Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

"Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας": Ημερίδα για τη "ΖΕΙΑ"




Διαβάστε Περισσότερα »

Πανθηβαϊκή απεργία για το Νοσοκομείο Θήβας στις 17 Απριλίου



Με πρωτοβουλία του Ι.Σ.Θήβας πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση όλων των φορέων της
Πόλης στην αίθουσα του Ε. Επιμελητηρίου με θέμα την επικρατούσα τραγική κατάσταση  του Νοσοκομείου την Θήβας.Μετά από την συζήτηση που ακολούθησε οι φορείς της πόλης της Θήβας, εκτίμησαν τις δυσχερείς εξελίξεις σε σχέση με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, μετά την κατάργηση της νομικής του προσωπικότητας από τις αρχές του 2013, σύμφωνα με το νόμο 4052/2012, της έλλειψης διοίκησής του, την αδυναμία πλήρους λειτουργίας των ιατρικών υπηρεσιών, τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και παραϊατρικού καθώς και τις σημαντικές ελλείψεις σε εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, περικοπή δαπανών, μη λειτουργία αναγκαίων εργαστηρίων κοκ.
                 Η κατάσταση είναι τραγική.
    Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση αυτή, απαιτείται να αποκτήσει:
Στελέχωση χωρίς καθυστέρηση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, - Διοίκηση και επομένως απαιτείται η ανασύσταση της νομικής του προσωπικότητας, - προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την αξιοπρεπή και ελάχιστη λειτουργία του, - και  χρηματοδότησή του, σύμφωνα με τις ανάγκες του για την εξυπηρέτηση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία .
             Όμως παρά τα προβλήματα, και τις συνεχείς παραστάσεις οι αρμόδιες αρχές, (Κυβέρνηση,  αρμόδια ΥΠΕ – ενιαία Διοίκηση) δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στις εκκλήσεις για να ανατραπεί η δυσμενής αυτή κατάσταση.
           Κατόπιν αυτών, η συγκέντρωση των φορέων της Θήβας αποφάσισε ότι μόνη διέξοδος για να αντιμετωπισθεί το μείζον αυτό πρόβλημα, είναι η δυναμική κινητοποίηση των φορέων,
η συνέχιση συλλογής υπογραφών για την ενημέρωση και την συμμετοχή όλων των πολιτών και
η προσφυγή στην δικαιοσύνη για την αδυναμία της ασφαλούς προσφοράς υπηρεσιών από το
Νοσοκομείο.
             Καλούμε τους πολίτες της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής σε μαζική, παλλαϊκή συγκέντρωση και Πανθηβαϊκή απεργία στις 17 Απριλίου 2013 και ώρα 10: 30 πμ στην κεντρική Πλατεία της Θήβας με σκοπό να διεκδικήσουμε άμεσα:
- Την επανασύσταση του νομικού προσώπου του Νοσοκομείου Θηβών.
- Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
- Τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες των πολιτών της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Θήβα 3 Απριλίου 2013
Η συντονιστική Επιτροπή των Φορέων της Θήβας
thiva-nikolas.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Φθιώτιδα - Εκοψε κατά λάθος το λαιμό του με το αλυσοπρίονο ενώ κλάδευε τις ελιές

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας από την είδηση του τραγικού θανάτου ενός αγρότη
ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από την ελιά με αποτέλεσμα να του φύγει το αλυσοπρίονο από το χέρι και να του κόψει το λαιμό.

Σύμφωνα με το LamiaReport ο άτυχος 56χρονος ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού, έφυγε το πρωί από το σπίτι του για να πάει να κλαδέψει τις ελιές του. Καθώς το μεσημέρι δεν επέστρεψε σπίτι του, η γυναίκα του άρχισε να τον αναζητά. Ο 56χρονος δε απαντούσε στο τηλέφωνο και έτσι η γυναίκα του αποφάσισε μαζί με ένα γείτονά τους να πάνε ως το κτήμα να δούνε τι συμβαίνει.

Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ο 56χρονος βρισκόταν πεσμένος νεκρός κάτω από μια ελιά σε μια λίμνη αίματα.

Τα μέχρις στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ο 56χρονος την ώρα που κρατούσε στα χέρια του το αλυσοπρίονο έπεσε από το δένδρο με αποτέλεσμα το «μηχανάκι» να του φύγει από τα χέρια και να του κόψει το χέρι και να τον χτυπήσει άσχημα στο λαιμό.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ η νεκροψία νεκροτομή θα ρίξει περισσότερο φως στο τραγικό αυτό συμβάν.






Διαβάστε Περισσότερα »

Είστε δικαιούχος επιδόματος του ΟΕΑΔ; Διαβάστε εδώ


Είστε δικαιούχος επιδόματος του ΟΕΑΔ; Διαβάστε εδώ


Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ γνωστοποιεί ότι από τις 8 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την καταβολή βοηθήματος ανεργίας σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένους, ασφαλισμένους στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε και Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.
Αναλυτικά:
«Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι δημοσιεύθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση με αριθμό Φ.80000/8285/253/2013 στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 705/Β’ /28.3.2013.
Από τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάζονται αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2), προκειμένου να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.80000/8285/253/2013 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δικαιούχοι του παρόντος βοηθήματος ανεργίας είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε και Ε.Τ.Α.Π.–Μ.Μ.Ε., εφόσον διέκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1.1.2012 και εφεξής.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Η πραγματοποίηση σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τριών (3) ετών συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος και η καταβολή της ειδικής εισφοράς.
2. Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 € και το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 €.
3. Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από την 01.01.2012 και εφεξής, για τρεις τουλάχιστον μήνες πριν την λήψη του βοηθήματος.
4.  Ο δικαιούχος να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του, ή άλλου φορέα, μετά την διακοπή επαγγέλματος και να μην έχει υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση.
5. Ο δικαιούχος να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιο του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε, σε σύζυγο ή πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας.
6. Ο δικαιούχος να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές   εισφορές αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται.
7. Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ
Η διάρκεια καταβολής του βοηθήματος εξαρτάται από το συνολικό αριθμό των ετών ασφάλισης στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα με ελάχιστο χρονικό διάστημα καταβολής τους τρεις μήνες και ανώτατο τους εννέα. Το ύψος του χορηγούμενου ποσού ανέρχεται σε 360,00€ μηνιαίως για το προβλεπόμενο διάστημα καταβολής.
Λεπτομέρειες για τους όρους και προϋποθέσεις καταβολής του βοηθήματος καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στη σχετική εγκύκλιο η οποία έχει αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.oaed.gr   ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-Στις 11:45΄(!) την Κυριακή στην Νέα Πεντέλη

A.E._Livadias_2012-2013
Thimopoulos_Kostas
Kontilis_Valantis-Panagiotis
Σε μια πάρα, μα πάρα, πολύ δύσκολη ώρα, στις 11:45΄(!) όρισαν σήμερα (Τετάρτη 03/04) τα μέλη της επιτροπής πρωταθλημάτων της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), να ξεκινήσουν όλοι οι αγώνες την προσεχή Κυριακή 07/04 για την 20η αγωνιστική του προγράμματος του 2ου όμιλου, του νότιου όμιλου, της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ αντρών, κάτι που ακούγεται σχεδόν «εγκληματικό» για τέτοιο επίπεδο αθλητών.
Οι λόγοι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε, είναι το συγκοινωνιακό πρόβλημα (!) που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, αλλά και η κρισιμότητα των αγώνων…
Και γι’ αυτό το λόγο τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν θα τα δώσουν οι ομάδες στις 11:45’ (;)
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της επιτροπής πρωταθλημάτων της ομοσπονδίας αναφέρει:
«Σας ενημερώνουμε ότι, για συγκοινωνιακούς λόγους και λόγω βαθμολογικής σημασίας καθότι είναι η 3η αγωνιστική πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, οι αγώνες: ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ–ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ–ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ–ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και ΑΟ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ–ΑΠΣ ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ της 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (2ος Όμιλος Νότου) της 14/04/2013, αντί ώρας 17.00΄ θα διεξαχθούν ώρα 11.45΄, στα ήδη ορισμένα γήπεδα».
Οπως διαπιστώνεται στην ανακοίνωση έχει γίνει λάθος με την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων μιας και γράφει οτι θα γίνουν στις 14/04 ενώ θα γίνουν όλοι την Κυριακή 07/04, αλλά να ήταν μόνο αυτό το λάθος…

Κ.Δημόπουλος και Β.-Π.Κοντίλης «σφυρίζουν» το Α.Ε. Πεντέλης-Α.Ε.Λ.
Αμέσως μετά τα μέλη της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) της Ε.Ο.Κ. ανακοίνωσαν τους ορισμούς τους για τα παιχνίδια αυτά.
Το πολύ κρίσιμο παιχνίδι, το πλέον καθοριστικό της σεζόν, που θα δώσει η ομάδα της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς και που θα κρίνει τον τίτλο και την άνοδο, αυτό στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Πεντέλης, «κόντρα» στην ομάδα της τοπικής Α.Ε. Πεντέλης που παίζει για την παραμονή της, λόγω της κρισιμότητάς του ορίστηκε να το διευθύνουν διαιτητές Α2 Εθνικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα ορίστηκαν ο κ. Δημόπουλος Κωνσταντίνος, διαιτητής του σύνδεσμου Αχαΐας και Ηλείας, 44 ετών, ο οποίος ονομάστηκε διαιτητής το 1993, είναι αξιολογημένος από το 1999, δημ. υπάλληλος στο επάγγελμα και ο κ. Κοντίλης Βαλάντης-Παναγιώτης, από τον σύνδεσμο διαιτητών Χίου, 36 ετών, διαιτητής από το 2000, αξιολογογημένος από το 2004, Λιμενικός στο επάγγελμα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων καθώς και οι διαιτητές οι οποίοι θα τους διευθύνουν είναι:
Γ΄ Εθνική ανδρών
 Νότιος όμιλος
 2ος όμιλος
20η αγωνιστική
Κυριακή 07/04/2013
11.45΄
Γ.Σ. Εργοτέλης – Γ.Σ. Κορωπίου
Κλειστό: "Λίντο" Ηράκλειου
Διαιτητές: Μπλέτσας – Σπυρόπουλος Αντ.
Κομισάριος: Ευαγγελινός
Α.Ο.Ν.Σ. «Ο Μίλων» - Α.Σ. Παπάγου
Κλειστό: Μίλωνα
Διαιτητές: Μπούκας - Μαραμής
Κομισάριος: Τσίχλας
Α.Ε. Πεντέλης – Α.Ε. Λιβαδειάς
Κλειστό: Νέας Πεντέλης
Διαιτητές: Δημόπουλος - Κοντίλης
Κομισάριος: Φαλούκας
Α.Ο. «Πολυκράτης» Σάμου - Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας
Κλειστό: Πυθαγόρειου
Διαιτητές: Τσουραπάς - Σπυρόπουλος Σπ.
Κομισάριος: Βογιατζής
- Α.Ο. Ιεράπετρα – Α.Ε. Εξω Παναγίτσας 0-20 (α.α.)
- Ρεπό: Α.Σ. «Ιωνικός» Νίκαιας. _
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποδοκίμασαν την τρόικα έξω από το υπουργείο Οικονομικών (video)

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν μέλη της ΣΠΙΘΑ,
διαμαρτυρόμενοι για την άφιξη της τρόικας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η αναχώρηση του κλιμακίου της τρόικας ήταν επεισοδιακή, καθώς αποδοκιμάστηκαν από τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους μέχρι και την Ερμού.

Οι Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς ουσιαστικά φυγαδεύτηκαν από την οδό Μητροπόλεως και δεν ακολούθησαν τη συνήθη διαδρομή.

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Απο την Ελλοπία ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Θήβας-βίντεο



Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ένα μικρό αφιέρωμα στους ανθρώπους που για μήνες παλεύουν με τις φλόγες. Ο νέος διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θήβας προσκαλεί τον Βοιωτικό κόσμο να βοηθήσει τη δύσκολη αυτή περίοδο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών.
Ένα μπράβο λοιπόν στους πυροσβέστες μας που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή...ας τους ακούσουμε!Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενα βήμα πριν από το λουκέτο η ΕΛΠΑ – Εχει χρέη πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Ενα βήμα πριν από το λουκέτο η ΕΛΠΑ – Εχει χρέη πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας και του οριστικού κλεισίματος βρίσκεται η ΕΛΠΑ με αποτέλεσμα να μείνουν ακαλύπτοι δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, άνεργοι περίπου 1.000 εργαζόμενοι και «ορφανό» το Ράλι Ακρόπολις.
Οπως αποκαλύπτεται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας zougla τα χρέη προς το Δημόσιο αλλά και σε τρίτους ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Γιώργος Γκουρτσούλης είπε ότι η εταιρεία οδεύει προς το λουκέτο. «Απλώς το διοικητικό συμβούλιο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του κλεισίματος. Περιμένουν το κράτος για να μην τους πάρει το προσωπικό στο κυνήγι» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια μέλους της λέσχης.
Χθες εξάλλου, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον Μάριο Σταφυλοπάτη (μέλος του Δ.Σ.) και τον κ. Γκουρτσούλη, με τον πρώτο να ζητεί επίμονα να λάμψει η αλήθεια και να δουν το φως της δημοσιότητας όλα τα... παράξενα έξοδα που έχουν γίνει.
Εντύπωση, όπως σημειώνεται, προκάλεσε η στάση του πρώην προέδρου Βασίλη Δεσποτόπουλου, ο οποίος τήρησε σιγήν ιχθύος.
Το ράλι Ακρόπολις
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι τι θα γίνει με τη διεξαγωγή του ράλι Ακρόπολις, που μετρά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών και βρίσκεται υπό την αιγίδα της ΕΛΠΑ. Το πιο πιθανό είναι να αναλάβει την ευθύνη της διεξαγωγής του η ΓΓΑ (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).
Εκπρόσωποι της ΓΓΑ, μάλιστα, θα έρθουν σε επαφή και με τις Ομοσπονδίες άλλων χωρών, προκειμένου να υπάρξει αναγνώριση από τη FIA.
Τέλος, υπάρχουν και μια σειρά άλλες δραστηριότητες της ΕΛΠΑ όπως το μητρώο των ιστορικών αυτοκινήτων για τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σπάνιο ντοκουμέντο - Η αστυνομική ταυτότητα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Σπάνιο ντοκουμέντο - Η αστυνομική ταυτότητα της Αλίκης Βουγιουκλάκη [εικόνες]

Eνα σπάνιο ντοκουμέντο, η ταυτότητα της Αλίκης Βουγιουκλάκη που είχε εκδοθεί το 1963 ήρθε στο φως της δημοσιότητας, δίνοντας μια απάντησε στο ερώτημα που απασχολούσε τους... κακεντρεχείς της εποχής της: Πόσα χρόνια κρύβει.
Οσο ζούσε κατά περιόδους φούντωνε η συζήτηση για το πόσο χρωνών είναι. Η απάντηση έρχεται πολλά χρόνια μετά το θάνατό της μέσω αυτού του ντοκουμέντου που δημοσιεύει το Queen: Μόλις τρία χρόνια.  Αν και η Αλίκη Βουγιουκάλη είχε γεννηθεί το 1934 στην ταυτότητά της αυτή που είχε εκδοθεί το 1963 αναγραφόταν ως χρονιά γέννησης το 1937.

Η ταυτότητα της είχε εκδοθεί στις 31 Οκτώβρη του 1963 και στην πίσω όψη ανέγραφε τα εξής στοιχεία:
  • Επώνυμο: Βουγιουκλάκη
  • Ονομα: Αλίκη
  • Ημερομνηνία Γέννησης: 20-7-1937
  • Τόπος γέννησης:Μαρούσι Αττικής
  • Κάτοικος: Αθήνα - Δημητρίου Σούτσου 7
  • Υψος: 1.68
  • Σχήμα προσώπου: Ωοειδές 
  • Χρώμα ματιών: Καστανά.
  • Ονομα πατρός: Ιωάννης
  • Ονομα μητρός:Αιμιλία
  • Πατρώνυμο:Κουμουνδούρου
  • Επάγγελμα: Ηθοποιός
  • Θρήσκευμα: Χριστιανή ορθόδοξη


Διαβάστε Περισσότερα »

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ελεύθερους επαγγελματίες για την παροχή βοηθήματος ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Το ποσόν του επιδόματος είναι 360 ευρώ τον μήνα και δικαιούχοι του επιδόματος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, εφόσον διέκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1.1.2012 και εφεξής.
Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την καταβολή του επιδόματος είναι:
  • Η πραγματοποίηση σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τριών ετών συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος και η καταβολή της ειδικής εισφοράς.
  • Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 ευρώ.
  • Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από την 01.01.2012 και εφεξής, για τρεις τουλάχιστον μήνες πριν τη λήψη του βοηθήματος.
  • Ο δικαιούχος να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του, ή άλλου φορέα, μετά τη διακοπή επαγγέλματος και να μην έχει υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση.
  • Ο δικαιούχος να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιο του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε, σε σύζυγο ή πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας.
  • Ο δικαιούχος να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται.
  • Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.
Η διάρκεια καταβολής του βοηθήματος εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό των ετών ασφάλισης στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα με ελάχιστο χρονικό διάστημα καταβολής τους τρεις μήνες και ανώτατο τους εννέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Έγδυσαν την υψηλή γέφυρα και της πήραν και τα φώτα!

Αυτό δεν ξανάγινε. Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης όπου καθημερινά περνούν χιλιάδες αυτοκίνητα, όταν νυχτώσει βασιλεύει το σκοτάδι.

Η δυσάρεστη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της κλοπής σύμφωνα με τον Δήμο.

Οι δράστες έκλεψαν τα καλώδια που ηλεκτροδοτούν τις λυχνίες φωτισμού του αυτοκινητόδρομου. Χαρακτηριστικό της θρασύτητας είναι η κλοπή ακόμη και των καλωδίων μέτρησης των ταλαντώσεων και σεισμικών δονήσεων της γέφυρας.

Από την σειρά του ο Δήμος επεσήμανε στο αρμόδιο υπουργείο την ανάγκη για την όσο το δυνατόν ταχεία αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, έτσι ώστε αυτός να είναι πλήρης και συνεχής και να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την άνεση στην κίνηση των οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν τα χρήματα για τα υλικά που απαιτούνταν ώστε να καλυφθεί η ζημιά η οποία εκτιμάται στα 200.000 ευρώ.

Μέχρι όμως να έρθει το φως, οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από εβδομάδα οι αιτήσεις για μετεγγραφές στα πανεπιστήμια

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας περιμένουμε, κατά πάσα πιθανότητα, να κατατίθενται οι αιτήσεις
για τις μετεγγραφές των δικαιούχων που πληρούν τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που ορίστηκαν από το
υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλο ομοειδές τμήμα σε ίδρυμα της ανώτατης εκπαίδευσης από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν.

Οι λεπτομέρειες και η διαδικασία της κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν πιθανότατα σήμερα Πέμπτη, ή την Παρασκευή από το υπουργείο Παιδείας, από το οποίο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση και η σχετική εγκύκλιος για τις μετεγγραφές των φοιτητών από ΑΕΙ σε ΑΕΙ με βάση και τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τις μετεγγραφές εφέτος άλλαξε και δόθηκε η δυνατότητα μόνο στους εισακτέους της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς να μετεγγραφούν σε άλλο τμήμα από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν βάσει ειδικών κριτηρίων. Δηλαδή δικαίωμα μετεγγραφής με τις νέες αυτές διατάξεις έχουν μόνο οι εφετινοί εισαχθέντες σε ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας (ακαδημαϊκό έτος 2011/2012) ή και εκείνοι που εισήχθησαν σε ένα τμήμα και τελικά δεν εγγράφηκαν στα προγράμματά του για οικονομικούς λόγους.

Πάντως το ποσοστό των μετεγγραφόμενων δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής σειράς κατάταξης όταν πρόκειται για Τμήματα της Περιφέρειας Αττικής ή του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης. Στα τμήματα που υπάρχουν στο υπόλοιπο της επικράτειας το ποσοστό δεν μπορεί να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής κατάταξης.






Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

O Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’s do it Greece”

Την Κυριακή 14 Απριλίου ο Δήμος Θηβαίων, οι Δημοτικές και Τοπικές του Κοινότητες σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς, διοργανώνουν εθελοντικούς καθαρισμούς, συμμετέχοντας στην καμπάνια «Let’s do it Greece».

Το «Let’s Do It» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Στις 14 Απριλίου 2013 ολόκληρη η Ελλάδα θα «φωνάξει» για δεύτερη φορά «LET’S DO IT GREECE», συνεπαίρνοντας ακόμα περισσότερους εθελοντές. Σε κάθε πόλη και χωρίο της Ελλάδας δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις θα διοργανώσουν την ίδια μέρα εθελοντικούς καθαρισμούς.

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην εκστρατεία για την προστασία του περιβάλλοντος διοργανώνοντας εθελοντικούς καθαρισμούς στα εξής σημεία:

• Στην Δημοτική Ενότητα Θήβας
Καθαρίζουμε το δάσος «Μοσχοποδίου». Η δράση θα γίνει από τις 09:00π.μ έως τις 12:30 μ.μ. με σημείο συνάντησης το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

• Στην Δημοτική Ενότητα Βαγίων
Καθαρίσουμε το αλσύλλιο «Πευκάκια» της Δ.Κ. Βαγίων . Η δράση θα γίνει από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ.

• Στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών
Καθαρίζουμε την παραλία «Λιβαδόστρας» της Τ. Κ. Λεύκτρων. Η δράση θα γίνει από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ.

• Στην Δημοτική Ενότητα Θίσβης
Καθαρίζουμε την παραλία «Σαράντι» της Τ.Κ. Χωστίων. Η δράση θα γίνει από τις 10:00 π..μ. έως τις 12:30 μ.μ. με σημείο συνάντησης το mini market Λούκος (Σαράντι).

Καλούμε

όλους εσάς που ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον και το μέλλον όλων μας να δώσετε δυναμικό παρόν στην προσπάθεια αυτή, προκειμένου να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον.

Την Κυριακή
 14 Απριλίου καθαρίζουμε το Μοσχοπόδι, τα Πευκάκια στα Βάγια και τις παραλίες Λιβαδόστρα και Σαράντι! 


Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους!!!!
Το περιβάλλον, είναι υπόθεση όλων μας!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυροσβεστική Θήβας-Aπο 1η Μαΐου μέχρι και 31η Οκτωβρίου η αντιπυρική περίοδος


 
  Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 01/2013 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή της Π.Δ.Π.Υ. Στερεάς Ελλάδος η αντιπυρική περίοδος για τον τομέα ευθύνης της Π.Υ. Θηβών , προσδιορίστηκε από την
1η Μαΐου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2013
   Κατά την αντιπυρική περίοδο λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε καύση στα δάση, στις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.
Για τις αγροτικές και μόνο εκτάσεις επιτρέπεται  μετά από  ειδική άδεια που εκδίδεται από την  Πυροσβεστική  Υπηρεσία Θηβών εφόσον υποβληθεί στη Υπηρεσία μας η σχετική αίτηση και  ληφθούν πριν την υποβολή της τα προβλεπόμενα μέτρα που προκύπτουν από το άρθρο 5 της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2000 η οποία τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με  9Α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη
  Παρακαλούνται λοιπόν, οι πολίτες της επαρχίας μας , για  την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω Πυροσβεστικών  Διατάξεων.


                                                                                                                  Ο Διοικητής




                                                                                                         Γεώργιος Δ. Οικονόμου
                                                                                                                  Αντιπύραρχος
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραμένει Δήμαρχος Λιβαδειάς ο Νίκος Παπαγγελής


λιβαδειας, δημαρχος, παραιτηθηκε, παπαγγεληςΜε αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το μέλλον και την ιστορία του Δήμου Λεβαδέων γνωστοποιώ την απόφασή μου να συνεχίσω να υπηρετώ την εντολή των συμπολιτών όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.
Η μεγάλη μάχη που δώσαμε για τη διατήρηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη μας με έκανε σοφότερο και σφυρηλάτησε περαιτέρω το φρόνημα μου όσο ζω να υπηρετώ την πόλη, ως Δήμαρχος και ως πολίτης, με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα όπως κάνω επί 15 χρόνια ως Δήμαρχος με την αγάπη των συμπολιτών.
Δώσαμε μια άνιση μάχη και ήταν συγκινητική η παρουσία εκείνων των δημοτικών συμβούλων, των φορέων και των συμπολιτών που ενωμένοι αγωνιστήκαμε μέχρι τέλους.
Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, είχαμε εκ των προτέρων προδοθεί από «Εφιάλτες».
Αηδιασμένος, προδομένος, πικραμένος από την αδικία που διαπράχθηκε σε βάρος της πόλης μας, ως ύστατο μέσο πολιτικής πίεσης είχα δηλώσει εμφατικά ότι θα παραιτηθώ αν δεν δικαιωνόμασταν. 
Πίστευα ότι κάποιος από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας θα συνέχιζε το έργο μας.  Η απόφασή τους ότι δεν προτίθενται να παραμείνουν στη θέση τους αν εγώ εγκαταλείψω την προσπάθειά μας θα επέφερε στο Δήμο μας ολέθρια αποτελέσματα από την παρατεταμένη διαδικασία της διαδοχής μου.
Βρέθηκα ενώπιον του διλήμματος ή να τηρήσω τη δήλωσή μου δικαιώνοντας ταυτόχρονα και εκείνους που κακόβουλα διαδίδουν ότι «επιχειρώ ηρωική έξοδο» ή να σεβαστώ την απόφαση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τη συγκινητική συμπαράσταση φορέων της πόλης, τις ψύχραιμες, αγνές και έντιμες φωνές συμπολιτών ότι είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω μέχρι τέλους της θητείας μου την εντολή των συμπολιτών.
Είναι προτιμότερο να ταπεινωθώ εγώ παρά να παρατείνεται η αβεβαιότητα σε ότι αφορά τη διοίκηση του Δήμου με σοβαρές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία του.
Τα επόμενα βήματα της δημοτικής πλειοψηφίας και εμού μέχρι το τέλος της θητείας μας θα συνεχίσει να τα οδηγεί η αγάπη, ο σεβασμός και η ευθύνη απέναντι στους πολίτες και η προοπτική του Δήμου μας.
Τελικός κριτής του έργου μας, των ενεργειών μας και των παραλείψεων μας είναι ο κυρίαρχος λαός. 
                                                                                                Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
                                                                                                 Νικόλαος Παπαγγελής
Διαβάστε Περισσότερα »

”ΟΧΙ” στις παραιτήσεις και από τους τοπικούς προέδρους του Δήμου Λεβαδέων



Στις 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λεβαδέων προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την πρόθεση του Δημάρχου για υποβολή παραίτησης.
Οι απόψεις όλων των Προέδρων και των Τοπικών Συμβούλων ήταν προς μια κατεύθυνση:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Δεν είναι δυνατό σήμερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε να αναστατώσουμε τις κοινωνίες που ζούμε και αγωνιζόμαστε για την καθημερινότητα και τα προβλήματα των δημοτών και να εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας.
Το κενό εξουσίας που θα δημιουργηθεί θα είναι μεγάλο με συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.  Ήδη υπάρχει αγωνία και αβεβαιότητα στους Δημότες μας.
Οι λόγοι που δεν πρέπει να υλοποιήσει την πρόθεσή του για παραίτηση ο Δήμαρχος είναι:
-       Δεν είναι δίκαιο να αναλάβει την ευθύνη για την απώλεια του πανεπιστημιακού τμήματος γιατί δεν μπορεί να του καταλογισθεί ευθύνη από κανέναν, όταν μάλιστα στον αγώνα που έδινε η τοπική κοινωνία για τη διάσωσή του οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν επί της ουσίας με το θέμα, αλλά δεν κράτησαν ούτε τους τύπους στις δημόσιες δηλώσεις τους.
-       Οι μάχες που έδωσε ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ήταν συνεχείς και δυναμικές καθόλη τη διάρκεια της διαβούλευσης του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».
-       Ο Δήμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και πρέπει να διοικηθεί.
-       Δεν θα προκύψει κανένα όφελος από την παραίτηση για τους Δημότες αλλά μόνο ζημιά.
Η αξιοπρέπεια το ήθος και η εντιμότητα του Δημάρχου έχουν καταγραφεί στη μακροχρόνια πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση και δεν θα κλονισθούν από τυχόν σχόλια κάποιων κακόβουλων ή καιροσκόπων αναλυτών και παραγόντων.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ROMA σε Βοιωτία- Εύβοια και Φθιώτιδα


 
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σε περιοχές καταυλισμών ROMAσε (3) Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Ελέγχθηκαν (586) άτομα, προσήχθησαν (134), συνελήφθησαν (11) και βεβαιώθηκαν πάνω από (40) παραβάσεις
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (03-04-2013) το πρωί, σε περιοχές καταυλισμών ROMAστους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας :
Συμμετείχαν:Ενενήντα τρεις(93)αστυνομικοί και διατέθηκαν είκοσι έξι (26) οχήματα απόδιάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν:Πεντακόσια ογδόντα έξι (586) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσιοι τριάντα έξι (536) ημεδαποί και πενήντα (50) αλλοδαποί, καθώς και εκατόν εξήντα τρία (163) οχήματα.
Προσήχθησαν:Εκατόν τριάντα τέσσερα(134) άτομα, εκ των οποίων εκατόν έντεκα (111) ημεδαποί και είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα:
Ένας (1) ημεδαπός για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Τέσσερις (4) ημεδαποί για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
Τρεις (3) αλλοδαποί για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
Κατασχέθηκαν:Ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα τρεις (43) παραβάσεις:
(2)παραβάσεις περί Ναρκωτικών.
(2) παραβάσεις για κλοπές.
(4)παραβάσεις για καταδικαστικές αποφάσεις.
(3)παραβάσεις περί Αλλοδαπών.
(32)παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανω κάτω το διαδίκτυο με τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής

Ανω κάτω το διαδίκτυο με τα νέα χαρτονομίσματα της δραχμής [εικόνες]

Πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η κυκλοφορία στο διαδίκτυο χαρτονομισμάτων της δραχμής που δημιούργησε – με προσωπική πρωτοβουλία προφανώς- ο καλλιτέχνης Παύλος Βατικιώτης.

Τα χαρτονομίσματα με ήρωες τη Μαρία Κάλλας, τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τον Οδύσσεα Ελύτη και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού πνεύματος αλλά και της επιστήμης προκαλούν σχόλια, κυρίως με αφορμή την αυξανόμενη εσχάτως συζήτηση περί επιστροφής στη δραγμή.

Μιλώντας στο protagon ο Παύλος Βατικιώτης δήλωσε:: «Ξεκίνησα να τις σχεδιάζω μεταξύ σοβαρού και αστείου... Στο τέλος το πήρα σοβαρά όμως! Θεωρώ πως το νόμισμα πρέπει να είναι όμορφο γιατί είναι κι αυτό καθρέφτης μιας χώρας. Ίσως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της καλαισθησίας ενός λαού...

Όπως και κάθε δημόσιο έγγραφο, διαβατήριο, ταυτότητα, παράβολο κ.λπ... Στην Ελλάδα πάντα υστερούσαμε σε αυτό το κομμάτι γιατί μάλλον κανένας καλός γραφίστας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι τέτοιο. Ακόμα και τα έντυπα της Εφορίας είναι τόσο άσχημα σχεδιασμένα που στο τέλος γίνονται τελείως δύσχρηστα και δυσνόητα...

Δεν ξέρω αν ποτέ χρειαστεί να γυρίσουμε στη δραχμή, αλλά αν αυτό γίνει θα ήθελα πολύ να έχω στο πορτοφόλι μου όμορφα χαρτονομίσματα!».



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μισθοί των ...εμπνευστών της ευρωπαϊκής λιτότητας.




Τους μισθούς των Ευρωπαίων αξιωματούχων αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία της ΕΕ.




Συγκεκριμένα... σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πιο ακριβοπληρωμένος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο προέδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, με έδρα τη Φρανκφούρτη, αμείβεται με 370.000 ευρώ το χρόνο.

Την αμέσως επόμενη θέση στη λίστα των πιο καλοπληρώμενων, είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, με τις μεικτές ετήσιες αποδοχές του να ανέρχονται σε 324.000 ευρώ.

Ακολουθούν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, των οποίων ο μισθός είναι περίπου 298.500 ευρώ το χρόνο.

Η Βρετανίδα Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας, Κάθριν Άστον, λαμβάνει 281.200 ευρώ ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος παίρνει 206.200 ευρώ το χρόνο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χάλκινο Μετάλλιο στον Λεονταρίτη Γιάννη Κλεισσά- Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε

O μικρός Γιάννης Κλεισσάς απο το Λεοντάρι Βοιωτίας έκανε τους συγχωριανούς του υπερήφανους! Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε (BALKAN CHAMPIONSHIPS-KUMITE INDIVIDUAL weigt+55 kg) στο οποιο συμμετείχαν 15 χώρες και το οποίο διεξήχθη στη Σερβία,ο μικρός αλλα και ταυτόχρονα "μεγάλος" Γιάννης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.Όμως η ιστορία των μεταλλίων δεν ξεκίνησε στη Σερβία καθώς ο Γιάννης έχει ήδη κατακτήσει 11 μετάλλια και ένα κύπελλο σε εγχώριες διοργανώσεις κι ας είναι μόνο 13 χρονών.Το μέλλον αυτού του παιδιού προδιαγράφεται λαμπρό και ευχόμαστε να συνεχίσει την πορεία προς την κορυφή!Ήδη ο Γιάννης ετοιμάζεται μαζί με τον δασκαλο του Γιάννη Στυλίανόπουλο για τις επόμενες διοργανώσεις που θα λάβει μέρος.Του ευχόμαστε πρώτα απ΄όλα να είναι υγιής και να συνεχίζει να μας χαρίζει διακρίσεις.Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Τ.Δ.Λεονταρίου  κ.Λιάκο Κυριάκο για τις πολύτιμες πληροφορίες και φωτογραφίες  που μας έστειλε!!!
Μπορείς και το Χρυσό Γιάννη στο ευχόμαστε!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερεις Βοιωτοί άντεξαν την «πρόκληση» του «Taygetos Challenge 2013»

Taygetos_Challenge_2013
Η βοιωτική αποστολή στο «Taygetos Challenge 2013». Από αριστερά προς τα δεξιά: Κώστας Λοιδώρης, Γιώργος Παπαθανασίου, Αννα Μαργαρίτη και Γιώργος Διαλεκτός

Το σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Καρδαμύλης Μεσσηνίας*, για 4η συνεχή χρονιά, το «μπουκέτο» των αγώνων του «Taygetos Challenge». Πρόκειται για τέσσερεις διαφορετικούς αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος.  Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας στο πρωτάθλημα «Skyrunning" του 2013. Στους αγώνες έλαβαν μέρος και τέσσερεις Βοιωτοί αθλητές, ο Γιώργος Διαλεκτός, ο Γιώργος Παπαθανασίου, ο Κώστας Λοιδώρης και η Αννα Μαργαρίτη. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με την σειρά.
Το Σάββατο 23/03/2013 έγινε ο αγώνας «Vertical speed». Πρόκειται για αγώνα σε 650 μόλις μέτρα απόστασης με 150 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Ο αγώνας έγινε με την συμμετοχή 88 αθλητών. H εκκίνηση δόθηκε στις 14:00’ 1.5χλμ. έξω από την Καρδαμύλη στο δρόμο προς Στούπα. Η εκκίνηση δινόταν ανά λεπτό σε ομάδες των 5 αθλητών. Νικητής (πρώτος της γενικής κατάταξης) αναδείχθηκε ο Γιώργος Διαλεκτός (Νο 100) (MM1) καθώς κάλυψε την απόσταση σε 4.07.09. Δεύτερος ήταν ο Κυριάκος Κάρλος (Νο 7) (MM1) ο οποίος έκανε χρόνο 4.17.7 και τρίτος ο Νίκος Ροδόπουλος (Νο 91) (MM2) ο οποίος έκανε χρόνο 4.39.9. Ο Κώστας Λοιδώρης (Νο 145) (ME) με χρόνο 05:01.7 πήρε την 8η θέση. Ο Γιώργος Παπαθανασίου (Νο 84) (MM2) με χρόνο 5.58.3 τερμάτισε στην 32η θέση της γενικής κατάταξης.
Οσο αφορά στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Μίνα Συλαίου (Νο 1) (WM2) καθώς έκανε χρόνο 5.10.00 (κατέλαβε την 12η θέση της γενικής κατάταξης), δεύτερη ήταν η Rannelle McCoy (Νο 3) (WM1) που έκανε χρόνο 5.28.5 (17η στην γενική κατάταξη) και τρίτη η Αννα Μαργαρίτη (Νο 13) (WM1) η οποία έτρεξε την απόσταση σε χρόνο 5.53.4.
Συνοπτικά οι πρώτοι στην κατάταξη είναι οι εξής:
«Vertical speed»
Ανδρες
1. Γιώργος Διαλεκτός (4:07)
2. Κυριάκος Κάρλος (4:17)
3. Νίκος Ροδόπουλος (4:39)
4. Γιάννης Γαλιατσός (4:43)
5. Σταύρος Στεφανής (4:44)
6. Γιώργος Μπατής (4:49)
Γυναίκες
1. Ασημίνα Συλαίου (5:10)
2. Ρανέλ Μακόη (5:28)
3. Άννα Μαργαρίτη (5:53)

Την επόμενη ημέρα (Κυριακή 24/03) έγινε το «κυρίως πιάτο» των αγώνων που περιλάμβανε αγώνες για όλα τα… γούστα.
Ο αγώνας «Fun» των 5 χιλιομέτρων και +200μ. υψομετρικής διαφοράς ήταν μια ευκαιρία για τους πιο αρχάριους αλλά και τους συνοδούς να μυηθούν στον κόσμο των αγώνων βουνού αλλά και να γνωρίσουν πανέμορφα μονοπάτια πέριξ της Καρδαμύλης.
Ο αγώνας «Experience» με τα 20 χιλιόμετρα και την +1.120 θετική υψομετρική διαφορά μόνο εύκολος δεν ήταν. Σ’ αυτόν ο Κώστας Λοιδώρης έτρεξε την απόσταση σε 1 ώρα, 55 λεπτά, 32 δευτερόλεπτα και 4 δέκατα και με αυτό το χρόνο τερμάτισε στη 2η θέση αφού πρώτος είχε τερματίσει ο Ευγένιος Ζακυνθινός (Νο 167) με χρόνο 1:48:24.9. Τρίτος ήταν ο Γιώργος Γιαννάτος (Νο 161) ο οποίος έκανε χρόνο 1:55:38.6.
Τέλος, ο κυρίως αγώνας, ο «Marathon», με τα 37 χιλιόμετρα και +2.300 περίπου υψομετρικής διαφοράς, σε μια διαδρομή με αλλαγές από πέρυσι (αφού έλειπε η περίφημη "κουδούνα") ήταν όντως μία ... πρόκληση. «Taygetos Challenge» ήταν έτσι κι αλλιώς το όνομα του αγώνα. Η εκκίνηση του Μαραθωνίου έγινε στις 08.30’, από την κεντρική πλατεία της Καρδαμύλης. Ο αγώνας δικαίωσε την σκληρή του φήμη. Η ημέρα ήταν πολύ ζεστή, ειδικά για τους πιο αργούς αθλητές. Το γεγονός βέβαια ότι είμαστε πλέον στην ανοιξη, προσέθεσε καταπληκτικές εικόνες ολάνθιστης φύσης ενώ το κομμάτι που αντικατέστησε την "κουδούνα" ήταν δύσκολο μεν, καταπληκτικό, δε.
Νικητής του «Taygetos Marathon» (πρώτος στην γενική κατάταξη) ήταν ο Σταύρος Στεφανής (Νο 111) (MM2) ο οποίος κάλυψε την απόσταση σε 3 ώρες, 53 λεπτά, 30 δευτερόλεπτα και 4 δέκατα. Δεύτερος της γενικής ήταν ο Κυριάκος Κάρλος ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 04:23:44.1 ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Διαλεκτός ο οποίος κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 4.31.35.7. Ο Γιώργος Παπαθασίου τερμάτισε 12ος στην γενική κατάταξη καθώς κάλυψε την απόσταση σε 05:05:51.5.
Η Μίνα Συλαίου η οποία τερμάτισε 10η στην γενική κατάταξη, ήταν η πρώτη στις γυναίκες καλύπτοντας την απόσταση σε 5.03.59.6. Δεύτερη ήταν η Αννα Μαργαρίτη η οποία έκανε χρόνο 5.12.40.6 (16η στην γενική) ενώ τρίτη ήταν η Rannelle McCoy η οποία τερμάτισε σε χρόνο 05:20:56.4 (19η στην τελική κατάταξη).
Τον αγώνα ολοκλήρωσαν οι 105 από τους-ις 110 αθλητές-τριες οι οποίοι-ες πήραν εκκίνηση.
- Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον John Lawton. 

Η βαθμολογία
Μετά από την ολοκλήρωση των αγώνων και βάσει της τελικής βαθμολογίας είχαμε:
Ο Κώστας Λοιδώρης αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία (ΜΕ) (light men) αφού συγκέντρωσε 190 βαθμούς (100 στο Vertical, 90 στο Experiense).
Ο Γιώργος Διαλεκτός συγκεντρώνοντας τους ίδιους βαθμούς (190, 100 στο Vertical, 90 στο Experiense) αναδείχθηκε 1ος στην κατηγορία (men 18-39) (MM1).
Ο Γιώργος Παπαθανασίου συγκεντρώνοντας 136 βαθμούς (64 στο Vertical, 72 στο Experiense) κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία (men 40+) (MM2).
Η Αννα Μαργαρίτη συγκεντρώνοντας 190 βαθμούς (90 στο Vertical, 100 στο Experiense) κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία (women 18-39) (WM1).
Οι τρείς πρώτοι από κάθε κατηγορία έχουν ως εξής:
Γυναίκες (40+):
1. Συλαίου Μίνα
2. Νέγκελε Γκάμπι
3. Ματζουνέα Καλλιόπη
Γυναίκες (18-39):
1. McCoy Ranelle 
2. Μαργαρίτη Άννα
3. Μπουσδούκου Ιωάννα
Άντρες (40+):
1. Στεφανής Σταύρος
2. Φωτεινός Μιχάλης
3. Κόντος Ιωάννης
Άντρες (18-39):
1. Διαλεκτός Γιώργος
2. Κάρλος Κυριάκος
3. Μπατής Γιώργος
Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής μέσα σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία της Καρδαμύλης όπου έγιναν και οι απονομές.

- Ο επόμενος (2ος) αγώνας του πρωταθλήματος «Skyrunning 2013» θα γίνει στις 28 Απρίλη και πρόκειται για το «Μονοπάτι Παρνασσού».

* Η Καρδαμύλη είναι ένα θεαματικά όμορφο παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη Μάνη, μια εκπληκτική περιοχή στη νότια Πελοπόννησο. Το σκηνικό εντυπωσιακά θεατρικό, γεμάτο αντιθέσεις από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρρίσια, άγριους ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές και απόμακρα χιονοσκέπαστα βουνά, κάνει την Καρδαμύλη ένα από τα ομορφότερα χωριά που αγναντεύουν τις ήρεμες θάλασσες και τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού κόλπου. Απέχει 3 ώρες και 30 λεπτά οδήγησης, είτε από την Αθήνα, είτε από το λιμάνι της Πάτρας και ακριβώς 35χλμ. από την Καλαμάτα. _viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπεγράφη η απόφαση για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος

Υπεγράφη η απόφαση για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη, η απόφαση για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.
Η απόφαση αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου οικονομικών με τον αριθμό ΠΟΛ 1066/02/04/2013 και όπως ορίζεται εφαρμόζεται για τις αιτήσεις επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος που θα υποβληθούν από το 2013 και εφεξής.
 
Για περισσότερα δείτε το πλήρες κείμενο της απόφασης εδώ: ΠΟΛ 1066
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινό «ηλεκτροσόκ» από τη ΔΕΗ με αυξήσεις

 
Καλοκαιρινό «ηλεκτροσόκ» από τη ΔΕΗ με αυξήσεις
Την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει αυξήσεις στα τιμολόγια χαμηλής τάσης το Μάιο και τον Ιούνιο ανακοίνωσε η ΔΕΗ στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της.
Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε είναι ύψους 2,7% το Μάιο και 5,6% τον Ιούνιο ενώ στόχος των αυξήσεων είναι να πετύχει ισοσκελισμό των τιμολογίων της με τα πραγματικά της κόστη, κάτι που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, ο στόχος αυτός πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι τον Ιούλιο, όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να μετακυλιστεί ο στόχος μέχρι τις αρχές του 2014. Ηδη με βάση το πλάνο της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν αυξήσεις στα τιμολογία τον Ιανουάριο και οι επόμενες έχουν προγραμματιστεί από την εταιρεία για το Μάιο και τον Ιούνιο.

Υπό την αίρεση βέβαια των απαιτούμενων εγκρίσεων που πρέπει να λάβουν από το αρμόδιο υπουργείο και τη ΡΑΕ. Με βάση τις προγραμματισμένες αυξήσεις, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει έσοδα ύψους 6,4 δισ. ευρώ για το 2013 ενώ οι πωλήσεις ενέργειας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 6,1 δισ. ευρώ.

Οι παραδοχές στις οποίες βασίζονται αυτές οι προβλέψεις είναι:

- Τιμή πετρελαίου στα 110 δολάρια το βαρέλι
- Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο 1,25
- Τιμή CO2 στα 7 ευρώ τον τόνο
- Αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής κατά 8% σε ετήσια βάση
Διαβάστε Περισσότερα »

Μείωση 5% και στο τσεκ του 2013 μετά από πρόταση της Κομισιόν

Από αυτή την περικοπή θα εξαιρεθούν οι αγρότες που λαμβάνουν λιγότερα από 5.000 ευρώ το χρόνο σε άμεσες ενισχύσεις.Κατά 5% θα μειωθούν οι άμεσες ενισχύσεις το Δεκέμβριο του 2013, αν γίνει πραγματικότητα μια πρόταση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες θα καλύψουν τις τρύπες του κοινοτικού προϋπολογισμού. Η πρόταση της Κομισιόν, προβλέπει μείωση για τις άμεσες ενισχύσεις μόλις κάτω από το 5% (4,98%) για όλες τις άμεσες ενισχύσεις - ή μια συνολική μείωση ύψους 1,471.400.000 δισ. ευρώ. Η πρόταση αυτή αφορά τις αιτήσεις για άμεσες ενισχύσεις του 2013, που θα υποβληθούν από τους αγρότες το Μάιο του 2013, και καταβάλλονται συνήθως από τον Δεκέμβριο του 2013 (από τον προϋπολογισμό του 2014), αλλά δεν θα ισχύσουν για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία (και την Κροατία).
Από αυτή την περικοπή θα εξαιρεθούν οι αγρότες που λαμβάνουν λιγότερα από 5.000 ευρώ το χρόνο σε άμεσες ενισχύσεις.
Από αυτή την περικοπή θα εξαιρεθούν οι αγρότες που λαμβάνουν λιγότερα από 5.000 ευρώ το χρόνο σε άμεσες ενισχύσεις.
Με τις προβλέψεις για τις δαπάνες της ΚΑΠ που αφορούν τις άμεσες ενισχύσεις και την κοινή οργάνωση των αγορών να είναι υψηλότερες από το προσωρινό ανώτατο όριο για το 2014 που συμφωνήθηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε στα τέλη Μαρτίου πρόταση «δημοσιονομικής πειθαρχίας» για να διασφαλιστεί ότι οι δαπάνες θα παραμείνουν εντός των ορίων του προϋπολογισμού.
Το πλαίσιο, που ιδρύθηκε το 2003, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί, απαιτεί από την Κομισιόν να υποβάλει πρόταση πριν από το τέλος του Μαρτίου για τη θέσπιση γραμμικής μείωσης των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ανώτατο όριο για το λεγόμενο πρώτο πυλώνα για το προσεχές έτος δεν θα ξεπεραστεί.
Αυτή η απόφαση ακολουθεί τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (7-8 Φεβρουαρίου) να μειώσουν τον προϋπολογισμό του 2014-2020 κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ σε σχέση με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να δημιουργηθεί και ένα αποθεματικό για νέες κρίσεις στην αγορά (αξίας 425 εκατ. ευρώ) στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΚΑΠ και όχι από ένα ειδικό αποθεματικό, όπως είχε αρχικά προταθεί από την Επιτροπή. Σύμφωνα με τον κανονισμό, η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013. Αν δεν εγκριθεί, η Επιτροπή έχει την εξουσία να καθορίσει το ποσοστό αναπροσαρμογής.
Η Επιτροπή θα επικαιροποιήσει τις προβλέψεις της για τις δαπάνες των άμεσων ενισχύσεων και την κοινή οργάνωση των αγορών για το 2014 το φθινόπωρο, ως συνήθως, και, εάν είναι απαραίτητο, θα προτείνει αναπροσαρμογή του ποσοστού της δημοσιονομικής πειθαρχίας, το οποίο θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί από το Συμβούλιο, την 1η Δεκεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ-Από την κιν/κή λέσχη Λιβαδειάς




ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ                                                15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                                                                 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Living in Interesting Times:
των Ελισάβετ Λαλουδάκη, Μassimo Pizzocaro

Στη μελαγχολική Αθήνα, τέσσερις χαριτωμένοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την άγρια πραγματικότητα μιας χώρας σε απορρύθμιση. Αγωνίζονται για τα αυτονόητα, συμβιβάζονται με τα παράδοξα, ζουν στην Ελλάδα όπου τα όρια της κωμωδίας και της τραγωδίας συχνά συγχέονται.
Ο υποψήφιος βουλευτής ισορροπεί ανάμεσα στην κομματική πειθαρχία, τον αριστερό φιλελευθερισμό και τις άβολες αλήθειες.
Ο απλήρωτος εργαζόμενος διαχειρίζεται την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα και το αντιγερμανικό του μένος με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.
Και οι άλλοι δύο, απλώς περισσεύουν. Είναι καλλιτέχνες, ένα ζευγάρι τρυφερών ονειροπόλων. Λένε ότι το να ζεις σε ενδιαφέροντες καιρούς είναι κατάρα.
Η ταινία, παρεμβάλλοντας στην αφήγηση παράσιτα από τηλεοπτικά «επίκαιρα», υπενθυμίζει ότι πρόκειται απλώς για τη ζωή: βυθισμένη στη θλίψη και την οργή, αλλά γεμάτη ενέργεια και αναπάντεχο κουράγιο.


ΠΡΩΪ:Του Δημήτρη Βρακά

 Το φιλμ ταξιδεύει μέσα από τις γειτονιές, παρατηρώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται έξω ή εργάζονται στους δρόμους τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι χαρακτήρες, όπως ο ταχυδρόμος κι οι οδοκαθαριστές, αντανακλούν τις τάσεις και τις διαθέσεις του κόσμου σήμερα, καθώς και την προσδοκία για θετική αλλαγή. Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

AΛΛΗ ΜΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ...ΚΤΗΝΟΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΕΡΝΕΙ ΣΚΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ.


skilos-mesologi
Άλλη μια απίστευτη κτηνωδία σε βάρος ζώου συνέβη σήμερα το μεσημέρι στη Ελλάδα. Στις 13:30 στην Εθνική οδό Αγρινίου - Μεσολογγίου ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είδε ότι το προπορευόμενο όχημα, που βλέπετε στην φωτογραφία, είχε ένα σκυλί δεμένο μ' ένα σχοινί από τα δύο πίσω πόδια του και το έσερνε για μια απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο, από το ύψος της Express Service μέχρι πριν το Corali με κατεύθυνση προς τη Συκία.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα – που κατάφερε να τραβήξει και τη φωτογραφία – παρόλο που του έκανε νόημα με τα φώτα και την κόρνα ο οδηγός δεν σταμάτησε και συνέχισε χωρίς να του δώσει σημασία, αλλάζοντας πορεία.

Γι' αυτό το έγκλημα ενημερώθηκε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Μέχρι την ώρα που γράφαμε το ρεπορτάζ δεν είχε γίνει γνωστό αν το ζώο ήταν ζωντανό ή νεκρό ή αν κατάφερε κάποιος να σταματήσει αυτόν που έσερνε λες και ήταν αντικείμενο τον δύστυχο σκύλο.

Τόσο η φωτογραφία, που αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη του εγκλήματος, όσο και ο αριθμός κυκλοφορίας θα οδηγήσουν στον δράστη που πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά από την ελληνική Δικαιοσύνη.eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολες οι παγίδες στο Ε1 -Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Ολες παγίδες στο φετινό Ε1 -Τι πρέπει να προσέξουν οι ανυποψίαστοι φορολογούμενο

Απίστευτες παγίδες κρύβει η φετινή διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, καθώς το Ε1 μπορεί να μην έχει τρανταχτές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, όμως οι αλλαγές που επήλθαν στο τελευταίο φορολογικό νόμο, έχουν μετατρέψει σε... ναρκοπέδιο κάποιους από τους παλιούς και... αθώους κωδικούς. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αφορά στο κωδικό, όπου μέχρι πέρσι αναγράφονταν προαιρετικά τα εισοδήματα που απαλλάσσονταν από το φόρο ή φορολογούνταν διαφορετικά, αλλά τώρα η αναγραφή τους καθίσταται υποχρεωτική με αποτέλεσμα να αυξάνεται το συνολικό εισόδημα και τελικά να "φουσκώνει" η αναλογούσα έκτακτη εισφορά!
Ειδικότερα, πρόκειται για τον κωδικό 659- 660, στον πίνακα 6, ο οποίος υπήρχε και στο περυσινό έντυπο αλλά φέτος μετατρέπεται σε... λαιμητόμο λόγω της υποχρεωτικής αναγραφής εισοδημάτων από τόκους καταθέσεων και χρεογράφων (ομόλογα, REPOS, αμοιβαία κεφάλαια) κέρδη από μερίσματα καθώς και αμοιβές μελών ΔΣ εταιρειών που αποκτήθηκαν το 2012, όπως επίσης τα πολυτεκνικά επιδόματα. Τα εισοδήματα αυτά, θα προστεθούν στα λοιπά εισοδήματά των φορολογούμενων προκειμένου να υπολογιστεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που ήδη έχει παρακρατηθεί από 1/1/2012. Έτσι για μισθωτό με ετήσιες αποδοχές 18.000 ευρώ που θα δηλώσει και τόκους καταθέσεων 5.000 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης θα είναι 2% επί των 23.000 ευρώ δηλαδή 460 ευρώ. Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν τα 180 ευρώ που είναι η παρακρατηθείσα εισφορά στις αποδοχές των 18.000 ευρώ και το τελικό ποσό της εισφοράς που θα κληθεί να πληρώσει ο συγκεκριμένος θα είναι 280 ευρώ!
Η δεύτερη παγίδα αφορά στην υποχρεωτική, πλέον, συμπλήρωση του αριθμού παροχής της ΔΕΗ όχι μόνο στη κύρια κατοικία- όπως πέρσι- αλλά και στη δευτερεύουσα και στην εξοχική. Με αυτόν τον τρόπο το ΚΕΠΥΟ θα έχει τη δυνατότητα να διασταυρώσει αν ο αριθμός των τετραγωνικών των ακινήτων που δηλώνονται στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης είναι ίδιος με εκείνον που αναγράφει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και με βάση τον οποίο υπολογίζεται το αποκαλούμενο χαράτσι. Στη περίπτωση που στη ΔΕΗ έχουν δηλωθεί λιγότερα τετραγωνικά, οι εν λόγω ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να πληρώσουν αναδρομικά πρόστιμα λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων που αντιστοιχεί στα επιπλέον τετραγωνικά που έχουν αποκρυβεί, όπως επίσης αναδρομικά δημοτικά τέλη και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).
Κατά τα άλλα, προσαρμοσμένο στις αλλαγές που επήλθαν με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, το Ε1 προβλέπει και τα εξής:
  • Στον πίνακα 2 προστέθηκαν οι κωδικοί 019-020 «είστε επιτηδευματίας που φορολογείται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 45 ΚΦΕ». Ο κωδικός καθιερώθηκε προκειμένου - κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του τελευταίου φορολογικού νόμου- να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση όσον αφορά στο τέλος επιτηδεύματος, όσοι αμείβονται με μπλοκάκι αλλά είναι κατ΄ ουσίαν μισθωτοί. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν και φέτος τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ σε αντιδιαστολή με τους ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους το τέλος επιτηδεύματος αυξήθηκε σε 650 ευρώ (1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις και 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα).
  • Στον πίνακα 2 προστέθηκαν οι κωδικοί 027-028 «ασκείται εμπορική επιχείρηση και γεννηθήκατε μέχρι την 31-12-1950». Ο κωδικός αυτός καθιερώθηκε προκειμένου να εξαιρεθούν αυτόματα από το τέλος επιτηδεύματος όσοι επιτηδευματίες απέχουν τρία χρόνια από τη συνταξιοδότησή τους. Ως έτος ηλικίας συνταξιοδότησης θεωρείται το 65ο.
  • Στον πίνακα 5 καθιερώνονται νέοι κωδικοί 844 και 845 στους οποίους οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους σκάφη αναψυχής καλούνται να δηλώσουν τον ΑΦΜ του κύριου ή του κατόχου του σκάφους. Πέρυσι στη δήλωση ο φορολογούμενος σημείωνε μόνο το όνομα του σκάφους και όχι τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  • Στον πίνακα 7 για τις φοροαπαλλαγές προστέθηκαν κωδικοί 077-078 όπου δηλώνονται οι δαπάνες αποκατάστασης ακινήτων και 039-040 όπου δηλώνονται οι δαπάνες αποκατάστασης διατηρητέων
  • Στον πίνακα 8 προστέθηκαν κωδικοί 333-334 όπου αναγράφονται τα ποσά που παρακρατήθηκαν το 2012 για ειδική εισφορά αλληλεγγύης .
  • Στον πίνακα 9 οι φορολογούμενοι καλούνται να δηλώσουν και τον ΑΜΚΑ των προστατευόμενων τέκνων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ