Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Έξι Τούρκοι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν από την αρχή της εξέγερσης

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση, ότι κατά την περίοδο των διαδηλώσεων και της βίαιης καταστολής στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, έξι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν.
Η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα από την αγγλική έκδοση της τουρκικής Hurriyet, η οποία επικαλείται τον επικεφαλής των συνδικαλιστών της αστυνομίας, Faruk Sezer.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί έβαλαν τέλος στη ζωή τους λόγω της αυστηρής κριτικής που δέχθηκε η αστυνομία της χώρας για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τις διαδηλώσεις, αλλά και στις εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες, υπό τις οποίες υποχρεώθηκαν να εργαστούν.
"Η βία που βλέπετε είναι, σε τελική ανάλυση, το αποτέλεσμα της βίας που υφίστανται οι αστυνομικοί. Δεν πρόκειται απλά για τη βία των διαδηλωτών εις βάρος τους, αλλά και για τις 120 ώρες συνεχόμενης δουλειάς, πολλές φορές χωρίς ψωμί και φαγητό", δήλωσε ο Sezer.
"Το μέσα μας φλέγεται όταν βλέπουμε αυτές τις φωτογραφίες (με αστυνομικούς να κοιμούνται σε χώρους ακατάλληλους)", συμπλήρωσε. "Όταν σταματήσουν οι διαδηλώσεις θα δημοσιοποιήσουμε τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη βία που δέχονται εκ των έσω οι αστυνομικοί και θα αναζητούσε τους υπαίτιους", δήλωσε μεταξύ άλλων.
Σε συνέχεια του γεγονότος, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απολογήθηκε μέσω Twitter για την υπέρμετρη και αδικαιολόγητη αστυνομική βία.
Άλλη μια νύχτα έντασης
Το βράδυ του Σαββάτου, η τουρκική αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκανε χρήση αντλιών νερού, για να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας.
Εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των Αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.
Οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν τους διαδηλωτές που κατέφυγαν στα δρομάκια γύρω από την πλατεία, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε από τα Άδανα (νότια) τους οπαδούς του, να δώσουν ένα "μάθημα" στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές το Μάρτιο του 2014.
"Δεν απομένουν παρά επτά μήνες, έως τις τοπικές εκλογές. Θέλω να δώσετε στους ανθρώπους αυτούς ένα πρώτο μάθημα με δημοκρατικά μέσα στις κάλπες" τόνισε σε ομιλία του, που μεταδόθηκε απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του, που πήγαν να τον επευφημήσουν στο αεροδρόμιο της πόλης αυτής.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η ατμόσφαιρα πολώνεται επικίνδυνα και οδηγείται περισσότερο σε αδιέξοδο. Το μεγάλο ζήτημα είναι πώς ο Ταγίπ Ερντογάν που συγκεντρώνει την οργή των διαδηλωτών, θα ξεπεράσει την κρίση χωρίς να καταφύγει σε νέα, βίαια καταστολή. Από την άλλη πλευρά, το δεύτερο κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι διαδηλωτές θα διατηρήσουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν το κίνημα διαμαρτυρίας.
Εκκλήσεις απευθύνουν διάφοροι κύκλοι για μια γεφύρωση των διαφορών και μια προσπάθεια συμβιβασμού, αλλά το ύφος του Τούρκου πρωθυπουργού σήμερα ήταν για άλλη μια φορά ανένδοτο. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική για την έκβαση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ανταλλαγή ενστόλων" εξετάζει η κυβέρνηση - "Μετατάξεις" από και προς ΕΛΑΣ - Λιμενικό - ΕΔ


Το σενάριο μοιάζει εξωπραγματικό αν και πλέον στην Ελλάδα του ΔΝΤ ,τέτοιες εκφράσεις ξεπερνιούνται από την πραγματικότητα κάθε μέρα. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο “ανταλλαγής ενστόλων”!bloko.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής η κυβέρνηση εξατλώντας κάθε όριο...εφευρετικότητας εξετάζει πρόταση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να
γίνουν οικειοθελείς μετατάξεις προσωπικού από το Λιμενικό Σώμα στον Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία και το ανρίστροφο!

Όλα αυτά γίνονται για να ικανοποιήσουν τα δύο προαπαιτούμενα της τρόϊκας :

• “Κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και
•απόλυση 2.000 εργαζομενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Τα επικίνδυνα τεχνάσματα στον χώρο της άμυνας δεν σταματούν εδώ. Η αμυντική βιομηχανία έτσι κι αλλιώς υπό διάλυση, κλείνει. Σενάρια θέλουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα να αποτελούν ήδη παρελθόν και ανάλογες φήμες υπάρχουν και για την ΕΛΒΟ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ-Οι διάσημοι στον Κορυδαλλό


ΦΩΤΟ-Οι διάσημοι στον Κορυδαλλό



Στιγμιότυπα από την 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου «συγκατοικούν» Γαβαλάς, Τσοχατζόπουλος και άλλοι «λαμπεροί» κρατούμενοι.

Espresso
Διαβάστε Περισσότερα »

Η δημιουργία ενός Παγκόσμιου Μουσείου δρομολογείται στη Βοιωτία

Ήδη έχει προχωρήσει η συνεργασία του καθηγητή Γ. Δημητρακόπουλου με τον πρόεδρο προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς Γ. Κωσταγιάννη

Μια πλούσια και σπάνια συλλογή με χιλιάδες μοναδικά εκθέματα και πολύτιμα έργα τέχνης που συγκέντρωσε από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο αποφάσισε να επαναπατρίσει ο καθηγητής Ιστορίας και Τέχνης και Διευθυντής σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής Ελληνοαμερικανός Γιώργος Δημητρακόπουλος.
Ο κ. Δημητρακόπουλος μετά την συνταξιοδότησή του επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά και να δωρίσει στη Βοιωτία τα παγκόσμια εκθέματα που έχει συγκεντρώσει με στόχο την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Μουσείου, το οποίο θα συγκεντρώσει πλήθος επισκεπτών και θα δώσει ώθηση στην τουριστική κίνηση της περιοχής.
Ο Γ. Δημητρακόπουλος, που διατηρεί προσωπική φιλία με τον  πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς Γιώργο Κωσταγιάννη έχει ήδη συζητήσει το θέμα και με τη φιλολογική επιτροπή του Συλλόγου και εξετάζονται οι προοπτικές πραγματοποίησης της επένδυσης, μιας επένδυσης πνευματικής αλλά και οικονομικής, που θα ευνοήσει τον ευρύτερο βοιωτικό χώρο.
«Ο Μορφωτικός Σύλλογος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να εξασφαλίσει μια στέγη για τη μοναδική αυτή συλλογή σε κάποια περιοχή της Βοιωτίας και ευελπιστεί στη συνεργασία των αρμόδιων αρχών και των φορέων», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Κωσταγιάννης.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Καρπενήσι το «χτίσιμο» του Λεβαδειακού

Στο Καρπενήσι το «χτίσιμο» του Λεβαδειακού

Το μέρος που θα πραγματοποιηθεί το βασικός στάδιο προετοιμασίας της ομάδας εν όψει της επόμενης σεζόν ανακοίνωσε ο Λεβαδειακός.

Στο Καρπενήσι θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Λεβαδειακού. Μάλιστα, οι Βοιωτοί θα συγκεντρωθούν στις 24 Ιουνίου και θα μεταβούν στις 12 Ιουλίου στην πόλη της Ευρυτανίας, όπου θα δουλέψουν για δύο εβδομάδε.ς

Από την πλευρά του, του ο Τάκης Λεμονής υπογράμμισε πως «στο Καρπενήσι υπάρχουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την καλύτερη διαμονή και προετοιμασία».

Από εκεί και πέρα, ο νέος προπονητής του Λεβαδειακού παραδέχθηκε πως παρατηρούνται κάποιες δυσκολίες στα μεταγραφικά ζητήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το καλοκαίρι επιστρέφει: Σταματούν οι βροχές, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Αιθριος θα είναι ο καιρός
την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, με τις βροχές να περιορίζονται στα βόρεια ορεινά. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 31 βαθμούς Κελσίου.
Aναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Κυριακή έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
Ανεμοι: Ασθενείς
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.
Ανεμοι: Ασθενείς
Θερμοκρασία:από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα στο Κερνάμε Ελλάδα από τον εμπορικό σύλλογο Θήβας




Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου  Θηβών  καλούν  τις επιχειρήσεις – Μέλη  του   Συλλόγου  που επιθυμούν  να συμμετέχουν  στο  «Φεστιβάλ Κερνάμε » που θα πραγματοποιηθεί   την 14ην , 15ην και την 16ην  Ιουνίου  με σκοπό την  αναδείξει των τοπικών προϊόντων.
Όσοι επιθυμούν παρακαλούνται  να επικοινωνήσουν   στα γραφεία  του Συλλόγου μέχρι  την  Παρασκευή 7  Ιουνίου τηλ επικ. 2262027081.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλάι πλάι...Τσίπρας Κουτσούμπας στο Δίστομο



Δίπλα διπλα θα βρεθούν τη Δευτέρα Αλ. Τσίπρας και Δ. Κουτσούμπας. Οι δυο τους θα παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Ο...
Τσίπρας, πάντως, αμέσως μετά την εκδήλωση θα μεταβεί στο Ναύπλιο, για να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ο  Κουτσούμπας θα επιστρέψει στην Αθήνα και το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους...
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο τρόπος εκλογής των δημάρχων...

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σύμφωνα με την Καθημερινή όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι σ ένα ψηφοδέλτιο ενώ το...
ίδιο θα ισχύσει και για τους δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ισχύσει το 42% για εκλογή από τον πρωτό γύρο

Οι βασικοί άξονες των αλλαγών που θα επιφέρει ενδεχόμενος νέος εκλογικός νόμος για τις δημοτικές εκλογές είναι:

Α. Για τους δημάρχους

1. Ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημάρχους από το οποίο θα εκλέγεται ο δήμαρχος...

2. Δήμαρχος θα εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος εφ΄ όσον θα έχει συγκεντρώσει ο ίδιος προσωπικά ποσοστό 50% και πάνω...

3. Το ποσοστό εκλογής του δημάρχου από τον α΄ γύρο ενδέχεται να κατέβει στο 42% καθώς υπάρχουν προτάσεις που κάνουν λόγο για αναλογικότητα της εκλογής αντίστοιχης με εκείνης των δημοτικών συμβούλων...

4. Εάν δεν εκλεγεί δήμαρχος από τον α΄ γύρο, τότε θα αναμετρηθούν σε β΄ γύρο οι πρώτος και ο δεύτερος σε σταυρούς υποψήφιοι...

5. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι εκλέγονται ως δημοτικοί σύμβουλοι εφ΄ όσον συγκεντρώσουν τουλάχιστον ποσοστό 3% ή 5%...

Β. Για τους δημοτικούς συμβούλους

1. Ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους χωρίς να διακρίνονται σε δημοτικές παρατάξεις...

2. Οι υποψήφιοι θα έχουν δηλώσει εκ των προτέρων τη στήριξή τους σε συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο...

3. Ανεξάρτητοι υποψήφιοι θα γίνονται δεκτοί στο ψηφοδέλτιο εφ΄ όσον δηλώνουν ότι διατηρούν την ανεξαρτησία τους συνεργαζόμενοι όμως με συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο...

4. Δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται οι πρώτοι 41 (για το Δήμο Νέας Σμύρνης) σε σταυρούς υποψήφιοι ανεξάρτητα από το ποιον υποψήφιο δήμαρχο έχουν στηρίξει...

5. Καταργείται η έννοια της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο...

Γ. Ο ρόλος του δημάρχου

1. Ενισχύονται οι αρμοδιότητες του δημάρχου προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα στην περίπτωση που έχει απέναντί του ένα εχθρικό δημοτικό συμβούλιο...

2. Ενοποιούνται η Οικονομική και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε μια επιτροπή που θα συνεδριάζει υπό τον δήμαρχο...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ