Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Σιδέρη στα Άσπρα Σπίτια


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικός θάνατος για 47χρονο χειριστή πατέρα τριών παιδιών - ΦΩΤΟ




Καταπλακώθηκε από το γκρέϊντερ που αναποδογύρισε σε δασικό δρόμο της Ευρυτανίας.


Το τραγικό συμβάν έγινε γύρω στις 2:00΄ το μεσημέρι στην περιοχή της Δομνίστας. Πιο συγκεκριμένα ο 47χρονος έμπειρος χειριστής Νώντας Μπανιάς, ο οποίος είναι υπάλληλος της Π.Ε. Ευρυτανίας, εργαζόταν μαζί με άλλους συναδέλφους του σε ένα έργο για τη βελτίωση ενός δασικού δρόμου, κοντά στα Ψιανά, εν όψει και της αντιπυρικής περιόδου.

Λίγο πριν το χωριό Ψιανά, στο σημείο που βλέπετε στις φωτογραφίες, από το evrytanika.gr, το τεράστιο μηχάνημα ανετράπη και δυστυχώς καταπλάκωσε τον 47χρονο χειριστή, ο οποίος σκοτώθηκε επί τόπου. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της Π.Υ Καρπενησίου, της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά.

Όλοι μιλούν για έναν πολύ έμπειρο χειριστή και για έναν εξαίρετο οικογενειάρχη, πατέρα 3 παιδιών. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες πριν, είχε παντρέψει την μεγάλη του κόρη.

Δυστυχώς όμως η μοίρα του επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι. Δείτε φώτο:











Διαβάστε Περισσότερα »

Το "μπάχαλο" με τον Οργανισμό Κωπαΐδος



Άγνοια για το μέλλον του Οργανισμού Κωπαϊδος, ενός από τους πιο πολυσυζητημένους φορείς που φέρονται να οδεύουν σε κατάργηση, δηλώνουν τρία υπουργεία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Αυτό προκύπτει από έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε ερώτηση του του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί αν ο «Ειδικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος » πράγματι θα κλείσει διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα μείνουν απότιστες μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και θα υπάρξει επισιτιστικό πρόβλημα όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην Αθήνα.
Ο βουλευτής είχε απευθύνει την ερώτησή του σε τρία υπουργεία, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε απάντηση της ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβιβάζει στις 14 Ιουνίου 2013 έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης και ενημερώνει ότι «προτάσεις σχετικά με την κατάργηση του Ειδικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαϊδας δεν έχουν απασχολήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Κωπαϊδας εποπτεύεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε εφαρμογή του Ν. 3852/2010 (Νόμος Καλλικράτη)».
Αντίστοιχα και το υπουργείο Οικονομικών διαβιβάζει στη Βουλή έγγραφο στις 11 Ιουνίου του 2013 το οποίο υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και αναφέρει ότι αρμόδιο να απαντήσει για το Οργανισμό της Κωπαϊδας είναι το υπουργείο Εσωτερικών.

Στις 10 Ιουνίου έχει διαβιβαστεί στη Βουλή έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη το οποίο ενημερώνει τον κ. Σταθά ότι την εποπτεία επί των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων την έχουν οι τομείς Γεωργίας των Περιφερειών. Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης στον βουλευτή «Σύμφωνα με το άρθρο 186 παρ. ΙΙ Β.β περ.15 του Ν. 3852/2010 στις αρμοδιότητες των Περιφερειών στον τομέα της Γεωργίας περιλαμβάνεται, «η άσκηση εποπτείας επί των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 3881/1958 όπως ισχύει, η δυνατότητα συγχώνευσης και κατάργησης των ανωτέρω οργανισμών, η εφαρμογή των λοιπών διατάξεων του ίδιου νόμου και των κατ΄ εξουσιοδότηση των κανονιστικών πράξεων, καθώς και η άσκηση εποπτείας του Αρδευτικού Οργανισμού Στυμφαλίας και του Οργανισμού Κωπαϊδας». Το υπουργείο Εσωτερικών διαβιβάζει ως εκ τούτου έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος σχετικό με την εποπτεία του Οργανισμού της Κωπαϊδας, επισημαίνοντας πάντως ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να απαντήσει στα υπόλοιπα ερωτήματα του βουλευτή (σ.σ. αν αληθεύει ότι κλείνει ο Οργανισμός και τι θα γίνει με την άρδευση των αγροτικών εκτάσεων).

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:Το μάθαμε από την τηλεόραση

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος από τη δική της πλευρά απαντά, με έγγραφό της στις 5 Ιουνίου 2013, ότι «πληροφορήθηκε για την κατάργηση του ΝΠΔΔ Οργανισμός Κωπαϊδας από τα ΜΜΕ και δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος ούτε της έχει ζητηθεί η έκφραση γνώμης». Στο έγγραφο αυτό η Περιφέρεια Στερέας Ελλάδος ενημερώνει ότι ο Οργανισμός διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο που είναι άμισθο και ότι σήμερα στον Οργανισμό υπηρετούν μόνο εννέα υπάλληλοι.

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή γίνεται επίκληση γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αφορά στην έννοια της εποπτείας και όπως αναφέρει η Περιφέρεια αν και έγινε συνεχής προσπάθεια να έρθει σε επαφή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αποσαφηνιστούν θέματα που αφορούν με την αρμοδιότητα της στον Οργανισμό Κωπαϊδας αυτό δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Καλό Καλοκαίρι"απο τους μαθητές του Λεονταρίου


 Με θέμα τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ η νηπιαγωγός και οι δάσκαλοι του σχολείου μας  μαζί με τους μαθητές τους ετοίμασαν και μας χάρισαν μια καταπληκτική γιορτή.  Πολλά ΜΠΡΑΒΟ σε όλους, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ & ΓΟΝΕΙΣ. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!










Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του προέδρου μας κ. Κυριάκου Λιάκου
leontari-thivon.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κερνάμε Ελλάδα» με μεγάλη επιτυχία στο Μοσχοπόδι στη Θήβα!

Στο Μοσχοπόδι στη Θήβα, το τριήμερο 14 με 16 Ιουνίου 2013, διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ ελληνικών προϊόντων που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού με τη...
συνεργασία του Δήμου Θηβαίων, του Επιμελητήριου Βοιωτίας και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Στο φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», που τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, επιχειρηματίες και παραγωγοί από όλες τις περιφέρειες της χώρας, πρόβαλλαν τα ποιοτικά τους προϊόντα, συναντήθηκαν με τους πελάτες τους και καταναλωτές, τους έδωσαν τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε ένα πεδίο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης των ομάδων και των φορέων.

Στα εκθέματα των περιπτέρων περιλαμβάνονταν ελαιοκομικά προϊόντα, οίνοι και αποστάγματα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, μελισσοκομικά, βότανα και αρωματικά φυτά, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, προϊόντα κρέατος και αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκά και αρτοσκευάσματα, άλευρά και δημητριακά και χειροποίητες δημιουργίες.

Παράλληλα διατέθηκαν περίπτερα σε πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και φορείς, προκειμένου να προβάλλουν το έργο και τις δράσεις τους.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών π. Γεώργιο Παπαγεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του Ε.Ο.Σ.Σ. κκ. Γεώργιου Κολιόπουλου και Κάκου Ιωάννη, του σκηνοθέτη και εκπροσώπου του Ε.Ο.Σ.Σ. κ. Μανούσου Μανουσάκη, των Βουλευτών Βοιωτίας κ.κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και Γιάννη Σταθά, των Αντιπεριφερειαρχών Βοιωτίας κκ. Γιώργου Μουλκιώτη και Φανής Παπαθωμά, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα - Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρη Βουρδάνου, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Χρήστου Ξενάκη, του Προέδρου της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας κ. Χρήστου Χαρατσή, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Την έναρξη του φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα της έκθεσης για να συγχαρεί και να δώσει τις ευχές του στους συμμετέχοντες.

Παράλληλα στο Θέατρο του Μοσχοποδίου ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου και άλλων περιοχών της Ελλάδος, στους οποίους και απονεμήθηκε μετά το πέρας των εκδηλώσεων τιμητικός έπαινος για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα».

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν η Θεατρική Παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από το παιδικό θεατρικό τμήμα της ΧΕΝ Θήβας και Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια από: το Χορευτικό Τμήμα ΕΛΑΙΩΝΑ, τον Πολιτιστικό Όμιλο “ΕΙΛΕΣΙΟΝ” Ασωπίας, τον Σύλλογο ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ, το παιδικό τμήμα της Μ.Κ.Ο. “ΓΑΡΓΑΦΙΑ”, το παιδικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου ΛΑΪΟΣ”, τον Γυναικείο Σύλλογο Βαγίων “Η ΣΦΙΓΓΑ”, το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών “ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ”, την Ένωση Μικρασιατών Θήβας, το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας, τη Χορωδία Γυναικών Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και τον Χορευτικό-Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας Κορινθίας “ΘΥΑΜΙΣ”, όπου παρουσιάστηκε το λαϊκό δρώμενο “ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΤΙΜΑΓΚΑ”.

Περίπτερο στην έκθεση είχε και ο Δήμος Θηβαίων, το οποίο διακόσμησε με λαογραφικά αντικείμενα από το λαογραφικό μουσείου του Θηβαίου κ. Περικλή Λαλιώτη και παραδοσιακές στολές από το εργαστήρι του κ. Νίκου Σπανού στη Δομβραίνα, με στόχο την προβολή της παράδοσης του τόπου. Παράλληλα στους επισκέπτες του περιπτέρου προσφέρονταν κρασί από το οινοποιείο «ΙΝΟ» και εδέσματα από τον Σύλλογο Γυναικών Ελλοπίας, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στον χαιρετισμό που απηύθυνε την ημέρα των εγκαινίων είπε μεταξύ άλλων:

«Έχει ξεχωριστή σημασία και αξία, στη σημερινή δύσκολη εποχή να αναδεικνύονται μηνύματα όπως αυτό του «Κερνάμε Ελλάδα», από τα οποία θα κατανοήσουμε ότι η πατρίδα μας, που έχει περάσει πολλά, θα βγει κερδισμένη και από την σημερινή κρίση διότι οι πολίτες της έχουν το προνόμιο να ζουν σε μια αγιασμένη γη με αφθονία αγαθών και πλούσιο πολιτισμό, μέσα σε ένα πλέγμα ανθρώπινων σχέσεων που στηρίζεται σε αρχές και αξίες όπως η φιλοξενία και η απλοχεριά σε αγαθά και συναισθήματα.

Στην προσπάθεια αυτή θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω την εθελοντική συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων με θεατρικά και χορευτικά καθώς συλλόγων με γαστρονομικές γεύσεις, οι οποίοι αγκάλιασαν τη σημερινή εκδήλωση.

Ευχαριστώ όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ αλλά και όλους τους Θηβαίους δημότες, οι οποίοι έχουν δείξει ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολιτισμού και της διάδοσης της τοπικής μας κληρονομιάς καθώς επίσης και όλους τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που έχουν έλθει ως εκθέτες».

Διαβάστε Περισσότερα »

Θλίψη στην κηδεία του άτυχου αστυνομικού που σκότωσαν οι δραπέτες-βίντεο








Το τελευταίο αντίο στον 37χρονο άτυχο αστυνομκό Γιώργο Ανδριτσόπουλο που έπεσε νεκρός εν ώρα υπηρεσίας χθες τα ξημερώματα από τα πυρά πάνοπλων κακοποιών στο Δίστομο, είπαν σήμερα με όλες τις τιμές όπως αρμόζει σε έναν "ΗΡΩΑ".


Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στο χωριό του, τον Δαφνιά Μακρυνείας και τον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, μέσα σε βαρύ κλίμα οδύνης, παρουσία συγγενών, φίλων, πλήθους κόσμου, αλλά και πολλών συναδέλφων τόσο από την Βοιωτία όπου υπηρετούσε τον τελευταίο χρόνο όσο και από την Α.Δ Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Τραγική φιγούρα η γυναίκα του, η οποία σε λίγες ημέρες θα φέρει στον κόσμο το τρίτο τους παιδί η οποία απαρηγόρητη και σε κατάσταση σοκ δεν μπορούσε να πιστέψει το δράμα που έμελλε να βυθίσει στο πένθος την οικογένεια της, όσο και αδερφός του ο οποίος είναι και αυτός αστυνομικός και υπηρετεί στο Α.Δ Αιτωλίας.


Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για τον 37χρονο, ζητώντας παράλληλα Δικαιοσύνη για τον "ΗΡΩΑ" που όπως φώναζαν χάθηκε άδικα κάνοντας το καθήκον του, εκτεθημένος στους αδίστακτους κακοποιούς.

Μεταξύ άλλων στην τελετή παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπ.Δικαιοσύνης κ.Ανδρεουλάκος, ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας και ο επιτελάρχης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστ.Υπαλλήλων κ.Φωτόπουλος, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας κ.Μάτσικας, ενώ παρευρέθηκαν και ο Διευθυντής του τμήματος της Βοιωτίας όπου υπηρετούσε τον τελευταίο χρόνο ο άτυχος αστυνομικός, και σύσσωμη η ηγεσία της Α.Δ Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τον κ.Πιστιόλη και τον κ.Αποστολόπουλο.

Στο μεταξύ, ζήτημα τιμής είναι για τους αστυνομικούς η ανεύρεση των δραπετών.Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ασύλληπτους Αλβανούς δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή, σκορπώντας τον τρόμο και τον φόβο στους κατοίκους.
cityvoice.gr











Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά σε βουλκανιζατέρ στη Θήβα-βιντεο

Εμπρηστική ενέργεια πιθανότατα από τους Ρομά σε κατάστημα βουλκανιζατέρ στο Πυρί.
Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Σε λίγο θα κάψουν και ζωντανούς ανθρώπους, αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Πυριού.
Γύρω στις 11.30  το πρωί της Τρίτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε επιχείρηση με λάστιχα κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί της Θήβας. Η πυρκαγιά πήρε μεγάλη έκταση και ευτυχώς με την άμμεση επέμβαση της πυροσβεστικής της Θήβας δεν κάηκε όλη η επιχείρηση. Όπως θα δείτε στις αποκλειστικές  φωτογραφίες του Viotiashop από τον συνεργάτη Ι.Τασιούλη έγιναν κάρβουνο τα λάστιχα έξω από την επιχείρηση. Τρία πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν άμμεσα και έτσι περιορίστηκε η πυρκαγιά μόνο στον εξωτερικό χώρο. Στο σημείο έφτασε ο κ.Χατζησταμάτης αντιδήμαρχος Θήβας όπου θα δείτε και αποκλειστικές δηλώσεις του καθώς και συνεντεύξεις από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης.















Viotiashop.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση του Γιάννη Σταθά με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για την εγκληματικότητα στη Βοιωτία


   Τη  Δευτέρα  17  Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του  Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ κ. Γιάννη  Σταθά με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, με θέμα την αυξημένη εγκληματικότητα που υπάρχει στο Νομό Βοιωτίας.
Στη συνάντηση ζητήθηκε από τον κ. Σταθά  η άμεση ενίσχυση της Α.Δ. Βοιωτίας σε έμψυχο δυναμικό , καθώς και σε υλικό εξοπλισμό ( αυτοκίνητα κ.α.).
Ο  Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δεσμεύτηκε για την άμεση  επίλυση  των ζητημάτων που αφορούν την ενίσχυση της Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας .


Ο βουλευτής Βοιωτίας
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ
Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μάζεψαν και έφυγαν από την εφορία Θήβας...

 Σήμερα 18 Ιουνίου πρωί πρωί οι υπάλληλοι του δικαστικού τμήματος της εφορίας της Θήβας μάζεψαν ότι έγγραφα υπήρχαν τα πακετάρισαν για να τα στείλουν στα νέα τους γραφεία στην εφορία της Λιβαδειάς μετά από την απόφαση να μετακινηθεί το τμήμα τους λόγω συγχώνευσης εκεί.  Αποκλειστικές φωτογραφίες από την στιγμή που αποχωρίζονται οι υπάλληλοι τα γραφεία τους.




Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή ρεύματος στην Αλίαρτο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ




Σας ενημερώνουμε ότι η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει διακοπή ρεύματος για την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 08:00-12:00 σε Αλίαρτο, Μάζι, Μούλκι, Πέτρα και Ευαγγελίστρια.





Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 





                                                     

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ                                    

  
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 90 ημέρες αιματηρής δράσης των δραπετών των Τρικάλων


Όταν το βράδυ της 22ας Μαρτίου οι οκτώ Αλβανοί κακοποιοί  δραπέτευσαν με μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση από τις φυλακές  Τρικάλων, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε έντονος προβληματισμός για  τις επόμενες κινήσεις τους. Το προφίλ των καταζητουμένων παρέπεμπε σε σκληρούς κακοποιούς που έπρεπε άμεσα να συλληφθούν καθώς ήταν σίγουρο πως θα έμπλεξαν σε αιματηρές ιστορίες. Και δεν
έπεσαν έξω...

Δεν έχουν συμπληρωθεί  τρεις μήνες και φέρονται να έχουν  δολοφονήσει δύο ανθρώπους, να έχουν ληστέψει μια τράπεζα, ένα σούπερ μάρκετ, μια ταβέρνα, να έχουν κλέψει τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα και να έχουν κινητοποιήσει την Αστυνομία σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις που εντοπίστηκαν να κινούνται στην  κεντρική Ελλάδα.

Ανεπίσημα, οι αστυνομικοί ερευνούν αν κάποιοι από τους συγκεκριμένους δραπέτες εμπλέκονται στην κλοπή στην περιοχή της Ερατεινής δύο αυτοκινήτων (το ένα ανήκει στον πρώην υπουργό Απόστολο Ανδεουλάκο) τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα με όπλα και εκρηκτικά. Από τους δραπέτες μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί μόνο ο ένας ο 35χρονος Λίτα Ερμαλ στο Περιστέρι.

Στις 30 Μαρτίου, στην καταδίωξη  ενός κλεμμένου αυτοκινήτου από  αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή  των Ισθμίων μετά από κινηματογραφική  ληστεία στην ταβέρνα “ο Μπάμπης” στο Παλαιοκούνδουρά Θηβών, σύμφωνα με την Αστυνομία ο 36χρονος δραπέτης Μάριο Κόλα, πυροβολεί με καλάζνικοφ εναντίον των διωκτών του και μια από τις  σφαίρες κόβει το νήμα της ζωής της 25χρονης  Κατερίνας.. Παρά το ανθρωποκυνηγητό, οι δραπέτες κλέβουν και άλλα αυτοκίνητα και ξεγλιστρούν σβήνοντας τα ίχνη τους... Όλο τον Απρίλιο, οι αστυνομικοί τους κυνηγούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας όμως παρά τα δύο τετ- α- τετ που έχουν δεν μπορούν να τους πιάσουν.

Στις 3 Μαΐου, το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, δύο από αυτούς προσπαθούν να ληστέψουν το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος στο Περιστέρι. Κατά τη διαφυγή τους, εντοπίζονται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, πετούν δύο χειροβομβίδες ενώ λίγη ώρα αργότερα ο ένας από αυτούς ο 35χρονος Λίτα Ερμάλ εντοπίζεται και συλλαμβάνεται.

Στις 16 Μαΐου ο δραπέτης ληστής που διέφυγε από το σκηνικό  στα δυτικά προάστια μαζί με ένα  ακόμη άτομο, εισβάλλουν στην εθνική τράπεζα στο κέντρο της Λάρισας  και με την απειλή όπλων αρπάζουν 1.000.000 ευρώ. Από τον τρόπο που  χτύπησαν, οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως ήταν οι δραπέτες των Τρικάλων.

Χθες ακολούθησαν ακόμη  δύο τετ – α- τετ με κάποιους από τους δραπέτες για να φθάσουμε στο μακελειό στο Δίστομο όπου πέντε οπλισμένοι άνδρες με αρχηγό τον Κόλα εκτελούν τον 37χρονο υπαρχιφύλακα.

Σε ανθρωποκυνηγητό έχει επιδοθεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των οπλισμένων και επικίνδυνων δραπετών.

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Ασφάλειας και των κατά τόπους τμημάτων συνεχίζουν να «χτενίζουν» την Στερεά.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τρία αυτοκίνητα, με τα οποία μπορεί να κινούνται οι δράστες. Το συμβατικό της αστυνομίας, ένα μπλε Ford Focus με αριθμό κυκλοφορίας ΒΙΝ 3549, ένα λευκό αγροτικό μάρκας Skoda, που έχει κλαπεί από τους Δελφούς και ένα Lada Samara, που έχει κλαπεί από τον Σκαμνό.

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα Lada Samara βυσσινί, όμοιο με αυτό του Σκαμνού, πέρασε από τη διασταύρωση του παλιού Λεβέντη στο δρόμο Λαμίας - Λιβαδειάς και κινήθηκε προς την Αταλάντη. Μάλιστα, στη διασταύρωση υπήρχε και μπλόκο αστυνομικών, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Η άλλη πληροφορία είναι πως οι αστυνομικοί εστιάζουν τις έρευνές τους στην περιοχή της Αντίκυρας, προς την οποία κινήθηκαν οι δραπέτες ή κάποιοι από αυτούς, αν πράγματι ισχύει η πληροφορία για τον παλιό Λεβέντη.

Πρώτο Θέμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκότωσαν την Τουρκάλα γιαγιά με την σφενδόνα

Tο γύρο τουΔιαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι φωτογραφίες μιας ηλικιωμένης κυρίας η οποία συμμετέχει στις διαμαρτυρίες στην γειτονική χώρα και
μάλιστα με τρόπο αρκετά επιθετικό.
Η εν λόγω κυρία, που τείνει να γίνει σύμβολο της αντίστασης κατά της αστυνομικής βίας στην Τουρκία, επιτίθεται κατά ανδρών των ΜΑΤ με σφεντόνα, ενώ ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε και κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Στο δεξί της χέρι φέρεται να έχει γράψει την ομάδα αίματός της σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.



Δυστυχώς, η ηλικιωμένη γυναίκα κάτι φαίνεται πως γνώριζε, καθώς, λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με φορείο για να τις προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς, ωστόσο, να έχει ανακοινωθεί κάτι για την σύλληψη της…



Μάρτυρες λένε ότι έπεσε απο πυρά ελευθερου σκοπευτή!






























Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα ...λιώσουμε σήμερα.Δείτε θερμοκρασίες που θα έχουμε σε ολόκληρη τη χώρα.

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος και την Τρίτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας. Ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι επτά μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Σταθά για το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Υπολιμεναρχείου Αντίκυρας και του Λιμενικού Τμήματος Δομβραίνας.

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου


Το Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας και το Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας εξυπηρετούν και επιβλέπουν ολόκληρη την ακτογραμμή του ν. Βοιωτίας, η οποία υπολογίζεται γύρω στα 170χλμ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που διακινούνται στον Τύπο, φημολογείται ότι θα υποβαθμιστεί τόσο το Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας, όσο και το Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας.
Άμεση συνέπεια της ενδεχόμενης υποβάθμισης θα είναι ο ελλιπής έλεγχος της ακτογραμμής του Κορινθιακού κόλπου, την επίβλεψη του οποίου έχουν οι δύο Λιμενικές Αρχές, ενώ οι αρμοδιότητες που θα αφαιρεθούν από αυτά θα έχουν επιπτώσεις σε όλους τους Βοιωτούς οι οποίοι εξυπηρετούνται από τις εν λόγω Λιμενικές Αρχές. Ενδεικτικά, προβλήματα θα προκύψουν όσον αφορά τις άδειες σκαφών, τις άδειες ταχυπλόων, τις άδειες αλιείας, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές, την έκδοση Βιβλιαρίων Υγείας των ναυτικών τα οποία εκδίδει το Παράρτημα Οίκου Ναύτου του Υπολιμενραρχείου Αντίκυρας, την έκδοση των ναυτικών φυλλαδίων για τον ν. Βοιωτίας,
την επίβλεψη των μεγάλων ιχθυοκαλλιεργειών που υπάρχουν κατά μήκος της ακτογραμμής του ν. Βοιωτίας και φυσικά την έρευνα και διάσωση στην θαλάσσια περιοχή του ν. Βοιωτίας. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν προβλήματα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε τονάζ λιμάνι της χώρας, καθώς και στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή της Δομβραίνας.
Επίσης, το Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας και το Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας, τα οποία στεγάζονται σε παραχωρημένα κτήρια και η λειτουργία τους δεν επιβαρύνει το Δημόσιο καθώς δεν καταβάλλεται αντίτιμο ενοικίου, αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό τον τελευταίο χρόνο, ενώ δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα από την υποστελέχωση των δύο Υπηρεσιών, καθώς υπηρετούν λιγότερα άτομα από ότι προβλέπει το Οργανόγραμμα.
Με βάση τα παραπάνω,


Ερωτάται ο κ, Υπουργός:
-Ευσταθούν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ενδέχεται η υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Αντίκυρας και του Λιμενικού Τμήματος Δομβραίνας; Αν ναι, προτίθεται να ακυρώσει το απαράδεκτο αυτό σχέδιο υποβάθμισης;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την διευκόλυνση των Λιμενικών Αρχών του ν. Βοιωτίας και την ενίσχυσή τους με το απαραίτητο προσωπικό;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κερνάμε Ελλάδα" στο Μοσχοπόδι της Θήβας -Ολο το βίντεο


Διαβάστε Περισσότερα »

Μάριο Κόλα: Ο Αλβανός δολοφόνος δεν επιστρέφει στη φυλακή και σκοτώνει εν ψυχρώ

Τον 36χρονο Μάριο Κόλα, δραπέτη των φυλακών Τρικάλων φωτογραφίζουν οι αρχές ως τον πιο επικίνδυνο και αδίστακτο από τους Αλβανούς κακοποιούς που σκορπούν το τρόμο σε ληστείες και ένοπλες επιθέσεις. Μάλιστα θεωρείται ο άνθρωπος που έχει πατήσει τη σκανδάλη στα Ισθμια και στο Δίστομο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια 25χρονη κοπέλα στην πρώτη περίπτωση και ένας 37χρονος αστυνομικός στη δεύτερη.
Ο αδίστακτος κακοποιός είχε ξεκινήσει την δράση του στις αρχές της δεκαετίας του '90, από τη Θεσσαλονίκη. Στις 23 Νοεμβρίου 2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας. Ο Μάριο Κόλα μαζί με άλλους συνεργούς του προχώρησε σε περίπου 30 ληστρικές επιθέσεις από τη Δάφνη, την Καισαριανή και την Κηφισιά ως το Ιλιον και τη Βάρη. Συνήθως έσπαζε με βαριοπούλες τις προθήκες των τραπεζών και εφορμούσαν με καλάσνικοφ. Στις 16 Φεβρουαρίου 2010, στον Βύρωνα, συνελήφθη ο Κόλα ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ένας 25χρονος Βορειοηπειρώτης.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ την ίδια ώρα οι έρευνες στην περιοχή του Παρνασσού συνεχίζονται και η ΕΛ.ΑΣ αναζητά έναν ακόμη τριαντάχρονο Αλβανό κακοποιό, που έχει κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές στην περιοχή του Βόλο και φέρεται να βοηθά τους αδίστακτους δραπέτες στις μετακινήσεις και τα χτυπήματα τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ερωτήματα ΣΟΚ για τον άδικο χαμό του Αστυνομικού στο Δίστομο


Μετά απο πληροφορίες που δέχεται σωρηδόν το Permissospress πρέπει και είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε σε όλους μερικά ερωτήματα για το συμβάν στο Δίστομο που είχε σαν αποτέλεσμα τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου.
Μπορούν να μας απαντήσουν οι ιθύνοντες απο την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς και την Α.Δ.Βοιωτίας σε βασικά ερωτήματα για την κατάληξη αυτής της επιχείρησης??
Μπορείτε να μας απαντήσετε κύριοι στα παρακάτω:
Γνωρίζατε οτι οι δραπέτες εδώ και περίπου ενα δεκαπενθήμερο κινούνταν στην περιοχή??

Γνωρίζατε ότι έχουν βρεθεί παρατημένα και καμμένα αυτοκίνητα με τα οποία κινούνταν??

 Γνωρίζατε ότι μια μέρα πριν έγινε συμπλοκή στη περιοχή του Παρνασσού με την Ο.Π.Κ.Ε??

Γνωρίζατε λοιπόν ότι η Αστυνομία έχει ειδικές μονάδες για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων ή είσαστε της λογικής μην μας πάρουν άλλοι την δόξα??

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ:
ΓΙΑΤΙ το κέντρο της Βοιωτίας που είναι η καρδιά οργάνωσης κατεύθυνσης των Αστυνομικών δυνάμεων δεν γνώριζε τίποτα??

ΓΙΑΤΙ η Ο.Π.Κ.Ε που ήταν 10 χιλιόμετρα πιο δίπλα και χρονικά ένα πεντάλεπτο απο το συμβάν δεν είχε ιδέα τι συμβαίνει ώστε να βοηθήσει??

ΓΙΑΤΙ γνώριζε μόνο η Ασφάλεια Λιβαδειάς και κάποιοι στη Λαμία και δεν γνώριζαν αυτοί που έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις???

ΓΙΑΤΙ αφου γνωρίζατε με ποιούς έχετε να κάνετε στήθηκε με προχειρότητα τέτοια επικίνδυνη επιχείρηση...ΕΣΕΙΣ που γνωρίζατε κοιμάστε ήσυχοι που έφυγε άδικα ένας νέος άνθρωπος και άφησε την οικογενειά του στο δρόμο??

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ αυτοί που φταίνε για τέτοιου είδους παραλείψεις την βγάζουν πάντα καθαρή??

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ...ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΚΑΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ