Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η φωτογράφος που έπαιρνε το γλειφιτζούρι από μικρά παιδιά και τα κατέγραφε να σπαράζουν [εικόνες]

Μέχρι που θα φτάνατε εσείς για να τραβήξετε την τέλεια φωτογραφία;
Η διάσημη, αλλά αμφιλεγόμενη λόγω των μεθόδων της, Τζιλ Γκρινμπεργκ δεν έχει ιδιαίτερους ηθικούς φραγμούς προκειμένου να κάνει τη δουλειά της. Στην τελευταία της δουλειά έφτασε στο σημείο να κοροϊδεύει μικρά παιδιά. Τους έδινε γλειφιτζούρι, στη συνέχεια τους το έπαιρνε ξαφνικά και τα φωτογράφιζε να κλαίνε γοερά.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό η δημοσιοποίηση της τακτικής της Γκρίνμπεργκ προκάλεσε αντιδράσεις. Το θέμα της έκθεσης της αμερικανίδας φωτογράφου είναι η ενόχλησή της για την κυβέρνηση και τον χριστιανικό φονταμενταλισμό στις ΗΠΑ. Και το εκφράζει με παιδιά που κλαίνε!



























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωπικό για ανάπτυξη καλλιεργειών στη Βοιωτία αναζητεί ο «Όμιλος Μπίμπας»

Προσωπικό για ανάπτυξη καλλιεργειών αναζητεί ο «Όμιλος Μπίμπας»

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «ο Όμιλος Mpimpas Investing Group στο πλαίσιο ανάπτυξης- εξαγοράς 10.000 στρεμμάτων στην περιφέρεια της Βοιωτίας, για ανάπτυξη βιολογικών Καλλιεργειών Ροδιάς ζητά να προσλάβει προσωπικό αγροτικών καλλιεργειών για τις ανωτέρω φυτείες.
Δηλώσεις ενδιαφέροντος, καθημερινά στην γραμματεία του ομίλου τηλ. 2106033934,www.omilos-mpimpas.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

2ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013


Vlastur
Active Member
Σωκράτης Μάλαμας

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Ορειβατική εξόρμηση στην κορυφή του
Ελικώνα – Παλιοβούνα 1.748 μ. (06:00)
Μαθήματα Yoga (07:00)
Zumba Party (11:00)
DJ Loukas (13:00 – 15:00)

Yellow Digit
Χαΐνηδες
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

1. Μαθήματα Yoga (07:00)
2. Ποδηλατικές βόλτες (11:00)
τηλέφωνα για συμμετοχές στις ποδηλατικές βόλτες:
2261028903, 6946396256
3. Zumba Party (11:00)
4. DJ Loukas (13:00 – 15:00)

Δημοτική Ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα,
Ακολουθούν: Κώστας Σκαφίδας,
Γιάννης Καραλής,
Δημήτρης Κοντογιάννης,
Γιώργος Βέλλιος
Θα συμμετέχουν χορευτικά από: Κυριάκι, Βέροια, Αιγίνιο, Χαλκίδα, Αμφίκλεια, Τιθορέα, Παρόρι, Ασωπία και Αντίκυρα.

Κλείσιμο ΜΟΥΣΙΚΟΥ FESTIVAL με ΧΟΥΖΑΜ (λαϊκό & ρεμπέτικο)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές Προπώλησης Τιμές εισόδου στο χώρο του Festival
Ενιαίο (διαρκείας) 20,00 € Ενιαίο (διαρκείας) 25,00 €
1η ημέρα 12,00 € 1η ημέρα 15,00 €
2η ημέρα 12,00 € 2η ημέρα 15,00 €
3η ημέρα 5,00 € 3η ημέρα 7,00 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Γραφεία Ε.Ο.Σ. Κυριακίου
Πολύτροπο (Λιβαδειά) – τηλ. 2261021090

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

6943552469
6909192890
6973007697
2267049602

Ελεύθερο Camping (σε οριοθετημένους χώρους)
Στο χώρο θα υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών: κυλικείο, μπαρ, ψησταριά, W.C., ντουζιέρες.
Καθώς επίσης και το Café-Restaurant “ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ”, για απαιτητικούς πελάτες και μη.
Στο Χώρο του festival θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών σε όσους το επιθυμούν από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Ε.Ο.Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωρινή αναστολή 96.333 συντάξεων από τον Ιούνιο

Σε 96.333 ανέρχονται οι δικαιούχοι συντάξεων που δεν έχει καταχωρηθεί ο ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ. Θα γίνει προσωρινή αναστολή καταβολής των συντάξεών τους. Τι θα πρέπει να κάνουν για να τους καταβληθεί
Σε ποσοστό 99.14% έχει φθάσει ο βαθμός συμπλήρωσης του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) στα μητρώα συντάξεων των ταμείων και σε βαθμό 98,67% του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), μετά την ολοκλήρωση από την ΗΔΙΚΑ της ροής για τις συντάξεις του Ιουνίου 2013.
Χωρίς καταχωρημένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ παραμένουν ωστόσο, 96.333 συντάξεις, 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές για τις οποίες δεν θα γίνει αυτό το μήνα καταβολή στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.
Οι συνταξιούχοι αυτοί, θα πρέπει να επικοινωνήσουν ή να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ταμείου τους προκειμένου να συμπληρώσουν στο μητρώο τους τα στοιχεία που λείπουν, και να πληρωθούν τη σύνταξή τους ενώ συνεχεία θα συνεχιστεί η πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Για το θέμα αυτό και για τον καλύτερο συντονισμό των ταμείων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας σύσκεψη υπό τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑ Αθανάσιος Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ Παύλος Περράτης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Χρήστος Χάλαρης.
«Το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση του ασφαλιστικού μας συστήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη» δήλωσε μετά τη λήξη της σύσκεψης ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:
«Στην πορεία αυτής της διαδρομής, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις συντάξεων, οι οποίες καταβάλλονται χωρίς να υπάρχει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε προσωρινή αναστολή αυτών των συντάξεων μέχρις ότου οι δικαιούχοι συμπληρώσουν ως όφειλαν τα στοιχεία που λείπουν και οι συντάξεις θα καταβληθούν άμεσα.
Σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ταμείων προετοιμαζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Αντίθετα, το όφελος και για τους ίδιους, αλλά και για την σταθερότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, θα είναι εξαιρετικά μεγάλο» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος ήταν ο αστυνομικός της ΕΥΠ που αυτοκτόνησε

  
 
 
Κανείς από τους συναδέλφους του δε γνώριζε ότι ο Χριστόφορος Κωστίκος το τελευταίο διάστημα ήταν πιεσμένος. Μπορεί το όνειρο του να έγινε πραγματικότητα και να αποσπάστηκε στην ΕΥΠ όμως τα προσωπικά προβλήματα που τον βασάνιζαν ήταν πολλά. Και έγιναν για αυτόν θηλιά που άρχισε σιγά, σιγά να σφίγγει και να τον πνίγει. Δεν μίλαγε πολύ και σχεδόν κανείς από τους δικούς του ανθρώπους δεν γνώριζε τον εφιάλτη που βίωνε. Τόσο σε προσωπικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Στα 34 του χρόνια, παντρεμένος χωρίς παιδιά, ο αστυνομικός που το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έδειχνε τις τελευταίες ημέρες να μη μπορεί να διαχειριστεί αυτό που του συνέβαινε και τον είχε καταβάλει.
Ήταν λίγο πριν τη μια σήμερα το μεσημέρι όταν μετέβη στον αερολιμένα Αθηνών, με δύο ακόμη συναδέλφους του προκειμένου να παραλάβει δύο αλλοδαπούς συλληφθέντες. Καθώς μιλούσε μαζί τους, προφασίστηκε πως ήθελε να πάει στην τουαλέτα και απομακρύνθηκε. Εκεί, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο, το κόλλησε στον κρόταφο και αυτοπυροβολήθηκε. Οι αστυνομικοί που άκουσαν τον πυροβολισμό έσπευσαν στο σημείο και μια καθαρίστρια βρήκε το Χριστοφορο Κωστίκο να κείτεται νεκρός σε λίμνη αίματος.
Η είδηση έσκασε σα βόμβα στο Σώμα της Αστυνομίας. Συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον και ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφθασε στα άκρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας δεν άφησε σημείωμα. Επέλεξε να πάρει μαζί του το μυστικό και τους λόγους που τον οδήγησαν να πατήσει τη σκανδάλη και να δώσει τέλος στη ζωή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική παράσταση της Θηβαϊκής Σκηνής της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας




Η Θηβαϊκή Σκηνή της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας παρουσιάζει στις 31 Μαΐου και 1-2 Ιουνίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ώρα 20:00, το θεατρικό έργο της Χρύσας Σπηλιώτη "Ποιός ανακάλυψε την Αμερική" .

Δυο γυναίκες, συνταξιδιώτες και ανταγωνιστές στο πιο μαγευτικά τρομακτικό ταξίδι … αυτό της ζωής, αγκαλιάζουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους και ανακαλύπτουν την υπέροχη δυνατή ψυχή τους.
Το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη μιλάει για την κόρη, τη μητέρα, τη σύντροφο, τη φίλη, μιλάει για τη γυναίκα αλλά δεν είναι μόνο γυναικείο, είναι ένα έργο πορείας προς την ωριμότητα … τη δική σου, τη δική μου, τη δική μας! ......

Η Θηβαϊκή σκηνή της ‘Ένωσης Μικρασιατών Θήβας δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2007 από έναν μικρό και ποικίλο πυρήνα που συνεχώς ανανεώνεται χωρίς να χάνει τον μοναδικό λόγο ύπαρξης του την μεγάλη αγάπη όλων όσων συμμετέχουν για το θέατρο. Αγάπη που απαιτεί θυσίες, κόπο, αλλά και μεγάλη ικανοποίηση.
Μέσα από αυτή την ομάδα μαθαίνουμε πράγματα όχι μόνο για τα πρόσωπα τα οποία ερμηνεύουμε, αλλά για τα πολλαπλά πρόσωπα του ίδιου μας του εαυτού.
Προσκομίζοντας καθημερινά διδάγματα που αποσκοπούν σε κάτι πολύ απλό να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Γιατί αυτό είναι το υπέροχο δώρο του θεάτρου και της τέχνης, η εσωτερική καλλιέργεια, η αναζήτηση και ο προβληματισμός και χίλια άλλα πράγματα που όλοι μας ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, και την κοινωνική μας θέση μπορούμε , αν το θελήσουμε, να το δεχτούμε ή να το απορρίψουμε.
Αλλά ποιος είναι αυτός που αρνείται μια τόσο μεγάλη κληρονομιά;

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.»
Κάρολος Κουν, 1908-1987, Ο Ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης


Οι Συντελεστές της Παράστασης
Παίζουν με αλφαβητική σειρά :
Καρανίκα Βάσω (Λίζα)
Κουτσοβασίλη Λεμονιά (Καίτη)

Σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Αντώνης Φωτιάδης
Σκηνογραφία : Σαπφώ Μακρή
Μουσική Επιμέλεια : Σταμάτης Μπρίκας
Υπεύθυνοι Σκηνής : Μαρίζα Βέκιου, Πένυ Καλαϊτζοπούλου
Αφίσσα - Πρόγραμμα : Σαπφώ Μακρή
Κατασκευή Σκηνικού : TOPLINE Βαλάντης Κρυώνης
Φωτογραφία : Ντέμη Μπόγρη
Φωτισμός : Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Μουσική : Σταμάτης Μπρίκας - Αντώνης Φωτιάδης


Σας περιμένουμε
Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρώνει ο καρκίνος στην Ελλάδα – 37.000 νέες περιπτώσεις σε ετήσια βάση

Σε 14.353 ανέρχονται οι νέες καταγεγραμμένες περιπτώσεις καρκίνου στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) οι νέες περιπτώσεις στη χώρα μας φθάνουν περίπου τις 37.000.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τα πρώτα προκαταρκτικά στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους καταγραφείς καρκίνου για το 2012, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός αξιόπιστου εθνικού αρχείου νεοπλασιών από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Στην καταγραφή συμμετείχαν 55 νοσοκομεία από τα 143 δημόσια, ιδιωτικά και στρατιωτικά, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2011 υπάρχουν σχετικές εγκύκλιοι για τον ορισμό καταγραφέων καρκίνου σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Τα αρχεία νεοπλασιών χαρακτηρίζονται διεθνώς ως το «κλειδί» για τον έλεγχο του καρκίνου και τη χάραξη εθνικής ορθολογικής αντικαρκινικής πολιτικής, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, με βάση αυτά μπορεί να αποτυπωθεί το μέγεθος του προβλήματος σε ένα πληθυσμό και να αξιολογηθούν τα προγράμματα πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης (προγράμματα προσυμπτωματικών πληθυσμιακών ελέγχων), καθώς και η θεραπευτική αντιμετώπιση και επιβίωση των oγκολογικών ασθενών.
Η ορθή λειτουργία των αρχείων νεοπλασιών κρίθηκε ως αναπόσπαστο κομμάτι της υγειονομικής πολιτικής του κάθε κράτους-μέλους και η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να αποστείλει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αξιόπιστα στοιχεία έως το τέλος του 2013.
Με θέμα «Η ανάπτυξη του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών (ΕΑΝ): ένα χρόνο μετά», το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με τις επιστημονικές εταιρείες Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Κυτταρολογίας, Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας και Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, διοργάνωσε, στο πλαίσιο του 39ο ετήσιου πανελλήνιου ιατρικού συνεδρίου ημερίδα με στόχο την ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας, των διοικήσεων των νοσοκομείων, των επαγγελματιών υγείας, των επιστημόνων και των ογκολογικών ασθενών για τις ενέργειες που γίνονται στη χώρα μας, για την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου εθνικού αρχείου νεοπλασιών.
Όπως αναφέρθηκε από τους ειδικούς, ο καρκίνος συνιστά μείζον πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι εξαπλώνεται με ρυθμούς επιδημίας παρά την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Κάθε χρόνο 3,2 εκατ. Ευρωπαίοι διαγιγνώσκονται με καρκίνο, κυρίως του μαστού, του εντέρου και του πνεύμονα, ενώ οι θάνατοι από καρκίνο συνεχώς αυξάνονται και εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 13,1 εκατ. το 2030.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δέσμευσαν το σκάφος του Γιάννη Πλούταρχου - Κινδυνεύει να κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο

Δεσμεύτηκε από τις Αρχές τo σκάφος του δημοφιλή τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου καθώς είχε δηλωθεί παράνομα ως επαγγελματικό.
Σύμφωνα με...
την RealNews το Δημόσιο ζητά τώρα για να αποδεσμεύσει το «St. George», το ποσό των 300.000 ευρώ, που είναι ο φόρος ο οποίος αναλογεί προκειμένου να είναι νόμιμο. Το σκάφος ήταν δηλωμένο σε εταιρία, όμως μετά από έρευνα των Αρχών αποδείχτηκε πως η θέση της μαρίνας στην οποία είναι αγκυροβολημένο ενοικιάζεται από τον τραγουδιστή, στο όνομα του οποίου έχουν εκδοθεί και τα ναυλοσύμφωνα.

Εις βάρος του τραγουδιστή θα σχηματιστεί δικογραφία ενώ κινδυνεύει να κατηγορηθεί και για λαθρεμπόριο. Ο δικηγόρος του τραγουδιστή δήλωσε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί ο Γιάννης Πλούταρχος για να προχωρήσει σε μετατροπή του σκάφους από επαγγελματικό σε ιδιωτικό αλλά οι Αρχές αντιτείνουν ότι ο νόμος ισχύει για όλους και κανένας ιδιοκτήτης δεν είχε ειδοποιηθεί προσωπικά.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θήβα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς


Συνεδρίασε στην Θήβα την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 η Εκτελεστική Επιτροπή  του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο την αξιολόγηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α (σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΚΑ, αριθ. πρωτ. 2405/02.05.2013) και την κατάθεση ενός σχεδίου δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι, η  συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν διευρυμένη με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Περιφέρειας, των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας (ΔΙΠΕΧΩ, ΕΔΑ) καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Σανιδά Ηλία.
Όσον αφορά την αξιολόγηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α ομόφωνα εγκρίθηκε η σχετική μελέτη αξιολόγησης καθώς και η τεκμηρίωσή της, η οποία παρουσίασε τόσο την υπάρχουσα κατάσταση όσο και την δρομολογημένη σε έργα και εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων. Ειδικότερα τα συμπεράσματα για την μη εφαρμογή του ΠΕ.Σ.Δ.Α έχουν ως εξής.
-         Προβλήματα κοινωνικής αποδοχής των έργων διαχείρισης αποβλήτων σε πολλές Διαχειριστικές Ενότητες, τα οποία προκάλεσαν σημαντικές καθυστερήσεις στην χωροθέτηση και την υλοποίηση των έργων.
-         Οικονομικά προβλήματα εισροών στους ΦοΔΣΑ
-         Μη χρηματοδότηση για μεγάλο διάστημα των μελετών ωρίμανσης για την υλοποίηση των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων
-         Διοικητικά και νομοθετικά προβλήματα, όπως υποστελέχωση των Φορέων, καθυστέρηση αδειοδοτήσεων, αλλαγή νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΦοΔΣΑ κλπ.
Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης για την δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων & εγκαταστάσεων με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας, που να καλύπτει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν τόσο από τον Ν. 4042/2012 όσο και από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2008/98/ΕΚ αλλά και το κλείσιμο των ενεργών ΧΑΔΑ.
Τέλος, ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση για την δημιουργία ενός Φο.Δ.Σ.Α στην Περιφέρεια με την μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των Ο.Τ.Α σε εφαρμογή του Ν.4071/2012, αντί των 2 Φο.Δ.Σ.Α δυο  διαφορετικών μορφών που εισηγείται η αρμόδια ομάδα εργασίας προς την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων ΠΕΚΑ & Εσωτερικών (δηλαδή έναν Φο.Δ.Σ.Α με την μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των Ο.Τ.Α, με συγχώνευση των υφιστάμενων Ανωνύμων Εταιριών και έναν Φο.Δ.Σ.Α με την μορφή Συνδέσμου, με συγχώνευση των υφιστάμενων Συνδέσμων), με το σκεπτικό ότι ένας Φο.Δ.Σ.Α στην Περιφέρεια θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και θα επιτύχει καλλίτερα τους στόχους για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων, μέσα από τον Περιφερειακό σχεδιασμό.
Τα 2 θέματα, σχέδιο δράσης & δημιουργία ενός Φο.Δ.Σ.Α στην Περιφέρειά μας, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α, το οποίο θα συνεδριάσει για αυτόν τον σκοπό το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στόχος και βούληση του συνόλου των μελών τόσο της Εκτελεστικής Επιτροπής όσο και των εκπροσώπων των Δήμων που συμμετέχουν στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α είναι μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης να δρομολογηθεί το σύνολο των έργων και εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων με έμφαση της διαλογής στην πηγή, την αξιοποίηση των απορριμμάτων αλλά και την δημιουργία μόνιμων θέσεων απασχόλησης σε όφελος του περιβάλλοντος και των
πολιτών.
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία ο Δρόμος του Επαμεινώνδα 2013 στο Δήμο Θηβαίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στον Δήμο Θηβαίων ο Λαϊκός Ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Επαμεινώνδα», που διοργάνωσαν ο Δημοτικός  Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.)και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (Σ.Δ.Υ.Μ.Θ.) προς τιμήν του Μεγάλου Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα.
Περισσότεροι από 130 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή, κατατάσσοντας την διοργάνωση σε μια από τις καλύτερες Πανελλαδικά.
Η έναρξη δόθηκε στο Τρόπαιο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα και οι δρομείς μέσα σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων, διασχίζοντας τα Λεύκτρα, το Καπαρέλλι, το Μελισσοχώρι και το Λουτουφί, τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία της Θήβας.
Εκεί, έγινε η απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους των κατηγοριών: Ανδρών 1ος ΚΟΛΑΪΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- (ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗ) 2ος ΓΑΝΙΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – (FLYING GEESE), 3ος  ΠΑΝΟΥ  ΟΔΥΣΣΕΑΣ -(ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ) – ΓυναικώνΓΚΟΥΜΑ  ΜΑΓΔΑ- (FLYING RUNNING TEAM),  2η ΤΣΟΥΤΣΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ – (Σ.Δ.Υ. ΑΘΗΝΩΝ)3η ΑΡΩΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – (FLYING GEESE) ενώ σε όλους ανεξαρτήτως τους δρομείς δόθηκαν αναμνηστικά Μετάλλια Διπλώματα  και Μπλουζάκια για την συμμετοχή τους.
Παράλληλα βραβεύτηκε για την συμμετοχή του και ο μεγαλύτερος σε ηλικία (γεννηθείς το 1939) αθλητής  ΞΥΓΚΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  από τον σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Τις βραβεύσεις έκαναν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών κ. Παναγιώτης Ζερικιώτης. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κοκοντίνης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του  ΔΟΘ κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Στάϊκος Αλέξανδρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουντούπης Δημήτριος .
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου στον χαιρετισμό του λίγο πριν τις απονομές καλωσόρισε για μια ακόμη φορά όλους τους δρομείς τους οποίους συνεχάρη για την συμμετοχή τους.
«Η Θήβα, η πατρίδα του Επαμεινώνδα σας καλωσορίζει. Εύχομαι σε όλους να είστε γεροί και δυνατοί και να έχετε πάντα επιτυχίες» είπε μεταξύ άλλων.
Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση τους εξής φορείς, συλλόγους και υπηρεσίες για την υποστήριξη τους στην διοργάνωση του αγώνα:
  • Τμήμα Τροχαίας Θηβών
  • Γενικό Νοσοκομείο Θηβών
  • Δημοτική Αστυνομία
  • Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων
  • Μ.Κ.Ο Εθελοντών «Γαργαφία» Καπαρελλίου
  • Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Καπαρελίου
  • Εθελοντική Ομάδα Καπαρελλίου
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών «Ωερόη»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσοχωρίου «Η Μέλισσα»
  • Εθελοντές Λουτουφίου
  • Ένωση Μικρασιατών Θήβας
  • Αερολέσχη Θήβας






Διαβάστε Περισσότερα »

Διαλύουν και την αμυντική βιομηχανία- ΕΑΒ -ΕΑΣ-ΕΛΒΟ- Ποιο είναι το σχέδιο που οδηγεί στο λουκέτο

Στον Καιάδα και η όποια ελληνική αμυντική βιομηχανία υπάρχει.
Ο πανικός της κυβέρνησης να παρουσιάσει στην τρόϊκα λίστα με απολύσεις δεν επιτρέπει στην λογική να επικρατήσει και όλα δείχνουν ότι πάνε για διάλυση και την αμυντική βιομηχανία.

Γι΄ αυτό και τις οδηγούν στην απόλυτη παρακμή και δεν ασχολούνται μαζί τους. Ειναι χαρακτηριστικό ότι  μεγάλη αμερικανική εταιρεία η ATK προσφέρει συμβόλαιο ύψους 180 εκατομμυρίων δολαρίων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ,αλλά η κυβέρνηση δεν έχει διορίσει διοίκηση που να μπορεί να υπογράψει το συμβόλαιο !!! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην ΕΑΒ ! Που σημαίνει ότι βαδίζουν με σχέδιο που μόνο στόχο έχει την διάλυσή τους και την πώλησή τους σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Γιατί και η ΕΑΒ και τα ΕΑΣ αλλά η ΕΛΒΟ έχουν μεγάλες δυνατότητες αν υπήρχε κάποιος να ασχοληθεί και να τις νοικοκυρέψει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν:
Προσανατολίζονται στην ενοποίηση, διοικητικά τουλάχιστον των ΕΑΣ, τηςΕΑΒ και της ΕΛΒΟ, ώστε να υπάρξει μείωση προσωπικού. 

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση περισσοτέρων από 1.000 θέσεων καθώς τόσες είναι οι διοικητικές θέσεις στις τρεις ΔΕΚΟ.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στην ΕΑΒ 1.350 άτομα, άλλα 950 στα ΕΑΣ και 350 στην ΕΛΒΟ.

















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κατάσταση επιφυλακής η Ελλάδα για τη μαγνητική καταιγίδα

Τις τελευταίες ημέρες όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες για την μαγνητική καταιγίδα που έρχεται στην Ελλάδα την Τρίτη 28 Μαΐου!
Η ηλιακή έκρηξη που αναστάτωσε τους επιστήμονες στις 22 Μαΐου, προκάλεσε μία γεωμαγνητική καταιγίδα, δηλαδή την βροχή από φορτισμένα σωματίδια στο μαγνητικό πεδίο της γης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ηλιακή αυτή έκρηξη δεν είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν παρατηρηθεί στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος.
Η δραστηριότητα δε που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, δεν κατευθύνονταν καν προς τη γη στο μεγαλύτερο μέρος της.
Ο πλανήτης μας όμως, θα βιώσει ένα μέρος από αυτή την δραστηριότητα με τη μορφή μερικών «γεωμαγνητικών ενοχλήσεων» που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις επικοινωνίες.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του Δημόκριτου, Νίκο Κατσαρό: «Όταν το 2005 ανάλογη μαγνητική καταιγίδα είχε πλήξει τον Καναδά και τις πολιτείες του Κεμπέκ είχε δημιουργηθεί συσκότιση για περισσότερες από πέντε ώρες» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν πιθανόν να επηρεαστούν στη χώρα μας οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έρευνες Ρώσων επιστημόνων για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία αποδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια του φαινομένου αυξάνονται κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

«Επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα» λέει ο κύριος Κατσαρός.

Τι ακριβώς όμως είναι οι γεωμαγνητικές καταιγίδες;

«Είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, όπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων, κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων, εκτοξεύονται από την επιφάνεια του Ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1.200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φτάνουν στη Γη» εξηγεί ο επιστήμονας.

«Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές. Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα, και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν»





























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία του δημοσιογράφου Γιώργου Λεκάκη στην Άσκρη


Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 και από ώρα 19.00 μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης, ο συγγραφέας – δημοσιογράφος - στιχουργός Γιώργος Λεκάκης  με θέμα Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί κατοχής”. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία η οποία "καθήλωσε" το πολυπληθές ακροατήριο. 
Ο  Γιώργος Λεκάκης επισκέφθηκε την Άσκρη το 2010, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία και τα μνημεία της Κοιλάδας των Μουσών. Τότε είχε μιλήσει για τον Ελικώνα και τον Κιθαιρώνα. Το 2011 έγραψε σε τέσσερις συνέχειες στην εφημερίδα “Ελευθερία” του Λονδίνου το άρθρο: “Άσκρη η πολυστάφυλος. Επισκεφθείτε την Κοιλάδα των  Μουσών στον Ελικώνα. Η πατρίδα του Ησιόδου αναζητά το χαμένο της αρχαίο θέατρο”.
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Άσκρη γίνονται πάντα το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, από την αρχή λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου, το Σεπτέμβριο του 2012 και είναι ελεύθερες για όλους.



 




Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο τύπου για την κουνουποκτονία στη Βοιωτία

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η αντιμετώπιση των κουνουπιών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  24 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη, στην οποία συμμετείχαν ο εντεταλμένος  Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Καρακάντζας Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Παρακολούθησης της Κουνουποκτονίας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λουκάς Καράντζαλης και Γιώργος Ζιώγας, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  εκπρόσωποι όλων των Δήμων  της Περιφ. Ενότητας Βοιωτίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
            Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Εξηγήθηκε, ότι το πρόβλημα της κουνουποκτονίας αντιμετωπίζεται ενιαία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε έγκαιρα το Νοέμβρη και σήμερα έχουμε μειοδότη εργολάβο. Η μειοδότρια εταιρία θα ειδοποιεί τους υπηρεσιακούς υπευθύνους της Περιφερειακής Ενότητας οι οποίοι σε συνεργασία με τους προέδρους Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων, θα υποδεικνύουν και θα παρακολουθούν τις εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας εφαρμόζουμε το πρόγραμμα της προνυμφοκτονίας. Ο κύκλος ζωής του εντόμου είναι περίπου 15 μέρες και για αυτό οι ψεκασμοί θα επαναλαμβάνονται ανά 15θήμερο για να προλαμβάνεται η παρουσία νέας γενιάς κουνουπιών και θα συνεχισθεί μέχρι τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Φυσικά, φέτος είχαμε το φαινόμενο της πρόωρης εμφάνισης κουνουπιών λόγω των μη αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών», τόνισε ο κ. Αθαν. Καρακάντζας
ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η ομιλία του κ.Κόλλια στην Αλίαρτο (φωτορεπορτάζ)


 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
 ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
                                           
 
 Η ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – (1912- 1922)
«ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ» ήταν το θέμα για το οποίο μίλησε ο κ. Νίκος Κόλλιας, διδάκτωρ ιστορίας, πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών και μέλος της ελληνικής επιτροπής UNESCO, το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 6.30 μμ. στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Αλιάρτου..
 
Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Αλιάρτου και το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.
Προηγήθηκε χορωδία με Μικρασιατικά τραγούδια.
 Στην ομιλία παρευρέθηκαν  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο κ.κ.Μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδείας Γεώργιος.
Επίσης παρόν και ο κ.Μπασιάκος καθώς και ο δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου.
Αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την συνεργάτη του viotiashop Κατερίνα Παγώνα.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαχαίρωσαν νεαρό Ινδό στον Ορχομενό


Στη 1.30 τα ξημερώματα, τρεις ώρες μετά το περιστατικό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς από ομοεθνείς του, 25χρονος Ινδός μαχαιρωμένος στην κοιλιακή χώρα. Από τα εξωτερικά ιατρεία ο νεαρός αλλοδαπός αγνώστων λοιπών στοιχείων μεταφέρθηκε αμέσως στο χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τραύμα και μέχρι στιγμής δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Τη λύση στο μυστήριο σύμφωνα με τους αστυνομικούς θα δώσει ο ίδιος ο νεαρός όταν θα είναι σε θέση να μιλήσει και να αποσαφηνίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε μαχαιρωμένος.
Οι αστυνομικοί βεβαιώνουν ότι οι αλλοδαποί που μετέφεραν τον ομοεθνή τους στο νοσοκομείο είναι νόμιμοι στη χώρα αλλά κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει το ίδιο για τον τραυματία.
Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Ορχομενού.

 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπλοκή με το φόρο στα αγροτεμάχια

Στον "αέρα" κινδυνεύει να βρεθεί ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Αντιδράσεις στη φορολόγηση και των κατ'επάγγελμα αγροτών
Σύμφωνα με την Ημερησία, το σχέδιο επιβολής του νέου Ενιαίου Φόρου σε όλα τα ακίνητα από το 2014 και ειδικά στα αγροτεμάχια που ανήκουν στους κατ΄ επάγγελμα αγρότες, προκαλεί πονοκέφαλο στις κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, βουλευτές και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αντιδρούν έντονα στην φορολόγηση των αγροτικών εκτάσεων γης, ζητώντας να μην εφαρμοστεί το μέτρο, με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μαξ. Χαρακόπουλο να διαφωνεί δημόσια, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες: "Επειδή δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, θα ήθελα να καλέσω να είναι πιο προσεκτικοί όσοι μιλούν αβασάνιστα ή διαρρέουν πληροφορίες -εντός ή εκτός εισαγωγικών- για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ενσπείροντας αναστάτωση στους αγρότες που μοχθούν για τον επιούσιο".
Το θέμα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων που ανήκουν στους κατ΄ επάγγελμα αγρότες παραπέμπεται στους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι ενδεχομένως και στη σημερινή σύσκεψη να αναζητήσουν τη "χρυσή τομή".
Όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα πρέπει να αποφέρει έσοδα της τάξης των 3,1 δισ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων εκ των οποίων 1,7 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα αστικά ακίνητα, 800 εκατ. ευρώ από τα αγροτεμάχια και τα υπόλοιπα από τα ακίνητα που κατέχουν οι επιχειρήσεις και η Εκκλησία.
Το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων προβλέπει την επιβολή φόρου 12 ευρώ κατά μέσο όρο ανά στρέμμα. Το ύψος του φόρου θα διαφοροποιείται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εδαφικής έκτασης, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη συντελεστές που θα αφορούν στις εξής περιπτώσεις:
*Καλλιεργήσιμη ή μη καλλιεργήσιμη.
*Αρδευόμενη ή μη αρδευόμενη.
*Παραθαλάσσια ή μη.
*Κοντά σε εθνική ή επαρχιακή οδό.
*Μονοετής ή πολυετής καλλιέργεια.
*Πεδινή, ορεινή ή ημιορεινή ζώνη.
Ειδικά για τα αγροτεμάχια των κατ' επάγγελμα αγροτών προτείνεται η εφαρμογή χαμηλότερων συντελεστών με στρεμματικό όριο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στην περίπτωση που αποφασιστεί η εξαίρεση από τον ενιαίο φόρο ακινήτων των αγροτικών εκτάσεων γης τότε θα δημιουργηθεί «κενό» το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με υψηλότερη φορολόγηση των αστικών ακινήτων, από τα οποία ήδη αναζητούνται επιπλέον 700 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αρχική πρόταση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 3,1 δισ. ευρώ ετησίως από τον ενιαίο φόρο.
Με βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η διακομματική επιτροπή για τη φορολογία ακινήτων στην τελευταία της συνεδρίαση αμέσως μετά το Πάσχα, από τα 66,5 εκατομμύρια στρέμματα των αγροτεμαχίων, πάνω από τα μισά και συγκεκριμένα 37 εκατομμύρια στρέμματα, είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Από αυτές τα 14 εκατ. στρέμματα περίπου ανήκουν σε κατ΄ επάγγελμα αγρότες, κάτι που σημαίνει ότι εάν αυτά απαλλαγούν από τον Ενιαίο Φόρο, τότε θα δημιουργηθεί «τρύπα» στα προσδοκώμενα έσοδα.
Ωστόσο, τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις και δεν είναι βέβαιον ότι οι κ. Βενιζέλος και Κουβελης θα συναινέσουν, εφόσον το σενάριο περί φορολόγησης των αγροτεμαχίων πάρει τον χαρακτήρα επίσημης κυβερνητικής θέσης.
Η διακομματική επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη και περιμένει την τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, προκειμένου να ολοκληρώσει το σχέδιο για την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου σε όλα τα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2014, το οποίο θα παρουσιαστεί στην τρόικα.
Διαβάστε Περισσότερα »

56χρονη απο Αλίαρτο "ξέπλενε" παλιοσίδερα

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Permissospress
 
Συνελήφθη  σε περιοχή του Δήμου Αλίαρτου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 56χρονη ημεδαπή , ιδιοκτήτρια εταιρείας αποθήκευσης, διαλογής και επεξεργασίας «SCRAP», για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα από τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, σε συνεργασία με Περιβαλλοντολόγους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βοιωτίας, διαπιστώθηκε ότι εντός περιφραγμένου οικόπεδου εκτάσεως 1,5 στρέμματος, υπήρχαν αποθηκευμένα στο έδαφος παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), κινητήρες αυτοκινήτων υπό διάλυση, μπαταρίες και αμαξώματα αυτοκινήτων, σε αδιαμόρφωτο μη στεγανοποιημένο δάπεδο και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.
Από την απόθεση αυτή προκαλείται ρύπανση του περιβάλλοντος και περιβαλλοντική αλλοίωση του τοπίου.
Ο χώρος, στον οποίο στεγάζεται η παραπάνω επιχείρηση, είναι χαρακτηρισμένος ως υψηλής παραγωγικότητας και σε παρακείμενές εκτάσεις υπάρχουν καλλιέργειες οπωροκηπευτικών και βιολογικών προϊόντων, ενώ στερείται της προβλεπόμενης από το Νόμο περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Η δικογραφία διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με καλό καιρό ξεκινάει η νέα εβδομάδα

Καλός θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της νέας εβδομάδας, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Ταυτόχρονα, θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους, νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιά είναι πραγματικά η καλλονή αστυνομικίνα που φυλάει τον Ακη Τζοχατζόπουλο

Ποιά είναι πραγματικά η καλλονή αστυνομικίνα που φυλάει τον Ακη Τζοχατζόπουλο [εικόνες]

Οι φωτογραφίες της έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου και όλοι αναρωτήθηκαν για την καλλονή αστυνομικίνα, που συνοδεύει τους κατηγορουμένους στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά το iefimerida.
H 23χρονη Αθηνά, η οποία δείχνει υποδειγματική στο ρόλο της στο Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στις εικόνες που έχει επιλέξει να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλει μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα της. Χωρίς να αναφέρει την επίσημη ιδιότητά της, στα προφίλ που διατηρεί σε Facebook και Twitter, η 23χρονη δεν διαφέρει σε τίποτα από τις κοπέλες της ηλικίας της. Οπως αναφέρει, έχει γεννηθεί στις 16 Δεκεμβρίου του 1990 και έχει αποφοιτήσει από Λύκειο της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής το 2008.
Ανάμεσα στα τραγούδια και τις γελοιογραφίες που αναρτά συχνά, υπάρχουν φωτογραφίες με την οικογένεια και τους φίλους της, από βραδινές εξόδους και στιγμές διασκέδασης. Στις περισσότερες, απεικονίζεται με έντονο μακιγιάζ, κατακόκκινα βαμμένα χείλη και μοντέρνο ντύσιμο, ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να ποζάρει στον φακό. Μάλιστα, πολλές από τις φωτογραφίες της γίνονται αντικείμενο κολακευτικού σχολιασμού από τους φίλους της. Επίσης, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως πρότυπό της αποτελεί η Μόνικα Μπελούτσι, αφού έχει δημιουργήσει ειδικό άλμπουμ με πορτρέτα της.
Κορίτσι της διπλανής πόρτας
Ψηλά στη λίστα των χόμπι της βρίσκεται η μουσική, αφού συχνά ανεβάζει στον ιντερνετικό «τοίχο» της τραγούδια από το Διαδίκτυο. Κάποια περίοδο, μάλιστα, δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει τη μεγάλη της αδυναμία στον νεαρό τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό, για τον οποίο έχει αφιερώσει πολλές αναρτήσεις στο Twitter.
Χωρίς τη στολή που την κάνει να μοιάζει αυστηρή, η Αθηνά είναι ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, με τις τυπικές συνήθειες αλλά και τις ευαισθησίες της ηλικίας της.
Τίποτα στα προφίλ από τα κοινωνικά μέσα που χρησιμοποιεί δεν μαρτυρά την ιδιότητά της. Στο Twitter δεν «ακολουθεί» ούτε την ΕΛ.ΑΣ. ούτε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Τα μόνα στοιχεία που τη συνδέουν με το Σώμα είναι τα like στην ομάδα των ΕΚΑΜ και σε αυτήν που έχουν δημιουργήσει συνάδελφοί της για έναν αστυνομικό που έχει τραυματιστεί στη Σαλαμίνα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ