Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τραγωδία στην Αρτα: Ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες σε τροχαίο - Πέντε νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση

Πέντε νεκροί -ανάμεσα στους οποίους και ένας 13χρονος- και τέσσερις τραυματίες -εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση- είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων λίγο μετά τις 13:00 της Πέμπτης στο 13ο χιλιόμετρο Αρτας – Αθηνών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στα δύο αυτοκίνητα επέβαιναν συνολικά εννιά άτομα -έξι στο ένα και τρία στο άλλο. Οπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αρτας Λεωνίδα Γεωργούση στο Newsit από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση των δύο οχημάτων έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα, ένα 13χρονο αγόρι, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, ενώ αυτή την ώρα χειρουργούνται οι υπόλοιποι τέσσερις επιβάτες των αυτοκινήτων, ένα αγοράκι τριών ετών και μία 16χρονη που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, μια νεαρή γυναίκα και ένας άνδρας 70 ετών, περίπου.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν τα θύματα του τροχαίου στο γενικό νοσοκομείο Αρτας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από το 2014



Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.


Οπως είπε ο ... υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.

Μιλώντας στο Mega, εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν παράγοντες όπως αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο «παγώματος» των πλειστηριασμών ισχύει από το 2008 και ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Αλλά κριτήρια, όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τετάρτης, μπορεί να είναι το ύψος του δανείου βάσει του οποίου έγινε η αγορά, τα εισοδήματα του δανειολήπτη κλπ.

Πάντως κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ότι η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ακινήτων που έχουν «παγώσει» ποικίλλουν: άλλοι μιλούν για περίπου 200 χιλιάδες ακίνητα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 2 στα 10 δάνεια δεν εξυπηρετούνται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμψηφίζονται οι οφειλές προς το δημόσιο 12 δήμων αναμεσά τους και ο Δήμος Λιβαδειάς

 Συμψηφίζονται οι οφειλές προς το δημόσιο 12 δήμων

Οι οφειλές δώδεκα δήμων προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, συμψηφίζονται έναντι των εσόδων που θα είχαν από παρακρατηθέντες πόρους, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

    Για ποιούς Δήμους πρόκειται.

Η ρύθμιση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με... Type Your Post Summary Hereπηγές του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα και να μη στερούνται ρευστότητας και για να εξυπηρετούνται οι δημόσιοι οργανισμοί. Επίσης, υπάρχει η πρόβλεψη οι δήμοι να απαλλάσσονται από βεβαιωμένους πρόσθετους φόρους και πρόστιμα, καθώς και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και κάθε μορφής επιβαρύνσεις, με την προϋπόθεση να εξοφλούνται οι κύριες οφειλές στο σύνολό τους.

Οι δήμοι που αφορά η ρύθμιση είναι:

- Βέλου - Βόχας Ν. Κορινθίας
- Βέροιας Ν. Ημαθίας
- Βύρωνα Ν. Αττικής
- Εορδαίας Ν. Κοζάνης
- Ηλιούπολης Ν. Αττικής
- Καλυμνίων Ν. Δωδεκανήσου
- Κέρκυρας Ν. Κέρκυρας
- Λιβαδειάς Ν. Βοιωτίας
- Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Ν. Αττικής
- Πάργας Ν. Πρέβεζας
- Πεντέλης Ν. Αττικής
- Χαϊδαρίου Ν. Αττικής
greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Θηβαίων



Η εμποροπανήγυρη! Στην επτάπυλη και επτάλοφη Θήβα, πόλη πανάρχαια και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, γενέτειρα του μυθικού Ηρακλή, του Διόνυσου, του στρατηγού Επαμεινώνδα και του ποιητή Πίνδαρου, κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) διεξάγεται Εμποροπανήγυρη, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και η οποία διαρκεί μέχρι τις 29 Αυγούστου.
 Εκείνες τις μέρες η πόλη της Θήβας σφύζει από ζωή! Εκατοντάδες έμποροι στήνουν τις πραμάτειες τους (είδη ένδυσης - υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, CD, λουκουμάδες, χαλβά, κουδούνια και παραδοσιακά είδη δώρων, βιβλία κ.λ.π.) στα παραπήγματα που κατασκευάζει ο Δήμος στην κεντρική οδό της πόλης, στην Πινδάρου και χιλιάδες δημότες και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές! Το έθιμο της γουρουνοπούλας! Ένα έθιμο που συνδυάζεται με την εμποροπανήγυρη και έχει ριζώσει σ’ αυτόν τον τόπο είναι και η σουβλιστή Γουρουνοπούλα!  Οι σούβλες σε εστιατόρια και ταβέρνες σε όλο το Δήμο Θηβαίων «παίρνουν φωτιά» από το πρωί μέχρι το βράδυ με ντόπιο γουρουνόπουλο, αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου.
   
Πινδάρεια! Παράλληλα πραγματοποιείται και η έναρξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ» που περιλαμβάνουν καθημερινά παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς, θέατρο, τραγούδι και εικαστικά δρώμενα, κυρίως στην κεντρική πλατεία της πόλης των Θηβών και στο υπαίθριο θέατρο Μοσχοποδίου.   Η ανάγκη για ψυχαγωγία και χαμόγελο, στην σημερινή εποχή που μας επιφύλαξε πολλές δοκιμασίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική για την ψυχολογία μας και τη ζωή μας. Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι κόντρα στην κρίση, ένα ποιοτικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων  και σας περιμένει να απολαύσετε τόσο τις εκδηλώσεις όσο και τις γεύσεις του τόπου με χαμόγελο και αισιοδοξία. Τέλος, μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας στη Θήβα και με μία βόλτα ή διαμονή στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου, που βρέχονται από τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Ο Άγιος Βασιλείος, το Καλαμάκι, η Λιβαδόστρα, ο Άγιος Νικολάος, η Αλυκή, ο Άγιος Ιωάννης και το Σαράντι θα σας μείνουν αξέχαστοι! Αξίζει να κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά τους και να κλείσετε ευχάριστα τις Αυγουστιάτικες διακοπές σας!

Πληροφορίες:
Η Θήβα απέχει από την Αθήνα μόλις 71 χλμ, από την Χαλκίδα 36 χλμ και από την Λαμία 129 χλμ. Από την Αθήνα ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό και στρίβεται είτε στην πρώτη έξοδο δεξιά για «Θήβα-Νοσοκομείο Θήβας» είτε στην αμέσως επόμενη για Θήβα.
Από τη Χαλκίδα είτε ακολουθείτε την οδό Χαλκίδα –Σχηματάρι και μετά για Λαμία μέσω Νέας Εθνικής Οδού,  είτε μέσω Ριτσώνας (Χαλκίδα-Ριτσώνα-Θήβα).
Από τη Λαμία ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό προς Αθήνα, έξοδος Θήβα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσιο: Τα δέκα επιδόματα που προκαλούν...


Δέκα επιδόματα που αποτελούν απόδειξη ότι τίποτα δεν αλλάζει στο ελληνικό Δημόσιο
δίνονται ακόμη σε ορισμένους υπαλλήλους τους. Συγκεκριμένα, τα επιδόματα που προκαλούν είναι:

Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ): 690/μήνα σε 420 άτομα

Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ): 420/μήνα σε 1987 άτομα

Επίδομα προπέλας (Λιμενικό): 840/μήνα σε 653 άτομα

Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ): 1120/μήνα σε 329 άτομα…

Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο): 290/μήνα σε 6800 άτομα

Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων: 450/μήνα σε 1100 άτομα

Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ): 310/μήνα σε 1790 άτομα

Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης): 595/μήνα σε άγνωστο αριθμό ατόμων

Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ): 870/μήνα σε 657 άτομα

Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) :120/μήνα για όλο το προσωπικό.

Τα 137 ξεπερνούν τα επιδόματα στο Δημόσιο…

Συνολικά τα επιδόματα ξεπερνούν τα 137 και παραμένει άγνωστο πόσα από αυτά έχουν κοπεί.

Υπάρχει ακόμα και επίδομα «νέας διαδρομής» στο Υπουργείο Παιδείας που κάποιοι έπαιρναν, επειδή το υπουργείο τους από το κέντρο (Μητροπόλεως) μεταφέρθηκε στο Μαρούσι!

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» που δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ τον Μάιο 2013 το μισθολόγιο ανέρχεται τον χρόνο σε 6 δισ. ευρώ και τα επιδόματα στο σύνολό τους σε 7 δισ. ευρώ!
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κούρεμα» με το βαμβάκι για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών



Μικρότερες μειώσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες φωτοβολταϊκών φαίνεται ότι θα υποστούν τα «100άρια» πάρκα -στα οποία ανήκουν και τα αγροτικά- στο πλαίσιο των νέων περικοπών στις «ταρίφες», σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα διαρρέουν τις τελευταίες ώρες παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Για τα "100άρια" αναμένεται να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση σε σχέση π.χ. με επενδυτές με μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων ή μια μεγάλη ενεργειακή εταιρεία.Για τα "100άρια" αναμένεται να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση σε σχέση π.χ. με επενδυτές με μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων ή μια μεγάλη ενεργειακή εταιρεία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μια κατηγορία ανθρώπων που πιθανότατα δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο και εγκλωβίστηκαν σε μια κατάσταση την οποία πλέον δυσκολεύονται να διαχειριστούν.

Για αυτούς τους επενδυτές, λοιπόν, αναμένεται να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση σε σχέση π.χ. με επενδυτές με μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων ή μια μεγάλη ενεργειακή εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, θα δοθούν επιπλέον κίνητρα ώστε να αποδεχτούν το «new deal» ενώ και οι μειώσεις στις εγγυημένες τιμές θα είναι μικρότερες. Υπενθυμίζεται ότι το «πακέτο» κινήτρων προς τους επενδυτές θα περιλαμβάνει επιμήκυνση του δανείου από τις τράπεζες καθώς επίσης και επιμήκυνση της σύμβασης αγοράς ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση, οι περικοπές θα κλιμακώνονται ανάλογα με το χρόνο, την ταρίφα, την τεχνολογία και, όπως διαβεβαιώνουν από το υπουργείο,  δεν θα υπάρχει οριζόντια αντιμετώπιση.



«Γλυτώνουν» το κούρεμα τα οικιακά

Εντωμεταξύ, εξω από το «κάδρο» των μειώσεων φαίνεται ότι μένουν  τα οικιακά φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με το υπουργείο, σύμφωνα με την προεργασία που έχει γίνει, δε θα χρειαστεί τελικά να υπάρξει μείωση των ταριφών στα 10άρια φωτοβολταϊκά σε στέγες.

Κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων με συνολική ισχύ περίπου 352MW (μέση τιμή κοντά στα 540 ευρώ η μεγαβατώρα) θα διατηρήσουν στο ακέραιο τις ταρίφες τους.

Ετοιμάζονται για δικαστήρια οι παραγωγοί



Την ίδια στιγμή, στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια ετοιμάζονται να προσφύγουν μέλη του Συλλόγου Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά-Θεσσαλονίκης (ΣΠΗΕΦ-Θ) όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου Θωμάς Χρύσογλου.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Βόρεια» ο κ. Χρυσόγλου διεμήνυσε ότι οι παραγωγοί δεν πρόκειται να δεχτούν μεσοσταθμικό “κούρεμα” 45% στις εγγυημένες τιμές των παλιών συμβάσεων που απολαμβάνουν με πολύμηνες καθυστερήσεις από τον ΛΑΓΗΕ.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου σε συνδυασμό με τις νέες μειώσεις στις εγγυημένες τιμές και το γεγονός ότι δεν εξαιρείται από τη φορολόγηση των εσόδων τους το ποσό της εισφοράς που παρακρατείται τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.

Έτσι, πολλοί επενδυτές-παραγωγοί φωτοβολταϊκής ενέργειας κινδυνεύουν να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους εξαιτίας των ψευδών υποσχέσεων του ελληνικού κράτους.

Τα μέλη της διοίκησης του ΣΠΗΕΦ- Θ, υποστηρίζουν ότι οι ΑΠΕ και συγκεκριμένα τα φωτοβολταϊκά, πέραν του ότι προωθούν τον ευρωπαϊκό και εθνικό στόχο της στροφής προς την πράσινη ενέργεια, μπορούν στην επόμενη πενταετία να σταθούν απολύτως ανταγωνιστικά, από πλευράς τιμών – κόστους στην αγορά, σε σχέση με τις φθηνότερες  σήμερα αλλά και επιβαρυντικές μορφές παραγωγής ενέργειας ( π.χ. λιγνιτικοί σταθμοί), εάν, το υπουργείο εξορθολογήσει την αγορά.



Πού βρίσκονται σήμερα οι ταρίφες

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2013, ισχύουν νέες εγγυημένες τιμές για τα επαγγελματικά και τα οικιακά φωτοβολταϊκά, βάσει ΚΥΑ που υπέγραψαν ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. Οι τιμές που αφορούν τους νεοεισερχόμενους σταθμούς είναι δραστικά μειωμένες και διαμορφώνονται ως εξής:

Συγκεκριμένα για τα κάτω των 100 ΚW η απόφαση ορίζει 12 λεπτά/KW, για τα πάνω από 100 ΚW, η απόφαση ορίζει 9,5 λεπτά/KW. Για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες η τιμή πέφτει στα 12,5 λεπτά.

Σε σύγκριση με το παλιό σύστημα (οι τιμές αλλάζουν κάθε έξι μήνες) τώρα επέρχεται μείωση κατά 41% για τα επαγγελματικά φ/β κάτω των 100 ΚW, μείωση 42% για τα πάνω από 100 ΚW και μείωση 45% για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με ποια κριτήρια και πότε θα γίνουν 50.000 προσλήψεις ανέργων

Εργασία μέγιστης διάρκειας επτά μηνών με μισθό 490 ευρώ για όσους είναι άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, συνολικά για περίπου 50.000 ανέργους, προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου και σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι άνεργοι θα μπορούν να απασχοληθούν όχι μόνο σε πεντάμηνη σύμβαση σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και με συμβάσεις διάρκειας επτά μηνών, όταν υπάρχουν "ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις", όπως για παράδειγμα από σχολεία ή νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες που θα υποβάλουν τις αιτήσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό.

Σημειωτέον ότι θα υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, δηλαδή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένσημα για σύνταξη.

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.

Η επιλογή θα γίνει με το σύστημα της μοριοδότησης και με κριτήρια τη διάρκεια της ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα - ατομικό ή οικογενειακό του 2012 –, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση και το εκπαιδευτικό επίπεδο όπου απαιτείται.

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ, όταν δημοσιευτεί η προκήρυξη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσαν οι υπογραφές για το Τρίχινο Γεφύρι στη Λιβαδειά


Υπογράφτηκε στις 30 Ιουλίου 2013 η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Διαμόρφωση μονοπατιού και αποκατάσταση – στερέωση Τρίχινου Γεφυριού» μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και του ανάδοχου κου Αλέξανδρου Υφαντή, συνολικού ποσού 244.943,16 €, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Διαρθρωτικό Ταμείο ΕΤΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κατασκευή του έργου θα πραγματοποιηθεί με μέση τεκμαρτή έκπτωση 24,26% και υποχρέωση του αναδόχου είναι η ολοκλήρωση του έργου να πραγματοποιηθεί εντός διακοσίων εβδομήντα (270) ημερών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ήτοι σε εννέα μήνες, ενώ μετά τη βεβαιωμένη περαίωση των εργασιών ο ανάδοχος υποχρεούται να συντηρεί το έργο για διάστημα δεκαπέντε (15) μηνών.

Με την υπογραφή της σύμβασης του συγκεκριμένου έργου συνεχίζεται η υλοποίηση της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής για συνολική αναβάθμιση της περιοχής της Κρύας, καθώς σύντομα ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του ΞΕΝΙΑ, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και το έργο αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού του ποταμού Έρκυνα, το οποίο θα αναδείξει τόσο το ίδιο το ποτάμι όσο και τα παρακείμενα βιομηχανικά κτήρια της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση των έργων οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής της Κρύας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη μοναδική ομορφιά του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πένθος βυθίστηκε η Ηλεία μετά το θάνατο των παιδιών: Πήγε να βοηθήσει τον αδερφό του και πνίγηκαν και τα δύο -βίντεο

Τη χειρότερη δυνατή κατάληξη είχε η αναζήτηση των δυο μικρών αγοριών από τη Βουλγαρία που είχαν χαθεί στην περιοχή του Στρεφίου στην Ηλεία κοντά στο αρδευτικό κανάλι, αφού στις 08:30 το πρωί εντοπίστηκαν και τα δύο νεκρά.

Ο 4χρονος Ντίνκο και ο 7χρονος Ιβάν είχαν εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης όταν είχαν ξεκινήσει από το χώρο όπου διέμεναν για το σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους. Τελικά τα παιδιά προφανώς κατά τη διάρκεια παιχνιδιού κατέληξαν μέσα στην κύτη του καναλιού και βρήκαν τραγικό θάνατο.

Οπως φαίνεται από τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η αστυνομία ένα από τα δύο παιδιά για άγνωστους έως τώρα λόγους έπεσε στο κανάλι και τότε το αδερφάκι του έπεσε με τη σειρά του για να το σώσει. Ωστόσο όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής τα νερά στην περιοχή είναι τέτοια που «τράβηξαν» αμέσως στον πάτο τα δυο ανήλικα και μπλέχτηκαν στα φύκια.



Βίντεο: iliaoikonomia
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα για το «νέο» ΦΠΑ από σήμερα


Πρεμιέρα κάνει σήμερα το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, με τα μη αλκοολούχα ποτά όταν σερβίρονται να υπάγονται στο 13% αλλά όταν παραδίδονται στο σπίτι ή παραλαμβάνονται στο χέρι να χρεώνονται με 23%!

Μετά τα δημοσιεύματα για τη σύγχυση που προκαλεί ο τρόπος εφαρμογής του μέτρου στα αναψυκτικά (μη αλκοολούχα ποτά) το υπουργείο Οικονομικών προσπάθησε με ανακοίνωσή του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επικαλούμενο το κοινοτικό δίκαιο.

Το επιχείρημα είναι ότι όταν τα μη αλκοολούχα παραδίδονται στο χέρι, αυτό θεωρείται παράδοση αγαθών (άρα υπάγονται σε ΦΠΑ 23%) ενώ όταν σερβίρονται στο κατάστημα, αυτό θεωρείται παροχή υπηρεσίας (και άρα υπάγονται σε ΦΠΑ 13%).

Μιλώντας στον Βήμα FM ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι ο ΦΠΑ στο φαγητό θα είναι 13% ανεξαρτήτως τού πού αυτό καταναλώνεται αλλά τα αναψυκτικά θα έχουν διαφορετικό συντελεστή αναλόγως του σημείου κατανάλωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα ονόματα των 2.122 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Η λίστα με τα ονόματα των 2.122 καθηγητών των τεχνικών Λυκείων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από 22 Ιουλίου αναρτήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Διαύγεια.

Παράλληλα, αναρτήθηκαν οι λίστες με τους 302 καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονται στη Σιβιτανίδειο Σχολή οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε το υπουργείο Παιδείας. Tελικά, από τις λίστες με τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους δεν  εξαιρέθηκαν οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος οι καθηγητές που τίθενται προς διαθεσιμότητα θα απορροφηθούν ως εξής:

    Το 60% θα καλύψει τα κενά στον τομέα της Υγείας,
    Το 40% θα στελεχώσει διοικητικές θέσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά θα εργασθεί και ως ωρομίσθιο προσωπικό στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας με σκοπό να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές των υπό κατάργηση ειδικοτήτων της Γ' ΕΠΑΛ και της Β' ΕΠΑΣ.

Σε διαθεσιμότητα και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Εντωμεταξύ στη λίστα με τους καθηγητές που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμις Κοτσιφάκης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της Τρόικα ενώ τονίζει ότι με την κίνηση αυτή το 33% των μαθητών δεν θα βρίσκουν από εδώ και στο εξής τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο, ενώ εννιά εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν.

Δείτε τα ονόματα των 2.122 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα πατώντας ΕΔΩ. Δείτε τα ονόματα όλων όσων εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας πατώντας ΕΔΩ.
Δείτε τη λίστα με τους καθηγητές της Σιβιτανιδείου που εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ