Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Έκτακτο:Νεκροί οι 2 δραπέτες - Βγήκαν αληθινές οι πηγές μας


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ PERMISSOSPRESS ΠΡΩΤΟΙ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΕΣ  TΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Συμβαίνει τώρα: νεκροί οι δύο μακελάρηδες. από νωρίς οι πηγές μας είχαν ενημερώσει ότι είναι θέμα ωρών αν και ήθελαν να μας διαψεύσουν.
Μας ενημέρωσαν ότι τους δραπέτες τους σκότωσαν στην περιοχή Αμπέλια  Αιτωλοακαρνανίας μετά από πολλές ανταλλαγές πυροβολισμών.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο σε χαράδρα της περιοχής, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούσαν τις τελευταίες ημέρες στην Τριχωνίδα, και εντόπισαν τους δύο κακοποιούς να κινούνται πεζοί.

Όταν τους ζήτησαν να παραδοθούν, οι κακοποιοί όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή ανταλλαγή πυρών και τελικά οι δύο δραπέτες να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο σημείο έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.
Επίσης, οι δραπέτες των φυλακών είχαν λάβει μέρος και στην ένοπλη ληστεία που έγινε τον Μάιο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στη Λάρισα και το ποσό που είχαν αποσπάσει ήταν περίπου 960.000 ευρώ.Αυτό σύμφωνα με πληρόφορίες είναι άλλο ένα όπλο που τους βοηθάει ώστε να μπορούν να συντηρηθούν και να επιβιώσουν.
Δεκάδες αστυνομικοί σαρώνουν την περιοχή για να εντοπίσουν και τους άλλους επικίνδυνους δραπέτες ενώ μέχρι στιγμής  μεταξύ των νεκρών δεν βρίσκεται  ο πιο επικίνδυνος ο Κόλα. Υπενθυμίζεται ότι οι δραπέτες έχουν σκοτώσει μια 24χρονη κοπέλα στην Κόρινθο καθώς κι έναν 37χρονο αστυνομικό σε συμπλοκή στην περιοχή του Διστόμου.
Η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη για τους αστυνομικούς μας, ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί σε όλη την περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας μέχρι την περιοχή Αργυρό Πηγάδι.


O πρώτος νεκρός
Ο 25χρονος LIKA  EDISON του HASIS ή HASIZ και της NAFIE , ο οποίος γεννήθηκε την 04-04-1988 στην Αλβανία.
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ
Ο 41χρονος MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ (Ον) ADMIR ή KRISTAQ του AZEM ή AINET ή AINER και της MARIA , ο οποίος γεννήθηκε την 01-08-1972 στην Αλβανία.
murati
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ Permissospress
Να ευχαριστήσουμε τον δημοσιογράφο και συνεργάτη του Permissospress και Viotiashop Δημήτρη Σκαρτσιούνη που έδωσε πρώτος πανελλαδικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ όπως και όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την έκβαση της υπόθεσης των Αλβανών δραπετών.
Εmail: dimskarts@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν 1-3




Δεν τα κατάφερε η εθνική μας. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στην αναμέτρηση με το Ουζμπεκιστάν για τους "16" του παγκοσμίου κυπέλλου νέων που διεξάγεται στην Τουρκία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 1-3 και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι αντίπαλοί μας προηγήθηκαν στο 27 με τον Μακστάλιεφ. Η Ελλάδα απάντησε στο 33 με πέναλτι του Σταφυλίδη που κέρδισε ο Διαμαντάκος. Στο 62 ο Σεργκέεφ με αυστηρό πέναλτι έγραψε το 2-1, με τον διαιτητή να αποβάλλει τον Κουρμπέλη με δεύτερη κίτρινη. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 83 ο Ρακμάνοφ πάλι με πέναλτι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 36χρονος αυτοκινητιστής από τη Λιβαδειά



Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο στη Λιβαδειά
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 140.000 - ευρώ

Συνελήφθη, χθες (01-07-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 36χρονος ημεδαπός, αυτοκινητιστής, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 142.506,96 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται και υπογράφουν στον Λεβαδειακό


Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή δύο ποδοσφαιριστών στον Λεβαδειακό.


Συνέχεια στη μεταγραφική του ενίσχυση δίνει ο Λεβαδειακός, ύστερα από την απόκτηση του Λαμπρόπουλου που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της SportDay, δεν αποκλείεται σήμερα στην Βοιωτία να φτάσουν δύο ποδοσφαιριστές που έχουν συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση και να υπογράψουν.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως πρόκειται για έναν Ισπανό στόπερ και ένα Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό.

Επίσης, σύντομα θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις από τη διοίκηση, αφού ο Τάκης Λεμονής έχει πει πως μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στο Καρπενήσι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της ομάδας. sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας

Συνεχίζονται εντατικά οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
    Δύο εργολαβίες συντήρησης του οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 €υρώ αντίστοιχα βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσω των οποίων ολοκληρώθηκαν έως σήμερα οι ακόλουθες παρεμβάσεις σε:
o    Λιβαδειά-Ανάληψη μήκους 1.800 μέτρων
o    Από διασταύρωση ΕΟ Λιβαδειάς – Θήβας προς Άγιο Γεώργιο, Αγία Τριάδα και Αγία Άννα μήκους 3.200 μέτρων.
o    Δίστομο – Αντίκυρα μήκους 1.000 μέτρων
o    Δαύλεια – Βερβά μήκους 500 μέτρων
o    Οινόη – Αγ. Θωμάς μήκους 1800 μέτρων
o    Στεφάνι – Κοκκίνι (προς Ελευσίνα) μήκους 3.700 μέτρων
o    Διασταύρωση Θήβας – Χαλκίδας προς Άρμα  μήκους 900 μέτρων
o    Πρόδρομος – παραλία Σαράντι  μήκους 2.700 μέτρων
o    Ελλοπία – Ξηρονομή  μήκους 2.400 μέτρων
o    Σχηματάρι – Αυλίδα μήκους1.700 μέτρων
    Έχουν προγραμματιστεί στο επόμενο διάστημα, να εκτελεσθούν παρεμβάσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου:
o    Λιβαδειά – Αράχωβα  μήκους 2.500 μέτρων, εκ των οποίων 2000 μέτρα αντιολισθηρός τάπητας.
o    Λιβαδειά – Αλίαρτος (Στενή) μήκους 1.200 μέτρων
o    Τανάγρα – Ασωπία (μικρές τοπικές παρεμβάσεις)
o    Θήβα – Χαλκίδα, μικρές τοπικές παρεμβάσεις μήκους 300 μέτρων

    Πραγματοποιείται διαγράμμιση, με ίδια μέσα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σε ολόκληρο το δίκτυο, όπως και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, προϋπολογισμού 143.000,00 Ευρώ καθώς και συντήρηση ηλεκτροφωτισμού  των κόμβων του επαρχιακού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 60.000,00 Ευρώ.

    Εξ άλλου, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τα εξής έργα:

o    Kατασκευή ισόπεδου κόμβου ΠΕΟ Λαμίας-Λιβαδειάς και βελτίωση άξονα μήκους 3Km (στο ύψος της γέφυρας του Βοιωτικού Κηφισού μέχρι τη χ.θ. 7+007,92), στα πλαίσια της εργολαβίας «Οδός Αταλάντη-όρια Ν. Βοιωτίας, τμήμα Ε» συμβατικού αντικειμένου 4.608.735 Ευρώ.
o    Επί της Ε.Ο. Θηβών- Λιβαδειάς και ειδικότερα στην διασταύρωση Βαγίων, η κατασκευή της γέφυρας, προϋπολογισμού 7.200.000,00 Ευρώ, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το προσεχή Σεπτέμβριο καθώς και

«Με κάθε φειδώ στην εκμετάλλευση των περιορισμένων πόρων και με την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, «εκτελούνται έργα ουσιαστικής υποδομής, δίνουμε προτεραιότητα στην ασφαλή μεταφορά πολιτών και προϊόντων μέσω του οδικού δικτύου της ζώνης ευθύνης μας, προχωρώντας στις αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να το διατηρήσουμε, ως στοιχείο ταυτότητας της Βοιωτίας,  σε άριστο επίπεδο». 

ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ-Εντοπίστηκαν οι Αλβανοί δραπέτες!!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress (τις οποίες μεταδίδουμε με επιφύλαξη)φαίνεται να έχουν εντοπιστεί οι Αλβανοί δραπέτες στην ορεινή περιοχή  μεταξύ Ευρυτανίας και Ακαρνανίας.Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες εντοπίστηκαν νωρίς τα ξημερώματα με θερμοκάμερα  οι τέσσερις απ αυτούς.
Μεγάλες Αστυνομικές δυνάμεις συγκλίνουν στο σημείο,έχουν ασφαλίσει την περιοχή περιμετρικά και αναμένεται επιχείρηση της Αστυνομίας απο στιγμή σε στιγμή.
ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια είναι η όμορφη ξανθιά αξιωματικός που ανέλαβε υπασπιστής της Φώφης Γεννηματά


Τα «ταμπού» αποφάσισε να σπάσει ένα ένα η Φώφη Γεννηματά, καθώς αφού ανέλαβε χαρτοφυλάκιο στο κατεξοχήν ανδροκρατούμενο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, από σήμερα για πρώτη φορά τοποθετήθηκε γυναίκα υπασπιστής στο πλευρό της.

Η κ. Γεννηματά από σήμερα έχει μια γυναίκα υπασπιστή την Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Πηνελόπη Πουλή, θέση την οποία πρώτη φορά αναλαμβάνει επίσημα μια γυναίκα στις Ενοπλες Δυνάμεις, σπάζοντας το «άβατο».

Ποια είναι η όμορφη ξανθιά υπασπιστής

Η κ. Γεννηματά, ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη μια γυναίκα για τη θέση του υπασπιστή και εκείνος, όπως αναφέρει το onalert, κατέληξε στην Πλωτάρχη Πηνελόπη Πουλή ΠΝ, η οποία είναι Αξιωματικός Νοσηλευτικής, με πτυχίο αυτοδύτη της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, έχει ειδίκευση στην καταδυτική ιατρική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω σε καθήκοντα Νοσηλευτικής από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Karolinska της Σουηδίας και του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα παράλληλα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχίο που έλαβε ενώ ήταν κανονικά στην Υπηρεσία. Τέλος η Πλωτάρχης είναι και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχοντας παρουσιάσει την εργασία της με θέμα «Πολιτικές Υγείας στα κράτη-μέλη της ΕΕ και στους διεθνείς Οργανισμούς ΟΗΕ και ΠΟΥ».

Οι σπουδές της ωστόσο, δεν είναι το μόνο που ξεχωρίζει πάνω της, καθώς η ξανθιά Πλωτάρχης έχει και εντυπωσιακό παρουσιαστικό iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το δράμα διδύμων που παντρεύτηκαν χωρίς να ξέρουν ότι είναι αδέλφια!


Είναι από τις σπάνιες ιστορίες που τις ακούς και δεν μπορείς να πιστέψεις τα παιχνίδια που μπορεί να παίξει καμιά φορά η μοίρα.
Δίδυμα αδέλφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι χωρίστηκαν μετά τη γέννα και έζησαν σε διαφορετικές οικογένειες που τα υιοθέτησαν. Τα φρόντισαν και τα μεγάλωσαν με πολλή αγάπη και σαν να ήταν δικά τους παιδιά. Όταν πλέον ενηλικιώθηκαν, άρχισε ο καθένας τους να κάνει τη ζωή του.

Μέχρι που ήρθε στη ζωή τους ο έρωτας και μάλιστα ταυτόχρονα. Μόνο που στη δική τους περίπτωση αυτό ήταν απογορευτικό. Η μοίρα τούς είχε φέρει και πάλι κοντά όμως κανένας από τους δύο δεν ήξερε πως ήταν δίδυμα αδέλφια. Αποφάσισαν να παντρευτούν και μόλις μετά τον γάμο οι δικοί τους άνθρωποι τους ανακοίνωσαν πως ήταν δίδυμα αδέλφια και δεν έπρεπε να κάνουν παιδιά.
Το δικαστήριο λοιπόν ακύρωσε το γάμο τους και για ακόμα μία φορά, αν και δίδυμα αδέλφια, αναγκάστηκαν να χωριστούν και πάλι

Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπόλεμη ζώνη για το νερό η Κωπαΐδα λόγω των χρεών του Οργανισμού


Εκρηκτικό μείγμα στις τάξεις των αγροτών δημιουργεί ο κίνδυνος να μείνουν απότιστα τα χωράφια στο Κωπαΐδικό πεδίο εξαιτίας της απαρχαιωμένης λειτουργίας του ομώνυμου οργανισμού που βρίσκεται υπό την απειλή γενικού μπλακ-άουτ.Ωστόσο, από την πλευρά του Οργανισμού Κωπαΐδας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το πρόβλημα με την ΔΕΗ θα ξεπεραστεί και η αρδευτική περίοδος θα κουτσοκυλήσει...
Στο κατώφλι της αρδευτικής περιόδου η προβληματική λειτουργία του ομώνυμου Οργανισμού, που ταλανίζεται από τα χρέη προς τη ΔΕΗ και την έλλειψη προσωπικού, φέρνει τους αγρότες στα χέρια.
«Τα χωράφια θα ποτιστούν όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Το χρέος στη ΔΕΗ είναι μεγάλο αλλά πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα», είχε αναφέρει προ διμήνου ο πρόεδρος του Οργανισμού, Π. Σταθιάς. Βέβαια κάθε φορά δίνεται παράταση ζωής με την βοήθεια των τοπικών αρχόντων και βουλευτών χωρίς να λαμβάνονται ουσιαστικές λύσεις.

Έτσι, ο Οργανισμός δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, δεν υλοποιεί τα αναγκαία έργα συντήρησης των αγροτικών δρόμων και των αρδευτικών καναλιών, με συνέπεια η Κωπαΐδα σε αρκετά σημεία να πλημμυρίζει το χειμώνα και να μην έχει το αναγκαίο νερό για την άρδευση  των χωραφιών το καλοκαίρι.



Πρόκειται για έναν Οργανισμό που δεν έχει ακόμα μηχανογράφηση και κρατάει καρτέλες με το χέρι, με χρέη περίπου 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. είναι προς της ΔΕΗ ενώ ευθύνες έχουν και οι καλλιεργητές, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους οι οποίες ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, κυρίαρχος είναι ο ρόλος της ασυνεπούς στάσης του Οργανισμού, η οποία έχει οδηγήσει πολλούς αγρότες στο να μην καταβάλλουν τις εισφορές τους, με αποτέλεσμα να έχει σωρευθεί ένα ποσό που εκτιμάται από 1.500 έως τα  5.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Εξαιτίας αυτής της οικονομικής εκκρεμότητας, δεν μπορεί να γίνει αγορά, πώληση, μεταβίβαση χωραφιών χωρίς προηγουμένως να έχουν ρυθμιστεί τα χρέη προς τον Οργανισμό.
Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, οι οφειλές αυτές έχουν βεβαιωθεί στην εφορία και επομένως εμφανίζουν τους αγρότες να χρωστούν προς το ελληνικό Δημόσιο, κάνοντας ακόμη πιο εκρηκτική την κατάσταση στις τάξεις των αγροτών.


Έχει κλείσει τον κύκλο του

Εδώ και περίπου τρία χρόνια δεκάδες ώρες συζητήσεων και συσκέψεων έχουν καταναλωθεί μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων για την κατάργηση ή και συγχώνευση διαφόρων οργανισμών και φορέων που είτε δεν έχουν αντικείμενο είτε υπολειτουργούν επί χρόνια. Ο Οργανισμός της Κωπαΐδας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συζήτησης.

Κι όμως, σήμερα, μέσα από έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, τρία υπουργεία δηλώνουν αναρμοδιότητα...

Το θέμα βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, πριν από μερικές εβδομάδες. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι πρόκειται για έναν οργανισμό που πλέον έχει κάνει τον κύκλο του, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα διαχείρισης των υδάτων αλλά και νέων τρόπων άρδευσης. Τονίστηκε δε, ότι για να μην υπάρχει το πρόβλημα με τη ΔΕΗ πρέπει να γίνει μια μελέτη ώστε η άρδευση να γίνεται με φυσική ροή διά της βαρύτητας και με την δημιουργία τεχνιτών λιμνών και φραγμάτων.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Λεβαδειακό ο Λαμπρόπουλος


Τη φανέλα του Λεβαδειακού θα φοράει και επισήμως από την καινούργια σεζόν ο Γιώργος Λαμπρόπουλος.


Όπως αναμενόταν, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε οριστική συμφωνία και ο 28χρονος αμυντικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Βοιωτίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Λαμπρόπουλο. Ο 28χρονος αμυντικός μέσος τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν στο Κυπριακό Πρωτάθλημα, ενώ την προηγούμενη σεζόν φορούσε τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας, της οποίας ήταν και αρχηγός».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνας μαθητής διεκδικεί το διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό Google Science Fair -βίντεο

Την πρώτη παρουσίαση της ιδέας του, το «the exoskeleton glove», o Χαράλαμπος Ιωάννου την είχε παρουσιάσει στο TedX Athens. Τότε είχε εντυπωσιάσει τον Ελληνα διευθυντή του Creative Lab της Google, Στιβ Βρανάκη.

Προφανώς ο διάσημος ομογενής δεν ήταν ο μόνος που θεώρησε ιδιοφυές το προτζεκτ του Ελληνα μαθητή.

Ο Χαράλαμπος Ιωάννου, ο δεκαεπτάχρονος Έλληνας μαθητής από την Αθήνα, και το έργο του «εξωσκελετικό γάντι», βρίσκονται ανάμεσα στους 15 διεθνείς φιναλίστ του Google Science Fair 2013, που φέτος είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο». Το Google Science Fair είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός online διαγωνισμός του κόσμου, ενώ ο μαθητής διαγωνίζεται για το μεγάλο βραβείο που περιλαμβάνει:

    10ήμερο ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με την αποστολή του National Geographic
    Υποτροφία ύψους $50.000 δολαρίων
    Μία hands-on εμπειρία σε έναν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς (LEGO, CERN ή Google)
    Επιχορήγηση για το σχολείο του αξίας 10.000 δολαρίων!

Ο Χαράλαμπος Ιωάννου, σχεδίασε ένα «εξωσκελετικό γάντι», το οποίο ενισχύει και στηρίζει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού. Η κεντρική ιδέα της πρότασής του είναι ότι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού, θα φοριέται από τον χρήστη και αφού θα τοποθετείται στο σωστό σημείο -ώστε να πιέζει τους αισθητήρες κίνησης- θα μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων».

«Μια μέρα είδα τη γιαγιά μου να προσπαθεί να πιάσει το χειριστήριο της τηλεόρασης και να γλιστράει από τα δάχτυλά της, αφού πάσχει από μια χρόνια αναπηρία του άνω χεριού. Αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να φτιάξω μια συσκευή, προκειμένου να την βοηθήσω. Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ projects που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη ενώ το χρηματικό έπαθλο και η αναγνώριση, θα δώσουν σίγουρα τεράστια ώθηση στην καριέρα μου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νίκη αυτή θα με βοηθήσει στην προώθηση, την ολοκλήρωση και την μαζική παραγωγή του project μου, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», είπε ο Χαράλαμπος, μιλώντας για την έμπνευση του.

Το Google Science Fair είναι ένας online, διεθνής, επιστημονικός και τεχνολογικός διαγωνισμός που ενθαρρύνει τους μαθητές ηλικίας 13 -18 ετών, να καλλιεργήσουν την περιέργειά τους, να θέσουν ερωτήματα αλλά και να πειραματιστούν για να τα απαντήσουν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κυνηγήσουν το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη και την τεχνολογία. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια ιδέα! Οι φετινές ιδέες βασίστηκαν στο θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο» και αυτό που έψαχναν οι κριτές (μεταξύ άλλων) ήταν δημιουργικές ιδέες, σταθερή έρευνα και καλή, σαφή δομή. Η Google έλαβε χιλιάδες συμμετοχές από περισσότερες από 120 χώρες, και 15 από αυτές (πέντε από κάθε ηλικιακή κατηγορία) διαγωνίζονται τώρα για το μεγάλο βραβείο που θα αλλάξει τη ζωή τους και θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν και τον κόσμο μέσα από τις καινοτόμες ιδέες τους!

Πολλοί σπουδαίοι επιστήμονες ανέπτυξαν την περιέργεια και την αγάπη τους για την επιστήμη σε νεαρή ηλικία και, όπως αποδεικνύεται, οι νέοι μπορούν και έχουν ήδη συνεισφέρει σημαντικά στην επίλυση μερικών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του σήμερα. Μέσω του Google Science Fair, στόχος της Google είναι να στηρίξει και να προωθήσει την επόμενη γενιά επιστημόνων και μηχανικών.

Ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.GoogleScienceFair.com.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ρήγματα που απειλούν με ισχυρό σεισμό τη πρωτεύουσα...



Όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες, τα ρήγματα-απειλή για την Αττική είναι όλα όσα βρίσκονται πάνω στη σεισμική ζώνη του Κορινθιακού (Αλκυονίδες, 6,8 Ρίχτερ το 1981) αλλά και εκείνο της Αταλάντης, που το 1894 με χτύπημα 6,9 Ρίχτερ έστειλε στον θάνατο 255 άτομα. Η σεισμική ζώνη της Θήβας, αν και θεωρείται υψηλής σεισμικότητας, δεν έχει κατεύθυνση προς την Αθήνα και γι’ αυτό οι σεισμοί που προέρχονται από εκεί δεν γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί στην πρωτεύουσα.

«Στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν καταγραφεί δεκάδες ρήγματα, μεγάλα και μικρά, τα οποία δεν παρουσιάζουν υψηλή σεισμική δραστηριότητα και ενδιαφέρον. Τα μόνα που ξεχωρίζουν και τα οποία θεωρώ ικανά να δώσουν έναν ισχυρό σεισμό στο μέλλον είναι το υποθαλάσσιο ρήγμα του Σαρωνικού και αυτό του Αυλώνα» σημείωσε ο ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής».

Όσον αφορά την εικόνα της σεισμικότητας σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, ο κ. Γκανάς πρόσθεσε: «Όπως φαίνεται, τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται μια σεισμική έξαρση. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Χρειάζεται υπομονή και προσοχή, τίποτα παραπάνω».



























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Η τελετή της έπαρσης της γαλάζιας σημαίας στον Άγιο Ισίδωρο


Εδώ και 20 χρόνια, έτσι και φέτος ανεμίζει η γαλάζια σημαία στο ξακουστό βράχο του Αγίου Ισιδώρου η γαλάζια σημαία .
Στις 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Έπαρσης της Γαλάζιας σημαίας στον Άγιο Ισίδωρο, στην Αντίκυρα.
Η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας. Πρέπει να σημειωθεί ότι για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας σε μία ακτή απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα των νερών.Δεν αρκεί όμως οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης.
Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Να σημειώσουμε ότι η έπαρση της σημαίας έγινε από την 21χρονη Λία Ζυγόρη, φοιτήτρια γυμναστικής ακαδημίας, το καμάρι της Αντίκυρας.  Λίγα λόγια για τη Λία.
Ασημένιο μετάλιο απέκτησε η  Λία Ζυγόρη με νέο ατομικό ρεκόρ.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Γυναικών που προκήρυξε ο ΣΕΓΑΣ πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 15-16 Ιουνίου κι ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από όλη τη χώρα.
Στον τελικό των 400 μ. γυναικών που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η Λία Ζυγόρη τερμάτισε στην δεύτερη θέση με χρόνο 55.64.
Η Λία αγωνίζεται με το (ΓΣ Γλυφάδας) και ο χρόνος της (55.64) είναι και νέο ατομικό ρεκόρ, η Λία θα συμμετέχει στην αποστολή της εθνικής ομάδας στους πανευρωπαικούς αγώνες.
Εμείς σαν ομάδα του viotiashop ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στη Λία και καλά μπάνια στον υπέροχο Άγιο Ισίδωρο.
Φωτορεπορτάζ εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παραλίες το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου




Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τριήμερο ενώ κολυμπούσαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Ειδικότερα ένας... 52χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στη θαλάσσια περιοχή Στόμιο Φιλιατρών. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.


Επίσης στις Αλυκές Βόλου άφησε την τελευταία του πνοή ένας 67χρονος ενώ χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Λαγονήσι Χαλκιδικής μια 57χρονη.


Επιπλέον στο Τζάνειο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 85χρονου που ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής «Ακτή Καλαμπάκα».


Ακόμη έχασαν τη ζωή τους ένας 74χρονος στον όρμο Λαδικού Ρόδου και ένας 77χρονος στη περιοχή Γομάτι Λήμνου.


Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, κάθε καλοκαίρι, η δεύτερη αιτία θανάτου από ατυχήματα είναι οι πνιγμοί και βάση των στοιχείων οι θάνατοι λουόμενων στη θάλασσα από πνιγμό το 2012, ανήλθαν σε 396 και από άλλα αίτια σε 90.


Εν τω μεταξύ σοβαρό ατύχημα μετά από σύγκρουση δύο τζετ σκι σημειώθηκε στην Κρήτη. Ειδικότερα ένας 18χρονος αλλοδαπός χειριστής τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν το τζετ σκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με άλλο που χειριζόταν ο ανήλικος αδελφός του στη θαλάσσια περιοχή Σταλίδας Χερσονήσου.


Άμεσα ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο αρχικά στο Ιατρικό Κέντρο Μαλίων και στη συνεχεία, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.


Επίσης μια 35χρονη τραυματίστηκε στο δεξί πόδι όταν έπεσε στη θάλασσα από το τζετ σκι που χειριζόταν 32χρονος στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μαρκόπουλου Ωρωπού. Η 35χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ.


Ακόμη ένας 50χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από βουτιά που έκανε από ξύλινη εξέδρα στην παραλία Κατερίνης. Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ