Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Συνελήφθη μετά απο ληστεία ο διαβόητος Αλβανός "Λίτα" δραπέτης φυλακών και φονιάς της 25χρονης στο Λουτράκι.

Ο 35χρονος Ερμάλ ή Λίτορ Λίτα ή Ντρεμπάτα.
Το εγκληματικό προφίλ των δύο αλβανών δραπετών που ταυτοποιήθηκαν και στην Κορινθία

Λαγό έβγαλε πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ όταν αντιλήφθηκε πως σε σούπερ μάρκετ ΑΒ στο Περιστέρι βρισκόταν σε εξέλιξη ληστεία. Το σούπερ μάρκετ είναι στην οδό Καρπενησίου 25.

Οι άνδρες της ΔΙΑΣ άφησαν λίγο παραπέρα τις μοτοσικλέτες τους, απομάκρυναν όσους περισσότερους πολίτες μπορούσαν και περίμεναν τους ληστές. Μόλις αυτοί βγήκαν έξω τους φώναξαν να παραδοθούν.

Τα πρώτα στοιχεία λένε πως οι δύο ληστές επιχείρησαν να διαφύγουν πετώντας μάλιστα,και χειροβομβίδα κατά των αστυνομικών και μετά άρχισαν να τρέχουν.



Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά στη συμβολή των οδών Μυστρά και Λαχανά συνελήφθη ο ένας εκ των δύο ο οποίος φαίνεται πως είναι δραπέτης των φυλακών Τρικάλων και μάλιστα ο Λίτα.΄

Αυτή την στιγμή ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή καθώς και άνδρες των ΕΚΑΜ πρός εντοπισμό του δεύτερου δραπέτη Αλβανού.


/elas-lyste.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τον Πανάγιο Τάφο τρισδιάστατα στον υπολογιστή σας

Δείτε τον Πανάγιο Τάφο τρισδιάστατα στον υπολογιστή σας

Στο πιο ένδοξο μνημείο της χριστιανικής πίστης μπορούν να περιηγηθούν οι πιστοί μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα μας ξεναγεί στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ,εκεί όπου σύμφωνα με τις Γραφές έγινε η Σταύρωση, η Ταφή και η Ανάσταση του Χριστού.
Με την τεχνολογία του σήμερα μπορούμε να επισκεφθούμε αυτόν τον Άγιο Τόπο, μέσω του υπολογιστή μας, βλέποντάς τον σε τρισδιάστατη μορφή
Δείτε εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στολίστηκαν οι Επιτάφιοι των Θεσπιών-Μαυροματίου-Λεονταρίου-Άσκρης και Νεοχωρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ασωπίας σας εύχεται



ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!
Το άγιο Φως της Ανάστασης ,


ας φωτίσει τις ψυχές



και τις ζωές όλων μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το "κάψιμο" του Ιούδα και η "Σταύρωση του Κυρίου" στο Νεοχώρι

Η βαθιά θρησκευτικότητα χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα στην Εκκλησία του Νεοχωρίου, καθώς Μεγάλη Πέμπτη  αναβιώνονται τα γεγονότα της τελευταίας ημέρα της ζωή του Χριστού. Οι ιερείς του χωριού μας π.Παναγιώτης,και ο παπά Κώστας  διάβασαν τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη, ενώ ρίγη συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης δημιουργήθηκε στους πιστούς μετά το πέμπτο Ευαγγέλιο και την έξοδο του Εσταυρωμένου απο το Ιερό της Εκκλησίας.
Από τα μεγαλοβδομαδιάτικα έθιμα του χωριού μας , εκείνα που δείχνουν πως άντεξαν περισσότερο στον χρόνο είναι το κάψιμο του Ιούδα.Τέτοια μέρα, λοιπόν, σε άλλους καιρούς, προτηλεοπτικούς,  τα παιδιά του χωριού  έκαιγαν  τον Ιούδα, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από άλλα παιδιά που εν τω μεταξύ είχαν γίνει γονείς μας. Η εμπλοκή των ενηλίκων στο τελετουργικό ήταν μικρή κι απόμακρη. Μαζεύμαμε ξύλα,πουρνάρια,δεμάτια κλίματα για τη φωτιά , και με  άχυρα  ντύναμε ανθρωπόμορφο σκιάχτρο για Ιούδα   και τον λαμπαδιάζαμε σε κάποια απόσταση από την εκκλησία, να μην ενοχλούμε και μας αναθεματίζουν.. Πολλά δεν ξέραμε, αλλά τα έθιμα δεν τα διαιωνίζει η γνώση  χρόνο το χρόνο γίνονται ρουτίνα. Αυτό που ξέραμε ήταν πως ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστούλη  στους Ρωμαίους ή στους Εβραίους; Τέτοιες λεπτομέρειες μας διέφευγαν, εμείς θέλαμε νταβαντούρι!!!Ετσι και φέτος η νεολαία μας συνέχισε επάξια αυτό
το έθιμο,με το άναμα της μεγάλης φωτιάς στη πλατεία του Νεοχωρίου.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ







 


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΤΑΧΙ ΘΗΒΩΝ !!!


 


Με την συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου τού Νέου στο Τάχι Θηβών η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ , μετά την Ακολουθία τού ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ  μέσα σε κλίμα βαθειάς Κατάνυξης , Ευλάβειας και Ταπείνωσης , από τούς πιστούς .
Κατά τήν διάρκεια τής ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ ο Ιερέας , Εφημέριος τού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου του Νέου , Πατήρ Ευάγγελος έπλυνε συμβολικά τα πόδια 12 Νέων τού Ιερού Βήματος σε αναπαράσταση τής πράξεως βαθιάς Ταπεινώσεως πού έκανε ο ΄΄ Ταπεινούμενος δι' Ευσπλαχνίαν ΄΄ Δεσπότης μας Ιησούς πριν από την παράδοση τού Μυστηρίου τής Θείας Ευχαριστίας , δίνοντας μας μαθήματα Αγάπης , Αλληλεγγύης , Ταπείνωσης και Φιλαδελφίας .  
Συμμετείχε  στην ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ  και ο Εφημέριος τού Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Θηβών Πανοσιολογιότατος Πατήρ Δανιήλ .
Οσοι '' τυχεροί '' παρευρεθήκαμε στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου τού Νέου στό Τάχι Θηβών βιώσαμε την σπάνια αυτή  ΙΕΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ , πού τελείται κυρίως στα Ιεροσόλυμα και στην Πάτμο συμπροσευχόμενοι στην πορεία των Παθών τού Κυρίου τής Μεγάλης Εβδομάδας με νοσταλγία να υποδεχθούμε την Ανάσταση τού Κυρίου και να αναγεννηθούμε ψυχικά και πνευματικά .


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email: sovdim@hotmail.com


 

Διαβάστε Περισσότερα »

«Η ζωή εν τάφω...»

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι αναμφίβολα η πιο κατανυκτική ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αναμφίβολα η Μεγάλη Παρασκευή, με τον Επιτάφιο Θρήνο και τα εκπληκτικής ομορφιά Εγκώμια.
Το πρωί η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Αποκαθήλωση με την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί η ταφή του Ιησού.
Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου και η υμνολογία είναι σχετική με την ταφή του Κυρίου από τους Ιωσήφ και Νικόδημο και την κάθοδο του στον Άδη.
Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ψάλλονται σε τρεις στάσεις τα λεγόμενα Εγκώμια, που είναι μικρά τροπάρια εξόχως δημοφιλή. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το «Η ζωή εν τάφω...», το «Άξιον εστί», το «Αι γενεαί πάσαι...» και το «Ω γλυκύ μου Έαρ...». Παρά το γεγονός ότι η μέρα χαρακτηρίζεται από θλίψη, τα εγκώμια και οι ύμνοι χαρακτηρίζονται από χαρμολύπη, αφού προαναγγέλλουν την Ανάσταση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόρμπος: «Δεν θα μείνω στη Λιβαδειά»

Κόρμπος: «Δεν θα μείνω στη Λιβαδειά»

Την αποχώρησή του από τον Λεβαδειακό για προσωπικούς λόγους γνωστοποίησε στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Παναγιώτης Κόρμπος.


Ο 25χρονος αμυντικός του οποίου το συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό λήγει στο τέλος της σεζόν δήλωσε πως πρόθεσή του είναι να αποχωρήσει από την ομάδα της Λιβαδειάς, απόφαση στην οποία έχει οδηγηθεί εξαιτίας προσωπικών λόγων.

Ωστόσο, ο Κόρμπος δήλωσε πως προς το παρόν σκοπεύει να ξεκουραστεί και μετά το Πάσχα θα ασχοληθεί με το μέλλον του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Μαζιά:

Για το μέλλον του:
«Το συμβόλαιο μου λήγει, αλλά δεν έχω ακόμη μιλήσει με τον Πρόεδρο. Όταν αυτό γίνει θα επαναλάβω αυτό που του έχω πει, δηλαδή ότι για προσωπικούς λόγους δύσκολα θα μείνω στη Λιβαδειά. Όσον αφορά για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Σκοπεύω να συναντήσω τον μάνατζερ μου πριν την Κυριακή και να μου πει πως έχει η κατάσταση. Αν έρθει πρόταση από το εξωτερικό αρχικά θα το συζητήσω με την οικογένεια μου».

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε:
«Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, ξεκίνησε καλά, αλλά μετά δεν πήγαμε όπως θέλαμε. Τώρα προέχει να ξεκουραστώ κυρίως ψυχολογικά και μετά το Πάσχα θα δούμε τι θα κάνω ποδοσφαιρικά».

Για το φετινό πρωτάθλημα και την οικονομική κατάσταση:
«Ήταν ένα πρωτάθλημα –έκπληξη με τους κανονισμούς των μεταγραφών, άλλαξε πολύ η κατάσταση και έγινε ένα περίεργο πρωτάθλημα. Όλα αυτά είχαν αντίκρισμα στους παίκτες, οι οποίοι δεν έβρισκαν ομάδες. Έμειναν πολλά παιδιά χωρίς ομάδα, άλλοι πήγαν στην τέταρτη κατηγορία. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο, οι χρηματικές απολαβές έχουν περιοριστεί ιδιαίτερα περισσότερο στις μικρότερες κατηγορίες. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, ελπίζουμε στο μέλλον τα πράγματα να βελτιωθούν».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 13:00 ανοίγουν τη Μ. Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα



 
 
Μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης, στη 1 μετά το μεσημέρι, θα ανοίξουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 7 το βράδυ.
Το Μ. Σάββατο τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κατεβάσουν ρολά στις 3 μετά το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά εκτός από Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα θα μείνουν κλειστά και την Τρίτη 7 Μαΐου μετά τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς με απόφαση του υπουργείου Εργασίας. 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατσούκλια από κάθε πόλη της Ελλάδας

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν παρατσούκλια για τους κατοίκους σχεδόν κάθε ελληνικής πόλης;
Σίγουρα έχετε ακούσει μερικά από τα παρατσούκλια αλλά ας δούμε πως αποκαλούνται οι κάτοικοι διαφορων πόλεων:

Κως – Μπόχαλοι

Προέρχεται από την τοπική διάλεκτο στην οποία το μπουκάλι το λένε μποχάλι.

Ρόδος – Τσαμπίκοι

Από το γνωστό τοπικό όνομα.

Θεσσαλονίκη – Καρντάσια

Καρντάσι είναι ο αδερφός στα τουρκικά.

Έβρος – Γκάτζοι ή Γκάτζολοι

Στο Σουφλί του νομού Έβρου παλαιότερα υπήρχαν πολλά γαϊδούρια, τα οποία τα έλεγαν αλλιώς και γκάτζους. Έτσι οι φαντάροι έβγαλαν κοροϊδευτικά την περιοχή Γκατζολία και έμεινε να φωνάζουν τους κατοίκους Γκάτζολους.

Πτολεμαΐδα – Καϊλαριώτες

Αυτό συμβαίνει γιατί η Πτολεμαϊδα λέγεται αλλιώς και Καϊλάρια. Επίσης λέγεται και λασποχώρι γιατί παλιά όταν έβρεχε ήταν ένα χωριό γεμάτο λάσπες.

Κοζάνη – Σούρδοι

Λέγονται έτσι διότι προσποιούνταν ότι δεν άκουσαν κάτι – κοινώς ποιούσαν τη νήσσαν – όταν φυσικά δεν τους συνέφερε. Και ενώ οι μεν υπόλοιποι Έλληνες τους δέχτηκαν με αυτήν τους τη νοοτροποία, οι δε Εβραίοι δεν κατάφεραν να στεργιώσουν ούτε στιγμή στην περιοχή. Στα βλάχικα σούρδος σημαίνει κουφός / βλάκας.

Κέρκυρα – Παγανέλια ή Φρανκολαντσέρηδες

Ονομάστηκαν έτσι γιατί παγανέλι στην κερκυραϊκή διάλεκτο σημαίνει περιστέρι και η Κέρκυρα (κυρίως οι πλατείες, αλλα γενικά όλη η πόλη της) είναι γεμάτη περιστέρια. Το φρανκολαντσέρηδες είναι άγνωστο από που βγαίνει.

Ιωάννινα – Παγουράδες

Αποκαλούνται έτσι, γιατί παλιά λέγανε ότι στη λίμνη στα Γιάννενα καθρεπτιζόταν το φεγγάρι και οι Γιαννιώτες έτρεχαν με τα παγούρια για να μαζέψουν και καλά το μαγικό νερό!

Λάρισα – Πλατυποδαράδες ή Πλατύποδες ή Τυρόγαλα

Οι Λαρισαίοι λέγονται έτσι λόγω του κάμπου που είναι επίπεδος και δεν βοηθάει στο σχηματισμό καμάρας στο πόδι. Το τυρόγαλα βγαίνει απ' το τοπικό προϊόν.

Βόλος – Αυστριακοί

Kυκλοφορούν διάφορες εκδοχές:

* Διότι οι Βολιώτες είναι τσιγκούνηδες – σαν τους Αυστριακούς

* Διότι είναι ψυχροί άνθρωποι – σαν τους Αυστριακούς

* Διότι είναι μοχθηροί – επί Τουρκοκρατίας, οι Αυστριακοί είχαν χειρότερη φήμη κι απ' τους Τούρκους.

* Διότι στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μπήκε στον Παγασητικό ένα αυστριακό πολεμικό, αν και εχθρικό, οι Βολιώτες το υποδέχθηκαν με μπάντες και αυστριακές σημαίες.

Αυτά τα λένε οι Λαρισαίοι. Οι εξηγήσεις που δίνουν οι ίδιοι οι Βολιώτες είναι:

* Επί Τουρκοκρατίας, η πόλη είχε διάφορα εμπορικά προνόμια, ένα από τα οποία ήταν και η ύπαρξη αυστριακού προξενείου και η δυνατότητα που είχαν οι Βολιώτες να εμπορεύονται υπό αυστριακή προστασία.

* Μετά το 1881, που ο Βόλος ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος, η νέα διοίκηση φορολόγησε βαριά τη Θεσσαλία. Μπήκε ένας ιδιότυπος νέος κεφαλικός φόρος σε όλους τους <<Έλληνες το γένος>> (κατά κύριο λόγο εμπόρους), κάτι το οποίο οδήγησε στους μαγαζάτορες να βάλουν ξένες, αυστριακές σημαίες στα μαγαζιά τους για να αποφύγουν να φορολογηθούν.

Πρέβεζα – Σαρδέλες

Διότι λέγεται ότι βάζουν τις σαρδέλες στο κλουβί.

Αθήνα – Γκάγκαροι

Γκάγκαρο ήταν το βαρύ ξύλο που ήταν κρεμασμένο με σκοινί πίσω από τις αυλόπορτες, τις οποίες έκλεινε με το βάρος του (gaga στα τούρκικα το ράμφος). Γκάγκαρος λεγόταν επί τουρκοκρατίας ο Αθηναίος της ανώτερης κοινωνικής τάξης, ο οποίος στην πόρτα του είχε γκάγκαρο. Σημαίνει σήμερα ο γνήσιος Αθηναίος.

Φλώρινα – Απόγονοι της Γιουργίας

Γιατί η γιούργα ήταν η Γεωργία στα φλωρινιώτικα. Ήταν η μεγαλύτερη πόρνη της Φλώρινας.

Πόντος – Ντουντούμια / Τουρκούλια

Άγνωστη προέλευση.

Λέσβος – Γκαζμάδες

Τη Μυτιλήνη τη λένε Γκασμαδία ή Κασμαδία οι φαντάροι που υπηρετούν εκεί, επειδή η στρατιωτική ζωή εκεί έχει πολύ σκάψιμο, σκάβουν ορύγματα. Επίσης, υπάρχει και ο παλιός μύθος που λέει ότι (σύμφωνα με την παράδοση από στόμα σε στόμα των φαντάρων) όταν ήταν να φτιαχτεί το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όλοι οι κάτοικοι πήγαν να συνδράμουν κρατώντας από έναν κασμά (και κανένας δεν κρατούσε φτυάρι ή σκαπέτι).

Σέρρες – Ακανέδες

Λόγω του ότι στη πόλη των Σερρών φτιάχνονται ακανέδες (ένα είδος γλυκού σαν λουκούμι).

Πάτρα – Μινάρες

Λίγο υποτιμητική λέξη για τους Πατρινούς.

Ηράκλειο – Σουμπερίτες ή Καστρινούς

Σουμπερίτες, διότι στην κατοχή ο Σούμπερ είχε την έδρα του στο Hράκλειο και Καστρινούς επειδή το Ηράκλειο ονομαζόταν και Κάστρο.

Αγρίνιο – Βλάχοι

Έτσι τους αποκαλούν οι Μεσολογγίτες, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους πολύ διακεκριμένο.

Ναύπλιο – Κωλοπλένηδες

Οι Aργίτες τους αποκαλούν έτσι διότι πλένονταν στις τούρκικες τουαλέτες.

Άργος – Πρασάδες

Ως αντίποινα τους έβγαλαν έτσι, διότι έτρωγαν το πράσο με το οποίο χτυπούσαν το γαϊδούρι τους.

Καβάλα – Ψαροκασέλες

Έτσι τους αποκαλούν οι Ξανθιώτες.

Αρκαδία – Σκορδάς ή Αβγοζύγης

Σκορδάς λόγω των τοπικών προϊόντων και αβγοζύγης γιατί πρώτοι οι Αρκάδες πουλούσαν αυγά βάσει του μεγέθους τους – των αυγών.

Κόρινθος – Λαΐδες

Γιατί Λαΐδα ήταν μια εταίρα της αρχαιότητας από την Κόρινθο.

Κρήτη – Πέτσακες ή Σβούρους

Μάλλον από Ρέθυμνο, Ηράκλειο. Ο ορεσίβιος ή χωρικός που κατεβαίνει στην πόλη με ιμπεριαλιστικές διαθέσεις ως προς γυναίκες, μπάρια κλπ. με τα γνωστά αξεσουάρ (4χ4, μαύρο πουκάμισο κλπ κλπ). Τείνει να αντικαταστήσει και στα Χανιά το "κούργιαλος". Σβούροι είναι οι κάγκουρες στην τοπική διάλεκτο.

Σαλαμίνα – Μπακαούκες ή Μανάρια

Για το "Μπακαουκας" υπάρχει και το γνωστό ανέκδοτο ότι στη σαλαμίνα επικρατεί... εμφύλιος μεταξύ των Μπακις και των Ουκας.

Xαλκίδα – Τρελονερίτες

Απο το φαινόμενο της παλίρροιας. Τα τρελά νερά του Ευρίπου λένε οτι έχουν πειράξει και τα μυάλα των Χαλκιδέων.

Τρίκαλα – Κασέρια ή Σακαφλιάδες

Κασέρια λόγω τοπικού τυριού και Σακαφλιάδες λόγω του Σακαφλιά, ο οποίος έζησε την εποχή του Μεσοπολέμου, λίγο μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ήταν ο Δον Ζουάν της εποχής. Ήταν ένας ωραίος άντρας που είχε αναστατώσει την τρικαλινή κοινωνία με τα καμώματά του, ώσπου κάποιοι του στήσανε καρτέρι στα στενά σοκάκια του Βαρουσίου και τον μαχαιρώσανε (εξού και το γνωστό στιχάκι "Στα τρίκαλα στα δυό στενά σκοτώσανε τον Σακαφλιά"). Το σακαφλιάς κατά λέξη σημαίνει ο φίλος της σάρκας.


























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Άρπαξαν το φορτηγό με τα τσιγάρα κι έγιναν καπνός

Επίθεση από τέσσερις κουκουλοφόρους δέχθηκε οδηγός εταιρικού φορτηγού με τσιγάρα στην Εύβοια. Οι δράστες πήραν το φορτηγό και εξαφανίστηκαν.

Το περιστατικό συνέβη στη Μαλακώντα Ευβοίας, όπου άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες, ενώ επέβαιναν σε κλεμμένο, από 31-1-2013 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με την απειλή πιστολιών, ακινητοποίησαν οδηγό Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας τσιγάρων τη στιγμή που στάθμευε.

Στη συνέχεια οι δύο από αυτούς διέφυγαν με το εν λόγω όχημα που ήταν φορτωμένο με κούτες τσιγάρων, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν με άλλο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Στο σημείο του συμβάντος, οι δράστες εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα, ενώ στην περιοχή του Βασιλικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα οχήματα των δραστών, χωρίς το εμπόρευμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΔΙΑΥΛΟ-9..ΒΑΓΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

     Χρόνια Πολλά!

ΔΙΑΥΛΟΣ-9..ΒΑΓΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για κροτίδες σε Λεοντάρι και Αμπελοχώρι Θηβών

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δράσεις και οι έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων, βεγγαλικών κ.λ.π. απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών, εν όψει των εορτών του Πάσχα
Ακόμη τρεις (3) συλλήψεις, μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους, σε καταστήματα και οικίες στις περιοχές Αμπελοχώρι και Λεοντάρι Βοιωτίας και Γρανίτσα Ευρυτανίας
Κατασχέθηκαν – 1.753 – κροτίδες, τρία (3) πιστόλια εκτόξευσης κροτίδων κ.α.
Περισσότερα από – 40.000 – τεμάχια είναι μέχρι στιγμής τα κατασχεθέντα πυροτεχνικά είδη
Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει των εορτών του Πάσχα, εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.
Σε διαδοχικούς στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα και οικίες χθες (01-05-2013), στις περιοχές Αμπελοχώρι και Λεοντάρι Βοιωτίας και Γρανίτσα Ευρυτανίας, συνελήφθησαν τρεις (3) ακόμη ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά (1.951) κροτίδες και καψίλια, καθώς και (3) πιστόλια εκτόξευσης κροτίδων.
Αναλυτικότερα, αρχικά χθες το πρωί, συνελήφθη στο Λεοντάρι Βοιωτίας , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων , ένας 62χρονος ημεδαπός, διότι μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας του, κατελήφθη να διαθέτει προς πώληση συνολικά (600) κροτίδες.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι, έναν 32χρονο ημεδαπό, διότι μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη της οικίας του στο Αμπελοχώρι Βοιωτίας , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (900) κροτίδες.
Επιπλέον χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, συνέλαβαν έναν 41χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη καταστήματος παντοπωλείου στην Γρανίτσα Ευρυτανίας , διότι κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου, κατελήφθη να διαθέτει στο κατάστημά του προς πώληση, συνολικά (253) κροτίδες, (198) καψίλια και (3) πιστόλια εκτόξευσης κροτίδων .
Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, οι συλληφθέντες δεν είχαν εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές Μαρτίου έχουν συλληφθεί δεκατέσσερα (14) άτομα και έχουν κατασχεθεί, μετά από στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα και οικίες, συνολικά (40.316) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων και καψιλίων, καθώς και τέσσερα (4) πιστόλια εκτόξευσης κροτίδων - φωτοβολίδων.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.
Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ