Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου - Τι είχε συμβεί μεταξύ του Θανάση και του ελεγκτή ένα χρόνο πριν

Νέα δεδομένα για την υπόθεση του θανάτου του 19χρονου Θανάση Καναούτη φέρνουν οι μαρτυρίες δύο κοριτσιών φίλων του άτυχου νεαρού οι οποίες επέβαιναν και αυτές στο μοιραίο τρόλεϊ. Οι δύο κοπέλες, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μάρτυρες του διαπληκτισμού που είχε ο Θανάσης με τον ίδιο ελεγκτή πριν ένα χρόνο, ενώ κάνουν λόγο για «επιλεκτική» μεταχείριση, αφού και αυτές δεν είχαν εισιτήριο, ωστόσο, ο 29χρονος δεν τους έκοψε πρόστιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου Vima οι δύο κοπέλες, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, δεν είχαν ούτε αυτές εισιτήριο, ωστόσο, ο ελεγκτής, τους ζήτησε απλά να κατέβουν από το τρόλεϊ, χωρίς να τους κόψει πρόστιμο.

Συμπτωματικά, οι δύο κοπέλες ήταν παρούσες και στο επεισόδιο που είχε διαδραματιστεί ανάμεσα στον Θανάση Καρναούτη και τον ίδιο ελεγκτή ένα χρόνο πριν.

Οπως ανέφεραν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τότε ο ελεγκτής τους είχε κόψει απόδειξη προστίμου στις δύο κοπέλες -οι οποίεςε ούτε τότε είχαν εισιτήριο αλλά ούτε και χρήματα για να πληρώσουν το πρόστιμο- ενώ στον Θανάση Καναούτη, μετά από διαπληκτισμό, ο ελεγκτής δεν του έβαλε πρόστιμο ούτε του ζήτησε να κατέβει στο τέρμα για να του δώσει τα στοιχεία του.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου ιστοτόπου, κατά τη διάρκεια της έρευνας έχουν εμφανισθεί μάρτυρες που κάνουν λόγο για κακή συμπεριφορά του συγκεκριμένου ελεγκτή και σε άλλα δρομολόγια της ίδιας γραμμής τρόλεϊ.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι σε περίπτωση που οι μαρτυρίες αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο ελεγκτής προχώρησε σε σειρά παράτυπων ενεργειών, αφού στις περιπτώσεις ελέγχου του 19χρονου και της παρέας του φέρεται αφενός να έχει προσπαθήσει να συγκρατήσει ή να σπρώξει τον 19χρονο ή να αφήνει χωρίς έλεγχο κατά το δοκούν μέλη της ίδιας παρέας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση ως τις 30 Αυγούστου για τις δηλώσεις


Παράταση ως τις 30 Αυγούστου θα ισχύσει για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος για όλους τους φορολογουμένους, ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του ΑΦΜ τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.

Η παράταση δίνεται λόγω του «αυξημένου φόρτου» που προκλήθηκε από την υποχρέωση για ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων, τα τεχνικά προβλήματα που καταγράφηκαν στις ηλεκτρονικές εφαρμογές, αλλά και «οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες».

Παρά ταύτα, το υπουργείο τονίζει πως «η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου δεν πρόκειται να πάρει παράταση, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι», με συνέπεια κάθε υποβολή μετά την εν λόγω διορία να εκκαθαρίζεται ως εκπρόθεσμη και να επισείει τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επεισόδια στην Πρεμετή – Επίθεση στο ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο



Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Πρεμετή. Υπήρξαν νέες συγκρούσεις μεταξύ εκατοντάδων ορθόδοξων κατοίκων της πόλης στην Αλβανία και δυνάμεις της ιδιωτικής αστυνομίας, έξω από το ναό των Εσοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν ένας Ελληνας πολίτης και ένας ομογενής, ενώ λίγο αργότερα άγνωστοι εκσφενδόνισαν πέτρες κατά του κτιρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Επειτα από την κατάληψη του ναού από την ιδιωτική αστυνομία πριν από τρεις ημέρες, η ένταση ακόμη δεν έχει αποκλιμακωθεί. Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα τις δύο νέες επιθέσεις, ενώ κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ετοιμότητα αλλά και τη βούληση των Αλβανικών αρχών να «επιβάλουν την τάξη και να προστατεύσουν τα κτίρια των Διπλωματικών και Προξενικών μας Αρχών».

Ακόμη ζητήθηκε η άμεση σύλληψη των υπαιτίων και επεσήμανε πως οι Αλβανικές Αρχές «οφείλουν να θέσουν πάραυτα ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση που θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχει διαμορφωθεί ερήμην της Αλβανικής Κυβέρνησης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών από 29/8/13 έως 1/9/13 σε Λιβαδειά, Ορχομενό, Στείρι, Δίστομο, Αντίκυρα, Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστικό σημείωμα του πατέρα που πυροβόλησε την κόρη του: «Θα τη σκοτώσω για να σε εκδικηθώ που με άφησες»



Τραγικές απαντήσεις παίρνουν τα ερωτήματα που είχαν δημιουργηθεί όταν ένας 47χρονος επιχειρηματίας στο Αργος πυροβόλησε την κόρη του και στη συνέχεια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Οπως αποκαλύπτει το σοκαριστικό σημείωμα που βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του, όλα έγιναν για να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του.

«Θα σκοτώσω την κόρη μου για να σ' εκδικηθώ που με άφησες. Με κατέστρεψες, μου πήρες τα μαγαζιά. Δεν σκοτώνω εσένα για να ζήσεις με τον πόνο της κόρης σου και να πεθάνεις μια ώρα νωρίτερα». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το τραγικό σημείωμα, σύμφωνα με tovima.gr.

Στις 12 Αυγούστου ο επιχειρηματίας, αφού έφαγε με την κόρη του σε ένα εστιατόριο, την πυροβόλησε στο κέντρο του Αργους και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Στο σημείωμα αναφέρεται με υβριστικές εκφράσεις στην εν διαστάσει σύζυγό του, ενώ την κατηγορεί για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και για τη σχέση που διατηρεί με κοινό τους φίλο. Ολα αυτά φαίνεται πως όπλισαν το χέρι του και αποφάσισε να σκοτώσει την 17χρονη κόρη του ζευγαριού για εκδίκηση.

«Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της θα είναι καλύτερα», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μακροσκελές σημείωμά του.

Το άτυχο κορίτσι νοσηλεύεται ακόμη σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ενώ ο πατέρας της νοσηλεύεται σε κώμα στο Τζάνειο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγραψε σημείωμα με λογότυπο EΛ.ΑΣ για να αναζητήσει τα εσώρουχά της

Ένα σημείωμα γραμμένο σε σελίδα ημερολογίου της Ελληνικής αστυνομίας κάνει το γύρο του Facebοok. Αγνωστη κοπέλα αναζητά τα εσώρουχά της με ανορθόδοξο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα της έπεσαν ακριβώς στο κάτω μπαλκόνι από το δικό της διαμέρισμα και τα αναζητά με σημείωμα που άφησε στους ενοίκους! Πηγή Panelnews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη «κληρώνει» για ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ


Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον των ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, και ΕΛΒΟ που απασχολούν συνολικά 2.250 εργαζόμενους προγραμματίζεται την Τετάρτη στο υπ. Οικονομικών, όπου και θα παρουσιαστεί το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσής τους... με την τρόικα να πιέζει για οριστικό λουκέτο.
Δέκα ημέρες απομένουν ως τις 30 Αυγούστου οπότε και η κυβέρνηση πρέπει σύμφωνα με το αναθεωρημένο μνημόνιο να ανακοινώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης για τις τρεις επιχειρήσεις, και με βάση τα όσα είχαν τεθεί στο τραπέζι τον Ιούλιο το βασικό σενάριο προβλέπει «εκκαθάριση εν λειτουργία», δηλαδή περικοπές προσωπικού, και πωλήσεις μεμονωμένων περιουσιακών στοιχείων.

Στη συνάντηση της Τετάρτης θα παρουσιαστούν τα σενάρια εξυγίανσης για τις τρεις εταιρείες και θα συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, το ΤΑΙΠΕΔ, οι διοικήσεις των ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, και οι νομικοί σύμβουλοι που έχουν αναλάβει τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις.
Οτιδήποτε λιγότερο από την «εκκαθάριση εν λειτουργία» δεν συζητείται, παρʼ ότι η κυβέρνηση για να μην προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων κρατά κλειστά τα χαρτιά της.
Αν και μέχρι πρότινος η κυβέρνηση δεν είχε λάβει οριστικές αποφάσεις, το βασικό σενάριο για τη ΛΑΡΚΟ ήταν να μη μειωθεί το προσωπικό των 1.000 και πλέον εργαζομένων, αλλά να κουρευτούν οι μισθοί, καθώς και να πέσει γενναίο τσεκούρι στις δαπάνες. Επίσης, ίσως επιχειρηθεί να μεταβιβαστούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της σε μια εταιρεία ειδικού σκοπού (π.χ. εργοστάσιο Λάρυμνας, Μεταλλεία Αγ. Ιωάννη Βοιωτίας), προκειμένου να πωληθούν.
Στην περίπτωση των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ εξετάζονται πιο δραστικές λύσεις, δηλαδή ακόμη και απολύσεις προσωπικού, μαζί φυσικά με την πώληση ακινήτων.

Μπαίνει μέσα 4.000-5.000 δολάρια τον τόνο
Θυμίζουμε ότι η ΛΑΡΚΟ μπαίνει μέσα 4.000 - 5.000 δολάρια για κάθε τόνο σιδηρονικελίου που πουλάει. Δεν είναι τυχαίο πως στα τέλη του 2012 παρουσίασε συσσωρευμένες ζημιές 170 εκατ. ευρώ, οι οποίες σήμερα έχουν ξεπεραστεί. Η βιομηχανία που απασχολεί πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό, βαρύνεται με υποχρεώσεις 300 εκατ. ευρώ, αντιμετωπίζει φορολογικές επιβαρύνσεις 190 εκατ. ευρώ, ενώ η Κομισιόν έχει κινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή κρατικών ενισχύσεων άνω των 160 εκατ. ευρώ. Ήδη από το 2012 κυκλοφορεί το σενάριο να σπάσει σε «κακή» εταιρεία, η οποία και θα εκκαθαριστεί, και σε «καλή» όπου θα εισφερθούν το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία Αγ. Ιωάννη στη Βοιωτία για να πουληθούν χωριστά.

ΕΛΒΟ, ΕΑΣ
Στην περίπτωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, η οποία απασχολεί σήμερα 350 εργαζομένους, το 2012 έκλεισε με ζημιές 19,2 εκατ. ευρώ, μείωση του κύκλου εργασιών κατά 91% (σ.σ.: πραγματοποίησε μόλις 5 εκατ. ευρώ τζίρο) και ίδια κεφάλαια 6,9 εκατ. ευρώ. Βαρύνεται από υποχρεώσεις 62,6 εκατ. ευρώ ενώ το Δημόσιο έχει καλύψει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ύψους 81 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.

Όσο για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα των 850 εργαζομένων (προήλθαν από τη συγχώνευση των εταιρειών Ελληνική Βιομηχανία Οπλων και ΠΥΡΚΑΛ) είχαν το 2011 αρνητικά ίδια κεφάλαια 538 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις πάνω από 1,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το Δημόσιο έχει καταβάλει μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας περίπου 87 εκατ. ευρώ την περίοδο 2010-2013, ενώ έχει υποστεί καταπτώσεις εγγυήσεων 332 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος Αυγούστου οι βάσεις για ΑΕΙ – ΤΕΙ




Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 30 Αυγούστου, αναμένεται η ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Πρόκειται για την πρώτη χρονιά μέσα στα τελευταία χρόνια, που τα όρια εισαγωγής στις πανεπιστημιακές και τεχνολογικές σχολές θα ανακοινωθούν την προτελευταία ημέρα του Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των βάσεων γινόταν συνήθως στις 23 με 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πτώση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι υψηλή και σε πολλές σχολές υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης των 1.000 μορίων.

Μεγάλοι «χαμένοι» θεωρούνται οι υποψήφιοι του δεύτερου και τέταρτου επιστημονικού πεδίου, καθώς εκεί καταγράφηκαν οι χειρότερες βαθμολογικές επιδόσεις. Μεγάλη, ωστόσο, αναμένεται να είναι η πτώση και του τρίτου επιστημονικού πεδίου, εκείνου των επιστημών υγείας. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, η Ιατρική σχολή να πέσει για πρώτη φορά κάτω από τα 19.000 μόρια.

Συγκρατημένη εκτιμάται ότι θα είναι η πτώση στις βάσεις των σχολών του πρώτου επιστημονικού πεδίου καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων, στα μαθήματα της κατεύθυνσης ήταν καλύτερες συγκριτικά με αυτές των υποψηφίων των άλλων κατευθύνσεων.

Τέλος, και οι Οικονομικές Σχολές αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση η οποία εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 600 μόρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 10.550 ευρώ το πρόστιμο στον εργοδότη για ανασφάλιστο εργαζόμενο


Δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση του φαινομένου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, σε συνέχεια της διενέργειας συνεχών και εντατικών ελέγχων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

«Αυστηροποιούμε τα πρόστιμα σε υψηλά επίπεδα και, συγκεκριμένα, στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού, δηλαδή 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο. Τα πρόστιμα αυτά καθιστούν πλέον την αδήλωτη εργασία μία ασύμφορη και ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη πρακτική για τις επιχειρήσεις. Με δύο λόγια, τα ψέματα τελείωσαν. Άλλοθι δεν υπάρχει για κανέναν. Όποιος σχεδιάζει να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την παρουσίαση της υπουργικής απόφασης που περιέχει τον νέο τρόπο επιβολής και το ύψος των προστίμων για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

«Οι υψηλές αυτές κυρώσεις θα επιβάλλονται άμεσα, επιτόπια και κατά "δέσμια αρμοδιότητα" του ελεγκτή, καθώς η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπίζεται, πλέον και με την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου, ως ευθέως αποδεικνυόμενη παράβαση. Γνωρίζουμε ότι οι ποινές είναι υψηλές έως εξοντωτικές. Ωστόσο, η υψηλή παραβατικότητα και η ευρεία έκταση του φαινομένου έχει αγγίξει τα όρια ανοχής της κοινωνίας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Με το νέο σύστημα, επισήμανε ο κ. Βρούτσης, σταματάει η ουσιαστική ατιμωρησία που οφειλόταν είτε στην ευχέρεια της υποκειμενικής εκτίμησης του ελεγκτή είτε στην παρελκυστική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και υπομνημάτων και τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τόσο τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων όσο και τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, αλλά και των συνεπών επιχειρήσεων που σηκώνουν το βάρος των συνεπειών της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας καθώς και του αθέμιτου ανταγωνισμού».

Σε δηλώσεις για το ίδιο ζήτημα, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας αποτελεί πλέον καθολικό αίτημα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας. «Αποτελεί μια πράξη προστασίας του ασφαλιστικού συστήματος. Συμβολή στην αντιμετώπιση της ανεργίας και προστασία στον πραγματικό άνεργο. Αποτελεί, τέλος, ζήτημα δικαιοσύνης ανάμεσα στις επιχειρήσεις, στους νομοταγείς και υπεύθυνους επιχειρηματίες και σ' αυτούς που εκμεταλλεύονται την κατάσταση» είπε, χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κεγκέρογλου επισήμανε επίσης ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού. «Η συνέργεια και η συμπληρωματικότητα των ενεργειών των τριών συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, με την καθοδήγηση του υπουργείου Εργασίας, θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα, πιο πολύ όμως μεγάλα αποτελέσματα θα φέρει η ίδια η υπεύθυνη στάση των συνεπών εργοδοτών, που καλούνται να συμμορφώνονται άμεσα με αυτά τα οποία απαιτεί η ίδια η κοινωνία και η κατάσταση της χώρας» πρόσθεσε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Διαμαρτυρία Παπαγγελή για την διακοπή ροής ασθενών απο το Γ.Ν. Λιβαδειάς στην Αθήνα

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013, επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη για το σχέδιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας που αφορά στη διακοπή ροής ασθενών από το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς προς τα Νοσοκομεία της Αθήνας.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το σχέδιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στη διακοπή ροής ασθενών από το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς προς τα Νοσοκομεία της Αθήνας (έως και 15 την ημέρα) και την κατεύθυνση των ασθενών σε Νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς μια τέτοια κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των παρεχόμενων ιατρικών-νοσηλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνσή τους.
Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται εν κρυπτώ, αλλά να προηγείται δημόσια διαβούλευση και ενημέρωση των κοινωνιών μέσα από τα όργανα που αυτές εκφράζονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημιουργία νέας πλατείας στην Ευαγγελίστρια του Δ.Αλιάρτου



Κατεδαφίστηκε στις 17-8-2013 ,το ερειπωμένο κτήριο που αγοράστηκε προσφάτως  από το Δήμο στο κέντρο του γραφικού χωριού της Ευαγγελίστριας.
Η κατεδάφιση έγινε από τα μηχανήματα και το προσωπικό  του Δήμου και ο χώρος προορίζεται για πλατεία, που θα αναβαθμίσει το όμορφο ορεινό χωριό του Δήμου μας, ικανοποιώντας ταυτόχρονα ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων για δημιουργία ελευθέρου κοινόχρηστου χώρου.
Ήδη ο χώρος διαμορφώθηκε προσωρινά και χρησιμοποιείται από τους κατοίκους ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η ανάπλασή του


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν φταίει ο Σταυρίδης. Ο Στουρνάρας με τον Σαμαρά ήταν στο learjet...




Στέλιος Κούλογλου

Είναι από τις πληροφορίες που σου λένε αλλά στην αρχή δεν τις πιστεύεις. «Μήπως δεν...
είναι έτσι τα πράγματα ρε παιδιά;» Είναι δυνατόν ο άνθρωπος ο οποίος υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, που παραχωρεί μέρος της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών σε έναν ιδιώτη, να υπογράφει τη συμφωνία πώλησης της πιο κερδοφόρας ελληνικής δημόσιας επιχείρησης κι ύστερα να ξαναγυρνάει στις διακοπές του με το jet του αγοραστή; Και να το παραδέχεται μάλιστα σε τοπική εφημερίδα της Κεφαλλονιάς, όπως έκανε ο Σταυρίδης του ΤΑΙΠΕΔ μόλις υπέγραψε την συμφωνία με τον Μελισσανίδη για τον ΟΠΑΠ; «Αυτά ούτε στην Αφρική δεν γίνονται», αμφιβάλλεις. Και όμως, τελικά, στη «νέα Ελλάδα» αυτά ακριβώς και καθημερινά γίνονται.

Γιατί όπως έχουμε εξηγήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η πιο κυνική κυβέρνηση από την εποχή της χούντας, ακολουθεί ακριβώς αυτή τη στρατηγική. Της δημιουργίας χάους για να διευκολυνθεί η μάσα.

Όταν η ίδια η οικογενειακή επιχείρηση Στουρνάρα παίρνει δουλειές από το Δημόσιο μόλις ο μπαμπάς γίνεται υπουργός Οικονομικών χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός ΜΜΕ εξαπάτησης, γιατί να μην πάρει το αεροσκάφος του Μελισσανίδη ο Σταυρίδης, αντί να σηκωθεί «στις 4 τα χαράματα» για το αεροπλάνο της γραμμής, όπως ο ίδιος αφοπλιστικά εξήγησε; Μόνο ο πρωθυπουργός θα έχει το προνόμιο να είναι κολλητός με τον αγοραστή; Άλλωστε στη διαδρομή είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν, γιατί άλλο, για τον… ΟΠΑΠ. Μήπως και για καμιά άλλη «ευκαιρία» από αυτές που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ και ο Σταυρίδης;

Τον τόνο και την κατεύθυνση την έχουν δώσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Όχι μόνο γνώριζαν το παρελθόν του ανθρώπου που στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 πούλησε την ΑΓΕΤ Ηρακλής, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες και με ισχυρή θέση στην παγκόσμια αγορά, στην εταιρεία της οικογένειας Καλτσεστρούτσι, της οποίας τέσσερα διευθυντικά στελέχη ανήκαν στην ιταλική Κόζα Νόστρα. Αλλά επειδή είναι αυτοί του έδωσαν την εντολή να πουλήσει όσο-όσο την δημόσιο περιουσία.

Σχολιάζοντας την εκπαραθύρωση του προηγούμενου προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλου, επειδή καθυστερούσε την εκποίηση, το site του Φαήλου Κρανιδιώτη κατέληγε θριαμβευτικά: «Έτσι είναι, όμως, το μεγαλείο μιας κυβέρνησης είναι να παραδέχεται τα λάθη της και να τα διορθώνει πριν γίνει η μεγαλύτερη ζημιά. Και ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα θέλουν να δείξουν ότι δε «μασάνε» από… γαλάζια στελέχη. Όποιος δε μπορεί να ακολουθήσει το βηματισμό τους πάει σπίτι του. Τελεία και παύλα».

Τα μεγαλεία του Σταυρίδη με το τζετ τα οφείλουμε λοιπόν στον Σαμαρά και τον Στουρνάρα. Ας μην τρέχει τώρα ο Στουρνάρας να ζητά την παραίτηση του Σταυρίδη για να γλιτώσει το τομάρι του. Δεν φταίει ο άνθρωπος που ακολουθούσε τις οδηγίες. Αυτοί που τον έβαλαν, είναι που ουσιαστικά πήραν το learjet...

tvxs.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα


Οι άνεμοι παραμένουν, η θερμοκρασία πέφτει και γενικά ο καιρός αναμένεται καλός σήμερα Δευτέρα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά το απόγευμα. Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 21 ως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά με το θερμόμετρο από τους 21 ως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ιδια εικόνα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι άνεμοι θα πλέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λεμονής: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα»


Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ισοπαλία κόντρα στον Πανθρακικό ο Τάκης Λεμονής.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα»
(Photo: Action Images).
Μέγεθος κειμένου

Τελευταία ενημέρωση 19/08/2013, 01:24
Ο τεχνικός του Λεβαδειακού τόνισε πως οι παίκτες του ήταν εκνευρισμένοι στο πρώτο ημίχρονο και ενοχλήθηκε από την αδράνεια στο τρίλεπτο που ήρθαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, περιμένοντας την απαραίτητη συνοχή για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά: «Είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μας ευχαριστεί. Θέλαμε τη νίκη. Μέχρι το 35', είχαμε εκνευρισμό που μας επηρέασε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος, μέσα σε ένα τρίλεπτο, δεχτήκαμε δύο γκολ κι αυτό μας πείραξε.

Πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Μετά την αποβολή, προσπαθήσαμε. Υπάρχει θέμα συνοχής, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι σαν ομάδα».
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:«Όλη τη μέρα μπαίνουμε και βγαίνουμε στα σπίτια»...



Συνεχίζεται ο "χορός" των ρίχτερ στη Φθιώτιδα...

«Όλη τη μέρα σήμερα μπαίνουμε και βγαίνουμε στα σπίτια. Κουνάει συνέχεια και δεν μπορεί να νιώθει κανείς ασφαλής» δήλωσε...
ο πρόεδρος της Δρυμαίας Φθιώτιδας Βασίλης Μανδώνης καθώς η σεισμική δραστηριότητα από σήμερα το πρωί είναι ιδιαίτερα έντονη. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί ήδη δύο σεισμοί μεγέθους 4 Ρίχτερ ο καθένας και άλλοι δύο, λίγο μικρότεροι.

«Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες είχαν ηρεμήσει τα τελευταία 24ωρα. Σήμερα όμως τα φόρτωσαν και φεύγουν» λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μανδώνης, προσπαθώντας να περιγράψει την ανησυχία των κατοίκων.

«Έχουν περάσει 11 μέρες από τα 5.1 Ρίχτερ και δεν μπορούμε να θεωρούμε φυσική εξέλιξη τα τεσσάρια στην περιοχή» αναφέρει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας λίγη ώρα μετά και το δεύτερο τεσσάρι που σημειώθηκε 20 λεπτά πριν από τις 8 το βράδυ. Ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας επαναλαμβάνει πως «από την αρχή της σεισμικής δραστηριότητας έχω σημειώσει πως έχει συσσωρευτεί αρκετή ενέργεια στην περιοχή μιας και ο τελευταίος σεισμός χρονολογείται το 2008». Ο ίδιος υπογραμμίζει με έμφαση πως «τα τεσσάρια μετά από τόσες μέρες δεν είναι φυσική εξέλιξη. Ας ελπίσουμε ότι η συσσωρευμένη ενέργεια της περιοχής θα εκτονωθεί με αυτόν τον τρόπο».

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι περιμένουν να επανέλθουν από αύριο τα συνεργεία των μηχανικών για να προχωρήσουν σε δευτεροβάθμιο έλεγχο. Μάλιστα τα τελευταία 24ωρα έγιναν και νέες αιτήσεις για καινούργιες ζημιές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων οι αυτοψίες θα ξεπεράσουν τελικά τις 1400. Μάλιστα μέχρι στιγμής περισσότερα από 500 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα για να κατοικούνται και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μην μένουν μέσα σε αυτά.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες που παρουσιάζονται» υπογραμμίζει ο κ. Μπολτέτσος πρόεδρος στο Ρεγγίνι της Φθιώτιδας. Την ίδια διαπίστωση έκανε και ο συνάδελφός του στη Δρυμαία ενώ όπως σημειώνουν «έχουμε ανοιχτή γραμμή με τις αρμόδιες αρχές για όποιο θέμα προκύπτει». Οι ίδιοι πάντως εκτιμούν ότι οι διαδικασίες κινήθηκαν ιδιαίτερα γρήγορα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον πρώτο έλεγχο.

«Είναι μακρύς ο δρόμος για την περιοχή» εκτιμά ο δημοτικός σύμβουλος Αμφίκλειας -Ελάτειας Γιώργος Γώγος οποίος μάλιστα εκφράζει και την ευχή «όση συμπαράσταση έχουν δει μέχρι τώρα θέλω να πιστεύω ότι θα την δούμε και στη συνέχεια…».

Όπως τουλάχιστον σημειώνουν οι αρμόδιοι μηχανικοί των δήμων που παρακολουθούν από πολύ κοντά την εξέλιξη οι εντολές που έχουν δοθεί στα συνεργεία των μηχανικών είναι να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους από τους οποίους θα προκύψουν πορίσματα για τις ζημιές. Οι ίδιοι εξηγούν πως σε άλλες περιπτώσεις μετά τον πρώτο έλεγχο περίμεναν να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα προβλέπει τα μέτρα για τις σεισμόπληκτες περιοχές και στη συνέχεια να υποβληθούν οι φάκελοι για να γίνουν αυτοψίες.

«Οι εντολές που έχουν δοθεί στα συνεργεία είναι να συνεχίσουν έστω και αν δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ… και αυτό είναι κάτι που επιταχύνει τις διαδικασίες» υπογραμμίζει ο κ. Γώγος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 24ωρα βρέθηκε και πάλι στα σεισμόπληκτα χωριά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας συζητώντας με τους κατοίκους τα επόμενα βήματα. «Από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε τα τρέχοντα ζητήματα όσο άμεσα και αν ήταν αυτά. Με τους ίδιους ρυθμούς θα συνεχίσουμε. 'Αλλωστε αυτό το έχουν κατανοήσει και οι κάτοικοι αλλά και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης» υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας ζητώντας να προωθούνται άμεσα τα οποιαδήποτε προβλήματα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τα δημόσια κτίρια για να δίνονται άμεσα λύσεις ενώ διαβεβαίωσε πως σύντομα θα εκδοθεί και η ΚΥΑ αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσουν οι αυτοψίες...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιους προτιμούν τα κουνούπια;



Όσοι αναρωτιούνται γιατί αποτελούν μόνιμο… στόχο των κουνουπιών, ίσως βρουν την απάντηση στα αποτελέσματα νέας μελέτης που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.



Σύμφωνα με αυτά, τα κουνούπια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε...συγκεκριμένες οσμές που αναδύονται από το ανθρώπινο σώμα και οι οποίες συνήθως παράγονται κατά την εκπνοή, αλλά μπορεί να οφείλονται και στον ιδρώτα.

Όπως έδειξαν πολλές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί για το θέμα, τα κουνούπια έχουν πολύ δυνατή όσφρηση, η οποία εντοπίζει το διοξείδιο του άνθρακα που ελευθερώνεται όταν ο άνθρωπος αναπνέει. Έτσι, τα κουνούπια εντοπίζουν εκείνους που παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα και οι οποίοι συνήθως είναι άτομα ο οργανισμός των οποίων καταναλώνει ενέργεια ακόμη και όταν δεν κινούνται.

Επίσης, τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από τις γυναίκες, αφενός λόγω των ορμονών τους, αφετέρου επειδή το δέρμα τους είναι πιο εκτεθειμένο λόγω του ντυσίματός τους.

Ακόμη, προσελκύονται από τα έντονα χρώματα των ρούχων, από τον ιδρώτα και από το γαλακτικό οξύ, το οποίο ελευθερώνεται από τους πόρους του δέρματος κυρίως μετά την άσκηση.

Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, τα κουνούπια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις εγκύους επειδή ιδρώνουν περισσότερο, παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα και έχουν υψηλότερη θερμοκρασία σώματος, με αποτέλεσμα να δέχονται σχεδόν τα διπλάσια τσιμπήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες.

Όμως, δεν είναι μόνο οι φυσικές οσμές που προσελκύουν τα κουνούπια. Μελέτη που διεξήχθη πριν από μερικά χρόνια στην Ολλανδία, έδειξε ότι παίζει μεγάλο ρόλο ο αριθμός και το είδος των βακτηρίων που κατοικούν σε κάθε οργανισμό.

Κάποια κουνούπια (κυρίως αυτά που μεταδίδουν την ελονοσία) έλκονται από τις δυσάρεστες οσμές, όπως εκείνη των ποδιών όταν μυρίζουν, ενώ μελέτη του 2011 για τα αφρικανικά κουνούπια έδειξε ότι αυτά προτιμούν τα άτομα που έχουν περισσότερα βακτήρια στο δέρμα τους.

Επίσης, παλαιότερη ιαπωνική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα κουνούπια προτιμούν εκείνους που καταναλώνουν αλκοόλ, ακόμη και αν αυτό δεν προέρχεται από βαριά ποτά, αλλά από μόνο μία μπύρα.

Ωστόσο, υπάρχουν και ουσίες στις οσμές του ανθρώπινου σώματος, όπως οι κετόνες, οι οποίες απωθούν τα κουνούπια. Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τον λόγο για τον οποίο οι κετόνες παράγονται από το σώμα, ούτε γιατί ο οργανισμός κάποιων ανθρώπων παράγει μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι ο οργανισμός κάποιων άλλων, ωστόσο είναι βέβαιοι ότι ανήκουν στις ουσίες που για τα κουνούπια είναι απωθητικές.

Τέλος, υπάρχει απάντηση ακόμη και για εκείνους που νομίζουν ότι είναι… γλυκοαίματοι. Μελέτη που διεξήχθη στην Ιαπωνία το 2004 και δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση Ιατρικής Εντομολογίας, έδειξε ότι τα κουνούπια προτιμούν όσους έχουν ομάδα αίματος 0 πολύ περισσότερο από ό,τι εκείνους που έχουν ομάδα αίματος Α (η Β βρίσκεται κάπου στη μέση).

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλος για Δήμαρχος Θηβαίων??


Άρχισαν να βγαίνουν αόριστα δημοσιεύματα, αλλά και συγκεκριμένα, στα
τοπικά blogs με ονόματα υποψηφίων Δημάρχων, που αξιώνουν την ψήφο του
Θηβαϊκού λαού για την τύχη του Δήμου Θηβαίων.

Συγκεκριμένα αυτά τα ονόματα έχουν απασχολήσει την τοπική αυτοδιοίκηση
στο παρελθόν η και στο παρόν, με την προσφορά τους από διάφορα πόστα
που σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην ουσία καλείται ο "Θηβαίος πολίτης" να "επιλέξει" και να
φωτογραφήσει ποιον θέλει δήμαρχο πάντα με την μέθοδο της δημοσκόπησης
ενός blogs, χωρίς στην ουσία να έχει δηλώσει  ενδιαφέρον ο υποψήφιος
Δήμαρχος.

Μέχρι ένα βαθμό είναι ωραίο ο πολίτης να επιλέξει τον Δήμαρχο του μέσα
από μια διαδικασία τέτοια, απλά, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν μπορεί
να χαρακτηριστεί αξιόπιστη, καθώς ο καθένας υποψήφιος έστω και για
πλάκα θα βάζει κάποιους δικούς του να ψηφίζουν στο συγκεκριμένο blogs.
Επιπλέον κάποιος που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική
αυτοδιοίκηση πάει στον πάτο η, αναγκάζεται να μπει και αυτός σε μια
διαδικασία κόντρας, ανούσιας κόντρας, και ενδεχομένως στα πλαίσια ενός
παιχνιδιού που δεν θα ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στη
πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση διαφωνώ με αυτή την διαδικασία,
παρόλο που το συγκεκριμένο blogs είναι από τα αγαπημένα μου.

Επιπλέον υπάρχει κόσμος που δεν ασχολείται με το διαδίκτυο, δεν μπορεί
να καταλάβει την λειτουργία του και είναι λάθος να οδηγείται σε μια
εσφαλμένη εικόνα - χειραγώγηση που μπορεί να προκύψει σοβαρού και
αστείου μέσα από τέτοιες διαδικασίες, αλλά και γενικότερα όλου του
κόσμου ακόμη και εκείνων που διαβάζουν από το διαδίκτυο.

Τον Δήμαρχο τον βγάζει η κάλπη συνέπεια ψηφοφορίας, που στις
περισσότερες των περιπτώσεων εξαρτάται από την συνολική εικόνα του
συνδυασμού και των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν.

Θα προτιμούσα, να αφήσουμε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον οι άνθρωποι με
τις νόμιμες διαδικασίες και να αξιώσουν την ψήφο του λαού δίκαια, ο
καθένας με τα επιχειρήματά του, αλλά και ο κόσμος αν είναι να
χειραγωγηθεί θα πρέπει να του περάσουμε μια άλλη λογική, να κρίνει για
το συμφέρον του τόπου του, των ανθρώπων που τον στηρίζουν, μακριά από
κόμματα και λογικές που έφεραν καταστροφή στην πατρίδα, μακριά από
προσωπικά βολέματα, μακριά από άκουσα, μου είπανε κτλ.

Γιατί εδώ που τα λέμε, δυστυχώς, η πόλη είναι αρκετά πίσω, και φταίμε
όλοι για αυτό.

Νίκος Χατζηδούρος.

thivapost

Διαβάστε Περισσότερα »

«Χ»άρη στον Μάντζιο...






Ο Βαγγέλης Μάντζιος ήρθε στο 84ο λεπτό, ως ο απο μηχανής Θεός και χάρισε την ισοπαλία στον Λεβαδειακό, ο οποίος αν και προηγήθηκε στο σκορ, είδε την κατασταση να ανατρέπεται και όλα αυτά στο δέυτερο ημίχρονο, αφού το πρώτο μέρος ήταν αυτό που λέμε...«σούπα».



Έτσι έπαιξαν: Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τους Βοιωτούς με σύστημα 4-2-3-1. Συγκεκριμένα ο Πζιρόφσκι ήταν κάτω απο τα γκολποστ. Δεξιά ο Γεωργίου, αριστερά ο Ιωαννίδης, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συμπλήρωναν οι: Μουλόπουλος και Μανόλο. Σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Λαμπρόπουλος και Μαχαίρας. Πιο μπροστά τους και δεξιά ο Ορτέγκα, αριστερά ο Κάντζι και ο Ροζέριο πισω απο τον Βασιλείου.

Ομοίως, συντάχθηκε στο γήπεδο και ο Πανθρακικός του Άκη Μάντζιου. Ο Κουτσόπουλος κάτω απο τα δοκάρια, δεξιά ο Παπαγεωργίου, αριστερά ο Ντιόγκο και στο κέντρο της άμυνας οι Σαρακατσάνος και Μακρυδημήτρης. Ρόλο ανασταλτικών μέσων ειχαν οι Λαδάκης και Έμποου και πιο μπροστά τους οι Κασες (δεξιά), Μπαϊκαρά (αριστερά) και ο Ρομέου πισω απο τον Ιγκόρ.

Νωχελικό πρώτο μέρος...

Αν αύριο ερωτηθεί κανείς για το πρώτο ημίχρονο στην Λιβαδειά, σίγουρα δεν θα θυμάται κάτι, αφού τίποτα δεν ήταν αξιομνημόνευτό. Στο 20', στο 22' και στο 37' ο Λεβαδειακος επιχείρησε να σκοράρει χωρίς αποτέλεσμα. Τόσο ο Ροτζέριο, όσο και οι Καντζί και Λαδάκης στα σουτ που επιχείρησαν, δεν βρήκαν στόχο, ή βρήκαν τον Κουτσόπουλο να τα μπλοκάρει. Ο Πανθρακικός, από το πρώτο μέρος έχει να θεμάτα δυο σουτ, τα οποία δεν βρήκαν τον στόχο.

Άλλο ματς...

Η εικόνα του πρώτου 45λεπτου με αυτή του δεύτερου ήταν αντιστρόφως ανάλογες. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και προσέφεραν γκολ και θέαμα. Πρώτος στο σκορ έφτασε ο Λεβαδειακός, με τον Γεωργίου στο 56', ο οποίος επωφελήθηκε από τις κόντρες στο σημείο του πέναλτι και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Το γύρισε ο Πανθρακικός...

Δεν πρόλαβαν να κωπάσουν τα πανηγύρια των παικτών του Λεβαδειακού και ο Ιγκόρ στο αμέσως επομενο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1 και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 60λεπτό της αναμετρησης ο Τζανής μεταβίβασε εξαιρετικά την μπάλα στον Κάσες και εκείνος με προβολή έφερε «τούμπα» το ματς.

Ο Μάντζιος έσωσε την παρτίδα...

Ο Τάκης Λεμονής έριξε τον Βαγγέλη Μάντζιο στην θέση του Ροτζέριο στο 59' κι εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, αφού από πολύ δύσκολη γωνία, πλάσαρε τον Κουτσόπουλο στο 84ο λεπτό και ισοφάρισε το ματς σε 2-2, όπου ήταν και το τελικό σκορ.

Ο MVP: Ο Βαγγέλης Μάντζιος ήταν ο άνθρωπος του Λεβαδειακού στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, αφού ήταν ο άνθρωπος όπου «χάρισε» τον βαθμό στον Λεβαδειακο.

Ο Αδύναμος κρίκος: Ροζέριο Μάρτινς. Με διαφορά ο χειρότερος παίκτης των Βοιωτών, χαμένος στο μεγαλύτερο διάστημα όπου αγωνίστηκε και πάντα δεύτερος στις μονομαχίες.

Στο ύψος του: Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος πάλεψε και βγήκε νικητής στις περισσότερες μονομαχίες του κέντρου. Δείχνει πως μπορεί να γίνει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής των Βοιωτών μετά την φυγή του Γιώργου Ζησόπουλου.

Με την ματιά του skyGOAL: Δυο διαφορετικά παιχνίδα εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Λιβαδειά. Αφενός, το πρώτο ημίχρονο το οποίο ήταν ανούσιο, αδιάφορο, άχρωμο και άοσμο, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν ανορθόδοξα να να παίξουν ποδόσφαιρο, αν και οι Βοιωτοί έχασαν κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες και αφετέρου το δεύτερο μέρος είχε γκολ, τέσσερα στο σύνολο, θέαμα, αποβολή και θριλερικό φιναλε.

Αποστολή στην Λιβαδεία: Παναγιώτης Τσιάρας
skygoal.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ