Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης της πλατείας Νεοχωρίου!!!



Με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών περιμένουμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ 
ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ 
ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ  ΣΑΣ 

Καλή Ανάσταση!!!


Ηταν κάποτε γκαζόν

ΕΔΩ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ





Aυτόματος ποτισμός


Μεσίστια  η Σημαία μας- Βαρύ το πένθος




Τα πλακάκια της πλατείας "ανέβηκαν"στα παγκάκια

Διαβάστε Περισσότερα »

Πραγματικότητα το Γραφείο Περιβάλλοντος στα Οινόφυτα!


Μετά τις πολλές υποσχέσεις και διαβουλεύσεις του Δήμου με το ΥΠΕΚΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Ευάγγελος Γεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Οινοφύτων - Δερβενοχωρίων κ. Αθ. Αικατερίνης, υποδέχτηκαν στα Οινόφυτα την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, που ήλθαν να εγκατασταθούν στις εγκαταστάσεις που τους παραχωρεί ο Δήμος και συγκεκριμένα στο κτίριο "Δημοσθένης Λιάπης".

Το κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ αποτελούσαν οι: Μωυσής Κουρουζίδης, Ειδικός Γραμματέας επιθεώρησης περιβάλλοντος& ενεργειας, Δρ Παναγιώτης Μέρκος , Γενικός επιθεωρητής περιβάλλοντος, χημικός μηχανικός, Ρωμανάς Παναγιώτης τομεάρχης στο γραφείο των επιθεωρητών περιβάλλοντος, Γλύπτη Ελένη Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος και Πουλή Σταυρούλα ΥΠΕΚΑ.anparatiritis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γραφεία συνοικεσίων: Η μεγάλη επιστροφή της θείας απ’ το Σικάγο

Δεν είναι ταμπού πια τα γραφεία συνοικεσίων. Μια έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πολλά γραφεία, διαπιστώνει ότι ενώ παλαιότερα το 100% της πελατείας αποτελούσαν χήροι και διαζευγμένοι, τα τελευταία χρόνια ένα πολύ υψηλό ποσοστό, πάνω από 60%, είναι ελεύθεροι, που έρχονται για τον πρώτο τους γάμο ή την πρώτη τους συμβίωση.
«Νέα γυναίκα, μόνη, νέος άνδρας, μόνος, ψάχνει...». Μπορεί η τεχνολογία να έχει εξελιχθεί, μπορεί οι γνωριμίες να γίνονται πια (και) online, η δομή αυτή όμως δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά εδώ και πολλές δεκαετίες. Και αν μια γυναίκα, ή αντίστοιχα ένας άνδρας, ψάχνουν μόνοι στους σκοτεινούς διαδρόμους του διαδικτύου, τι τους εμποδίζει να το κάνουν και σε ένα γραφείο συνοικεσίων, που μετρά τις «επιτυχίες» του σε ρεκόρ που καταρρίπτονται κάθε χρόνο, και την ιστορία του σε δεκαετίες;
Απολύτως τίποτα, απαντούν ομόφωνα οι ιδιοκτήτες των γραφείων συνοικεσίων, που βλέπουν την πελατεία τους να αυξάνεται, τα ταμπού να καταρρίπτονται και τον μέσο όρο της ηλικίας των ενδιαφερομένων να πέφτει. Δεν μας πιστεύετε; Θα τους αφήσουμε να σας τα πουν εκείνοι, όπως γράφουν στο ενδιαφέρον άρθρο τους στο In2life η Ηρώ Κουνάδη και ο Νικόλας Γεωργιακώδης.
«Τα γραφεία συνοικεσίων δεν είναι πια ταμπού»
«Το παράδοξο είναι ότι παρ' όλη την κρίση σε όλα τα άλλα επαγγέλματα, στα γραφεία συνοικεσίων παρατηρούμε μια σχετική αύξηση» λέει στο in2life ο Γιώργος Πάππας, ιδιοκτήτης του ομώνυμου Γραφείου Συνοικεσίων που λειτουργεί από το 1939 στο Κολωνάκι, και Πρόεδρος των Γραφείων Συνοικεσίων Ελλάδος. «Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Κατ' αρχάς, είναι γνωστό ότι στις κρίσεις, και γενικότερα όταν συμβαίνουν πράγματα που ταράζουν τον κόσμο, οι άνθρωποι ενστικτωδώς σκεφτόμαστε ως λύση τη συντροφικότητα, το να μην είμαστε μόνοι.
»Ένας δεύτερος λόγος είναι τα οικονομικά προβλήματα. Κανείς δεν θέλει να χαλάει τα λεφτά του σε άκυρες και άσκοπες συναντήσεις. Κι έπειτα, ο καθένας σκέφτεται ότι με δύο το καράβι θα πάει καλύτερα –ακόμα και σε περίπτωση συμβίωσης, τα οικονομικά μοιράζονται.
»Επίσης, ενώ στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλά sites γνωριμιών, Facebook κλπ, στην πορεία των πραγμάτων διαπιστώνει κανείς ότι όλα αυτά είναι ανεξέλεγκτα. Δεν ελέγχονται από κανέναν, όπως είναι το γραφείο μας, που θα πάρουμε την ταυτότητα του άλλου, θα γνωρίζουμε τα πραγματικά του στοιχεία, θα έχουμε προσωπική άποψη. Στο διαδίκτυο, θα το βλέπετε κι εσείς καθημερινά, μπορεί να λέει η άλλη «είμαι κούκλα» και να γράφει μια γιαγιά. Χάνεται, λοιπόν, η εμπιστοσύνη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις απο την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


                                                           

H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων για τη Φωτογραφία τον Μάιο 2013 με σειρά εκθέσεων και διαλέξεων για τη Φωτογραφία στον χώρο του Νερόμυλου και στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας, στη Λιβαδειά. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1.    Ομαδική έκθεση φωτογραφίας των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς με θέμα "Μοναξιά" στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων  του Δήμου Λεβαδέων για το Πάσχα. Διάρκεια έκθεσης: 03/05/13 έως 06/05/13.

2.    Διάλεξη με θέμα «Κοινωνική φωτογραφία, μια προσωπική μαρτυρία» του Φωτογράφου, Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Γιώργου Κατσάγγελου το Σάββατο 11/05/13 και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης του φωτογράφου με τίτλο «Η αθέατη πλευρά» στο ισόγειο του Νερόμυλου. Διάρκεια έκθεσης: 11/05/13 έως 17/05/13.

3.    Ατομική Έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Κοψαχείλη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 18/05/13 και ώρα 19.00 στο ισόγειο του Νερόμυλου, ενώ την Κυριακή 19/05/13 και ώρα 11.00 στον ίδιο χώρο ο φωτογράφος θα παρουσιάσει το έργο του και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την επιμέλεια μίας έκθεσης φωτογραφίας.

4.     Εκδήλωση με τίτλο «Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος». Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25/05/13  και ώρα 19.00 ημερίδα σχετική με τον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη Ανδρέα Εμπειρίκο, τον Υπερρεαλισμό και τη Φωτογραφία, όπου θα συμμετέχουν με εισηγήσεις οι: Σταύρος Πετσόπουλος Εκδότης εκδόσεων ΑΓΡΑ,  Δημήτρης Καλοκύρης Συγγραφέας - πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων και Λεωνίδας  Εμπειρίκος Ιστορικός. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών του Ανδρέα Εμπειρίκου. Διάρκεια έκθεσης: 25/05/13 έως 30/05/13.

Είσοδος ελεύθερη. Ώρες επισκέψεως εκθέσεων:  6:30μ.μ.  – 9.30μ.μ.

Χορηγοί: Δήμος Λεβαδέων, Επιμελητήριο Βοιωτίας, Σανιδάς Ε.Ε

Οργάνωση :

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγοί επικοινωνίας:
www.siriosfm.gr  www.orchomenos-press.blogspot.gr
fmag - photography fan/magazinehttp://www.fmag.gr/ - E-mall: info@fmag.gr

Για το Δ. Σ.    Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                      Η   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
  Ιωάννης  Βελούδιος                           Δήμητρα  Βήττα  
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτοβολταϊκά- Aυξάνεται η εισφορά πλην οικιακών και αγροτικών

 

Την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε η πρόβλεψη για αύξηση της εισφοράς στα οικιακά και αγροτικά φωτοβολταϊκά!

 Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μεταφέρθηκαν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ που έχει δώσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) που αφορούν τον μηδενισμό των...ελλειμμάτων του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργό Αγοράς) και έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενο από την τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεων αφορά την αγορά των φωτοβολταϊκών που αποτελεί βασικό τροφοδότη των ελλειμμάτων. Προβλέπεται αύξηση της έκτακτης εισφοράς για όλες τις κατηγορίες φωτοβολταϊκών πλην των οικιακών και των αγροτικών. Για τα τελευταία η πρόβλεψη για αύξηση της εισφοράς αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή. Συγκεκριμένα η έκτακτη εισφορά για φωτοβολταϊκά που τέθηκαν σε λειτουργία μετά την 1/1/2012 και είχαν την υψηλή εγγυημένη τιμή που ίσχυε μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, από 30% αυξάνεται στο 37%.

Για φωτοβολταϊκά που τέθηκαν σε λειτουργία μετά την 1/1/2012 με εγγυημένη τιμή του διαστήματος Φεβρουαρίου-Αυγούστου 2012 η έκτακτη εισφορά από 27% αυξάνεται στο 34%. Για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις που θα μπουν στο σύστημα μετά την 1η Ιουλίου 2013 και οι οποίες είχαν εξαιρεθεί στην προηγούμενη ρύθμιση ορίζεται εισφορά 40% και 42% αντίστοιχα ανάλογα με το πότε συνδέθηκαν στο σύστημα.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει επίσης αναστολή σύναψης συμβάσεων σύνδεσης και συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με τον ΛΑΓΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Δικτύου) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Η αναστολή δεν αφορά τα οικιακά φωτοβολταϊκά (στέγες) αλλά και τα φωτοβολταϊκά σε κτίρια. Από την αναστολή σύναψης συμβάσεων πώλησης εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος για την υπογραφή σύμβασης πώλησης.

Με στόχο την απεμπλοκή της χωρητικότητας των δικτύων από έργα που καθυστερούν υπερβολικά, το πολυνομοσχέδιο θεσμοθετεί για πρώτη φορά την κατάθεση εγγυητικής επιστολής για όλες τις κατηγορίες ΑΠΕ. Η διάρκειά της θα είναι κατ’ ελάχιστον διετής και μέχρι την ενεργοποίηση της σύνδεσης του έργου. το ύψος της εγγυητικής επιστολής ορίζεται, ανά μονάδα ονομαστικής ισχύος του αιτήματος σε μεγαβάτ (MW), σε 60.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος έως και 1 MW, μειούμενου αναλογικά για ισχύ μικρότερη του 1 MW, σε 30.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος από 1 MW έως και 10 MW, σε 20.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος από 10 MW ώς και 100 MW και 10.000 για το τμήμα της ισχύος πάνω από 100 MW. Η εγγυητική επιστολή δύναται να επιστρέφεται στον ενδιαφερόμενο μετά από αίτημά του σε περίπτωση που ο σταθμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω απόρριψης του αιτήματος από την αρμόδια αρχή.

Για πρώτη φορά επίσης θεσπίζεται ετήσιο τέλος διακράτησης δικαιώματος κατοχής άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΥΘΗΑ (Συμπαραγωγής και Θερμότητας). Θα πρέπει να καταβάλουν εντός του πρώτου τριμήνου κάθε ημερολογιακού έτους στο ΛΑΓΗΕ ετήσιο τέλος ύψους 1.000 ευρώ ανά μεγαβάτ. Το ύψος του τέλους μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ και με ανώτατο όριο τα 3.000 ευρώ ανά μεγαβάτ. Ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου προβλέπει τη δυνατότητα έκδοσης υπουργικής απόφασης για την καταβολή διαχειριστικής αμοιβής υπέρ του αρμόδιου διαχειριστή για την εξέταση των αιτημάτων για χορήγηση άδειας προσφοράς σύνδεσης σε σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

VPRC: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ

Τρίτο κόμμα κατά τη δημοσκόπηση η Χρυσή ΑυγήΜε 2,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της VPRC, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5% και η ΝΔ 27%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό ραδιοφωνικού σταθμού και τα ποσοστά που καταγράφηκαν για τα κόμματα είναι τα εξής: ΝΔ 27%, ΣΥΡΙΖΑ 29,5%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΑΝΕΛ 6%, ΧΑ 13%, ΔΗΜΑΡ 4,5%, ΚΚΕ 7%, Άλλο κόμμα 6%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι «καταλληλότερος πρωθυπουργός» το 60,3% απαντά «κανένας», ενώ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, επικρατέστερος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 16,6% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 9,1%.Στην ερώτηση «ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά», οι συμμετέχοντες απαντούν: ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ 10,1%, Χρυσή Αυγή 10,1%, ΝΔ 8,2%, ΚΚΕ 3,4%, ΠΑΣΟΚ 1,8%, ΔΗΜΑΡ 1,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,3%.

Ακόμη, στην ερώτηση «ποιο κόμμα ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές σας ελπίδες – προσδοκίες», τα ποσοστά έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: 11,2%
ΝΔ: 10,5%
Χρυσή Αυγή: 4,4%
ΠΑΣΟΚ: 3,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,8%
ΚΚΕ: 2,6%
ΔΗΜΑΡ: 2%

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα έχει τις καλύτερες προτάσεις για τον τόπο», τα ποσοστά έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: 12%
ΝΔ: 10,7%
Χρυσή Αυγή: 4,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,4%
ΠΑΣΟΚ: 3,1%
ΔΗΜΑΡ: 2,3%
ΚΚΕ: 1,9%

Οι πολίτες σε ποσοστό 76%, θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% απαντά ότι πάμε καλά, την ώρα που το 9% πιστεύει ότι δεν πάμε ούτε σωστά, ούτε λάθος.

Η ανασφάλεια των Ελλήνων, καταγράφεται για άλλη μια φορά με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς στην ερώτηση για το πόσο σίγουροι αισθάνονται για το μέλλον τους, το 68% απαντά «καθόλου σίγουρος», το 22% «όχι και τόσο σίγουρος» και μόλις το 6% «αρκετά σίγουρος»

Όσον αφορά στις προτάσεις εξόδου από την κρίση, το 86% του πληθυσμού απαντά ότι οι μισθοί πρέπει να επανέλθουν στα ποσοστά που ήταν πριν την επιβολή του Μνημονίου, ενώ το 86% συναινεί στην μεγάλη φορολογική αλλαγή στην χώρα, με άμεση φορολόγηση του μεγάλου πλούτου. Το 51% απαιτεί το πέρασμα των τραπεζών από το δημόσιο σε κρατικό έλεγχο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβάλλεται το δώρο Πάσχα σε ανέργους

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σχετικά με το δώρο Πάσχα και τα επιδόματα ανεργίας.
Συγκεκριμένα:

Α. Τη Μεγάλη Τρίτη 30-04-2013 θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2013 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Β. Τη Μεγάλη Πέμπτη 02-05-2013 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων που καταβάλλονται κανονικά έως και 06-05-2013.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στις Υπηρεσίες του Οργανισμού.






















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΠΑΤΩ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ



Σάββατο 27 Απριλίου 2013
Ώρα: 6:00μ.μ.
Περπατώ στο δάσος του Μοσχοποδιού & Προσφέρω στο


Οργάνωση:
Δημοτικός Οργανισμός Θήβας
Υποστηρικτές: 
Δήμος Θηβαίων
Φορείς
Σύλλογοι
Σχολεία
Οργανισμοί
Επιχειρήσεις-Καταστήματα


Η συμμετοχή προϋποθέτει την προσφορά προϊόντων στο Κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας.
(ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΟΣΠΡΙΑ, ΑΛΕΥΡΙ, ΖΑΧΑΡΗ, ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ)
Σημείο συνάντησης συγκέντρωσης των προϊόντων και εκκίνησης στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής
  Πληροφορίες :  Δημοτικός Οργανισμός Θήβας  ( ΔΟΘ)    Τηλ/fax :2262023970
Διαβάστε Περισσότερα »

26 Απριλίου 1986: 27 χρόνια απ΄το δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ.


Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, άρχισαν τις προγραμματισμένες εργασίες για ένα πείραμα, που σκοπό είχε να ελέγξει τα συστήματα ασφαλείας, αλλά οδήγησε στο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα.
  • Τα φλεγόμενα πυρηνικά καύσιμα του εργοστασίου απελευθέρωσαν στην ατμόσφαιρα εκατομμύρια ραδιενεργά στοιχεία, σε ποσότητα που αντιστοιχεί σε 200 βόμβες σαν αυτή της Χιροσίμα..

Στο πλαίσιο του πειράματος αυτού, οι τεχνικοί έκλεισαν τα αυτόματα συστήματα ρύθμισης της.. ισχύος της τέταρτης μονάδας του σταθμού, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας, αφήνοντας ωστόσο τον αντιδραστήρα να λειτουργεί με το 7% της ισχύος του. Στη 1:23 το πρωί, η αλυσιδωτή αντίδραση στον τέταρτο αντιδραστήρα προκάλεσε διαδοχικές εκρήξεις, οι οποίες τίναξαν στον αέρα το ατσάλινο κάλυμμα του αντιδραστήρα, βάρους χιλίων τόνων. Τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού υλικού σκορπίστηκε στον αέρα, μέσω του οποίου μεταφέρθηκε στις γύρω περιοχές με ταχείς ρυθμούς.

Στις 28 Απριλίου, σουηδικοί σταθμοί παρατήρησης άρχισαν να καταγράφουν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και απαίτησαν μια εξήγηση. Παρότι η σοβιετική κυβέρνηση αποπειράθηκε αρχικώς να συγκαλύψει το γεγονός, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπήρξε ένα «μικρό ατύχημα».

Επί δέκα ημέρες, τα φλεγόμενα πυρηνικά καύσιμα απελευθέρωναν στην ατμόσφαιρα εκατομμύρια ραδιενεργά στοιχεία, σε ποσότητα που αντιστοιχεί σε 200 βόμβες σαν αυτή της Χιροσίμας. Ραδιενεργός σκόνη απλώθηκε πάνω από την Ευρώπη και μέχρι το Βόρειο Πόλο. Χρειάστηκαν 7.000 τόνοι μετάλλου και 400.000 κυβικά μέτρα σιδηροπαγούς σκυροδέματος, προκειμένου να θαφτούν οι εκατοντάδες τόνοι πυρηνικών καυσίμων και ραδιενεργών συντριμμιών μέσα σε μια σαρκοφάγο.

Επισήμως, 31 άνθρωποι πέθαναν λίγο μετά την έκρηξη. Όμως, από το 1986 έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 25.000 στρατιώτες και πολίτες από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και άλλες Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι εστάλησαν στις εργασίες αποκατάστασης του σταθμού. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις τρεις αυτές χώρες έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, από την οποία έχει μολυνθεί έκταση 150.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ίση με τη μισή έκταση της Ιταλίας. Τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, αλλά περίπου 6 εκατομμύρια εξακολουθούν να ζουν σε μολυσμένες ζώνες.

Οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν σ' αυτή την τραγωδία παραμένουν άγνωστοι. Διαφαίνεται, όμως, ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε μία σειρά αλυσιδωτών παραγόντων, όπως τα ανεπαρκή συστήματα ασφαλείας και προστασίας του αντιδραστήρα, καθώς και οι λανθασμένοι χειρισμοί (ίσως και χωρίς σχετική εξουσιοδότηση) των ελλιπώς καταρτισμένων εργαζομένων.

Το μοιραίο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ έκλεισε οριστικά το Δεκέμβριο του 2000, ύστερα από διεθνείς πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση της Ουκρανίας και υπό το φόβο νέων πιθανών εκρήξεων στους πεπαλαιωμένους αντιδραστήρες του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ινδία: Ιδού η ζωντανή απόδειξη της ρήσης «όπου φτωχός και η μοίρα του» -βίντεο

Τι κάνεις αν είσαι Ινδός, ιδιοκτήτης λούνα παρκ, σε μία χώρα (την Ινδία) που οι καθημερινές, συχνότατες διακοπές ρεύματος είναι ο κανόνας και θέλεις να εξασφαλίσεις τη λειτουργία της επιχείρησής σου προς τέρψη του κοινού;
Την πρωτότυπη λύση βρήκαν οι ιθύνοντες λούνα παρκ στο Νέο Δελχί, η οποία μάλιστα προβλήθηκε εκτενώς από τα δυτικά ΜΜΕ: απλούστατα, αντικατέστησαν το ηλεκτρικό με ανθρώπους που κρέμονται επικίνδυνα πάνω στις μεταλλικές μπάρες της γνωστής «ρόδας» δίνοντάς της διαρκή ώθηση ώστε να διατηρείται ακέραιη η ταχύτητα περιστροφής της.
Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στον αθλητικό κόσμο: Μάχη για τη ζωή της δίνει η Μαριάννα Ζαχαριάδη

Σε κωματώδη κατάσταση βρίσκεται η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Μαριάννα Ζαχαριάδη που πάσχει από λέμφωμα Χότσκινς.
Η 23χρονη Κύπρια αθλήτρια , δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής της στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.
Στο πλευρό της Μαριάννας Ζαχαριάδη βρίσκονται συγγενείς, φίλοι και συναθλητές της.
Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες αθλητές του ποδοσφαίρου και του στίβου από την Κύπρο και την Ελλάδα πήραν μέρος σε βίντεο στήριξης της Μαριάννας, ενώ για την ενίσχυσή της, έχουν ανοιχτεί οι εξής λογαριασμοί: 591-01-401171-01 στην Ελληνική Τράπεζα Και 4001477-5 στη ΣΠΕ Γεροσκήπου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έφυγαν από το Πυρί της Θήβας για να κλέψουν στην Ελάτεια




Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές για κλοπή, με τη
μέθοδο της απασχόλησης, στην Ελάτεια Φθιώτιδας

Αναζητούνται ακόμη τρεις (3) συνεργοί τους
Άμεση η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων για την σύλληψή
τους

Συνελήφθησαν, χθες (25-04-2013) το μεσημέρι στην Ελάτεια Φθιώτιδας,
από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, δύο (2) ημεδαπές
ROMA, ηλικίας 23 και 15 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Πυρίου Θηβών, σε βάρος
των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συνέργεια σε κλοπή από οικία στην
περιοχή της Ελάτειας.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρία (3) άτομα,
συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 12:15΄ το μεσημέρι, οι πέντε (5) δράστες, εκ
των οποίων οι τρεις γυναίκες και οι δύο άνδρες, επιβαίνοντας σε ένα Ι.Χ.Φ.
αυτοκίνητο, μετέβησαν σε οικία, ιδιοκτησίας 56χρονης ημεδαπής, στην
Ελάτεια.

Στη συνέχεια και ενώ οι δύο συλληφθείσες απασχολούσαν την 56χρονη
ιδιοκτήτρια, η οποία βρισκόταν στην πίσω αυλή της οικίας της, ο ένας εκ
των τριών συνεργών τους εισήλθε, από την ανασφάλιστη κύρια είσοδο, στο
εσωτερικό της οικίας και αφαίρεσε δύο χρυσούς σταυρούς με αλυσίδες και μία
αλυσίδα χειρός, συνολικής αξίας (800) περίπου ευρώ και ακολούθως διέφυγαν
προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα αστυνομικοί, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το
περιστατικό, εντόπισαν τις δύο δράστιδες στην περιοχή της Ελάτειας και τις
προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, όπου αναγνωρίσθηκαν από
την παθούσα και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με κατάλληλη
αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο (2) εκ των
τριών (3) συνεργών τους, οι οποίοι αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, ενώ ερευνάται
η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Η 23χρονη συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα
Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ; Βάζουν "χαράτσι" και στα γιαπιά!


Μία δυσάρεστη έκπληξη έρχεται για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι ακόμα γιαπιά, ημιτελή και διατηρούν εργοταξιακό ή άλλο ρεύμα, αφού όπως προκύπτει από το πολυνομοσχέδιο για το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) θα κληθούν να πληρώσουν για αυτές τις επιφάνειες.

Ετσι λοιπόν και τα γιαπιά εντάσσονται φέτος στο χαράτσι των ακινήτων, αφού το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι φέτος θα πληρώσουν όλα τα ακίνητα τα οποία είναι ηλεκτροδοτούμενα, ανεξαρτήτως αν είναι ακόμη στα μπετά ή αν έχουν ολοκληρωθεί και είναι κατοικήσιμα.

Σε διεκρυνιστική ανακοίνωσή του αργά το βράδυ το υπουργείο αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα περί επιβολής νέου φόρου και στις υπό ανέγερση οικοδομές, επισημαίνεται ότι ουδείς νέος φόρος επιβάλλεται. Το ΕΕΤΗΔΕ, το τέλος που ίσχυε ως σήμερα, επιβάλλονταν και στις υπό ανέγερση οικοδομές που ηλεκτροδοτούταν και εφαρμόζονταν από τη ΔΕΗ, με διοικητικές λύσεις. Αυτό που αλλάζει σήμερα στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, είναι μόνον η ρητή αποτύπωση στο νόμο και καμιά αλλαγή δεν επέρχεται με την επιβολή του νέου τέλους».

Από τον φόρο εξαιρούνται

    Τα ακίνητα του δημοσίου
    Οι ναοί
    Οσα χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς
    Τα σχολεία
    Οι αθλητικοί χώροι
    Οι πρεσβείες
    Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών
    Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών των ξενοδοχείων σε ποσοστό 35% του συνόλου
    Τα διατηρητέα
    Τα ιστορικά
    Τα αρχαιολογικά μνημεία

Για ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ. ο φόρος θα είναι μειωμένος κατά 30% για το τμήμα πάνω από τα 1.000 τ.μ. και κατά 60% για το άνω των 2.000 τ.μ. τμήμα της επιφάνειας του κτιρίου. Ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις ηεκινώντας από τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ, σε επτά δόσεις θα πληρωθεί Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2011, 2012 και σε τέσσερις δόσεις για το 2013. Θα αποσταλεί ένα εκκαθαριστικό σημείωμα για όσους έχουν περιουσία πάνω από 200.000 ευρώ και οι οποίοι θα κληθούν να το πληρώσουν τους επόμενους μήνες. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ, εκτός από την τελευταία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ στα Χανιά: Πατέρας βίαζε τις ανήλικες κόρες του

Σοκ προκαλεί στην κοινωνία του Κουρνά Αποκορώνου, η σύλληψη ενός 54χρονου Αλβανού ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο του κόρες 11 και 16 ετών , ενώ ξυλοκοπούσε και τον 20χρονο γιό του.
Η σύλληψη έγινε χθες το απόγευμα , ενώ φαίνεται πως ο 54χρονος «πα-τέρας» κακοποιούσε τα παιδιά του συστηματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η αποτρόπαια αποκάλυψη της δράσης του, έγινε όταν η 16χρονη μη αντέχοντας άλλο το δράμα που ζούσε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, το συζήτησε με συμμαθήτριές της.

Αυτές την παρακίνησαν να απευθυνθεί στις αρχές, όπως και έγινε.

Η κοπέλα εμφανώς σοκαρισμένη περιέγραψε στους αστυνομικούς  πως ο ίδιος ο πατέρας της ασελγούσε συστηματικά στην ίδια αλλά και στην 11χρονη αδελφή της.

Επίσης από την έρευνα προέκυψε ότι ο 54χρονος έδερνε και τον 20χρονο γιό του, πολλές φορές μπροστά στα μάτια και της 49χρονης μητέρας των παιδιών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Αλβανό με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ενδοοικογενειακής βίας και σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα, ενώ στα παιδιά παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος Βέλιτς και Κασναφέρης για τον Λεβαδειακό

Παρελθόν από τον Λεβαδειακό αποτελούν από την Πέμπτη οι Γιάσμινκο Βέλιτς και Γιώργος Κασναφέρης, οι οποίοι δεν θα συνεχίσουν στο σύλλογο της Λιβαδειάς.



Οι δύο άντρες συναντήθηκαν με την διοίκηση της ομάδας της Λιβαδειάς την Πέμπτη και αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την συνεργασία τους. Μάλιστα, υπήρξαν και δύο ανακοινώσεις, ευχαριστήριες για την προσφορά και των δύο.

Πλέον, οι «πράσινοι» αρχίζουν να εξετάζουν τους προπονητές που είναι ελεύθεροι με τον Τάκη Λεμονή να είναι ο πρώτος που έχει ακουστεί και φαντάζει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, ο επικρατέστερος.

Η ανακοίνωση για Βέλιτς: «Σήμερα στα γραφεία του μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε. συναντήθηκαν ο προπονητής κ. Jasminko Velic με τον κ. Γιάννη Κομπότη. Μετά από πολύωρη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, αποφάσισαν κοινή συναινέσει τη λήξη της συνεργασίας του κ. Velic με την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ.

Η Π.Α.Ε. ευχαριστεί θερμά τον προπονητή κ. Velic για την προσφορά του στην ομάδα. Η «πόρτα» της Π.Α.Ε. θα είναι πάντα ανοικτή σε μια μελλοντική συνεργασία».

Η ανακοίνωση για Κασναφέρη: «Μετά από συνάντηση του μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε. κ. Γιάννη Κομπότη με τον κ. Γιώργο Κασναφέρη αποφασίστηκε η μη ανανέωση της συνεργασίας τους.

Η Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ευχαριστεί τον κ. Γιώργο Κασναφέρη για την προσφορά του στην ομάδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΕΣΤ που θα σε σηκώσει από την καρέκλα σου... Μάθε αν έχεις μυωπία με μία εικόνα!!!

Όσοι δεν έχετε πρόβλημα με την όρασή σας στη φωτογραφία θα δείτε τον Αϊνστάιν...


Όσοι έχετε μυωπία θα δείτε την Marilyn Monroe...

Δείτε την παρακάτω εικόνα και μάθετε!!! Αν βλέπετε τον Αϊνστάιν, απομακρυνθείτε από την οθόνη πηγαίνοντας μερικά μέτρα πίσω και θα δείτε τη Marilyn Monroe...






Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα ξεκαρδιστικό Gif - Πως την πατάω πάντα στις ουρές των ταμείων... (ΤΕΛΕΙΟ)

Πως την πατάω πάντα στις ουρές των ταμείων...









Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξάνεται το ωράριο δασκάλων και καθηγητών

Ποια επαγγέλματα απελευθερώνονται με βάση το πολυνομοσχέδιο

Κατά δύο ώρες αυξάνεται το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Η αύξηση γίνεται λόγω της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013- 2016, με το οποίο θα προσληφθεί μικρός αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και θα ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος, με στόχο την εκταμίευση των δύο δόσεων των 8,8 δισ. ευρώ.

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνουν όλα τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, όπως, για παράδειγμα, τις ρυθμίσεις για τις οφειλές ιδιωτών προς τις Εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, το νέο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ, τον νέο φόρο στα ακίνητα για το 2013, τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο και την απόλυση υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι απασχολούνται σε φορείς που καταργούνται.

Παράλληλα, περιλαμβάνει μια σειρά από επαγγέλματα και κλάδους που «απελευθερώνονται», όπως, το bake off, τους πωλητές λαϊκών αγορών, τους πιστοποιημένους εκτιμητές, τους λογιστές-φοροτεχνικούς, τους γεωτεχνικούς, καθώς και τις επιχειρήσεις εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών.

Η αλλαγές σε δασκάλους και καθηγητές «αγγίζουν» και αυτούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριό τους. Στην περίπτωση αυτή, είτε θα απασχολούνται λιγότερες ώρες από αυτές του υποχρεωτικού τους ωραρίου, με ανάλογη μείωση των αποδοχών τους, είτε θα απασχολούνται σε σχολικές δράσεις όπως είναι η ενισχυτική διδασκαλία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενίσχυση της γλωσσομάθειας, οι αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο σχολείο που υπηρετούν ή σε άλλο σχολείο που ίδιου ιδιοκτήτη που λειτουργεί στην ίδια πόλη.

Με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, καταγράφονται ένα προς ένα μια σειρά από επαγγέλματα που παραμένουν «κλειστά» λόγω δημοσίου συμφέροντος (π.χ. εμπόριο όπλων, εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, διυλιστήρια, εμπορία καυσίμων, αρχαιοπώλη, εμπόριο μνημείων, συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, κ.λπ.).

Αντίθετα, εκτός από το bake off, τους πωλητές λαϊκών αγορών, τους πιστοποιημένους εκτιμητές (το επάγγελμα του πιστοποιημένου εκτιμητή ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία έναρξής του στην αρμόδια διοικητική αρχή και την εγγραφή στο μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών), κ.λπ., ορίζονται και τα εξής:

-Για λόγους ισονομίας με τα υπόλοιπα επαγγέλματα και μείωσης των διοικητικών και οικονομικών βαρών των επαγγελματιών, προτείνεται να καταργηθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού (ο ορισμός περιλαμβάνει τις ειδικότητες γεωπόνου, δασολόγου, κτηνίατρου, γεωλόγου, ιχθυολόγου) και να αντικατασταθεί από την διαδικασία αναγγελίας και σιωπηρής έγκρισης.

-Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις εμπορίας γεωργικών φαρμάκων να απασχολούν ως υπεύθυνο επιστήμονα και προσωπικό επαρκώς εκπαιδευμένο στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. για την εμπορία γεωργικών φαρμάκων.

-Δίνεται η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του κρεοπώλη και του εκδοροσφαγέα και σε πρόσωπα που διαθέτουν βεβαίωση ή πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας κρεοπώλη από τυχόν δημόσιες ή ιδιωτικές αναγνωρισμένες σχολές και ιδρύματα της χώρας, αντίστοιχες με τις Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

-Δίνεται η δυνατότητα έναρξης λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών, όχι μόνο σε φυσικά πρόσωπα κτηνιάτρους, αλλά και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε μορφής, τα οποία απασχολούν κτηνίατρο ως επιστημονικό υπεύθυνο.

Παράλληλα, με το πολυνομοσχέδιο, καταργούνται τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, καθώς κρίθηκε ότι αποτελούν κρατική ενίσχυση και επιβάλλεται η κατάργησή τους λόγω της διαδικασίας αποκρατικοποίησης.

Επίσης, γίνεται επιτρεπτή η ανάληψη, από τον ανάδοχο της σύμβασης αξιοποίησης, οφειλών της Εγνατίας Οδού Α.Ε. από δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει με πιστωτικά ιδρύματα και για την εξασφάλιση των οποίων είχαν συσταθεί εμπράγματα δικαιώματα επί του δικαιώματος εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπεται ότι αυτό δεν εμπίπτει πλέον στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ προστίθενται στη διοίκησή του δύο επιπλέον πρόσωπα μη εκτελεστικά, με διεθνή τραπεζική εμπειρία και δίδονται διευκρινιστικές διατάξεις για να διασφαλιστεί η εύρυθμη εσωτερική λειτουργία του.

Με ειδικό κεφάλαιο στο πολυνομοσχέδιο, θεσπίζεται νέα κεντρική επιτροπή κρατικών ενισχύσεων, αλλά και εθνικός συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Επίσης, περιλαμβάνονται διατάξεις για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων στις εμπορικές συναλλαγές, αλλά και παρεμβάσεις στις ΑΠΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πολυνομοσχέδιο «ασχολείται» ακόμη και με τον… συνδικαλισμό των αστυνομικών. Ορίζει ότι θα υπάρχει σε κάθε νομό μια ένωση αστυνομικών υπαλλήλων έως και τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου και σε κάθε διοικητική περιφέρεια μια ένωση αξιωματικών, ως πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ενώ, η εκλογή των οργάνων και των αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ