Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

8ο Ελληνικό "Θαλασσινό" Συνέδριο Bookcrossing - Σκύρος 2013

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Bookcrossing ακολουθεί τη βιβλιογοργονίτσα Ανεμόεσσα στο όμορφο νησί της Σκύρου το τριήμερο 28,29 και 30 Ιουνίου 2013. Παρέα με πάνω από 100 βιβλιόφιλους από όλη την Ελλάδα, πάνω από 700 βιβλία που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν ελεύθερα για να γνωρίσουν καινούργιους αναγνώστες, με γνωστούς συγγραφείς και ανθρώπους των γραμμάτων θα περάσουμε ένα μοναδικό τριήμερο, διασκέδασης και βιβλιοφιλίας.

Εργαστήρια βιβλιοδεσίας και δημιουργικής γραφής, γνωριμία με το νησί και την ιστορία του, γνωριμία με το Σκυριανό αλογάκι, θεατρική παράσταση, εκδήλωση λόγου και μουσικής, beach party και ομαδικές απελευθερώσεις βιβλίων είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις του τριημέρου στις οποίες θα πάρουν μέρος οι Σύνεδροι, που θα λάβουν και δωρεάν βιβλία προσφορά 25 εκδοτικών Οίκων και πολλά δώρα στις goodie bags.

Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα ΠΕΑΠ Δήμου Σκύρου θα διεξαχθούν και δύο εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό:
Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στο θέατρο Δημοτικού Σχολείου Σκύρου, η θεατρική ομάδα «Ζω» του Δήμου Ζωγράφου θα παρουσιάσει τη θεατρική κωμωδία του Δημήτρη Αλεξίου «Άσε κάτω το βιβλίο!» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κρασαδάκη.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στο Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς θα γίνει εκδήλωση λόγου και μουσικής με θέμα : «Θάλασσα – Γυναίκα –Λογοτεχνία» . Συζητούν οι επίσημες καλεσμένες συγγραφείς του Συνεδρίου μας κυρίες: Έφη Βενιανάκη, Ιφιγένεια Θεοδώρου, Αγγέλα Καστρινάκη, Νοέλ Μπάξερ και Victoria Hislop. Συντονίζει η Νανά Ζησίου.

Οι εγγραφές για το Συνέδριο συνεχίζονται μέχρι τις 30 Μαΐου 2013 για λίγες ακόμα θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο: http://bcgreece2013.zohosites.com/ https://www.facebook.com/8thGreekBookcrossingConventionSkyros2013
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγνητική καταιγίδα θα «σαρώσει» τη χώρα στις 28 Μαΐου - Ποιοι οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία

Σε κατάσταση επιφυλακής (έχει σημάνει «πορτοκαλί» συναγερμός, μια κλίμακα κάτω από τον «κόκκινο») βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι επιστήμονες για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «σαρώσει» την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία αυτή της 28ης του ίδιου μήνα.
Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ το φαινόμενο, όπως έχουν αποδείξει ανάλογες έρευνες, ενδεχομένως να επηρεάσει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.
Μιλώντας στην «Espresso» ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός, ανέφερε ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα είναι πιθανό να επηρεάσει «τις τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».
Οσον αφορά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το φαινόμενο στην ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά ο κ. Κατσαρός τόνισε πως είναι πιθανό να επηρεάσουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν «από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Ρώσων επιστημόνων για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία, έχει παρατηρηθεί αύξηση κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.«Οι Ρώσοι επιστήμονες αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλαδή έλλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν ότι επηρεάζονται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση» προσθέτει ο κ. Κατσαρός.
Τι είναι οι γεωμαγνητικές καταιγίδες
«Είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, όπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων, κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων, εκτοξεύονται από την επιφάνεια του Ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1.200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φτάνουν στη Γη» εξηγεί ο επιστήμονας. «Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές. Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα, και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν».

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ: Εδώ με πυροβόλησε, στην κοιλιά μου θα καρφωνόταν η σφαίρα -βίντεο

Μόλις ένα χρόνο είναι στην ΕΛ.ΑΣ και στη δύναμη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ο νεαρός αστυνομικός, τον οποίο χθες ο αδίστακτος ληστής ταξιτζής πυροβόλησε εν ψυχρώ. Το αλεξίσφαιρο γιλέκο ήταν αυτό που του έσωσε τη ζωή, αφού η σφαίρα από το όπλο του αδίστακτου θα καρφωνόταν στο στομάχι του.
Ο υπουργός Προστασίας συνάντησε σήμερα τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση και τους συνεχάρη για την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία που έδειξαν. Μάλιστα ο νεαρός που δέχθηκε τα πυρά του κακοποιού περιέγραψε το χθεσινό επεισόδιο. Δείχνοντας σε ποιο σημείο του σώματος τον σημάδεψε ο ληστής.
Το ανησυχητικό είναι πάντως ότι η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε όριο, αφού εκτός από τους σεσημασμένους, πλέον και απλοί πολίτες οπλοφορούν, αφού στην περίπτωση των πυροβολισμών στο Παγκράτι οι δράστες ήταν δύο οδηγοί ταξί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εντυπωσίασε το έντεχνο και σύγχρονο δημοτικό Θηβαϊκό Τραγούδι

Θηβαϊκά τραγούδια παρουσιάστηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία από τον ιστορικό- για τα πολιτιστικά της Θήβας- Σύνδεσμο «οι Φίλοι της Θηβαϊκής Μουσικής», σε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή βραδιά, στο ...
Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, σε συνδιοργάνωση με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας.

Τραγούδια έντεχνα και σύγχρονα δημοτικά που μιλούν για τη Θήβα και τα χωριά της, τα ήθη και τα έθιμα, για τη ζωή των ανθρώπων, τα συναισθήματα και τη νοοτροπία τους. Τραγούδια γραμμένα με πολύ αγάπη και μεράκι, από συμπολίτες μας, που αν και έχουν αγγίξει τα 90 χρόνια ζωής, συνεχίζουν να έχουν αστείρευτη έμπνευση και μια σημαντική πολιτιστική προσφορά για την πόλη της Θήβας και το λαό της.

Ο λόγος για τους κυρίους Νίκ. Λ. Μαργώνη και Βασ. Αθαν. Βασιλείου, που ίδρυσαν το Σύνδεσμο το 1991 και ασχολήθηκαν, αρχικά, με τη συγκέντρωση, αξιοποίηση και ερμηνεία του μουσικού υλικού των Θηβαϊκών Επιθεωρήσεων που ανέβηκαν με επιτυχία, από ερασιτέχνες Θηβαίους, από το 1935 έως το 1946 και στη συνέχεια με τη σύνθεση (στίχοι και μουσική) έντεχνων αλλά και σύγχρονων δημοτικών τραγουδιών. Κι όμως, όσο και αν μας κάνει εντύπωση, δημοτικά τραγούδια, γράφονται μέχρι και σήμερα, και οι κύριοι Μαργώνης και Βασιλείου το επιβεβαιώνουν!



Όλα αυτά τα τραγούδια έπαιξαν και τραγούδησαν,το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να τα θυμηθούν οι παλιοί και να τα γνωρίσουν οι νεότεροι, οι : Ρ. Γκιόκα, Ελ.Λαζάρου, Σαπφώ Μακρή, Δημ. Αναγιώτης, Νίκ. Ασλανίδης, Χαρ. Παπανικολάου και Στ. Μπρίκας.

Η βραδιά ήταν αναμφισβήτητα μοναδική! Αφενός γιατί έγιναν γνωστά αυτά τα τραγούδια αφετέρου γιατί ήταν αφιερωμένη στον Πρωτοψάλτη-Άρχοντα Υμνωδό κ. Γεώργιο Επ. Χατζηχρονόγλου, ο οποίος και ερμήνευσε δύο δημοτικά τραγούδια σύνθεσής του, σε στίχους του κ. Βασιλείου, τη Χλεβινιώτισσα και τη Μουρικιώτισσα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Γ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε συνεχάρη τους διοργανωτές, τονίζοντας την ανεκτίμητη αξία των δημοτικών μας τραγουδιών και τη συνεισφορά της μουσικής στη διαμόρφωση του πολιτισμού, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη σύνθεση των Θηβαϊκών τραγουδιών και την ερμηνεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πλειστηριασμό η βιομηχανία Πετζετάκις.

 




Σε πλειστηριασμό βγαίνει η κινητή και ακίνητη περιουσία της βιομηχανίας πλαστικών σωλήνων Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος, που έχει κηρυχθεί... σε πτώχευση και αποτελούσε θυγατρική της εισηγμένης στο χρηματιστήριο άλλοτε κραταιάς εταιρείας Πετζετάκις.
Ο πλειστηριασμός, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου 2013 στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει τα οικόπεδα, τα κτίρια και τον παραγωγικό και υποστηρικτικό εξοπλισμό που διαθέτει η επιχείρηση στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη.

Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε σε 9,24 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 5,5 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στην ακίνητη περιουσία και τα υπόλοιπα 3,74 εκατ. ευρώ στην κινητή περιουσία της εταιρείας.greece-salonika

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ» ΛΕΥΚΤΡΑ-ΘΗΒΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ



Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 σας προσκαλούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας όπου θα γίνει ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου :

Αθλητές από όλη την Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα με σημείο εκκίνησης το τρόπαιο της μάχης των Λεύκτρων και ακλουθώντας την διαδρομή Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτούφι - Τάχι θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία της Θήβας
Σας περιμένουν να τους τιμήσετε με την παρουσία σας.
«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»
Για τον ΔΟΘ

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ:
09:00 Εκκίνηση τρόπαιο μάχης των Λεύκτρων
10:30 Τερματισμός πρώτων αθλητών 11:30 Απονομή επάθλων ( Κεντρική Πλατεία Θήβας)
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντοκουμέντο από το Λονδίνο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν τους δολοφόνους του στρατιώτη

Daily Mirror: Η στιγμή που η αστυνομία πυροβολεί τους δράστες της δολοφονίας του στρατιώτη [βίντεο]

Η Daily Mirror δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της οπτικό υλικό από τη σύλληψη των δύο ανδρών που δολοφόνησαν Βρετανό στρατιώτη στο Λονδίνο. Ένας από αυτούς έτρεξε προς το περιπολικό και δέχεται τα πυρά των αστυνομικών (Vid)
Ένα βίντεο, το οποίο δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ εναντίον των δύο δραστών της δολοφονίας ενός Βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο, ανέβηκε στην ιστοσελίδα βρετανικής εφημερίδας.
Το οπτικό υλικό, διάρκειας 10 δευτερολέπτων, δείχνει έναν από τους δράστες να τρέχει προς την πλευρά ενός περιπολικού κρατώντας μαχαίρι και στη συνέχεια να δέχεται τα πυρά των αστυνομικών και να πέφτει στο έδαφος.
Ο δεύτερος άνδρας εμφανίζεται με στραμμένο το όπλο του προς τους αστυνομικούς και στη συνέχεια δέχεται και αυτός τα πυρά τους.
Ο 25χρονος στρατιώτης Λι Ρίγκμπι, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, δολοφονήθηκε από δύο μουσουλμάνους σε δρόμο του Γούλγουϊτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, την Τετάρτη.
Η εφημερίδα Daily Mirror, η οποία δημοσίευσε τα πρώτα πλάνα από την δολοφονία του Ρίγκμπι, ανακοίνωσε ότι το βίντεο τραβήχτηκε από έναν κάτοικο της περιοχής με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου.
Δείχνει τον πρώτο ύποπτο, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, γεννημένος στη Βρετανία και ο οποίος είχε ασπαστεί το Ισλάμ, να κατευθύνεται προς το περιπολικό και να πλησιάζει πολύ κοντά στους αστυνομικούς πριν αυτοί βγουν από το όχημα.
Από τους πρώτους πυροβολισμούς τους, ο ύποπτος πέφτει στο έδαφος στη μέση του δρόμου. Στο βίντεο ακούγονται περίπου οκτώ πυροβολισμοί και οι κραυγές των περαστικών.
Οι δύο ύποπτοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαναν "ντου" στον καταυλισμό της Θήβας και έβγαλαν "λαβράκια"


Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στη γέφυρα του Πυρίου και σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας

Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους σε αυτή πέντε (5) ημεδαποί, από τους οποίους οι τέσσερις είναι ανήλικοι

 Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε (5) μέλη της εγκληματικής ομάδας, από τα οποία ο ένας συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή για ληστεία και κλοπή και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού

 Σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία σε βάρος συνολικά εννέα (9) ατόμων (γονείς των ανηλίκων) για παραμέληση της εποπτείας τους

Εξιχνιάσθηκαν (1) ληστεία και (27) κλοπές που διέπραξαν τα μέλη της από τις αρχές του 2012, με λεία που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (420) άτομα, προσήχθησαν (141) άτομα, ενώ συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για ναρκωτικά


Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (23-05-2013) το πρωί στο καταυλισμό « ROMA » Πυρίου Θηβών, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά (61) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές στη γέφυρα του Πυρίου και σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας. Η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα πολύμηνης μεθοδικής έρευνας και ειδικότερα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης πληροφοριών καθώς και στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το  Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 21,16,15,15 και 9 ετών, ενώ από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 15 έως και 23 ετών, από τα οποία ο 23χρονος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή (17-05-2013) για ληστεία και κλοπή και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού (σχετικό το από 18-05-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επιπλέον συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, ένας 41χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 43 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και ακόμη έξι ατόμων (όλοι γονείς των ανήλικων δραστών), σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν (1) ληστεία και έξι (6) κλοπές σε βάρος διερχόμενων οδηγών και συνεπιβατών στη γέφυρα του Πυρίου, καθώς και (21) κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, που διέπραξαν τα μέλη της από τις αρχές του 2012.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερα επικίνδυνης παραβατικής συμπεριφοράς τους, είναι ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, κατάφερναν να ακινητοποιούν διερχόμενους οδηγούς, είτε πετώντας πέτρες, είτε τοποθετώντας κάποια τεχνητά εμπόδια (ξύλα, καδρόνια, τσιμεντόλιθους κ.λ.π.) στο οδόστρωμα και στη συνέχεια αφού αποσπούσαν αιφνιδιαστικά από τα οχήματα των θυμάτων τους χρήματα, κοσμήματα και μικροαντικείμενα, διέφευγαν πεζοί και κρύβονταν εντός του οικισμού.





Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει, χρηματικά ποσά, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, κ.ά.), οικιακά σκεύη και είδη ρουχισμού, που η αξία τους ξεπερνά τις (50.000) ευρώ, καθώς και προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή ή/και εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
 
Συνολικά κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (420) άτομα και (71) οχήματα, ενώ προσήχθησαν (141) άτομα και βεβαιώθηκαν (18) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.

Επίσης συνελήφθη ακόμη ένας 28χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός! Ο νέος ιός της γρίπης μεταδίδεται και μέσω αέρα!

Σε κατάσταση συναγερμού οι υγειονομικές αρχές παγκοσμίως μετά την ανακοίνωση επιστημόνων πως θανατηφόρο στέλεχος του
ιού της γρίπης των πτηνών μεταδίδεται και μέσω του αέρα!
Διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε πως το στέλεχος H7N9 του ιού μεταφέρεται αποτελεσματικά ανάμεσα στα κουνάβια με άμεση επαφή και λιγότερο αποτελεσματικά μέσω του αέρα.

Οι χοίροι ωστόσο δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους χοίρους ή σε κουνάβια, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Science.

Τα κουνάβια χρησιμοποιούνται συχνά ως μοντέλα μεταξύ των θηλαστικών για ενδεχόμενη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα κρούσματα μετάδοσης του H7N9 από άνθρωπο σε άνθρωπο, όμως μια ομάδα με επικεφαλής Κινέζους επιστήμονες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να είναι δυνατή η μετάδοση του ιού H7N9 από άνθρωπο σε άνθρωπο".

Η επιδημία του ιού H7N9 στην ηπειρωτική Κίνα, η οποία εντοπίσθηκε αρχικά το Μάρτιο, έχει επεκταθεί σε επτά επαρχίες και ένα πρώτο κρούσμα ανιχνεύθηκε τον περασμένο μήνα στην Ταϊβάν.

Τριάντα έξι άνθρωποι έχουν πεθάνει αφού μολύνθηκαν από τον ιό H7N9, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.






















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Επετειακή εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα στο Κυριάκι



Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφο φωτιά για απογραφή – εξπρές και απολύσεις από τους Δήμους

Μία πρώτη δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες και οι απομακρύνσεις από το Δημόσιο είναι οι Δήμοι και γι αυτό και με την αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση υπαλλήλων να έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών ζητά με έγγραφο από τους Δήμους να αποστείλουν επειγόντως αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν.
Με το έγγραφο-φωτιά του υπουργείου Εσωτερικών, το δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος», ζητούνται από τους Δήμους συμπληρωματικά στοιχεία με την αναλυτική καταγραφή των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ Α' βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.
Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε νέα απογραφή-εξπρές των νομικών προσώπων των Δήμων μέχρι τις 31 Μαΐου που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των στοιχείων.
Σύμφωνα με το έγγραφο «Στοιχεία προσωπικού Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ» το υπουργείο ζητά να προχωρήσει η απογραφεί των υπαλλήλων και να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαΐου. Συγκεκριμένα οι Δήμοι θα πρέπει να καταγράψουν σε πίνακα: την επωνυμία του φορέα και τη νομική του μορφή, εάν είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ή Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και κατόπιν ζητείται η αναλυτική παρουσία του προσωπικού που απασχολούν. Στον πίνακα προβλέπεται η καταγραφή των μόνιμων υπαλλήλων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (πανεπιστημιακή, τεχνολογική, Δευτεροβάθμια και Υποχρεωτική Εκπαίδευση) και αντίστοιχα των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός με βροχές σε δυτικά και βόρεια

Βροχερός αναμένεται να είναι και την Παρασκευή ο καιρός  στα δυτικά και στα βόρεια, ωστόσο, εντός της ημέρας τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν. Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως μέχρι επτά μποφόρ αναμένεται να πνέουν στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορεια.γρηγορη βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες
Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Βελτίωση το απόγευμα
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος αδειάζει Μανιτάκη: Εγώ δεν χρησιμοποιώ κρατικό αυτοκίνητο

Την άμεση αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προκάλεσε το έγγραφο προς την Βουλή, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, σύμφωνα με το οποίο ενημέρωνε για το ποια δημόσια πρόσωπα κάνουν χρήση κρατικού οχήματος. Ανάμεσα σε αυτά που ήταν στην λίστα βρισκόταν και το όνομα του Αρχιεπισκόπου.
Ο κ.Ιερώνυμος απάντησε άμεσα και ξεκαθάρισε πως ουδέποτε χρησιμοποίησε, ούτε φυσικά χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο. Μάλιστα δεν στάθηκε μόνο στο πρόσωπο του, αλλά υπερασπίστηκε και τους προκατόχους τους λέγοντας πως κανένας Αρχιεπίσκοπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κρατικό αυτοκίνητο, όπως φαίνεται στη λίστα Μανιτάκη
Τι δήλωσε ο η Αρχιεπισκοπή
«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ουδέποτε χρησιμοποίησε, ούτε φυσικά χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο. Κανένας, άλλωστε, Αρχιεπίσκοπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κρατικό αυτοκίνητο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής που δημοσιεύεται στο dogma. Παράλληλα επισημαίνει «Περαιτέρω παραπέμπουμε στην από 20 – 11 - 2012 επιστολή του Μακαριωτάτου προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητά την κατάργηση της δυνατότητας χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, όπως προβλέπεται από σχετική Υπουργική Απόφαση του κ. Ι. Ραγκούση. Σε αυτή του την επιστολή ο Μακαριώτατος ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει λάβει απάντηση».

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ανάσα» ζητά η περιοχή του Κάστρου της Λιβαδειάς

ags5Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η περιοχή στο Κάστρο της Λιβαδειάς όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας που χρονολογείται από της αρχές του 1900 το οποίο δεν παρουσιάζει καλύτερη με την ανάγκη αναστήλωσης να είναι εμφανής.
Μάλιστα το εκκλησάκι πριν από περίπου τρία χρόνια λεηλατήθηκε και υπέστη βανδαλισμούς από άγνωστους οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να καταστρέψουν ακόμα και εικόνες κάτι που προστέθηκε στις φθορά του χρόνου που ήδη είχε υποστεί.
Ζημίες επίσης προκλήθηκαν και στην Αγία Τράπεζα από «κυνηγούς» θησαυρού που δεν δίστασαν να σκάψουν μέσα στην εκκλησία.
Επίσης πριν από περίπου ένα χρόνο είχε κλαπεί και η καμπάνα την οποία προφανώς εκείνοι που την είχαν αφαιρέσει την επέστρεψαν φέτος χωρίς ωστόσο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού πλέον είναι σπασμένη.
Όσο για τον περιβάλλοντα χώρο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και οι όποιες προσπάθειες όσων φροντίζουν την εκκλησία και την περιοχή δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα χωρίς την παρέμβαση των αρμοδίων.
Στα τείχη κρέμονται πανό ενώ επάνω τους έχουν φυτρώσει από θάμνους μέχρι και δέντρα που πιθανόν να επηρεάζουν την σταθερότητα και την ασφάλειά και κατά συνέπεια εγκυμονούν κινδύνους για τους επισκέπτες δεδομένου ότι αρκετοί είναι αυτοί που πηγαίνουν να θαυμάσουν το πανέμορφο τοπίο.
Παρήγορο είναι το γεγονός ότι ο δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έχει προβεί στην εκπόνηση μελέτης για την αναστήλωση της Αγίας Σοφίας η οποία ολοκληρώνεται.
Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο την Κυριακή του Θωμά η Αγία Σοφία λειτουργεί ενώ παλαιότερα στην περιοχή αναβίωναν έθιμα και διεξάγονταν αγωνίσματα όπως ο αγώνας δρόμου παιδιών, ενηλίκων και ηλικιωμένων με έπαθλο ένα αρνί για τον νικητή της κάθε κατηγορίας.
Για του χρόνου μάλιστα υπάρχουν σκέψεις να επανέλθει η αίγλη του παρελθόντος αρκεί φυσικά οι εμπλεκόμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες του τους αναλογούν κάτι που δεν είναι δύσκολο ιδιαίτερα τώρα που ο δήμος Λεβαδέων συμμετέχει στην δράση «Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή», στην οποία περιλαμβάνεται το κάστρο αλλά και το τρίχινο γεφύρι το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή που επιτέλους πρέπει να αναδειχθεί.viotiki-ora.grags2ags3ags4
ags1
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΘΙΩΤΙΔΑ:Δελτίο Τύπου για τον εχθρό της ελιάς «Πυρηνοτρήτη»

ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
Διαπιστώσεις: Η πτήση της καρπόβιας γενιάς του εντόμου βρίσκεται
σε εξέλιξη, με υψηλές συλλήψεις στο δίκτυο
φερομονικών παγίδων. Παρατηρούνται ωοτοκίες στους μικρούς καρπούς της ελιάς μεγέθους 3-4 χιλ. και εκκολάψεις
προνυμφών στις πρώιμες περιοχές (έντονη δραστηριότητα του εντόμου).
Καταπολέμηση: Συνιστάται ψεκασμός κάλυψης:
Παραλιακές και άλλες πρώιμες περιοχές: Από 24 – 26 Μαϊου
Ενδιάμεσες περιοχές (μεταξύ πρώιμης και μεσοπρώιμης ζώνης): Από 27 -30 Μαϊου
Όψιμες περιοχές : Από 31 – 03 Ιουνίου
Με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα κατά των προνυμφών, όπως Χλωρπυριφός μεθύλ (Reldan 225EC),
Πυρεθρινοειδή (Δελταμεθρίν, Λάμδα Συαλοθρίν, Μπέτα-συφλουθρίν, Πυρεθρίνς, κ.ά). Ο ψεκασμός να γίνει όταν το
70% των καρπών έχει μέγεθος μεγάλου «σκαγιού» (διαμέτρου 3-5 χιλ.). Λόγω της ανομοιομορφίας στην εξέλιξη της
καρπόδεσης του ελαιοκάρπου συνίσταται να επαναληφθεί ο ψεκασμός μετά από 8-10 ημέρες, ανάλογα με το
φυτοπροστατευτικό σκεύασμα που έχει χρησιμοποιηθεί.
Επειδή σε κτήματα με τις ποικιλίες Καλαμών, Χαλκιδικής & Μεγάρων έχουν διαπιστωθεί αυξημένοι πληθυσμοί
ακάρεων, κυρίως της οικογένειας Eriophyidae, συνίσταται σ΄αυτά τα κτήματα να μην χρησιμοποιηθούν
Πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα.
Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που περιέχουν τη δραστική ουσία Ντιμεθοέϊτ, σύμφωνα με τις εγκρίσεις από το
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων επιτρέπεται στους επαγγελματίες χρήστες να χρησιμοποιήσουν τα
αποθέματα που κατέχουν και αυτή την καλλιεργητική περίοδο. Δεν επιτρέπεται στα καταστήματα εμπορίας
φυτοπροστατευτικών προϊόντων μετά τις 15-4-2013, η διακίνηση φυτοφαρμάκων που περιέχουν την δραστική ουσία
Ντιμεθοέϊτ και η ετικέτα τους δεν είναι σύμφωνη με τις εγκρίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &
Τροφίμων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να τηρούνται αυστηρά σε κάθε περίπτωση οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών
προϊόντων.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡ/ΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΙΖΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η καλλονή που κλέβει την παράσταση στη δίκη του Άκη...


Η καλλονή που κλέβει την παράσταση στη δίκη του Άκη...
Οχι μόνο δεν περνά απαρατήρητη στους διαδρόμους του Εφετείου, αλλά συχνά κλέβει την παράσταση κι από τους βασικούς κατηγορούμενους στη δίκη του Ακη.
Η νεαρή μελαχρινή αστυνομικίνα, εντυπωσιάζει με την ομορφιά της.

Πάντα με τα μαλλιά πιασμένα κότσο, διακριτικότατο μακιγιάζ, η αστυνομικός βρέθηκε μοιραία στο κέντρο των φωτογραφιών, αφού έχει χρεωθεί τη συνοδεία  του Ακη και της Βίκυς, αλλά και των αλλων κατηγορούμενων στην αίθουσα...


Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 69ης επετείου της σφαγής στο Δίστομο.











Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδιοκτήτης περιπτέρου στην Αιδηψό πουλούσε…ναρκωτικά..


Ένα ένοχο μυστικό φαίνεται πως έκρυβε ένας 47χρονος άνδρας μέσα στο περίπτερο που διατηρούσε στην Αιδηψό Ευβοίας. 

Ο 47χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης για διακίνηση ναρκωτικών. 
 Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν νομότυπη έρευνα σε περίπτερο που διατηρεί ο 47χρονος στην Αιδηψό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 23 συσκευασίες που περιείχαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (39,5) γραμμαρίων,
  • σπόρους κάνναβης, καθαρού βάρους (64,8) γραμμαρίων και
  • το χρηματικό ποσό των (870) ευρώ.
Όπως αναφέρει το lamiastar, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 47χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργούβρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες:


  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (117,9) γραμμαρίων.
  • σπόρους κάνναβης, καθαρού βάρους (8,3) γραμμαρίων και
  • ένας μεταλλικός μύλος κοπής και επεξεργασίας των ναρκωτικών.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πλαστικές συσκευασίες ανεβάζουν την πίεση στα παιδιά


Οι πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση στα παιδιά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Η έκθεση στις φθαλικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται στις πλαστικές συσκευασίες, καθώς και σε άλλα είδη -ειδικά κατά την παιδική ηλικία- προκαλεί σημαντικές μεταβολικές και ορμονικές ανωμαλίες.

Οι αμερικανοί επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα υποστηρίζουν ότι τα πλαστικά ποτήρια, οι πλαστικές συσκευασίες, οι πλαστικές μπάλες θαλάσσης, αλλά και το παρκέ περιέχουν άχρωμα και άοσμα τοξικά που προκαλούν αυξημένη πίεση σε περιπτώσεις νεαρών ατόμων.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Pediatrics», έδειξε ότι η έκθεση στον DEHP (κύριος πλαστικοποιητής που χρησιμοποιείται στο PVC, εξαιτίας του χαμηλού του κόστους), είναι υπεύθυνη για την αυξημένη συστολική πίεση.

  vita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ