Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ...Μεγάλη Αικατερίνη του ευρώ και η Ελλάδα.



Η Άγκελα Δωροθέα Μέρκελ είναι η θριαμβεύτρια των χθεσινών εκλογών στη Γερμανία, αλλά δεν είναι το ίδιο δημοφιλής στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ευρωπεριφέρειας.
Στην τρίτη θητεία της έχει την ευκαιρία να δείξει τα πραγματικά της χρώματα...

 Τι θα πρέπει να περιμένει η Ελλάδα ειδικότερα και οι άλλες χώρες της ευρωπεριφέρειας γενικότερα από το χθεσινό αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών; Ίσως η απάντηση βρίσκεται στην... ιστορία και στον χαρακτήρα της θριαμβεύτριας των εκλογών στη Γερμανία.

Της καγκελαρίου Άγκελας Δωροθέας Μέρκελ.

Η Α. Μέρκελ γεννήθηκε στο Αμβούργο της Δυτικής Γερμανίας, αλλά μεγάλωσε στη πόλη Τέμπλιν της Ανατολικής Γερμανίας.

Εκεί είχε μετακομίσει με τον πατέρα της, ο οποίος ήταν λουθηρανός πάστορας, το 1954 ενώ ακόμη ήταν μόλις λίγων μηνών.

Η ίδια διετέλεσε μέλος της νεολαίας του σοσιαλιστικού κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας, όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της.

Στον μυστικοπαθή κόσμο της Ανατολικής Γερμανίας, όπου η διαβόητη μυστική αστυνομία της Στάζι έλυνε και έδενε, η Α. Μέρκελ έμαθε να κάνει κάτι πολύ καλά:

Να κρατά τα χαρτιά της κλειστά.

Αν και θα περίμενε κανείς ότι θα επηρεαζόταν από τον σοσιαλιστή πάστορα πατέρα της, η ίδια αποφάσισε να γίνει μέλος ενός νεοσυσταθέντος κόμματος, το οποίο είχε περίπου την ίδια πλατφόρμα με το κόμμα των χριστιανοδημοκρατών της Ανατολικής Γερμανίας:

Την επανένωση των δύο Γερμανιών και την εγκαθίδρυση της οικονομίας της αγοράς.

Η άσχημη επίδοση του κόμματος στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 1990 την έφερε στο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Ανατολικής Γερμανίας.

Εκεί έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος χάρη στην υποστήριξη του αρχηγού του που διετέλεσε τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας.

Η εν συνεχεία συγχώνευση του κόμματος με το αδελφό δυτικογερμανικό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) έδωσε την ευκαιρία στην Α. Μέρκελ να δικτυωθεί και να γίνει στις αρχές του 1991 η νεότερη υπουργός στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.

Σε ένα κόμμα που κυριαρχείτο από τους άνδρες και τις διάφορες παρέες, η Μέρκελ ξεχώρισε γιατί κατάφερε να αποκτήσει την εύνοια του καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, στον οποίο ήταν χρήσιμη αφού ήταν γυναίκα και προερχόταν από την Ανατολική Γερμανία.

Όμως, το CDU έχασε τις εκλογές του 1998, ο Κολ παραιτήθηκε και λίγο αργότερα ανέλαβε πρόεδρος ο Β. Σόιμπλε που έκανε την Α. Μέρκελ γενική γραμματέα του κόμματος.

Από αυτήν τη θέση, η σημερινή καγκελάριος δεν δίστασε να στραφεί εναντίον του μέντορά της Χ. Κολ όταν αποκαλύφθηκε ότι το κόμμα ήταν αποδέκτης παράνομων δωρεών που διακινούνταν μέσω ελβετικών τραπεζικών λογαριασμών.

Με άρθρο της στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και χωρίς να συμβουλευτεί τον Β. Σόιμπλε, η Α. Μέρκελ ζήτησε να αποκοπεί το κόμμα από το σύστημα Κολ.

Η κίνησή της εντυπωσίασε όλους και έδειξε πόσο αδίστακτη πολιτικός μπορεί να είναι αλλά και πόσο καλή αίσθηση του τάιμινγκ έχει.

Τον Ιανουάριο του 2000, ο Χέλμουτ Κολ παραιτείτο από επίτιμος πρόεδρος του CDU και έναν μήνα αργότερα ακολούθησε ο Β. Σόιμπλε, ανοίγοντας τον δρόμο της σημερινής καγκελαρίου για την ηγεσία του κόμματος.

Με μεθοδικότητα, η Α. Μέρκελ κατάφερε να φέρει καίριο πλήγμα στους σοσιαλδημοκράτες συνεργαζόμενη μαζί τους.

Ο σημερινός τους υποψήφιος Π. Στάινμπρουκ που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών υπό την καγκελάριο το γνωρίζει και δεν θέλει να επαναλάβει την εμπειρία.

Όλοι συμφωνούν ότι η Α. Μέρκελ δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα θέματα, δηλαδή να επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στις κρίσιμες αποφάσεις και να τις καθυστερεί όσο εκτιμά ότι είναι σωστό.

Όμως, αυτή είναι η τελευταία θητεία της και είναι λογικό να θέλει να αφήσει το στίγμα της στη Γερμανία και στην ευρωζώνη.

Με τις χώρες της ευρωπεριφέρειας και κυρίως την Ελλάδα να επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους το 2013, η καγκελάριος έχει την ευχέρεια να δώσει το βάρος στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Έχει επίσης κάθε λόγο να προωθεί τη σταδιακή τραπεζική ενοποίηση στην ευρωζώνη σε ορίζοντα τετραετίας.

Όπως επίσης την εφαρμογή του δημοσιονομικού συμφώνου, στρώνοντας ουσιαστικά το έδαφος για κάποιας μορφής αμοιβαιοποίηση του δημόσιου χρέους των χωρών-μελών της ευρωζώνης στο μέλλον.

Όσο κι αν η Α. Μέρκελ αρνείται κάτι τέτοιο σε αυτήν τη φάση, αφού το δημοσιονομικό σύμφωνο είναι ουσιαστικά προϋπόθεση και δεν «δαγκώνει» ακόμη, ενώ το συνταγματικό δικαστήριο της Καρσλούης καιροφυλακτεί.

Επομένως, η Α. Μέρκελ θα ακολουθήσει πιθανόν την πεπατημένη.

Θα κάνει κάποιες υποχωρήσεις στους σοσιαλδημοκράτες, τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους, σε θέματα που άπτονται της τόνωσης της εσωτερικής ζήτησης στη Γερμανία και της χρηματοδότησης των ΜΜΕ και αναπτυξιακών πρότζεκτ στις χώρες της ευρωπεριφέρειας.

Ακόμη, θα συγκατανεύσει στη μείωση του κόστους δανεισμού του ελληνικού δημοσίου και στη χρονική επιμήκυνση των δανείων αν βεβαιωθεί ότι το πρόγραμμα εκτελείται.

Όμως, δεν θα δεχθεί πιθανόν δημοσιονομική χαλάρωση στην Ελλάδα μέχρις ότου το πρωτογενές πλεόνασμα σκαρφαλώσει στα επιθυμητά επίπεδα.

Η Α. Μέρκελ φέρεται να θαυμάζει τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας.

Ίσως ήρθε η ώρα να αποδείξει ότι η ίδια είναι η Μεγάλη Αικατερίνη του ευρώ.

Dr. Money


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου στο Athens Flying Week


Σμήνη στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, καθώς και ελικόπτερα θα πάρουν μέρος στο φετινό 2ο Διεθνές Αεροπορικό Show με τίτλο Athens Flying Week, που διοργανώνεται στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Στη γιορτή των αεροπλάνων θα μετάσχουν μερικοί από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, ενώ αποκορύφωμα του show θα είναι οι επιδείξεις που θα γίνουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Φέτος, έχουν δηλώσει συμμετοχή τα ακροβατικά σμήνη της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (ORLIK Aerobatic Team) και το team της Red Bull (Alpha Jet), καθώς και διεθνούς φήμης πιλότοι όπως οι Francesco Fornabaio, Luca Bertossio, Jurgis Kairys.



Επίσης, με επιδείξεις που φιλοδοξούν να κόψουν την ανάσα των θεατών, θα πετάξει το team των βετεράνων Blu Circe και η ομάδα των χειριστών με ειδικές ανάγκες WeFly! Team. Ακόμα, αναμένεται να πάρουν μέρος πληρώματα ιδιωτικών αεροσκαφών από την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ελβετία.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν η Πολεμική Αεροπορία, η Αεροπορία Στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα με τα εναέρια μέσα τους και τους καλύτερους κυβερνήτες τους, οι οποίοι θα εκτελέσουν ασκήσεις ακριβείας, επιχειρησιακούς ελιγμούς, εικονικές διασώσεις κ.λ.π.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξήλωσαν τον γενικό Στερεάς,και Νοτίου Αιγαίου-Τους "έφαγε" η Χρυσή Αυγή



Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους.

Επιπλέον, με Απόφαση του κ. Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Σε παραίτηση, με αφορμή τις έρευνες που γίνονται γύρω από τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, ωθήθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Κασκάνης.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με άνωθεν κυβερνητικές εντολές, «ξήλωσε» ανώτατους αξιωματούχους του Σώματος που κατείχαν νευραλγικές θέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί σε σύσκεψη που έγινε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τον αρχηγό Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος φέρεται να προσήψε ευθύνες στους κ.κ. Δικόπουλο και Κασκάνη για υποθέσεις που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. «Στην ουσία, η ηγεσία της αστυνομίας τούς ώθησε σε παραίτηση»

Στο μικροσκόπιο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Χαλκίδα, όπου σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων (ρόπαλα κ.λπ.), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές -ως όφειλαν- και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.



Έρευνα για θύλακες στην ΕΛ.ΑΣ.

Εντολή για εις βάθος έρευνα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο Σώμα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή.

Τις έρευνες ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Πηγές από την υπηρεσία,  ανέφεραν ότι τα στελέχη των «αδιάφθορων» θα ανοίξουν όλους τους φακέλους που αφορούν άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί παλαιότερα είτε να βιαιοπραγούν εναντίον αλλοδαπών είτε να ζητούν εκβιαστικά χρήματα.

«Θα γίνει έλεγχος για την κάθε υπόθεση ξεχωριστά, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν οι αστυνομικοί που είχαν συλληφθεί για αξιόποινες πράξεις σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Εκκαθαρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια προκειμένου να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες:

- Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ.

- Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

- Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

- Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται.

- Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α.

- Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Μελιού στο Όμορφο Λεοντάρι-βίντεο-φωτο

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή μελιού στο Λεοντάρι του Δ.Αλιάρτου,που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου η "ΕΣΤΙΑ".
Η γιορτή του μελιού,  άρχισε πριν από τρία  χρόνια, συνεχίστηκε και φέτος με επιτυχία στην πλατεία του Λεονταρίου.Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό, η  ανάδειξη  της σημασίας  της μέλισσας στο περιβάλλον και η προβολή όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μελιού  καθώς και της διατροφικής του αξίας
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ Η "ΕΣΤΙΑ"
Ευχαριστώ όλους και όλες που βρέθηκαν στο Λεοντάρι, στη΄΄ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ΄ το  Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 και διαμορφώσαμε μια ζεστή, φιλική ανθρώπινη ατμόσφαιρα.
Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε αποδοχή, πάθος, δύναμη, δίψα για γνώση, επιθυμία για ψυχαγωγία, ισχυρή θέληση, προτίμηση και ανάδειξη της ελληνικής δημιουργίας.
Μια γιορτή που έδωσε σε όλους μας επικοινωνία, ζεστές ανθρώπινες στιγμές, αφυπνιστικές ομιλίες και χαιρετισμοί ,γνώση ,ιατρική  μεθοδική επιστημονική παρουσίαση .Δημοτική παράδοση, μελωδία και μουσική, έκφραση, πολυμορφική ενδυματολογική και  χορευτική έξαρση, γλυκές άφθονες δημιουργίες και γεύσεις του συλλόγου μας, με βάση τα προιόντα αυτού του γλυκού εντόμου, της μέλισσας.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις αρχές του τόπου μας, που τιμήσανε την εκδήλωσή μας , τον βουλευτή κ. Μπασιάκο ,τον  κ. Δήμαρχο Αλιάρτου Γ. Ντασιώτη τον Πρόεδρο του Τ.Σ.Λεονταρίου κ.Λιάκο Κυριάκο,τον πνευμονολόγο-φυματιολόγο κ.Τσούτσο Βασίλη,τον Σύλλογο των Απανταχού Λεονταριτών,τον Α.Ο.Λεονταρίου,την  ομοσπονδία του συλλόγου γυναικών Βοιωτίας  ,τους συλλόγους Γυναικών,Aσκρης, Νεοχωρίου, Θίσβης, Θήβας, Μουρικίου, Θεσπιών,τα χορευτικά της Καλλιθέας Θηβών"ΣΙΔΕΣ",Μαλαισίνας,και Ακραιφνίου,τον εφημέριο του χωριού μας π. Κωνσταντίνο,τον Αρχιμανδρίτη Καζνεσίου Ιωακείμ,των Θεσπιών  π.Αλέξανδρο  επίσης να ευχαριστήσω τον κ. πρόεδρο του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Θήβας.
Το συμπέρασμα:  συστήνουνε πρόταση υγιεινής διαροφής. Επιλέγουμε τα ανώτερα μελισσοκομικά προιόντα για θρεπτική αξία και θεραπευτική δράση.
Αυτός ο υπέροχος κόσμος έδειξε να κρύβει αστείρευτες  δυνάμεις, πίστη και αισιοδοξία, υψηλό φρόνημα και πώς οι παροδικές δυσκολίες της κρίσης δεν αρμόζουνε και δεν είναι στη φύση μας.

                    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ
                    ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
                    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Π.Σ.Γ.Λ ΄΄Η ΕΣΤΙΑ΄΄   
                    ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ













ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κοράκια" αγοράζουν "κόκκινα" δάνεια





Εξειδικευμένα funds, κυρίως από τις ΗΠΑ, πολιορκούν τις τελευταίες ημέρες τις ελληνικές τράπεζες, επιδιώκοντας να «αγοράσουν» κόκκινα δάνεια σε τιμές εξευτελιστικές.



Εκμεταλλευόμενοι οι ξένοι αυτοί οίκοι τη...
δυσχερή θέση των τραπεζών και την αναγκαστική στάση πληρωμών από πολλούς δανειολήπτες, επιχειρούν να πάρουν τα δανειστικά συμβόλαια και να διεκδικήσουν αυτά την αποπληρωμή του χρέους από τους δανειολήπτες.

Πρόκειται στην ουσία για μία διαδικασία τιτλοποίησης δανείων που σε άλλες καλές εποχές διευκόλυνε τις τράπεζες, αφού αντλούσαν έτσι ρευστότητα.

Τώρα, η πρακτική αυτή που ακολουθείται ευρέως στην αμερικανική αγορά προσφέρει ελάχιστα στις «πωλήτριες» τράπεζες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς έχουν διαγράψει πολλά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ απειλεί να εξελιχθεί σε μία κόλαση για τους δανειολήπτες.

Τιμές
Είναι ενδεικτικό ότι τα ξένα funds «σκοτώνουν» τις τιμές των δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσέρχονται στις τράπεζες προτείνοντας την αγορά κόκκινων καταναλωτικών δανείων προς 10 σεντς για κάθε ευρώ του δανείου.

Για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά, επιχειρηματικά και δάνεια σε ξενοδοχεία που όλα καλύπτονται από εγγυήσεις (ενυπόθηκα) το τίμημα κυμαίνεται στα 30 - 35 σεντς ανά ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι προ της κρίσης και της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κόκκινων δανείων οι ίδιοι οίκοι προσέφεραν 30 - 35 σεντς για τα καταναλωτικά δάνεια, ενώ για τα ενυπόθηκα δάνεια έδιναν έως 60 και 65 σεντς. Οι τραπεζίτες αλλά και η κυβέρνηση είναι επιφυλακτικοί έως και αρνητικοί στην πώληση τέτοιων δανείων στα επιθετικά funds.

Οι φόβοι
Φοβούνται κυρίως τις κοινωνικές συνέπειες που θα υπάρξουν, καθώς στο κυνήγι για την είσπραξη των κόκκινων δανείων οι οίκοι αυτοί χρησιμοποιούν εκβιαστικές μεθόδους, είναι άκρως πιεστικοί και με πλειάδα δικηγόρων χρησιμοποιούν όλα τα μέσα.

Η τακτική τους άλλωστε είναι γνωστή. Με απειλές για κατασχέσεις πιέζουν και τελικά καταφέρνουν να πάρουν πίσω ποσά πολλαπλάσια από αυτά που διέθεσαν στην τράπεζα για την αγορά του δανειστικού συμβολαίου.

Σημειώνεται ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεπερνούν τα 65 δισ. ευρώ. Σε καθυστέρηση βρίσκεται το 42,4% των καταναλωτικών δανείων, το 23% των στεγαστικών και πάνω από το 27% των επιχειρηματικών δανείων. Πρόκειται για τεράστια ποσά που διογκώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας αποπληρωμής. Οι τράπεζες αναγκάζονται να προχωρούν σε όλο και υψηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απο την Τετάρτη έρχεται πάλι καλοκαίρι

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και μας επιφυλάσσει μία έκπληξη στα μέσα της εβδομάδας, αφού, αν και βρισκόμαστε επίσημα στο Φθινόπωρο, η διάθεση μας θα γίνει και πάλι καλοκαιρινή.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρίχνοντας τις τελευταίες καλοκαιρινές πινελιές στην καρδιά του Σεπτέμβρη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-Οταν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής Νίκαιας εκπαιδεύονταν νύχτα

Την παραστρατιωτική τους δράση είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο τα μέλη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, την πλέον σκληροπυρηνικής ακροδεξιάς οργάνωσης, τα μέλη της οποία επιδίδονταν σε νυχτερινή διαβίωση, η οποία εκτός από ναζιστικούς χαιρετισμούς περιλάμβανε και εκπαίδευση σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή των Ειδικών Δυνάμεων.

Σε παλαιότερο βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο youtube, η ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, εμφανίζεται να έχει μεταβεί σε ορεινή περιοχή, όπου νεαροί άνδρες φορώντας στολές παραλλαγής και full face και έχοντας στρατιωτικά μαχαίρια, εκτελούν διάφορα «γυμνάσια» όπως ασκήσεις κάλυψης ή νυχτερινό τρέξιμο. Μάλιστα, το δόγμα του μίσους των χρυσαυγιτών αποτυπώνεται στο τέλος του βίντεο όπου αναγράφεται το -μάλλον- απειλητικό «Εσεται Ημαρ» (έρχεται η ημέρα). Παράλληλα, στο βίντεο διακρίνονται και αρκετά από τα μέλη της ΧΑ να κρατούν καδρόνια με την ελληνική σημαία και να χαιρετούν ναζιστικά.

Η ΕΛ.ΑΣ, είναι πεπεισμένη ότι η Χρυσή Αυγή επιδίωκε τέτοιου είδους παραστρατιωτική εκπαίδευση με συμμετέχοντες μέλη των Ειδικών Δυνάμεων ή του Ελληνικού Στρατού προκειμένου η ακροδεξιά οργάνωση να αποκτήσει συντονισμένη λειτουργία όπως και έγινε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Υπάρχουν 3.000 άτομα έτοιμα για όλα, καθώς και 50 πολυμελείς φάλαγγες

Λεπτομέρειες για τη δράση αλλά και τη δομή που θυμίζει στρατιωτική οργάνωση αποκαλύπτει ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

«Εχουμε πλήρη στρατιωτική δομή» εξομολογείται και προσθέτει πως υπάρχουν 3.000 άτομα έτοιμα για όλα, καθώς και 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους. «Διαθέτουμε και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης - κομάντος για οργανωμένα-στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης. Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ή ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης»,προσθέτει.

Αποκαλυπτικά είναι και τα όσα λέει για την εκπαίδευση που ακολουθούν οι ομάδες κρούσεις και οι φάλαγγες της Χρυσής Αυγής αλλά και για τους... εκπαιδευτές της, αφού αποκαλύπτει ότι τους παραδίδουν «μαθήματα» στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές τους. «Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία των ΟΥΚ και των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η εκπαίδευση μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην Κεντρική Εύβοια και αλλού», προσθέτει και αποκαλύπτει ότι «κύριο μέλημα μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμα και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μην συνδέονται με μας».

Αναφερόμενος στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας η οποία όπως εξομολογείται έμπλεξε στην επίθεση στο Κερατσίνι που κατέληξε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει τουλάχιστον τέσσερις φάλαγγες με συνολικά 250 άτομα και είναι η πιο δραστήρια τους τελευταίους μήνες στην Αττική. «Αυτή είχε και το γενικό πρόσταγμα μαζί με την οργάνωση της Αθήνας στις πρόσφατες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και αλλού...», προσθέτει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων:Αιτήσεις στα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης





Έναρξη υποβολής αιτήσεων
στα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης
Δήμου Λεβαδέων
    Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης , ξεκινά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής  ή τοπικής εμβέλειας μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.
    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ξεκινά την Δευτέρα 23-09-2013 και λήγει στις 07-10-2013. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
    Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιηθούν δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων , τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενήλικοι κάτοικοι του Δήμου Λεβαδέων , κάθε εθνικής προέλευσης ηλικίας και μόρφωσης.
    Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.
Ειδικότερα, στο Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Λεβαδέων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ – ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΩΡΕΣ
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
1.1.      Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων    25Ω
1.2.      Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα         50Ω
1.3.      Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη   25Ω
1.4.      Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων 25Ω
1.5.      Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση 25Ω
1.6.      Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν   25Ω
1.7.      Πράσινη Επιχειρηματικότητα   25Ω
1.8.      Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση   25Ω
1.9.      Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές    25Ω
1.10.    Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού  25Ω
1.11.    Συμβουλευτική σταδιοδρομίας     25Ω
1.12.    Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών   25Ω
2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
2.1       Περιβάλλον και καθημερινή ζωή    25Ω
2.2       Γεωργία και Φυσικοί Πόροι    25Ω
2.3       Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις    25Ω
2.4       Οικολογικές λύσεις για το σπίτι    25Ω
2.5       Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή  25Ω
2.6       Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων   25Ω
2.7       Αστικοί λαχανόκηποι    25Ω
2.8       Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής   25Ω
2.9       Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες   25Ω
2.10     Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων  25Ω
3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
3.1       Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)    50Ω
3.2       Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)   50Ω
3.3       Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ)   50Ω
3.4       Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25Ω
3.5       Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) 25Ω
3.6       Δημιουργία Ιστοσελίδας  50Ω
3.7       Ηλεκτρονική εφημερίδα 50Ω
3.8.      Εξοικείωση με ηλεκτρονικές μορφές μάθησης – e-learning (25Ω) e-Κ.Δ.Β.Μ.
4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
4.1       Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα 25Ω
4.2       Βελτιώνω την ορθογραφία μου 25Ω
4.3       Σύνταξη εγγράφων – φορμών 50Ω
4.4       Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) 25Ω
4.5       Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25Ω
4.6       Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.7       Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.8       Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.9       Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.10     Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.11     Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
5.1       Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής     25Ω
5.2       Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο   25Ω
5.3       Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία    25Ω
5.4       Διαχείριση χρόνου 25Ω
5.5       Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων 25Ω
5.6       Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας 25Ω
5.7       Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία 25Ω
5.8       Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες 50Ω
5.9       Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή 25Ω
6 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
6.1       Ιστορία της Τέχνης 25Ω
6.2       Εικαστικό Εργαστήρι 50Ω
6.3       Φωτογραφία 25Ω
6.4       Κινηματογράφος 25Ω
6.5       Εργαστήρι δημιουργίας Βίντεο 50Ω
6.6       Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση) 50Ω
6.7       Εργαστήρι μουσικής 50Ω
6.8       Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 50Ω
6.9       Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 25Ω
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
7.1       Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.2       Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.3       Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω
7.4       Τσιγγάνοι – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.5       Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α1) 125Ω
7.6       Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α2) 175Ω
7.7       Κρατούμενοι – Υποστήριξη κρατουμένων 25Ω
7.8       Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.9       Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω\
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:
- Η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης( διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.livadia.gr)
-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:
-Τμήμα Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δήμου Λεβαδέων ( υπεύθυνη κ. Παπακωνσταντίνου Ιωάννα , τηλ. 2261 3 52201 e-mail: neleviot@otenet.gr)
-Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (υπεύθυνη Στερεάς Ελλάδας κ. Τριπερίνα Σοφία
τηλ.: 213 1314 501, 503, 505 e-mail: kdvm9@ein.gr       www.inedivim.gr
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ                
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτέλους νίκη!



Την πρώτη του νίκη στην φετινή Σούπερ Λιγκ πανηγύρισε ο Λεβαδειακός, ο οποίος επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) εντός έδρας. Το «χρυσό» τέρμα των Βοιωτών πέτυχε ο Λαμπρόπουλος (11’).

Με… τσαμπουκά ο Λεβαδειακός

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να πάρουν το «τρίποντο» και από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξαν τις διαθέσεις του. Η πρώτη προειδοποιητική «βολή» ήρθε στο 5’ με το σουτ του Μάντζιου, ενώ έξι λεπτά αργότερα έγινε και το 1-0 με τον Λαμπρόπουλο μετά από εκτέλεση κόρνερ να πετάγεται στην «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΣ και να ανοίγει το σκορ για τους Βοιωτούς.

Ένα σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του Σάββα Παντελίδη για ισοφάριση.

Τους σταμάτησαν τα δοκάρια

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν σαφώς καλύτερος, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια, άλλη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και να πιέσουν για ένα γκολ, φτάνοντας πολύ κοντά στον στόχο τους, όταν στο 53’ ο Ντε Βινσέντι έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ, ωστόσο το δοκάρι του Στρατηλάτη, έσωσε τον Λεβαδειακό.

Δεν πέρασαν επτά λεπτά και οι γηπεδούχοι έσπευσαν να απαντήσουν. Ο Μάντζιος γύρισε στον Ορτένγκα, όμως η κεφαλιά του τελευταίου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, με την μπάλα να φτάνει στον Κάντζι ο οποίος απώλεσε την ευκαιρία για το 2-0.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν την αναμέτρηση και να παίρνουν το πρώτο τους φετινό «τρίποντο», με το οποίο φτάνουν τους πέντε βαθμούς. Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινα στους επτά.

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μανόλο, Ροντρίγκο, Λυκογιάννης, Μαχαίρας (46’ Πετράτσι), Λαμπρόπουλος, Ορτένγκα (76’ Γιάντσης), Μάντζιος, Καπό (67’ Ροτζέριο), Κάντζι

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (52’ Κοροβέσης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς, Βίλα, Λίλα, Ίλιτς, Ντε Βινσέντι, Τσάβες
skygoal.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

“Agrotierra 2013” στο Σύνταγμα και… “Όλοι μαζί μπορούμε”



Στα πλαίσια της έκθεσης τροφίμων «Agrotierra 2013», που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, η πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Μητροπόλεις της Ελλάδος, με την υποστήριξη των super markets όλης της χώρας πάει… Σύνταγμα, μετά από την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ και των διοργανωτών.
Κάτω από την «ομπρέλα» της εκστρατείας αυτής στον χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.


Χιλιάδες πολίτες, επισκέπτες της έκθεσης, επιβάτες του ΜΕΤΡΟ αναμένεται να συμμετάσχουν με ενθουσιασμό στην πρωτοβουλία, στα πλαίσια της έκθεσης, οι προετοιμασίες της οποίας προχωρούν με γρήγορο ρυθμό.


Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και η προώθηση στο αθηναϊκό κοινό της ελληνικής περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.



Για περισσότερες πληροφορίες: Σοφοκλής Μποτονάκης, τηλ.: 6909909500


Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αλέξανδρος Μπίκας, τηλ.: 6945930499
πηγη: www.paseges.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

«Ιωνικές Ημέρες 2013″ από την Ενωση Μικρασιατών Θήβας



91 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ

ΘΗΒΑ 22-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ


Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

& της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας



ΤΟ Δ.Σ. της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης

«ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»

που θα πραγματοποιηθούν

από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου, στη Θήβα


Ο θεσμός του Συλλόγου, ξεκίνησε το 2006 και διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της Ιστορίας, της Εθνικής μας μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Την μέχρι σήμερα πορεία των εκδηλώσεων, έχουν τιμήσει με την παρουσία τους προσωπικότητες της εκκλησίας, του πνεύματος, του πολιτισμού και της τέχνης, χαρίζοντας στο κοινό ποιοτικές εκδηλώσεις και αξέχαστες βραδιές.

Ελπίζουμε ότι και φέτος θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

ΤΟ ΔΣ


Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Δευτέρα 23, ώρα 19:00 – Συνοικισμός Μικρασιατική Βεγγέρα με μαγειρέματα από τις γυναίκες της Ένωσης

Π Τσαλδάρη & Ν Πλαστήρα (Πρώην Μάντρα Σοφοκλή)


Τρίτη 24 ώρα 10:30 – Καστέλια

Οι εθελοντές της Ένωσης καθαρίζουμε τους τάφους του Πολυνείκη και του Ετεοκλή στα Καστέλια .

 Τρίτη 24 ώρα 19:30 Συμμετέχουμε στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου Κεσκέκι, που διοργανώνουν ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής και το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Καισαριανής στο σκοπευτήριο Καισαριανής, ( πλατεία 200 ηρώων ) .


Τετάρτη 25 ώρα 19:00 – Κλειδί Δήμου Τανάγρας

Τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας παρουσιάζουν χορούς και Μικρασιάτικα τραγούδια στον εορτασμό της μετάστασης Ιωάννου του Θεολόγου στο Κλειδί Δήμου Τανάγρας.

 Πέμπτη 26 ώρα 19:00 – Μικρασιατική Εστία

Προβολή της ταινίας του Γ. Ζερβού «Μου λένε να μη σ’αγαπώ» αφιέρωμα στο Σμυρναίικο πολίτικο τραγούδι.



Αγαπητοί φίλοι,

 Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας μέσα από ένα φάσμα δράσεων, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνει έντονη την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής μέσα από τα χορευτικά της τμήματα, την μεικτή χορωδία, την θεατρική ομάδα, το μουσικό τμήμα και τους εθελοντές της, δημιουργώντας ποικίλες και πρωτότυπες εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας την, άξιο πρεσβευτή της ιστορικής μας πόλης

Έχοντας τον άνθρωπο στο κέντρο του ενδιαφέροντος και θέλοντας την βελτίωση της καθημερινότητας του – με την συμπαράσταση των 915 μελών της- συνεχίζουμε και φέτος την λειτουργία τμημάτων, για όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη (θέατρο- μουσική-χορωδία) να γνωρίσουν την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από τον χορό, αλλά και να συμμετέχουν σε δράσεις εθελοντισμού





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Θηβαική Σκηνή : 6983 513814

Χορευτικό Μαθητών : 6978468517

Χορευτικό Ενηλίκων : 6942598279

Μεικτή Χορωδία : 6979429343

Μουσικό Τμήμα : 6948242085

Τμήμα Εθελοντών : 6936 181817


Διαβάστε Περισσότερα »

Aυτή είναι η 24χρονη αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Αγγελική που έπιασε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα


«Ε όχι και μαχαίρι» ... αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε η 24χρονη Αγγελική, πλησιάζοντας τον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.


Η Αγγελική, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκε στο σημείο, ήταν η κοπέλα που πέρασε τις χειροπέδες στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα.
Είναι η αστυνομικός που δεν δίστασε να ακινητοποιήσει τον δράστη την ώρα που το σύμπαν γύρω της είχε παγώσει και όλοι είχαν σαστίσει.
Ο ίδιος ήταν άλλωστε που σηκώνοντας την μπλούζα του και δείχνοντας τα τραύματα που έφερε της υπέδειξε τον δράστη της επίθεσης. «Με χτύπησε. Αυτός είναι, πιάστε τον«, είπε στους αστυνομικούς.
Αφού του πέρασε τις χειροπέδες στον Γιώργο Ρουπακιά, η 24χρονη Αγγελική εντόπισε και το μαχαίρι – στιλέτο που είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του.
Η Αγγελική γεννήθηκε το 1989 στη Νίκαια, στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα και περπατά στην καρδιά του εγκλήματος, κάνοντας περιπολίες σε περιοχές όπως Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα, Πειραιά, αψηφώντας τον κίνδυνο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με πρόσκαιρες καταιγίδες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας


Με φθινοπωρινό καιρό ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στη δυτική Ελλάδα και τα ανατολικά ηπειρωτικά, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ