Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Τρόμος και χάος: Τραυματίες και νεκροί από δύο εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης [βίντεο]

Δύο εκρήξεις κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης - Φόβοι γι
Δύο ισχυρές εκρήξεις σε κτίριο που βρίσκεται κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης σκόρπισαν τον τρόμο λίγο πριν τις 3 μετά το μεσημέρι, τοπική ώρα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες, ενώ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν και τρεις νεκροί. Εντονοι είναι οι φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.
Oι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι συγκεχυμένες τόσο ως προς τον αριθμό των τραυματιών και των νεκρών όσο και ως προς το μέγεθος των εκρήξεων.
Η εφημερίδα Boston Globe αναφέρει στον ιστότοπό της ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πληροφορία που μεταδίδει και το Fox News επικαλούμενο ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις. Η εφημερίδα Boston Globe ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι τουλάχιστον δώδεκα έχουν τραυματιστεί.
Στην περιοχή ξενοδοχείου κοντά στη γραμμή τερματισμού σημειώθηκαν οι εκρήξεις
«Εγινε τουλάχιστον μια έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» δήλωσε μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστόνης.
Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.
Μετά τις εκρήξεις επικράτησε χάος, με  συμμετέχοντες του Μαραθωνίου και το κοινό να ξεσπούν σε κλάματα και να τρέχουν αιμόφυρτοι προς διάφορες κατευθύνσεις.
Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.
Σύμφωνα με τη Chicagotribune  η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον αριθμό 637 της Boylston Street, ενώ το FoxNews μεταδίδει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του ξενοδοχείου «Fairmount Copley Plaza Hotel», το οποίο βρίσκεται κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης.
Αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στο NBC ανέφεραν ότι αφού άκουσαν τις δύο εκρήξεις είδαν καπνό να βγαίνει από ένα κτίριο δίπλα στη δημοτική βιβλιοθήκη της Βοστώνης.
Στο σημείο, όπως αναφέρουν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ ο χώρος γύρω από το ξενοδοχείο, όπου πιθανότατα σημειώθηκε η έκρηξη έχει αποκλεισθεί.
Στο σημείο στήθηκαν αυτοσχέδιες τέντες με γιατρούς που προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε λύση για τα δημοτικά σφαγεία της Αράχωβας

Προς επίλυση οδηγείται το θέμα λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων Αράχωβας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΕΙΡΙΟΥ. Σε σύσκεψη, υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Α. Καλαφάτη, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάς, αποφασίστηκε μέσω ειδικής διάταξης να ξεπεραστούν τα εμπόδια αδειοδότησης των σφαγείων, που βάζει το αρμόδιο δασαρχείο.
Η διάταξη θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, που εντός των επόμενων ημερών θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή.
Τα δημοτικά σφαγεία της Αράχοβας λειτουργούσαν από το 1968, έκλεισαν το 2007 για να γίνουν εργασίες εκσυχρονισμού τους που στοίχισαν 1,5εκατ. ευρώ. Έκτοτε δεν ξαναλειτούργησαν, λόγω εμπλοκής του δασαρχείου, που βασιζόμενο σε δασικούς χάρτες του 1945, χαρακτήριζε δασική περιοχή την έκταση που βρίσκονται τα σφαγεία.
Το θέμα της έλλειψης δημοτικών σφαγείων στη Βοιωτία, μπαίνει μετ’ επιτάσεως, λόγω του επερχόμενου Πάσχα, από πολλούς τοπικούς φορείς, αλλά και τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.
Σημειώνεται ότι κλειστά παραμένουν και τα σφαγεία της Θήβας, τα οποία επίσης διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά υπάρχουν και εκεί ζητήματα αδειοδότησης.
Όσο για τη Λιβαδειά, τα σφαγεία που διέθετε έχουν κριθεί ακατάλληλα και δεν λειτουργού εδώ και 4 χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μάστιγα που ντροπιάζει την Ευρώπη το, όλο και αυξανόμενο, εμπόριο ανθρώπων

Τις ανησυχητικές τάσεις της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη παρουσίασε σήμερα, με έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας,
παράλληλα, την πλήρη και ταχεία μεταφορά της οδηγίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στα εθνικά δίκαια των κρατών- μελών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που περιλαμβάνει η πρώτη έκθεση της Επιτροπής σχετικά με την εμπορία ανθρώπων, στην Ευρώπη, την τριετία 2008- 2010, 23.632 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί ή θεωρούνται θύματα σωματεμπορίας στην ΕΕ. Το ίδιο διάστημα, ο αριθμός των θυμάτων σωματεμπορίας αυξήθηκε κατά 18%. Η Επιτροπή τονίζει, ότι παρόλο που ο αριθμός των ατόμων που διακινήθηκαν ως θύματα σωματεμπορίας εντός και προς την ΕΕ αυξήθηκε, οι καταδίκες σωματεμπόρων κατέγραψαν μείωση κατά 13%. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τη συγκεκριμένη τριετία εντοπίστηκαν 289 άτομα ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Εξάλλου, σύμφωνα με μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (International Labour Organisation), στοιχεία της οποίας αναδημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 880.000 άνθρωποι στην ΕΕ έχουν πέσει θύματα καταναγκαστικής εργασίας ή καταναγκαστικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης. To 62% εξ' αυτών έπεσαν θύματα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση (95% γυναίκες και 5% άνδρες), το 25% έπεσαν θύματα καταναγκαστικής εργασίας (75% άνδρες και 25% γυναίκες) και το 14% είναι θύματα άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων (π.χ. εμπόριο παιδιών, αφαίρεση οργάνων, κυκλώματα επαιτείας κλπ).

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το 68% των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων είναι γυναίκες, το 17% άνδρες, το 12% ανήλικα κορίτσια και το 3% ανήλικα αγόρια. Επίσης, τα θύματα που εντοπίστηκαν στην ΕΕ προέρχονται, κυρίως, από τα κράτη- μέλη της ΕΕ (61%), από την Αφρική (14%), την Ασία (6%) και τη Λατινική Αμερική (5%). Τα περισσότερα θύματα που εντοπίστηκαν από τα κράτη- μέλη της ΕΕ προέρχονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ, τα περισσότερα θύματα με υπηκοότητα τρίτων χωρών είναι από τη Νιγηρία και την Κίνα.

Επίσης, παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού αδειών διαμονής για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων από τρίτες χώρες, από 703 το 2008 σε 1.196 άδειες το 2010.

Αναφορικά με τους υπόπτους για εμπόριο ανθρώπων, η ίδια μελέτη καταγράφει μείωση του αριθμού τους στην ΕΕ κατά 17%, το διάστημα 2008-2010. Το 75% των υπόπτων για εμπόριο ανθρώπων είναι άνδρες και το 84% σχετίζονται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Παρουσιάζοντας τις ανησυχητικές αυτές τάσεις, η επίτροπος, αρμόδια για θέματα εσωτερικής αγοράς, Σεσίλια Μάλμστρομ, εξέφρασε την απογοήτευσή της επειδή μόνον έξι από τα 27 κράτη- μέλη της ΕΕ (Τσεχία, Λετονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σουηδία) έχουν μεταφέρει πλήρως στην εθνική τους νομοθεσία την ευρωπαϊκή οδηγία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενώ, τρεις χώρες (Βέλγιο, Λιθουανία και Σλοβενία) την έχουν μεταφέρει μερικώς. Η προθεσμία για τη μεταφορά τής εν λόγω οδηγίας στα εθνικά δίκαια έληξε στις 6 Απριλίου 2013.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι στις ελεύθερες και δημοκρατικές χώρες της ΕΕ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στερούνται της ελευθερίας τους και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και εμπορίας, με σκοπό το κέρδος. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και η εμπορία ανθρώπων είναι γεγονός, πολύ πιο κοντινό από ό,τι νομίζουμε. Με μεγάλη απογοήτευση βλέπω ότι παρά τις ανησυχητικές τάσεις, μόνο λίγες χώρες έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και καλώ όσες δεν το έχουν ακόμη πράξει, να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους» δήλωσε η Σουηδέζα επίτροπος.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, η Επιτροπή επισημαίνει ότι καλύπτει δράσεις σε διάφορους τομείς, όπως διατάξεις του ποινικού δικαίου, της δίωξης των δραστών, την υποστήριξη των θυμάτων και τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών και πρόληψης. Επίσης, η νέα νομοθεσία προβλέπει τη θεσμοθέτηση, σε κάθε κράτος- μέλος, ενός εθνικού εισηγητή ο οποίος θα υποβάλει εκθέσεις σχετικά με τις τάσεις, τη συλλογή στοιχείων και τη μέτρηση των επιπτώσεων της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων.

Τέλος, η Επιτροπή παρουσιάζει μία μελέτη για τα δικαιώματα των θυμάτων σωματεμπορίας, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα θύματα και τους επαγγελματίες (μη κυβερνητικές οργανώσεις, αστυνομία, αρχές μετανάστευσης, επιθεωρητές εργασίας, συνοριακούς φύλακες, κοινωνικούς λειτουργούς και λειτουργούς υγείας) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας ανθρώπων. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η μελέτη αυτή θα συμβάλει στην αποτελεσματική υλοποίηση αυτών των δικαιωμάτων, βοηθώντας τις αρχές στα κράτη μέλη της ΕΕ να προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια και προστασία στα θύματα.






















Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δ.Αλιάρτου




Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 7η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού

Συμβουλίου την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.

       Α/Α      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ

         1       Περί της παραλαβής μελέτης για βελτιστοποίηση και εξοικονόμιση ενέργειας του Δήμου

                  Αλιάρτου.

         2       Περί των αναμορφώσεων Προυπολογισμού τρεχούσης χρησεως οικ. έτους 2013.

         3       Περί της έγκρισης της υπό αριθ.4 /2013 Μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας με τίτλο

                  <<Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών στον Δήμο Αλιάρτου>>.


         4       Περί της υποβολής πρότασης στο <<Πράσινο Ταμείο>> , για χρηματοδότηση του έργου

                  <<Ανάπλαση Παιδικής Χαράς Κήπων>>.

         5       Περί του ορισμού Υπολόγου Διαχειριστή πιστώσεων για την πράξη Υπηρεσίες Συμβούλου

                  ΜΟΔ. Α.Ε.

         6       Περί  ορισμού υπολόγου πιστώσεων  για το έργο <<Μελέτη Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής

                  Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης>>, Δήμου Θεσπιέων.

         7       Περί της έκδοσης άδειας Λαικών Αγορών της Λάμπρου Σωτηρίας του Αγγέλου στην Τ.Κ

                  Μαυρομματίου.

         8       Περί της τροποποίησης της υπό αριθ. 228/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί της

                  συγκρότησης 1ης ομάδας επιτροπών ελέγχου λειτουργίας λαικών αγορών.

         9       Περί της τροποποίησης της υπό αριθ. 229/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί της

                  συγκρότησης 2ης ομάδας επιτροπών ελέγχου λειτουργίας λαικών αγορών.

        10       Περί της έγκρισης 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου <<Αποκατάσταση των

                  ΧΑΔΑ στις περιοχές Μάζι, Θεσπιές, και Νεοχώρι >>, του Δήμου Αλιάρτου.

        11       Περί της προβολής Διαφήμισης του Καταρράκτη Τ.Κ Πέτρας.

        12       Περί της συμμετοχής του Δήμου Αλιάρτου στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ).

        13       Περί της διάνοιξης στροφής στο Μαλάκι ,(κοπή τριών δέντρων).

        14       Περί του καθορισμού αρδευτικής περιόδου και αριθμού Υδρονομέων στην Τ.Κ Μαυρομματίου.

        15       Περί του καθορισμού αρδευτικής περιόδου και αριθμού Υδρονομέων στην Τ.Κ Υψηλάντη.

        16       Περί του καθορισμού αρδευτικής περιόδου και αριθμού Υδρονομέων στην Τ.Κ Σωληναρίου.

        17       Περί της λήψης απόφασης για τον καθορισμό τρόπου εκτέλεσης των έργων που

                  προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα οικ. έτους 2013.

        18       Περί της λήψης απόφασης για την έγκριση προμηθειών ,έργων, και υπηρεσιών.

        19       Περί της ορθής επανάληψης της υπό αριθ. 49/2013 , απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

        20       Περί της ορθής επανάληψης της υπό αριθ. 81/2013, απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

        21       Περί της εξέτασης αίτησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου

                  Αλιάρτου.

        22       Περί της πρακτικής άσκησης φοιτήτριας από 8/5/2013 έως 7/11/2013 στον Δήμο Αλιάρτου.

        23       Περί της κατανομής πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για κάλυψη έργων και

                  επενδυτικών δαπανών έτους 2013 ποσού 22.330,00 Ευρώ (ΣΑΤΑ).

        24       Περί της αποδοχής ποσού 998,50Ευρώ , για κάλυψη δαπανών πληρωμής συμβασιούχων

                  έργου  των ΚΕΠ.

        25       Περί της αποδοχής ποσού 76,83Ευρώ από πρόστιμα ΚΟΚ.

        26       Περί της αποδοχής ποσού 2.412,38Ευρώ για εθελοντή σχολικό τροχονόμο κατά το διάστημα

                  από Σεπτέμβριο - Δεκέμβριο 2012.

        27       Περί αποδοχής ποσού 2.068,89Ευρώ για καταβολή μισθωμάτων από 1/09/2012 έως 31/12/2012

                   των σχολικών μονάδων.

        28       Περί της έγκρισης και απευθείας ανάθεσης προμηθειών.

        29       Περί της οικονομικής συνδρομής του Αθλητικού Ομίλου Υψηλάντη.

        30       Περί της οικονομικής συνδρομής του Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου.

        31       Περί της λήψης απόφασης για τον ορισμό μέλους - δημοτικού συμβούλου και του αναπληρωτή

                  του της Επιτροπής βεβαίωσης παραλαβής ανταλλακτικών και εργασιών επισκευής οχημάτων

                  για το έτος 2013 (Π.Δ 28/80).

        32       Περί της διεύρυνσης του Δ.Σ του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου.


                                                                                                                 Η Πρόεδρος του

                                                                                                           Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                                                                              



                                                                                                              ΚΑΤΣΙΦΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αφήγηση παραμυθιών του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στην Αστραδενή



Στις 2 Απρίλη γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου.

Διακόσια χρόνια πριν στις 2 Απρίλη γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες του κόσμου, ο
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Εδώ και δύο αιώνες λοιπόν η ακτινοβολία του μεγάλου μυθογράφου είναι έντονη καθώς συντροφεύει τα όνειρα και τις ψυχές των παιδιών όλου του κόσμου.

Ελάτε νʼ αφουγκραστούμε ιστορίες από έναν κόσμο μαγικό, όπου η διαφορετικότητα, οι ανατροπές και η ευαισθησία του μας δείχνουν πως τα παραμύθια παρόλο που δεν είναι «αληθινά» δεν πρόκειται ποτέ να μας πουν ψέμματα...



Τετάρτη 17 Απρίλη 2013, στις 7.00 το απόγευμα

Στη «μαγική» αφήγηση ο Γιώργος Λάιος.





Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920
Διαβάστε Περισσότερα »

Αμόκ στη Χαλκίδα - Γυναίκα ξάπλωσε στη μέση του δρόμου για να την πατήσουν τα αυτοκίνητα-βίντεο


Αμόκ στη Χαλκίδα - Γυναίκα ξάπλωσε στη μέση του δρόμου για να την πατήσουν τα αυ
Στο παρά πέντε αποτράπηκε η τραγωδία το πρωί της Δευτέρας στη Χαλκίδα, όταν μια 40χρονη γυναίκα, σε κατάσταση αμόκ, ξάπλωσε στη μέση του δρόμου για να την πατήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με το EviaZoom η γυναίκα ξάπλωσε στη μέση του δρόμου θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή της. Το μοιραίο αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των περαστικών που κατάφεραν να την ηρεμήσουν και να την απομακρύνουν από το οδόστρωμα, αλλά και στην ψυχραιμία των οδηγών.
Βίντεο EviaZoom:
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολες οι ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια - «Ομπρέλα προστασίας» για 200.000 δανειολήπτες

Yποχώρησε, όπως όλα δείχνουν, η Tρόικα σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια, θορυβημένη από το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης των «κόκκινων δανείων» μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των δανειστών και υπουργείο Ανάπτυξης διεύρυναν την «ομπρέλα προστασίας» και θα ενταχθούν σε αυτή διπλάσιος αριθμός δανειοληπτών από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, δηλαδή περίπου 200.000 δανειολήπτες
.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο tovima, οι κυριότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο το υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να προωθήσει εντός των επομένων ημερών στην ΕΚΤ είναι:
  • Αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου, πάνω από 25.000 ευρώ και χαμηλότερα από 35.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, με προϋπόθεση το εισόδημα αυτό να είναι μειωμένο, λόγο κρίσης, 35% σε σχέση με το 2010. Επίσης, θα δημιουργηθούν δύο ή τρεις κλίμακες εισοδήματος.
  • Ως εισόδημα θεωρείται το φορολογητέο συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλει ο δανειολήπτης ως εργαζόμενος.
  • «Παγώνουν» για όσο διάστημα έχουν μηδενικό εισόδημα οι δόσεις των στεγαστικών δανείων για τους ανέργους. Η κεφαλαιοποίηση των τόκων αυτής της περιόδου θα γίνεται με επιτόκιο κατά πάσα πιθανότητα 1,5%.
  • Τετραετής περίοδος χάριτος με πληρωμή τοκοχρεωλυτικής δόσης, δηλαδή τόκος που θα είναι 1,5% συν πολύ μικρό μέρος του κεφαλαίου. Η δόση, πάντως, δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.
  • Στη διάρκεια της τετραετούς περιόδου χάριτος, αν το εισόδημα του δικαιούχου αυξηθεί, υποχρεούται σε ένα μήνα να το γνωστοποιήσει στην τράπεζα.
  • Μία φορά το χρόνο η τράπεζα έχει το δικαίωμα να καλεί το δανειολήπτη για έλεγχο εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.                                                                                                                          =
Η ρύθμιση αυτή αφορά ενήμερους δανειολήπτες με ενυπόθηκα δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ και θα μπαίνουν όρια κινητής και ακίνητης περιουσίας αλλά και ανεξόφλητου υπόλοιπου δανείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σ.Ο.Σ από το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων!

Δεν επαρκούν τα τρόφιμα για τους έχοντες ανάγκη, που αυξάνονται καθημερνά…
Ι. Κοντού: «Πολλές φορές βρισκόμαστε σε απόγνωση, αφού δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε..»
Γ. Μπαρώνη: «Η ανεργία μεγαλώνει κι έτσι ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας προστρέχυν για βοήθεια»
Αυξάνονται, δυστυχώς, καθημερινά οι ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας, με αποτέλεσμα μερικές φορές τα τρόφιμα να μην επαρκούν για τις ανάγκες των συμπολιτών μας, που σπεύδουν να ζητήσουν βοήθεια, όμως η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη όταν μεταξύ των εξυπηρετούμενων υπάρχουν ανήλικα παιδιά…
«Η ανεργία μεγαλώνει κι έτσι ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας προστρέχουν για βοήθεια» τονίζει η Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων Γιώτα Μπαρώνη, που καθημερινά συναντά και νέα πρόσωπα μπροστά της…
«Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τις  χορηγίες και τις προσφορές, αφού τα είδη δεν επαρκούν πάντα,  γι’ αυτό  ζητάμε συνεχώς την βοήθεια του κόσμου. Πολλές φορές βρισκόμαστε σε απόγνωση, αφού δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε» υπογραμμίζει η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τα Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιουλία Κοντού, απευθύνοντας έκκληση στους συμπολίτες της, να πράξουν ότι μπορούν, από το υστέρημα τους, προκειμένου να βοηθηθούν περισσότεροι έχοντες την ανάγκη πολίτες…
Πρόσφατα πάντως, η εταιρεία Βλαχάκης πρόσφερες ποσότητα αυγών και το ίδιο πρόκειται να κάνει κάθε 15νθήμερο, για τις οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο..
Τρόφιμα, 120 κιλά λάδι και ρούχα κατάφεραν να συγκεντρώσουν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής Στάθης Κεφαλάς, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξηρονομέων και τον Σύλλογο Γυναικών Ξηρονομής, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, ενώ στο πλευρό του Κοινωνικού Παντοπωλείου βρίσκονται καθημερινά και οι Γυναίκες του ΙΣΜΗΝΗ…
Σύμφωνα με την κ. Μπαρώνη, σήμερα 110 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα, ανεβάζοντας τον αιρθμό στα 300 άτομα μαζί με τις οικογένειές τους, μεταξύ των οποίων 50 ανήλικα παιδιά, που έχουν ανάγκη και από σχολικά είδη, γάλα και είδη υγιεινής..
Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν  θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στη συγκέντρωση των προϊόντων και εύχεται να ακολουθήσουν την αξιέπαινη αυτή πράξη και άλλοι συμπολίτες μας.
Να θυμίσουμε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδη ( Παλαιό Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών) και είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 12:00 για όσους επιθυμούν να προσφέρουν προϊόντα, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2262350600 και 2262350607 .
Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τις ημέρες και τις ώρες παραλαβής των προϊόντων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων, από την οποία έχουν προμηθευτεί και τις ειδικές κάρτες, τις οποίες επιδεικνύουν κατά την παραλαβή των προϊόντων, υπογράφοντας παράλληλα ότι παρέλαβαν τα προϊόντα.
Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αδυναμία προσέλευσης στο χώρο του Παντοπωλείου εξυπηρετούνται μέσω των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι φταίνε για τη διάλυση της ΑΕΚ

Ο,τι είναι ακραίο προσελκύει την προσοχή. Το σοκ λειτουργεί ως μια αφύπνιση. Τα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ εισήγαγαν το ευρύ κοινό στην αρρωστημένη καθημερινότητα της ΑΕΚ. Ή καλύτερα αυτού που έχει απομείνει από την ΑΕΚ. Διότι, η αλήθεια είναι πως ο ιστορικός σύλλογος, όπως τον ξέραμε ή όπως πολλοί τον αγάπησαν δεν υπάρχει εδώ και χρόνια. Απλώς οι περισσότεροι αρνούνταν να το δεχτούν.
Συνειδητά ή ασυνείδητα, μικρή σημασία έχει.
Η ΑΕΚ νοσούσε βαριά. Από χθες πρέπει να θεωρείται κλινικά νεκρή. Ενας κύκλος ζωής έκλεισε. Ενας νέος ανοίγει. Προδιαγράφεται ζοφερός με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς η κατάσταση στην ΑΕΚ μοιάζει μη αναστρέψιμη. Δεν είναι μόνο ο αγωνιστικός (με τη σφραγίδα και των κάφρων) υποβιβασμός στη Β' εθνική. Η ΑΕΚ, άλλωστε, είναι αμφίβολο αν μπορεί να αγωνιστεί ακόμα και στη δεύτερη κατηγορία. Στερείται των απαιτούμενων προϋποθέσεων για την εξασφάλιση άδειας συμμετοχής. Δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Πρωτίστως, όμως, δεν έχει χρήματα. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα σε μια έτσι κι αλλιώς κυνική εποχή.
Σε μια τέτοια μέρα ασυναίσθητα όλοι ψάχνουν τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ. Αλήθεια ποιοι φταίνε που η ΑΕΚ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάλυση; Περίπλοκη η απάντηση. Φταίνε τα φουσκωμένα εγώ που έβαζαν και βάζουν τους εαυτούς τους πάνω από το συμφέρον του συλλόγου. Οι περιορισμένης ευθύνης και αμφιβόλου ικανότητας διαχειριστές των πολλών χρημάτων που μπήκαν στην ΠΑΕ από το 2004 κι έπειτα. Η εγκληματική αδιαφορία ή αμέλεια των πρώην μετόχων να προασπίσουν τη δική τους εταιρεία. Οι οπαδοί που ποτέ δεν απέβαλαν το μικρόβιο του διοικείν, θεωρώντας πως η ΑΕΚ είναι το τσιφλίκι τους και όλοι οφείλουν να πηγαίνουν με τα νερά τους. Οι πολλές και κακές αγωνιστικές επιλογές που ανάγκασαν την ΑΕΚ να αγωνίζεται με ποδοσφαιριστές οι οποίοι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ούτε που θα σκέφτονταν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να φορέσουν την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Η υπεραπλουστευμένη απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα «ποιοι φταίνε;» είναι «όλοι». Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο.
Φταίνε όσοι κλήθηκαν να διαχειριστούν τα πάρα πολλά χρήματα της Enic. Ενήργησαν με λογική Έ λληνα πολιτικού. Είδαν πως λεφτά όντως υπάρχουν κι άρχισαν να τα σκορπούν αδιακρίτως. Σε μεταγραφές τύπου Σέμπουε (500 εκατ. δρχ.), σε ηγεμονικά συμβόλαια όπως εκείνα του Κασάπη και του Κωστένογλου. Γενικώς σε σπατάλες από τις οποίες κάποιοι πλούτισαν και οι Αγγλοι της Enic τρόμαξαν. Κι έφυγαν κακήν κακώς. Δίνοντας την ΠΑΕ στον Μάκη Ψωμιάδη.
Φταίει και ο Μάκης Ψωμιάδης που λεηλάτησε τα ταμεία της ΑΕΚ υπεξαιρώντας, όπως κατηγορείται, 21 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα, δηλαδή, από τα τηλεοπτικά συμβόλαια της ΠΑΕ με Netmed και Alpha Digital, αλλά και από το Champions League. Φταίει η ελληνική δικαιοσύνη που ακόμα, εννιά χρόνια μετά την αγωγή, δεν έχει καν εκδικάσει την υπόθεση υπεξαίρεσης.
Φταίει ο Ντέμης Νικολαϊδης. Ο κόσμος τον πίστεψε, τον εμπιστεύτηκε. Εκείνος προσπάθησε. Πολύ. Προχώρησε σε κινήσεις ριζοσπαστικές. Εβγαλε στη δημοσιότητα φωτογραφίες οπαδών που δημιουργούσαν επεισόδια. Ηρθε σε ρήξη με τους οργανωμένους. Η ΑΕΚ εκσυγχρονίστηκε, άλλαξε προφίλ, εισήγαγε στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα την μόδα των εισιτηρίων διαρκείας. Ζούσε την δική της περίοδο ευμάρειας. Αφησε, όμως, την προσπάθειά του στη μέση. Εφυγε το 2008 αφήνοντας την ΠΑΕ σε χέρια ανθρώπων άσχετων με το ποδόσφαιρο. Οσο βαρύ κι αν ακούγεται αυτό.
Στις ευθύνες του Ντέμη πρέπει να καταλογιστεί και η απώλεια του μέτρου γύρω στα μισά της θητείας του στην προεδρεία. Τότε που το σχέδιο για σφιχτή οικονομική πολιτική εγκαταλείφθηκε, έγιναν ανοίγματα, ακολούθησαν προβλήματα και ήρθε η τελικά ρήξη στις σχέσεις των μετόχων που οδήγησαν και στην δική του αποχώρηση.
Φταίει ο Νίκος Νοτιάς. Βρέθηκε με αγνές προθέσεις να παίζει (άθελά του) τον ρόλο του μεγαλομετόχου. Κατασκεύασε με εξίσου αγνές προθέσεις το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα. Αφησε, όμως, την επένδυσή του ανυπεράσπιστη. Εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους. Ανεπαρκείς. Οπως ο Νίκος Θανόπουλος που διαδέχτηκε τον Ντέμη Νικολαϊδη στην προεδρεία. Επί των ημερών του Θανόπουλου άρχισε η αποδόμηση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το μπάτζετ εκτοξεύτηκε, το άνοιγμα μεγάλωσε, οι σχέσεις των μετόχων διαλύθηκαν. Στον Νοτιά, επίσης, πρέπει να χρεωθεί η εκ του ασφαλούς αδιαφορία για την επόμενη μέρα. Οχυρωμένος πίσω από την σιγουριά της απόστασης (ζει στη Νέα Υόρκη) αρνήθηκε επανειλημμένα να πάρει θέση ή να βοηθήσει στα προβλήματα της ΑΕΚ. Αδιανόητο.
Φταίει ο Πέτρος Παππάς. Δεν έδειξε την αδιαφορία του Νοτιά, αλλά τον μιμήθηκε στην έλλειψη κριτηρίου. Τοποθέτησε ως άνθρωπό του στην ΠΑΕ τον Σταύρο Αδαμίδη κι εκείνος αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών. Με μόνιμο επιχείρημά του ότι κάλυπτε αμαρτίες των προηγούμενων διοικήσεων (και πιο συγκεκριμένα του Νικολαϊδη) ο Αδαμίδης άφησε την ΑΕΚ σε κατάσταση διάλυσης. Ναι, μείωσε τα έξοδα της ΠΑΕ, αλλά – παρά τη γενναία χρηματοδότηση του Παππά - άφησε τα πάντα απλήρωτα. Το άρθρο 44, τους ποδοσφαιριστές, την εφορία, το ΙΚΑ. Εδειξε πως κύριο μέλημά του ήταν να καλύψει τον άνθρωπο που τον έχρισε πρόεδρο και όχι να φροντίσει για την ΑΕΚ.
Φταίνε οι Supporters. Μια αλτρουιστική, ρομαντική προσπάθεια που κατέληξε να μνημονεύεται μόνο για το ότι άνοιξε δρόμο διαφυγής στον Παππά μέσω της ανάληψης των μετοχών του.
Φταίνε όσοι συνειδητά και για άγνωστο λόγο προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο (από τι άραγε;) με συνεχές κι ανελέητο εμπόριο ελπίδας το οποίο προσβάλλει την νοημοσύνη του απλού κόσμου της ΑΕΚ. Παίζει με τον πόνο του. Πόσους «επενδυτές» να αντέξει κανείς;
Φταίει η one man show διοίκηση Δημητρέλου. Κλήθηκε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, το έκανε σε ικανοποιητικό βαθμό, όταν είδε πως η κατάσταση δεν σώζεται αντί να βγει και να το φωνάξει σε όλους, γαντζώθηκε στην καρέκλα με το παράλογο σκεπτικό «αν φύγω εγώ τι θα γίνει;». Στα δύσκολα, όπως χθες, άφησε την ομάδα μόνη της.
Φταίει και ο κόσμος. Επειδή από ένα σημείο και μετά έγινε αποκαρδιωτικά αδιάφορος και άφησε την φωνακλάδικη παρέα των λίγων, αυτών που τα έσπασαν χθες στο ΟΑΚΑ να επιβάλλει τα «θέλω» της. Επειδή ασχολείται περισσότερο με το να κατηγορήσει τον διπλανό του – στο DNA της ΑΕΚ ο διχασμός – παρά με το να βρει λύσεις.
Φταίνε όλοι αυτοί κι ακόμα περισσότεροι, λοιπόν. Στην ΑΕΚ, άλλωστε, ό,τι κι αν πεις όλο και κάποιος θα βρεθεί να σου πει ότι ξέχασες κάποιον. Τον Μελισσανίδη, τον Μπάγεβιτς, τον αδιάφορο Σκόκο, τον «στημένο» Σάχα, τον Θεό τον ίδιο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα του Δ.Λεβαδέων για συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις Πάσχα


pasliv

Ο Δήμος Λεβαδέων και η Δημοτική Ενότητα Λιβαδειάς καλούν όλους τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα 2013, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, στα τηλέφωνα 6974889171 κα Φανή Παναγιώτου και 22613-50812 κ. Ανδρέας Σταματάκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος από ρύθμιση που «αθωώνει» το φακελάκι

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ρύθμιση που πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία από τη Βουλή και -κατά πολλούς- ανοίγει "παράθυρο" για να γίνει νόμιμο το φακελάκι.


Στην επίμαχη διάταξη, που..ψηφίστηκε στις 6 Μαρτίου, αναφέρεται ότι "δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης".

Η διάταξη ήρθε στη Βουλή μετά από πρόταση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, η οποία ωστόσο προέβλεπε να συμπεριλαμβάνεται η κρίσιμη αναφορά σε χρηματική αξία. Να αναφέρεται, δηλαδή, ότι "δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή 'χωρίς χρηματική αξία' προς έκφραση ευγνωμοσύνης".

Όπως δηλώνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, στόχος του ήταν κρατικοί λειτουργοί να μην διωχθούν ως επίορκοι, μεσούσης της συζητησης για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, για μια απλή κινησης ευγνωμοσύνης, όπως για παράδειγμα μια πρόσκληση σε γεύμα απο ασθενή σε γιατρό.

"Με το μνημόνιο -σημειώνει ο κ. Πανούσης- μπαίνει σε αργία οποιοσδήποτε σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, απλή πειθαρχική δίωξη, δηλαδή μια καταγγελία. Έχουμε από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους σχετικές αναφορές. Κινδυνεύουν δηλαδή όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να βρεθούν σε αργία απλώς γιατί κάποιος τους κατήγγειλε για κάτι".

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, πάντως, διαφωνεί με την απάλειψη της αναφοράς σε χρηματική αξία και δηλώνει ότι έχει ήδη ζητήσει να αποσυρθεί η διάταξη ή να αποκατασταθεί. "Πριν μία εβδομάδα -αναφέρει- έκανα έγγαφο στον υπουργό, πρωτοκολλημένο κανονικά ως βουλευτής, και του ζήτησα ή να την αποσύρει με το επόμενο νομοσχέδιο ή να προσθέσει το 'χωρίς χρηματική αξία' ".

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης εξήγησε γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στη ρύθμιση η αναφορά για τη χρηματική αξία της παροχής, λέγοντας: "Θα μπορούσα να αισθανθώ την ανάγκη να στείλω κάτι στον γιατρό μου, θα μπορούσα, λέω, δεν είπα ότι το έκανα, και αυτό έχει χρηματική αξία. Συνεπώς τι λένε; Θα στείλεις ένα δώρο από ευγνωμοσύνη αλλά χωρίς χρηματική αξία. Παρακαλώ να μου απαντήσετε: Υπάρχει δώρο χωρίς να έχει χρηματική αξία;".

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Ματίνα Παγωνη, η οποία ζήτησε να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη από το νόμο για τη δωροδοκία, επιημαίνοντας ότι δεν τιμά τους γιατρούς. "Η άποψή μας -είπε- είναι ότι εμείς σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους αρρώστους το άρθρο αυτό δεν το δεχόμαστε. Και δεν ζητάμε από κανέναν ευγνωμοσύνη. Αυτή είναι η θέση μας!".

Παντελώς άστοχη χαρακτήρισε τη διάταξη, από το βήμα της εκπομπής, ο αντιεισαγγελέας εφετών Βασίλης Φλωρίδης, ο οποίος τόνισε: "Η λέξη 'ευγνωμοσύνη' να υπάρχει σε ένα κείμενο νομοθετικό; Αντιλαμβάνεστε γιατί μιλάμε; Αυτό ανατρέπει οποιονδήποτε κανόνα χρηστής διοίκησης. Μας πάει πίσω στον ραγιαδισμό, μας πάει πίσω στο ότι σκύβαμε και φιλούσαμε το χέρι κάποιου ανώτερου".
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων συγχαίρει τον νέο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, ο Δήμαρχος Λεβαδέων απέστειλε την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο Γενικό Γραμματέα:
« Αγαπητέ κύριε Γενικέ Γραμματέα,
με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας.
Η εκλογή σας αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για την Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Βοιωτία, καθώς η πολυετής προηγούμενη κομματική σας δράση στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και η βαθειά γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μας παρέχει τη βεβαιότητα ότι θα διεκδικήσετε δυναμικά, όπως πάντα πράττεται, τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην επίλυσή τους.
Συγχαρητήρια και πάλι για την εκλογή σας».         
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σωματείο ΑΜΕΑ Βοιωτίας συμμετέχει στην κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Θήβας



Το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Βοιωτίας καταγγέλλει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας, συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τετάρτης 17 Απριλίου 2013 στις 11.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Θήβας και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να στελεχώσει το Νοσοκομείο έτσι ώστε να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Τα Άτομα με Αναπηρία αυτό το διάστημα βιώνουν μια κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και δεν μπορούν να ανεχτούν τέτοιες συμπεριφορές, που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.
Καλούμε όλο τον κόσμο την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 11.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Θήβας να παραβρεθεί και να δώσει δυναμικό παρόν σε αυτή τη κινητοποίηση.




Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δέκα χειρότερα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα -βίντεο

Τα δέκα χειρότερα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα [βίντεο]


Με αφορμή τον επεισοδιακό αγώνα της ΑΕΚ και του Πανθρακικού ο οποίος δεν τελείωσε ποτέ, ακολουθούν μερικά βίντεο από άλλες «ένδοξες» στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου μερικοί ανεγκέφαλοι αποφάσισαν να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο.
Οι μεγαλύτερες -και όχι μόνο- ομάδες της Ελλάδας, έχουν δοξάσει την χώρα μας με τις επιδόσεις τους στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Οι οπαδοί τους όμως όχι πάντα, καθώς πολλές φορές ο νόμος της ζούγκλας έχει επικρατήσει στα ελληνικά γήπεδα και έχουν εκτυλιχθεί σκηνές απείρου «κάλλους».
Οπως φαίνεται και στα βίντεο που ακολουθούν πολλές φορές έχει κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα ποδοφαιριστών, προπονητών και διαιτητών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολες οι αλλαγές και τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ με μια ματιά

Πρόστιμα φωτιά ακόμα και ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους για όποιον οδηγεί χωρίς δίπλωμα, αλλά και αλλαγές στον τρόπο έκδοσης των αδειών οδήγησης περιλαμβάνει ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα με μία ματιά ο νέος ΚΟΚ φέρνει:
  • Πρόστιμο 200 ευρώ, φυλάκιση έως 1 χρόνο και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για έναν μήνα σε όποιον οδηγεί χωρίς δίπλωμα
  • Πρόστιμο 400 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για έναν μήνα στους επαγγελματίες που οδηγούν χωρίς Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας
  • Πρόστιμο 20 ευρώ για κάθε έγγραφο που απαιτείται να φέρει μαζί του ο οδηγός και δεν το διαθέτει
  • Μείωση κόστους χορήγησης άδειας οδήγησης από 110 σε 90 ευρώ
  • Μείωση κόστους χορήγησης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας από 70 σε 40 ευρώ
  • Από 20 σε 25 ανεβαίνουν οι υποχρεωτικές ώρες μαθημάτων για τους υποψήφιους οδηγούς Παράβολο 10 ευρώ για κάθε επανεξέταση
  • Η χρέωση για την εκτύπωση των άδειας οδήγησης θα είναι 30 ευρώ
  • Σε περίπτωση έκδοσης αντιγράφου λόγω απώλειας ή κλοπής η χρέωση θα είναι 30 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Με βροχερό καιρό ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι φτάνοντας τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα θα είναι αυξημένες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο την ΟΕΒΕ Θήβας




Σας καλούμε να παρευρεθείτε στο  διευρημένο  Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ στις  15 / 4 / 2013  ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στην Θήβα , Δίρκης 20  1ος  όροφος.
ΘΕΜΑΤΑ :
1)   Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας  κ.κ ΓΕΩΡΓΙΟ

2)      -Θρησκευτικός τουρισμός
          -Σχολικός τουρισμός
          -Κοινωνικός τουρισμός

      Σε συνδυασμό με το άνοιγμα του αρχαιολογικού μουσείου της Θήβας

3)   Νοσοκομείο Θήβας
      Ενημέρωση – Απόφαση  για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

4)   Σφαγεία – Φυσικό αέριο – Προαστιακός   (Ποιότητα ζωής – Επιχειρηματικότητα)

5)  Εισηγήσεις - Ανακοινώσεις

                                      ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                            ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ