Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η αγορά «βουλιάζει» στη Λιβαδειά




Μειωμένη σε σχέση με πέρσι είναι η κίνηση στην αγορά την περίοδο των εκπτώσεων γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους εμπόρους. «Θαύματα» βέβαια δεν περίμενε κανείς, αρκετοί όμως περίμεναν να πάρουν μια «ανάσα» χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει αλλάξει τάσεις το καταναλωτικό κοινό.

Στη Λιβαδειά η πτώση μέχρι στιγμής όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Κώστας Παπασπύρου η πτώση που σημειώνεται σε ορισμένα είδη αγγίζει ακόμα και το 50%.

«Η ποιότητα των εμπορευμάτων μας είναι από τις καλύτερες όπως και οι τιμές αφού οι εκπτώσεις πλέον σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάνε ακόμα και το 70%, όμως ο κόσμος δεν έχει χρήματα, κοιτάνε τις βιτρίνες και φεύγουν, οι καταναλωτές έχουν περιορίσει ακόμα και απολύτως απαραίτητα. Η πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο δεν αφήνει τα περιθώρια να κινηθεί η αγορά αλλά έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα», σημείωσε ο κ. Παπασπύρου.

Και τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ, σε αυτή τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την συνεχή συρρίκνωση των εισοδημάτων και την φορολογική τακτική όπως σημειώνει ο Κ. Παπασπύρου και με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Ασφαλιστικού της ΕΣΕΕ ήρθαν να προστεθούν νέα.

«Πολλοί έμποροι που έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ βρίσκονται σε απόγνωση αφού ήδη άρχισαν να καταφθάνουν τα «ραβασάκια» και όποιος δεν προβεί σε ρύθμιση απειλείται με κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων», τονίζει ο κ. Παπασπύρου και προσθέτει: «Θα μαζέψουμε τα κλειδιά από τα καταστήματά μας και θα τους τα παραδώσουμε, τα μέτρα που παίρνουν είναι εκτός τόπου και χρόνου, αντί να βοηθάνε και να στηρίζουν την «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας, οδηγούν τις επιχειρήσεις στο λουκέτο».

Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΣΕΕ «η τελευταία προσπάθεια για να εξασφαλιστεί μία μέθοδος πληρωμής των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ έγινε με το Ν. 4152/2013», όμως η ρύθμιση αυτή «υπό τις ιδιάζουσες οικονομικές συνθήκες δυσπραγίας δεν είναι λειτουργική, αφού έως σήμερα μόνο 3.500 έχουν κάνει χρήση της ρύθμισης» τη στιγμή που το σύνολο των οφειλετών στον ΟΑΕΕ φθάνουν τους 575.434 εκ των οποίων το 66% είναι ενεργοί οφειλέτες.

Από το σύνολο τώρα των 379.844 ενεργών οφειλετών, ένα σημαντικό μέρος αυτών, το οποίο υπολογίζεται σε 80.626 ασφαλισμένους, οφείλουν τις εισφορές μόνο ενός διμήνου.

«Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το 1/5 των οφειλετών (21,2%), χρωστάει αμελητέα ποσά, με αποτέλεσμα η ένταξή τους σε μία ρεαλιστική και «εύκολη» ρύθμιση να είναι ευνοϊκή τόσο για τους ίδιους όσο και για το Ταμείο», επισημαίνει η ΕΣΕΕ που ήδη έχει καταθέσει για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ και μεταξύ άλλων μιλάει για «κεφαλαιοποίηση» και «πάγωμα» των παλαιών ληξιπρόθεσμων εισφορών.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο κύβος ερρίφθη -Αυτά είναι τα κριτήρια αξιολόγησης για τη διαθεσιμότητα

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η απόφαση για τα κριτήρια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Η αξιολόγηση τους θα πραγματοποιηθεί βάσει τεσσάρων γενικών αρχών που εξειδικεύονται σε επιμέρους βαθμολογούμενα κριτήρια ανά εκπαιδευτικό επίπεδο.

Μητσοτάκης: Αξιοκρατία, ικανότητα, συμπεριφορά και εμπιστοσύνη για αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση

«Με την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναδεικνύουμε τις αρχές στις οποίες θα στηριχθούμε για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη. Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιες είναι οι τέσσερις γενικές αρχές

    Αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο.
    Αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα
    Αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία.
    Εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο αναδεικνύεται ως βαρύνουσα παράμετρος στην αξιολόγηση του υπαλλήλου. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπάλληλος μοριοδοτείται ανάλογα με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία πρόσληψής του.

Πως θα γίνει η βαθμολόγηση - μοριοδότηση

Την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Μια επιπρόσθετη καινοτομία συνιστά η αφαίρεση, και μάλιστα με δραστικό τρόπο, μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα. Επιπλέον, ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.

Η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων Υπουργείων και φορέων.
Διαβάστε την απόφαση ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

11.537 λαθρομετανάστες επέστρεψαν στις χώρες τους



Η κρίση στην Ελλάδα οδηγεί του μετανάστες πίσω στη χώρα τους.
Είναι χιλιάδες εκείνοι που με τη δική τους θέληση ζήτησαν να επιστρέψουν, ενώ χιλιάδες ακόμη πήραν το δρόμο της επιστροφής μετά τη σύλληψή τους από την αστυνομία.



Μόνο μέσα στον περασμένο Ιούλιο..706 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους,
Μαζί με τις επιστροφές του μηνός Ιουνίου, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε 11.537 άτομα.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.



Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  υπέγραψε το «Σύμφωνο των Δημάρχων», που είναι η βασική πρωτοβουλία της Ε.Ε. που ενώνει τοπικές και περιφερειακές αρχές σε μια κοινή δέσμευση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών τους μέσω της συμβολής στους κλιματικούς και ενεργειακούς στόχους “3x20” της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Οι στόχοι “3x20”  της Ε.Ε. προβλέπουν μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, 20% αύξηση του μεριδίου ανανεώσιμων πηγών και 20% μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Οι πολυάριθμες ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στην κίνηση αυτή δεσμεύονται επίσημα να υποβάλουν, εντός ενός έτους από την προσχώρησή τους στην πρωτοβουλία, ένα Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη (Αειφόρο)  Ενέργεια (ΣΔΑΕ), συμπεριλαμβανομένης μιας βασικής απογραφής εκπομπών, όπου θα επισημαίνεται που πρέπει να εστιαστεί η δράση και πως θα επιτευχθεί ο στόχος, που είναι η μείωση στις εκπομπές CO2 που υπερβαίνει το στόχο που ορίστηκε από την ΕΕ.

Τα οφέλη για το Δήμο θα είναι πολλαπλά, καθώς από την εφαρμογή του ΣΔΑΕ θα προκύψει μείωση των λειτουργικών δαπανών, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθεί ενεργειακή συνείδηση στους πολίτες και ο Δήμος θα αποτελέσει πρότυπο εξοικονόμησης ενέργειας. Παράλληλα η σύνταξη του σχεδίου Δράσης θα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην υπηρεσία του Δήμου, στην προσπάθεια του να προσελκύσει κεφάλαια για επενδύσεις και δημόσια έργα, καθώς από αυτό θα προκύψει σημαντικός βαθμός ωριμότητας για τις προτεινόμενες από το ΣΔΑΕ δράσεις.

Τέλος, τα μέλη του Συμφώνου των Δημάρχων, για το τεχνικό κόστος που συνδέεται με την ανάπτυξη, διάρθρωση, δημοπράτηση και έναρξη μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων για τη βιώσιμη ενέργεια, χρηματοδοτούνται από τον μηχανισμό για τοπικά ενεργειακά προγράμματα «ELENA», (Πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια– Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων) και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενεργειακής Απόδοσης (EEE-F) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες για το «Σύμφωνο των Δημάρχων» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr .

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2013 ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ΘΗΒΩΝ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2013
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ‘’ΜΕΛΙΣΣΑ’’ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ :
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/08/2013: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ‘’Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ’’
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00 ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/08/2013: ΠΑΙΧΝΙΔΙ <<Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΘΥΣΑΥΡΟΥ>>
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/08/2013: ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00 ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/08/2013: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00 ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/08/2013: ‘’ΚΑΡΑΟΚΕ ΠΑΡΤΥ’’
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00 ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/08/2013: ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:00 ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ΧΩΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ INBOX ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΣ!!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Ηλεία: Δεν ήταν ατύχημα -Ο 13χρονος θείος έπνιξε τα δύο αδέρφια

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση στην τραγωδία στο Στρέφι Ηλείας όπου δύο ανήλικα παιδιά από την Βουλγαρία βρέθηκαν νεκρά μέσα σε αρδευτικό κανάλι, καθώς η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη του 13χρονου αδελφού της μητέρας των δύο παιδιών.

Ο 13χρονος θείος των δύο παιδιών, κατονομάστηκε ως υπαίτιος από την ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο των δύο ανηλίκων και συνελήφθη, ενώ παράλληλα υπήρχαν ενδείξεις ότι τα δύο παιδιά δεν έπεσαν μέσα στο νερό από μόνα τους.

Παράλληλα, ο 13χρονος σύμφωνα με το ilialive, ομολόγησε πως πέταξε τα δύο αγορια στο κανάλι, καθώς ζήλευε λόγω της αδυναμίας που έτρεφε ο πατέρας του στα δύο νεαρά παιδιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει αύριο η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στη Παλιομηλιά του Δήμου Λεβαδέων

Ξεκινάει αύριο, Σάββατο 3 Αυγούστου 2013, η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος στην κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων στη θέση Παλιομηλιά Ελικώνα, στην οποία θα συμμετέχουν 60 παιδιά και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 12 Αυγούστου.
Η αλλαγή στην έναρξη λειτουργίας της κατασκήνωσης προέκυψε εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών, πέραν της αρμοδιότητας του Δήμου, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μικρή καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας της κατασκήνωσης κατά τρεις ημέρες από την ημερομηνία που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει κανονικά για τρεις κατασκηνωτικές περιόδους, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
Α’ κατασκηνωτική περίοδος: 3/8/2013 – 12/8/2013
Β’ κατασκηνωτική περίοδος: 14/8/2013 – 23/8/2013 και
Γ’ κατασκηνωτική περίοδος: 25/8/2013 – 3/9/2013

Ο Δήμος Λεβαδέων προσφέρει για ακόμη μια χρονιά σε παιδιά κυρίως οικογενειών με χαμηλό εισόδημα την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να διασκεδάσουν στο μαγευτικό φυσικό τοπίο του Ελικώνα και να χαρούν τις συγκινήσεις της κατασκηνωτικής ζωής μέσα από ποικίλες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες.
Σημειώνεται ότι η κατάθεση των αιτήσεων συνεχίζεται έως και την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 στο Δημοτικό Κατάστημα, Σοφοκλέους 15, στο Γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (4ος όροφος και ώρες: 09:00 – 13:00).
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποχωρεί ο καύσωνας -Σε ποιες περιοχές αναμένεται βροχή

Συνεχίζει τα τα περίεργα γυρίσματα ο καιρός καθώς αναμένεται να σημειωθούν βροχές στα κεντρικά και τα νότια τις απογευματινές κυρίως ώρες, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.

Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία στο ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 τοπικά στην Πελοπόννησο έως 35 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος. παροδικές νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου. στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών η όμβρων μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Ασθενείς και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 ως 32 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κάλεσμα από την Εφορία -Ξεκινά νέα καταγραφή ακινήτων και μετά η φορο-κεραμίδα

Νέος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά την απόφαση πως θα πρέπει έως τις 15 Σεπτεμβρίου να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς.

Στόχος είναι η Εφορία να έχει όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων, ώστε μετά να μπορέσει να τους στείλει το ανάλογο χαράτσι.

Εξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά νέα δήλωση στοιχείων ακινήτων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και το Εθνος τα νέα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι:

    Ο 12ψηφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), προσωρινός ή οριστικός, εφόσον υπάρχει
    Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου 2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενο ή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ηλεκτροδοτείται.
    Η επιφάνεια των κατοικιών – μονοκατοικιών που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο
    Η επιφάνεια των αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων επαγγελματικών στεγών ή άλλων ειδικών κτιρίων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίου.
    Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο
    Το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγης
    Το μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου
    Το πλήθος των προσόψεων που έχει κάθε ακίνητο

Διαβάστε Περισσότερα »

Γρήγορο internet και στις αγροτικές περιοχές της Βοιωτίας



«Πράσινο φως» άναψε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για πρόγραμμα προϋπολογισμού 161,7 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη γρήγορου internet σε αγροτικές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Βοιωτία.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για τις τηλεπικοινωνίες και το προσεχές διάστημα αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησής και η προκήρυξή του.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στις αγροτικές περιοχές και η κάλυψη όλων των κενών σημείων στον ευρυζωνικό χάρτη της Ελλάδας.

Το έργο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου για τις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), προκειμένου να καλυφθούν οι αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές χωρίς υφιστάμενο δίκτυο, με διαδικτυακή υποδομή υψηλών ταχυτήτων ταχύτητας και η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των υποδομών για χρονική περίοδο 10 ετών.

Ιδιωτικοί φορείς θα αναλάβουν την ανάπτυξη και τη διαχείριση των Αγροτικών Ευρυζωνικών Δικτύων σε τρεις γεωγραφικές ενότητες.

Η πρώτη αποτελείται από τις περιφέρειες της Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και τμήμα της Ηπείρου.

Στη δεύτερη εντάσσονται οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς (πλην Βοιωτίας), Κυκλάδων και κομμάτι των Ιονίων.

Στην τρίτη ανήκουν η Βοιωτία, τα Ιόνια Νησιά, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

viotiki-ora
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μνημόνια ξεκλήρισαν μια πόλη 16.299 κατοίκων το 2012 - Θλιβερά στοιχεία


Μία πόλη 16.299 κατοίκων έσβησε οριστικά από το χάρτη της Ελλάδας το 2012 εξαιτίας των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. Πρόκειται για αρνητική μεταβολή του ελληνικού πληθυσμού, αφού οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 5,69% και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 5% μέσα σε ένα χρόνο. Το σχέδιο λοιπόν του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων έχει τελικά… αποτέλεσμα. Ξεκληρίζει το λαό.

Το μνημόνιο υπολογίζει και τον αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Παρ’ ότι λοιπόν η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα γερόντων και οι αφίξεις νέων παιδιών έρχονται με το σταγονόμετρο, φαίνεται πώς οι αριθμοί της τρόικας δεν «βγαίνουν» ακόμη.

Έτσι, συνεχίζουν να κόβουν συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους ηλικιωμένους. Δεν μπορεί, θα αυξηθεί ο αριθμός αυτών που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους ή μία φρατζόλα ψωμί και θα πεθάνουν.

Έτσι, συνεχίζουν να κόβουν μισθούς και επιδόματα από οικογένειες, να απολύουν γονείς και να στερούν από τους νέους το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και στη δημιουργία οικογένειας. Δεν μπορεί, θα σταματήσουν οι Έλληνες να γεννάνε.

Τόσο κυνικά και στυγνά σκέφτονται αυτοί που συνέταξαν το μνημόνιο και το επέβαλαν στην Ελλάδα. Με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο όμως αντιμετωπίζουν και την ελληνική κοινωνία αυτοί που μας κυβερνούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η πολιτική τους, έως τώρα, είχε ως αποτέλεσμα οι γεννήσεις στην Ελλάδα να μειωθούν το 2012 στις 100.371 (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια), καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 5,69% σε σχέση με το 2011, που είχαν ανέλθει στις 106.428.

Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι κατά το 2012 παρουσίασαν αύξηση κατά 5% και ανήλθαν σε 116.670 (60.137 άνδρες και 56.533 γυναίκες) έναντι 111.099 που ήταν το 2011.

Ένας μεγάλος αριθμός θανάτων αποτελεί συνέπεια της οικονομικής κρίσης, αφού τα εγκεφαλικά, τα καρδιακά επεισόδια και γενικά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ψυχολογική πίεση, το στρες και το άγχος έχουν αυξηθεί δραματικά, όπως και οι αυτοκτονίες. Στις μεγαλύτερες δε ηλικίες, η έλλειψη φαρμάκων έχει οδηγήσει εκατοντάδες στο θάνατο.

Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία της μέσης ηλικίας θανάτων, αφού έμειναν σχεδόν απόλυτα σταθερά.

Από τη θλιβερή αυτή εικόνα που παρουσιάζει η αντιστοιχία γεννήσεων και θανάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της εφαρμογής του μνημονίου, καθίσταται ξεκάθαρο πώς οι δανειστές θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό και να ελέγξουν πλήρως όσους απομείνουν δεσμεύοντας όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία και διαχειρίζοντας το χρέος τους.

Και δυστυχώς, με τους πολιτικούς της καρπαζιάς που διαθέτουμε και με δική μας ανοχή και ευθύνη οι στόχοι των δανειστών επιτυγχάνονται!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας στους 10 μείωσε τις τιμές


Με… καθυστέρηση και χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία άνοιξε η αυλαία για το νέο μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ, μέσω του οποίου αναμενόταν να πέσουν οι τιμές των προϊόντων στα καταστήματα εστίασης.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ μόλις 10% των επιχειρήσεων προμηθεύτηκε το σήμα με το οποίο πιστοποιείται η μείωση του φόρου.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ που αναφέρουν ότι περίπου 10.000 επιχειρήσεις που αντιστοιχούν στο 10% επί του συνόλου των καταστημάτων εστίασης έσπευσε να λάβει το ειδικό σήμα.

Επιπλέον, χθες πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου διαπιστώθηκε πως πολύ λίγα καταστήματα είχαν όντως παραλάβει το σήμα, ενώ οι τιμοκατάλογοι παρέμειναν οι ίδιοι. Παράλληλα, πολλοί καταστηματάρχες δηλώνουν πως δεν θα ρίξουν τις τιμές γιατί έχουν ήδη απορροφήσει τις αυξήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νικολάου-Παραμένει ως έχει το Νοσοκομείο Θηβών



Με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη συναντηθήκαν την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές του Νομού Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Σταθάς, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών Φιλιώ Πρωτόπαπα και ο Διευθυντής Δ/κών Υπηρεσιών του Γ.Ν. Θηβών Δημήτρης Καλπένης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την επίσημη ενημέρωση, δια στόματος Υπουργού, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο, στα πλαίσια της αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών, κυρίως λόγω της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, που δικαιολογημένα έχει ανησυχήσει τους κατοίκους όλης της περιοχής.

Ο Υπουργός Υγείας, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι το Νοσοκομείο της Θήβας θα συνεχίσει να λειτουργεί στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύτηκε για άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών, ενός μικροβιολόγου και ενός παθολόγου και σε επόμενη φάση ενίσχυση του Νοσοκομείου της Θήβας με δύο ακόμα επικουρικούς ιατρούς (χειρούργο και ακτινολόγο). Ενημέρωσε επίσης ότι σε  πολύ σύντομο χρονικά διάστημα θα τοποθετηθεί στο Γ.Ν. Θηβών αναπληρωτής διοικητής.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΡΩΓΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Μείνετε συντονισμένοι…!
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν (συμμετέχοντες στα σεμινάρια, εκπαιδευτές, εθελοντές, χορηγούς, ΜΜΕ κλπ.) στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος “Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη” στις Βιβλιοθήκες Λιβαδειάς, Χαλκίδας, Αταλάντης και Ιτέας από 9 Απριλίου μέχρι 25 Ιουνίου 2013!
Το πρόγραμμα θα είναι και πάλι “παρών” λίαν συντόμως! Ανανεωμένο, και προσαρμοσμένο βάσει των συμπερασμάτων μετά την εκτίμηση και μελέτη των δεδομένων της πιλοτικής φάσης.
Το Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η συνέχεια…. Αλλά έως τότε μπορείτε να ενημερώνεστε για νέα και ειδήσεις από την αγορά εργασίας από to site μας http://jobsearch.futurelibrary.gr,  το “αδελφικό” content curation ιστότοπο μας “Job Search Library” (http://www.scoop.it/t/job-search-library), αλλά και το blog μας (http://goo.gl/PRmYna)!.
Και φυσικά μπορείτε να δηλώσετε από τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια εδώ: http://goo.gl/5Nuh2a
Ή επικοινωνήστε μαζί μας: http://goo.gl/pmHXIB
Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι…  Εδώ είμαστε!
Αικατερίνη Κεράστα, συντονίστρια του προγράμματος

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη Πακιστανού στα Βάγια για ανθρωποκτονία





Είχε σκοτώσει τον ξάδερφο του στο Πακιστάν…

Έναν 40χρονο Πακιστανό συνέλαβαν σε αγροτική περιοχή των Βαγίων  οι Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης των Πακιστανικών Αρχών για ανθρωποκτονία.

Ο  40χρονος Πακιστανός, μαζί με άλλους ομοεθνείς συνεργούς του, δολοφόνησε στις 22-8-2012 στο Πακιστάν τον εξάδελφό του, έπειτα από έντονη μεταξύ τους διαμάχη σχετικά με την άρδευση υδάτων


viotiki-ora
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ