Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Βοιωτία: Αποτελέσματα – Βαθμολογίες

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στην α” κατηγορία (11η αγωνιστική) καθώς επίσης και στον α” όμιλο της β” κατηγορίας ( ο β” όμιλος είχε ρεπό) είναι:
Α’ Κατηγορία
11η αγωνιστική
Πλαταιές – Κιθαιρώνας   0-0
ΠΑΟ Κυριακίου Δόξα/Πελοπίδας  4-0
Κάστρο – Παρνασσός   0-7
Ορχομενός - Δάφνη Ερ.  0-0
Δήλεσι - Αναγέννηση   2-0
Ένωση – Αμβρυσσέας   3-1
Θήβα – Κόκκινο  2-0
Επαμεινώνδας – Νίκη   1-4
Βαθμολογία
(σε 11 αγώνες)

Παρνασσός             34-10       30
————————————————
Θήβα                       26-8         23
Ένωση                    30-16       23
Αμβρυσσέας            19-14      22
Κιθαιρώνας             19-15       21
ΠΑΟ Κυριακίου        20-8       19
Δάφνη Ερ.              12-6         18
Αναγέννηση           15-15       16
Δήλεσι                    15-14       14
Κόκκινο                    18-14     13
Επαμεινώνδας        11-19      12
Ορχομενός              10-18      11
————————————————-
Νίκη                        12-17       10
Πλαταιές                  3-14         6        
Κάστρο                    6-41         4
Δόξα/Πελοπίδας      8-30         2

12η αγωνιστική
ΠΑΟ Κυριακίου - Πλαταιές
Κιθαιρώνας – Κάστρο -
Δόξα/Πελοπίδας - Ορχομενός
Παρνασσός - Δήλεσι
Δάφνη Ερ. - Ένωση
Αναγέννηση - Θήβα
Αμβρυσσέας - Επαμεινώνδας
Κόκκινο -Νίκη
Β’ Κατηγορία
α’ όμιλος
10η αγωνιστική
Πανγεωργικός – Απόλλων  0-3
Πήγασος – Παύλο  2-2
Λεοντάρι – Άσκρη   2-5
Υψηλάντης – Θεσπιακός  1-2  
Παναθηναϊκός – Παναλίαρτος  0-1
Ρεπό: Δαύλεια

Βαθμολογία
(σε 10 αγώνες)
Απόλλων               23-5             26
Παναλίαρτος*        20-7             22
——————————————–
Θεσπιακός*           24-12            20
Άσκρη*                  25-17             14
Δαύλεια*                  17-11           14
Πανγεωργικός*      14-14            13
Παναθηναϊκός*         8-13           12
Πήγασος*               12-13           11
Παύλο*                  12-18               6
Υψηλάντης*           11-24              4
Λεοντάρι*                 6-38              0
* Έχουν κάνει το ρεπό
11η αγωνιστική
Παύλο Πανγεωργικός - 
Άσκρη – Δαύλεια
Θεσπιακός – Πήγασος –
Παναλίαρτος – Λεοντάρι 
Παναθηναϊκός – Υψηλάντης
Ρεπό: Απόλλων 
β’ όμιλος
Εξ αναβολής: Ελεώνας – Άρμα 2-3
9η αγωνιστική
Αρματηλάτης – Παμβαγιακός 
Ευαγόρας – Ελεώνας
Ιωνικός – Ελλοπιακός
Ύπατο – Μαυρομμάτι 
Ηρακλής – Οινόφυτα

Βαθμολογία
(σε 8 αγώνες)
Ύπατο                    22-8       19
Ηρακλής                 14-11      18
——————————————-
Παμβαγιακός          18-8       16
Οινόφυτα                18-12     16
Αρματηλάτης         20-17      11
Ελλοπιακός           18-20      11
Ιωνικός                  11-14        9
Ευαγόρας              13-19        7
Μαυρομμάτι          14-26         4
Ελεώνας                 9-17         4
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Μπασιάκου για τις κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στη Βοιωτία




Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, σε ό,τι μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι το ζήτημα της κλοπής χάλκινων αντικειμένων από τις εγκαταστάσεις Δημοσίων φορέων και Ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ., μεταξύ των οποίων και αυτών της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.), με σκοπό την πώλησή τους, απασχολεί έντονα τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας. Για το λόγο αυτό, η πρόληψη, αποτροπή και καταστολή της συγκεκριμένης μορφής εγκληματικότητας έχει ενταχθεί στις προτεραιότητες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο, κατόπιν μελέτης και σχεδιασμού, έχει εκδώσει ειδικές προς τούτο οδηγίες και κατευθύνσεις προς το σύνολο των αρμοδίων επιχειρησιακών Υπηρεσιών, στις οποίες περιλαμβάνεται :


* Η εκπόνηση - επικαιροποίηση Ειδικών Σχεδίων Δράσης για την πρόληψη και την καταστολή των ήδη διαπραχθέντων αδικημάτων.

 * Η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για τον έλεγχο των εμφόρτων οχημάτων μεταφοράς πρώτων υλών παρασκευής προϊόντων χαλκού, των επιχειρήσεων επεξεργασίας σιδήρου (ΣΚΡΑΠ) και των εργοστασίων χαλκού.

 * Ο έλεγχος των επιχειρήσεων πώλησης και ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων, χυτηρίων και εταιρειών εμπορίας μεταχειρισμένων γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, καθώς και καταστημάτων επισκευής των ειδών αυτών.

 * Ο έλεγχος των εν λόγω εγκαταστάσεων, με τη συνδρομή του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου απαιτείται, προκειμένου να διενεργείται διεξοδικότερος έλεγχος των παραστατικών κατοχής των μεταχειρισμένων υλικών.

 * Η οργάνωση σχεδιασμού άμεσης ανταπόκρισης, αντίδρασης και κινητοποίησης του μηχανισμού διαχείρισης από τις αστυνομικές Αρχές, στις περιπτώσεις αυτοφώρων εγκλημάτων.

 * Η διαρκής συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών Υπηρεσιών και των αρμοδίων φορέων (εταιρειών μεταφορών και ενέργειας, υποσταθμών της Δ.Ε.Η., γεωργικών ενώσεων κ.λπ.), με σκοπό την ανταλλαγή όλων των διαθέσιμων πληροφοριών και την υπόδειξη λήψης προληπτικών μέτρων από πλευράς τους.

 * Η δραστηριοποίηση του πληροφοριακού δικτύου των Υπηρεσιών Ασφαλείας, για τη συγκέντρωση πληροφοριών, οι οποίες θα συντείνουν στην εξιχνίαση των κλοπών που έλαβαν χώρα, στην περιοχή τοπικής αρμοδιότητάς τους.

 * Η δραστηριοποίηση των κλιμακίων αστυνομικών ελέγχων, της Οικονομικής Αστυνομίας, των Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) κ.λπ.

 * Η εκδήλωση των ενδεδειγμένων αστυνομικών και δικονομικών ενεργειών σε κάθε αναγγελία κλοπής - φθοράς, προς ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών.

 * Η σύσταση Ειδικών Ομάδων Ασφαλείας, που αναπτύσσουν στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειάς τους.

 Επιπροσθέτως, την παρούσα χρονική περίοδο, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, συστήνονται μικτά κλιμάκια ελέγχων (Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Ελεγκτές Περιβάλλοντος, Υπάλληλοι Πολεοδομίας και Επιθεώρησης Εργασίας), τα οποία ενεργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας στοχευμένους ελέγχους σε όλη την αλυσίδα διακίνησης μεταλλικών αντικειμένων με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η επέκταση της δράσης αυτών των κλιμακίων σε ολόκληρη της ελληνική επικράτεια.

 Αποτέλεσμα των εξειδικευμένων δράσεων και της δραστηριοποίησης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για το έτος 2011 ήταν η εξιχνίαση 150 υποθέσεων κλοπής μεταλλικών αντικειμένων από εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η., για το έτος 2012 η εξιχνίαση 157 παρόμοιων υποθέσεων, ενώ για το πρώτο 8μηνο του τρέχοντος έτους η εξιχνίαση 110 τέτοιων υποθέσεων. Ειδικότερα για το τρέχον έτος, οι αρμόδιες υφιστάμενες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας επελήφθησαν 6 υποθέσεων κλοπής μετασχηματιστών και 1 απόπειρας κλοπής εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν 3, ενώ συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 2 άτομα, ως δράστες των πράξεων αυτών.

 Πάντως, στην υπόψη περιοχή, οι αστυνομικές δράσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας εφαρμόζοντας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σε συντρέχουσα περίπτωση την ισχύουσα νομοθεσία σε βάρος των παραβατών. Γνώμονας στις δράσεις αυτές είναι ο σεβασμός στον πολίτη, η υπευθυνότητα έναντι αυτού και η δημιουργία σχέσεων αξιοπιστίας - συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και των κατοίκων.

 Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να σας ενημερώσει σχετικά είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο.



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ



Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Ερώτησης του Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκου, αναφορικά με την κλοπή Μετασχηματιστών από το Δίκτυο Διανομής, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

 Το φαινόμενο της κλοπής εξοπλισμού από το Δίκτυο Διανομής, κυρίως εναέριων Μετασχηματιστών (Μ/Σ) αλλά και λοιπών στοιχείων (καλωδίων παροχών, μετρητών κ.λπ.), εμφανίζεται στις περισσότερες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.

 Σημειώνεται ότι στο Δίκτυο Διανομής πανελλαδικά είναι εγκατεστημένοι περίπου 150.000 εναέριοι Μ/Σ, εκ των οποίων σημαντικό ποσοστό βρίσκεται σε απομονωμένες γεωγραφικές περιοχές και προσβάλλεται ιδιαιτέρως από τους δράστες. Στις εν λόγω περιοχές εντάσσονται και οι αγροτικές εκτάσεις, ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο.

 Εντός του τρέχοντος έτους 2013 (9-μηνο) εκλάπησαν σε όλη τη χώρα 2.799 Μ/Σ και ειδικότερα στο νομό Βοιωτίας 400 Μ/Σ.

 Για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου οι Υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνουν μια σειρά προληπτικών μέτρων που στοχεύουν στον περιορισμό των κλοπών και των επιπτώσεών τους στους καταναλωτές, και ειδικότερα στους αγρότες και στις καλλιέργειές τους. Ενδεικτικά σημειώνουμε τα ακόλουθα:

 * Για τη φύλαξη Μ/Σ σε καίριες θέσεις του δικτύου εγκαθίστανται ειδικές συσκευές ελέγχου και τηλεειδοποίησης σε περίπτωση κλοπής, διασφαλίζοντας έτσι την άμεση ενημέρωση των τοπικών Υπηρεσιών μας, της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), καθώς και ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών φύλαξης, με τις οποίες ήδη έχουμε αναπτύξει συνεργασία, η οποία συνέβαλε στη δραστική μείωση των κλοπών Μ/Σ.

 Για την ομαλή και ασφαλή ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, οι τοπικές Υπηρεσίες μας αφενός ενημερώνουν τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, ΜΜΕ και συλλόγους, όπως π.χ. ΟΤΑ, κυνηγετικούς και ορειβατικούς συλλόγους, αγροτικούς συλλόγους – συνεταιρισμούς, για τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν για ανθρώπους και ιδιοκτησίες από τις κλοπές αλλά και από την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δίκτυο μετά από αυτές, και αφετέρου επιζητούν τη συνεχή συνεργασία τους για την άμεση αναφορά περιστατικών κλοπής και χρήσιμων πληροφοριών στον ΔΕΔΔΗΕ και στην ΕΛΑΣ.

 Στο πλαίσιο αυτό, τόσο στη Βοιωτία όσο και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, μετά από καταγγελίες πολιτών και την άμεση και συντονισμένη επέμβαση της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν αρκετά άτομα, μέλη συμμοριών, που προέβαιναν σε κλοπές χαλκού από Μ/Σ και από άλλες εγκαταστάσεις του Δικτύου.

 * Για την κάλυψη των αναγκών σε Μ/Σ, και άλλα υλικά, οι Υπηρεσίες μας προβαίνουν στην προμήθεια των απαραίτητων υλικών και δρομολογούν την έγκαιρη εγκατάστασή τους στις θέσεις των κλεμμένων, ώστε να εξασφαλίζεται η επαναφορά της ηλεκτροδότησης το συντομότερο και η μείωση της όχλησης των καταναλωτών στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

 Τέλος, θεωρούμε σημαντικό να τονίσουμε ότι για τον περιορισμό των κλοπών οι Υπηρεσίες μας υπέβαλαν στην ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αιτιολογική έκθεση για την τροποποίηση, επί το αυστηρότερον, της υφιστάμενης νομοθεσίας στις περιπτώσεις κλοπής Μ/Σ και λοιπού εξοπλισμού από το δίκτυο Διανομής.

 Η ΕΛΑΣ μας γνωστοποίησε ότι η ανωτέρω πρότασή μας θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από Επιτροπή, τη σύσταση της οποίας προωθεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ΕΛΑΣ, που θα προβεί στη διαμόρφωση προτάσεων τροποποίησης ή θέσπισης νέων ρυθμιστικών διατάξεων, με στόχο την αντιμετώπιση του γενικότερου φαινομένου κλοπής μεταλλικών αντικειμένων τόσο από τις υποδομές των κρατικών οργανισμών όσο και από ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Με τιμή
 Γεώργιος Κόλλιας

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανοί συνελήφθησαν επ' αυτοφώρο να κλέβουν στον Άγιο Θωμά Τανάγρας

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας για απόπειρα κλοπής ηλεκτρικού μοτέρ, από αποθήκη αγροκτήματος στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας

Συνελήφθησαν χθες (06-12-2013) το απόγευμα, στην περιοχή του Αγίου Θωμά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 33 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, οι δύο αλλοδαποί κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς μέσα σε αποθήκη αγροκτήματος, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, να έχουν προβεί στην αποσύνδεση ηλεκτρικού μοτέρ από εγκατάσταση γεώτρησης, με σκοπό την κλοπή του.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Χειροπέδες σε Πακιστανό για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και λαθραία τσιγάρα


Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Πακιστάν για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, αρπαγή και εκβίαση

Συνελήφθη, χθες (07-12-2013) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, περί Λαθρεμπορίας, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατέχει και πουλά λαθραία πακέτα τσιγάρα, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, εντόπισαν το ανωτέρω όχημα, οδηγούμενο από τον δράστη και το ακινητοποίησαν.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε στη κατοχή του 31χρονου και κατασχέθηκε ένα (1) λαθραίο πακέτο τσιγάρων, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη, δεκατέσσερα (14) λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι το όχημα με το οποίο κινούνταν ο 31χρονος, του είχε παραχωρηθεί από 45χρονο ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, λόγω του ότι ο δράστης στερείται ελληνικού διπλώματος οδήγησης.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 31χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, αρπαγή και εκβίαση, καθώς και η από 12-02-2011 απόφαση απέλασής του, από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και το προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπλοκή θανάτου στη Φλώρινα -Ένας Αστυνομικός νεκρός

 Περιπολία για παράνομη αλιεία, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες, διενεργούσε η ομάδα των τριών αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας όταν δέχθηκε τα πυρά κακοποιών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού και δύο Αλβανών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής αστυνομικής διεύθυνσης δυτικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας οι οποίοι, όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν, αντέδρασαν και άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών.

Ακολούθησε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία σκοτώθηκε ο 43χρονος υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τουφέκι τύπου Καλάσνικοφ το οποίο κατασχέθηκε.

Σημειωτέον ότι ο άτυχος Ηλίας Κωστένης ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού.

Το χρονικό της συμπλοκής

Περίπου στις 1 τη νύχτα του Σαββάτου οι τρεις αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης πήγαν να ελέγχουν μια καλύβα 2 χιλιόμετρα από τη μικρή Πρέσπα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν, όπως αναφέρει το newsit, προς την καλύβα ενώ ο τρίτος στάθηκε πίσω από ένα δέντρο για να παρέχει κάλυψη.

Οταν έφτασαν στην καλύβα ο ένας από τους δύο τράβηξε την κουβέρτα που είχε αντί για πόρτα και αντίκρισε σε ένα κρεββάτι έναν άνθρωπο.

Εκείνη τη στιγμή φώναξε στα αλβανικά «αστυνομία» και ο κακοποιός πετάχτηκε από το κρεββάτι φωνάζοντας στα αλβανικά τον συνεργό του.

Οταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι ο συνεργός κρατούσε καλάσνικοφ έτρεξαν προς τα πίσω για να βρουν κάλυψη, αλλά εκείνος άρχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας τον Ηλία Κωστένη.
Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί και ο τρίτος άνοιξε πυρ εναντίον του οπλισμένου Αλβανού με υποπολυβόλο τύπο MP5, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια ο δεύτερος κακοποιός άρπαξε το καλάσνικοφ και συνέχισε να πυροβολεί, ωστόσο, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι τρεις αστυνομικοί είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους μακρυά από το σημείο και είχαν κάνει πεζοπορία περίπου 45 λεπτών σε δύσβατη περιοχή του βουνού, προκειμένου να ελέγξουν τη συγκεκριμένη καλύβα. Ετσι δεν ήταν δυνατή η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου αστυνομικού. Μέχρι να έρθει η βάρκα για να τους παραλάβει, ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Σημειώνεται επίσης οτι στην περιοχή τη συγκεκριμένη ώρα η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί κάτω απο το μηδέν.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού από τον υπουργό δημόσιας τάξης

Σε δήλωσή του ο υπουργός δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας εκφράζει "τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη του για την απώλεια της ζωής του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη".

"Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους"αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρέωση της πολιτείας η διασφάλιση των αστυνομικών

Και η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού, τονίζοντας, παράλληλα ότι ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες

Αναλυτικά:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.

Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες».





Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με χαμηλές θερμοκρασίες

Αίθριος καιρός, αλλά με... δόντια την Κυριακή, όπου θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και πολύ κρύο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τη νύχτα θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) ως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 ως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις νοτιότερες περιοχές

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 (μείον 4) ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 ως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 ως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 ως 9 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ