Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Συναυλία με την ορχήστρα του Ο.Τ.Ε. στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Φολκλορικό Φεστιβάλ στην Καλλιθέα του Δήμου Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέρμα οι "λουφαδόροι"στο στρατό-Υποχρεωτική εξάμηνη θητεία στα σύνορα



Κλείνουν τα «παράθυρα» μέσω των οποίων όσοι είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» απέφευγαν την παραμεθόριο και έκαναν όλη τη «θητεία» τους στα... σπίτια τους.



 Η στρατιωτική ηγεσία εξέπεμψε SOS, υπογραμμίζοντας στον.. Δ. Αβραμόπουλο, νέο υπουργό Αμυνας, ότι έχει παραγίνει το κακό με τους «λουφαδόρους» που βάζουν πολιτικό μέσο και διανύουν ολόκληρη τη θητεία τους στην Αθήνα.

Το Πεντάγωνο έχει «φρακάρει» από στρατιώτες, οι περισσότεροι δεν πάνε ούτε για μία μέρα στην παραμεθόριο. Από το Κέντρο Νεοσυλλέκτων κατευθείαν τοποθετούνται στο Γενικό Επιτελείο ή σε άλλες μονάδες της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και τις «ρουσφετοαποθήκες», που παραμένουν διάσπαρτες στην ενδοχώρα χωρίς να έχουν καμία επιχειρησιακή αξία.

Σύμφωνα με το «Εθνος», μπροστά στο οξύτατο αυτό πρόβλημα ο Δ. Αβραμόπουλος απευθυνόμενος στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων τούς προέτρεψε: «Επιτέλους! Κλείστε τα ρουσφετομάγαζα που επί δεκαετίες παραμένουν ανοιχτά στις «προβοσκίδες» των Γενικών Επιτελείων! Μην υποκύπτετε στις πιέσεις των βουλευτών! Ενισχύστε τις μάχιμες μονάδες».

«Κατ' εξαίρεση»

Ο νέος υπουργός Αμυνας διευκρίνισε στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ότι οι «κατ' εξαίρεση» μεταθέσεις θα πρέπει να γίνονται με φειδώ και με άκρως αυστηρά κοινωνικά - οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια και πάντα με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων από κρατικούς φορείς.

Επί της ουσίας ο Δ. Αβραμόπουλος επανέρχεται στο «δόγμα» Αρσένη για υποχρεωτική θητεία στα σύνορα που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια, γεγονός που τότε είχε προκαλέσει ισχυρή κόντρα μεταξύ του τότε υπουργού Αμυνας και της Δήμητρας Λιάνη, η οποία ως σύζυγος και διευθύντρια του πρωθυπουργού απαιτούσε να μην υπηρετήσει σε μονάδα της παραμεθορίου ο ηθοποιός Κ. Σπυρόπουλος, τότε σύντροφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και μετέπειτα δικός της...

Χάρη στη σθεναρή στάση του Γ. Αρσένη, ο Κ. Σπυρόπουλος υπηρέτησε τότε σε μονάδα του Κιλκίς και ο Σάκης Ρουβάς στο Πολύκαστρο.

Εκτός ελέγχου

Το μέτρο της υποχρεωτικής θητείας στα σύνορα τηρήθηκε ικανοποιητικά επί μία δεκαετία. Αρχισε να χαλαρώνει το 2004 από τη ΝΔ, με αποτέλεσμα εν έτει 2013 η κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου και χιλιάδες οι νέοι που υπηρετούν ολόκληρη τη θητεία τους στα αστικά κέντρα, κυρίως της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ηδη από χθες άρχισαν να ενημερώνονται για τα νέα δρακόντεια μέτρα Αβραμόπουλου οι συνεργάτες των βουλευτών που αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση των κοινωνικών αιτημάτων στο υπουργείο Αμυνας. Κυρίως οι «γαλάζιοι» κομματάρχες εκφράζουν δυσφορία, καθότι με παράπονο επισημαίνουν ότι το «Πεντάγωνο» ήταν το τελευταίο απάγκιο του δημόσιου τομέα για την ικανοποίηση ορισμένων ρουσφετιών. Αλλο ένα οχυρό του παλαιοκομματισμού φαίνεται να υποχωρεί...


Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δραπέτες


Στο χωριό Περιθιώτισσα Φωκίδας,βρέθηκαν δύο οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Πρόκειται για ένα μπλε Ford που είχε κλαπεί από το Δίστομο Βοιωτίας και για ένα λευκό Mitsubishi που είχε κλαπεί από τη Φιλοθέη Φωκίδας.Τα δύο αυτοκίνητα είχαν καλύψει με κλαδιά και χόρτα για να μη γίνονται αντιληπτά.


H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα (04-07-2013), σε ορεινή τοποθεσία στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας, δύο (2) κλεμμένα αυτοκίνητα, που αναζητούνταν από τις αστυνομικές Αρχές.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν :

Το υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο, μάρκας FORD FOCUS , χρώματος μπλε, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που είχε αφαιρεθεί τα ξημερώματα της 17-06-2013, από πέντε (5) δράστες, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου Υπαρχιφύλακα στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας. Το όχημα βρέθηκε κατακρημνισμένο σε χαράδρα, καμουφλαρισμένο με βλάστηση.

Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μάρκας MITSUBISHI , χρώματος λευκού, που είχε αφαιρεθεί τα ξημερώματα της 20-06-2013, από οικία στην περιοχή της Φιλοθέης Φωκίδας. Το ανωτέρω αυτοκίνητο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο και επίσης καμουφλαρισμένο με βλάστηση.

Σημειώνεται ότι οι δράστες μετά την αφαίρεση του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου από την Φιλοθέη, κινήθηκαν προς Ναυπακτία, όπου προσεγγίζοντας, μετά την γέφυρα «ΡΕΡΕΣΙ», σε αστυνομικό μπλόκο, έκαναν αναστροφή και κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση (σχετική η από 20-06-2013 Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας).
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά τώρα στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας


Φωτιά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Βοιωτίας. Πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο και απ'ότι μας πληροφόρησαν πρόκειται για δασώδη περιοχή. Σε επικοινωνία μας το μεσημέρι με το 199 μας έδωσαν πληροφορίες για το μέγεθος της φωτιάς η οποία βρίσκεται σε ύφεση.
Πρόκειται για ημιορεινό χωριό της Βοιωτίας που βρίσκεται στις πλαγιές του Ελικώνα σε υψόμετρο 400 μέτρων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φράγκος και Κρεμμύδας του Γ.Σ. «Πίνδαρος» στην Εθνική για το Βαλκανικό Ε/Ν




Ο Τάσος Φράγκος και ο Βίκτωρας Κρεμμύδας, οι αθλητές του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θηβών, εκ των κορυφαίων αυτό το διάστημα της Ελλάδας και όχι μόνο της Βοιωτίας, συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της εθνικής μας ομάδας που θα λάβει μέρος στους αγώνες  για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία έφηβων-νεάνιδων που θα γίνουν στην πόλη Ντενιζλί της Τουρκίας το προσεχές Σαββατοκύριακο 6-7/7.

Ο Τάσος Φράγκος (στη φωτο πάνω με τον προπονητή τους, Κώστα Κυριακάκη) το Σάββατο 29/6 με χρόνο 48.30 κέρδισε στην τελική κούρσα των 400 μέτρων των έφηβων στους αγώνες που έγιναν στο εθνικό στάδιο Λάρισας (“Αλκαζάρ”) για το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφηβων-νεάνιδων. Θυμίζουμε οτι με χρόνο 48.02 είχε πάρει την 3η θέση στο αγώνισμα στους αγώνες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία νέων ανδρών-γυναικών (κάτω των 23 ετών) που είχαν γίνει στο δημοτικό στάδιο Σερρών, 15-16/6.

Ο Βίκτωρας Κρεμμύδας (φωτο κάτω) επίσης το Σάββατο 29/6 (λίγη ώρα νωρίτερα) είχε λάβει μέρος στην τελική κούρσα των 100 μέτρων όπου με χρόνο 10.80 κατέλαβε την 3η θέση.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποζημιώσεις σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ


Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 3,4 εκατ. ευρώ θα καταβάλει αύριο Παρασκευή ο ΕΛΓΑ σε 4.985 δικαιούχους παραγωγούς.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε κηπευτικά, ελιές και εσπεριδοειδή αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα αίτια, τόσο κατά την περσινή όσο και τη φετινή χρονιά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στις 5 Ιουλίου στο Κυριάκι


Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Κάθε συναυλία της είναι μοναδική. Κάθε συνάντησή της με το κοινό είναι γεμάτη δυνατές στιγμές. Μέσα από την φωνή της, οι επιθυμίες απολαμβάνουν τον εαυτό τους και κανείς δεν ξέρει πώς να τραβήξει την διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στη χαρά ή τη λύπη και την μουσική.


Μια ευδιάθετη και βαθιά βόλτα στη συγκίνηση των μεγάλων της τραγουδιών, στο λόγο κορυφαίων ποιητών και στιχουργών, αλλά και σε τραγούδια γεμάτα κέφι και ρυθμό. Η μεγάλη αυτή ερμηνεύτρια, κάνει την παράδοση να είναι σημερινή και μας συστήνει νέους ήχους και ρυθμούς. Πότε σε ανοιχτά θέατρα και πότε σε κλειστούς χώρους, μας θυμίζει ρεμπέτικα από τη μία ενώ "τζαζάρει" από την άλλη με την ίδια πίστη.
Μια φορά συμβαίνει...ένα πρόγραμμα «best of» δικό της, με τραγούδια από το πολυαναμενόμενο CD αλλά και μουσικές διαδρομές από το Μανώλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με βάση την πενταμελή της μπάντα και τις καινούργιες ενορχηστρώσεις του Θωμά Κωνσταντίνου και του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη.
Μουσικοί:
Γιώργος Γεωργιάδης / μπάσο
Δημήτρης Τσάκας / σαξόφωνο, κλασική κιθάρα
Γιάννης Κυριμκυρίδης / πιάνο, πλήκτρα
Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης / τύμπανα & ενορχηστρώσεις
Θωμάς Κωνσταντίνου / ούτι, λαούτο, μαντολίνο, τζουράς, φωνητικά & ενορχηστρώσεις
Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας
Επιμέλεια φώτων: Μαρία Βενετάκη
Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη – Λήδα Ρουμάνη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Βίκυ Κοκκίνη
Μ.6972 772 398 & media@sgm.gr
Ελευθερία Αρβανιτάκη
Παρασκευή 5 ΙΟΥλΙΟΥ, ΩΡΑ: 21.00
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΛΥΓΟΝΙΟΝ, στο αίθριο του ξενώνα «ΦΛΥΓΟΝΙΟΝ» στο ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ (ΛΙΒΑΔΕΙΑ), ΚΑΦΕ ΦΛΥΓΟΝΙΟΝ (ΚΥΡΙΑΚΙ)
ΤΙΜΕΣ: 1Ο€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ, 13€ ΠΟΡΤΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 22670 51229, 6937253185, 210 8617577

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινότερα τμήματα, περιμένουμε σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στον ορεινό άξονα της Πίνδου και στα ορεινά της Κεντρικής Πελοποννήσου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 31 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίοι οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα γίνουμε εμίρηδες: Βρέθηκε ο κρυμμένος θησαυρός του «μαύρου χρυσού» σε Ιόνιο και Κρήτη




Στα χέρια του Υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκεται η σημαντική έρευνα για την ύπαρξη υδρογονανθράκων που διεξήγαγε η νορβηγική εταιρεία PGS ενώ ήδη πετρελαϊκές εταιρείες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, τέσσερις περιοχές παρουσιάζουν «μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική» σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου), όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως από σήμερα η νορβηγική εταιρεία PGS, που συνέλεξε στοιχεία μήκους 12.500 χλμ., θα διαθέτει προς πώληση τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρείες. Σημειώνουμε ότι η επεξεργασία των δεδομένων θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013 μετά την απόφαση για επέκταση του προγράμματος από α 8.500 χιλιόμετρα στα 12.500 χιλιόμετρα.

    Η βόρεια περιοχή 10x10 χιλιόμετρα γραμμών στο Ιόνιο Πέλαγος, πάνω στην Πριαπούλια Ζώνη (Pre-Apulian zone). Η ζώνη αυτή αποτελεί επέκταση της ανθρακικής πλατφόρμας της νοτίου Αδριατικής, με ανθρακικά πετρώματα του ανώτερου Κρητιδικού έως Ηωκαίνου, που καλύπτονται από παχύ κάλυμμα λεπτομερών ιζημάτων του Ολιγοκαίνου και κλαστικά ιζήματα του Μειο-Πλειοκένου. Το σύστημα αυτό, έχει ανάλογα στους παραγωγικούς ταμιευτήρες διηρρηγμένων ανθρακικών πετρωμάτων της κεντρικής Αδριατικής, στην γειτονική Ιταλία και Αλβανία.
    Στα νότια, υπάρχει ένας αραιότερος κάνναβος γραμμών γύρω από το κοίτασμα του Κατακόλου. Η περιοχή αυτή ανήκει στην Ιόνιο ζώνη και έχει αναλογίες με χερσαίες παραγωγικές περιοχές στην Αλβανία. Η απεικόνιση των πετρωμάτων θα επικεντρωθεί στα Ηωκαινικά και Κρητιδικά ανάλογα για το Κατάκολο και στους Τριαδικούς εβαπορίτες, οι οποίοι παρουσιάζουν δυναμικό με εναλλαγές αλίτη, γύψου και ανυδρίτη, με δολομίτες και στρώματα σχιστολίθων πλούσιων σε οργανικά.
    Νοτίως της Κρήτης, ο κάνναβος των γραμμών θα καταδείξει, μεταξύ άλλων, το πρίσμα προσαύξησης του Νεογενούς στη Μεσογειακή ράχη, όπως και την έκταση, το πάχος και τη συνέχεια του καλύμματος των εβαποριτών του Μεσσηνίου.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ