Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Γνωρίστε την ξεχωριστή παραλία "Καλαμάκι" Βοιωτίας

 Οδηγώντας απο το Καπαρέλλι προς την παραλία Αγίου Βασιλείου και πριν φτάσουμε σε αυτή στρίψαμε δεξιά στην πινακίδα που γράφει "Καλαμάκι".Σε περίπου 2,5 χλμ. φθάσαμε στο τέλος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου και συνεχίσαμε σε ένα σχετικά βατό χωματόδρομο φθάνοντας στην υπέροχη και ήσυχη παραλία του Καλαμακίου  με τα διάφανα  νερά.
Η όμορφη καθάρια θάλασσα και η  παραλία με τα βοτσαλάκια  σε προκαλούν να  απολαύσεις το ψάρεμα  και την ηρεμία,ατενίζοντας τον Κορινθιακό.Απολαύστε ένα ταξίδι στη παραλία Καλαμακίου με το φακό του Permissospress










ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας


Λόγω εργασιών διάστρωσης αντιολισθητικού τάπητα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω τμήματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, περιοχής Δήμου Ωρωπού, ως ακολούθως:

Α΄ ΦΑΣΗ: Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στη δεξιά λωρίδα, στο τμήμα της από τη χ/θ 34,380 έως τη χ/θ 37,580, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στις 2-9-2013, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 20.00΄.

Β΄ ΦΑΣΗ: Στη μεσαία και αριστερή λωρίδα, στο τμήμα της από τη χ/θ 34,380 έως τη χ/θ 37,580, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, στις 3-9-2013, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 20.00΄.

Γ΄ ΦΑΣΗ: Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στη δεξιά λωρίδα, στο τμήμα της από τη χ/θ 44,260 έως τη χ/θ 39,970, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 4-9-2013, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 20.00΄.

Δ΄ ΦΑΣΗ: Στη μεσαία και αριστερή λωρίδα, στο τμήμα της από τη χ/θ 44,260 έως τη χ/θ 39,130, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 5-9-2013, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 20.00΄.

Ε΄ ΦΑΣΗ: Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στη δεξιά λωρίδα, στο τμήμα της από τη χ/θ 38,400 έως τη χ/θ 35,540, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 6-9-2013, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 20.00΄.

ΣΤ΄ ΦΑΣΗ: Στη μεσαία και αριστερή λωρίδα, στο τμήμα της από τη χ/θ 39,970 έως τη χ/θ 34,850, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 9-9-2013, κατά τις ώρες 11.00΄ έως 20.00΄.

Ζ΄ ΦΑΣΗ: Στη μεσαία και αριστερή λωρίδα, στο τμήμα της από τη χ/θ 39,970 έως τη χ/θ 34,850, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στις 10-9-2013, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 20.00΄.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση ως τις 6 Σεπτεμβρίου για την πρώτη δόση των φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας


Ανάσα μίας εβδομάδας θα πάρουν οι φορολογούμενοι. Επειτα από την καθυστέρηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως τις 6 Σεπτεμβρίου για την καταβολή της πρώτης δόσης των φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας.

Η σχετική προθεσμία έληγε σήμερα, Παρασκευή. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δοθεί παράταση, καθώς πολλοί φορολογούμενοι έλαβαν την τελευταία στιγμή το εκκαθαριστικό σημείωμα, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που ακόμη δεν θα έχουν παραλάβει και έπρεπε να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων.

Ετσι οι υπόχρεοι θα μπορούν να καταβάλουν έως τις 6 Σεπτεμβρίου την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012. Οσοι εξοφλήσουν έως τη νέα προθεσμία εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος θα δικαιούνται την έκπτωση 1,5% που προβλέπεται, ειδάλλως θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Από την άλλη πλευρά, ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεργασία Α.Ε.Κ. και Α.Ο Θήβα




Νέους ορίζοντες ανοίγουν για τον ΑΟ ΘΗΒΑ μετά την συνάντηση που είχαν ο αντιπρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Θανάσου με τον υπεύθυνο της ΑΕΚ και παλαίμαχο διεθνή παίχτη Νίκο Λυμπερόπουλο. Επετεύχθη συμφωνία για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με το βάρος να πέφτει στις ακαδημίες των δυο ομάδων. Οι δυο ομάδες ήρθαν σε συμφωνία για τον Νίκο Αργυρίου ενώ κοντά στα Χριστούγεννα θα γίνει το φιλικό των δυο ομάδων.
Ενώ η προετοιμασια συνεχίζεται αύριο στις 17:30 στο δημοτικό στάδιο Θήβας ο ΑΟ ΘΗΒΑ θα αντιμετωπίσει την ΜΑΛΕΣΙΝΑ σε φιλικό αγώνα.
 aothiva8.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξωφρενικά ατάλαντος δημοσιογράφος: πάει να καλύψει το θέμα και γίνεται ο ίδιος είδηση [βίντεο]

Εξωφρενικά ατάλαντος δημοσιογράφος: πάει να καλύψει το θέμα και γίνεται ο ίδιος είδηση [βίντεο]
Για όποιον πιστεύει πως η τέχνη της δημοσιογραφίας είναι απλό πράγμα, αυτό το βίντεο θα..
τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Ο εν λόγω καλλιτέχνης έφερε τον καλλιτέχνη που πήγε να παρουσιάσει εκτός εαυτού, καταστρέφοντας με μια απλή κίνηση το έργο του.

Ο καλλιτέχνης αποχώρησε νευριασμένος, αλλά ο άτυχος δημοσιογράφος κατάφερε αν μη τι άλλο να μετατοπίσει την είδηση έστω και αν αυτός δεν ήταν ο σκοπός του:


Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι εκπαιδευτικοί θα αποσπαστούν; Oλα τα ονόματα

Ανανεώσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε όλα τα ονόματα
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανανέωση αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων


Παρακαλούνται οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων που είχαν εφοδιασθεί με Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου (Α.Κ.Κ.Ο.) η οποία έχει λήξει, να προσέλθουν άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και να την ανανεώσουν, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες του Νόμου (διοικητικές και ποινικές) «περί παράνομης κατοχής».

Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί και από τους νόμιμους κληρονόμους των οποίων οι κάτοχοι έχουν αποβιώσει και τα κυνηγετικά όπλα δεν έχουν περιέλθει νόμιμα στη κατοχή τους.

Πληροφορίες και διευκρινήσεις δίνονται από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εως 31 Δεκεμβρίου οι παλαιοί κωδικοί TAXISnet χωρίς κλειδάριθμο...



Έως την 31η Δεκεμβρίου παρατείνεται από το υπουργείο Οικονομικών η ισχύς των παλαιών κωδικών TAXISnet χωρίς κλειδάριθμο, η οποία έληγε σήμερα.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η νέα παράταση...
δόθηκε για να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών, με δεδομένες τις τρέχουσες υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων εισοδήματος Ε1 (λήξη 30/8), καθώς και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Ε9 (λήξη 15/9).
Πάντως, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να εκδώσουν νέους κωδικούς με χρήση του κλειδαρίθμου και με βάση τη γνωστή διαδικασία.
Πληροφορίες για τη συγκεκριμένη διαδικασία δίδονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (http://www.gsis.gr), επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες» και μετά «Εγγραφή Νέου Χρήστη»...
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξορθολογίζονται τα τέλη εκτίμησης ζημιών από τον ΕΛΓΑ


O Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξορθολογίζει τα τέλη εκτίμησης – επανεκτίμησης καθώς και τις δαπάνες και τις αποζημιώσεις που καλύπτονται από αυτά για την εκτέλεση του εκτιμητικού έργου από τον ΕΛΓΑ. Η ΚΥΑ προωθήθηκε για υπογραφή στο συναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Ειδικότερα, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών, με την ανωτέρω ΚΥΑ μειώνονται, σε ποσοστό 50%, τα τέλη επανεκτίμησης που πληρώνουν οι παραγωγοί στον ΕΛΓΑ όταν υποβάλλουν ένσταση επί των πορισμάτων ζημιάς για το σύνολο των καλλιεργειών.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό δυσκολίας των επιμέρους εκτιμήσεων και το ύψος της ασφαλιζόμενης αξίας των αντίστοιχων καλλιεργειών με την ίδια απόφαση:

α) μειώνονται τα τέλη εκτίμησης για τα σιτηρά από 1 ευρώ /στρέμμα σε 0,5 ευρώ/στρέμμα,
β) μειώνονται τα τέλη εκτίμησης για τα ακτινίδια από 5 ευρώ /στρέμμα σε 2 ευρώ/στρέμμα και
γ) τα τέλη εκτίμησης των ζημιών στα κηπευτικά αυξάνονται από 1 ευρώ/στρέμμα σε 2 ευρώ/στρέμμα λόγω της απαιτούμενης συνεχούς παρακολούθησης των συγκεκριμένων καλλιεργειών σε περίπτωση ζημιάς καθώς και της διενέργειας δεύτερης εκτίμησης σε αρκετές περιπτώσεις.

Με αφορμή την υπογραφή της Απόφασης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Με στόχο τη στήριξη των ασφαλισμένων αγροτών προχωράμε στον εξορθολογισμό των τελών εκτίμησης, που πληρώνουν οι παραγωγοί στον ΕΛΓΑ, για αρκετές καλλιέργειες, μεταξύ των οποίων σιτηρά, ακτινίδια, κηπευτικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς Οργανισμού. Επιπλέον, μειώνουμε στο μισό τα τέλη επανεκτίμησης που καταβάλουν οι παραγωγοί στον ΕΛΓΑ για τις ενστάσεις στα πορίσματα ζημιάς για όλες τις καλλιέργειες. Εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας,  θέλουμε ο ΕΛΓΑ όχι απλώς να συνεχίσει να επιτελεί το πολύτιμο έργο του αλλά να καταστεί πιο λειτουργικός και ακόμη αποτελεσματικότερος, στηρίζοντας τον Έλληνα αγρότη και την παραγωγή του».
Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Σταθά για τις καταστροφές από την πυρκαγιά στη Βοιωτία


Τεράστιες καταστροφές από πυρκαγιά στο Ν. Βοιωτίας.

Τεράστια είναι η καταστροφή που συντελέστηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Αυγούστου στη περιοχή του Καρακόλιθου. Η φωτιά προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής. Ειδικότερα, από την φωτιά κάηκαν 30.000 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης, εκατοντάδες ελαιόδεντρα και αμπέλια, στάβλοι, αιγοπρόβατα, μελίσσια, αποθήκες και αγροτικός εξοπλισμός. Επίσης, μεγάλη καταστροφή υπέστη και ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου του Πανοπέα στον Άγιο Βλάσιο καθώς και ο περιβάλλων αρχαιολογικός χώρος της Χαιρώνειας. Παρά την μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Αυτοδιοίκησης και των εθελοντών, προκλήθηκαν οι παραπάνω καταστροφές και χρειάζεται να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες και κυρίως οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι, των οποίων το εναπομείναν ζωικό κεφάλαιο κινδυνεύει και αυτό να χαθεί λόγω ασιτίας, καθώς η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς τα αποθέματα ζωοτροφών.
Δεδομένης της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς, πρέπει άμεσα να μεταβούν στη περιοχή συνεργεία του ΕΛΓΑ για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στο ζωικό και αγροτικό κεφάλαιο. Επιπλέον, πρέπει να δοθούν άμεσα χρήματα για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων τουλάχιστον στα χωριά Χαιρώνεια, Άγιο Βλάσιο, Θούριο, Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό, πριν την έλευση του χειμώνα και την αρχή των βροχοπτώσεων, οι οποίες θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα προαναφερθέντα χωριά. Τέλος, πρέπει επίσης άμεσα να αποκατασταθούν και οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τη πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του (ΕΛΓΑ) για την άμεση καταγραφή των ζημιών  και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων των οποίων το εισόδημα βασίζεται αποκλειστικά στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση για την άμεση υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων καθώς και για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αποκατάσταση των ζημιών στο Κάστρο του Πανοπέα και στον περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο της Χαιρώνειας;


Παρακαλώ να αναφέρετε το ακριβές χρονοδιάγραμμα των ενεργειών αυτών.


Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
(ΌΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ excel)
distomo218.blogspot.gr
Α/Α
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 90%
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 10%
1
1ο ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
0751010
2
2ο ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
0751020
3
ΛΤ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
0751025
4
ΓΕΛ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
0751030
5
1ο ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ
0752010
6
2ο ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ
0752020
7
3ο ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ
0752022
8
ΛΤ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΘΗΒΑΣ
0752035
9
ΓΕΛ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
0753010
10
ΓΕΛ ΒΑΓΙΩΝ
0754010
11
ΓΕΛ ΘΕΣΠΙΩΝ
0754020
12
ΛΤ ΠΥΛΗΣ
0754030
13
ΓΕΛ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
0755010
14
ΛΤ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
0756010
15
ΓΕΛ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
0757010
16
ΓΕΛ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
0757030
17
ΓΕΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
0758010
18
ΛΤ ΑΣΩΠΙΑΣ
0759010
19
ΛΤ ΔΑΥΛΕΙΑΣ
0760010
20
ΛΤ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
0761010
21
ΓΕΛ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
0762010
22
ΛΤ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
0763010
23
ΛΤ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ
0764010
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανυπολόγιστη καταστροφή από τη φωτιά στη Λιβαδειά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στις 28-8-2013 σε περιοχές του Δήμου της Λιβαδειάς και της Δημοτικής Κοινότητος Διστόμου, ζήτησε επειγόντως από τους γεωπόνους και αρμοδίους υπαλλήλους της Δ/νσης Aγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και επισκέφτηκαν την Πέμπτη 29-8-2013, όλες τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς και Αράχωβας – Διστόμου - Αντίκυρας, για  να διενεργήσουν  μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης, του είδους και  του ύψους των ζημιών .
Επίσης την Πέμπτη 29-8-2013, επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Μουλκιώτη, τους Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δημ. Βουρδάνο και Απασχόλησης Φανή Παπαθωμά, τον Δήμαρχο Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελή, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Γ. Ζιώγα και Ν. Παπαναγιώτου, τον Γεν. Διευθυντή Αγρ. Οικονομίας Περιφέρειας Στ. Ελλάδος Στ. Τσελά, με υπηρεσιακούς παράγοντες, για να διαπιστώσουν τις ζημιές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο ως και εγκαταστάσεις, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης και βοήθεια των πληγέντων.
Ειδικότερα σε περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς (Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς, Τοπικές Κοινότητες Αγ. Βλασίου, Χαιρωνείας, Θουρίου, Λιβαδειάς, Τσουκαλάδες) και Αράχωβας-Διστόμου-Αντικύρας (Τοπική Κοινότητα Διστόμου) της  Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,  προκλήθηκαν ζημιές σε φυτικό, ζωϊκό, έγγειο και πάγιο κεφάλαιο, ύστερα από μια πρώτη εκτίμηση:
α. Φυτικό Κεφάλαιο:
1. 42.000 ελαιόδεντρα περίπου από τα οποία τα μισά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και τα υπόλοιπα έχουν ζημιές στους πρωτογενείς και δευτερογενείς κλάδους.
2. 180 περίπου στρέμματα  με αμπέλια  τα οποία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
3. 8 περίπου στρέμματα με φυστικιές οι οποίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
β. Ζωϊκό Κεφάλαιο :
1. 380 περίπου αιγοπρόβατα τα οποία κάηκαν.
2. 150 περίπου όρνιθες, κουνέλια κ.λ.π., τα οποία κάηκαν.
3. 550 περίπου μελισσοσμήνη τα οποία καταστράφηκαν από την υψηλή θερμοκρασία.
γ. Έγγειο Κεφάλαιο :
1. 48 σταυλικές εγκαταστάσεις (ποιμνιοστάσια, σταυλαποθήκες).
δ. Πάγιο Κεφάλαιο :
1.  40.000 μέτρα σωλήνες στάγδην άρδευσης και παρελκόμενα αυτών.
2. 7 πλαστικές δςξαμενές.
3. Σωλήνες, γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία κ.λ.π.
ε. Ζωοτροφές :
1. 15.000 δέματα ζωοτροφών.
2. 3.000 κιλά καρπός για ζωοτροφή.
Τέλος καταστράφηκε ολοσχερώς και έκταση 45.000 στρεμμάτων περίπου δασικών εκτάσεων και βοσκοτόπων.
Στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η Περιφ. Ενότητα Βοιωτίας, διέθεσε 9 υδροφόρες, 1 ερπιστριοφόρο όχημα και 8 UNIMOK, που συνέδραμαν αποφασιστικά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν ο Δήμος Λεβαδέων, οι Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας με ερπιστριοφόρο όχημα και Εύβοιας με υδροφόρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Λεβαδέων προς επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους μαθητές του Δήμου Λεβαδέων οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εύχομαι καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.
Η προσπάθεια τους ήταν μακρόχρονη, κοπιαστική και η ολοκλήρωση της απαίτησε πολλές θυσίες, σε μια περίοδο δύσκολη για τους ίδιους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.  Οι επιτυχόντες μαθητές έμειναν προσηλωμένοι στο στόχο τους και σήμερα δικαιώνονται για την προσπάθεια τους αυτή. Μπροστά τους ανοίγονται νέοι ορίζοντες και ένα συναρπαστικό ταξίδι στους δρόμους της γνώσης που θα αποτελέσει την αρχή για μια επαγγελματική σταδιοδρομία και σε μια ζωή γεμάτη από γνώση και προσφορά.
Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς και τους καθηγητές των επιτυχόντων που με την υποστήριξη τους στάθηκαν αρωγοί στην πετυχημένη προσπάθεια των παιδιών.
Οι μαθητές που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους αξίζουν επίσης θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Βρίσκονται στην πιο ωραία και δημιουργική τους ηλικία και όλες οι ευκαιρίες για μάθηση είναι μπροστά τους.  Άλλωστε θα πρέπει να θυμούνται ότι η μάθηση δεν σταματά σε μια χρονιά εξετάσεων, αλλά συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής.
                                Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
                                     
Νικόλαος Παπαγγελής                               
Διαβάστε Περισσότερα »

Από την πείνα κινδυνεύουν τώρα κοπάδια που σώθηκαν από την φωτιά.(video)

Από την πείνα κινδυνεύουν τώρα κοπάδια που σώθηκαν από την φωτιά. Αγρότες από άλλες περιοχές μεταφέρουν τριφύλλι(video)

   

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των κτηνοτρόφων από διάφορες περιοχές της Στερεάς στην έκκληση του δημάρχου Λιβαδειάς Νίκου Παπαγγελή για ζωοτροφές αφού αποθήκες και βοσκοτόπια παραδόθηκαν στις φλόγες και τα ζώα που σώθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά της Τετάρτης κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα.

Τα πρώτα δέματα με τριφύλλι έφτασαν σήμερα για τους πληγέντες κτηνοτρόφους από τον Αγροτικό Σύλλογο Ορχομενού.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013 - Ακύρωση Συναυλίας με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη



Ο Δήμος Λεβαδέων συναισθανόμενος τη θλίψη όλων των συμπολιτών μας και κυρίως αυτών που υπέστησαν ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή μας, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, και σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρεία της προγραμματισμένης για αύριο, Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας στο πλαίσιο των Τροφωνίων συμφωνήθηκε η ακύρωση της παράστασης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας HEAVEN LIVE:



«”Μια αγκαλιά τραγούδια”  με την  Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Καλοκαίρι 2013”

Οι δυσάρεστες συνθήκες που επικρατούν στη Λιβαδειά λόγω της πυρκαγιάς που έχει πλήξει την περιοχή, μας υποχρεώνουν να προβούμε σε ακύρωση της επικείμενης συναυλίας «Μια αγκαλιά τραγούδια» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας, η οποία είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας της Λιβαδειάς».
Αλκηστης Πρωτοψάλτη
Διαβάστε Περισσότερα »

Επανεξετάζουν τη βάση του 10


Πτώση δεκαετίας κατέγραψαν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ για μία ακόμα χρονιά οι νέοι στράφηκαν σε σχολές που προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση ή βρίσκονται κοντά στα σπίτια τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη πτώση των βάσεων, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κύριο χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι ότι έπεσαν τα μόρια στις παραδοσιακά υψηλές σχολές όπως η Νομική και η Ιατρική, ενώ αντίστοιχα οι στρατιωτικές σχολές και οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων σημείωσαν άνοδο.

Όπως φαίνεται από μια πρώτη ανάγνωση των στοιχείων, οι υποψήφιοι, έδωσαν προτεραιότητα στο μηχανογραφικό που υπέβαλαν σε σχολές οι οποίες υπόσχονται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, με τις χαρακτηριστικά «δύσκολες» σχολές από όλα τα επιστημονικά πεδία να μένουν μακριά από τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων. Είναι ενδεικτικό ότι η Ιατρική Σχολή Αθηνών έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ συνολικά 338 τμήματα παρουσίασαν πτώση.

Παράλληλα, σημειώθηκε μείωση στους υποψήφιους οι οποίοι κατέθεσαν μηχανογραφικό το 2013 σε σχέση με το 2012, καθώς πέρυσι υπέβαλλαν μηχανογραφικό 116.173 υποψήφιοι, ενώ φέτος υπέβαλλαν 104.988 υποψήφιοι, εκ των οποίων περίπου το 30% δεν εισήχθη σε καμία σχολή (εισήχθησαν συνολικά 71.672 απόφοιτοι Λυκείου). Επίσης, οι κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια είναι 836, ενώ το 2012 ήταν 1.150.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μαύρη Παρασκευή» για χιλιάδες φορολογούμενους

Καλούνται έως το μεσημέρι να έχουν πληρώσει φόρους άνω των 700 εκατ. ευρώ
Σε «μαύρη Παρασκευή» αναδεικνύεται η σημερινή ημέρα για χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται έως το μεσημέρι να έχουν πληρώσει φόρους άνω των 700 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αποτελεί «στοίχημα» για το υπουργείο Οικονομικών, το κατά πόσον η, συνεχώς μειούμενη, φοροδοτική ικανότητα των πολιτών θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλό ποσό, ή μεγάλο τμήμα του θα καταστεί αναγκαστικά ληξιπρόθεσμο.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος (για όσους η πληρωμή του συνολικού φόρου θα γίνει σε τρεις δόσεις), συμπεριλαμβανομένων του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τους Φόρους Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012, καθώς εκπνέει, επίσης σήμερα, η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης.

Το ποσό των 700 και πλέον εκατ. ευρώ αυξάνεται περαιτέρω, εάν συνυπολογισθεί ότι για χιλιάδες ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που έλαβαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στις αρχές Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία για την εξόφλησή τους και, κατ' επέκταση, για την πληρωμή και της 1ης δόσης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Σημειώνεται, ότι τους φόρους πρέπει να καταβάλουν και όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη το ειδοποιητήριο από την Εφορία. Ειδάλλως, θα κηρυχθούν εκπρόθεσμοι και θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες ποινές (επιβάρυνση 1% το μήνα, κ.λπ.).

Για τον συγκεκριμένο λόγο, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε με e-mails τους φορολογούμενους που δεν έλαβαν ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής των φόρων έως τις 30/8/2013, να εκτυπώσουν οι ίδιοι το εκκαθαριστικό σημείωμα και να σπεύσουν με αυτό στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Η εκτύπωση των εκκαθαριστικών γίνεται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και μέσα από τους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα TAXISnet, όπου τα σημειώματα έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή. Τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά αναγράφουν τους κωδικούς «Ταυτότητας Οφειλής», με τους οποίους μπορεί να γίνει η εξόφληση των οφειλών.

Το πρόβλημα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα δημιουργήθηκε ουσιαστικά από το ίδιο το κράτος, που ενώ έσπευσε να εκκαθαρίσει εκατομμύρια δηλώσεις και να επιζητεί στις ίδιες προθεσμίες και την πληρωμή των φόρων ακινήτων, δεν κατάφερε να αποστείλει εγκαίρως ταχυδρομικά τα ειδοποιητήρια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα

 Λίγες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά
Καλό καιρό θα έχουμε και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά και πιθανόν στις Σποράδες, καθώς και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Άνεμοι στα πελάγη

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Αττική

Ηλιοφάνεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη


Σε ένστολη διαμαρτυρία κατέρχονται το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η κυβέρνηση «παρά τους αγώνες μας που τυγχάνουν της καθολικής στήριξή τους από την ελληνική κοινωνία, δεν έχει προβεί ακόμα σε αναθεώρηση της ακολουθητέας από αυτήν πολιτικής στον τομέα των περικοπών των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων:

«Σε κοινή σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας, την 28 Αυγούστου 2013, εκφράστηκε η αγωνία του συνδικαλιστικού μας κινήματος για το μέλλον των Σωμάτων Ασφαλείας, ως Οργανισμών επιφορτισμένων με την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνικής ειρήνης και εκτιμήθηκε ότι η συντεταγμένη Πολιτεία και ειδικά η Κυβέρνηση, παρά τους αγώνες μας που τυγχάνουν της καθολικής στήριξή τους από την ελληνική κοινωνία, δεν έχει προβεί ακόμα σε αναθεώρηση της ακολουθητέας από αυτήν πολιτικής στον τομέα των περικοπών των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε επίσης η κρισιμότητα της περιόδου που διανύει η χώρα, καθώς και η σημαντικότητα της αποστολής των Σωμάτων Ασφαλείας. Τονίστηκε δε ότι εκ μέρους της Κυβέρνησης δεν έχει υλοποιηθεί ούτε και αυτή ακόμα η δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για την επικινδυνότητα της εργασίας μας, όπως αυτή κατατέθηκε κατά την συνάντησή μας, το Μάρτιο του 2012 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, καίτοι ουδείς αμφιβάλλει ότι οι ένστολοι αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, προσφέρουν τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία, αντιμετωπίζοντας πολύ πιο οξυμμένα προβλήματα, νέες απειλές και προκλήσεις, μια συνολική αβεβαιότητα εν τέλει, για το υπηρεσιακό και το οικογενειακό τους μέλλον.

Με πλήρη συναίσθηση του συνδικαλιστικού μας ρόλου και σε μια περίοδο που επιχειρείται συστηματικά η συκοφάντηση των συνδικαλιστικών αγώνων των εργαζομένων, τα προεδρεία των έξι Ομοσπονδιών, μετά και το πέρας των σημερινών διεργασιών των συλλογικών τους οργάνων, είναι υποχρεωμένα να εξαγγείλουν την έναρξη σειράς ένστολων πανελλαδικών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Παρασκευής 6/9/2013 και ώρα 17:00.

Η μαζική συμμετοχή και η δυναμική έκφραση της αγωνίας που διακατέχει το σύνολο των ενστόλων για τη συνεχιζόμενη απαξίωσή τους, θα αποτελέσει εκ μέρους του συνδικαλιστικού μας κινήματος τη δέουσα απάντηση σε όσους εξακολουθούν να τους αντιμετωπίζουν ως αριθμούς και όχι ως Ανθρώπους με υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Να πληρώσουν, επιτέλους, αυτοί που προκάλεσαν την κρίση!

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην οπισθοδρόμηση, στην απαξίωση και την παρακμή!

Απαιτούμε αξιοπρεπή προσωπική και υπηρεσιακή διαβίωση για σύγχρονα
και αποτελεσματικά Σώματα Ασφαλείας!».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο συνέδριο Νέων Αγροτών ο Γιώργος Ανέστης


Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Νέων Αγροτών πραγματοποιείται από την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 στο μεσαιωνικό κάστρο Λαμίας. Την ΠΑΣΕΓΕΣ θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας, κ. Γιώργος Ανέστης.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα σε ένα εκπληκτικό συνεδριακό χώρο ο οποίος υποστηρίζεται από σύγχρονο ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Η θεματολογία του συνεδρίου είναι προσεκτικά επιλεγμένη και χωρίζεται σε θεματικές ενότητες.
Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, Παρασκευή 30 Αυγούστου, κατά την τελετή έναρξης εκτός από την κεντρική ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητή κ. Τσαυτάρη Αθανασίου, στην οποία θα περιγραφεί το όραμα του Υπουργείου και οι προοπτικές που διανοίγονται στον πρωτογενή τομέα για την επόμενη περίοδο θα υπάρξουν δύο εισηγήσεις οι οποίες θα πραγματευτούν θέματα πολιτισμού.
Η κ. Παπακωνσταντίνου Μαρία, διευθύντρια της 24ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα παρουσιάσει την ιστορία του Κάστρου Λαμίας στη διαδρομή των αιώνων και η κ. Αβραμίδου Έλενα, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και πρώην μορφωτική σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κίνα θα συνδέσει την αγροτική ανάπτυξη με τον πολιτισμό και τον τουρισμό χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τη χώρα μας και την Κίνα σε μία προσπάθεια προσέγγισης των δύο πολιτισμών.
Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με τη δεξίωση που θα παρατεθεί από τους διοργανωτές του συνεδρίου πλαισιωμένη με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της περιοχής από το Λύκειο Ελληνίδων της Λαμίας. Ο μπουφές θα περιλαμβάνει τοπικές γεύσεις και τοπικές πρώτες ύλες από παραγωγούς της περιοχής σε μία προσπάθεια στήριξης και ανάδειξης της τοπικής οικονομίας.
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ / ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η
«Ελληνική αγροτική οικονομία, 2014 – 2020, μεταφράζοντας τις εξελίξεις σε θετικό αποτέλεσμα» στην οποία θα παρουσιαστούν όλες οι εξελίξεις γύρω από τον πρωτογενή τομέα για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 καθώς και τα νέα δεδομένα στα προϊόντα ποιότητας (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ) αλλά και τα σχεδιαζόμενα προγράμματα στήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας μέσω της κατάρτισης των νέων γενικότερα και των νέων αγροτών ειδικότερα. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε νέος αγρότης τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια αν θέλει να κάνει τις σωστές επιλογές του. Νέος αγρότης χωρίς ενημέρωση δεν νοείται πλέον.
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ / ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ 2η
«Αγροτικό επιχειρείν & αειφορική διαχείριση, αναδεικνύοντας την πολυλειτουργικότητα γεωργίας & κτηνοτροφίας». Αν θέλουμε να πετύχει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και να ανταγωνιστεί επάξια άλλες χώρες του κόσμου θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα του προς το αγροτικό επιχειρείν. Πλέον δεν μιλάμε για απλούς γεωργούς κτηνοτρόφους ή αλιείς, αλλά για επιχειρηματίες στο αγροτικό τομέα. Η ενότητα αυτή θα βοηθήσει τους νέους αγρότες να δουν θέματα αγροτικού επιχειρείν, αν δεν θέλουν να είναι μια ζωή ουραγοί των εξελίξεων και όλα αυτά με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία. Οι αγρότες οι οποίοι θα δουν τον εαυτό τους ως επιχειρηματίες είναι οι μόνοι οι οποίοι θα επιβιώσουν από όλα όσα πρόκειται να συμβούν.
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ /…ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ 3η
«Στροφή στον πρωτογενή τομέα, επιτυχημένες καινοτόμες ελληνικές ιστορίες». Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου κλείνει με την ενότητα ΙΙΙ στην οποία παρουσιάζονται πετυχημένες επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα. Άνθρωποι οι οποίοι ξεκίνησαν όπως όλοι αλλά με πολύ προσπάθεια κυρίως με σχέδιο και προοπτική διακρίθηκαν σε αυτό που έκαναν και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση. Οι εμπειρίες που θα μοιραστούν με τους συνέδρους θα βοηθήσουν πολλούς στα επόμενα βήματά τους. Ένα συνέδριο λοιπόν δεν είναι μόνο θεωρία αλλά και πετυχημένες ιστορίες που δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας.
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ / «ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ»
Η τρίτη μέρα του συνεδρίου, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν δορυφορικά συμπόσια και αναφέρονται στα αρωματικά φυτά, τις προοπτικές που διανοίγονται σε αυτόν τον τομέα και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον κλάδο και η άλλη ενότητα κάνει αναφορά σε νέες καλλιέργειες, τις προοπτικές τους, τους κινδύνους που ενέχουν και τον τρόπο οργάνωσης που θα πρέπει να υπάρξει για να θεωρηθούν πετυχημένες. Οι νέοι αγρότες έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά. Δεν παρασύρονται από ευκαιριακές περιπτώσεις αλλά έχοντας ως όπλο την ενημέρωση και τη γνώση κάνουν τις καλύτερες επιλογές για το μέλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ