Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τρεις βορειοηπειρώτες υφυπουργοί στη νέα αλβανική κυβέρνηση



Τις θέσεις τριών υφυπουργών φαίνεται ότι έχει προσφέρει στο μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ ο νέος Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα, εξέλιξη που εκλαμβάνεται ως ένα μήνυμα καλής θέλησης προς την ελληνική μειονότητα, η οποία τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ομόνοια συνεργάστηκε εκλογικά με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.



Οι τρεις υφυπουργοί είναι στο υπουργείο.. Εξωτερικών ο Α. Πουλής, στο υπουργείο Περιβάλλοντος η βλαχόφωνη Ο. Ιφτι και στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γ. Μπάμπης.
Να δούμε εάν η «καλή διάθεση» του Ε. Ράμα θα επεκταθεί και στο κρίσιμο θέμα της Συμφωνίας Θαλασσίων Ζωνών, που θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου την επομένη εβδομάδα στα Τίρανα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη..σταύρωσαν 19 χρονη... ...για να..την εξορκίσουν!...



Φρίκη που δεν χωρά ανθρώπινος νους έζησε μία 19χρονη στη Γαλλία. Ο σύντροφός της και άλλοι τρεις φίλοι της την σταύρωσαν και τη βασάνιζαν
σε ...
εξορκισμό που κράτησε μία εβδομάδα με την κοπέλα να επιζεί από θαύμα.

Το περιστατικό συνέβη το 2011 στο Παρίσι και οι φρικτές λεπτομέρειές του αποκαλύφθηκαν τώρα, καθώς η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο. Τρεις νεαροί κ μία κοπέλα, παρέα του θύματος, κατηγορούνται πως την απήγαγαν και την βασάνισαν για επτά ημέρες. Οταν η αστυνομία βρήκε την Αντουανέτ στο διαμέρισμά της- το επίθετό της δεν αποκαλύφθηκε- μετά βίας κρατιόταν στη ζωή.

Οι δράστες την είχαν δέσει σε ένα σταυρό, στη στάση του Ιησού, και την κράτησαν έτσι επί επτά ημέρες πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα την απαλλάξουν από τις αμαρτίες της και θα διώξουν το διάβολο από το σώμα της. Παράλληλα την χτυπούσαν διαρκώς και της έδιναν μικρές ποσότητες μαγειρικού λίπους και νερού προκειμένου να την κρατούν ζωντανή. Οι δράστες υποστηρίζουν πως η κοπέλα έδωσε τη συγκατάθεσή της για τον εξορκισμό...
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο σχέδιο της ΕΕ κατά του καπνίσματος - Ποια τσιγάρα απαγορεύονται, όλες οι αλλαγές στα πακέτα

Το πράσινο φως για τη νέα νομοθεσία κατά του καπνίσματος έδωσε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε αυτό περιλαμβάνονται διατάξεις με νέες απαγορεύσεις αλλά και για τις προειδοποιήσεις που θα πρέπει να αναγράφονται στα πακέτα. Βέβαια, για την υιοθέτηση του εν λόγω νομοσχεδίου θα πρέπει να προηγηθούν διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις της ΕΕ για την έγκρισή του.

Τι ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συγκεκριμένα το ΕΚ ενέκρινε την πρόταση το 65% των συσκευασιών των προϊόντων καπνού να καλύπτεται από προειδοποιήσεις για τις βλαβερές επιπτώσεις της χρήσης του στην ανθρώπινη υγεία.

Επίσης υιοθέτησε την πρόταση να απαγορευτούν τα αρωματισμένα τσιγάρα, αλλά με πενταετή αναστολή.

Από την άλλη πλευρά απορρίφθηκε η πρόταση να απαγορευτούν τα τσιγάρα «σλιμ», όπως και η πρόταση το ηλεκτρονικό τσιγάρο να θεωρηθεί φαρμακευτικό προϊόν, η χρήση του να διέπεται από τους κανόνες για τα προϊόντα αυτού του είδους, και να πωλείται αποκλειστικά από φαρμακεία.

Επίσης, υπήρξε η σκέψη για απαγόρευση των συσκευασιών με τα δέκα τσιγάρα, καθώς σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις νεαρότερες ηλικίες. Δεκατέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν τον αριθμό των 20 τσιγάρων ως τον ελάχιστο αριθμό, τέσσερις προβλέπουν τουλάχιστον 19 και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία 10.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν το προσχέδιο νόμου που σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο νέος αντικαπνιστικός νόμος της ΕΕ αναμένεται να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί το 2014.

Για να εφαρμοστεί και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ θα χρειαστούν δύο ή και περισσότερα έτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη η νέα τουριστική πύλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Η νέα τουριστική πύλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας προβάλλει συνολικά όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού ενώ προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ και υπηρεσίες Online-κρατήσεων και λογισμικό Διαχείρισης Ξενοδοχείου-Καταλύματος.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας εντωμεταξύ, διοργανώνει δύο ανοικτές ενημερωτικές εκδηλώσεις, με αφορμή την ανάπτυξη του ανακαινισμένου διαδικτυακού κόμβου του:http://www.viotiachamber.gr

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα του Επιμελητήριου Βοιωτίας,

στην Λιβαδειά (Λ.Κουτσοπετάλου 1), την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:30

ενώ η δεύτερη, στο κατάστημα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας,

στην Θήβα (Δίρκης 20), την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:30,

με σκοπό την παρουσίαση των νέων καινοτόμων υπηρεσιών, που θα προσφέρονται στις επιχειρήσεις-μέλη μας, μέσα από την ιστοσελίδα του.

Θα παρουσιαστεί και η νέα Τουριστική Πύλη :
http://www.viotiachamber.gr/viotia/tourism/shared/index.jsp?context=1501

distomo218.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομορφιές στην Λιβαδειά! (ΦΩΤΟ)


Ομορφιές στην Λιβαδειά! (ΦΩΤΟ)
Φοβερό θέαμα τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην εξέδρα στο ματς του Λεβαδειακού με την Καλλονή.Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, στις  κερκίδες  αρκετές γυναίκες μεταξύ αυτών και η σύζυγος του Σιδεράκη (πορτιέρο της Καλλονής) Νεσχάν.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Στις 18 Οκτωβρίου λήγουν τέσσερα προγράμματα για ανέργους

Διαβάστε ποια είναι - Δείτε ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής και πού μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τις σχετικές πληροφορίες

Λήγει την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, για συμμετοχή στο Ειδικό διετές Πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων, για τις Διοικητικές Περιφέρειες που ανήκουν στους Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις «Νέες Δράσεις – Προγράμματα», Ειδικό διετές Πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.

Ακόμη, την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις «Νέες Δράσεις – Προγράμματα», «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών».


Τέλος, η 18η Οκτωβρίου αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για:

- την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, για συμμετοχή στο Ειδικό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)» «ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMERCIAL VALUE» για το Κεφάλαιο Β Μέτρο Ι. Επιχορήγηση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για τις Διοικητικές Περιφέρειες που ανήκουν στον Άξονα Προτεραιότητας 9, και για το Μέτρο ΙΙ. Δράση Αυτοαπασχόλησης για τις Διοικητικές Περιφέρειες που ανήκουν στους Άξονες Προτεραιότητας 7, 8 και 9.

- την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, για συμμετοχή στο «Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων: «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.» «BELLE Α.Ε.», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.», «EUROHOUSE Α.Ε.», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.», «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ» του Νομού Θεσσαλονίκης» για το Μέτρο Ι. Επιχορήγηση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και το Μέτρο ΙΙ. Δράση Αυτοαπασχόλησης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Σ Κάδμος-Γ.Σ Ιτέας στο κλειστό γήπεδο Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδικάστηκαν μαθητές για καταλήψεις σε σχολείο της Λαμίας


Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρέθηκαν έξι ενήλικες μαθητές εξαιτίας της κατάληψης στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινές φυλάκισης με αναστολή ή εξαγοράσιμες.

Οι μαθητές συνελήφθησαν τη Δευτέρα με εντολή εισαγγελέα. Οι τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, και οι άλλοι τρεις σε εξαγοράσιμη ποινή 20 ημερών.

Μαζί τους είχαν συλληφθεί και αρκετοί ανήλικοι μαθητές, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας Δημοτικού Ωδείου Θήβας



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, για τη σχολική περίοδο 2013 – 2014.

Εγγραφές πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ωδείο (Λαϊου 1 – Θήβα). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα : 22620 29984, 22620 28532.


Υπεύθυνη Δημοτικού Ωδείου: Νίκη Πανταζάτου – Καλλιτεχνική Διευθύντρια




Διαβάστε Περισσότερα »

44χρονος "έγδυσε"ποιμνιοστάσιο στους Τσουκαλάδες



Εξιχνιάσθηκε κλοπή σε ποιμνιοστάσιο στους Τσουκαλάδες Βοιωτίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 44χρονου ημεδαπού

Ο 44χρονος αφαίρεσε, μεταξύ άλλων, σχάρες, σιδερένια βαρέλια, λαμαρίνες και γεωργικά εργαλεία συνολικής αξίας -4.500- περίπου ευρώ


Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, κλοπή που διαπράχθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Τσουκαλάδες Λιβαδειάς Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα την 04-09-2013, ο 44χρονος μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό του σχάρες, σιδερένια βαρέλια, λαμαρίνες, γεωργικά εργαλεία και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής αξίας (4.500) περίπου ευρώ.

Ενεργείται προανάκριση το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Tι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε καυσόξυλα


Επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο αγοραπωλησίας των καυσόξυλων, καθώς κάποια νοικοκυριά θα επιλέξουν αυτό τον τρόπο θέρμανησης αυτό τον χειμώνα, που όντως βρίσκεται προ των πυλών, καθώς... οι θερμοκρασίες χαμηλώνουν και επειδή πέρυσι είχαμε κάποια "κρούσματα" παραπλάνησης των καταναλωτών, από κάποιους "επιτήδειους" που πουλάνε ξύλα,¨η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών επισημαίνοντας τα εξής:

Τι προσέχουμε:

1)Αγοράζουμε τα ξύλα με το κ.μ δηλ. με τον όγκο.Ο όγκος των καυσόξυλων υπολογίζεται αν πολλαπλασιαστούν οι τρεις διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος) της στοίβας που έχει σχηματιστεί ή του πλαισίου μέσα στο οποίο είναι τοποθετημένα (όταν πρόκειται για χύμα).

2)Να κάνουμε έρευνα αγοράς, όσον αφορά τις τιμές διάθεσης των καυσόξυλων (υπάρχει αισθητή διαφορά από έμπορο σε έμπορο).

3)Να γνωρίζουμε ότι οι έμποροι οφείλουν να διαθέτουν μετροταινίες , για τη μέτρηση των διαστάσεων των πλαισίων και τον υπολογισμό του όγκου των καυσόξυλων).

4)Να γνωρίζουμε ότι οι λιανοπωλητές ,υποχρεούνται να διαφυλάσσουν τα καυσόξυλα προστατευμένα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (π.χ βροχή) ώστε να μην αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους και να διατηρούν χωριστούς σωρούς ξύλων ώστε να μην αναμειγνύονται τα είδη διαφορετικής χώρας, προέλευσης, ποιότητας και τιμής.

5)Να ζητάμε πάντοτε απόδειξη αγοράς , στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το Φ.Π.Α στην συμφωνηθείσα τιμή και να μη δεχόμαστε επιπλέον χρέωση για Φ.Π.Α

6)Να έχουμε συμφωνήσει στην μη επιβάρυνση μεταφορικών

7)Ιδιαίτερη προσοχή οφείλουμε να δίνουμε στο ογκομέτριμα , πάντα κάνουμε συμφωνία με στοιβαγμένα τα ξύλα και θα μετράμε τον όγκο προσέχοντας να μη αφήνουμε κενά εντός του σωρού.

8)Επισημαίνεται ότι για να υπολογιστεί ο όγκος των καυσόξυλων, που δεν είναι στοιβαγμένα (χύδην) πρέπει υποχρεωτικά να τοποθετηθούν πρόχειρα σε ένα πλαίσιο και να μετρηθεί ο όγκος του πλαισίου.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συνδράμοντας στην ενημέρωση των καταναλωτών , επισημαίνει ότι, οι καταναλωτές πλέον μετά την τροποποιημένη Αγορανομική Διάταξη , του Υπουργείου Ανάπτυξης,που αναφέρεται στην πώληση των καυσόξυλων με το κυβικό, και όχι με τον τόνο, οι έμποροι προσπαθούν με "κόλπο" να μας πωλήσουν κατά το δικό τους "δοκούν" ,μπερδεύοντας μας στην αντιστοίχηση του τόνου με το κυβικό. π.χ ο καταναλωτής ζητάει από τον έμπορο λιανοπωλητή ,να του πουλήσει ένα τόνο καυσόξυλα, χωρίς να πάει να τα δει, εάν είναι στοιβαγμένα ή χύμα και σαυτό το σημείο είναι η "απάτη" ο καταναλωτής δεν αγοράζει τόνο , αλλά κατά πολύ λιγότερα ξύλα.

Εδώ είναι το κόλπο, δεν διευκρινίζει χύδην ή στοιβαγμένο!

Για παράδειγμα Συμφωνείς με τον έμπορο ,να σου φέρει 20 κυβικά ξύλου νομίζοντας ότι θα έχεις 10 τόνους. Έλα ντε που όμως ο έμπορος σου φέρνει 20 κυβικά χύδην και καταλήγεις να έχεις 6 τόνους αντί 10.

Και εκεί όπως είναι φυσικό ξεκινά η διαμάχη και η (μόνη) δικαιολογία του εμπόρου είναι ότι πουλά μόνο χύμα.....

Τέλος επειδή ο Χειμώνας έρχεται, και τα νοικοκυριά θα πρέπει να φροντίσουν ΄για την αγορά καυσόξυλων, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αφού ευχηθεί σε όλους τους καταναλωτές ένα ήπιο Χειμώνα, ενημερώνει ότ,ι θα δέχεται καθημερινά τις καταγγελίες των καταναλωτών στα τηλέφωνα 2821092306, 2821092666 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα.αλλά και κάθε καταναλωτών μπορεί να τηλεφωνεί για τυχόν καταγγελία στο 1520 Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν 34χρονη για κλοπή σε αντλιοστάσιο στην Αλίαρτο



Εξιχνιάσθηκε κλοπή σε αντλιοστάσιο στην Αλίαρτο Βοιωτίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 34χρονης υπηκόου Αλβανίας

Η 34χρονη παραβίασε πόρτα του αντλιοστασίου και αφαίρεσε καλώδια και μπάρες χαλκού, συνολικής αξίας -10.000- περίπου ευρώ 

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Αλίαρτου, κλοπή που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε αντλιοστάσιο στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα 34χρονη υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 21-06-2013 έως και 25-06-2013, η 34χρονη παραβίασε πόρτα του αντλιοστασίου, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό του καλώδια χαλκού μήκους (120) περίπου μέτρων και μπάρες χαλκού, συνολικής αξίας (10.000) περίπου ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή στην ανωτέρω κλοπή και άλλων συνεργών της 34χρονης.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
αντλιοστάσιο στον Αλίαρτο Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ



H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA και ο Δήμος Θηβαίων

σας προσκαλούν την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:30

στην Ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πρόληψη της Ρύπανσης με Απορρίμματα»,

που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Θηβαίων

καθώς και στα Εγκαίνια της Περιβαλλοντικής Έκθεσης με τίτλο

«Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», ώρα 20:00, στην «Αίθουσα Αρμονία» στον ίδιο χώρο.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μέρος του προγράμματος της HELMEPA «Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες», που υλοποιείται με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος
Διαβάστε Περισσότερα »

Σ.Ο.Ψ.Υ. Βοιωτίας-1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία


Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη τα νέα οικογενειακά επιδόματα


Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα νέα οικογενειακά επιδόματα, το ενιαίο επίδομα στήριξης και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Το ποσό που θα καταβληθεί συνολικά σε 497.894 δικαιούχους ανέρχεται σε 189.830.585,04 ευρώ.

Από το σύνολο των παραπάνω δικαιούχων, οι 263.306 είναι ήδη δικαιούχοι και θα τους καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για το τρίτο τρίμηνο 2013 και η δεύτερη δόση του ειδικού επιδόματος για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Οι υπόλοιποι 234.588 είναι νέοι δικαιούχοι, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Στους δικαιούχους αυτούς θα καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για τα τρία τρίμηνα 2013 και οι δύο δόσεις του Ειδικού Επιδόματος.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων.

Όπως είναι γνωστό, δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά τη φορολογική τους δήλωση, και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς




"Το δημοτικό θέατρο Λιβαδειάς προσκαλεί όσες και όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην καινουρια θεατρική χρονιά με οποιονδήποτε τρόπο είτε σαν ηθοποιοί ,είτε σαν σκηνοθέτες,είτε σαν μουσικοί,σκηνογράφοι, είτε απο οποιοδήποτε πόστο και με οποιαδήποτε ιδιότητα, να παρεβρεθούν στην ανοιχτή συνέλευση - συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 στις 8 μμ στο Δημοτικό θέατρο Λιβαδειάς στην οδό Δωδεκανήσου 5."
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες


Συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Τρίτη, με αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν το απόγευμα, ενώ στα βορειοδυτικά της χώρας προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, όπου κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν κυρίως στα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώην χρυσαυγίτης: «Τρώγαμε τα λεφτά των εισφορών από τα μέλη σε ταβέρνες με τον Μπούκουρα»


Για την προσωπική του εμπειρία από την Χρυσή Αυγή μιλά ένα πρώην μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης στην Κόρινθο, το οποίο καταγγέλλει πως ο βουλευτής του κόμματος στην περιοχή Στάθης Μπούκουρας, εμπλέκεται τόσο σε οικονομικά, όσο και σε ρατσιστικά εγκλήματα.

«Ημουν στη Χρυσή Αυγή και δε θέλω να έχω πλέον καμία σχέση με αυτούς ούτε με το Μπούκουρα», δηλώνει ο πρώην χρυσαυγίτης Π.Μ., ο οποίος παράλληλα υποστηρίζει πως ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής είχε βάλει «χέρι» στο ταμείο της οργάνωσης, αναφέρουν «Τα Νέα». «Τρώγαμε τα λεφτά των εισφορών με τον Μπούκουρα παρέα σε ταβέρνες», υποστηρίζει ο Π.Μ., ο οποίος παράλληλα καταγγέλλει πως τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος στην Κόρινθο πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε μετανάστες με την ανοχή της αστυνομίας.

Ο Π.Μ., τον οποίο ο Μπούκουρας κατονόμασε ως έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες, διευκρίνισε ότι δεν είναι και ρίχνει ακόμη περισσότερο φως για τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής καθώς όπως υποστηρίζει, όταν εγκατέλειψε το ακροδεξιό κόμμα δεχόταν απειλές για αρκετό καιρό πως «θα έρθει ο Λαγός και θα μου σπάσει τα μούτρα», δηλώνει.iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 53 λεπτά παραλαμβάνει ο Μάρκου το σύσπορο βαμβάκι από τη Βοιωτία



Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος (πρώτο χέρι) στη συγκομιδή του συσπόρου βάμβακος, εντείνεται, όπως όλα δείχνουν, το ενδιαφέρον των εκκοκκιστικών επιχειρήσεων για τη συγκέντρωση κατά το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων, προσπάθεια η οποία αντικατοπτρίζεται και στην τιμή, με μεγάλες εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, όπως π.χ. των αδελφών Μάρκου να πληρώνουν σήμερα με 53 λεπτά το κιλό παραδοτέο.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προς τους παραγωγούς έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που των αδελφών Δοντά (κλωστοϋφαντουργία ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ) να παραλαμβάνουν με 52 λεπτά το κιλό (παραδοτέο) αλλά και άλλων επιχειρήσεων του κλάδου που δεν διστάζουν να πληρώσουν και 55 λεπτά το κιλό στις περιπτώσεις παραλαβής από οργανωμένες Ομάδες Παραγωγών ή από μεγάλα σημάδια.

Όπως έγραφε εδώ και μέρες το AgroNews, όλα δείχνουν ότι αναπτύσσεται μια δυναμική γύρω από τα επίπεδα των 55 λεπτών το κιλό, εξέλιξη στην οποία έχουν βοηθήσει, τόσο οι μεγάλες αποδόσεις σε ίνα (υπολογίζεται κατά μέσο όρο για τα πρώτα χέρια κοντά στο 38%), όσο και οι ευνοϊκές εξελίξεις στη διεθνή αγορά του εκκοκκισμένου που προσεγγίζει πλέον τα 90 σεντς η λίμπρα.   Η τελική τιμή στην εγχώρια αγορά συσπόρου βάμβακος πάντως επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό  από  το αν αυτή περιέχει τα μεταφορικά, τις μεσιτείες (διαμεσολάβηση από βαμβακοσυλλεκτικές) και τις Ομάδες Παραγωγών.

Το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις φαίνεται να έχουν για μια ακόμη χρονιά οι Ομάδες Παραγωγών, οι οποίες ξεκίνησαν από νωρίς διαπραγματεύσεις στα επίπεδα των 55 λεπτών το κιλό. Σημειωτέον ότι μετά την Ομάδα Παραγωγών από τα Βάγια της Βοιωτίας που συνεργάζεται εδώ και μέρες σ’ αυτά τα επίπεδα με τα εκκοκκιστήρια Μίχα, η  Ομάδα Παραγωγών της Δράμας έχει συμφωνήσει στα 52 λεπτά το κιλό παραδοτέο, με την πρόβλεψη ότι οι παραγωγοί που θα είχαν τη δυνατότητα να κλείσουν αργότερα το προϊόν τους και να πληρωθούν με υψηλότερη τιμή.

Από την πλευρά των Ενώσεων, η ΕΑΣ Τρικάλων παραλαμβάνει βαμβάκι στα δύο εκκοκκιστήριά της, στο Μεγαλοχώρι και στα Σερβωτά στα 51 λεπτά το κιλό και η πληρωμή στους βαμβακοκαλλιεργητές, τουλάχιστον με βάση τις ανακοινώσεις της  γίνεται τοις μετρητοίς. Επίσης, η ΕΑΣ Λαμίας ανακοίνωσε πως παραλαμβάνει βαμβάκι στα δύο εκκοκκιστήριά της, στο Ν. Μοναστήρι και στην Ηράκλεια στα 50 λεπτά το κιλό, ενώ η πληρωμή στους βαμβακοκαλλιεργητές γίνεται μέσα σε 20 ημέρες και οι πρώτες καταβολές χρημάτων ξεκίνησαν από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οριακή πρωτιά της ΝΔ και πτώση της ΧΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις


Οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τη νύχτα της Δευτέρας. Και στις δύο έρευνες τρίτο κόμμα κατατάσσεται η Χρυσή Αυγή αλλά με ποσοστά εμφανώς πεσμένα σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της GPO για το Μega η πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή, έχει ως εξής:

    ΝΔ:21% (από 20,1% τον περασμένο Νοέμβριο και 21,3% τον περασμένο Μάιο)
    ΣΥΡΙΖΑ:20,5% (από 22,3% τον Νοέμβριο 2012 και 19,5% τον Μάιο 2013)
    ΠΑΣΟΚ:6% (από 7,5% τον Νοέμβριο 2012 )
    ΑΝΕΛ:4,5% (από 6,5% τον Νοέμβριο 2012 )
    ΧΑ:7,8% (από 10,3% τον Νοέμβριο 2012 και 10,1% τον Μάιο 2013)
    ΔΗΜΑΡ:4,2% (από 5% τον Νοέμβριο 2012)
    ΚΚΕ:6% (από 4,6% τον Νοέμβριο 2012)
    Οικολόγοι Πράσινοι: 1,1% (από 0,7% τον Νοέμβριο 2012)
    Νέα Ελλάδα:1%
    Αλλο:4,3%
    Λευκό:3%
    Δεν θα ψηφίσω:7%
    Δεν έχω αποφασίσει:13,6%

Προβάδισμα 0,6% δίνει στη ΝΔ η δημοσκόπηση της MRB για την εκπομπή enikos. Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

    ΝΔ:21,8%
    ΣΥΡΙΖΑ:21,2%
    ΠΑΣΟΚ:5,2%
    ΑΝΕΛ:4,8%
    ΧΑ:6,9%
    ΔΗΜΑΡ:3,6%
    ΚΚΕ: 5%
    Οικολόγοι-Πράσινοι:1%
    Αλλο κόμμα:7%
    Αδιευκρίνιστη ψήφος: 23,5%

Σημειώνεται ότι σε έρευνα της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Ιούνιο η Χρυσή Αυγή συγκέντρωνε ποσοστό 10,6% ενώ λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στο 6,8%.

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη ΧΑ και τις συλλήψεις

Aπό το κομμάτι των ερευνών των δύο εταιρειών που επικεντρώθηκε στη Χρυσή Αυγή διαπιστώνει κανείς ότι ένα μέρος της κοινωνίας, παρά τα όσα τρομακτικά στοιχεία για τη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να διαφωνεί με τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών και γενικά να τηρεί μια στάση αμφιβολίας γύρω από τις κινήσεις της πολιτείας για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου που έχει ήδη προφυλακισθεί.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της MRB το 20% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της ΧΑ, ενώ ένα 31,1% των πολιτών έχει την άποψη -παρά τα όσα έχουν γίνει γνωστά- ότι το ακροδεξιό μόρφωμα είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα το οποίο απλά έχει ακραίες θέσεις.

Στα κυριότερα αίτια για την άνοδο της Χρυσής Αυγής αναφέρεται πρώτα η οικονομική κρίση και ακολουθεί η απαίτηση προς την Πολιτεία να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παρελθόν.

Αντίστοιχη εικόνα στην κοινωνία για τη ΧΑ καταγράφει και  η έρευνα της GPO, με μικρό ποσοστό των πολιτών μεν, ωστόσο υπαρκτό, να θεωρεί αδικαιολόγητη τη σύλληψη των Χρυσαυγιτών και να κρίνει αρνητικά τη σύλληψη της ηγεσίας του ακροδεξιού μορφώματος.

Συγκεκριμένα, στη ερώτηση «πώς κρίνετε τη σύλληψη των ηγετών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης;» το 77,9% απαντά θετικά, ωστόσο υπάρχει και ένα 18,8% το οποίο το κρίνει αρνητικά και ένα 3,3% που δηλώνει ότι... δεν ξέρει. Επίσης, παρά το γεγονός ότι το 76,6% θεωρεί ότι η σύλληψη των ηγετών της ΧΑ είναι δικαολογημένη, ένα 19,9% τη  θεωρεί αδικαιολόγητη και ένα 3,5% αρνείται να απαντήσει.


Διαβάστε Περισσότερα »

3.500 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων έως το τέλος του έτους





Στην πρόσληψη 3.451 εποχικών υπαλλήλων θα προχωρήσει το Δημόσιο έως το τέλος του έτους, θέσεις που αφορούν μεταξύ άλλων διανομείς ΕΛ.ΤΑ., νηπιαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, κτηνιάτρους κλπ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω άλλων φορέων και συγκεκριμένα αφορούν:

-1.500 νηπιαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, αρχαιολόγους, μάγειρες, καθαριστές, εργάτες (ΕΣΠΑ)
-125 κτηνιάτρους, τεχνολόγους και εργάτες στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
-806 διανομείς, εσωτερικής εκμετάλλευσης και οδηγούς ΕΛ.ΤΑ.
-250 βρεφονηπιοκόμους, μάγειρες, τραπεζοκόμους και καθαριστές σε παιδικούς σταθμούς
-300 θέσεις καλλιτεχνικού προσωπικού σε δήμους
-120 καταμετρητές και εργάτες στην ΕΥΔΑΠ
-350 θέσεις για εργάτες, οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

17 συμπτώματα του καρκίνου που συνήθως αγνοούμε



Ο καρκίνος πλέον έχει γίνει μία από τις πιο κοινές «σιωπηλές» ασθένειες.
Ωστόσο, σύμφωνα με το reader’s digest, το σώμα στέλνει «οιωνούς» που εμείς συχνά αγνοούμε:


 Συριγμός ή δυσκολία στην αναπνοή
Ένα από τα πρώτα σημάδια στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είναι η αναπνοή. Ο συριγμός ή η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να αποτελεί μία προειδοποίηση για καρκίνο. Ωστόσο, πολλές φορές οι ασθενείς το παρερμηνεύουν ως άσθμα, καθυστερώντας έτσι τη σωστή διάγνωση.

Χρόνιος βήχας ή πόνος στο στήθος
Διάφοροι τύποι καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας και των όγκων του πνεύμονα, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα, που μιμούνται τον έντονο βήχα ή τη βρογχίτιδα. Ένας τρόπος για να δούμε τη διαφορά είναι, ότι τα πρόβλημα επιμένει ή επανέρχεται σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο. Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αναφέρουν επιπλέον πόνο στο στήθος, που επεκτείνεται επάνω στο ώμο ή κάτω από το βραχίονα.

Συχνοί πυρετοί ή λοιμώξεις
Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα της λευχαιμίας, μιας μορφής καρκίνου των κυττάρων του αίματος, που ξεκινά από το μυελό των οστών. Η λευχαιμία προκαλεί το μυελό να παράγει μη φυσιολογικά λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία παραγκωνίζουν τα υγιή λευκά αιμοσφαίρια, υποσκάπτοντας την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Συχνά, οι γιατροί παρατηρούν ότι ασθενείς με λευχαιμία (ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες) διαμαρτύρονται για πυρετό, γενικευμένο πόνο και συμπτώματα γρίπης, για αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο.

Δυσκολία στην κατάποση
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυσκολία κατάποσης συνήθως συνδέεται με καρκίνο του οισοφάγου ή του λαιμού, ωστόσο αυτό μπορεί να αποτελεί ένα πρώτο σύμπτωμα για καρκίνο του πνεύμονα.

Διόγκωση των λεμφαδένων ή εξογκώματα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα
Η διόγκωση των λεμφαδένων δείχνει τις αλλαγές στο λεμφικό σύστημα, το οποίο μπορεί να είναι ένα σημάδι καρκίνου. Για παράδειγμα, ένα εξόγκωμα ή οι διευρυμένοι λεμφαδένες κάτω από το βραχίονα, μερικές φορές είναι ένα σημάδι του καρκίνου του μαστού. Ένα ανώδυνο εξόγκωμα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι της λευχαιμίας.

Υπερβολικοί μώλωπες ή ακατάπαυστη αιμορραγία
Αυτό το σύμπτωμα υποδηλώνει συνήθως, ότι κάτι μη φυσιολογικό συμβαίνει με τα αιμοπετάλια και τα ερυθρά αιμοσφαίρια και ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι λευχαιμίας.

Ασθενείς με λευχαιμία ανέφεραν, ότι είχαν μώλωπες σε παράξενα μέρη, όπως στα δάχτυλα και τα χέρια, καθώς και κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπο, το λαιμό, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για αιμορραγία των ούλων. Η εξήγηση ενδεχομένως βρίσκεται στο γεγονός, ότι με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα «της λευχαιμίας» παραγκωνίζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, αλλοιώνοντας την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο.

Αδυναμία ή κόπωση
Η γενικευμένη κόπωση και η αδυναμία είναι ένα σύμπτωμα πολλών διαφορετικών μορφών καρκίνου, που θα πρέπει κανείς να το δει σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα. Στην περίπτωση που αισθάνεστε εξαντλημένοι χωρίς εξήγηση, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Φούσκωμα στην κοιλιά ή αύξηση του σωματικού βάρους
Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ενδέχεται να είναι ένα ακόμα σύμπτωμα του καρκίνου. Στην περίπτωση μάλιστα των γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών, το σώμα διογκώνεται και παρατηρείται ένα ανεξήγητο κοιλιακό φούσκωμα, το οποίο εμφανίζεται ξαφνικά και συνεχίζει να υπάρχει για αρκετό χρονικό διάστημα.


Αίσθημα κορεσμού ή ανορεξία
Αυτό το σύμπτωμα αφορά επίσης στις γυναίκες και συγκεκριμένα σε όσες πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών. Κάθε γυναίκα που βιώνει υπερβολικό φούσκωμα ή αύξηση του σωματικού βάρους (ειδικά μάλιστα αν συνοδεύεται από πυελικό άλγος ή αίσθημα υπερκορεσμού) θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γυναικολόγο της και να ζητήσει ένα υπερηχογράφημα πυέλου.

Κοιλιακό άλγος
Ο πόνος στην κοιλιά ή την πύελο, από μόνος του μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για τον γυναικείο καρκίνο. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι ένα κοινό σύμπτωμα των ινομυωμάτων, κύστεων των ωοθηκών και άλλων αναπαραγωγικών διαταραχών του ουροποιητικού συστήματος, οι γιατροί δε μπορούν πάντα να υπολογίσουν τον καρκίνο ως πιθανότητα, όταν οι ασθενείς περιγράφουν πυελικό πόνο.
Βεβαιωθείτε, ότι ο γιατρός σας εξετάζει όλες τις πιθανές εξηγήσεις και κάνει μια πλήρη εξέταση, αφού ο πόνος και οι κράμπες στην πύελο και την κοιλιακή χώρα μπορεί να συνοδεύουν το φούσκωμα, που, όπως προαναφέρθηκε, ενδεχομένως να σηματοδοτεί καρκίνο των ωοθηκών. Η λευχαιμία μπορεί επίσης να προκαλέσει κοιλιακό πόνο που προκύπτει από μια διευρυμένη σπλήνα.


Αιμορραγία από το ορθό ή αίμα στα κόπρανα
Συχνά παρερμηνεύονται ως αιμορροΐδες, αλλά η αιμορραγία από το ορθό ή στα κόπρανα μπορεί να σημαίνει καρκίνος του παχέος εντέρου. Το αίμα στην τουαλέτα είναι ένας σοβαρός λόγος για να καλέσετε το γιατρό σας και να προγραμματίσετε μια κολονοσκόπηση.


Ανεξήγητη απώλεια βάρους
Εάν παρατηρήσετε, ότι χάνετε κιλά χωρίς να έχετε κάνει αλλαγές στη διατροφή σας ή να ασκείστε, θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό. Η απώλεια βάρους είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος.
Είναι επίσης ένα σημάδι του καρκίνου, που έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ, επηρεάζοντας την όρεξη και την ικανότητα του σώματός να απαλλαγεί από τα απόβλητα.


Στομαχικές διαταραχές ή στομαχόπονος
Όσο απλό και να ακούγεται, ένα συνηθισμένο κοιλιακό άλγος μπορεί να είναι ο οιωνός για καρκίνο και όχι έλκος, όπως πολλοί ασθενείς νομίζουν. Οι κράμπες στο στομάχι ή οι συχνοί στομαχόπονοι ενδέχεται να υποδηλώνουν καρκίνο του παχέος εντέρου.


Διόγκωση των χαρακτηριστικών του προσώπου
Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα παρουσιάζουν πρήξιμο ή ερυθρότητα στο πρόσωπο. Η εξήγηση για αυτό είναι, ότι οι μικροί όγκοι του πνεύμονα μπλοκάρουν συνήθως τα αιμοφόρα αγγεία στο στήθος, εμποδίζοντας το αίμα να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο κεφάλι και το πρόσωπο.


Μια πληγή που δεν επουλώνεται ή αιμορραγεί εύκολα
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ότι πρέπει να παρακολουθούμε τις κρεατοελιές για αλλαγές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένδειξη καρκίνου του δέρματος. Υπάρχουν όμως και άλλα συμπτώματα, όπως μικρά κηρώδη εξογκώματα ή ξηρά φολιδωτά σημάδια, τα οποία δύσκολα παρατηρεί κάποιος. Άλλα συμπτώματα καρκίνου του δέρματος μπορούν να είναι το μελάνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.


Αλλαγές στα νύχια
Οι ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδια διαφόρων τύπων καρκίνου. Μία καφέ ή μαύρη ράβδωση ή ακόμα και μία «τελεία» κάτω από το νύχι μπορούν να αποτελούν ένδειξη καρκίνου του δέρματος, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε, ότι ένα σημάδι καρκίνου του πνεύμονα είναι και η διεύρυνση των άκρων των δακτύλων, με τα νύχια να κάνουν καμπύλη πάνω από τις άκρες.
Τα ωχρά ή άσπρα νύχια μπορεί επίσης να είναι μια ένδειξη, ότι το συκώτι σας δεν λειτουργεί σωστά, γεγονός που ενδεχομένως προϊδεάζει για καρκίνο του ήπατος.


Πόνος στην πλάτη ή τα κάτω δεξιά πλευρά
Μπορεί να ακούγεται ασαφές ως σύμπτωμα, αλλά πολλοί ασθενείς με καρκίνο παρατήρησαν τον πόνο αυτό ως το πρώτο σημάδι του καρκίνου του ήπατος, γνωστή μορφή καρκίνου, που κοινά αναφέρεται και ως «σιωπηλός δολοφόνος».
Στην περίπτωση των γυναικών μάλιστα, ο καρκίνος του μαστού συχνά διαγιγνώσκεται με τον πόνο στην πλάτη, ο οποίος μπορεί να συμβαίνει όταν ο όγκος πιέζει πίσω στο στήθος ή όταν ο καρκίνος εξαπλώνεται στη σπονδυλική στήλη ή τις νευρώσεις.


**Tα παραπάνω συμπτώματα αποτελούν μόνο ενδείξεις και σε καμία περίπτωση αποδείξεις για την ύπαρξη ή όχι καρκίνου ενώ ενδέχεται να σχετίζονται και με άλλες ασθένειες λιγότερο σοβαρές.Εννοείται πως μόνο η εξέταση από εξειδικευμένους γιατρούς μπορεί να μας δώσει σίγουρες απαντήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ