Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αιτήσεις μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου για δικαιώματα φύτευσης οινάμπελων



Περιθώριο ως και τις 15 Δεκεμβρίου έχουν οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για δικαιώματα φύτευσης οινάμπελων από το Εθνικό Αποθεματικό, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, όπως ανακοινώνεται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας ( Αμπελουργικό Μητρώο) και συγκομιδής περιλαμβάνονται στα απαραίτητα δικαιολογητικά.Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας ( Αμπελουργικό Μητρώο) και συγκομιδής περιλαμβάνονται στα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τα κριτήρια και η σειρά προτεραιότητας για να κριθεί κάποιος δικαιούχος είναι :
1.  Νέος Γεωργός ηλικίας κάτω των 40 ετών .
2. Αμπελουργός / κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, καλλιεργητής τουλάχιστον 5 ή 10 στρεμμάτων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου ( εκτός Σουλτανίνα).
3. Αμπελουργός / Οινοποιός, καλλιεργητής τουλάχιστον 5 ή 10 στρεμμάτων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου (εκτός Σουλτανίνα).
4. Μόνο Αμπελουργός, καλλιεργητής τουλάχιστον 5 ή 10 στρεμμάτων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου (εκτός Σουλτανίνα) ή μόνο Οινοποιός.
5. Λοιποί, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δικαιώματα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι :
1. Αίτηση (Έντυπο υπηρεσίας)
2. Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης
3. Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας ( Αμπελουργικό Μητρώο)
4. Δήλωση Συγκομιδής για τις δύο αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα
5. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
6. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού της εφορίας και της Φορολογικής Δήλωσης
7. Σε περίπτωση ιδιόκτητων εκτάσεων, ο νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας ή Ε9 επικυρωμένο από την αρμόδια ΔΟΥ
8. Σε περίπτωση μισθωμένων εκτάσεων, μισθωτήριο τουλάχιστον 10ετούς διάρκειας
9. Βεβαίωση ότι είναι νέος γεωργός, κάτω των 40 ετών ( του άρθρου 94 του ΚΑΝ(ΕΚ) 479/08) στην περίπτωση Νέου Γεωργού
10. Βεβαίωση για την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη , από ΟΠΕΚΕΠΕ στην περίπτωση του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι :
1. Τα Δικαιώματα Φύτευσης επιστρέφονται στο εθνικό αποθεματικό εάν δεν χρησιμοποιηθούν μέσα σε καθορισμένες προθεσμίες .
2. Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Φύτευσης από το αποθεματικό ορίζεται το ένα (1 στρέμμα) .
3. Τα χορηγούμενα Δικαιώματα από το εθνικό αποθεματικό δεν μεταβιβάζονται.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Γραφείο Αμπελουργίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ( Ν. Πλαστήρα 100 , Γραφ. 304 τηλ. 2810-309203 ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ( Ν. Πλαστήρα 100 , 3ος Όροφος Ηράκλειο, Αργυρίου Δούκας τηλ . 2810 – 309203).


Διαβάστε Περισσότερα »

Γκρέμισαν τα αυθαίρετα των ROMA στην Αλίαρτο-φωτο-βίντεο

 Μεγάλη Επιχείρηση της Aστυνομίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου στους καταυλισμούς  των Ρομά στην Αλίαρτο όλο το πρωί σήμερα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας  και συνεργεία του Δήμου με  προσωπικό.Η μπουλτόζα του Δήμου συνοδευόμενη απο μια διμοιρία των Μ.Α.Τ. έπιασε δουλειά σήμερα το πρωί και γκρέμισε οτι αυθαίρετο είχε κατασκευαστεί απο τους αθίγγανους στους 4 καταυλισμούς στην Αλίαρτο.Κάτοικοι της περιοχής είπαν στο Permissospress ότι σήμερα  γκρεμίζουν τις παράγκες ,αύριο θα είναι πάλι στημένες ,πρέπει να βρεθεί λύση.Να θυμήσουμε οτι τέτοιες επιχειρήσεις γίνονται σχεδόν κάθε μήνα στην Αλίαρτο αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει.







OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η τελική απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης -Πως διαμορφώνονται τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση τα κριτήρια Χορήγησης Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης και Αύξηση του Ποσού Επιδότησης για το τρέχον έτος. Οπως φαίνεται και από την απόφαση του υπουργείου υπάρχει διεύρυνση τόσο στα εισοδηματικά όσο και στα περιουσιακά κριτήρια.

1. Τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να δικαιούνται περισσότεροι συμπολίτες μας το επίδομα, ως εξής:

Εισοδηματικά κριτήρια:

άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),
έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,
μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Περιουσιακά κριτήρια:

άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ),
έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ),
το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.

2.Την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 €/λίτρο, από 0,28 €/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Από το συνδυασμό της διεύρυνσης των ως άνω κριτηρίων, προκύπτει ότι περίπου 580 χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν το αυξημένο κατά 25% περίπου επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Για όσους συμπολίτες μας λάβουν το εν λόγω επίδομα η τελική λιανική τιμή ανά λίτρο
θα διαμορφωθεί κάτω του ενός ευρώ (1€/λίτρο) περίπου, δηλαδή σε ύψος συγκρίσιμο με αυτό που ίσχυε πρό της περυσινής εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων ρευστότητας των ελληνικών νοικοκυριών, προχωρά στην θέσπιση άμεσης προκαταβολής ύψους 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούνται, στους συμπολίτες μας που θα υποβάλλουν με βάση τα κριτήρια αυτά τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η πληρωμή του υπολοίπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται μειώσεις στα τιμολόγια κλήσεων της κινητής τηλεφωνίας


Από την 1η Ιανουαρίου θα μειωθεί κατά 6,3% η τιμή των τελών στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ορίζεται σε 1,189 σεντς ανά λεπτό από 1,269 σεντς ανά λεπτό που ισχύει για το έτος 2013.

«Η συγκεκριμένη μείωση ενισχύει την προσπάθεια της ΕΕΤΤ να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές αποκομίζουν το μέγιστο όφελος όσον αφορά την επιλογή, την τιμή και την ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΣΔΟΕ «έπιασε» τον Πλούταρχο για φοροδιαφυγή 1.985.000 ευρώ



Λαβράκια έβγαλαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από τον έλεγχο που διενήργησαν στον γνωστό τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο (κατά κόσμον Κακοσαίο).

Οι ράμπο της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών από την έρευνα που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι ο δημοφιλής αοιδός, την περίοδο 2005-2011, δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 1.985.000 ευρώ!

«Πρόκειται για έλεγχο σε βάθος 10ετίας. Μετά την κατάσχεση του σκάφους του, υπήρχαν ενδείξεις ότι ο εν λόγω τραγουδιστής εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Όπως πρόεκυψε, ο ελεγχόμενος δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία 1.985.000 ευρώ» αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr.

Συναυλίες-φαντάσματα

Παράλληλα, τα στελέχη της Δίωξης μέσω του ελέγχου διαπίστωσαν ότι ο Πλούταρχος, πέραν των άλλων, «λησμόνησε» να κόψει 14 αποδείξεις για συναυλίες που πραγματοποίησε την περίοδο 2002 - 2010.

Αποδείξεις που αφορούσαν σε χρηματικό ποσό άνω των 800.000 ευρώ!

«Είχε λάβει μέρος σε συναυλίες και σε 14 περιπτώσεις δεν έκοψε καμία απόδειξη. Συνολικά, απέφυγε να δηλώσει 808.000 ευρώ» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Η έκθεση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ συντάχθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 και απεστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες και να καταλογιστούν τα ανάλογα πρόστιμα.
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά ο Χρήστος Τετριμίδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβαίνει Τώρα στην Αλίαρτο-Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ROMA

Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ROMA στην Αλίαρτο.Σε λίγο φωτο και βίντεο απο το σημείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός και τη Δευτέρα- Υψηλές θερμοκρασίες

Σε σχετικά καλοκαιρινό στυλ θα παραμείνει ο καιρός και τη Δευτέρα με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα υπάρξει και ομίχλη κατά περιοχές.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις. τοπικές ομίχλες το πρωί.

άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις. τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος.

άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις. τοπικές ομίχλες το πρωί.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 ως 25 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ




Θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά - Ποιοι το δικαιούνται
Αρχίζει σήμερα και διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος που χορηγείται σε συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Το ειδικό εποχικό επίδομα δικαιούνται εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών- οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες. Το ίδιο βοήθημα χορηγείται επίσης και στους μισθωτούς της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εφόσον είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικαιούχοι είναι και συνταξιούχοι των παραπάνω επαγγελμάτων, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και η σύνταξή τους δεν υπερβαίνει τα 486,84 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ, από τις 21 Οκτωβρίου και μετά, ενώ το ποσόν του επιδόματος κυμαίνεται από 458,15 ευρώ έως και 916,3 ευρώ, ανάλογα με το επάγγελμα και προκύπτει ως ποσοστό επί
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» ο Φίλιππος Συρίγος



Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου, Φίλιππου Συρίγου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 65 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο, με αποτέλεσμα το ελληνικό μπάσκετ να είναι πλέον αρκετά φτωχότερο.

Ο Φίλιππος Συρίγος είχε συνδέσει το όνομα του κυρίως με το μπάσκετ, από τις αρχές ήδη της δεκαετίας του 1980, ενώ έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, με τις συγκλονιστικές περιγραφές του στους αγώνες του «χρυσού» ευρωμπάσκετ του 1987.

Είχε συνεργαστεί με εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια καθώς και περιοδικά του χώρου, ενώ διακρίθηκε επίσης για την αιχμηρή του γραφή και τα ολοκληρωμένα ρεπορτάζ του.

Τη δεκαετία του ‘80 εργάστηκε στην ΕΡΤ, αρχικά με τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων. Αργότερα εργάστηκε στο Μega, τον ΑΝΤ1 και, τα τελευταία χρόνια, στη Nova.

Ο Φίλιππος Συρίγος ξεκίνησε να γράφει στην «Αθλητική Ηχώ» και επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της «Ελευθεροτυπίας». Το 1988 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση του πετυχημένου αθλητικού περιοδικού «Τρίποντο».

Κατά την πλούσια δημοσιογραφική του καριέρα έβγαλε δεκάδες θέματα και όχι μόνο για το μπάσκετ, καθώς ήταν από τις ελάχιστες «φωνές» που είχαν προϊδεάσει για την οικονομική ζημιά που θα προκαλούσαν στη χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ’04.

Το 2004, λίγες μέρες μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων ο Φίλιππος Συρίγος δέχθηκε επίθεση με σιδηρογροθιές και μαχαιριές έξω από τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Supersport FM.

Δύο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και φορούσαν κράνη του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον μαχαίρωσαν τέσσερις φορές στην πλάτη, τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Πάντως ξεπέρασε σχετικά γρήγορα αυτό το θλιβερό περιστατικό και συνέχισε να κάνει τη δουλειά του, όντας παράδειγμα για τους νεότερους δημοσιογράφους.

Ο Φίλιππος Συρίγος έμεινε στις επάλξεις μέχρι τη στιγμή που αισθανόταν πως ήταν ικανός να κρατήσει μικρόφωνο: πλάι στον γιο του Γιώργο Συρίγο, στην τηλεοπτική συχνότητα της NOVA.

Δυστυχώς την Κυριακή έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα η «φωνή» του ελληνικού μπάσκετ να σιγήσει για πάντα.


Η περιγραφή του Φ. Συρίγου στον τελικό του ’87
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ