Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

184.000 θάνατοι ετησίως, λόγω ...αναψυκτικών!

 
 
Τα ποτά με ζάχαρη μπορούν να κοστίσουν ακριβά στην υγεία, ακόμη και στην ίδια τη ζωή. 
Μια νέα μελέτη μαρτυρεί ότι 184.000 θάνατοι ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο φαίνεται να συνδέονται με τα ζαχαρούχα ποτά.



Ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με επικεφαλής τον Γκιτανχάλι Σινχ εξέτασαν στοιχεία... δημοσκοπήσεων τα οποία κάλυπταν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού προκειμένου να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα σχετικά με την κατανάλωση αναψυκτικών και άλλων ποτών με ζάχαρη.

Οι ειδικοί έλαβαν υπόψη τους τα ποσοστά παχυσαρκίας του πληθυσμού τα οποία αποδίδονται στην κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών καθώς και τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας νόσων που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 184.000 θάνατοι κάθε χρόνο συνδέονται με αυτού του είδους τα ποτά – πρόκειται για αριθμό αντίστοιχο με εκείνον που αφορά τους θανάτους από άσθμα.

Κύριος «ένοχος» ο διαβήτης
Από το σύνολο των θανάτων που φάνηκε να συνδέονται με τα ζαχαρούχα ποτά το 70% οφειλόταν σε διαβήτη ενώ το υπόλοιπο 30% είχε στη «ρίζα» του τις καρδιοπάθειες καθώς και κάποιες μορφές καρκίνου, ανέφεραν οι ερευνητές κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας σχετικά με την Επιδημιολογία, την Πρόληψη, τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και τον Μεταβολισμό το οποίο λαμβάνει χώρα στη Νέα Ορλεάνη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη αυτή δείχνει μόνο μια σύνδεση μεταξύ θανάτων και ζαχαρούχων ποτών και όχι αιτιώδη σχέση. Οπως ωστόσο ανέφερε η Ρέιτσελ Τζόνσον από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα, είναι πολύ πιθανό βιολογικώς να υπάρχει «άρρηκτη σύνδεση» μεταξύ της ζάχαρης που περιέχουν όλα αυτά τα ποτά και σοβαρών προβλημάτων υγείας. «Το κόστος θεραπείας των νόσων που συνδέονται με τα ‘κακά’ των ζαχαρούχων ποτών αναμένεται να ‘τινάξει στον αέρα’ τα συστήματα υγείας» κατέληξε η δρ Τζόνσον.greece-salonika.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοταχώς για κούρεμα καταθέσεων και στην Ισπανία


Ολοταχώς για κούρεμα καταθέσεων και στην Ισπανία
Τον ασκό του Αιόλου ενδέχεται να έχουν ανοίξει οι δραματικές διαπραγματεύσεις της τελευταίας εβδομάδας στην Κύπρο, καθώς οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι στο πλάνο της κυβέρνησης Ραχόι έχει ήδη προκριθεί η πιθανότητα κουρέματος στις καταθέσεις.
Οπως αναφέρουν τόσο η El Pais, όσο και το πρακτορείο Reuters η ισπανική κυβέρνηση ενδέχεται να ζητήσει από τις υγιείς τράπεζες να συνεισφέρουν ποσό της τάξης των 2 δισ. ευρώ, που θα προέρχεται από τις καταθέσεις, στο Ταμείο Εγγύησης που έχει συσταθεί.
Σκοπός είναι να βοηθηθούν 300.000 επενδυτές που επένδυσαν σε τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου και έχασαν χρήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Οπως είναι γνωστό, εδώ και πέντε χρόνια, όταν η ισπανική οικονομία έμπαινε σε μια μακροχρόνια κρίση, οι τράπεζες πούλησαν σύνθετα προϊόντα υψηλού επενδυτικού ρίσκου, αξίας 8 δισ. ευρώ. Πολλοί από τους επενδυτές που τα αγόρασαν χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό τις καταθέσεις τους, νομίζοντας ότι είναι τίτλοι χαμηλού ρίσκου.
Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος, «Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων θα ζητήσει από όλα τα χρηματοιπιστωτικά ιδρύματα να κάνουν μια έκτακτη συνεισφορά ύψους τριών ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που υπάρχουν σε λογαριασμούς καταθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκεντρωθεί ένα ποσόν ύψους 2 δισ. ευρώ». Πάντως, διευκρίνισε ότι οι μικρότερες και πιο αδύνατες τράπεζες θα εξαιρεθούν από την παραπάνω έκτακτη εισφορά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tα Αποτελέσματα Ποδοσφαίρου στην Α' Βοιωτίας



Α Βοιωτιας 26η Αγωνιστικη
 Τελικα Αποτελεσματα

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΟ ΘΗΒΑ             0-1
ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                    1-2
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ              1-1
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                 1-0
ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                  2-0
ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ     1-1
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ 1-3
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ    0-3 α.α


η Βαθμολογια σε 26 Αγωνες

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                         65
2. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                      62
3. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                 50
4. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ  49
5. ΑΟ ΘΗΒΑ                            47
6. ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ  44
7. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ      42
8. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                 41
9. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                   41
10. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ               38
11. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ                 36
12. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                   27
13. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ      27
14.ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                    8
15. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                     8
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                        0 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέφι και σάτιρα στο καρναβάλι των Θεσπιών -φωτο-βίντεο











Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει η καθημερινότητα στην Κύπρο.

Ημέρα με την ημέρα στερεύει η ρευστότητα στην αγορά της Κύπρου και αυξάνεται το φαινόμενο των ουρών σε ΑΤΜ. 
Παράλληλα η αξιοπιστία της χώρας πλήττεται.



Είναι χαρακτηριστικό ότι το... Φόρεϊν Οφις εξέδωσε χθες σύσταση προς τους Βρετανούς να έχουν μετρητά πάνω τους και να λαμβάνουν προφυλάξεις έναντι μιας πιθανής κλοπής. Παράλληλα, εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις στην αγορά κυρίως από προμηθευτές που δεν δέχονται πίστωση, ενώ η ΠΟΒΕΚ (Γενική Συνομοσπονδία Παγκύπριων Οργανώσεων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών) έβγαλε χθες ανακοίνωση ότι οι πληρωμές με κάρτα στα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν θα είναι πλέον δυνατές, ακυρώνοντας την προ ημερών διαβεβαίωση του Συνδέσμου Πρατηριούχων για το αντίθετο. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι υπάρχει ακόμα επάρκεια καυσίμων στο νησί...

«Είμαστε στο σημείο μηδέν». Από την άλλη πλευρά της γραμμής, η 28χρονη Γεωργία Χρύσανθου από τη Λάρνακα ακούγεται ταραγμένη, αλλά αποφασισμένη. «Επικρατεί φόβος όχι όμως για την ενδεχόμενη απώλεια των υλικών μας αγαθών» επισημαίνει η 28χρονη Κύπρια. «Αυτό που μας τρομάζει είναι το παρασκήνιο των τελευταίων εξελίξεων: ποιοι είναι αυτοί που μας πιέζουν, πού αποσκοπούν, αλλά και ποιες είναι οι ευθύνες μας ως κοινωνίας για όλα αυτά;» αναρωτιέται η Γεωργία, κάτοχος διδακτορικού και μητέρα δύο παιδιών, «αλλά εδώ και ενάμιση μήνα άνεργη».

Η Γεωργία ταυτίζεται με το «όχι», αλλά δεν «μασάει» τα λόγια της, όταν η συζήτηση πηγαίνει στις ευθύνες των ίδιων των Κυπρίων. Οι καταγγελίες της έχουν «άρωμα» Ελλάδας. «Ημαστε πάντοτε προνοητικοί, αλλά βασίλευε η “κουμπαροκρατία”» περιγράφει• «δεν έβρισκες ραντεβού στο νοσοκομείο; Τηλεφωνούσες στον βουλευτή σου και το τακτοποιούσε. Είχες ένα επουσιώδες εργατικό ατύχημα; Κατέφευγες στο Ταμείο Ευημερίας και εξασφάλιζες ένα ισόβιο επίδομα. Και επιπλέον, δεν παράγουμε τίποτα- ακόμα και λεμόνια εισάγουμε από την Αργεντινή» καταθέτει η ίδια. Ποιος, όμως, τολμούσε να θίξει τα κακώς κείμενα, σε μια τόσο κλειστή κοινωνία; «Εμείς οι νέοι κάνουμε την αυτοκριτική μας και είμαστε έτοιμοι για επανεκκίνηση» με διαβεβαιώνει η νεαρή γυναίκα «έως σήμερα η γενιά μου ήταν θεατής στο πολιτικό γίγνεσθαι, τώρα σκοπεύουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές». Για του λόγου το αληθές, έχουν ήδη ληφθεί πρωτοβουλίες για τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης. «Ξεκινήσαμε μια σελίδα στο Facebook “ενισχύω τώρα την αγορά του τόπου μου”, όπου παραγωγοί και καταστηματάρχες αναρτούν διάφορες προσφορές - σήμερα σε ένα κατάστημα, 1,5 ευρώ για μία φραντζόλα ψωμί και ένα λίτρο γάλα».

Τον δυναμισμό της, όμως, δεν συμμερίζεται η κ. Τασούλα Χόμπλαρου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός στη Λευκωσία. «Το κούρεμα των καταθέσεων θα επηρέαζε τη ζωή μου, αλλά μια πιθανή χρεοκοπία θα την έπληττε έτι περαιτέρω» σχολιάζει. «Ηδη μας έχουν περικόψει τις συντάξεις, αλλά το δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα». Τη σύγκριση μεταξύ του 1974 και της σημερινής κατάστασης κρίνει άτοπη. «Τότε, λάβαμε κατευθείαν βοήθεια από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, βοήθεια οικονομική και υλική» θυμάται η ηλικιωμένη πρόσφυγας από την Κυθρέα, «τώρα, αν χρεοκοπήσουμε και βγούμε από την Ευρωζώνη, ποιος θα μας στηρίξει εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;» αναρωτιέται. Εξίσου προβληματισμένος φαίνεται και ο εκπαιδευτικός, κ. Γιώργος Ασπρος. «Θα παρέμενα υπέρμαχος του “όχι”, αν υπήρχε ένα plan B, το οποίο εντέλει δεν υπήρχε» παρατηρεί με πικρία. «Τα παιδιά στο σχολείο δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης». Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με τον Ελλαδίτη, Γιώργο Στόγια, και για τους ενήλικες, «πολύς κόσμος έχει ελάχιστη ενημέρωση για το τι εστί χρεοκοπία». Ο ίδιος έχει δημιουργήσει έτερη σελίδα στο facebook «πρωτοβουλία για την παραμονή της Κύπρου στο ευρώ», καθώς θεωρεί ότι αυτό αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση.

«Αναστροφή» κλίματος

«Αναστροφή» στο κλίμα το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαπιστώνει ο δρ Κώστας Καραθανάσης, Ελλαδίτης που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. «Καθώς η ελπίδα προς τους Ρώσους πνέει λοίσθια και το σχέδιο Β αποδεικνύεται ουτοπικό, ο κόσμος έχει πανικοβληθεί». Ωστόσο, «οι νέοι Κύπριοι δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ελλάδας, δεν θα κατέβουμε απλώς στους δρόμους να διαδηλώσουμε, εμείς θα αλλάξουμε πραγματικά», μου λέει με σθένος η 28χρονη Γεωργία. «Και αυτό θέλω να το γράψεις»/Πηγή:Καθημερινή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη Περγαντά στο Υπουργείο Ανάπτυξης για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με  τον Υφυπουργό κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη αρμόδιο για το ΕΣΠΑ στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων κ Γιώργος Γιαννούσης, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της ΕΔΑ Στερεάς Ελλάδας.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, που έχει εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα προτεραιότητας.
Ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι κύρια προτεραιότητά του είναι  η επίσπευση υλοποίησης του ΕΣΠΑ και η εισροή κοινοτικών πόρων απαραίτητων για τη χώρα μας, κατά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.
Ο  Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων αναφέρθηκε στην υψηλή απορρόφηση του Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας και στην ικανοποιητική εξέλιξη των έργων, που υλοποιούνται.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ολοκληρωμένου πληροφοριακού Συστήματος (15-3-2013) οι εντάξεις ανέρχονται στα 371,68 εκ. € ποσοστό 174,85 % επί της εκχώρησης των 212,57 εκ. €,  οι συμβάσεις στα  251,24  εκ. €, ποσοστό 118,19 % και οι δαπάνες στα 155 εκ. €, ποσοστό 73 % το όποιο είναι το υψηλότερο στη χώρα.
Ο Περιφερειάρχης, κ. Κλέαρχος Περγαντάς αναφέρθηκε στην ουσιαστική δουλειά που έχει γίνει στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ συζήτησε με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα για τα αιτήματα υπερδέσμευσης, που έχει υποβάλλει στο Υπουργείο για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομών, δηλαδή να δοθούν περισσότερα χρήματα , έτσι ώστε να υλοποιηθούν ώριμα έργα απαραίτητα για την ολοκλήρωση βασικών υποδομών.
Ζήτησε, να εκχωρηθούν στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρήματα   του Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας , τα οποία δεν απορροφούνται  (π.χ Ψηφιακή Σύγκλιση) έτσι ώστε να υλοποιηθούν περισσότερα έργα και να υπάρξει μεγαλύτερη απορρόφηση
 Σύμφωνα με τον Υφυπουργό και  τον Γενικό Γραμματέα υπάρχει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρξει μείωση της Εθνικής Συμμετοχής στο ΕΣΠΑ από 15% στο 5% λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών. Αυτό θα επιφέρει μείωση του Προγράμματος του ΕΣΠΑ . Για αυτό το λόγο ο  Περιφερειάρχης , όπως είχε πράξει με επιτυχία και στο παρελθόν  , ζήτησε να εξαιρεθεί το Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας από τη μείωση της εθνικής συμμετοχής  έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε  μείωση του προϋπολογισμού του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας .
Αναφορικά με το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (0766), προϋπολογισμού 150 εκατ. €, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα αποκλειστικά από εθνικούς πόρους,  ο κ. Περγαντάς ζήτησε να υπάρχει ομαλή και συνεχής ροή χρηματοδότησης, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα έργα, που έχουν ενταχθεί και συμβασιοποιηθεί.
Ο Περιφερειάρχης έθεσε την ένταξη του οδικού δικτύου της Εύβοιας στα διευρωπαϊκά δίκτυα.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη σύσκεψη  και τόνισε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς τις δράσεις του ΕΣΠΑ, που της έχουν εκχωρηθεί. Από τη πρώτη μέρα που αναλάβαμε την διαχείριση του Προγράμματος συνεργαστήκαμε αρμονικά και αποδοτικά με όλους τους φορείς της Περιφέρειας, τα Υπουργεία καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καταφέραμε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Παράλληλα, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την 5η Προγραμματική Περίοδο, βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς μας εταίρους έτσι ώστε να ετοιμάσουμε ένα Πρόγραμμα ρεαλιστικό, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις αλλά και στις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας μας για ανάπτυξη, καταπολέμηση της ανεργίας και αναβάθμιση των υποδομών».
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσέλαβαν καρδιολόγο για τις...λιποθυμίες στο Υπουργικό Συμβούλιο!

Προσέλαβαν καρδιολόγο για τις...λιποθυμίες στο Υπουργικό Συμβούλιο!

Προληπτικά μέτρα για την υγεία των κυβερνητικών στελεχών παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου καθώς με απόφαση της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης προσελήφθη έμπειρος ιατρός εργασίας με ειδικότητα στην καρδιολογία.
Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει η εφημερίδα Παραπολιτικά , η προϊσταμένη του ιδιαιτέρου γραφείου του γενικού γραμματεία της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες δαπάνη ύψους 2.511 ευρώ για σύναψη σύμβασης έργου παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας και ιατρού εργασίας.
Ο γιατρός έχει 25ετή προϋπηρεσία και η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ένα αίσθημα ασφάλειας και ανακούφισης στα μέλη της κυβέρνησης καθώς έως σήμερα χρέη γιατρών για παν ενδεχόμενο στις συνεδριάσεις των Υπουργικών Συμβουλίων αναλάμβαναν όσοι υπουργοί ήταν γιατροί ή είχαν γνώσεις πρώτων βοηθειών

Διαβάστε Περισσότερα »

Έντεκα οι βαρυποινίτες που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων!

Με το πρώτο φως της ημέρας πήρε τέλος το ολονύκτιο θρίλερ με την ένοπλη συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων, καθώς ξεκίνησε επέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων που έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι κατάφεραν να αποδράσουν συνολικά έντεκα βαρυποινίτες! 

Μέσα στο σκοτάδι, οι ένοπλοι Αλβανοί κρατούμενοι είχαν... ήδη αποσυρθεί από την ταράτσα της πτέρυγας όπου είχαν οχυρωθεί πυροβολώντας ως εκείνη τη στιγμή.

Από τις 7.00΄ το πρωί του Σαββάτου, οι άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας ελέγχουν εξονυχιστικά ένα προς ένα τα κελιά των κρατουμένων, για να εντοπίσουν τον βαρύ οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση. Η είσοδος στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν έχει επιτραπεί ακόμη για λόγους ασφαλείας ώσπου να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Έτσι, η καταμέτρηση των κρατουμένων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ώστε να διαπιστωθεί πόσοι κατάφεραν τελικά να αποδράσουν.

Η ταυτόχρονη επίθεση κατά των ανδρών της εξωτερικής φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος από τους κρατούμενους στην ταράτσα και από τουλάχιστον έξι συνεργούς τους που έφτασαν σε διαφορετικά σημεία κοντά στον εξωτερικό τοίχο με ένα άσπρο βαν και ένα αγροτικό φορτηγάκι, ήταν αντιπερισπασμός. Στόχος ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε Αλβανούς βαρυποινίτες να δραπετεύσουν πηδώντας στον εξωτερικό χώρο των φυλακών με αυτοσχέδια σχοινιά που είχαν φτιάξει με λωρίδες από σεντόνια! Ενώ η αρχική πληροφορία ήταν ότι δραπέτευσαν τέσσερις ή πέντε Αλβανοί, η πρωινή καταμέτρηση προκάλεσε σοκ αφού έγινε σαφές ότι συνολικά έντεκα ήταν οι κρατούμενοι που κατάφεραν να αποδράσουν!

Παράλληλα με τις έρευνες των κομάντος της ΕΚΑΜ, άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν τους κάλυκες από τις εκατοντάδες σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν, οι οποίοι θα σταλούν στα ειδικά εργαστήρια για να εντοπιστούν δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία θα αποκαλύψουν ποιοι χρησιμοποίησαν τον οπλισμό.

Όλα δείχνουν ότι τα όπλα βρέθηκαν στα χέρια των Αλβανών στις 24 Φεβρουαρίου, πιθανότατα μέσα σε ένα σάκο που είχαν ρίξει στο προαύλιο των φυλακών οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού κατά τη διάρκεια της απόπειράς τους να τον απελευθερώσουν με ελικόπτερο. Η αναστάτωση που επικρατούσε τότε, έδωσε την ευκαιρία στους αλλοδαπούς να κρύψουν τον οπλισμό με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την απόδραση των βαρυποινιτών ομοεθνών τους.

Οι δυο από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς που πυροβολήθηκαν από τους κρατούμενους χειρουργήθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Η κατάσταση του 40χρονου που είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του 37χρονου που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ο τρίτος φρουρός είχε τραυματιστεί επιπόλαια και απλώς του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων, που αυτή την εβδομάδα κυκλοφορούν Σάββατο, από τη zougla.gr: ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλo το βίντεο από το Καρναβάλι του Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτει η τιμή του ελαιολάδου λόγω κρίσης


Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τη διατήρηση των τιμών λιανικής (του τυποποιημένου ελαιολάδου) σε σχετικά υψηλά επίπεδα, οδήγησε στον περιορισμό της κατανάλωσης ελαιολάδου. Επίσης, εξαιτίας της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, η ζήτηση για προϊόντα ελαιολάδου ιδιωτικής ετικέτας είναι ανοδική. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από σχετική μελέτη της ICAP Group.

Η εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου υπερκαλύπτει την εγχώρια ζήτηση, ενώ μεγάλες ποσότητες διατίθενται και σε χώρες του εξωτερικού. Το μέγεθος της παραγωγής ελαιολάδου και πυρηνελαίου εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες οι οποίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το μέγεθος της παραγωγής των ελαιόδεντρων και, κατ' επέκταση, την παραγωγή των συγκεκριμένων προϊόντων. Την περίοδο 2010/11 η εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου υποχώρησε κατά 4% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο.

Το μέγεθος των εξαγωγών ελαιολάδου και πυρηνελαίου εξαρτάται κατ' αρχήν από το ύψος της εγχώριας παραγωγής (κυκλικότητα της παραγωγής), καθώς και από τη ζήτηση των χωρών του εξωτερικού. Κατά συνέπεια, οι εξαγωγές ελαιολάδου συνήθως παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις από έτος σε έτος. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εξαγόμενων ποσοτήτων αφορά χύμα ελαιόλαδο, το οποίο προωθείται στην Ιταλία.

Για την εξέλιξη και διάρθρωση της αγοράς ελαιολάδου-πυρηνελαίου, τόνισαν στελέχη της ICAP Group, ότι: «Το 2010/11 η εγχώρια κατανάλωση ελαιολάδου μειώθηκε κατά 3% περίπου σε σχέση με το 2009/10. Εντονότερη υποχώρηση παρατηρείται στη ζήτηση τυποποιημένου ελαιολάδου (περίπου 5%), καθώς η πλειοψηφία των καταναλωτών εξακολουθεί να προμηθεύεται χύμα ελαιόλαδο. Την περίοδο 2010/11 το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής εγχώριας κατανάλωσης καλύφθηκε από το χύμα διακινούμενο ελαιόλαδο (45%). Για την περίοδο 2011/12 εκτιμάται περαιτέρω μείωση της τάξεως του 3% στην συνολική κατανάλωση ελαιολάδου, αλλά και στην κατανάλωση τυποποιημένου ελαιολάδου (περίπου 8%).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου ωστόσο είναι το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ισχυρό (και αθέμιτο) ανταγωνισμό από τους παραγωγούς που διακινούν χύμα ελαιόλαδο, παρά τη σχετική απαγόρευση που ισχύει (Κανονισμός (ΕΚ) 1019/2002).

Πηγή: eleftheriaonline.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα

Άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώραΑισθητή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.
Το Σάββατο αναμένουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το weather.gr, ενώ λίγες μόνο αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα νοτιοδυτικά, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και θα καλύψουν τη δυτική Ελλάδα και περιοχές στα βόρεια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 19 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 15 στη βόρεια Ελλάδα, 1 έως 18 στη δυτική Ελλάδα, 4 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 5 έως 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητής διεύθυνσης, 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από τα βορειοδυτικά, με ένταση από 4 έως 7 και τοπικά τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενίσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες στο Μουσείο Θηβών!

12 κομβόϊ μεταφέρουν προθήκες και κατασκευές..
Υιοθεσίες Αρχαιολογικών χώρων από Συλλόγους του Καλλικρατικού Δήμου..
Προθήκες και κατασκευές για το νέο Μουσείο Θηβών ξεφόρτωσε χθες το πρωϊ το πρώτο από τα 12 μεγάλα κομβόϊ, που έφτασε από την Ιταλία, προερχόμενο από  την εταιρία, που έχει αναλάβει με σύμβαση το έργο του Μουσείου..
Σύμφωνα με την Δ/ντρια του Μουσείου Θηβών Αλ. Χαραμή, τα κομβόϊ θα φθάνουν σταδιακά, καθώς το φορτίο είναι μεγάλο και θα ακολουθήσει το στήσιμο, οι εργασίες για το οποίο έχουν αρχίσει να γίνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς..
Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Θηβαίων κάλεσε, για δεύτερη συνεχή  χρονιά, τους Συλλόγους του Καλλικρατικού Δήμου Θηβάιων, προκειμένου να υιοθετήσουν αρχαιολογικούς χώρους, να προσφέρουν δηλαδή, εθελοντική εργασία στον καθαρισμό τους και κυρίως να τους επιβλέπουν, ώστε από κοινού, Δήμος και Σύλλογοι, να διατηρούν την καλή τους κατάσταση…
Στην συνάντηση ανταποκρίθηκαν 17 Σύλλογοι του Καλλικρατικού Δήμου κι έπονται και άλλοι, γεγονός που αποδεικνύει ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς…
Τι σημαίνει υιοθεσία των αρχαιολογικών χώρων; «Σύλλογοι και πολίτες αναλαμβάνουν ενεργό δράση για τον καθαρισμό υποβοηθητικά, καθώς ουσιαστικά γίνεται με την επίβλεψη των αρχαιολόγων και ειδικά εκπαιδευμένων ατόμων, καθώς απαιτούνται ειδικοί τρόποι και εργαλεία, ωστόσο ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά ο συμβολικός ρόλος των πολιτών» επισημαίνει η κ. Χαραμή, μιλώντας και για άλλες δράσεις, που έχουν να κάνουν με προτάσεις για εκδηλώσεις και ημερίδες, η οργάνωση των  οποίων γίνονται από την Εφορία Αρχαιοτήτων…
«Πιστεύουμε  ότι θα πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να αγκαλιάσουν  τους αρχαιολογικούς χώρους και να ενεργοποιηθούν  με την συντήρηση και ανάδειξή τους» τονίζει το μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Θηβαίων και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας Αν. Φρούσιος, εξηγώντας την τακτική της υιοθεσίας…
«Ο Δήμος Θηβαίων κάλεσε φορείς και συλλόγους πέρσι, ο ΛΑΪΟΣ χρεώθηκε το Καβείριο, ξεκίνησε τον αγώνα με το ΔΙΑΖΩΜΑ, ο Δήμος ενεργοποίησε οικονομικούς παράγοντες και φορείς της περιοχής, άνοιξε  ο κουμπαράς, ανταποκρίθηκε και  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εγγράφοντας ένα ποσό στον προϋπολογισμό της και άνοιξε ο δρόμος» επισημαίνει, τονίζοντας πως ο κάθε σύλλογος ή φορέας  μπορεί να γίνει μοχλός πίεσης, προκειμένου προτεραιότητες που στην συνείδηση και στην ιεράρχηση των φορέων είναι σε δεύτερη μοίρα,  κάτω από την πίεση των πολιτών να έρχονται σε πρώτη μοίρα..
«Αν η τοπική κοινωνία αντιληφθεί ότι η  πρώτη προτεραιότητα για την προβολή αλλά και την οικονομική επιβίωση της πόλης είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και πιέσει θα  έχουμε έστω και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τελείως διαφορετικά αποτελέσματα» υπογραμμίζει, αναφερόμενος στην πρώτη προσπάθεια του Δήμου, που διέθεσε μηχανήματα και υποδομές για τον καθαρισμό με την συνδρομή και των πολιτών.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδικά δάνεια για βιοκαλλιεργητές και Νέους Αγρότες από την Πειραιώς


Αποκλειστικές πληροφορίες της Agrenda θέλουν ορισμένα από τα νέα τραπεζικά προϊόντα να εφαρμόζονται ήδη πιλοτικά και να τίθενται πλήρως στη διάθεση των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.Με τη φιλοδοξία να βάλουν σε νέες υγιείς βάσεις την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, τίθενται άμεσα σε εφαρμογή τα νέα επενδυτικά εργαλεία που σχεδιάζουν μήνες τώρα οι επιτελείς του τραπεζικού ομίλου Πειραιώς-ΑΤΕbank.
Αποκλειστικές πληροφορίες της Agrenda θέλουν ορισμένα από τα νέα τραπεζικά προϊόντα να εφαρμόζονται ήδη πιλοτικά και να τίθενται πλήρως στη διάθεση των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.
Αποκλειστικές πληροφορίες της Agrenda θέλουν ορισμένα από τα νέα τραπεζικά προϊόντα να εφαρμόζονται ήδη πιλοτικά με μεγάλη επιτυχία και να τίθενται πλήρως στη διάθεση των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας.


Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η δημιουργία επενδυτικού κεφαλαίου (Agro Fund) συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δραστηριοποιηθεί αυστηρά στο χώρο της αγροτικής παραγωγής, συμμετέχοντας σε επιχειρηματικά projects με νέες ιδέες και καινοτομία.


Στις χρηματοδοτικές λύσεις που προωθεί αυτό τον καιρό η τράπεζα, συμπεριλαμβάνονται, εκτός από τις γνωστές διευκολύνσεις για την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης, μόνιμου χαρακτήρα προγράμματα για τους βιοκαλλιεργητές (προκαταβολή μέρους των ενισχύσεων της 5ετίας) και τους Νέους Αγρότες (πριμ πρώτης εγκατάστασης).
Σε καλό δρόμο βρίσκεται, επίσης, το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (Agro Green), το οποίο θα εγκατασταθεί στο ιστορικό κτίριο της ATEbank στο Καστρί και το οποίο, παράλληλα με την προώθηση σημαντικών μελετών για τον αγροτικό χώρο, θα αναλαμβάνει τη συστηματική καθοδήγηση των επαγγελματιών του αγροτικού χώρου και των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής ευρύτερα σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μεγάλες δυνατότητες ο Λεβαδειακός»

«Μεγάλες δυνατότητες ο Λεβαδειακός»

Να εξασφαλίσει την παραμονή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα εμφανίζοντας τον καλό... Λεβαδειακό θέλει ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Αυτός είναι και ο στόχος του νέου τεχνικού της ομάδας της Λειβαδιάς, όπως τόνισε στην εφημερίδα Goal…

«Ένας στόχος όπως η παραμονή επιτυγχάνεται όταν τελειώσει και μαθηματικά. Αυτό θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε και συνέχισε:

«Στόχος μου είναι να εμφανίσουμε στο γήπεδο τον καλό Λεβαδειακό. Έχω παρακολουθήσει την ομάδα σε αρκετά ματς την εφετινή περίοδο και θεωρώ ότι έχει μεγάλες δυνατότητες», κατέληξε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο ΣΟΚ που θα κάνει πάταγο - Δείτε το πριν απαγορευθεί!!!



Από την πείρα μας, σας λέμε ότι θα γίνει σάλος με αυτό το βίντεο, αλλά και θα κατέβει σε λίγες ώρες. 

Στανταράκι!

Το βίντεο είναι πραγματικά απίστευτο!!


Δείτε το:





Ο συνοικισμός "Τέρμα Αδριανουπόλεως" (Αλάν Κογιού)
Απίστευτες απειλές, με παρατεταμένο όπλο και τσεκούρια μπροστά στην κάμερα από Τσιγγάνους και γύφτους, κατοίκους του συνοικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως (Αλάν Κογιού) στην Θράκη, που τα έχουν βάλει με το Νίκο Μιχαλολιάκο και την Χρυσή Αυγή!!! 

Συγκεκριμένα, τσιγγάνοι-Ρομά με αρχηγό τον Γιάννη Αλεξίου, δηλώνουν... δυσαρεστημένοι με δηλώσεις μελών του κόμματος, περί μη Ελληνικότητας των τσιγγάνων, και απειλούν ευθέως να πάρουν το νόμο στα χέρια τους!!!!

 tarodopakia
Δείτε το βίντεο, και τα συμπεράσματα δικά σας...


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδόθηκε η προκήρυξη ΑΣΕΠ για πρόσληψη 186 ΠΕ Εφοριακών


Εκδόθηκε η προκήρυξη ΑΣΕΠ για πρόσληψη 186 ΠΕ Εφοριακών
Εκδόθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο η 1Κ/2013 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του κλάδου ΠΕ Εφοριακών στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης (ΦΕΚ 2/15.03.2013, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα), καθώς και από τις Περιφερειακές Ενότητες και τις Περιφέρειες της χώρας.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου www.asep.gr, ακολουθώντας τη διαδρομή «Online Υπηρεσίες» à «Αίτηση Συμμετοχής». Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 3 Απριλίου 2013 ημέρα Τετάρτη και λήγει με την πάροδο της 17ης Απριλίου 2013, ημέρας Τετάρτης.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2013, Κατηγορία: ΠΕ, ΤΘ 14308, Αθήνα ΤΚ 11510
Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 22ας Απριλίου 2013, ημέρας Δευτέρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα επίσημα αποτελέσματα του διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ .


Με κλικ ΕΔΩ τα επίσημα αποτελέσματα του διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ που διοργάνωσαν από κοινού το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ και το βιβλιοπωλείο/εκδόσεις Σύγχρονη Εκφραση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις φυλακές Τρικάλων-Στην ταράτσα οπλισμένοι κρατούμενοι


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις φυλακές Τρικάλων-Στην ταράτσα οπλισμένοι κρατούμενοιΝύχτα τρόμου στις φυλακές Τρικάλων. Μια ομάδα τουλάχιστον 10 κρατουμένων της Γ΄ πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, έκοψαν τα κάγκελα και ανέβηκαν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς.
Στην περιοχή έχει σπεύσει και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη ενώ μέχρι αυτή την ώρα η κατάσταση δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, καθώς ομάδα οπλισμένων κρατουμένων παραμένουν στην ταράτσα των φυλακών.
Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι 5 άτομα κατάφεραν να διαφύγουν από την περιοχή των φυλακών Τρικάλων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalanews.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε καταδίωξη ατόμων που είναι άγνωστο αν πρόκειται για άτομα που επέβαιναν στο όχημα που βρισκόταν εξωτερικά των φυλακών ή πρόκειται για δραπέτες του σωφρονιστικού καταστήματος.
Στην περιοχή δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών που προσέγγισαν το κτίριο για να βοηθήσουν στην απόδραση των βαρυποινιτών.
Έξω από τις φυλακές χθες βράδυ άτομα που επέβαιναν σε ένα όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από τις φυλακές άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ τους εξωτερικούς φρουρούς.
Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα, ενώ εισήχθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.
Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο φρουρός μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Ο έτερος φρουρός μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν στο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί αρνήθηκαν να βοηθήσουν την Κύπρο οι Ρώσοι;

Σύμφωνα με τους New York Times, οι αναφορές οτι η μεγάλη ρωσική οικονομία θα περίμενε με ανοιχτές αγκάλες την Κύπρο για να τη σώσει, προκειμένου να μπορέσει το Κρεμλίνο να αυξήσει την παρουσία του στην περιοχή της Μεσογείου, ήταν μάλλον πρόωρες, γεγονός που αποδεικνύεται από το οτι ο Μιχάλης Σαρρής γύρισε από τη Μόσχα με άδεια χέρια, ενώ ο Ρώσος ομόλογός του Αντόν Σιλουάνωφ, δήλωσε οτι οι Ρώσοι επενδυτές δεν ενδιαφέρθηκαν για τις προτάσεις του.

Αναλυτές αναφέρουν οτι συμφωνία που αφορά το φυσικό αέριο...-που η αξία του υπολογίζεται στα 80 δισ. δολάρια- μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί από τη στιγμή που υπάρχουν αντιρρήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει οτι μπορεί να μπλοκάρουν κάθε πιθανή κίνηση που θα αγνοεί τα δικαιώματα της αυτοαποκαλούμενης -και αναγνωρισμένης μόνο από την Τουρκία- Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου

Πέρα απ'αυτό η ρωσική πλευρά ήταν εξοργισμένη με το γεγονός οτι δεν είχε ενημερωθεί για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.
"Η ΕΕ και η κυπριακή βουλή δυστυχώς συμπεριφέρθηκαν σαν ταύροι σε υαλοπωλείο", είπε χαρακτηριστικά ο Ντ. Μεντβέντεφ, συμπληρώνοντας πως "όσα λάθη ήταν δυνατόν να γίνουν έχουν γίνει".
Από αρκετούς γίνεται και η υπόθεση οτι το Κρεμλίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει την κρίση ώστε να λανσάρει το προφίλ του σταθεροποιητικού παράγοντα της περιοχής και του ασφαλούς επενδυτικού λιμανιού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιστροφή δώρου Χριστουγέννων σε 50.000 συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων


Αναπάντεχο δώρο Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ επιστρέφει το κράτος σε περίπου 50.000 συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, καθώς, μετά την...



 αναπροσαρμογή που έγινε στις συντάξεις τους αναδρομικά από την 1/8/2012, βρέθηκαν να παίρνουν πολύ πιο κάτω από τα 2.500 ευρώ που ήταν το ποσό πάνω από το οποίο είχε καταργηθεί η καταβολή δώρων από το 2010 με το πρώτο μνημόνιο.
Στην πράξη, οι εν λόγω συνταξιούχοι "κέρδισαν" τα 400 ευρώ...
επειδή οι μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις τους ήταν τόσο μεγάλες που τους έριξαν κάτω από το πλαφόν των 2.500 ευρώ και αυτόματα έγιναν δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων για το 2012, μια που οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων εφαρμόστηκαν από την 1η Αυγούστου 2012.

Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ


Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  θέλωντας να συμβάλλει και να δώσει λύσεις προς όλες τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στην οικονομική κρίση και στην έλλειψη ρευστότητας
ανέλαβε πρόγραμμα από το υπουργείο εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας σε συνεργασία με υπηρεσίες υπουργείων παιδείας και θρησκευμάτων ,πολιτισμού και αθλητισμού , ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας υποδομών μεταφορών και δικτύων διαμόρφωσαν ένα ενιαίο συνεκτικό επιχειρησιακό         σχέδιο δράσης στοχευμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων στο πλαίσιο Ε.Π ΤΟΥ ΕΣΠΑ με άμεση εφαρμογή και αποτελεσματικότητα.

«ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» έχοντας τελειώσει  ΛΥΚΕΙΟ - Τ.Ε.Ι – Α.Ε.Ι και εχουν ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ στα πλαίσια της παραπάνω δράσης και έχοντας σκοπό την στήριξη των νέων άνεργων αλλα και την εξυπηρέτηση,την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του προσωπικού των επιχειρήσεων σας προτείνει συνεργασία που περιβάλλει ωφελούμενες επιχειρήσεις και άνεργους εως 29 ετών.

ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:
  • Απασχόληση καταρτισμένου προσωπικού σε ειδικότητες του κλάδου, κατόπιν επιλογής σας, για διάστημα 5 μηνών χωρίς κανένα κόστος (μισθοδολογικό – εργοδοτικό)
  • Αμοιβή και ασφάλιση προσωπικού από την δράση
  • Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις οι οποίες επιδοτούνται από άλλα προγράμματα απασχόλησης, χωρίς κανένα περιορισμό
  • Κάλυψη εργοδοτικών εισφορών (14 μήνες * 300,00 €) για τις επιχειρήσεις που μετά την πάροδο των 5 μηνών απασχόλησης, θα συνάψουν σύμβαση εργασίας με ωφελούμενο από τη δράση.
ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ:
·         Εκπαιδευτικό επίδομα 5,00 € για κάθε ώρα κατάρτισης
·         Απασχόληση σε επιχειρήσεις για διάστημα 5 μηνών
·         Αμοιβή από 400,00 € - 460,00 € για κάθε μήνα απασχόλησης
·     Ιατροφαρμακευτική κάλυψη και πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κ.λπ. για όλη τη διάρκεια της απασχόλησης.
·     Δυνατότητα σύμβασης εργασίας μετά την περίοδο απασχόλησης.

Το γεγονός ότι οι αυξημένες ανάγκες για προσωπικό, καλύπτονται είτε μέσω υπερωριακής απασχόλησης μονίμου προσωπικού ή με προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού, υποδηλώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όφελος της συνεργασίας μας στον κλάδο σας, ο οποίος διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο τόσο στην διαμόρφωση των χαρακτηριστικών της ελληνικής κοινωνίας, όσο και στην οικονομική πρόοδο αυτής.

                                            ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ              ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                          ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  
Διαβάστε Περισσότερα »

Επτά πράγματα που ΔΕΝ μπορούν να κάνουν οι εισπρακτικές εταιρείες

Υπάρχουν επτά πράγματα που βάση νόμου, δεν μπορούν να κάνουν με τίποτα οι εταιρείες ενημέρωσης εισπρακτικών οφειλών, οι λεγόμενες και εισπρακτικές εταιρείες. Σύμφωνα λοιπόν με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και το νόμο 3758/2009 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 του νόμου 4038 του 2012, οι εισπρακτικές εταιρείες δεν μπορούν:


-1. Να καλούν απο απόρρητο αριθμό τηλεφώνου
- 2. Nα καλούν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τον οφειλέτη
-3. Να ενοχλούν τρίτα συγγενικά πρόσωπα που δεν είναι συνοφειλέτες ή εγγυητές
-4. Να καλούν στο χώρο εργασίας του οφειλέτη, αν αυτός δεν είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αριθμός τηλεφώνου που έχει δηλωθεί για επικοινωνία
- 5. Να καλούν σε άλλο τηλεφωνικό αριθμό απο αυτόν που έχει δηλωθεί απο τον οφειλέτη
- 6. Να καλούν όσους οφειλέτες έχουν προβεί σε δικαστικές ενέργειες (υπαγωγή στο ν. Κατσέλη)
- 7. Δεν μπορούν να χρεώσουν στον οφειλέτη τις τηλεφωνικές κλήσεις που κάνουν για να επικοινωνήσουν μαζί του.

Σε περίπτωση που οι εισπρακτικές εταιρείες παραβαίνουν αυτούς τους όρους, ο οφειλέτης μπορεί να απευθυνθεί στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, ή να καταγγείλει τα περιστατικά στη Γενική Γραμματεία
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιφασιστική-αντιρατσιστική συνάντηση σήμερα στη Λιβαδειά





21η Μαρτίου: παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις. Ξέρουμε ότι ο φυλετικός ρατσισμός, η προκατάληψη και το μίσος ενάντια σε άλλους λαούς και σε αλλόθρησκους, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται πάντα για τον ίδιο λόγο: εκμεταλλεύονται το θυμό και την απόγνωση που γεννά η κρίση για να στρέψουν τους πολίτες ενάντια σε άλλους ανθρώπους και να προστατέψουν τους πραγματικούς υπεύθυνους. Ξέρουμε ότι οι πραγματικοί υπεύθυνοι βρίσκονται σε τράπεζες, χρηματιστήρια και σε μεγάλους ομίλους. Αυτοί καταστρέφουν τους κόπους μιας ζωής και κλέβουν το μέλλον των νέων. Αυτοί έχουν συμφέρον να στρέψουν την οργή μας αλλού. Θα τους κάνουμε τη χάρη;
Ξέρουμε ότι ο πραγματικός στόχος δεν είναι κάποιοι ξένοι, κάποιοι διαφορετικοί, κάποιοι «άλλοι». Στόχος είμαστε όλοι εμείς. Αν δε μιλήσουμε σήμερα για όσα φασιστικά, εγκληματικά και βίαια συμβαίνουν στη χώρα μας, αύριο δεν θα έχουμε δικαίωμα να μιλάμε.
Να βάλουμε φρένο στο φασισμό και το ναζισμό στα σχολεία, στις πόλεις και τα χωριά. Να αγωνιστούμε μαζί.
αντιφασιστική-αντιρατσιστική συνάντηση
Σάββατο 23 Μαρτίου στις 11.00, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

"Τεράστιο Μπουρδέλο" τα Μπαλσόι

"Τεράστιο μπουρδέλο" χαρακτήρισε τα Μπαλσόι πρώην χορεύτρια,
η οποία απολύθηκε πριν από δέκα χρόνια από τα διάσημα μπαλέτα της Μόσχας επειδή ήταν "πολύ ψηλή" και είχε "παραπανίσια κιλά".


Ως "τεράστιο μπουρδέλο" χαρακτήρισε τα διάσημα μπαλέτα της Μόσχας, Μπολσόι μια πρώην χορεύτρια η οποία είχε απολυθεί από αυτά το 2003  επειδή ήταν "πολύ ψηλή" και είχε "παραπανίσια κιλά".
Ο λόγος για την Anastasia Volochkova η οποία κατηγορεί το γενικό διευθυντή του θεάτρου ότι με τις πρακτικές του εξανάγκαζε  τις χορεύτριες να έχουν σεξουαλικές επαφές με πλούσιους ολιγάρχες.
"Πριν από δέκα χρόνια, την περίοδο που χόρευα ακόμη στα Μπαλσόι, δεχόμουν διαρκώς προτάσεις να κοιμηθώ με οικονομικά ισχυρούς παράγοντες - υποστηρικτές, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ακόμη και με τον διοργανωτή της εκδήλωσης» δήλωσε η πρώην χορεύτρια σε ραδιοφωνική της συνέντευξη σε σε ρωσικό σταθμό και πρόσθεσε "Τα κορίτσια αναγκάζονταν να πηγαίνουν σε μεγαλοπρεπή δείπνα με προειδοποιήσεις ότι μετά την εκδήλωση θα πρέπει να κάνουν σεξ".
Ο γενικός διευθυντής των μπαλέτων, Anatoly Iksanov απέρριψε τους ισχυρισμούς ως "ασυναρτησίες".
Παρ' όλα αυτά η  Volochkova η οποία ήταν μέλος των μπαλέτων έως το 2003 τόνισε ότι όσες από τις χορεύτριες τολμούσαν να αρνηθούν τις ανήθικες προτάσεις, έπρεπε να υποστούν τις συνέπειες "Δεν θα συμμετείχαν στην επόμενη περιοδεία ή σε επόμενες παραστάσεις στα Μπαλσόι".zoomblog.org

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ