Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μουσική Βραδιά από τον Α.Σ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ


Την Παρασκευή 30-8-2013 ο Α.Σ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ διοργανώνει ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στην βρύση του χωριού μας ΧΑΡΜΑΤΙ και ώρα 9:45 μ.μ. Πολυμελής ορχήστρα (αποτελούμενη από μπουζούκι, κλαρίνο, ντραμς, κιθάρα, αρμόνιο και δυο φωνές), με την αγαπητή τραγουδίστρια ΓΩΓΩ ΜΠΟΜΠΑ και μπουζούκι τον συγχωριανό μας Γιάννη Κόλλια, θα μας διασκεδάσει με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια. Χορός ελεύθερος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ρόδο με Βοιωτό βουλευτή ο Καραμανλής για διακοπές-βίντεο



Στην Ρόδο βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης (απόψε) ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, όπου έφθασε με τον Βοιωτό φίλο του και βουλευτή της ΝΔ κ Ανδρέα Κουτσούμπα όπως και τον πρώην υφυπουργό κ Γ. Βαληνάκη - άπαντες οικογενειακώς Πριν από τη Ρόδο οι Καραμανλής και Κουτσούμπας με τις συζύγους τους Νατάσα και Φούλα αντιστοίχως ήταν μαζί στην Κω και την Νίσυρο όπου έμειναν 6 ημέρες.Στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων έφθασαν, μαζί με το ζεύγος Βαληνάκη, με πλοίο της γραμμής τύπου καταμαράν .Βγαινοντας από το σκάφος δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν - ο Καραμανλής περιορίστηκε να χαμογελάσει .Στην Ρόδο - άγνωστο που ακριβώς - θα μείνουν δε εκεί για άλλες 6-7 ημέρες- τουλάχιστον αυτό έλεγε γαλάζιος παράγων της Ρόδου.

Τα ζεύγη Καραμανλή - Κουτσούμπα είναι η 3η φορά που κάνουν φέτος μαζί διακοπές - οι άλλες δύο ήταν περί το Πάσχα και στις αρχές του καλοκαιριού. Τότε , όπως και πέρυσι πάλι, είχαν περάσει κάποιες μέρες στο εξοχικό του Λειβαδίτη βουλευτή, μετά συζύγων και παιδιών, στην περιοχή Ζάλτσα , μια πολύ όμορφη και κάπως απομονωμένη Βοιωτική ακτή του Κορινθιακού Κόλπου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απείλησε χωριά της Βοιωτίας η φωτιά που ξεκίνησε από τον Παρνασσό(video)


Ανεξέλεγκτη καίει από τις 14:30 το μεσημέρι πυρκαγιά στον Παρνασσό, ανάμεσα στις περιοχές της Λιβαδειάς και του Διστόμου.

Ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Οι φλόγες κατευθύνονται με γρήγορη ταχύτητα και απειλούν κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε 6 χιλιόμετρα. Νωρίς το απόγευμα, οι πρώτες φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στο χωριό Τσουκαλάδες. Πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών στην Χαιρώνεια και απειλούν το Θούρειο. Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη, 3 υδροφόρες από τους γειτονικούς δήμους και 2 οχήματα εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοντά στον αντι-Κάντζι o Λεβαδειακός


Τον αντι-Κάντζι φαίνεται πως έχει βρει η διοίκηση του Λεβαδειακού.

Τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Μακούμπα Κάντι, ο οποίος πουλήθηκε σε ομάδα του Κατάρ έναντι του ποσού των 500.000, φαίνεται πως έχει βρει ο Λεβαδειακός.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν έναν Γάλλο εξτρέμ να βρίσκεται ήδη στη Λιβαδειά και να συζητά με την ομάδα.

Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός της ομάδας, Τάκης Λεμονής, έχει αρκετή δουλειά να κάνει, αφού είναι έντονα προβληματισμένος για τα νεκρά διαστήματα στον αγώνα κόντρα στον Εργοτέλη στη δεύτερη αγωνιστική (2-0) που στοίχησαν στην ομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης- Η μεγάλη καριέρα, η οικονομική καταστροφή και οι απειλές για τη ζωή του


Σοκαρισμένος είναι ο κόσμος της μόδας από τον αιφνίδιο θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια.

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, σε πρόσφατο δημοσίευμα της Espresso, είχε παρουσιαστεί σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς όπως δήλωνε ο ίδιος δύο συνεργάτιδες του φρόντισαν να υπεξαιρέσουν σημαντικά ποσά τα οποία τους έδινε ο μόδιστρος για να πληρώσουν διάφορες οφειλές τους, με αποτέλεσμα να έχει υπέρογκα χρέη προς το ΙΚΑ, την Εφορία και διάφορες τράπεζες.

Οπως δηλώσει τότε ο κ. Ασλάνης, δεχόταν απειλές για την ζωή του και η ψυχολογική του κατάσταση ήταν πολύ κακή.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης

Ο Μικρασιατική καταγωγής σχεδιαστής μόδας, σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης με σπουδαίους καθηγητές.

Συγχρόνως, το 1974 με τις σπουδές του ξεκίνησε την καριέρα του με τις δημιουργίες του να ποζάρουν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές του. Έκτοτε η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στην Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά. Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκτός από ρούχα, ο σχεδιαστής συνεργαζόταν με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που της ελληνικής και ξένης αγοράς για είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του, αποκτώντας τη φήμη κορυφαίου σχεδιαστή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι συνολικά τα 19 προγράμματα επιδότησης ανέργων


Το υπουργείο Ανάπτυξης επικαιροποίησε τον νέο οδηγό που περιλαμβάνει τις 19 παρεμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ που προσφέρουν δυνατότητα σε ανέργους να βρουν δουλειά ή να γίνουν επιχειρηματίες.

Οπως αναφέρει το capital, το υπουργείο, μέσω του νέου Σχεδίου Δράσης, στοχεύει στην ανάδειξη πολιτικών και μέτρων ανάπτυξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας με το μάτι κυρίως σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, 15 – 24 και 25 – 35.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε νέους που διαθέτουν χαμηλά τυπικά προσόντα, ενώ οι δράσεις πρόκειται να υλοποιηθούν ή υλοποιούνται μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά τα 19 προγράμματα, όπως τα παρουσιάζει το capital, είναι:

    Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών. Η δραση έχει προκηρυχθεί και είναι ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων από 15/04-20/05/2013.
    Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρηματιών. Η δράση αναμένεται να προκηρυχθεί.
    Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο. Η δράση αναμένεται να προκηρυχθεί.
    Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης. Η δράση υλοποιείται.
    Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό για νέους Η δράση υλοποιείται.
    Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η δράση υλοποιείται
    Πιλοτική δράση για την υποστήριξη νέων για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
    Υποστήριξη των επιχειρήσεων για την απασχόληση προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης. Η δράση υλοποιείται.
    Πρακτική άσκηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια) Η δράση υλοποιείται.
    Πρακτική άσκηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕΙ) Η δράση υλοποιείται.
    Πρακτική άσκηση Δημοσίων & Ιδιωτικών ΙΕΚ Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Η δράση υλοποιείται.
    Πρακτική άσκηση ΕΠΑΣ Μαθητείας - Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Η δράση υλοποιείται.
    Πρακτική άσκηση πρωτοετών σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Η δράση υλοποιείται.
    Πρόγραμμα μαθητείας αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης Η δράση υλοποιείται. Πληροφορίες στο σύνδεσμο http://www.mathiteia4u.gov.gr/
    Γραφεία Διασύνδεσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια) Η δράση υλοποιείται.
    Γραφεία Διασύνδεσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΤΕΙ) Η δράση υλοποιείται.
    Μονάδες Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (Πανεπιστήμια) Η δράση υλοποιείται.
    Μονάδες Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (TEI) Η δράση υλοποιείται.
    Ενίσχυση επιχειρηματικότητας νέων (Β' κύκλος) Η δράση αναμένεται να προκηρυχθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με παρέμβαση του Δημάρχου Λεβαδέων βρέθηκαν τα κονδύλια για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και μετά τη σχετική έγκριση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνεται η θέση της ΚΕΔΕ ότι υπάρχουν λιμνάζοντα  κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών, στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για το έτος 2013 – 2014, οικογενειών που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου αρχικά έμειναν εκτός της διάθεσης αυτών των κονδυλίων του ΕΣΠΑ καθώς αποτελούν Περιφέρειες του Στόχου 2 που δεν ενισχύονται από τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Λεβαδέων αποφασίστηκε ότι όλες οι αναγκαίες πιστώσεις των εθνικών πόρων θα διατίθενται στις δύο αυτές Περιφέρειες για να καλυφθεί το όποιο χρηματικό έλλειμμα και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για την φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Οι ανωτέρω εξελίξεις είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικές και βεβαίως αποτελούν δικαίωση στην προσπάθεια που καταβλήθηκε από την ΚΕΔΕ για την αποκατάσταση αδικιών στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας και ιδιαίτερα στα ευαίσθητα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Oρίστηκε η νέα διοίκηση της ΕΑΒ



Με 8 ψήφους υπέρ, 5 κατά, ένα «παρών» και ένα «λευκό» εγκρίθηκαν, μετά από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, οι διορισμοί του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ ΑΕ) Παναγιώτης Μανούσος και Δημήτρης Παπακώστας.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, αντίθετα από τον Απόστολο Κακλαμάνη που δήλωσε «παρών», ενώ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν και η Χρυσή Αυγή ψήφισε «λευκό».

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτρης Παπακώστας, έδωσε έμφαση όχι μόνο στην συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης αλλά και στην επέκταση της.

«Η δική μας προοπτική και προτεραιότητα είναι να μπορέσουμε να καταστήσουμε την ΕΑΒ κέντρο αριστείας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας ώστε να την φέρουμε σε ένα επίπεδο αντίστοιχο των ευρωπαϊκών αεροπορικών βιομηχανιών, όχι μόνο στο τομέα της συντήρησης», τόνισε και συνέχισε: «Όραμα μας είναι να τη μετασχηματίσουμε σε μια βιομηχανία που θα παράξει και το δικό της αεροσκάφος. Αυτό θα χρειαστεί επίπονη προσπάθεια και στρατηγικές συμμαχίες αλλά είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε. Οφείλει όμως η ΕΑΒ να απελευθερωθεί από όλες τις δυσλειτουργίες της. Απαιτητικό και άμεσο είναι να αναδιαρθρωθεί και να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις της. Θα απαιτηθούν κεφάλαια και επενδυτικές συμμαχίες για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική και απαιτείται η συναίνεση όλων των εργαζομένων. Κανένας, και το τονίζω, δεν μπορεί να πετύχει χωρίς το έμψυχο υλικό της».

«Αν η ΕΑΒ μπορέσει να πάρει έργα της τάξεως των 50-60 εκ ευρώ μπαίνει στη κερδοφορία», εκτίμησε ο κ. Παπακώστας ενώ παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών για την πιθανότητα εκκαθάρισης εν λειτουργία της επιχείρησης, ως απόρροια μνημονιακών υποχρεώσεων, σημειώνοντας ότι μόνο αυτό μπορεί να απαντήσει.

Ακόμα, ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι οι εμπορικές συνεργασίες με ξένες χώρες είναι ένα τεράστιο πεδίο στο οποίο μπορεί η ΕΑΒ να αναπτύξει δραστηριότητες.

«Πρέπει να παρθεί μια απόφαση καθαρά πολιτική και υπερκομματική αν θέλουμε ή όχι να αποκτήσουμε μια σοβαρή αμυντική βιομηχανία. Για αυτό πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αυτονομηθούμε τεχνολογικά», τόνισε.

Στο θέμα του εργατικού δυναμικού της ΕΑΒ, ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι είναι το χαμηλότερο σε αριθμητικό επίπεδο σε σχέση με την διεθνή βιομηχανία ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διαφάνειας σε ότι αφορά τις αναθέσεις εργολαβιών.

«Πρέπει να θεσπίσουμε κανονισμό προμηθειών που θα εξασφαλίσει και διαφάνεια και χρηματοοικονομικό όφελος.

Σχολιάζοντας το θέμα των μνημονιακών απαιτήσεων για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση της ΕΑΒ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Έχουν εφαρμοστεί, ξεκίνησαν και πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή συζήτηση με τις μνημονιακές δυνάμεις για να καταλήξουμε αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε ή όχι μια αμυντική βιομηχανία».

«Αυτό ξεφεύγει από τις δικές μας δυνατότητες. Ο δικός μας ρόλος είναι να αναδιαρθρώσουμε την ΕΑΒ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπακώστας, μίλησε ακόμα «για μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η ΕΑΒ καθώς έχει κλείσει σημαντικές παραγγελίες», ωστόσο όπως είπε, δεν μπορεί να τις εκτελέσει γιατί δεν έχει ούτε ρευστότητα ούτε πιστοληπτική ικανότητα.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «αυτά τα δύο θέματα πρέπει πρώτιστα να εξετάσουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ο κ. Παπακώστας απέφυγε να σχολιάσει τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης, σημειώνοντας ότι δεν έχει δει το πόρισμα και ότι γνωρίζει είναι απλά από δημοσιεύματα.

Σημείωσε ωστόσο ότι, «είναι καλό για όποια τέτοια εταιρία οι διοικήσεις της να μην παραμένουν για μεγάλο διάστημα».

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια δύσκολη και άσχημη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ένα από τα πρώτα μας καθήκοντα με τον κ. Μανούσο θα είναι να τα διορθώσουμε και να πατάξουμε τα φαινόμενα αδιαφάνειας», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στην ΕΑΒ, είπε ότι το θέμα δεν αφορά την διοίκηση αλλά το υπουργείο Οικονομικών. Εξέφρασε πάντως την άποψη ότι μια βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, δεν μπορεί να εξισώνεται με ένα υπουργείο ή ένα οργανισμό και σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, θα καταβληθούν προσπάθειες.

Έμφαση στο «πολύ καλό επίπεδο των εργαζομένων της ΕΑΒ έδωσε από την πλευρά του και ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι σαν το ωραίο φρούτο, το ωραίο γλυκό, που όταν οι ξένοι το βλέπουν, θέλουν να το αποκτήσουν».

«Έχει τέτοιο προσωπικό, αντίστοιχο με αυτό θα έλεγα που έχουν οι Γερμανοί. Είμαστε η μοναδική μεγάλη αεροπορική βιομηχανία στην Ελλάδα και πρέπει να την προσέξουμε σαν τα μάτια μας. Θα ενημερώσουμε την πολιτική ηγεσία γιατί η ΕΑΒ πρέπει να μείνει στην Ελλάδα» επεσήμανε ο κ. Μανούσος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαράδεκτες οι εξαγγελίες του Υπουργείου Οικονομικών για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ



Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς σχετικά με το θέμα της ΛΑΡΚΟ:

Απαράδεκτες είναι οι εξαγγελίες στις οποίες προέβη το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το μέλλον της «ΛΑΡΚΟ ΑΕ» κατόπιν της συνάντησης του κ. Στουρνάρα με αντιπροσώπους των εργαζομένων στις 26/8/2013.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ηγεσίας του Υπουργείου:

    Πρέπει να επιστρέψουν οι άδειες στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ θα δημιουργηθεί νέα εταιρεία (με Λάρυμνα – Άη-Γιάννη), η «ΛΑΡΚΟ 3», η οποία μπαίνει προς αποκρατικοποίηση, η σημερινή ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία.
    Ταυτόχρονα, η σημερινή ΛΑΡΚΟ θα ξεκινήσει την πώληση των υπόλοιπων μεταλλείων και πιθανότατα αυτός που θα αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ 3 θα πάρει και τα μεταλλεία.
    Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να πάρει ένας «επενδυτής» και τα δύο (ΛΑΡΚΟ 3 με Λάρυμνα και Άη-Γιάννη μαζί με τα μεταλλεία και την Έδρα).
    Θα γίνει προσπάθεια να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
    Κανένας «επενδυτής» δεν θέλει μόνο το εργοστάσιο. Θέλει τη ΛΑΡΚΟ ενιαία.
    Θα δικαιούται αυτός που θα αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ 3 να υπερκαλύψει την ανώτατη προσφορά για τα μεταλλεία. Δηλαδή αν υπάρχει άλλος πλειοδότης στον διαγωνισμό των μεταλλείων θα δικαιούται αυτός που είναι πλειοδότης στον διαγωνισμό της ΛΑΡΚΟ 3, να πλειοδοτήσει και στο διαγωνισμό των μεταλλείων, για να πάρει τη ΛΑΡΚΟ ενιαία.
    Θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθεί το προσωπικό στη ΛΑΡΚΟ 3, ως έχει (ΟΛΟ το προσωπικό, και το ΜΟΝΙΜΟ και το ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ).
    Αν χρειαστεί η ΛΑΡΚΟ 2 έχει τη δυνατότητα να αποζημιώσει το προσωπικό.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα κατατεθεί στις 31/08/2013. Ως τις 31/12/2013 θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί όλα τα παραπάνω, τα οποία, όπως αποφάνθηκαν οι πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου, δεν εξαρτώνται από την ελληνική Κυβέρνηση , αλλά από τις αποφάσεις της Τρόικα!

Η «ΛΑΡΚΟ ΑΕ» απασχολεί σχεδόν 1.500 άμεσα εργαζόμενους σε πέντε νομούς, στους οποίους πρέπει να προστεθούν και 15.000 έμμεσα εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Επιπροσθέτως, η ΛΑΡΚΟ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως σε παραγωγή νικελίου, ενώ διαθέτει αποθέματα των οποίων η αξία υπολογίζεται σε περισσότερα από 20 δις ευρώ. Πρόκειται για μία εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία προσφέρει καθημερινά συνάλλαγμα ύψους 1 εκ. ευρώ στα ελληνικά ταμεία, σε μία εποχή που η ελληνική οικονομία το έχει τόσο ανάγκη.

Η πρόταση των δανειστών, την οποία θέλουν να υλοποιήσουν σαν καλοί μαθητές οι κυβερνώντες, είναι να ξεπουλήσουν τον φυσικό πλούτο και να βάλουν λουκέτο στην εταιρεία ώστε να αγοραστεί έναντι πινακίου φακής από τον «επενδυτή». Οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με μισθούς πείνας, χωρίς να τηρούνται οι εργασιακές σχέσεις οι οποίες έχουν υπογραφεί στο παρελθόν με την εταιρεία. Δηλαδή, στις 31/12/2013 όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι απολυόμενοι με την πρόταση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στους εκπροσώπους των  εργαζομένων και δεν γίνεται σαφές, όπως επικαλέσθηκε στη συνάντηση ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ότι κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε το πόσοι θα εργαστούν στη καινούρια εταιρεία, ούτε τις συνθήκες, οι οποίες θα είναι χειρότερες από τις σημερινές μια και θα εφαρμοστούν οι μνημονιακοί νόμοι. Και μην ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες στα υπόγεια και στα καμίνια όπου έχουμε θρηνήσει θύματα στο πρόσφατο παρελθόν.  Επίσης, θα χαθούν χρήματα και από τις τοπικές κοινωνίες, τα οποία θα πάνε απευθείας στη τσέπη του «επενδυτή».

Αυτά λοιπόν προκύπτουν από τις προτάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες είναι τελεσίδικες βάσει της ενημέρωσης που έγινε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Με βάση τις ανωτέρω εξελίξεις επαναφέρουμε βασικά ερωτήματα, τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητα και ενισχύουν τις επικρίσεις των εργαζομένων περί συνειδητή και μεθοδευμένη απαξίωση και υποβάθμιση της εταιρείας με σκοπό την παρουσίαση της πώλησης της σε ιδιώτες ως μονόδρομο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Από πού προκύπτει ότι η εταιρεία «ΛΑΡΚΟ ΑΕ» έχει λάβει επιδότηση ύψους 130 εκ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο;

-Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο ώστε να επιστραφεί το ΦΠΑ ύψους άνω των 65 εκ. ευρώ;

-Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο για τον έλεγχο της χρηστής Διοίκησης της «ΛΑΡΚΟ ΑΕ» κατά την περίοδο 2004-2009 μετά την καταγγελία των εργαζομένων για διαφυγόντα κέρδη ύψους 500 εκ. ευρώ κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο;

-Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, ώστε να ελέγξει εάν υπάρχει φοροδιαφυγή εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου από τις αποφάσεις  και τους χειρισμούς της Διοίκησης της «ΛΑΡΚΟ ΑΕ» κατά την περίοδο 1998-2009;

Οι ερωτώντες βουλευτές

 Σταθάς Γιάννης

Κυριακάκης Βασίλης

Αποστόλου Ευάγγελος

Ουζουνίδου Ευγενία

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος

Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός ο Μιχάλης Ασλάνης



Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο της μόδας η είδηση του θανάτου του γνωστού σχεδιαστή Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίστηκε νεκρός στο διαμέρισμά του επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες  τα ίχνη του σχεδιαστή αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή. Αυτό ήταν, άλλωστε, το γεγονός που παρακίνησε τους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος να τον αναζητήσουν, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ο Μιχάλης Ασλάνης εντοπίστηκε από μία υπάλληλο-συνεργάτιδά του να κείτεται στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς του, έχοντας δίπλα του μεγάλη ποσότητα χαπιών και τέσσερα σημειώματα, εκ των οποίων τα δύο γραμμένα στα Γαλλικά, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες  ανέφερε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας, προκειμένου να ερευνήσουν τον χώρο. Φως στην υπόθεση θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν την ΕΛ.ΑΣ. στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία και όχι για εγκληματική ενέργεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Party -One More Night-την Παρασκευή στο Μαυρομάτι


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο δρόμο Λιβαδειάς -Αράχωβας

Λήψη από Λιβαδειά





Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στο δρόμο μεταξύ Λιβαδειάς -Αράχωβας.
Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν  2 πυροσβεστικά αεροπλάνα, οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και τα ειδικά φορτηγά-ΟΥΝΙΜΟΥΚ- από την Αράχωβα ,
της πολιτικής προστασίας.Η φωτιά ξεκίνησε από το λοφάκι που είναι στο πίσω μέρος από το Πέρα Χωριό Λιβαδειάς και έφτασε με την βοήθεια των ανέμων στον Καρακόλιθο  και έχει κατεύθυνση προς την θέση "PARNASS" και προς την πλευρά της Δαύλειας. Οι καπνοί είναι ορατοί μέχρι την Αράχωβα αλλά και από την Λιβαδειά.
distomo218.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΕΣ: Δεκτά όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς


«Για πρώτη φορά και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία  δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «ποτέ άλλοτε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να  γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια».

Προστίθεται δε στην ανακοίνωση ότι «μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του υπουργείου Εσωτερικών  συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Ο Σόιμπλε είναι επίτιμος δημότης της Μακρακώμης εδώ και 22 χρόνια!


Μπορεί σήμερα να θεωρείται ιδιαιτέρως αντιπαθής και να γίνεται στόχος ακόμη και ατυχέστατων σατιρικών σχολίων, όμως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι επίτιμος δημότης της Μακρακώμης Φθιώτιδος από το 1991.

Την «αποκάλυψη» κάνει ο Στέφανος Κασιμάτης σήμερα στην Καθημερινή επικαλούμενος των τέως δήμαρχο της πόλης.. Γράφει χαρακτηριστικά: «Μάλλον δεν θα το ξέρετε, αλλά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι επίτιμος δημότης της Μακρακώμης Φθιώτιδος. Οπως μου γράφει ο τέως δήμαρχος της πόλης κ. Μιλτιάδης Ριγάκος, το 1991 ως υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ, ο Σόιμπλε δώρισε στον Δήμο Μακρακώμης ένα πυροσβεστικό όχημα. Τον επόμενο χρόνο, όταν πια ο Σόιμπλε είχε φύγει από το υπουργείο και ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο δήμος εις ανταπόδοση της χειρονομίας του απένειμε το δίπλωμα και το μετάλλιο της πόλης, τα οποία παρέλαβε εκπρόσωπός του σε τελετή στο δημαρχείο Μακρακώμης. Δεν αποκλείεται ο ίδιος να μην έμαθε ποτέ ότι είναι επίτιμος δημότης Μακρακώμης...»

Διαβάστε Περισσότερα »

Δίκες εξπρές για 6.000 συμβασιούχους -Θα απολυθούν οριστικά από το Δημόσιο

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πιέζει για εκδίκαση των υποθέσεων και την έκδοση οριστικής απόφασης μέχρι την 1η Νοεμβρίου προκειμένου να απομακρυνθούν από το Δημόσιο όσοι συμβασιούχοι εξακολουθούν να εργάζονται παρότι έχει λήξει η σύμβασή τους.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το Εθνος με δικαστική εκκαθάριση μέχρι την 1η Νοεμβρίου οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου, που ανήκουν τυπικά στην κατηγορία των συμβασιούχων, αλλά εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται.

Πρόκειται για την ομάδα των εργαζομένων που -μετά τη λήξη της σύμβασής τους- προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου, με το αιτιολογικό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ότι μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις που αφορούν 6.000 υποθέσεις συμβασιούχων και στόχος είναι να καθαρογραφούν οι αποφάσεις ως το τέλος του έτους.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει τέλος στην φάμπρικα των αναβολών που διεκδικούσαν και πετύχαιναν κυκλώματα στα οποία μετείχαν ακόμη και δήμαρχοι αλλά και δικηγόροι εργατολόγοι ώστε οι πελάτες τους να παραμένουν επ'αόριστον στο Δημόσιο.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι από τους 6.000 υπαλλήλους για τους οποίους αυτή τη στιγμή υπάρχει εκκρεμοδικία, οι 5.000 θα οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο.

Εάν αυτό επιτευχθεί θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθεί το 2014 στη βάση της συμφωνίας με την Τρόικα που απαιτεί 4.000 απολύσεις για το 2013 και 11.000 απολύσεις για το 2014.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: «Οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας»

Παγωμένοι είναι οι κάτοικοι στον Αχινό Στυλίδας από το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην καρδιά του χωριού με θύμα τον 57χρονο, ιδιοκτήτη καφενείου.

« Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Γιατί σίγουρα κάποιος από αυτούς που το έκαναν ήξερε....», ανέφερε κάτοικος του Αχινού στο LamiaReport.

Στα πηγαδάκια τα σενάρια πολλά, όμως επί της ουσίας οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι.

Δεκάδες προσαγωγές

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας από τις πρώτες ώρες χθες βράδυ, μόλις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, άρχισαν τις προσαγωγές, τις έρευνες στα σπίτια υπόπτων και την προανάκριση, η οποία είναι φυσικά σε εξέλιξη.

Από το αστυνομικό μέγαρο πέρασαν πολλά άτομα, αλλοδαποί και ντόπιοι από τον Αχινό και την ευρύτερη περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποιο φως στην άκρη του τούνελ. «Είμαστε στο σκοτάδι...», δήλωσε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο LamiaReport.

Με όσους κατοίκους μιλήσαμε στον Αχινό κάνουν λόγο για έναν φιλήσυχο άνθρωπο, που ποτέ δεν έδωσε αφορμές και δικαιώματα στο χωριό για καβγάδες ή οτιδήποτε άλλο.

«¨Ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος, αγαπητός σε όλους, χωρίς να έχει πειράξει ποτέ κανέναν. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι…», είπε ο πρόεδρος του Αχινού Γιώργος Αλεξόπουλος στο LamiaReport.

Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-Ιστορική ημέρα αφετηρία για μια ιστορική σεζόν


Με 15 παίχτες (απουσίασαν δικαιολογημένα ο Τάσος Δημητριάδης και ο Ντάρκο Ράλλης) ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας 26/8 (ίσως της πιο ζεστής ημέρας όλου του καλοκαιριού) η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ των αντρών της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς εν’ όψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ιστορική ημέρα για την Α.Ε.Λ. καθώς από όποια πλευρά και το δει κανείς, αυτή θα είναι μια ιστορική σεζόν και ανάλογα είναι τα όνειρα, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες.

Τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου της ομάδας (Νίκος Καφρίτσας, Δημήτρης Τσάκε, Γιώργος Μπάτσαρης, Ανδρέας Τζαβούλης, Χρήστος Κατσίκας, Γιώργος Τόγιας) αφού υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τους παίχτες, νέους και παλιούς (Γιώργος Τερματζίδης, Δημήτρης Σοροπάνης, Γιώργος Τοπουζίδης, Γιώργος Δημητρίου, Κώστας Καρνάβας, Θανάσης Κωνσταντακόπουλος, Σωτήρης Μαράντος, Θανάσης Βέλιος, Ζήσης Κακοσαίος, Γιώργος Ταμπίτσικας, Κώστας Λιόντος, Γιώργος Νικολαϊδης, Δημήτρης Ματζιώρης, Ντονάλντο Χατζαλάρι, Γιώργος Κοτσικόρος) τούς παρουσίασαν και επίσημα τον προπονητή, Παναγιώτη Ζωντό (θα έχει βοηθό τον Δημήτρη Μπάτσαρη) και τους ανέλυσαν τους στόχους της ομάδας που και φέτος είναι να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο αφού δεν υπάρχει ταβάνι στις φιλοδοξίες τους.



Παναγιώτης Ζωντός: Πρωταγωνιστικοί στόχοι

«Οι στόχοι μας είναι σαφέστατα πρωταγωνιστικοί. Η άνοδος είναι μια σχετική έννοια ακόμα. Είμαστε όμως από τις ομάδες που θα την διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος  και ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά έχοντας υγεία και ηρεμία και νομίζω οτι στο τέλος μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ο Παναγιώτης Ζωντός οριοθετώντας τους στόχους της Α.Ε.Λ.

Και συνέχισε: «Ξεκινάμε με πολύ μεγάλη διάθεση και φιλοδοξίες. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα η οποία έχει κορμό με έμπειρους παίκτες αλλά έχουμε φέρει και νέα παιδιά για να μπορέσουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουν και αυτά στην προσπάθεια που κάνουμε ως νέα ομάδα στη Β’ Εθνική».

Οσο αφορά στη συμμετοχή της Α.Ε.Λ. στον βόρειο όμιλο, είπε: «Συνήθως τα τελευταία χρόνια οι βόρειοι όμιλοι σε Β’ και Γ’ Εθνική ήταν ασθενέστεροι ποιοτικά. Ωστόσο κάθε χρονιά είναι διαφορετική και στο τέλος βλέπεις αν ήταν πιο ασθενής ο όμιλος ή πιο δυνατός. Παράλληλα έχουμε πολλά ταξίδια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και θα είναι και αυτό ένα δύσκολο κομμάτι. Μπορούμε όμως να ανταπεξέλθουμε γιατί οι έμπειροι παίκτες που έχουμε έχουν εικόνες και παραστάσεις απ’ όλη αυτή τη διαδικασία».viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ:Λήγει η προθεσμία 31/8 καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2012


Μέχρι 31 Αυγούστου 2013 παρατείνεται ο χρόνος καταβολής της
ασφαλιστικής εισφοράς του 2012
Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες έως τις 31 Αυγούστου 2013 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν έγκαιρα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2012 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2012 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι εξετάσεις: 25.000 μαθητές και κόπηκαν όλοι για το πανεπιστήμιο!


Πού να γίνει αυτό στην Ελλάδα...

Οταν ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος, τον επόμενο μήνα, οι φοιτητές δεν θα δουν κανένα νέο πρόσωπο ανάμεσά τους. Οι πρωτοετείς είναι είδος υπό εξαφάνισης στο Πανεπιστήμιο της...



Λιβερίας. Γιατί ούτε ένας, από τους 25.000 μαθητές, δεν «πέρασε» στις εξετάσεις.

Η πρόεδρος της χώρας δεν μπορούσε να πιστέψει το γεγονός ότι κανένας μαθητής δεν κατάφερε να γράψει επαρκώς στις εισαγωγικές εξετάσεις. «Δεν είχαν ενθουσιασμό και βασικές γνώσεις αγγλικών», αποφάνθηκε το University of Liberia, ένα από τα δύο κρατικά πανεπιστήμια της χώρας.

Η Λιβερία προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τον εμφύλιο πόλεμο. «Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ακόμη σε χάος», παραδέχθηκε η Πρόεδρος, Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ, που έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης. Τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν βασικό εκπαιδευτικό υλικό, ενώ οι καθηγητές έχουν ελάχιστα προσόντα σύμφωνα με το BBC. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ούτε ένας μαθητής δεν πέρασε στις εξετάσεις, οι οποίες μάλιστα κόστισαν 25 δολάρια σε κάθε έναν από αυτούς.

Η υπουργός Παιδείας, Ετμόνια Ντέιβιντ- Τάρπι, που χαρακτήρισε τη συνολική αποτυχία σαν «μαζική δολοφονία» σκοπεύει να συναντηθεί με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου. Εκείνοι όμως διεμήνυσαν πως δεν πρόκειται να αποφασίσουν με συναισθηματικά κριτήρια και πως εμμένουν στην απόφασή τους ότι όλοι οι μαθητές «κόπηκαν» στις εξετάσεις.

Πηγή: BBC
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο Θηβών για τα ιχθυοτροφεία στο Σαράντι



Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων εξέφρασε, στις 26 Αυγούστου 2013, την αρνητική του γνώμη επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της μετεγκατάστασης 20 στρεμμάτων ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΣΠΑΡΦΙΣ Α.Ε., που βρίσκεται στην θέση Όρμος Σπηλιά, ανάμεσα στο Σαράντι και στην Αλυκή.

Η απόφαση αυτή, που αποτελεί ανατροπή στην αρχικά διαφανείσα πρόθεση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ελήφθη μετά από τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία του Δημ. Συμβούλου της πλειοψηφίας Γ. Φίλου και τις σοβαρές αντιρρήσεις που εκφράστηκαν τόσο από την αντιπολίτευση με τον Στ. Χαλβατζή, τον Α. Τουλουμάκο και τον Θ. Σκούμα, όσο και από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των αλιέων και των κατοίκων των περιοχών που θίγονται από τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Η ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση αποτέλεσε έκπληξη, αφού ο Δήμαρχος κ. Νικολάου, πλειοδότησε σε επιχειρήματα εναντίον της Μ.Π.Ε. , παρότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, στην οποία ο ίδιος είναι Πρόεδρος, είχε ομόφωνα προαποφασίσει να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την έκφραση θετικής γνώμης και παρότι με την 30/2013 απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εκφράσει κατά πλειοψηφία θετική γνώμη για άλλη μετεγκατάσταση 10 στρεμμάτων της ίδιας μονάδας.
Εύστοχη θεωρήθηκε η επισήμανση του Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Σκούμα περί συστηματικής αγνόησης των αποφάσεων τοπικών κοινωνιών από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, η οποία δια της κ. Γερακούδη, δεν λαμβάνει σχεδόν ποτέ υπόψη της τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, θεωρήθηκε αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος, κ. Νικολάου, δεσμεύτηκε, μετά από καταγγελίες παρευρισκομένων πολιτών, ότι θα ερευνήσει αν χρησιμοποιούν οι εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας τις αιτήσεις για μετεγκατάστασή τους σαν πρόφαση για την επέκτασή τους και διαβεβαίωσε ότι αν πράγματι διαπιστωθεί ότι τις χρησιμοποιούν και δεν εγκαταλείπουν τις παλιές τους θέσεις, θα επιβληθούν τα νόμιμα μέτρα από τον Δήμο Θηβαίων.
thespiaka.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καυτή» Παρασκευή: 4 φόρους σε μια ημέρα καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες

Τις αντοχές των φορολογούμενων δοκιμάζουν το υπουργείο Οικονομικών και η Τρόικα, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν έως τη Παρασκευή τέσσερις φόρους και πολλοί είναι εκείνοι που γυρίζοντας από τις διακοπές τους, τρέχουν να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά από το Ίντερνετ έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης καταβολής.

Οπως σημειώνουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι πληρωμές αυτές αποτελούν το βαρόμετρο για τους στόχους εσόδων που έχουν τεθεί για το δεύτερο και πλέον κρίσιμο εξάμηνο του έτους, όπου συν τοις άλλοις θα κριθεί και ο στρατηγικός στόχος της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και η Τρόικα εκφράζει ανοικτά την ανησυχία της για τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, εν όψει του εξαιρετικά βεβαρημένου με φόρους δευτέρου εξαμήνου του έτους.

Εως το τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρωθεί η δόση φόρου εισοδήματος για όσους έλαβαν εκκαθαριστικό έως το τέλος Ιουλίου με μέσο όρο φόρου περίπου 1.000 ευρώ, η πρώτη δόση του ΦΑΠ του 2011 με περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο για τους ιδιοκτήτες, η πρώτη δόση του ΦΑΠ του 2012 με επίσης περίπου 1.000 ευρώ φόρο κατά μέσο όρο αλλά και η δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων που καταβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το πήγαινε- έλα στις εφορίες, καθώς πέρα από όσους σπεύδουν να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο για να υποβάλουν φορολογική δήλωση έως τις 30 του μήνα (υπολογίζεται ότι περίπου 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα δήλωση), μπροστά στα γκισέ συνωστίζονται όσοι καλούνται για έλεγχο των δικαιολογητικών που αφορούν στις δηλωθείσες δαπάνες αλλά και όσοι ζητούν ή εξυπηρετούν ρύθμιση φορολογικών οφειλών.

Για έλεγχο δικαιολογητικών προσέρχονται αυτές τις ημέρες περίπου 100.000 φορολογούμενοι, στους οποίους θα ελεγχθούν κατά βάση τα παραστατικά για τη μείωση φόρου λόγω ιατρικών δαπανών, ενοικίων, στεγαστικών δανείων ενώ θα γίνεται και δειγματοληπτικός των αποδείξεων για τη κάλυψη του αφορολογήτου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διασταυρώσεις σε περίπου 500.000 φορολογούμενους για τη παρακράτηση φόρου που έχουν δηλώσει, σε σύγκριση με τις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών που έχουν υποβάλει οι επιχειρήσεις.

Σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν διασταυρώσεις για αδήλωτα ενοίκια ακινήτων αλλά και για δηλώσεις μικρότερης επιφάνειας ακινήτων σε σχέση με τη πραγματική, με αποτέλεσμα τον υπολογισμό από το υπουργείο Οικονομικών χαμηλότερων φόρων ακινήτων.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει ο υδράργυρος – 39αρι θα «τραβήξει» ο καιρός την Τετάρτη

Μίνι καύσωνας προβλέπεται για την Tετάρτη, καθώς θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ενώ κατά τόπους ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» φθάνοντας τους 39 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στη Μακεδονία όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές καθώς και στα ορεινά της Θράκης.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στην ήπειρο όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές καθώς και στα ορεινά της δυτικής στερεάς.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες στα ορεινά κυρίως των βορειοτέρων περιοχών.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 38 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια τμήματα η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 ως 35 βαθμούς κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ