Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπολογισμός μορίων για τις Πανελλήνιες - Παραδείγματα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ
Πώς υπολογίζονται τα μόρια των πανελλαδικών εξετάσεων -Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμοί στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας
Οι πανελλαδικές εξετάσεις οδεύουν και τη φετινή χρονιά προς αυλαία με την αγωνία μαθητών και γονιών να φτάνει στο κατακόρυφο. Η φετινή χρονιά στιγματίστηκε από το άγχος των υποψηφίων για τις απεργίες της ΟΛΜΕ αλλά και από τις αρκετές αστοχίες της Εξεταστικής Επιτροπής που πονοκεφάλιασαν μαθητές και διορθωτές.
Πλέον, όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στην αξιολόγηση των γραπτών και το που θα κυμανθούν οι βάσεις, με τους πάντες να έχουν "επ' ώμου" έτοιμα τα κομπιουτεράκια, προκειμένου να υπολογίσουν τα μόρια που αντιστοιχούν στις επιδόσεις τους.
Το newsbomb.gr σας παραθέτει τη διαδικασία υπολογισμού των μορίων σε λίγα βασικά βήματα:
1. Πολλαπλασιάζουμε το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης
2. Πολλαπλασιάζουμε το πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας με τον συντελεστή του
3. Πολλαπλασιάζουμε το δεύτερο μάθημα αυξημένης βαρύτητας με τον συντελεστή του
4. Προσθέτουμε τα παραπάνω τρία γινόμενα
5. Πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα της παραπάνω πράξης με το 100 και έχουμε τα μόρια
Στην περίπτωση που ο υποψήφιος θέλει να επιλέξει σχολές από άλλο πεδίο, χρησιμοποιούνται τα μαθήματα αντικατάστασης. Οι συντελεστές αλλάζουν και είναι αντί για 1,3 και 0,7 γίνονται 0,9 και 0,4 αντίστοιχα.
Αν ο υποψήφιος έχει εξεταστεί σε ειδικό μάθημα, για τις συγκεκριμένες σχολές και μόνο, προσθέτουμε στο άθροισμα του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης και των δύο μαθημάτων βαρύτητας, το βαθμό του ειδικού μαθήματος αφού τον έχουμε πολλαπλασιάσει με τον συντελεστή του (που μπορεί να είναι 1 ή 2).
Έπειτα πολλαπλασιάζουμε και πάλι με το 100.
Παράδειγμα:
Έστω ότι ένας μαθητής είναι θεωρητικής κατεύθυνσης με Γενικό Βαθμό Πρόσβασης 18, και επίδοση στα Αρχαία Ελληνικά 15 και στην Ιστορία 16. Τα μόριά του για το 1ο επιστημονικό πεδίο θα υπολογιστούν ως εξής:
1. 18 Χ 8 = 144
2. 15 Χ 1,3 = 19.5
3. 16 Χ 0,7 = 11,2
4. 144 + 19.5 + 11,2 = 174,7
5. 174,7 Χ 100 = 17.470 μόρια για το 1ο επιστημονικό πεδίο
Σε περίπτωση που θέλει να δηλώσει σχολές και από το 3ο επιστημονικό πεδίο, και εφόσον έχει διαγωνιστεί στο μάθημα της Βιολογίας, για τον υπολογισμό των μορίων θα χρησιμοποιήσουμε τα μαθήματα αντικατάστασης με τους δικούς τους συντελεστές. Την Βιολογία δηλαδή και την Έκθεση. Έστω ότι έχει πάρει βαθμούς 16 και 13 αντίστοιχα. Έτσι, ο υπολογισμός θα γίνει ως εξής:
1. 18 Χ 8 = 144
2. 16 Χ 0,9 = 14,4
3. 13 Χ 0,4 = 5,2
4. 144 + 14,4 + 5,2 = 163,6
5. 176,7 Χ 100 = 16360 μόρια για το 3ο επιστημονικό πεδίο

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για τις πυρκαγιές σε Αλίαρτο και Φθιώτιδα

Τρία άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προκάλεσαν τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Ειδικότερα, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση την Πέμπτη στην περιοχή Έξαρχος-Ζέλιο του δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας στη Φθιώτιδα, συνελήφθησαν ως υπαίτιοι εμπρησμού ένας 42χρονος και ένας 46χρονος.

Οι φερόμενοι ως δράστες, που εκτελούσαν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Για την πυρκαγιά σε δασική έκταση που εκδηλώθηκε επίσης την Πέμπτη στην περιοχή Μάζι του δήμου Αλιάρτου στη Βοιωτία, συνελήφθη ένας άνδρας 43 ετών ως υπαίτιος εμπρησμού και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακραίφνιο:Δεύτερη φορά στόχος αρχαιοκάπηλων το εκκλησάκι της Παναγίας

Για δεύτερη φορά χτύπησαν οι αρχαιοκάπηλοι το εκκλησάκι της Παναγίας στην είσοδο του Ακραίφνιου Βοιωτίας. 
Την πρώτη φορά επιχείρησαν να σκάψουν και τα κατάφεραν να σκάψουν μόνο λίγα εκατοστά.  Ένα δίμηνο αργότερα, χθες βράδυ (31/5) "ξαναχτύπησαν" στο ίδιο εκκλησάκι, πολύ πιθανόν οι ίδιοι "κύριοι" ήρθαν να συνεχίσουν το έργο που σταμάτησαν. 
Στο ίδιο σημείο, μέσα στο Ιερό του Ναού, δίπλα στην Αγία Τράπεζα άνοιξαν μία μεγάλη τρύπα.  Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του viotiashop προχώρησαν αρκετά, έχει γεμίσει το Ιερό με χώματα και πέτρες.  Κάποιος προφανώς πιστεύει ότι κάτι κρύβει αυτό το μικρό γραφικό εκκλησάκι στην είσοδο του χωριού της Βοιωτίας.  Δεν σεβάστηκαν τίποτα και λεηλάτησαν τον Ιερό αυτό χώρο.
Παρακάτω αποκλειστικές φωτογραφίες από το viotiashop και την συνεργάτη του στο Ακραίφνιο όπου βρέθηκαν στο σημείο!

 













Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Αν σας έρθει επιστροφή φόρου ηλεκτρονικά μην "τσιμπήσετε" - Είναι απάτη!


 



Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές.

Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.

Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α.), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password),  καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.

Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα (δείτε τη παρακάτω φόρμα), ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργανισμούς στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, σκεφθείτε:

· Κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.

· Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.

· Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/ πολιτική απορρήτου) που να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε.

Δείτε πως εμφανίζεται το ηλεκτρονικό μήνυμα μαϊμού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η σπίθα άναψε - Λαϊκή εξέγερση στη Τουρκία




Η σπίθα άναψε στην Τουρκία, η Κωνσταντινούπολη φλέγεται και η κατάσταση δείχνει να είναι εκτός ελέγχου. Πλήθη κόσμου αρχίζουν και συγκεντρώνονται στην Κωνσταντινούπολη, προετοιμάζοντας άλλη μια μεγάλη διαδήλωση που κλυδωνίζει συθέμελα την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.
Το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία του Λαϊκού Κόμματος από την περιοχή Μπεσίκτας προς το Ταξίμ, όπου βρίσκονται ήδη συγκεντρωμένοι διαδηλωτές. Η αστυνομία αποχώρησε από την πλατεία, επιτρέποντας να γίνει η διαδήλωση, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.
Οι εικόνες από την Τουρκία δείχνουν εκατοντάδες άτομα να επιβιβάζονται στα πλοιάρια του Βοσπόρου, για να περάσουν στην ευρωπαϊκή πλευρά, καθώς τα σημεία συγκέντρωσης είναι στην περιοχή Μπεσίκτας και στο Ταξίμ.
Πλήθος συγκεντρώνεται και στην Άγκυρα. Η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας γύρω από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Τα γεγονότα στην Τουρκία παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, μετά την μεγάλη χθεσινή συγκέντρωση στο Ταξίμ. Ξεκίνησε ως αντίδραση στα σχέδια της κυβέρνησης να χτισθεί ένα ακόμη εμπορικό κέντρο στο μητροπολιτκό πάρκο της περιοχής και εξελίχθηκε σε λαϊκή εξέγερση, με πρωτοφανή επεισόδια, βία και τραυματισμούς.
Η αστυνομία επιχείρησε χθες να καταστείλει τη διαδήλωση με πρωτοφανή βιαιότητα, κάνοντας χρήση χημικών που έπνιξε τους διαδηλωτές. H καταστολή προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, εξ ου και για σήμερα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις.
Xθες, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα «Ενωμένοι κατά του φασισμού» ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσίκτας, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει τη γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Το κίνημα αυτό διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση χθες κατά ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία κατεστάλη βίαια προκαλώντας οργή και δεκάδες τραυματίες. Ο Ερντογάν με νέες δηλώσεις του, πάντως, φαίνεται πως δεν κάνει βήμα πίσω, αφού τόνισε πως το εμπορικό κέντρο στην πλατεία Ταξίμ θα γίνει ανεξαρτήτως των αντιδράσεων.
Ταραχές σημειώθηκαν και στην Αγκυρα, όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν την οποία κατηγορούν για αυταρχισμό και ζητούν περισσότερη δημοκρατία.
Και στη Σμύρνη, εκατοντάδες νέοι άναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς που προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις.






















Διαβάστε Περισσότερα »

Προικοσύμφωνο του 1671: Η νύφη παίρνει προίκα δύο μισοφόρια ολόγερα και μπουγαδιασμένα, 1,5 ζευγάρι κάλτσες...

Mπορεί το προικοσύμφωνο σήμερα να είναι μια άγνωστη λέξη, ή... σχεδόν άγνωστη, αφού δεν είναι λίγοι και αυτοί με μεγάλη περιουσιακή κατάσταση που προκειμένου να έχουν το... κεφάλι τους ήσυχο καταφεύγουν στην υπογραφή προγαμιαίου συμβολαίου, ωστόσο στο παρελθόν δεν γινόταν γάμος αν προηγουμένως δεν είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο οικογένειες τι δίνει ο ένας και τι παίρνει ο άλλος.
Το k-mag.gr δημοσιεύει ένα προικοσύμφωνο που υπεγράφη το 1671 στη Σύρο λίγο πριν από το γάμο της Κατής και του Μανωλάκη. Αφού ο πατέρας της νύφης δηλώνει ρητά ότι «δίνει» την κόρη του Κατή στον Μανωλάκη και αφού πρώτα σημειώνει ότι καταρχάς δίνει στο ζευγάρι την αγάπη του και την ευχή του να ευτυχήσουν, περιγράφει αναλυτικά την προίκα της κόρης του: Ρούχα, ζώα, φαγητά και μια καμαρούλα.
Το προικοσύμφωνο που ανασύρθηκε από  τα αρχεία της Νομαρχίας Κυκλάδων έχει ως εξής:
«Εν έτι 1671 μηνί Ιανουαρίω ημέρα δεκάτη εν Σύρω,
Eν ονόματι της Αγίας Τριάδος και της Κοκκίνης προστάτιδος της νήσου Σύρου Προκοσύμφωνον της πρώτης μας κόρης και της θυγατρός του Κωστάκη και της Σμαράγδας και της μακαρίτισσας της γυναικός μου Πιπινίτσας ήτις θα πάρη νόμιμον σύζυγον τον Ντεμογιαννάκη του Κωνσταντάκη της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας.
Και εγώ και η μακαρίτισσα η γυναίκα μου Πιπινίτσα δίδομεν την συγκατάθεσίν μας εις το να πάρη η κόρη μας Κατή, νόμιμον σύζυγον και να τον έχη να τον νέμεται μέρα νύκτα, τον Ντεμογιαννάκη Μανωλάκην του Κωνσταντάκη και της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας.
Εν πρώτοις δίδομεν από τα φύλλα της καρδιάς μας την ευχήν να τρισευτυχήσουν και να πολυχρονίσουν.
Δεύτερον δε τέσσαρα εικονίσματα το πρώτον ευς ξύλον δυνατόν και χονδρόν δύο δάκτυλα και τα άλλας εις αχιβάδα.
Τρία υποκάμισα τα δύο μικρά και το ένα μεγάλο, δύο μικρά αποκατινά (εσώβρακα) παστρικά, ατρύπητα και ολόγερα.
Δύο μισοφόρια ολόγερα και μπουγαδιασμένα.
Ενάμισυ ζευγάρι κάλτσες εως ότου να γίνη ο γάμος έχη καιρόν να πλέξη και την άλλη για να γίνουν δύο ζευγάρια.
Ενα φουστάνι από τσίτι ριγωτό, άλλο ένα από σακονέτα της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου.
Ενα μανδύλι του λαγιού και δύο μανδοσαλάμια
Μια φασκιά για τα καλορίζικα
Δύο ζεύγη παπούτσια το ένα μπαλωμένο
Σαράντα πήχες βρακοζώνα και μετά τον θάνατο του παπού μας άλλη τόση.
Του γαμβρού μια σκούφια να την φορή βραδιά παρά βραδιά δια να μη του τρυπήση γρήγορα.
Δύο τσουκάλια κάστρινα της καραίτισσας της γιαγιάς μου
Δύο φλιτζάνια του καφέ χωματίνια.
Το αμελέτητο με δύο χέρια νεροπαστρικό και άπιαστο
Τρεις βελόνες της κάλτσας.
Ενα ζάρφι χωματένιο
Ενα στρώμα μπαλωμένο της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου από φύλλα καλαμόφυλλα.
Ενα λύχνο χωματένιο και άλλον έναν από ντενεκέ
Ενα κλειδί
Μια ψυράγγα (χωράφι) ίθα με μιά παλέστρα του γαϊδάρου
Τρία ρεάλια, πέντε παράδες και επτά άσπρα.
Κοντά με όλα αυτά που τους κάμαμεν τους νοικοκυραίους της Σύρου την μίαν κάμαραν του σπιτικού που καθούμαστε και άμα πεθάνω εγώ και ο παππούς της Κατής όλο το σπίτι.
Ακόμη δε και αυτά δύο κότες ένα πετεινό, είκοσι αυγά, ένα κόσκινο, μία μπιρμπιτσέλια σπητίσια μακαρόνια, και αν προφθάσουμεν θα κάνουμε άλλα τόσα.
Δέκα οκάδες ελιές και πέντε οκάδες χαμάδα, 2 βάζα κάπαρι, δύο ντουζίνες χήνους, σαράντα κοπόνια κρομμύδια όλα αυτά να τα κάμουν θάλασσα να τρών και να πίνουν όλο το οκταήμερο γαμβρός και νύμφη και όλο το συμπεθεριό και οι ποιό κοντά γειτόνοι.
Εις τον γαμβρόν, την Κατή με τα ούλα της.
Ο πενθερός
Κωνσταντάκης της Σμαράγδας
Εν Σύρω τη 10 Ιανουαρίου 1671».

Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο μικρός Ναυτίλος" στο "Νερόμυλο" από τα παιδιά του 12ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ένοπλοι "μπάτσοι" ...και οι λοιποί ένοπλοι

Καλό θα ήταν ο κ.Βούτσης να είναι λιγάκι πιο προσεχτικός.Δεν πέρασε και πολύς καιρός από τον Οκτώβριο του 2007.
Θυμηθείτε τι συνέβει πατώντας εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/10/2007_243866

 
 Είναι πραγματικά αντιφατικό να κατηγορείς τους μπράβους και τους "μπάτσους" γιατί οπλοφορούν,
 τη στιγμή που ο "αντιεξουσιαστής" υιός σου έχει συλληφθεί και φυλακιστεί το 2007 για διάπραξη ένοπλης ληστείας έχοντας στην κατοχή του δύο περίστροφα και μια χειροβομβίδα...


Νέο άγριο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος έξω από τη Βουλή αποκάλεσε τους... αστυνομικούς "μπάτσους" και ζήτησε να αφοπλιστεί ακόμα και η αστυνομία(!) και σίγουρα οι πολίτες.

Αυτή ακριβώς η δήλωση προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βούτση να σπεύσει να αναδιπλωθεί -μέσω της γνωστής μεθόδου "κωλοτούμπα"- και να δηλώσει πως σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε να αφοπλιστεί η αστυνομία και πως "από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων".

Ο κ. Βούτσης επίσης αποπειράθηκε να ανασκευάσει λέγοντας πως αναφερόταν στη γενικότερη απαγόρευση οπλοφορίας όλων των πολιτών εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Ωστόσο, ο κ. Βούτσης σε κανένα σημείο της ανακοίνωσής του δεν ανακάλεσε την έκφραση "μπάτσοι" που προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια και θύελλα αντιδράσεων.

Πρώτη το χορό των ανακοινώσεων ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία σε μία σαφή προσπάθεια να επωφεληθεί του γεγονότος! Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως "μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι” κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα.

Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον “αδειάσει” άμεσα».

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, κ. Ντούμας μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο οποίος δήλωσε πως λυπάται για το υποτιμητικό ύφος του κ. Βούτση και ξεκαθάρισε πως διεκδικεί την αξιοπρέπεια του ίδιου και των συναδέλφων του έτσι ώστε κάποιος να μην τους αποκαλεί "μπάτσους".


*

Διαβάστε Περισσότερα »

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Αποτυχημένη προσπάθεια ζευγαρώματος



Μία καμηλοπάρδαλη δεν υπολόγισε καλά τις αποστάσεις και είχε ένα λίγο...



 ντροπιαστικό FAIL.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος και Εφραίμ εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ για μισή ώρα! ( Βίντεο)...

Μισή ώρα, σε ασανσέρ κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, πέρασε εγκλωβισμένος χθες το βράδυ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, παρέα με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, τον Μητροπολίτη της Γλυφάδας και τον επικεφαλής της αστυνομικής του φρουράς!
Το...
περιστατικό συνέβη λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης του «Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου» και η αλήθεια είναι πως λίγοι ήταν εκείνοι που συνειδητοποίησαν τι συνέβη, καθώς αρχικά οι περισσότεροι θεώρησαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε φύγει από τον χώρο της εκδήλωσης. Ο Αρχιεπίσκοπος και οι υπόλοιποι περίμεναν υπομονετικά τον απεγκλωβισμό τους από το μικρό ασανσέρ, ενώ ανά διαστήματα χτυπούσαν από το εσωτερικό του ανελκυστήρα μήπως και κάποιος τους ακούσει.

Τελικά, όπως αναφέρει το dogma.gr, χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους από το ασανσέρ.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, όταν ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε από το ασανσέρ αρκετοί παρευρισκόμενοι έσπευσαν να τον χαιρετίσουν, αγνοώντας την περιπέτεια που μόλις είχε περάσει...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΧΙ Στο κλείσιμο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ