεύει με πολύ φειδώ τα ευρώ του, και κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει με την παραμονή των τραπεζών κλειστών και τις επόμενες ημέρες.
Προβλήματα στο λιμάνι της Κύπρου
Πρόβλημα υπάρχει και με τις προμηθεύτριες εταιρείες που είχαν την ατυχία τα εμπορεύματά τους να παραμείνουν στο λιμάνι, δεδομένου ότι πλέον ναυτιλιακές εταιρείες για να τα παραδώσουν ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς. Κύκλοι της αγοράς εμφανίζονται απογοητευμένοι από το γεγονός ότι κανένας δεν ανέλαβε τον χειρισμό αυτής της κατάστασης, αφήνοντας ξεκρέμαστους όλους τους εμπλεκόμενους.
Με δυσκολία τα στοιχειώδη
Σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες, των οποίων οι τραπεζικές κάρτες άδειασαν ή δεν διατηρούν τραπεζικές κάρτες. Οι οικογένειες αυτές δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και τα στοιχειώδη για τις καθημερινές τους ανάγκες, όπως ψωμί και γάλα, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην εξασφάλιση καυσίμων ακόμα και για να μεταβούν στην εργασία τους.
Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν και οι πρατηριούχοι, καθώς οι καταναλωτές μη έχοντας ρευστό εξοικονομούν στις κινήσεις τους, με τον τζίρο στα πρατήρια να έχει μειωθεί δραματικά και να μειώνεται ακόμα περισσότερο όσο περνούν οι ώρες με δεδομένο ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εντυπωσιακό το 1ο Καρναβάλι της Άσκρης!!! Φωτορεπορτάζ


Εντυπωσιακό από κάθε άποψη ήταν το 1o Καρναβάλι που οργάνωσαν οι Σύλλογοι της Άσκρης.   Με άπλετο κέφι, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν υπό τους καρναβαλιάτικους ρυθμούς και απέδειξαν  πόσο ανάγκη έχουμε στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, που μας κάνουν να ξεφύγουμε από την δύσκολη καθημερινότητα μας.Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, στους διοργανωτές και σε όλους όσους συνέβαλαν για την διεξαγωγή της μεγάλης γιορτής.Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ που δείχνει ότι πράγματι υπήρχε κέφι, χορός και φαντασία.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ











 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

H Eλλάδα θα αγοράσει τα υποκαταστήματα της Tράπεζας Κύπρου, Λαϊκής, Ελληνικής


H Eλλάδα θα αγοράσει τα υποκαταστήματα της Tράπεζας Κύπρου, Λαϊκής, Ελληνικής

Με λύση-πακέτο και για τις τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αναμένεται τελικά να ολοκληρωθεί η απορρόφηση των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων τους και μάλιστα με εντολή Eurogroup. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής, ότι η πλέον βιώσιμη λύση για την οποία υπήρξε συμφωνία της Κύπρου στο Eurogroup είναι να πωληθούν αυτά τα καταστήματα σε ελληνική τράπεζα ή τράπεζες. Άφησε έτσι να εννοηθεί ότι η πώλησή τους μπορεί να γίνει και μεμονωμένα. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους που εμπλέκονται στη διαδικασία, μία δεύτερη ανάγνωση των όρων που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, προβλέπει την απορρόφηση και των τριών κυπριακών υποκαταστημάτων από μία τράπεζα. Από την πλευρά τους, οι αρμόδιες Αρχές (ΤτΕ,ΤΧΣ, ΥΠΟΙΚ) βρίσκονται σε ετοιμότητα και έχουν καταλήξει σε όλα, με αποτέλεσμα η ελληνική πλευρά πλέον να αναμένει το θεσμικό «πράσινο» φως για την απόσχιση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της CPB (πρώην Λαϊκή) και της Ελληνικής Τράπεζας. Οι ελληνικές τράπεζες είναι και αυτές έτοιμες εδώ και μέρες να δώσουν λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τη λειτουργία των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Οι εγχώριες συστημικές τράπεζες έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προσφορές και είναι έτοιμες από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας να απορροφήσουν τις εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες. Με την Κύπρο να είναι δεδομένο ότι θέλει να απαλλαγεί από το πρόσθετο κεφαλαιακό «βάρος» της παρουσίας των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ασκούνται πιέσεις να αναλάβει ο αγοραστής των τριών τραπεζών το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να αποφύγει την πρόσθετη επιβάρυνση και επιθυμεί μία μέση λύση, η οποία, όπως σημειώνεται αρμοδίως, στην πορεία θα μπορεί να κριθεί συμφέρουσα, όπως αναφέρει το capital. Σημειώνεται, ότι οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα διαθέτουν δίκτυο 340 υποκαταστημάτων, ενώ οι χορηγήσεις φτάνουν τα 21 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις τα 13 δισ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντικατάσταση καρτών της πρώην ΑΤΕ με νέα κάρτα της Πειραιώς

Αντικατάσταση καρτών της πρώην ΑΤΕ με νέα κάρτα της Πειραιώς
Ξεκίνησε η διάθεση της νέας προπληρωμένης κάρτας Πειραιώς Prepaid από το δίκτυο Καταστημάτων της πρώην ΑΤΕbank, και σταμάτησε η διάθεση της κάρτας ΑΤΕbank Prepaid, στο πλαίσιο της ενοποίησης των προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς και της πρώην ΑΤΕBank.
Οι κάτοχοι των προπληρωμένων καρτών ΑΤΕbank Prepaid καλούνται να τις αντικαταστήσουν δωρεάν με τη νέα κάρτα Πειραιώς Prepaid, έως τις 21 Ιουνίου 2013 σε οποιοδήποτε κατάστημα της πρώην ΑΤΕbank.

Η διαδικασία αντικατάστασης είναι πολύ απλή και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Η νέα κάρτα Πειραιώς Prepaid εκδίδεται επί τόπου και τυχόν χρήματα που υπάρχουν στην παλιά κάρτα μεταφέρονται αυτόματα στη νέα
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρηματοδότηση για κάθε ανάγκη δίνουν τα προγράμματα Ομάδων Παραγωγών


Οι δημοφιλέστερες δαπάνες έχουν σχέση με την πιστοποίηση για ολοκληρωμένη διαχείριση και οι αναλύσεις δειγμάτων για υπολείμματα δραστικών ουσιών γεωργικών φαρμάκων.Από δενδρύλλια μέχρι τελάρα και μηχανήματα διαλογής μπορούν να προμηθευτούν με ευρωπαϊκή επιχορήγηση οι Οργανώσεις Παραγωγών οπωροκηπευτικών που υλοποιούν επιχειρησιακά προγράμματα μέσω του κανονισμού 1234/07. Όπως προκύπτει από τις πρώτες εγκρίσεις επιχειρησιακών προγραμμάτων για το 2013, που υπογράφτηκαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι δημοφιλέστερες δαπάνες έχουν σχέση με την πιστοποίηση για ολοκληρωμένη διαχείριση και οι αναλύσεις δειγμάτων για υπολείμματα δραστικών ουσιών γεωργικών φαρμάκων.
Οι δημοφιλέστερες δαπάνες έχουν σχέση με την πιστοποίηση για ολοκληρωμένη διαχείριση και οι αναλύσεις δειγμάτων για υπολείμματα δραστικών ουσιών γεωργικών φαρμάκων.
Το θετικό στην υπόθεση είναι το παράδειγμα που μπορούν να πάρουν οι υπόλοιποι αγρότες, έτσι ώστε να μπουν στη διαδικασία ίδρυσης μιας ομάδας παραγωγών. Το αρνητικό είναι ότι αυτά τα προγράμματα υποβλήθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τέσσερις μήνες μετά (μέσα Ιανουαρίου) πήραν υπογραφές για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.


Επίσης, την ίδια περίοδο εγκρίθηκαν τροποποιήσεις και για προγράμματα του έτους 2012! Τα παραδείγματα, πάντως, που δημοσιεύει η Agrenda είναι ενδεικτικά και δεν αποτελούν το σύνολο των εγκεκριμένων προγραμμάτων, αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες εγκρίσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Σχολάει» ο Παράσχος

«Σχολάει» ο Παράσχος

Μια ανάσα από το διαζύγιο βρίσκονται Γιώργος Παράσχος και Λεβαδειακός.

Οι τελευταίες εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του Λεβαδειακού είναι τόσο άσχημα που και έχουν βάλει σε μπελάδες την ομάδα (για το θέμα της παραμονής στην Σουπερλίγκα) και έχουν «βγάλει» στη σέντρα τον Γιώργο Παράσχο.

Εκεί που όλα ήταν ρόδινα και οι Βοιωτοί κινούνταν ακόμα και σε ρυθμούς πλέι-οφ, μαζεύτηκαν πολλές ήττες και έτσι έμειναν πίσω, έχοντας 30 βαθμούς χωρίς καλά-καλά να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους. Ο Γιάννης Κομπότης έχει πάρει ήδη την απόφαση του να τελειώσει την συνεργασία με τον Παράσχο και να τον… σχολάσει. Κάτι που αναμένεται να το κάνει σήμερα.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στο τρόπο αποζημίωσης των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

Από την ερχόμενη Τρίτη, 26 Μαρτίου, θα ισχύσει η ασφαλιστική τιμή στη θετική λίστα φαρμάκων, η οποία θα περιλαμβάνει τα φάρμακα που θα αποζημιώνονται εφεξής από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ΕΟΠΥΥ θα...

καλύπτει το κόστος της ασφαλιστικής τιμής του φαρμάκου, πρωτότυπο ή γενόσημο, και ο ασθενής με δική του επιβάρυνση θα μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο ακριβότερο φάρμακο.

Αν η τιμή του φαρμάκου συμπίπτει με την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής θα πληρώνει μόνο τη συμμετοχή του και όταν είναι μεγαλύτερη ο ασφαλισμένος θα πληρώνει το 25% της κανονικής συμμετοχής, καθώς και το 50% της διαφοράς μεταξύ της λιανικής τιμής και της ασφαλιστικής τιμής. 

Το υπόλοιπο 50% θα καταβάλλει ο Οργανισμός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κάλεσε τους γιατρούς να ενημερώνουν τους ασθενείς για τα φάρμακα που δεν τους επιβαρύνουν οικονομικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς




ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
21 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) θα προβάλει την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καβάφης».

Η προβολή θα γίνει 
το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 8 μμ
στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς.
Φωνές
Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες
εκείνων που πέθαναν, ή εκείνων που είναι
για μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.
Κάποτε μες στα όνειρά μας ομιλούνε·
κάποτε μες στην σκέψι τες ακούει το μυαλό.
Και με τον ήχο των για μια στιγμή επιστρέφουν
ήχοι από την πρώτη ποίηση της ζωής μας -
σα μουσική, την νύχτα, μακρυνή, που σβύνει.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός από το μεσημέρι - Βροχές και καταιγίδες με πτώση της θερμοκρασίας

Χαλάει ο καιρός από το μεσημέρι - Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βροχερή η δεύτερη μέρα της Άνοιξης, αφού σήμερα Πέμπτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα από τα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειότερα τμήματα και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούννεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα και στα νότια. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Σεμινάρια για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ποτών


 
Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ανακοινώνει τη διεξαγωγή σεμιναρίων για τις παρακάτω κατηγορίες επιχειρήσεων: Εμπορικές εταιρίες τροφίμων, Εταιρίες μεταφοράς τροφίμων, Μαζικής εστίασης και ζαχαροπλαστικής, Λιανικού εμπορίου, Catering, ταχυφαγεία, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία, Εργαστήρια παραγωγής κρεατοπαρασκευασμάτων, ζυμαρικών, πώλησης γύρου κτλ, Εταιρίες παροχής υπηρεσιών σε υψηλής επικινδυνότητας πελάτες (παιδικοί σταθμοί, γηροκομεία, κτλ), Βιομηχανίες - Βιοτεχνίες Τροφίμων & Ποτών, και οποιαδήποτε άλλου είδους επιχείρηση ανεξαρτήτου μεγέθους εμπλέκεται με την παραγωγή, επεξεργασία, μεταφορά, διάθεση, πώληση τροφίμων ή με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία που αφορά τρόφιμα. 
 
Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν στην Θήβα (αίθουσα ΟΕΒΕ) τους μήνες Απρίλιο και Μάιο με κόστος εκατό (100) ευρώ ανά εκπαιδευόμενο συμπεριλαμβάνεται το παράβολο 40 ευρώ του ΕΦΕΤ και η προσφορά καφέ. Η διάρκεια τους θα είναι 10 ώρες σε δύο απογεύματα, και θα αφορούν τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας. 
 
Σκοπός είναι η συμμόρφωση των επιχειρήσεων με την νομοθεσία (ΦΕΚ 1616/2007), και αφετέρου η αναβάθμιση της ποιότητάς των παρεχομένων υπηρεσιών. Επίσης εκπληρώνεται νομικά και η υγειονομική υποχρέωση των επιχειρήσεων, βασική για την δημόσια υγεία. Ο κάθε εκπαιδευόμενος του προγράμματος, θα συμμετάσχει σε εξετάσεις και θα χορηγηθεί σχετική πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ. 
 
Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΛΑΕΚ) που απευθύνονται σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-25 άτομα η ΟΕΒΕ Θήβας υπέβαλλε πρόσφατα για έγκριση επιδοτούμενα σεμινάρια διάρκειας 40 ωρών που θα έχουν και το αντικείμενο κατάρτισης Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων (10 ωρες) για τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών – μαζικής εστίασης και αναψυχής κ.λ.π (ME ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΔ Υ1γ/ΓΠ/96967/2012. 
 
Σκοπός των σεμιναρίων είναι να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών, στην ευρύτερη επιχειρηματική ανάπτυξη τους εν μέσω κρίσης και στην απόκτηση των απαιτούμενων από τη νομοθεσία ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
 
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μέχρι το τέλος Μαρτίου στα γραφεία της ομοσπονδίας μας στο παραρτημα του επιμελητηρίου στην θήβα. 
ΔΙΡΚΗΣ 20 - 1ος ΟΡΟΦΟΣ ΤΗΛ: 2262081044 , 6978007275 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ


Αμείλικτη ήταν η δικαιοσύνη στις ποινές που επέβαλε στους δολοφόνους των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ιωάννη Ευαγγελινέλη 23 ετών και Γιώργο Σκυλογιάννη 22 ετών κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη.
Η ποινή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ήταν δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25ετείς ποινές κάθειρξης οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για την δολοφονία των νεαρών αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.
Οι δύο αστυνομικοί που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος



Το δικαστήριο καταδίκασε ως φυσικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας των αστυνομικών τους τους δύο εκ των κατηγορουμένων οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών καθώς και τον τρίτο ως συνεργό για τα ίδια εγκλήματα.
Για τον τέταρτο κατηγορούμενο για την φονική ενέδρα στου Ρέντη, που φυγοδικεί, με απόφαση του το δικαστήριο διαχώρισε την δικογραφία προκειμένου να δικαστεί εφόσον συλληφθεί . Οι υπόλοιποι 11 συγκατηγορούμενοι των τεσσάρων καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 έως 9 χρόνια για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κ.ά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι συμβαίνει κάθε λεπτό στο Internet;

 

Απίστευτες διαστάσεις λαμβάνει η κίνηση στο διαδίκτυο.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 1' αποστέλλονται 
204 εκ. e-mail 
και γίνεται θέαση σε 1,3 εκ. βίντεο στο YouTube!
  • Διαβάστε παρακάτω τους υπόλοιπους αριθμούς από τη μέτρηση της Intel. 

 Τα τελευταία χρόνια γίνονται κατά καιρούς διάφορες μετρήσεις για την «κίνηση» στο Internet και γενικά για το τι κάνουν καθημερινά οι χρήστες του Διαδικτύου. Η τελευταία «χαρτογράφηση» έρχεται από τον
Type Your Post Summary Here γίγαντα της ηλεκτρονικής βιομηχανίας, την Intel.
Τα στοιχεία που υπάρχουν στην νέα μέτρηση είναι άκρως ενδιαφέροντα αλλά και εντυπωσιακά.

Κάθε 60 δευτερόλεπτα αποστέλλονται εκατοντάδες εκατομμύρια e-mail και οι χρήστες βλέπουν πάνω από 1 εκατομμύριο βίντεο στο ΥouΤube...

Οι αριθμοί:

Σύμφωνα με τη μέτρηση της Intel, κάθε λεπτό:

* Αποστέλλονται 204 εκατομμύρια e-mail.

* Οι χρήστες «κατεβάζουν» 47 χιλιάδες εφαρμογές.

* Γίνεται θέαση 20 εκατομμυρίων φωτογραφιών μέσα στις δημοφιλείς ιντερνετικές «γκαλερί» ενώ μόνο σε μια εξ αυτών, στο Flickr, προστίθενται 3 χιλιάδες νέες εικόνες.

* Οι χρήστες του Internet βλέπουν 6 εκατομμύρια προφίλ στο Facebook.

Σύμφωνα με την έρευνα μέχρι το 2015 ο αριθμός των συνδεδεμένων στο Internet συσκευών θα είναι διπλάσιος από τον πληθυσμό της Γης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Τόμας Πρωτόπαπας



Οι γονείς του ηθοποιού στέλνουν τις εξετάσεις στην Αμερική

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στην Εντατική του ΚΑΤ ο νεαρός ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο ατύχημα, το πρωί της Κυριακής, στην Αττική Οδό.

Ο 26χρονος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη.

Σύμφωνα με την Espresso, o νεαρός δεν υπεβλήθη χτες σε καμία νέα εξέταση, αφού οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να μην ταλαιπωρήσουν επιπλέον τον οργανισμό του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γονείς του ηθοποιού είναι αποφασισμένοι να στείλουν όλες τις ιατρικές εξετάσεις στην Αμερική, προκειμένου να λάβουν και μία δεύτερη γνώμη για την κατάσταση της υγείας του.

Το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, όταν ο 25χρονος ηθοποιός οδηγούσε με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο με προορισμό τα studio ΚΑΠΑ, όπου είχε προγραμματισμένο γύρισμα για την νέα εκπομπή μαγειρικής «Dr Cook».

Στις 9.06 σταμάτησε το αυτοκίνητό του που οδηγούσε στη δεξιά λωρίδα του δρόμου.

Τότε, έπεσε επάνω του με μεγάλη ταχύτητα διερχόμενο όχημα της Αττικής Οδού, το οποίο έσπευδε για βοήθεια σε άλλο σημείο του δρόμου.

Από τη σύγκρουση ο Τόμας Πρωτόπαπας τραυματίστηκε σοβαρά στο θώρακα και το κεφάλι.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει το υλικό από τις κάμερες που παρακολουθούν για λόγους ασφαλείας όλα τα σημεία Αττικής Οδού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο:Ο λαιμός του ξεπερνά τα... 30 εκατοστά


Δεν έχει χρήματα για να υποβληθεί σε αφαίρεση του όγκου....



Ο Wang Zhixiang από την πόλη Jilin στην ομώνυμα επαρχία της Κίνας υποφέρει από έναν τεράστιο καλοήθη όγκο (λίπωμα) στο λαιμό του, ο οποίος φτάνει σχεδόν στο ύψος των ώμων του!

Το λίπωμα, που προκαλείται από υπερανάπτυξη των λιποκυττάρων του, μάλιστα, επεκτείνεται στο υπόλοιπο σώμα του επηρεάζοντας την πλάτη, τα πόδια, τα χέρια και το στομάχι του.





pistepseto.net

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ