Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Διακοπές για 43.000 δικαιούχους - Ποιοι θα τις χαρούν, ποια είναι τα δικαιολογητικά


- Για τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας. Η ηλικία των προστατευομένων μελών θα αποδεικνύεται από την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 14 ετών) ή από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για τα άνεργα τέκνα ως 24 ετών θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.

- Οι πολύτεκνοι θα συνυποβάλλουν αντίγραφο της κάρτας πολυτέκνων.

- Οι κατηγορίες των δικαιούχων που δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση λόγω χαμηλών εισοδημάτων θα συνυποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί της μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης.

- Οι αλλοδαποί θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής και εργασίας.

- Τα άτομα που είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. θα προσκομίζουν σχετική βεβαίωση του Ι.Κ.Α.

Πρόγραμμα διακοπών για την τρίτη ηλικία

Οι διακοπές για την τρίτη ηλικία αφορά 5.000 δικαιούχους για την περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου.Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα ενώ δικαιούχοι είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω και είναι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της τέως Εργατικής Εστίας, της Αγροτικής Εστίας και του Ταμείου Νομικών.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας

β) Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.

γ) Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του ΕΟΤ, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα καθώς και με απόδειξη καταβολής μέσω e banking.

Πρόσθετα δικαιολογητικά

1. Οι συνταξιούχοι από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου θα προσκομίζουν βεβαίωση του Ασφαλιστικού Φορέα, ότι δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό.

2. Για τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας. Η ηλικία των προστατευομένων μελών θα αποδεικνύεται από την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 14 ετών) ή από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για τα άνεργα τέκνα ως 24 ετών θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.

3. Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας. Η αναγκαιότητα συνοδείας προκειμένου να χορηγηθεί Δελτίο σε συνοδό θα προκύπτει μόνο από σχετική βεβαίωση της Υγειονομικής Επιτροπής.

Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα ΚΕΠ από το site του Ε.Ο.Τ. www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr και από ειδικό τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΤ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΔΩ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ






Πηγές της αστυνομίας διαρρέουν σε τοπικά μέσα από το Σάββατο το πρωί ότι έχουν μπλοκάρει τον Κόλα και την παρέα του σε χωριό κοντά στο Ευπάλιο.

Χτες πήγε στην περιοχή και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ. Σηκώθηκε από τον καναπέ του γραφείου του και βγήκε στη ζέστη.

Τα καιρικά φαινόμενα ευνοούν τους φονιάδες. Σπηλιά για τη ζέστη και ποτάμι για μπάνιο και δρόσισμα.

Δεν ευνοεί όμως τους πάνοπλους αστυνομικούς που αρματωμένοι, έχουν ξεθεωθεί μέσα στη ζέστη.

Το ερώτημα είναι γιατί πέντε μέρες τώρα δεν γίνεται επιχείρηση.

Τους έχουν χάσει και ψάχνουν να τους βρουν; Ή τους έχουν εντοπίσει και αναμένουν να κουραστούν ώστε να επέμβουν;

Νομίζουμε ότι οι απορίες θα λυθούν σε λίγες ώρες.

Πάντως ο Κόλα διατείνεται ότι δεν θα παραδοθεί.

Για να δούμε...
makeleio.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φωτιά στα Οινόφυτα

Συμβαίνει τώρα, σήμερα 24/6/2013 στις 16:15 το απόγευμα μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε και κατά καίει δασική περιοχή αλλά και στο διάβα της κινδυνέυουν εργοστάσια που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς και ελαιόδενδρα που καλλιεργούνται στην περιοχή. Το ακριβές σημείο που έχει εκδηλωθεί η φωτιά είναι στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τα Οινόφυτα με το Δήλεσι. Απότι μας ενημέρωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά είναι μεγάλη και λαμβάνουν μέρος ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντικά σώματα καθώς τα ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού από τον αέρα.viotiashop.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο κύβος ερρίφθη -Στις 6:30 κλειδώνει η νέα δικομματική κυβέρνηση

Οριστικοποιήθηκε για τις 6:30 στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να δώσουν τα χέρια τόσο για τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα δικομματική κυβέρνηση, αλλά και για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Οπως έγινε γνωστό αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στην Ιπποκράτους προκειμένου να κάνει δηλώσεις. Επισήμως ο ανασχηματισμός δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ανακοινωθεί, ωστόσο η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα γίνει την Τρίτη στις 11:00. Μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημερώθηκε ότι πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα και να βρίσκεται αύριο στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηματικό ο ρόλος Βενιζέλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Το τελικό σχήμα του παζλ της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, όπως και ο ρόλος που θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ηδη η πίεση από την Τρόικα είναι έντονη και το νέο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να τρέξει άμεσα και να κλείσει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να καταλάβει τη θέση του αντιπροέδρου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν θα αναλάβει και κάποιο υπουργείο, με το Εξωτερικών να ακούγεται εντόνως.

Προτεραιότητα η ΕΡΤ και οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο

Οι δύο αρχηγοί συζητούν και το θέμα της ΕΡΤ, την επίσπευση της έναρξης λειτουργίας του μεταβατικού σχήματος, σύμφωνα και με την προσωρινή απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και την ίδρυση του νέου φορέα, η αρμοδιότητα για τον οποίο θα δοθεί σε υφυπουργό κοινής αποδοχής.

Την ίδια ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία, όπως του Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο των 14.000 απολύσεων - μετακινήσεων από το Δημόσιο, βάσει της δέσμευσης της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη και υγρασία: 38 βαθμοί Κελσίου με συννεφιά και τοπικές βροχές στα βόρεια

Με συννεφιά, υγρασία αλλά και πολλή ζέστη ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις και πιθανά σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια της χώρας, ωστόσο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα από τα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

3o Φεστιβάλ Φλυγόνιον στο Κυριάκι





Για Τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Φλυγόνιον κάνει τα καλοκαιρινά βράδια στο Κυριάκι και στη Βοιωτία μαγικά.
  Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, σεμινάρια στη καρδιά του Ελικώνα αντλώντας έμπνευση από την αιώνια παρουσία των 9 Μουσών.

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΛΥΓΟΝΙΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΛΥΓΟΝΙΟΝ ~ ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΛΒΟ το επόμενο λουκέτο στο Δημόσιο – Στις αμυντικές βιομηχανίες απασχολούνται 2.650 εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση, μετά την ΕΡΤ, αναζητά τον επόμενο οργανισμό από τον οποίο θα προκύψουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με την Ημερησία, στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης έχουν ήδη μπει οι αμυντικές βιομηχανίες.

Οι εισηγήσεις κάνουν λόγο για κλείσιμο της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αλλά και αναδιοργάνωση της ΕΑΒ με πιθανή απορρόφηση και της ΕΛΒΟ.

Συνολικά στις αμυντικές βιομηχανίες απασχολούνται 2.650 εργαζόμενοι (1.350 στην ΕΑΒ, 950 στα ΕΑΣ και 350 στην ΕΛΒΟ). Το ενδεχόμενο «λουκέτο» στα ΕΑΣ, αλλά και μία γενναία αναδιάρθρωση στις άλλες δύο επιχειρήσεις, θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό απολύσεων (κυρίως από υπαλλήλους διοικητικούς), αλλά ταυτόχρονα και σε σημαντικό περιορισμό κόστους λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη ζητηθεί από την ΕΕ έλεγχος για τις κρατικές χρηματοδοτήσεις στα ΕΑΣ.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία στηρίχθηκε και η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ανοίγει ο δρόμος και για άλλες καταργήσεις φορέων και απολύσεις, με τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των δήμων να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Στο εξής θα ανήκει αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια των συναρμοδίων υπουργών η απόφαση για την κατάργηση ή τη συγχώνευση των οργανισμών που εποπτεύουν. Άλλωστε, στελέχη της Αυτοδιοίκησης έχουν κατ' επανάληψιν εκφράσει φόβους ότι προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι ή τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) μπορεί στο μέλλον να ασκούνται από ιδιώτες, με αποτέλεσμα οι απασχολούμενοι σε αυτά να δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.
Υπενθυμίζεται πως ήδη υπάρχει πρόβλεψη για δυνατότητα άσκησης των υπηρεσιών αυτών μέσω κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνουν, υπηρεσίες των δήμων που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, αλλά και τις προνοιακές δομές, θα μπορούσαν δυνητικά να ασκηθούν από ιδιώτες. Αρκεί να αναφερθεί ότι σε αυτές τις δομές απασχολούνται περί τους 7.000 εργαζόμενους.

Στους δήμους, εξάλλου, παρατηρείται και ένας μεγάλος αριθμός συμβάσεων εργαζομένων οι οποίοι παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές. Μετά το θόρυβο και τις ενδοκυβερνητικές τριβές που προκάλεσε το θέμα, οριστική «λύση» αναμένεται να επέλθει με τη ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο θέτει «σφιχτές» προθεσμίες για την εκδίκαση των υποθέσεων, κάτι που επί της ουσίας θα καθαρίσει το τοπίο βγάζοντας οριστικά εκτός Δημοσίου εκείνους των οποίων οι υποθέσεις θα τελεσιδικήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στίβος: Υποβιβάστηκε η Ελλάδα

Μολονότι προσπάθησαν όσο μπορούσαν οι πρωταθλητές μας του στίβου, δεν κατάφεραν να...
αποφύγουν τον υποβιβασμό της εθνικής ομάδας στην Α` κατηγορία, μετά την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων, που διεξήχθη στο Γκέιτσχεντ.

Η βαθμολογική συγκομιδή του διημέρου ήταν μόλις 152 βαθμοί, που έφεραν την εθνική ομάδα στην 11η θέση και στον υποβιβασμό, ενώ νικήτρια της διοργάνωσης, ήταν η Ρωσία με 354,4 βαθμούς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πνίγηκε αλιέας στην Αντίκυρα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής από τη θαλάσσια περιοχή Τράχηλας του Νομού Φωκίδας ένας άνδρας 45 ετών.

Ο 45χρονος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία και εντοπίστηκε από χειριστή παραπλέοντος σκάφους αναψυχής να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας σε ύπτια θέση, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Ανεσύρθη με τη συνδρομή και δεύτερου σκάφους και, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διεκομίσθη στο αλιευτικό καταφύγιο περιοχής Αγ. Ισίδωρου Αντίκυρας.

Στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αντίκυρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ