Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Γάζωσαν με καλάσνικοφ αστυνομικούς στη Μάνδρα Αττικής - Δραπέτες από τα Τρίκαλα βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Ενα περίεργο περιστατικό συνέβη αργά το απόγευμα της Πέμπτης στη Μάνδρα Αττικής με τους επιβάτες ενός λευκού αυτοκινήτου να απαντούν με πυρά στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που τους έκαναν σήμα για να σταματήσουν για έλεγχο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις επιβαίνοντες του λευκού αυτοκινήτου, στο σήμα των ανδρών, έβγαλαν τα καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών.
Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ανταπέδωσαν τα πυρά, ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν. Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. σαρώνουν αυτήν την ώρα την περιοχή για τον εντοπισμό τους, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πολύ πιθανό στο αυτοκίνητο να επιβαίνουν δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.
Από τη συμπλοκή δεν τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διάκριση του Λιβαδείτη Δ. Παπαγεωργίου με δύο φωτογραφίες στο διαγωνισμό της PWS


JIM2356JIM2354

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Γλυφάδα στο FenixHotel τα σεμινάρια και οι διαγωνισμοί που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η εταιρία PWS (photo wedding stories) όπου διακρίθηκε ο Λειβαδίτης φωτογράφος Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου έλαβε την διάκριση για δύο φωτογραφίες στην κατηγορία open στην οποία συμμετείχαν φωτογράφοι με συνολικά 300 φωτογραφίες. 
Τις πέντε ημέρες της εκδήλωσης διεξήχθησαν σεμινάρια φωτογραφίας με τη συμμετοχή φωτογράφων απ΄ όλο τον κόσμο, διαγωνισμοί βίντεο, φωτογραφίας και άλμπουμ ενώ η τελευταία ημέρα περιελάμβανε πρακτική άσκηση.
Το  PWS είναι μια διεθνής εταιρεία που συγκεντρώνει τους καλύτερους φωτογράφους γάμου στον κόσμο προωθώντας την διάδοση της καλής φωτογραφίας και ιδιαίτερα της φωτογραφίας γάμου και πορτραίτου.
Δημιουργήθηκε από φωτογράφους γάμου και συμβάλει στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση στο πλαίσιο της φωτογραφίας για να διαφωτίσει και να εμπνεύσει τα μέλη του .
Μεταξύ άλλων συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση των ικανοτήτων και στον εμπλουτισμό των γνώσεων των μελών του -που κατά κανόνα είναι οι καλύτεροι φωτογράφοι γάμου σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς- μέσα από μια διαδικασία συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταδικάζει την εγκληματική ενέργεια στην Μανωλάδα


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου  Ι. Ανδρεαδάκη  - 321 00  ΛΙΒΑΔΕΙΑ  ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
                    FAX 22610-28344 -  MAIL  : ergkliv@otenet.gr
                               



                                    

     Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταδικάζει την εγκληματική ενέργεια στη Μανωλάδα Ηλείας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αλλοδαπών εργατών επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο, δεδουλευμένα.
 Η ενέργεια αυτή μας θυμίζει την εποχή των τσιφλικάδων που εκτελούσαν τους αγρότες και είχε ως αποτέλεσμα την εξέγερση του Κιλελέρ.
Μας πηγαίνει 100 χρόνια πίσω και δείχνει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με πάρα πολύ άσχημο τρόπο.
Αυτή τη στιγμή η μόνη λύση  είναι,  οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι,  ολόκληρος ο ελληνικός λαός να διεκδικήσει τη χαμένη υπερηφάνεια και αξιοπρέπειά του και τα χαμένα δικαιώματά του που είχε κερδίσει με αίμα.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά μόνο ΑΓΩΝΑΣ.



                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η γυναίκα σύμβολο του μαρτυρίου της Βοστώνης και η οικογενειακή της ιστορία

Η γυναίκα σύμβολο του μαρτυρίου της Βοστώνης και η οικογενειακή της ιστορία

Μία ξανθιά νέα γυναίκα, με ματωμένο πρόσωπο και απορημένο βλέμμα. Είναι η Νικόλ Γκρος, η 31χρονη πρώην κολυμβήτρια, που το πρόσωπό της έκανε το γύρο του κόσμου και έγινε η γυναίκα σύμβολο της τραγωδίας στο μαραθώνιο της Βοστώνης.
Η γυμνάστρια στεκόταν στη γραμμή του τερματισμού, περιμένοντας τη μητέρα της που μετείχε στον αγώνα, όταν έγιναν οι εκρήξεις. Με το βλέμμα της να προδίδει τρόμο αλλά και απορία για το τι είχε συμβεί, προσπαθούσε να σηκωθεί από μία λίμνη αίματος, με τα ρούχα της σκισμένα και έχοντας πολλά τραύματα στα πόδια, όταν την εντόπισε ο φωτογράφος που την έκανε διάσημη.

Η φωτογραφία της δημοσιεύτηκε τόσες πολλές φορές – έγινε και πρωτοσέλιδο στην Daily News – που η οικογένεια με ανακοίνωσή της έκανε παράκληση στα ΜΜΕ να περιορίσουν τη χρήση της, καθώς για εκείνους είναι μία οδυνηρή εικόνα.

Άλλωστε, η Νικόλ Γκρος που υπέστη πολλαπλά κατάγματα στα πόδια, δεν είναι ο μόνος άνθρωπος για τον οποίο ανησυχούν. Η 29χρονη αδερφή της, Έρικα Μπράνοκ, η οποία στεκόταν δίπλα της επίσης τραυματίστηκε σοβαρά και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν μερικώς το πόδι της.
Πιο τυχερός στάθηκε ο σύζυγος της Νικόλ, Μάικλ, που «γλίτωσε» με ελαφριά εγκαύματα. Η μητέρα των δύο γυναικών, Κάρολ Ντάουνινγκ, δεν κινδύνευσε καθώς τη στιγμή του μακελειού δεν είχε τερματίσει ακόμη. Τα τελευταία 24ωρα μετακινείται συνεχώς ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία που βρίσκονται οι κόρες της, οι οποίες έχουν υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Bοιωτία:Έκλεβαν καλώδια χαλκού από αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κλοπή καλωδίων χαλκού από αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στη περιοχή Προσήλιο Βοιωτίας
Οι δράστες αφαίρεσαν -200- μέτρα χάλκινων καλωδίων βάρους περίπου -300- κιλών, ενώ η συνολική ζημιά που προξένησαν στις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου ανέρχεται στις 10.000 ευρώ
Κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων που χρησιμοποίησαν για την κοπή των καλωδίων και την διάνοιξη δαπέδου και τοίχων, όπως βαριοπούλα, σκεπάρνι, φτυάρι, μεταλλικός κόφτης και φαλτσέτες
Συνελήφθησαν, προχθές (16-04-2013) το μεσημέρι στη περιοχή Προσήλιο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 22 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και φθορών σε αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ, που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή.
Ειδικότερα προχθές το μεσημέρι, το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς ενημερώθηκε σχετικά με άγνωστο αριθμό δραστών που εκείνη την ώρα είχαν παραβιάσει τις εγκαταστάσεις ανενεργού αντλιοστασίου στη περιοχή Προσήλιο Βοιωτίας και προέβαιναν στη κλοπή και φθορά κεφαλαιουχικού εξοπλισμού από το εσωτερικό του.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά από έρευνες εντοπίστηκαν, κρυμμένοι μέσα στο αντλιοστάσιο, οι δύο δράστες και συνελήφθησαν. Όπως διαπιστώθηκε είχαν ήδη προβεί στην πρόκληση εκτεταμένων φθορών και στην αφαίρεση (100) περίπου μέτρων καλωδίων χαλκού, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον στον χώρο της κλοπής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και συγκεκριμένα:
  • Μία (1) βαριοπούλα και ένα (1) σκεπάρνι.
  • Ένα (1) φτυάρι και ένας (1) μεταλλικός κόφτης.
  • Πέντε (5) φαλτσέτες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες σε προγενέστερο χρόνο είχαν αφαιρέσει από το αντλιοστάσιο που ανήκει στην ΕΥΔΑΠ, ακόμη (100) μέτρα καλωδίων χαλκού, ενώ η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με εκπρόσωπο της επιχείρησης, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (10.000) περίπου ευρώ.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς .
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Καθαρισμός οικοπέδων για πρόληψη πυρκαγιών



Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από 01-05-2013, οι ιδιοκτήτες νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση –καθαρισμό καθώς και την απομάκρυνση της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών , σκουπιδιών κλπ, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος με βάση τη σχετική Νομοθεσία ( υπ. αρ. 4/12 Πυροσβεστική Διάταξη και Ν. 3852/10 άρθρο 94, παρ.26 « Καλλικράτης»), επιβάλλει πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, και ο καθαρισμός γίνεται αυτεπάγγελτα από το Δήμο με χρέωση των ιδιοκτητών. Υπόψη ότι το προσωπικό του Δήμου λόγω της μεγάλης έκτασης δεν επαρκεί και για τον καθαρισμό, θα χρησιμοποιηθεί εφόσον απαιτηθεί , εξωτερικός συνεργάτης, όπου το κόστος καθαρισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερο.
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Δενδροφύτευση και καθαρισμός στην Ξηρόβρυση Θεσπιών


Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ -ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δεν…καταδέχτηκαν  να παραβρεθούν οι  κυβερνητικοί βουλευτές Μπασιάκος,Καράμπελας,Κουτσούμπας,στο συλλαλήτήριο για την υποβάθμηση  του Νοσοκομείου Θήβας,αντίθετα το  παρών έδωσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.  Άραγε τι καλύτερο είχαν να κάνουν.....να ψηφίσουν μήπως κανένα ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ μέτρο,να κλείσουν με την ψήφο τους  κανένα Πανεπιστήμιο;;; Το πάθημα των προηγούμενων βουλευτών μας δεν έγινε μάθημα για τους νυν,η Βοιωτία δεν ξεχνά
Τιμωρεί!!!


Αλλά και χωρίς αυτούς ο κόσμος μίλησε, τα πανό πολλά από κάθε Σύλλογο, από κάθε σχολείο.
Έντονη η ομιλία του κ.Γεωργίου δήμαρχου Τανάγρας. Αγανακτισμένοι όλοι οι Δήμαρχοι της Βοιωτίας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, τον φόβο τους ότι κάθε μέρα θα είναι και χειρότερα.
Επίσης μία από τις πιο "θυελώδες" παρουσία ήταν του κ. Δελαβέκουρα, δωρητή του οικοπέδου του Νοσοκομείου.
Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των Θηβαίων και απεύθυναν χαιρετισμό  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο Βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, οι Δήμαρχοι Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου και Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων Γιώργος Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος Αλιάρτου Δημήτρης Ξυδώνας, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας Φιλιώ Πρωτόπαπα, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Γ.Ν. Θήβας Παναγιώτης Παπαπέτρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας Γιώργος Ζελιλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δημήτρης Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Θήβας Χρήστος Χαρατσής, ο πρώην αναπληρωτής διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Θήβας-Λιβαδειάς Νίκος Σβίγγος, ο δωρητής του οικοπέδου του Γ.Ν. Τάσος Δελαβέκουρας και ο Αντώνης Τουλουμάκος ως εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής.
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας και ειδικότερα το νοσοκομείο Θήβας μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την επίθεση στη Μανωλάδα: Στο έδαφος δεκάδες τραυματίες

Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την επίθεση στη Μανωλάδα: Στο έδαφος δεκάδες τραυματίες [βίντεο]Οι πρώτες εικόνες από τον πανζουρλισμό που επικράτησε στα χωράφια της Μανωλάδας όπου τραυματίστηκαν 28 μετανάστες μεταφέρει βίντεο που κατέγραψε ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Κώστας Ονισένκο.
To βίντεο έχει τραβηχτεί αμέσως μετά τους πυροβολισμούς των τριών επιστατών κατά των καλλιεργητών από το Μπαγκλαντές που δούλευαν στην συγκομιδή φράουλας και ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους. Την ώρα της λήψης, δεκάδες εργάτες κείτονται τραυματισμένοι στο έδαφος ενώ επικρατεί κυριολεκτικά πανδαιμόνιο από τους ίδιους και τους οικείους τους που έχουν σπεύσει στην περιοχή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα αχρηστευτεί στα χέρια τους το κινητό που σου έκλεψαν; ΜΑΘΕ ΠΩΣ…

Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί
τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό… να καταναλώνει….
Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το serial number του κινητού σου.

Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου. Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώστου αυτό τον αριθμό.

Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM. Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών είναι κάτι το τελείως άχρηστο.

























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας κ.Καραποστόλης στην Αλίαρτο


Basilis Karapostolis
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – συγγραφέας κ. Καραποστόλης Βασίλης, θα μιλήσει το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Αλιάρτου με το διαχρονικά επίκαιρο θέμα: «Το πρόβλημα της ιδιοτέλειας* στην Ελλάδα».   
                      
Με τιμή
   Ο Πρόεδρος της  Ε.Β.Μ.                          Ο Δήμαρχος Αλιάρτου
    Νικόλαος  Κόλλιας                                  Γεώργιος  Ντασιώτης

Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη)
Ε. Β. Μ: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κον.Καρβούνη)
         


   *(η νοσηρή προσκόλληση στο προσωπικό  συμφέρον).
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπαλάκι οι ευθύνες για το πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά (video)



Στους κυβερνητικούς βουλευτές επέρριψε την ευθύνη της κατάργησης του πανεπιστημιακού τμήματος της Λιβαδειάς ο Νίκος Παπαγγελής καθώς δεν αντιμετώπισαν ως μείζον πολιτικό θέμα ένα σχέδιο που ήταν μνημονιακή επιταγή.
Η αντιπολίτευση με την σειρά της απέδωσε μερίδιο ευθυνών και στη δημοτική αρχή κατηγορώντας την για παραγοντισμό και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που απέτυχαν.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ από τις απανωτές τραγωδίες στο Καρπενήσι. Δυο νεκροί και ένας ακρωτηριασμένος πατέρας 3 παιδιών


Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία του Καρπενησίου από τον τραγικό θάνατο του 52χρονου δασοφύλακα Β.Π που βρέθηκε νεκρός στην περιοχή "Κράβαρη" του Τυμφρηστού, προφανώς από κλωνάρι δέντρου που ο ίδιος είχε κόψει.
Ο άτυχος υπάλληλος πατέρας 3 παιδιών, βρέθηκε νεκρός από δυο κατοίκους του Τυμφρηστού που περπατούσαν στο δάσος το μεσημέρι της Τετάρτης.
Επίσης την ίδια ώρα στο χωράφι του στην Μεσοχώρα Καρπενησίου, ο 50χρονος οικοδόμος  Η.Τ πατέρας 3 παιδιών τραυματίστηκε από φρέζα, την ώρα που εκτελούσε γεωργικές εργασίες. Στο συμβάν έσπευσαν και πυροσβέστες που προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τον 50χρονο, του οποίου το πόδι ακρωτηριάστηκε. 
Τα συμβάντα δεν είχαν τέλος για την ΠΥ Καρπενησίου χθές, όταν στις 10.30 το βράδυ έσπευσαν σε πυρκαγιά σε κατοικία πάνω από το πρώην ΚΤΕΛ. Τους καπνούς είδε ο ιδιοκτήτης που επέστρεφε στο σπίτι του και ανησύχησε για τον πατέρα του που ήταν μέσα. Τελικά βρήκαν τον ηλικιωμένο σε λιπόθυμη κατάσταση στο μπάνιο που κρύφτηκε για να σωθεί από τις φλόγες. Πριν όμως, είχε προσπάθήσει να σβήσει την φωτιά και κόλλησε στα χέρια του το καμμένο τραπεζομάντηλο με αποτέλεσμα να  προκληθούν εγκαύματα στα χέρια του. Τελικά ο ηλικιωμένος εξέπνευσε στις 11 το πρωί της Πέμπτης, σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η φωτιά προήλθε από την ηλεκτρική κουζίνα.Έρευνες για τα αίτια, διεξάγει το Προανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου.lamiastar
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα-Μεγάλη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα Καμένα Βούρλα το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας



Σας προσκαλούμε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη νέα Προγραμματική περίοδο 2014-2020, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 και ώρα 09:30, στα Καμένα Βούρλα, στο ξενοδοχείο Galini Wellness Spa & Resort.
Το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και ο φάκελος του συνεδρίου θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (www.stereaellada.gr). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής σας, παρακαλείσθε, όπως συμπληρώσετε και μας αποστείλετε το συνημμένο δελτίο συμμετοχής μέχρι τις 20 Απριλίου 2013 στο fax: 22310-52864. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στo τηλ: 2231350900 ή με email στο: stereaellada@mou.gr. Η ενεργητική συμμετοχή σας θα συμβάλει στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ματωμένες αφίσες κάνουν το γύρο του κόσμου καλώντας σε διεθνές μποϊκοτάζ στις φράουλες Μανωλάδας

Ματωμένες αφίσες κάνουν το γύρο του κόσμου καλώντας σε διεθνές μποϊκοτάζ στις φράουλες Μανωλάδας [εικόνα]

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, η οργή που ξεχειλίζει για όσα έγιναν στη Μανωλάδα, οδήγησαν ακόμη και στη δημιουργία αφισών που καλούν σε μποϊτοτάζ στις φράουλες της περιοχής. Μάλιστα ένα από αυτά έχει και αγγλικό εκτενές κείμενο.
Λιτή αλλά με δυνατή εικόνα είναι η πρώτη αφίσα.


Η επόμενη αφίσα ενημερώνει για όσα έγιναν στη Μανωλάδα, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στην κυβέρνηση αλλά και στη Χρυσή Αυγή που την παρουσιάζει να εμπλέκεται στην επίθεση εναντίον των μεταναστών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με ισχυρούς βόρειους ανέμους και τοπικές βροχές από το μεσημέρι

Συννεφιασμένος αλλά αίθριος προβλέπεται ο καιρός
, αφού σήμερα Πέμπτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλη τη χώρα ενώ προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά από το μεσημέρι και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το μεσημέρι πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 2 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους πρόσκαιρα αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο σοκ στις ΗΠΑ -Εκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας -70 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες -βίντεο

Νέο σοκ στις ΗΠΑ -Εκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας -70 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες [βίντεο]

Την ώρα που στις ΗΠΑ προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, μία νέα τραγωδία χτύπησε αυτή τη φορά στο Τέξας.
Στο αέρα τινάχτηκε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας των ΗΠΑ στις 7:50 μ.μ. τοπική ώρα (0050 GMT της Πέμπτης) στο εργοστάσιο West Fertilizer Plant το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό υπάρχουν 70 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.
Στην περιοχή κοντά στο Γουάκο του Τέξας που βρίσκεται το εργοστάσιο επικρατεί πανικός και όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX, που επικαλείται το διευθυντή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Γουεστ, βορείως του Γουάκο, Τζορτζ Σμιθ ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.
Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας τόνισε ότι η αιτία είναι άγνωστη προς το παρόν, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν πυρκαγιές σε γειτονικά κτίρια.
Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και για προληπτικούς λόγους εκκενώνεται και η γειτονική πόλη Γουέστ.



Διαβάστε Περισσότερα »

''Πασχαλινό Εργαστήρι''-Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς-

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια είναι τα φωτοβολταϊκά που σώζονται.

Το νομοσχέδιο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ παγώνει κάθε διαδικασία σύνδεσης για νέα φωτοβολταϊκά ως το τέλος του 2013, ωστόσο, 1.000 με 1.200 MW ....“σώζονται” από την αναστολή.


Συγκεκριμένα, του νομοσχεδίου εξαιρούνται εκείνα  για τα οποία έχουν... υπογραφεί συμβάσεις σύνδεσης με τη ΔΕΗ ή συμβάσεις πώλησης με ΛΑΓΗΕ ή ΔΕΔΔΗΕ. Αυτά είναι και τα μόνα έργα που μπορούν να υλοποιηθούν απρόσκοπτα και δεν επηρεάζονται από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου. Αντίθετα “παγώνουν” μέχρι νεωτέρας γύρω στα 3.800- 4.000 MW από το σύνολο των 5.000 MW φωτοβολταϊκών σχεδίων που έχουν πάρει άδειες από τη ΡΑΕ ή όρους σύνδεσης από τη ΔΕΗ και δεν έχουν υλοποιηθεί.

Οι ταρίφες τις οποίες θα κλειδώσουν τα «τυχερά» έργα συνολικής ισχύος 1.000-1.200 MW θα είναι εκείνες που θα ισχύουν κατά τη στιγμή της ηλέκτρισής τους. Με δεδομένο ότι το ΥΠΕΚΑ ετοιμάζει και αλλαγή στις ταρίφες, οι επενδυτές αυτής της κατηγορίας έχουν και το ανάλογο ρίσκο. Δεν μπορούν δηλαδή να γνωρίζουν με ποια τιμή θα πληρωθούν. Υπάρχει ωστόσο η πρόσφατη γνωμοδότηση της ΡΑΕ (τα βασικά στοιχεία της οποίας έχει αποκαλύψει το Εnergypress) που δίνει ένα βασικό προσανατολισμό.

Ποιους επομένως αφορά η αναστολή; Όσους είχαν πάρει άδεια από τη ΡΑΕ ή όρους σύνδεσης από τη ΔΕΗ πριν την απαγόρευση εξέτασης νέων αιτημάτων που επήλθε τον Αύγουστο του 2012, και οι οποίοι δεν έχουν ακόμη προσέλθει να πληρώσουν για να υπογράψουν τη σύμβαση με τη ΔΕΗ ή τη σύμβαση πώλησης με ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ. Αυτοί είχαν μέχρι τώρα περιθώριο 3 έτη. Με το νομοσχέδιο παγώνει κάθε διαδικασία μέχρι και το τέλος του 2013, ενώ παραμένει άγνωστο το τι ακριβώς θα γίνει στη συνέχεια.

12 ερωταπαντήσεις για τα βασικά σημεία του ν/σχεδίου…

Σχετικά με τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου το “Energypress” ετοίμασε 12 ερωταπαντήσεις για να γίνουν πιο κατανοητές οι αλλαγές.

1. Ποιοι εξαιρούνται της αναστολής; Τα οικιακά φωτοβολταικά, και οι αυτοπαραγωγοί. Ότι όμως περισσεύει από τη δική τους κατανάλωσης δεν θα μπορούν να το πωλούν όπως κάνουν σήμερα, αλλά θα απορροφάται στο σύστημα δωρεάν.

2. Αυξάνεται η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου για κάποιες κατηγορίες φωτοβολταϊκών ; Ναι. Καθορίζεται στο 40% η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου για φωτοβολταϊκά με κλειδωμένες ταρίφες πριν την 31η Ιανουαρίου του 2012 και τα οποία τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την έναρξη ισχύος του μεσοπρόθεσμου (Νοέμβριος 2012) με το οποίο και θεσπίστηκε το μέτρο. Καθορίζεται επίσης στο 37% για όσα είχαν κλειδώσει ταρίφα μετά την 31η Ιανουαρίου του 2012 και τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την έναρξη ισχύος του νόμου.

3. Σε τι ύψος προσδιορίζεται η εγγυητική επιστολή ; Μειώνεται κατά 50% περίπου από τα αρχικά νούμερα, και καθορίζεται από 10.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ/ MW. Το μέτρο ξεκινάει από την 1/5/2014, και όχι άμεσα όπως το αρχικό κείμενο του περασμένου Δεκεμβρίου.

4. Διατηρούνται τα τέσσερα κλιμάκια ; Φυσικά. Το ύψος της εγγυητικής επιστολής ορίζεται, ανά μονάδα ονομαστικής ισχύος του αιτήματος σε μεγαβάτ (MW), σε 60.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος έως και 1 MW, μειούμενου αναλογικά για ισχύ μικρότερη του 1 MW, σε 30.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος από 1 MW έως και 10 MW, σε 20.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος από 10 MW ως και 100 MW και 10.000 για το τμήμα της ισχύος πάνω από 100 MW.

5. Μπορεί να επιστραφεί σε κάποιον η εγγυητική επιστολή που κατέβαλε; Βέβαια. Εγγυητικές επιστολές που προσκομίστηκαν πριν από την υπογραφή συμβάσεων σύνδεσης για φωτοβολταϊκά επιστρέφονται μετά από υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου επενδυτή προς τον αρμόδιο διαχειριστή ότι δεν θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σταθμού. Η δήλωση πρέπει να υποβληθεί το πολύ εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.

6. Με την υποβολή της δήλωσης λύνονται οι σχετικές συμβάσεις πώλησης και σύνδεσης του σταθμού στο δίκτυο ; Ναι, συμπεριλαμβανομένου και του δικτύου των μη διασυνδεδεμένων Νησιών ή το σύστημα.

7. Τι ισχύει για το τέλος διακράτησης; Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, αν τρία χρόνια μετά τη λήψη της άδειας ο επενδυτής δεν είχε ακόμη εκτελέσει το έργο, τότε θα επιβαρύνονταν με ετήσιο τέλος διακράτησης ύψους 1.500 ευρώ ανά μεγαβάτ, υποχρέωση μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Πλέον το ετήσιο τέλος διακράτησης μειώνεται στα 1.000 ευρώ /MW.

8. Τι προβλέπεται για τα μεγάλα υδροηλεκτρικά; Εξαιρούνται της υποβολής τόσο εγγυητικής επιστολής όσο και τέλους διακράτησης. Κι αυτό γιατί τα μεγάλα υδροηλεκτρικά δεν επιδοτούνται με εγγυημένη τιμή.

9. Εισπράττουν ένα είδος “μπόνους” στο λογαριασμό τους όσα νοικοκυριά κατοικούν σε περιοχές με ΑΠΕ ; Ακόμη όχι, παρ’ ότι εδώ και χρόνια έχει ψηφιστεί σχετική διάταξη. Αιτία ότι δεν είχε καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει ο επιμερισμός. Στο εξής, θα πιστώνονται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού όσων οικιακών καταναλωτών διαμένουν σε περιοχές με ΑΠΕ, τα ποσά που αντιστοιχούν στην εισφορά 1% από την προ ΦΠΑ τιμή πώλησης της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

10. Μπορεί να καθορίζει ο εκάστοτε υπουργός ΠΕΚΑ τις ταρίφες από μόνος του ; Ναι, πλέον δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό ΠΕΚΑ να καθορίζει τις τιμές αποζημίωσης της ενέργειας για νεοεισερχόμενους σταθμούς κάθε τεχνολογίας ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ με υπουργική απόφαση. Σήμερα για να αναπροσαρμοστεί η εγγυημένη τιμή κάποιας τεχνολογίας, πρέπει να κατατεθεί σχετικός νόμος στη Βουλή, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα.

11. Τι προβλέπεται για τις γαίες υψηλής παραγωγικότητας ; Με νέα ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα κατασκευής έργων διασύνδεσης σε τέτοιες γαίες.

12. Υπάρχει πρόβλεψη για τις μικρές ανεμογεννήτριες ; Ναι, καθιερώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις μέσα από ένα νέο ειδικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα αφορά εγκατάσταση μικρών ανεμογεννητριών για σταθμούς συνολικής ισχύος μέχρι 50 kW σε γήπεδα, οικόπεδα και κτιριακές εγκαταστάσεις, που εγχέουν ενέργεια στο δίκτυο διανομής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία για το Άγιο Μύρο στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

"Φωτιά"σε εργοστάσιο στη Θήβα..Βίντεο


Σήμερα 17 Απριλιου πραγματοποιήθηκε άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Θήβας στο εργοστάσιο Πλαστικά καλώδια το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από την Θήβα. Έλαβαν μέρος δύο πυροσβεστικά οχήματα και αρκετοί άντρες της πυροσβεσικής υπηρεσίας καθώς και μία γυναίκα εθελόντρια. Η άσκηση άρχισε περίπου στις 9 και μισή το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα αργότερα. Επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θήβας ο διοικητής κ.Οικονόμου.
Τα αποτελέσματα της άσκησης ήταν απόλυτα ικανοποιητικά όπως μας είπε στη δήλωσή του και ο κ.Οικονόμου. Παρακολουθήστε την άσκηση από το φακό του viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Το αρχαιότερο γραπτό κείμενο κανόνων ενός παιχνιδιού, γραμμένο στην... Ελληνική γλώσσα!!!

Το αρχαιότερο γραπτό κείμενο κανόνων ενός παιχνιδιού, γραμμένο στηνΕλληνική γλώσσα
«Στάσου δίπλα στον αντίπαλο και με το δεξί χέρι, κάνε κεφαλοκλείδωμα και χτύπα»! «Στάσου στην πλευρά του, κάνε επίθεση ...με το πόδι και χτύπα»! Πρόκειται βεβαίως για οδηγίες πάλης, μόνον που δεν είναι σημερινές αλλά προέρχονται από τον 1ο ή 2ο μ. Χ. αιώνα.

Γραμμένες στα ελληνικά σε ένα κομμάτι παπύρου που διασώθηκε μέσα στους αιώνες συνιστούν το αρχαιότερο γραπτό κείμενο κανόνων ενός παιχνιδιού, το οποίο παρ’ ότι δεν αναφέρεται συγκεκριμένα ότι πρόκειται για την πάλη, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο. Το κείμενο
έγινε γνωστό πρόσφατα, όταν αντίγραφό του παρουσιάστηκε στην Εθνική Αίθουσα Τιμών Πάλης στο Στίλγουοτερ της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ, σε μια εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Ο πάπυρος, που έχει μήκος περί τα 45,5 εκατοστά βρίσκεται στοΠανεπιστήμιο Κολούμπια, το οποίο είναι διάσημο και για την ομάδα πάλης του (!) αλλά είχε ανακαλυφθεί πριν από 130 χρόνια στο Κάϊρο από δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Στην Αμερική έφθασε το 1907 μαζί με πολλούς άλλους παπύρους αλλά τελικά μόλις πρόσφατα μελετήθηκε από τον ιστορικό, ειδικευμένο και στην πυγμαχία Ντον Σεϋένγκα.

«Οι οδηγίες αυτές βοηθούν την πάλη ως άθλημα», δήλωσε μάλιστα ο ίδιος, που είναι άλλωστε πεπεισμένος ότι πρόκειται για το αρχαιότερο! Εξάλλου αρχαία κείμενα κανόνων για άλλα αθλήματα που να χρονολογούνται τόσο πρώιμα δεν έχουν σωθεί. Πόσο μάλλον που κατά τον επαγγελματία του αθλήματος Λι Ροϊ Σμιθ,οι κανόνες που καταγράφονται στον πάπυρο ισχύουν ως σήμερα.






























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Πήγαν να ξυπνήσουν το παιδί τους και το βρήκαν…νεκρό!

Οι γονείς που βρήκαν τον 28χρονο γιο τους νεκρό, ανησύχησαν επειδή το παιδί τους είχε αργήσει να σηκωθεί.Μπήκαν στο δωμάτιο και οι φωνές τους ξεσήκωσαν τη γειτονία Όλα έγιναν στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται στο Μαντούδι της Εύβοιας. Λίγο μετά...
τις 22.00 το βράδυ, οι γονείς καληνύχτησαν το παιδί τους και το είδαν να μπαίνει στο δωμάτιό του για να κοιμηθεί.
Το πρωί πρώτος σηκώθηκε ο πατέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του evianews.com, όταν η ώρα πήγε 08.00 ξύπνησε και η μάνα που είναι το παιδί της.
Πολύ γρήγορα οι γονείς μπήκαν στο δωμάτιο και τότε εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές που ξεσήκωσαν όλη τη γειτονιά.
Οι γονείς προσπαθούσαν να τον ξυπνήσουν αλλά μάταια.
Το άτυχο παλικάρι δεν είχε σφυγμούς.
Αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας Μαντουδίου.
Οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Από την αστυνομία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία και νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα πλήρη αίτια του θανάτου του.
e-volos

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση με μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας στο θεάρεστο έργο της, την ενημέρωση για το υποστηρικτικό και κοινωνικό έργο που συντελείται στην Βοιωτική Εκκλησία αλλά και τη διεύρυνση της προσπάθειας αυτής.
Γι’ αυτό Σας προσκαλεί την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ στο κέντρο  RODON PALACE (8o χλμ. Λιβαδειάς – Ορχομενού).
Θα συμμετέχει η ορχήστρα - χορωδία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών και το χορευτικό Πετριλιωτών Σχηματαρίου.


Τιμή εισόδου 5 ευρώ (περιλαμβάνεται τσάι  και σαρακοστιανά εδέσματα).

Μετ’ ευχών και αγάπης

Ο Μητροπολίτης
Ο Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Μοναχός με καταθέσεις 500.000 ευρώ!...

Είναι πολλά τα λεφτά...

Την περίπτωση ενός μοναχού που φέρεται να έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ στο όνομά του ερευνά το ΣΔΟΕ ύστερα από σχετικές καταγγελίες που δέχθηκε.

Οπως...
αναφέρει το Trikalavoice τα ποσά το ποσό των 500.000 ευρώ δικαιολογείται από τα εμβάσματα και τις δωρεές των πιστών, τόσο του εσωτερικού, όσο και κυρίως ισχυρών Ελλήνων της ομογένειας του εξωτερικού.

Το ζήτημα που φαίνεται να προκύπτει με τον συγκεκριμένο μοναχό έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά δεν ήταν περασμένα στο όνομα της Μονής, αλλά στον προσωπικό λογαριασμό του μοναχού...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ