Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Το ξέσπασμα του Σαμψών…


Στα 85 του χρόνια ο Σαμψών -ένας λαϊκός ήρωας κατά πολλούς-, κατά κόσμον Γιάννης Κεσκιλίδης, δηλώνει ξεχασμένος από την Πολιτεία και εκφράζει το μεγάλο του παράπονο έπειτα από 60 χρόνια δουλειά.

«Ξέρεις τι είναι να έχουν τιμητικές συντάξεις οι πάντες και εγώ που έχω προσφέρει τόσα να μην έχω μια σύνταξη;» δηλώνει με παράπονο ο ίδιος στη «News» και συνεχίζει: «Πριν από λίγα χρόνια, ο μόνος που είχε ενδιαφερθεί, γιατί τον γνώριζα από παλιά, ήταν ο βουλευτής και δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης. Ο μόνος που μίλησε για να μου δώσουν σύνταξη. Αλλά και από εκεί, τίποτα».

Ο Γιάννης Κεσκιλίδης ζει με τη σύζυγό του στη Νέα Ιωνία, παρέα με χιλιάδες αναμνήσεις από την πορεία του και από τους φίλους του, τον Κουταλιανό, τον Τίγρη, τον Τζίμη τον Αρμάο.

Ο θρυλικός Σαμψών, με μία ανάρτηση στο Facebook, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 6.000 σχόλια χρηστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με "λουκέτο" κινδυνεύει η ΛΑΡΚΟ. Δεν προχωρά η πώλησή της




Mε ''λουκέτο'' και εκκαθάριση κινδυνεύει η ΛΑΡΚΟ, καθώς διαπιστώνεται ότι είναι αδύνατο να προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο οποίο έχει μεταβιβαστεί η συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΛΑΡΚΟ (55,2%, Εθνική 33,4% και ΔΕΗ 11,4%) από τη στιγμή που εντάχθηκε στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, διαπιστώνει ότι είναι αδύνατη η πώληση της εταιρείας και προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία τη λύση της εκκαθάρισης και της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων κομμάτι - κομμάτι.

Όπως δημοσιεύει η ''Καθημερινή'', το καταλυτικό χτύπημα στο ούτως ή άλλως πολύπλοκο εγχείρημα ιδιωτικοποίησης της μεταλλευτικής βιομηχανίας, ήρθε από την έρευνα της Κομισιόν περί κρατικών ενισχύσεων που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου.

Έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε σε βάθος έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο τα μέτρα κρατικής στήριξης που χορηγήθηκαν από την Ελλάδα υπέρ της Γενικής Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Α.Ε. «ΛΑΡΚΟ», ύψους άνω των 105 εκατ. ευρώ, είναι συμβατά με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της Ε.Ε.

Η Επιτροπή δεν έχει πεισθεί ότι τα μέτρα είναι σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε., και ιδίως τους κανόνες σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις διάσωσης και αναδιάρθρωσης προβληματικών επιχειρήσεων.

Τα μέτρα για τα οποία η Ε.Ε. επιμένει ότι αποτελούν κρατικές ενισχύσεις περιλαμβάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το 2009 και αρκετές κρατικές εγγυήσεις για δάνεια κατά την περίοδο 2008-2010, πιθανή μη είσπραξη από το κράτος ενός χρέους από το 2004 και παραίτηση από την είσπραξη προκαταβολής φορολογικού προστίμου το 2010.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Ε.Ε. θεωρεί ως κρατική ενίσχυση και τις ανεξόφλητες οφειλές της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ ύψους άνω των 160 εκατ. ευρώ τα οποία προσαυξάνονται κατά 6,5 εκατ. τον μήνα.

Στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έγινε σαφές από τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με τις Βρυξέλλες ότι η Ε.Ε. επιμένει στο θέμα των κρατικών ενισχύσεων.

Συσσωρευμένες ζημίες άνω των 220 εκατ. ευρώ

Συνεκτιμώντας και την προβληματική θέση της εταιρείας (συσσωρευμένες ζημίες άνω των 220 εκατ. ευρώ), αρνητική καθαρή θέση και υποχρεώσεις προς τρίτους) αλλά και τα άλυτα περιβαλλοντικά θέματα για τα οποία ο όποιος επενδυτής θα χρειασθεί να καταβάλλει περί τα 50 εκατ. επενδύσεις για να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να αποφύγει πρόστιμα, κατέληξε ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί εν λειτουργία.

Ενα επίσης θέμα που αξιολογήθηκε ως αρνητικό για την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος από το ΤΑΙΠΕΔ είναι το κόστος ρεύματος που αντιπροσωπεύει πάνω από το 30% του συνολικού λειτουργικού κόστους της εταιρείας και είναι σχεδόν διπλάσιο από το κόστος που πληρώνουν οι ανταγωνιστές της ΛΑΡΚΟ στη διεθνή αγορά. Η πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες εισηγήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ προς την κυβέρνηση είναι η λύση της εκκαθάρισης και πώληση περιουσιακών στοιχείων (μονάδες παραγωγής, λιμάνια, οικόπεδα κ.λπ.).

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο, είναι δύσκολο ωστόσο να διαχειριστεί το πολιτικό θέμα που προκύπτει με το να βάλει «λουκέτο» σε μια ιστορική και εξαγωγική βιομηχανία της χώρας που απασχολεί 1.500 εργαζόμενους άμεσα και περί τους 4.000 έμμεσα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο και καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους


Κυβέρνηση και τρόικα, με τη συναίνεση και τη συνενοχή του υπουργού Παιδείας, συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική με στόχο τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση το Υπουργείο Παιδείας καταργεί τρεις ολόκληρους τομείς και 46 ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, οδηγώντας 2.500 εκπαιδευτικούς τεχνικών και άλλων ειδικοτήτων ουσιαστικά σε «ξαφνικό θάνατο». Επιπρόσθετα, 20.000 μαθητές που φοιτούσαν σε αυτούς τους τομείς εξοστρακίζονται από τα σχολεία τους.
Η στόχευση είναι ξεκάθαρη: η εκχώρηση ενός μεγάλου φιλέτου της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια…
Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο κομμάτι-κομμάτι, πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και κάθε πολίτη, να συμμετάσχουν στις δράσεις και κινητοποιήσεις που προγραμματίζει η ΕΛΜΕ Βοιωτίας, για να καταδικάσουμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που συνθλίβει τη δημόσια εκπαίδευση. Ο αγώνας για την δημόσια εκπαίδευση είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.
Μαθητές, Γονείς,  Εκπαιδευτικοί
& ΕΛΜΕ Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνα φίδια στην Ελλάδα. Τι να κάνουμε εάν μας τσιμπήσουν...


Δεν είμαστε δα και Αυστραλία, ή Αφρική, ή έστω Λατινική Αμερική, όπου εκεί μπορούμε πραγματικά να κινδυνεύσουμε από
το δάγκωμα κάποιου φιδιού. Τα δηλητηριώδη φίδια που ζουν σε αυτές τις περιοχές μπορούν σε ελάχιστα λεπτά να στείλουν στον άλλο κόσμο έναν άνθρωπο. Στην χώρα μας τα δηλητηριώδη φίδια είναι ελάχιστα και οι θάνατοι που καταγράφονται είναι λίγοι.Όμως μόλις χθες θρηνήσαμε έναν συνάνθρωπο μας από δάγκωμα φιδιού.


Στο επιστημονικό κείμενο που θα διαβάσετε θα μάθετε ποια είναι τα επικίνδυνα φίδια στην Ελλάδα , σε ποιες περιοχές ζουν, πότε κινδυνεύουμε να μας τσιμπήσουν και τι πρέπει να κάνουμε την “κακιά” την ώρα. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι
Το δηλητήριο των φιδιών είναι ένα χημικό σύνθετο μείγμα πρωτεϊνών με πιο σημαντικές τη νευροτοξίνη, κυτταροτοξίνη και την αιματοτοξίνη. Περιέχει ακόμα και ένα μείγμα πρωτεολυτικών ή υδρολυτικών ενζύμων και υαλουρονιδάση.
Προκαλούν κυρίως τοπικές αντιδράσεις αλλά και κυτταρικές βλάβες στο τοίχωμα των αγγείων καθώς και συμπτώματα από το νευρικό και την καρδιά. Τα φίδια που εγκυμονούν κινδύνους είναι κυρίως οι έχιδνες ενώ οι κολουμβρίδες (Σαπίτης Αγιόφιδο) προκαλούν κυρίως πόνο και ερεθισμό.

Τα σημαντικότερα συμπτώματα των δηγμάτων των εχιδνών είναι τα παρακάτω:

α. Πόνος στο 100% των περιστατικών, οίδημα που εμφανίζεται περίπου 20 λεπτά μετά το δήγμα και μπορεί να γενικευτεί αργά και εκχύμωση σε μεγάλο ποσοστό.
β. Ναυτία, έμετος, υπόταση και λιποθυμία ή ζάλη αρκετά συχνά
γ. Συχνά ταχυκαρδία λόγω κυρίως πανικού, πυρετός και διόγκωση των επιχωρίων λεμφαδένων.
δ. Σπάνια Παραισθησίες, οίδημα βλεφάρων, θόλωση της όρασης και σπασμοί.

Σαν επιπλοκές από τα δήγματα έχουν αναφερθεί:
α. Η φλεγμονή του τραύματος, η μειωμένη κινητικότητα και η μειωμένη αισθητικότητα
β. Η αιμορραγία του δέρματος, η αιμορραγική φλύκταινα, η τοπική νέκρωση με απώλεια ιστού και η ραβδομυόλυση.
γ. Σπάνια η Οξεία Νεφρική Ανεπάρκεια το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και ο ακρωτηριασμός του άκρου.
Για τη βαρύτητα των συμπτωμάτων σημαντικό ρόλο παίζουν τα παρακάτω:
α. Η φύση, η εντόπιση, το βάθος και ο αριθμός των δηγμάτων.
β. Το ποσό του δηλητηρίου, η μικροβιακή χλωρίδα, το είδος και το μέγεθος του φιδιού. Συνήθως το δηλητήριο των φιδιών είναι πιο πολύ και πιο δραστικό όταν βγαίνουν από τη χειμερία νάρκη και τα μεγάλα σε ηλικία έχουν μεγαλύτερη ποσότητα αν και μπορούν να ελέγχουν την έγχυση του.
γ. Η ηλικία και το μέγεθος του θύματος, η ευαισθησία του στο δηλητήριο και οι πρώτες βοήθειες που δέχθηκε.
Ως πρώτες βοήθειες συνιστώνται τα παρακάτω:
α. Όχι πανικός, διότι χειροτερεύει την κατάσταση.
β. Αφαίρεση αντικειμένων ή ρούχων που θα μπορούσαν να σφίξουν το μέλος όσο αυτό πρήζεται (π.χ. δαχτυλίδια, ρολόι, βραχιόλια, κτλ)
γ. Ακινησία του θύματος και ιδιαίτερα του τραυματισμένου μέλους για να καθυστερήσει η εξέλιξη των συμπτωμάτων.
δ. Οι τομές στο δέρμα και το ρούφηγμα του δηλητηρίου απαγορεύονται διότι επιδεινώνουν την κατάσταση και τα συμπτώματα.
ε. Ελαφριά επίδεση πάνω και κεντρικά (προς την καρδιά) του δήγματος με σταδιακή χαλάρωση λόγω του εξελισσόμενου οιδήματος.
στ. Όχι αντισηπτικά ή πάγος στην περιοχή του τραύματος.
ζ. Όχι χορήγηση στον ασθενή αλκοόλ ή παυσίπονων και άμεση διακομιδή στο νοσοκομείο σε κάθε περίπτωση δήγματος φιδιού οποιουδήποτε είδους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα εκατομμύρια έχει στοιχίσει το ανθρωποκυνηγητό των Αλβανών κακοποιών;


Κι ενώ η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας, η Ελληνική Αστυνομία έχει δαπανήσει υπέρογκα ποσά χρησιμοποιώντας μέχρι σήμερα, σε..
διάστημα μικρότερο από 4 μήνες (από τις 22 Μαρτίου που δραπέτευσαν οι Αλβανοί κακοποιοί από τις φυλακές Τρικάλων), όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή της και μάλιστα χωρίς κανένα περιορισμό, προκειμένου να παγιδεύσει την επικίνδυνη συμμορία του Μάριο Κόλα. Δυστυχώς, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα... Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα μέλη της συμμορίας "μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα ανενόχλητοι"

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, μια απλή καταγραφή των δυνάμεων που τον τελευταίο μήνα κυνηγούν τους δραπέτες αρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το κόστος της γιγαντιαίας επιχείρησης. Τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, πετούν καθημερινά πολλές ώρες ενισχύοντας από αέρος τις έρευνες των επίγειων δυνάμεων. Με δεδομένο ότι τα καύσιμα για μια ώρα πτήσης κάθε ελικοπτέρου είναι πάνω από 350 ευρώ, συνεπάγεται ότι όλο αυτό το διάστημα δαπανήθηκαν περισσότερα από 100. 000 ευρώ μόνο για καύσιμα, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος συντήρησης που είναι δυσβάστακτο για τα ελικόπτερα των συγκεκριμένων μοντέλων... Φυσικά, πέρα από το χρηματικό κόστος, έμειναν πίσω άλλες επιχειρήσεις στις οποίες θα έπαιρναν μέρος τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, από την Πρέβεζα μέχρι την Κέρκυρα περιπολούν σε καθημερινή βάση 6 με 7 σκάφη του Λιμενικού. Το καθημερινό κόστος για την κίνηση των συγκεκριμένων μέσων ξεπερνά τις 5000 ευρώ με αποτέλεσμα τις δέκα ημέρες που σαρώνουν τα νερά του Ιονίου να έχουν συνολικά “κάψει” πάνω από 50.000 ευρώ.

Οι 40 ΕΚΑΜίτες με τα δέκα ειδικά οχήματα που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στο κυνήγι των δραπετών έχουν λειτουργικά έξοδα περίπου 5000 ευρώ ημερησίως. Αυτά τα λεφτά αφορούν στα εκτός έδρας που ανέρχονται σε 50 ευρώ ημερησίως για κάθε ΕΚΑΜίτη, 30-40 ευρώ για τη διαμονή ενώ τα θηριώδη τζιπ και οχήματα που χρησιμοποιούν χρειάζονται ημερησίως πολλά ευρώ για καύσιμα. Με απλά λόγια, μόνο για τον τελευταίο μήνα έχουν δαπανηθεί πάνω από 150.000 ευρώ μόνο για τις δυνάμεις των ΕΚΑΜ.

Το Λιμενικό Σώμα, έχει διαθέσει δύο επίλεκτες μονάδες βατραχανθρώπων που αποτελούνται από δέκα ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες και τρία οχήματα. Και για αυτούς, το ημερήσιο κόστος για τον καθένα σε ο,τι έχει να κάνει με τα εκτός έδρας, τη σίτιση και τη διαμονή τους ξεπερνά τα 80 ευρώ.

Σε μόνιμη βάση και εκ περιτροπής, με το κυνήγι των δραπετών ασχολούνται περίπου 350 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες της ΟΠΚΕ και των συνοριακών φυλάκων. Από αυτούς οι 25 μετέβησαν από τον Έβρο όπου υπηρετούν ενώ ένα μεγάλο μέρος έχει αποσπαστεί στην ορεινή περιοχή της Θεσπρωτίας από τους γειτονικούς νομούς. Μέχρι στιγμής, δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί σε καθημερινή βάση πόσοι ακριβώς είναι από άλλους νομούς οπότε πληρώνονται εκτός έδρας που μεταφράζεται σε περίπου 80 με 90 ευρώ για τον καθένα καθημερινά. Με δεδομένο ότι οι αστυνομικοί επιχειρούν σε τρεις βάρδιες ημερησίως και εκατοντάδες το κόστος ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Γα παράδειγμα για περίπου δεκαπέντε ημέρες επιχειρούσαν στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας περίπου 80 αστυνομικοί που μετέβησαν μόνο από την Ευρυτανία.

Ένα ποσό που ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να υπολογιστεί με ακρίβεια αφορά στα καύσιμα των δεκάδων οχημάτων που καθημερινά τον τελευταίο μήνα ανεβοκατεβαίνουν τα βουνά από την ορεινή Ναυπακτία μέχρι την Παραμυθία και το Σούλι. Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που χτενίζουν τα δάση και τα βουνά είναι τεράστιος όπως φυσικά και τα ποσά που ξοδεύονται για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα και τη συντήρηση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις έρευνες μετέχουν ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις 25 θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό των φυγάδων. Παράλληλα περίπου 15 ιχνηλάτες του στρατού αλλά και αστυνομικοί με σκύλους παίρνουν μέρος στις έρευνες.
zoomblog.org









Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Ελλάδα: Μαθητές 14 ετών παρακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης ναρκωτικών


«Σαρώνει» η χρήση ναρκωτικών από έφηβους μαθητές, οι οποίοι ακόμη και από τις ηλικίες των 13 και 14 ετών είναι συστηματικοί χρήστες χασίς με αποτέλεσμα να παρακολουθούν... προγράμματα αποτοξίνωσης, με τους διακινητές να κάνουν «πάρτι» έξω από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Αντί να απολαμβάνουν τα ανέμελα μαθητικά τους χρόνια, νεαροί μαθητές του Γυμνασίου έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά και μάλιστα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, η χρήση κάνναβης έχει εξαπλωθεί ραγδαία και στην Ελλάδα, υποστηρίζει η Espresso.

Η επαφή των νεαρών μαθητών με τα ναρκωτικά, γίνεται πρώτα από πειραματισμό, ωστόσο στη συνέχεια και σε μια ηλικία που οι έφηβοι είναι επιρρεπής σε νέες «προκλήσεις», αρκετοί γίνονται συστηματικοί χρήστες, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι περιοχές στις οποίες γίνεται «πάρτι» με τα ναρκωτικά είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα, με τους έφηβους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να δηλώνουν σε ποσοστό 18,2% στα αγόρια και 8,3% στα κορίτσια να έχουν δοκιμάσει χασίς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Παράλληλα ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία στον νομό Μαγνησίας, όπου το 9% έχει δοκιμάσει χασίς πάνω από μια φορά στη ζωή του, ενώ το 14,6% των μαθητών ηλικίας 13-19 ετών καπνίζει συστηματικά.

Παράλληλα, εφιαλτική «επέλαση» στους νεαρούς μαθητές έχει κάνει και το ναρκωτικό «των πλουσίων» η κοκαΐνη, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς ανήλικων μαθητών των Βορείων Προαστίων να επιστρατεύουν ιδιωτικούς αστυνομικούς για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, επειδή υποπτεύονται ότι στα διάφορα νυχτερινά μαγαζιά όπου διασκεδάζουν κάνουν χρήση ναρκωτικών. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ένα περιστατικό όπου ντετέκτιβ ανέλαβε την παρακολούθηση της 15χρονης κόρης γνωστού επιχειρηματία και διαπίστωσε πως η ανήλικη μαθήτρια μαζί με τους φίλους της, έκανε συστηματικά χρήση κοκαΐνης πριν μπει στην τάξη της για μάθημα!
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Θηβαίοι απουσίαζαν απο το σημερινό συλλαλητήριο!!!

Απογοητευτική ήταν η προσέλευση του κόσμου στο σημερινό συλλαλητήριο για την υποβάθμηση της πόλης,βλέπε Νοσοκομείο,Εφορία,ΙΚΑ.ΟΑΕΕ,οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρναγαν τους 50!!!



Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο με τον δήμαρχο Θηβαίων κ.Νικολάου  και τους  τοπικούς φορείς ήταν εκεί να παλέψουν για την μη υποβάθμιση της πόλης μας. Παρόν και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μουλκιώτης καθώς και ο βουλευτής κ.Σταθάς. Παρόν οι λιγοστοί πολίτες της Θήβας οι οποίοι πραγματικά ανησυχούν που η πόλη αυτή με την τόσο μεγάλη ιστορία θα υποβαθμιστεί γιατί απλά έτσι θέλουν κάποιοι...

Σε γενικές γραμμές όμως δυστυχώς η πλατεία της Θήβας ήταν άδεια. Έπρεπε να σφίζει από ζωή, από πολίτες που έχουν αγανακτήσει και απαιτούν η πόλη τους  να μείνει ζωντανή.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Περισσότεροι πολίτες έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στην πλατεία. Δεν πρέπει να αντιδράσουμε που η πόλη μας ξεγυμνώνεται από τις δημόσιες υπηρεσίες;

Δεν πρέπει να αντιδράσουμε στα νέα μέτρα; Δεν πρέπει να υπερασπιστούμε την παιδεία, ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά;
Αυτό είναι το μήνυμα που δώσαμε σήμερα στους κυβερνώντες.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΤΕ  
 Ε.. Ρε.. Στουρνάρας που μας χειάζεται!!!

Φωτορεπορτάζ εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εβαλαν τον Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα για να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ



Εκθετοι είναι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος με την απόφαση τους να στείλουν ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα τον πρώην υπουργό Χρήστο Παπουτσή. Η επιλογή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν μία πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ήθελε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ομάδα του 75, ώστε να μην αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ και να μην αποδυναμωθεί και άλλο η παράταξη.

Ωστόσο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε την πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προχώρησε στο διορισμό του κ.Παπουτσή αφού δεν ήθελε να διαταράξει τη λειτουργία και τη συνοχή της δικομματικής κυβέρνησης.

Η επιλογή χαρακτηρίστηκε όχι μόνο λανθασμένη και επιπόλαιη, αλλά και προκλητική, αφού ο Χρήστος Παπουτσής την περίοδο που οι Ελληνες πολίτες έχουν γονατίσει από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει «κόκκινο», θα πάει στην Νέα Υόρκη για να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 10.000 ευρώ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι ο κ.Παπουτσής ήταν από τους πλέον ευνοημένους πολιτικούς αφού από το 1984 μέχρι και το 1999 απολάμβανε τα προνόμια του Ευρωβουλευτή (1984-1995) και του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1995-1999).

Τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση σχεδιάζει για πρώτη φορά να απολύσει εργαζόμενους από το Δημόσιο οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν για δικούς του λόγους ο καθένας να στείλουν στην Παγκόσμια Τράπεζα τον Χρήστο Παπουτσή για να λαμβάνει τον παχυλό μισθό που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη θέση, βολέυοντας ένα ακόμα κομματικό στέλεχος σε θέση στο εξωτερικό.

Οταν ο Χρήστος Παπουτσής αποδοκίμαζε τον Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε στην τότε κυβέρνηση

Τον Απρίλιο του 2012 ο Χρήστος Παπουτσής -ο οποίος διορίστηκε σήμερα με εντολή Σαμαρά στην Παγκόσμια Τράπεζα- αποδοκίμαζε τον πρωθυπουργό αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην τότε κυβέρνηση.

Εγραφε ο Χρήστος Παπουτσής στο twitter:

Christos Papoutsis ‏@Ch_Papoutsis 25 Apr 12

Είναι αδιανόητο ορισμένοι δικοί μας να σπεύδουν να εκδηλώσουν προθυμία συμμετοχής σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ.Σαμαρά #ekloges2012

Christos Papoutsis ‏@Ch_Papoutsis 18 Sep 11 "Ας σταματήσει επιτέλους η υποκρισία. Εφόσον η ΝΔ μπορούσε καλύτερα γιατί απέδρασε από την εξουσία;"

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο κ.Παπουτσής ήταν από τους πολιτικούς που δεν υπερασπίστηκαν ποτέ το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου και μάλιστα υπήρξε από τους πολέμιους της Τρόικα στην Ελλάδα.

Κατακλυσμός αντιδράσεων στο twitter για το διορισμό του Παπουτσή

Πολλές είναι οι αντιδράσεις στα social media για την τοποθέτηση του πρώην υπουργού ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Γράφουν οι χρήστες του twitter:

    Ο παγκοσμίου φήμης Χρήστος Παπουτσής εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα... Παγκοσμίως ρεζίλι...
    Το επόμενο λογικό βήμα είναι να πάει ο Κίμωνας ο Κουλούρης εκπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
    θα μαρτυρησω ενα ραντεβου του Νικου Παπανδρεου με ανθρωπο του Παπουτση ...και αναρωτιομουν τι παιζει?
    Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis Ο Παπουτσής εκπρόσωπος μας στη παγκόσμια τράπεζα:Το σάπιο σύστημα βολεύει δια του Σαμαρά,όλα τα παιδιά του!Να τον χαίρεστε Νεοδημοκράτες!
    στην αξιολογηση των επιτροπων, ο Χρηστος Παπουτσης ηταν προτελευταιος και περνουσε μονο τον ιρλανδο, που ειχε "κατηγορηθει" για αλκοολισμο.
    Ο Παπουτσής θυμίζει γιά νιοστή φορά ότι κύρια λειτουργία επαγγέλματος πολιτικού είναι προβιβασμός από Τίποτα σε βολεμένο εφ όρου ζωής Τίποτα
    O Bούρος στο ΚΘΒΕ.Ο Παπουτσής στη Παγκ. Τράπεζα.Ο ΓΑΠ καθηγητής στο Χάρβαρντ Ας ανοίξει κι' ο Κουκουλόπουλος ενα τσιπουράδικο να ησυχάσουμε
    Θα τα καταφέρει μια χαρά, όπως τα κατάφερε κι η Τίνα η Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ.
    Πιο σκληρή κι από τη φτώχεια η διαπίστωση πως τα σκατά εξακολουθούν να επιπλέουν
    Δηλαδή τι αρμοδιότητες νομίζετε ότι έχει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην World Bank, εκτός από το να λέει τελετουργικές μπαρούφες σε συνέδρια;
    να παραγγέλνει κάθε πρωί έναν φρεντοτσίνο το καλοκαίρι και έναν καπουτσίνο με κανέλλλλλλα (αν είναι Σαλονικιός) το χειμώνα
    δηλ τον ξεφορτωθήκαμε το μούσια;
    Μετά τον Αντώναρο στν Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τώρα κ ο Χρήστος Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα. Εξάγουμε μπουμπούκια....
    Γιατί δεν στέλνουμε και τον Νίκο τον Αλέφαντο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή;
    Εύχομαι η παγκόσμια τράπεζα να βουλιάξει στα ανοιχτά της Πάρου δίπλα στις Πόρτες ένα βράδυ του Σεπτέμβρη
    Να το δεις έβαλαν τον #Papoutsis εκπροσωπώ στην Παγκόσμια ΟΤΟΕ και μπετδευτηκαν και είπαν Παγκόσμια Τράπεζα
    Εκπροσωπος της Ελλαδας στην παγκοσμια τραπεζα ο Παπουτσης που δεν μαζεψε καν τις ελαχιστες υπογραφες για υποψηφιος του ΠΑΣΟΚ. Καμια ελπιδα..
    Στα πλαίσια βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος,επελέγη ο Παπουτσής.
    Ο Χρήστος Παπουτσής. Ο Χρήστος Παπουτσής. Ο Χρήστος Παπουτσής. Που δεν υπάρχουν αρκετά χέρια στο σύμπαν για τόσες μούτζες.

Στην Παγκόσμια Τράπεζα εργάζεται και η κόρη

Η Ζωή Μελίνα, κόρη του Χρήστου Παπουτσή, νέου εκπροσώπου -από τον Σεπτέμβριο- της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, βρίσκεται εδώ και χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά για σπουδές και στη συνέχεια εργαζόμενη.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η έλευση του πατέρας της Χρήστου Παπουτσή στην έδρα του Οργανισμού το φθινόπωρο θα σημάνει την μετακίνησή της από εκεί, για να αποφευχθούν τα σχόλια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαίρει τον Φράγκο για τις μεγάλες διακρίσεις ο Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ


Το  Δ.Σ. του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΘΗΒΩΝ   συγχαίρει τον      Φράγκο Αναστάσιο    αθλητή του συλλόγου μας για  τις μεγάλες του διακρίσεις στο χώρο του στίβου.Ποιό συγκεκριμμένα ο Φράγκος Αναστάσιος  αναδείχτηκε 1ος στους βαλκανικους  αγώνες εφήβων  στα 400μ με 48.67 και 1ος στην σκυταλοδρομία 4χ400 στο ιδιο πρωταθλημα, οι αγώνες έγιναν στην Τουρκία  στις  6,7-Ιουλίου.

                                                        Για το Δ.Σ.

                                                          Ο Πρόεδρος
                                                      Βλάχος Αθανάσιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Δερβενοχώρια:Τον βρήκαν μαχαιρωμένο στο αυτοκίνητό του


 Είχε εξαφανιστεί και τον αναζητούσαν το τελευταίο 48ωρο...

Ο 47χρονος βρέθηκε χθες στις 8:30΄ το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητό του νεκρός. Το στήθος του ήταν γεμάτο αίματα και έφερε τραύμα από μαχαίρι στη καρδιά. Το μαχαίρι (κουζινομάχαιρο) βρέθηκε στον αριστερό μηρό του.

Οι αστυνομικοί από την έρευνα που έκαναν και τα στοιχεία που συνέλεξαν, απέκλεισαν την εγκληματική ενέργεια, ωστόσο η έκθεση του ιατροδικαστή θα είναι αυτή που θα ρίξει περισσότερο φως στο τραγικό αυτό συμβάν.

Το αυτοκίνητο του 47χρονου εντοπίστηκε σε αγροτικό δρόμο κοντά στο χωριό Πύλη Βοιωτίας, που βρίσκεται στις πλαγιές της Πάρνηθας. Κάτοικος του χωριού ενημέρωσε έναν υπάλληλο εταιρίας σεκιούριτι και αυτός με τη σειρά του την αστυνομία.

Ο αδελφός του 47χρονου είπε ότι είχε εξαφανιστεί από την Πέμπτη και την Παρασκευή είχε δηλώσει επίσημα την εξαφάνισή του στο Α.Τ. Άνω Λιοσίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος το απόγευμα της ίδιας μέρας πήγε στην ταβέρνα του χωριού και ζήτησε από την ιδιοκτήτρια ένα μαχαίρι. Εκέινη του το έδωσε μη μπορώντας να φανταστει την τραγική εξέλιξη. Έπαθε σοκ όταν οι αστυνομικοί της το έδειξαν και εκείνη αναγνώρισε το κουζινομάχαιρο που του έδωσε.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο 47χρονος άφησε κάποιο σημείωμα και τι είδους προβλήματα αντιμετώπιζε.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι κινητοποιήσεις του Δήμου Θήβας ξεκίνησαν..Kαπαρέλλι χθες -Θήβα σήμερα



Στα χωριά ξεκίνησε η κινητοποίηση διαμαρτυρίας του δήμου Θήβας.  Ο δήμαρχος Θήβας κ.Νικολάου  από την πλατεία Καπαρελλίου δίνει το σύνθημα ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την πόλη μας και  τα χωριά της να υποβαθμιστούν. Σήμερα 13/7 οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Σας περιμένουμε όλους εκεί.





Διαβάστε Περισσότερα »

O ΑΣ.Λεονταρίου επιστρέφει στα πρωταθλήματα της Βοιωτίας !!!!!



ο Αθλητικος Συλλογος  Λεονταριου καλει τα Μελη και τους φιλους της ομαδας
την Κυριακη 14 Ιουλιου στις 6.00 μ.μ  στα Γραφεια του Σωματειου
στο Λεονταρι Βοιωτιας
για την Ιστορικη Επιστροφη μετα απο απουσια δυο χρονων
στα πρωταθληματα της Βοιωτιας !!!!!

   THIVASPOR

Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγός για τις αλλεργίες που προκαλεί ο ήλιος



Σπυράκια, φαγούρα, κοκκίνισμα..
. Η έκθεση στον ήλιο είναι μαρτύριο για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν το δέρμα τους να αντιδρά βίαια σε αυτήν σαν να είναι αλλεργικοί στον ήλιο.

Ο καθηγητής Δερματολογίας Δημήτρης Ρηγόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, διευθυντής στο Αττικόν Νοσοκομείο, εξηγεί πού μπορεί να οφείλονται αυτές οι αντιδράσεις και τι μπορούν να κάνουν οι ασθενείς.

Τι είναι οι αλλεργίες στον ήλιο;

Με τον όρο «αλλεργία στον ήλιο» ο κόσμος περιγράφει κάθε αντίδραση του δέρματος όταν εκτεθεί στον ήλιο. Για την επιστήμη, όμως, οι πραγματικές αλλεργικές αντιδράσεις στον ήλιο είναι συγκεκριμένες: η ηλιακή κνίδωση, η φωτοαλλεργική δερματίτιδα και η φωτοτοξική δερματίτιδα.

Ολες οφείλονται σε υπερευαισθησία του οργανισμού, η οποία συνήθως εκδηλώνεται όταν ο ήλιος συνδυάζεται με ορισμένους τοπικούς ή συστηματικούς παράγοντες. Τοπικοί αποκαλούνται όσοι εφαρμόζονται (αλείφονται) στο δέρμα και συστηματικοί όσοι λαμβάνονται από το στόμα.

Πώς εκδηλώνονται;

Η κλινική εικόνα, δηλαδή τα συμπτώματά τους, παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις από άτομο σε άτομο. Μπορεί να εμφανιστεί ερύθημα (κοκκίνισμα) με ή χωρίς οίδημα ή εξάνθημα, κνησμός, μελάγχρωση του δέρματος (σκουραίνει), φυσαλίδες διαφόρων μεγεθών, ορορροή (ροή υγρού) ή «σκάσιμο» του δέρματος.

Τα καλά νέα είναι πως αν διακοπεί η έκθεση στον ήλιο, όλες αυτές οι αντιδράσεις συνήθως υποχωρούν – το ίδιο κι αν διακοπεί η χρήση του υπαίτιου παράγοντα, εφόσον βεβαίως κάτι τέτοιο είναι εφικτό (είναι πιο δύσκολο όταν πρόκειται για φάρμακο).

Σε τι διαφέρουν μεταξύ τους;

Φωτοτοξική δερματίτιδα είναι η αντίδραση που δημιουργείται από την επαφή μιας ουσίας είτε τοπικής είτε συστηματικής (λ.χ. φάρμακα, χρωστικές, αιθέρια έλαια) με το ηλιακό φως. Δημιουργείται άμεσα, δηλαδή με την πρώτη έκθεση του ασθενούς στον ήλιο.

Αντίθετα, η φωτοαλλεργική δερματίτιδα προϋποθέτει παλαιότερη έκθεση η οποία προκάλεσε την ευαισθητοποίηση του ατόμου, με συνέπεια την πολλοστή φορά που θα εκτεθεί στον ήλιο να αναπτυχθεί η αντίδραση.

Η ηλιακή κνίδωση είναι μια σπάνια αλλεργική αντίδραση αμιγώς στον ήλιο (δίχως φωτοευαισθητοποιούς παράγοντες) που εκδηλώνεται με πομφούς (βλάβες σαν μικρά πρηξίματα) στα τμήματα του σώματος που βλέπει ο ήλιος (συνήθως στα χέρια, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και αλλού).
Ποια φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις με τον ήλιο;

Θεωρητικά κάθε φάρμακο μπορεί να προκαλέσει μια φωτοαλλεργική ή φωτοτοξική αντίδραση. Εχουν αναφερθεί λ.χ. περιστατικά φωτοτοξικής ή φωτοαλλεργικής δερματίτιδας σε ανθρώπους που παίρνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (λ.χ. για αρθρίτιδα ή μυοσκελετικά προβλήματα).

Φωτοαλλεργικές δερματίτιδες έχουν αναφερθεί σε άτομα που έπαιρναν αντιβιοτικά όπως οι σουλφοναμίδες, διουρητικά, ορισμένα καθαρκτικά, ηρεμιστικά - αγχολυτικά όπως οι βενζοδιαζεπίνες και αντιψυχωσικά.

Φωτοτοξικές αντιδράσεις έχουν αναφερθεί σε άτομα που έπαιρναν αντιβιοτικά για την ακμή, όπως οι τετρακυκλίνες. Να επισημανθεί, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει πως όσοι παίρνουν αυτά τα φάρμακα θα εκδηλώσουν τέτοιες δερματικές αντιδράσεις μόλις εκτεθούν στον ήλιο.

Ποιες άλλες ουσίες μπορεί να τις προκαλέσουν;

Δυνητικά είναι πάρα πολλές. Ακόμα και με αντηλιακά ή με αποσμητικά που περιείχαν αντιμικροβιακούς παράγοντες έχουν αναφερθεί φωτοαλλεργικές αντιδράσεις.

Φωτοτοξικές δερματίτιδες έχουν αναφερθεί και με τοπική επάλειψη με χρωστικές που έχουν αντισηπτικές ιδιότητες (όπως η εωσίνη που υπάρχει σε ορισμένα ρουζ), με κολόνιες ή άλλα προϊόντα που περιέχουν αρώματα, καθώς και με τα έλαια ορισμένων φυτών που περιέχουν φουροκουμαρίνες (γρασίδι, εσπεριδοειδή κ.ά).

Πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος αν έχει αλλεργία στον ήλιο;

Δεν μπορεί να το καταλάβει μόνος του ο ασθενής. Αν παρουσιάσει κάποιο από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, πρέπει να πάει αμέσως στον δερματολόγο για αξιολόγηση.

Αναλόγως με το ιατρικό ιστορικό του και ειδικές εξετάσεις (λ.χ. ένα δερματικό τεστ που λέγεται photo patch test), εάν είναι αναγκαίες, θα γίνει και η διάγνωση.

Είδη αλλεργιών στον ήλιο

Φωτοαλλεργική δερματίτιδα - συνήθως εμφανίζεται μετά από πολλές εκθέσεις στον ήλιο

Φωτοτοξική δερματίτιδα - συνήθως εμφανίζεται με την πρώτη έκθεση στον ήλιο

Ηλιακή κνίδωση - σπάνια αντίδραση (η μόνη που δεν προϋποθέτει λήψη ή επάλειψη ουσιών, αλλά οφείλεται αμιγώς σε αντίδραση στον ήλιο)
Συμπτώματα

Διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Οι πάσχοντες συνήθως εκδηλώνουν δύο ή περισσότερα. Τα συνηθέστερα είναι:

Ερύθημα (κοκκίνισμα)
Οίδημα
Εξάνθημα
Κνησμός
Μελάγχρωση του δέρματος (αργότερα στην πορεία της δερματίτιδας)
Φυσαλίδες διαφόρων μεγεθών
Ορορροή (ροή υγρού)
«Σκάσιμο» του δέρματος
Πομφοί (βλάβες σαν μικρά πρηξίματα). Συνήθως εμφανίζονται στην ηλιακή κνίδωση

Φωτοτοξική δερματίτιδα μπορεί να προκαλέσουν

Φάρμακα (λ.χ. αντιβιοτικά για την ακμή, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη)
Χρωστικές (βαφές) με αντισηπτικές ιδιότητες (λ.χ. εωσίνη που υπάρχει σε ρουζ)
Κολόνιες και άλλα προϊόντα με αρώματα
Φυτά και αρωματικά έλαια που περιέχουν φουροκουμαρίνες (λ.χ. γρασίδι, εσπεριδοειδή, μάραθος, γλυκάνισο, καρότο, σέλινο, περγαμόντο). Αυτές οι αντιδράσεις αποκαλούνται φυτοφωτοτοξικές και είναι πιο συχνές στους αγρότες
Πίσσες

Φωτοαλλεργική δερματίτιδα μπορεί να προκαλέσουν
Φάρμακα (λ.χ. μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτικά όπως οι σουλφοναμίδες, διουρητικά, ορισμένα καθαρκτικά, ηρεμιστικά-αγχολυτικά όπως οι βενζοδιαζεπίνες, αντιψυχωσικά).
Λευκαντικά (σαπούνια, αποσμητικά)
Αντηλιακά
Αποσμητικά με αντιμικροβιακούς παράγοντες

Χρόνος εμφάνισης
Οι φωτοτοξικές και οι φυτοφωτοτοξικές δερματίτιδες εμφανίζονται συνήθως μετά από 24 ώρες από την έκθεση στον ήλιο. Η αντίδραση συνήθως κορυφώνεται 48 και 72 ώρες μετά.
Οι φωτοαλλεργικές εκδηλώνονται αφού προηγηθεί ευαισθητοποίηση του ατόμου, δηλαδή λήψη της φωτοευαισθητοποιού ουσίας και έκθεση αρκετές φορές στον ήλιο.

Αντιμετώπιση
Απομάκρυνση του υπεύθυνου παράγοντα (εάν είναι εφικτό και, σε περίπτωση που πρόκειται για φάρμακο, έπειτα από συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό)
Φαρμακευτική αγωγή (λ.χ. κορτιζόνη, αντισταμινικά).
Αποφυγή του ήλιου

Συμβουλές πρόληψης
Αποφυγή αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο (ιδίως 11 π.μ.- 5 μ.μ.)
Συχνή επάλειψη παχιάς στρώσης αντηλιακού
Προστατευτικά ρούχα (παντελόνι, μακρυμάνικη μπλούζα), ιδίως όταν βρίσκεστε στην εξοχή ή θέλετε να ξαπλώσετε ή να περάσετε μέσα από χορτάρια
Καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου σε κάθε έκθεση στον ήλιο (ακόμα κι αν έχει συννεφιά)
Παραμονή στη σκιά το δυνατόν περισσότερο όλες τις ώρες της ηλιοφάνειας
Προσοχή στα τζάμια του αυτοκινήτου (δεν παρέχουν επαρκή προστασία)

Συμβουλή

Αν υποβάλλεστε σε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας μη τυχόν και είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει δερματική αντίδραση στον ήλιο. Επειδή θεωρητικώς κάθε φάρμακο μπορεί να το κάνει αυτό, να ακολουθείτε πιστά όλα τα μέτρα ηλιοπροστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μάριο Κόλα, η «μηχανή» των ληστειών


Από κλοπές σε πάρκινγκ της εθνικής οδού σε μπαράζ ληστρικών επιδρομών και δολοφονιών!!!
Ο Μάριο Κόλα με το Καλάσνικοφ στα χέρια κατά τη διάρκεια ληστείας σε κατάστημα
«Πρόκειται για μια "μηχανή" ληστειών και εγκληματικών επιθέσεων που δεν έχει προηγούμενο. Αυτός και οι εκάστοτε συμμορίες του έφταναν σε σημείο να κάνουν και δύο ή τρεις ληστείες κάθε ημέρα και την επομένη συνέχιζαν με νέο μπαράζ εγκληματικών πράξεων. Ξεκίνησε τη δράση του ληστεύοντας ζευγαράκια στα πάρκινγκ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, έγινε επί σειρά ετών ο τρόμος της Βέροιας και κατέληξε στα εγκλήματα της Αθήνας, των Ισθμίων, της Λιβαδειάς ως τη μεγάλη καταδίωξη στα ελληνοαλβανικά σύνορα».Σε αυτή την αναφορά προχωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του 35χρονου αλβανού δραπέτη Μάριο Κόλα,η καταδίωξη του οποίου συνεχίζεται κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Τα στελέχη της Αστυνομίας συνεκτιμούν τις απίστευτες επιχειρησιακές δυνατότητες του 35χρονου αλλοδαπού κακοποιού στη μεγάλη καταδίωξη στις περιοχές Σουλίου, Σαγιάδας, Κεφαλόβρυσου και άλλες κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.Η πρώτη φορά που ο Μάριο Κόλα καταγράφηκε στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν όταν συνελήφθη τον Νοέμβριο του 1995 σε ηλικία 17 ετών μαζί με τρεις ακόμη Αλβανούς ηλικίας 19 ως 20 ετών. Ο Κόλα τότε είχε ομολογήσει ότι φορώντας κάλτσα για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του επιτέθηκε δύο φορές σε επιβάτες ΙΧ που είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους κοντά στη Θεσσαλονίκη και στον κόμβο Νέων Μαλγάρων με σκοπό να τους αρπάξουν τότε μερικές χιλιάδες δραχμές. Λίγες ημέρες αργότερα πήγε σε μια βιοτεχνική μονάδα γεωργικών φαρμάκων. Μπήκε στο εσωτερικό του κτιρίου αφού αναρριχήθηκε στο μπαλκόνι και εξανάγκασε τρεις αλβανούς αδελφούς να του παραδώσουν περίπου 2.000 δραχμές σε κέρματα. Μετά ζήτησε να του μεταφέρουν μια συσκευή τηλεόρασης σε απόσταση περίπου 700 μέτρων και αυτοί την εναπόθεσαν σε οικόπεδο. Ωστόσο ο Κόλα για άγνωστο λόγο πυροβόλησε και σκότωσε έναν από τους Αλβανούς, ενώ επιχείρησε ανεπιτυχώς να κάνει το ίδιο και με τους άλλους δύο.

Φοβάται την Βεντέτα
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τότε ο Κόλα φοβάται ότι θα πέσει θύμα βεντέτας στην Αλβανία.Μερικές ημέρες μετά ο Κόλα πραγματοποίησε ληστρική επιδρομή σε ένα σπίτι στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης ενώ στη συνέχεια αυτός και τα μέλη της συμμορίας του επιχείρησαν μεγάλο αριθμό κλοπών στην περιοχή της Σίνδου και σε χωριά της Πιερίας. Η συμμορία του Κόλα φέρεται να αναμείχθηκε και στη δολοφονία του 50χρονου οδηγού ταξί Νίκου Τσάκαλου από τη Μελίκη Ημαθίας. Βρέθηκε νεκρός σε ξεροπήγαδο και το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα που του είχαν καταφέρει οι δράστες. Οπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο άτυχος 50χρονος έφυγε από τη Μελίκη μεταφέροντας με το ταξί του αλβανούς λαθρομετανάστες, πιθανότατα στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, αλλά έπεσε θύμα απόπειρας ληστείας και φόνου. Η δίκη για αυτή την υπόθεση έγινε στο Κιλκίς και ένας από τους δράστες - δύο αδέλφια από την Αλβανία - μέλη της συμμορίας του Κόλα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ο άλλος σε φυλάκιση 10 ετών.Ωστόσο οι εγκληματικές δραστηριότητες του Κόλα δεν φαίνεται να έχουν προηγούμενο. Χαρακτηριστικές είναι οι επιθέσεις του το διάστημα 19 - 25 Ιανουαρίου 2010. Στις 19 Ιανουαρίου μαζί με τη συμμορία του διέπραξε ληστεία σε κατάστημα εταιρείας αθλητικών ειδών στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με λεία 12.000 ευρώ. Στη σειρά των φωτογραφιών από τις κάμερες του καταστήματος εικονίζεται ο Κόλα με το Καλάσνικοφ στα χέρια. Το πρωί της επόμενης ημέρας ο ίδιος με τη συμμορία του έχοντας βαριοπούλες και Καλάσνικοφ λήστεψαν υποκατάστημα της Eurobank στον Αλιμο με λεία περίπου 23.000 ευρώ και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν στο Παγκράτι όπου λήστεψαν την Alpha Bank στην οδό Φιλολάου και άρπαξαν 9.200 ευρώ. Την επόμενη ημέρα στις 10.15 λήστεψαν κατάστημα της Εμπορικής στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Δάφνη και το ξημέρωμα της άλλης ημέρας βρέθηκαν στη Μάνδρα όπου άρπαξαν χρήματα από υποκατάστημα της Εθνικής. Συνολική λεία αυτών των επιδρομών; Περίπου 31.000 ευρώ. Μεσολάβησε Σαββατοκύριακο, η συμμορία του Κόλα... ξεκουράστηκε για να επανέλθει το επόμενο διήμερο με τρεις ληστείες: στη Eurobank Χαλανδρίου (στη λεωφόρο Πεντέλης), σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη Βάρη (δύο ληστείες με διαφορά δύο ωρών) και την επομένη στο υποκατάστημα πάλι της ίδιας τράπεζας στην Κηφισιά. Συνολική λεία των τριών διαδοχικών ληστειών περίπου 44.000 ευρώ. Οπως ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπός του κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, «ο Μάριο Κόλα, και σχεδόν όλοι οι συγκατηγορούμενοί του, έχουν ομολογήσει τη συμμετοχή τους σε όλες τις διαδοχικές ληστείες και μάλιστα έδωσαν λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης τους».

 epirusgate

Διαβάστε Περισσότερα »

Απογραφή όλων των εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις και ΝΠΙΔ


Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Αυγούστου, Στόχος να βρεθούν οι 25.000 που ζητά η Τρόϊκα να τεθούν σε διαθεσιμότητα, Ζητούν αναλυτικά στοιχεία για κάθε εργαζόμενο και εστιάζουν στην προϋπηρεσία
Απόφαση για την απογραφή εξπρες του προσωπικού των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών κ.κ. Γ. Στουρνάρας και Γ. Μιχελάκης.

Η προθεσμία για την απογραφή είναι η 30η Αυγούστου 2013, ενώ ενδεικτικό της πίεσης χρόνου που υπάρχει είναι ότι στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις των Υπουργείων θα πρέπει να διαβιβάσουν τις σχετικές οδηγίες σε όλα τα Ν.Π.Ι.Δ και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Στόχος του υπουργείου είναι να βρεθούν οι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που ζητά η Τρόικα να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Έτσι, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά αναλυτικά στοιχεία για κάθε εργαζόμενο, εστιάζοντας κυρίως στην προϋπηρεσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου:

«1. Οι αρμόδιοι Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού ή οι υπεύθυνοι για το προσωπικό θα πρέπει να συμπληρώσουν το συνημμένο αρχείο Excel με τα στοιχεία του προσωπικού τους. Οι αποσπασμένοι υπάλληλοι απογράφονται από το φορέα που ανήκουν και όχι από το φορέα στον οποίο υπηρετούν με απόσπαση. Οι πληροφορίες που θα χρειαστούν για κάθε απογραφόμενο είναι: ΑΦ Μ, Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, ΑΜΚΑ, Φορέα Απασχόλησης, Εργασιακή Σχέση, Ημερομηνία Πρόσληψης στο Φορέα, Ημερομηνία Λήξης Σύμβασης, Κατηγορία Εκπαίδευσης, Προϋπηρεσία σύμφωνα με το Ν.4093/2012 (έτη, μήνες, μέρες).

2. Παράλληλα με την επεξεργασία του ανωτέρω αρχείου, ο κάθε προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, ή ο υπεύθυνος για το προσωπικό, θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποστολή συνοδευτικού εγγράφου (επισυνάπτεται υπόδειγμα), στο οποίο θα αναφέρονται τα στοιχεία του προϊσταμένου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού ή του υπεύθυνου για το προσωπικό, καθώς και ο συνολικός αριθμός των απογεγραμμένων που περιέχονται στο αρχείο excel.

3. Το ανωτέρω αρχείο excel καθώς και το συνοδευτικό έγγραφο θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail apografi@ydmed.gov.gr, προκειμένου να διενεργηθεί από την υπηρεσία μας τεχνικός έλεγχος στα αρχεία πριν την έναρξη της ηλεκτρονικής απογραφής. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής του συνοδευτικού εγγράφου ή αποστολής του σε μορφή που να είναι εμφανής η υπογραφή (π.χ. σκαναρισμένο σε pdf), το συνοδευτικό έγγραφο θα αποστέλλεται μέσω φαξ στον αριθμό 213 1313 397.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας είναι η 30η Αυγούστου 2013.

Το αρχείο excel με τα στοιχεία των απογεγραμμένων του κάθε φορέα θα πρέπει να διατηρείται επικαιροποιημένο και μετά την αποστολή του στην υπηρεσία μας, προκειμένου να είναι έτοιμο για μαζική καταχώριση (upload), όταν ενεργοποιηθούν οι εφαρμογές του ηλεκτρονικού Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου για τα Ν.Π.Ι.Δ.»
Δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο


Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, ενώ για ακόμα μία φορά θα κάνουν την εμφάνιση τους και μερικά σύννεφα.

Συγκεκριμένα λίγες νεφώσεις θα έχει το Σάββατο στην Αττική, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι βόρειοι ισχυροί θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Λίγες νεφώσεις το Σάββατο και στη Θεσσαλονίκη, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

Καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο, περιμένουμε το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 24 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίοι οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βαριά καμπάνα για όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις -Ποιες περνούν στην Εφορία


Υπερδιπλάσιες αποδείξεις είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών σε όσους παρερμήνευσαν τη συζήτηση που άνοιξε για το νέο πλαίσιο συλλογής αποδείξεων, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα αφορά στα εισοδήματα του 2014, που θα δηλωθούν το 2015. Το μόνο σίγουρο είναι, λοιπόν, ότι η φετινή υποχρέωση συλλογής αποδείξεων δεν αίρεται, με ποινή φόρου μάλιστα πολύ υψηλότερη από πέρσι, για όσους δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό.

Οι αποδείξεις που έχουν την έγκριση της εφορίας πρέπει να αφορούν σε είδη διατροφής, οινοπνευματώδη- καπνό, είδη ένδυσης- υπόδησης, το πεδίο της στέγασης αλλά μόνο υπηρεσίες και είδη συντήρησης- επισκευής κατοικίας και όχι λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κοινόχρηστα, δημοτικά τέλη, καύσιμα θέρμανσης. Επίσης, "περνάνε", αποδείξεις για είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, για μεταφορές αλλά μόνο πραγμάτων, συντήρηση- επισκευή αυτοκινήτων και μηχανών, κόμιστρα ταξί, καύσιμα και όχι διόδια, ταξίδια, οι αποδείξεις δαπανών αναψυχής εκτός από τα Τέλη για την ΕΡΤ και το κόστος συνδρομητικής τηλεόραση, οι αποδείξεις δαπανών για εκπαίδευση αλλά μόνο φροντιστήρια- ξένες γλώσσες, οι δαπάνες σε ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια, καθώς και άλλα αγαθά και υπηρεσίες π.χ. κομμωτήρια, όχι όμως τα πάσης φύσης ασφάλιστρα.

Η υποχρέωση συλλογής αφορά στο 25% εισοδήματος από μισθωτούς- συνταξιούχους ανεξαρτήτως εισοδήματος, με όριο αποδείξεων τις 10.500 ευρώ, ενώ η ποινή φόρου είναι πλέον 22% και όχι 10%. Για παράδειγμα, μισθωτός με εισόδημα 15.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 3.750 ευρώ για την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, έτσι αν συγκεντρώσει 3.000 ευρώ θα έχει ποινή φόρου 165 ευρώ (22% επί της διαφοράς των 750 ευρώ). Μισθωτός με εισόδημα 50.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 10.500 ευρώ χωρίς έκπτωση φόρου (η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ μειώνεται σταδιακά πάνω από τις 21.000 ευρώ και εξανεμίζεται πλήρως στις 42.000 ευρώ) αλλά αν συγκεντρώσει 9.500 ευρώ θα έχει ποινή φόρου 220 ευρώ (22% επί της διαφοράς των 1.000 ευρώ).

Ακριβώς λόγω αυτής της στρέβλωσης, βασικό χαρακτηριστικό του νέου συστήματος συλλογής αποδείξεων θα είναι η αποσύνδεση από τη μείωση φόρου των 2.100 ευρώ, που σύμφωνα και με τη Τρόικα δεν απέφερε αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Αντιθέτως, μελετώνται κίνητρα συλλογής αποδείξεων, όπως η έκπτωση επί της τελικής τιμής προϊόντος/ υπηρεσίας ή η μείωση φόρου εισοδήματος με πλαφόν ως ποσοστό επί των αποδείξεων, ενώ εξετάζεται να έχουν ειδικό "βάρος" οι αποδείξεις για δαπάνες από δραστηριότητες υψηλής παραβατικότητας. Στα κίνητρα ενδεχομένως να συμπεριληφθούν και κληρώσεις για χρηματικά ποσά ή δώρα. "Κλειδί" είναι και η πρόβλεψη για την υποχρεωτική χρήση "πλαστικού" χρήματος για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ. Ήδη στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλήφθηκε διάταξη για τη μη έκπτωση επιχειρηματικών δαπανών άνω των 500 ευρώ, που έχουν γίνει με μετρητά. Η παροχή αυτών των κινήτρων, οδηγεί, πάντως, στο... χρονοντούλαπο τη πολυσυζητημένη φοροκάρτα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ