Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

H Ο.Σ. Γυναικών Νομού Βοιωτίας διοργανώνει διάλεξη στο Σύλλογο Γυναικών Nεοχωρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια του Καθολικού της Ι.Μ.Αγ.Γεωργίου Μαυροματίου-βίντεο

 Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν την Κυριακή 8.12.2013 απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον Μητροπολίτη Νέας  Σμύρνης Συμεών τα εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τίμησε με την παρουσία του το αρχιερατικό συλλείτουργο που ακολούθησε της τελετής των Εγκαινίων,και  παρακολούθησε πλήθος πιστών  απο την Βοιωτία. Η τελετή διήρκεσε πολλές ώρες ,όμως αυτό δεν έκαμψε το φρόνιμα των πιστών οι οποίοι παρά τo ανυπόφορo κρύο παρέμειναν μέχρι το τέλος.Μετά το πέρας των εγκαινίων ο Ηγούμενος της Μονής Σιλουανός ευχαρίστησε τους πιστούς που  παραβρέθηκαν στην τελετή και όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση του έργου.




OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε μια μοναδική βραδιά στη Λίμνη Μουσών



Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκαήμερο Φιλανθρωπικό bazaar στη Λιβαδειά

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZZAR
Οι καθηγητές, οι σπουδαστές και η διεύθυνση του Μητροπολιτικού Ωδείου αντιλαμβανόμενοι την γενικότερη οικονομική δυσκολία των συνανθρώπων μας, διοργανώνουν για τις άγιες
ημέρες που έρχονται Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar με δημιουργίες χειροποίητες από τα ίδια τα παιδιά. Το bazaar θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00μμ και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα δε, θα είναι προσφορά αγάπης προς τον Οργανισμό
Κοινωνικών Δομών « η Αρωγή», για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Το δεκαήμερο του Bazaar θα πλαισιωθεί από συναυλίες των καθηγητών και των
σπουδαστών του Ωδείου.

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου ώρα 5:00 μμ: Έναρξη δεκαημέρου με την παιδική συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου & ώρα 6:00 μμ: Ρεσιτάλ για φλάουτο και κιθάρα από τους καθηγητές Βαρδοπούλου Φιορέντσα και Λαμπροπούλου Μίρκα.
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ώρα 6:00 μμ: Χριστουγεννιάτικο ρεσιτάλ πιάνου από τον Γιώργο Ψυχογιό.
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου ώρα 6:00 μμ: Γνωστές μελωδίες από όπερες και μιούζικαλ.
Συμμετέχει η τάξη Μονωδίας του Ωδείου μαζί με την δασκάλα τους Ζαχαριάδου Αλμπίνα.
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ώρα 6:00 μμ: Κοντσέρτο για πιάνο μπουζούκι και μαντολίνο πάνω σε θέματα Χατζιδάκι με τους καθηγητές του Ωδείου Ζωγράφο Δημήτρη, Καραγιαννάκη Κώστα και Πούλο Γιώργο
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ώρα 6:00 μμ: Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο από τους μικρούς σπουδαστές του Ωδείου.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ώρα 6:00 μμ: Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την συμμετοχή της συμφωνικής ορχήστρας καθηγητών και σπουδαστών και τις Χορωδίες του Ωδείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος οι δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους



Τέλος η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους, που έχουν μια πηγή εισοδήματος προαναγγέλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.


«Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο...
επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014» δηλώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». «Οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς τους θα μπαίνουν στο λογαριασμό τους, όπου θα είναι προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία των εισοδημάτων τους και έτσι θα είναι εύκολη η διαδικασία. Το μόνο που θα έχουν αν κάνουν είναι να συμφωνήσουν ή να συμπληρώσουν πρόσθετα στοιχεία». Ο ίδιος προαναγγέλλει τεχνικές βελτιώσεις στις δυο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστούν οι αποδείξεις του 2013. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι νεότερο. Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν έχουμε υποχρέωση να μαζεύουμε αποδείξεις. Δεν είμαι σίγουρος αν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Θεοχάρης διαψεύδει τους ισχυρισμούς της τρόικας σχετικά με τη εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, ενώ ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποι των δανειστών. «Είναι σίγουρο ότι το ποσό θα είναι μεγαλύτερο από τα 350 εκατ. ευρώ που εκτιμά η τρόικα για το 2014. Θεωρώ ότι ο στόχος να ξεπεράσουμε τα 500 εκατ. δεν είναι φιλόδοξος, αλλά ρεαλιστικός».

Νέες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής θα γίνουν στον τομέα της χονδρικής, με διασταυρώσεις των τιμολογίων πελατών και προμηθευτών, ενώ στόχος είναι να γίνουν καλύτεροι έλεγχοι στο ζήτημα του ΦΠΑ.

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις των πιστωτών της χώρας για την πορεία των εσόδων υπογραμμίζει πως «έχουν μια τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε την καλύτερη εικόνα».

Αναφέρει δε, ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί πως«αν δεν επιτύχει η γγ. Δημοσίων Εσόδων, δεν θα επιτύχει ούτε η ίδια κυβέρνηση ούτε η χώρα».


Διαβάστε Περισσότερα »

Διήμερη εκδήλωση απο το Ε.ΣΥ.Ν. Βοιωτίας

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών παράρτημα Βοιωτίας από την ίδρυσή του το 2007, διαπιστώνοντας το μεγάλο πρόβλημα εξάρτησης ουσιών στον τόπο, έβαλε σαν κύριο στόχο του τη δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Θεραπευτικού Προγράμματος Απεξάρτησης στο νομό. Έτσι, συσπειρώνοντας όλους τους φορείς και τους οργανισμούς της Βοιωτίας κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, να λειτουργήσει ένα Πολυδύναμο Κέντρο για χρήστες και τις οικογένειές τους σε κτίριο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Λιβαδειάς.

Δημιουργήσαμε την ομάδα μας, αποτελούμενη από εθελοντές – επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους πολίτες και επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην εξάρτηση, θεωρούμε ότι έχουν :

•    Το δικαίωμα στην υγεία. Πάντα θα υπάρχουν τοξικοεξαρτημένοι. Άρα, κάθε ένας εξαρτημένος θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να λαμβάνει την απαραίτητη βοήθεια σε φυσιολογικές συνθήκες, όπως οποιοσδήποτε πολίτης, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας ή παραπτώματος.
•    Το δικαίωμα στην πληροφόρηση. Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να μιλήσει και να πληροφορηθεί για ό,τι έχει σχέση με τα προβλήματά του, σε κλίμα ασφάλειας, χωρίς φόβο, ενοχές ή ντροπή.
•    Το δικαίωμα στην κοινωνική βοήθεια. Ο κάθε ένας ατομικά, αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον, πρέπει να μπορούν να επωφελούνται από την ίδια βοήθεια που έχει ο κάθε πολίτης και από την ιδιαίτερη βοήθεια που συνδέεται με τις δυσκολίες του.
•    Το δικαίωμα της ευκαιρίας. Επειδή οι εξαρτημένοι από ουσίες δεν είχαν ίσες ευκαιρίες για συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη, θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία για αναδόμηση της προσωπικότητάς τους, ανεξάρτητα με το εάν έχουν παραβεί ηθικούς, κοινωνικούς ή ποινικούς κανόνες.

Επειδή πιστεύουμε στα δικαιώματα αυτά, δημιουργήσαμε το ΚΕΘΕΑ – Πολυδύναμο Κέντρο Βοιωτίας, που θα αποτελεί ένα χώρο καθαρό από ουσίες και θα έχει ως στόχο την υποστήριξη των χρηστών και των οικογενειών τους, τηρώντας την εχεμύθεια και το σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου. Μέσα από ένα δημιουργικό πρόγραμμα με άξονα τον άνθρωπο, θα προσφέρουμε υπηρεσίες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, κινητοποίησης, διασύνδεσης και παραπομπής σε θέματα που αφορούν στη χρήση και στην κατάχρηση ουσιών. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν.

Σας περιμένουμε όλους για να γνωριστούμε καλύτερα, στη διήμερη εκδήλωση που διοργανώνουμε το ΚΕΘΕΑ και το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής, στο κτίριο που θα στεγαστεί το Πολυδύναμο Κέντρο Βοιωτίας, οδός Τέρμα Γιανούτσου – Αγία Παρασκευή Λιβαδειάς, στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 11 : 00 π.μ. – 21 : 00 μ.μ.

                                                                  
Μας αφορά όλους !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροπολογία Μπασιάκου στη Βουλή για λειτουργία Υπηρεσιών

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος κατέθεσε με τους βουλευτές Πέλλας Γ.Καρασμάνη και Αιτωλοακαρνανίας Κ.Καραγκούνη Τροπολογία στη Βουλή για την εξακολούθηση λειτουργίας Υπηρεσιών όχι μόνο στην Πρωτεύουσα, αλλά και στη μεγαλύτερη πόλη του Νομού , όπως π.χ. η Θήβα, τα Γιαννιτσά και το Αγρίνιο, ως εξής:

«ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις» 
    
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

          Η Κυβέρνηση, στοχεύοντας στη μείωση του υπερτροφικού Κράτους και στον περιορισμό του τεράστιου δημοσιονομικού κόστους, θέτει σε εφαρμογή μια πολιτική συγχώνευσης των Υπηρεσιών με τη μεταφορά όλων στις πρωτεύουσες των Νομών.
          Σε ελάχιστους Νομούς της χώρας, έχουμε την ιδιαιτερότητα, άλλη πόλη να είναι η πληθυσμιακά μεγαλύτερη και άλλη, μικρότερη, να έχει οριστεί ως Πρωτεύουσα.
          Σε αυτούς τους Νομούς, η πολιτική της συγχώνευσης, δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους των πληθυσμιακά μεγαλύτερων από την Πρωτεύουσα πόλεων που, επί σειρά ετών εξυπηρετούνται από τις καταργούμενες υπηρεσίες.
          Συνεπώς, σκόπιμο, ηθικό και κοινωνικά δίκαιο είναι, στους συγκεκριμένους ελάχιστους Νομούς, οι Υπηρεσίες να εξαιρεθούν από τις συγχωνεύσεις. Αυτό, θα απέτρεπε και κάθε πιθανότητα ανάπτυξης παντός είδους ανταγωνισμών, αναβίωσης ή δημιουργίας τοπικιστικών συνδρόμων και κοινωνικής αναστάτωσης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
          Ειδικώς για τους Νομούς στους οποίους ως Πρωτεύουσα έχει οριστεί πληθυσμιακά μικρότερη πόλη, οι Υπηρεσίες  εξακολουθούν  να λειτουργούν ως έχουν, με την υφιστάμενη δομή, και στις δύο πόλεις, και στην Πρωτεύουσα και στην πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη του Νομού.»


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ/ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΗΒΑ: Πινδάρου 84 .Τηλ: 22620 29451, 27813 Fax: 22620 22813
ΛΕΙΒΑΔΙΑ: Γεωργαντά 16 Τηλ: 22610 25250
ΑΘΗΝΑ: Ομήρου 39, (10672) Τηλ: 210 3612215 Fax: 210 3612784
www.ebassiakos.gr






































Διαβάστε Περισσότερα »

Προκήρυξη για 500 νέες θέσεις εργασίας από τον ΟΤΕ

Η πόρτα του ΟΤΕ ανοίγει για 500 ενδιαφερόμενους. Κατόπιν προκήρυξης του οργανισμού αναζητούνται τεχνικοί πεδίου, μηχανικοί, πωλητές καταστημάτων και εταιρικοί πωλητές.

Προθεσμία υποβολής βιογραφικών έχει οριστεί η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και τα απαραίτητα προσόντα εδώ. Ειδικά οι αγγελίες που ανακοινώθηκαν για τεχνικούς πεδίου αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές.
Η εταιρεία προχωράει σε προσλήψεις και δίνει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ανθρώπους σε συνέχεια των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που ανακοίνωσε πρόσφατα και τα οποία είναι σε εξέλιξη. Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αποχωρήσεων μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας. Οι προσλήψεις των νέων υπαλλήλων, που θα επιλεγούν, θα πραγματοποιούνται σταδιακά από τις αρχές του νέου έτους.
Νέα εποχή εκπαίδευσης τεχνικών
Οι τεχνικοί που θα προσληφθούν θα παρακολουθήσουν άμεσα και ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε η εταιρεία αποκλειστικά για τεχνικούς του Ομίλου ΟΤΕ. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική και εμπειρική εξάσκηση και για το σκοπό αυτό έχουν κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ειδικά σχεδιασμένοι χώροι προσομοίωσης του αστικού δικτύου πρόσβασης του ΟΤΕ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Καταγραφή νοικοκυριών για τη διασφάλιση ηλεκτροδότησης σε ευπαθείς ομάδες


Η βαθιά οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλά νοικοκυριά σε αδυναμία αποπληρωμής των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση τους, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα καθημερινής αξιοπρεπούς διαβίωσης των οικογενειών αυτών.

Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο της κοινωνικής και προνοιακής του αρμοδιότητας και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης ώστε να υπάρξει επανασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ το συντομότερο δυνατό. 

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Λιβαδειάς για την αποστολή στοιχείων όλων των νοικοκυριών στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Παρακαλούμε, για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος, όσοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης της κατοικίας τους να απευθύνονται με αίτησή τους στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Αργύρη Σταματίου (Σοφοκλέους 15, 4ος όροφος, τηλ.: 22613-50807).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αλλάζουν και πάλι όλα στα ΙΧ -Νέα τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρος πολυτελείας

Ερχονται σημαντικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρος πολυτελείας. Μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, το οποίο παρέδωσε στην ηγεσία του υπουργείου υπάρχει εισήγηση για μείωση κατά 30% στα τεκμήρια καθώς και ανατροπές στα Τέλη Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αλλαγές εξετάζονται και στην καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας στα I.X. που κάνουν άρση ακινησίας αλλά και στα καινούρια, καθώς και αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των μεταχειρησμέων αυτοκινήτων θα οδηγήσει σε θετικές αλλαγές και για τα αυτοκίνητα που εκποιεί ο ΟΔΔΥ.

Oσον αφορά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τεκμηρίων αλλά και της επιβολής του Tέλους Tαξινόμησης με βάση την αξία λιανικής μάλλον αναβάλλεται προς το παρόν, καθώς δεν υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης ενός τέτοιου εγχειρήματος, στο οποίο πρέπει να συμμετέχουν τα υπουργεία Oικονομικών, Mεταφορών, Aνάπτυξης σε συνεργασία με κάποιον επίσημο φορέα που ορίζει την πραγματική αξία των I.X. σε χρόνο real time.

Τι θα αλλάξει στα Τέλη Κυκλοφορίας

Οι μαζικές καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας συνεχώς μειώνουν τα έσοδα, με αποτέλεσμα το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο σε όσα I.X. γίνει άρση ακινησίας οι κάτοχοί τους να μην καταβάλουν ολόκληρο το τίμημα των τελών του έτους, αλλά μόνο των υπολειπόμενων μηνών. Παράλληλα, το ίδιο ακριβώς σχέδιο εξετάζεται και για τα καινούρια αυτοκίνητα, ώστε να μην υπάρχουν διακυμάνσεις στα τέλη κάθε έτους εξαιτίας της διπλής καταβολής των Tελών από τους νέους ιδιοκτήτες.

H μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης στα αυτοκίνητα

Tο οικονομικό επιτελείο, μετά την παρουσίαση του πορίσματος από την Eπιτροπή, φαίνεται να έχει συμφωνήσει για τη μείωση των τεκμηρίων κατά 30%, με αποτέλεσμα το ύψος τους να είναι πιο κοντά στο πραγματικό κόστος χρήσης. Ωστόσο, με τη μείωση των τεκμηρίων κατά 30% μειώνεται αυτομάτως και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης στα I.X. με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω.
Eιδικότερα, ιδιοκτήτης ενός δίλιτρου αυτοκινήτου τετραετίας εκτός των 660 ευρώ για τα Tέλη Kυκλοφορίας φέτος θα καταβάλει και 440 ευρώ για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, ενώ το τεκμήριο ανέρχεται σε 8.800 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ημερησία, στις αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο Oικονομικών, το τεκμήριο μειώνεται στα 6.160 ευρώ από 8.800 ευρώ, με αποτέλεσμα ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης να μειώνεται στα 308 ευρώ.
Aντίστοιχα κάτοχος I.X. με κινητήρα 2.501 κ.εκ. τετραετίας καταβάλει 880 ευρώ για Tέλη και 1.330 ευρώ για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. Mε τη μείωση των τεκμηρίων ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης μειώνεται στα 931 ευρώ και το τεκμήριο θα ανέρχεται σε 9.310 ευρώ από 13.300 ευρώ. Mεγαλύτερο θα είναι το όφελος για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με κινητήρες από 3 λίτρα και άνω, καθώς σε αυτή την κατηγορία οχημάτων το τεκμήριο κυμαίνεται σε πραγματικά πολύ υψηλά επίπεδα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Αλβανός έκρυβε σουγιάδες στο αυτοκίνητό του

Συνελήφθη, σήμερα (09-12-2013) πολύ νωρίς το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας και Τροχαίας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου, κινούταν ύποπτα στην ευρύτερη περιοχή, όπου λίγα λεπτά αργότερα το εντόπισαν στη Θήβα και το ακινητοποίησαν.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός του οχήματος και συγκεκριμένα, μπροστά από το κάθισμα του οδηγού και στο πίσω χώρο αποθήκευσης και κατασχέθηκαν:

    ένας (1) μεταλλικός λοστός, μήκους (50) εκατοστών,
    ένας (1) μεταλλικός σουγιάς, τύπου πεταλούδας, με μήκος λάμας (10) εκατοστών περίπου, και
    ένας (1) σουγιάς με μεταλλική λαβή, με μήκος λάμας (10) εκατοστών περίπου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια Σταθά στην οικογένεια του άτυχου 41χρονου

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 41χρονου εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ και πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον αγώνα για το μεροκάματο και την επιβίωση, σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2013, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.
Ζητούμε να γίνει έρευνα  από τις αρμόδιες υπηρεσίες (επιθεώρηση εργασίας και εισαγγελικές αρχές) ώστε να διαλευκανθούν οι αιτίες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.


Γιάννης  Σταθάς
Βασίλης Κυριακάκης
Βαγγελής Αποστόλου
Βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους απο τον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει τους δικαιούχους τους προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι η διανομή του πρώτου προϊόντος (ζυμαρικά) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 09:00 – 13:00 στο Παλαιό Δημαρχείο (Καραγιαννοπούλου 1).
Οι δικαιούχοι που εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών.
Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσκομίζουν το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας κατά τη προσέλευση τους για την παραλαβή των τροφίμων.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αργύρη Σταματίου (Σοφοκλέους 15, 4ος όροφος, τηλ.: 22613-50807).
    
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΡΚΟ: Εργατικό ατύχημα με έναν νεκρό

Eνας 41χρονος από την Μαλεσίνα, πατέρας 3 παιδιών είναι το τελευταίο θύμα στον μακρύ κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων στο μεταλλευτικό εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Σήμερα λίγο πριν τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι της βάρδιας «πάγωσαν» όταν είδαν τον συνάδελφό τους να πέφτει από ύψος 20 μέτρων στο κενό.

Ο άτυχος άντρας, που ήταν μόνιμος υπάλληλος της εταιρίας και το συνεργείο του, δούλευαν στην περιοχή που βρίσκονται τα καζάνια, τα οποία εκείνη τη στιγμή επισκεύαζαν. Οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν ιδιαίτερα έμπειρο, καθώς ήταν υπεύθυνος στον τομέα που εξελίσσονταν οι συγκεκριμένες εργασίες.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του εργοστασίου έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα το προηγούμενο διάστημα, όμως μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί ατύχημα από πτώση, γεγονός το οποίο προβληματίζει ιδιαίτερα.

Ο θάνατος αυτός έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή της ΛΑΡΚΟ, καθώς από μέρα σε μέρα αποφασίζεται το μέλλον της.

Το δυστύχημα έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους ζητούν να διερευνηθεί σε βάθος και να εντοπιστούν οι αιτίες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.


Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Φθιώτιδας για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

«Ένα ακόμα θανατηφόρο έγκλημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα , ο εργαζόμενος Κούτσικος Γιώργος 40 χρονών πατέρας 3 παιδιών, προστέθηκε στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα.

Κι αυτό αποτέλεσμα συνδυασμού παραγόντων: εργολαβίες , εντατικοποίηση της δουλειάς, απαξίωση της επιχείρησης με σκοπό την παράδοση της στο κεφάλαιο, λειψά μέτρα ασφαλείας και πρόχειρες επισκευές οδηγούν τους εργάτες είτε στο θάνατο είτε στην αναπηρία.

Είναι καιρός η εργατική τάξη , ο λαός να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να μην θεωρούνται αναλώσιμοι. Να πάψουν να θυσιάζονται για την αστική τάξη και το κοινωνικοπολιτικό της σύστημα.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να απαιτήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ασφαλείας παντού για να μην θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως να νικήσετε το κρύο του χειμώνα





Με τον χειμώνα να έχει αρχίσει και τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη, μοιάζει ολοένα πιο δύσκολο να διατηρηθεί κανείς ζεστός και υγιής.

Έλληνες και ξένοι ειδικοί έχουν μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν - και ορισμένες είναι εντελώς απρόσμενες.

* Να πίνετε ροφήματα χωρίς καφεΐνη. Αν και ένας καυτός καφές μοιάζει ιδανική συντροφιά για την πρωινή διαδρομή προς τη δουλειά, αν έχει καφεΐνη θα σας κάνει να χάσετε σωματική θερμότητα.

«Η καφεΐνη εμποδίζει την συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κρύο, αλλά όταν τα αγγεία είναι διεσταλμένα, οι απώλειες θερμότητας από τον οργανισμό είναι ταχύτερες», λέει ο δρ Έντι Χάλονερ, αγγειοχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Lewisham, στο Λονδίνο. «Αν, λοιπόν, κάποιος είναι έξω στο κρύο και πίνει έναν καυτό καφέ, θα νιώσει πιο γρήγορα ότι κρυώνει».

* Μην φοράτε μάλλινο σκούφο. Το 30% της απώλειας της σωματικής θερμότητας συμβαίνει από το κεφάλι, γι’ αυτό και μία από τις πάγιες συμβουλές των ειδικών για την προστασία από το κρύο είναι να φοράμε έναν σκούφο. Ωστόσο, ο δρ Άντριου Καμιλέρι, χειρουργός-ωτορινολαρυγγολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νότιου Μάντσεστερ, συνιστά ο σκούφος αυτός να μην είναι μάλλινος.

«Ο ιδανικός σκούφος του χειμώνα πρέπει να αποτελείται από συνθετικό υλικό, όπως το φλις, και όχι από φυσικό, όπως το μαλλί», λέει. «Τα συνθετικά υλικά παρέχουν καλύτερη μόνωση του κεφαλιού από το κρύο, καθώς “παγιδεύουν” τον αέρα ανάμεσα στον σκούφο και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο παγιδευμένος αέρας να δρα ως πρόσθετη μόνωση». Φροντίστε, επίσης, ο σκούφος σας να καλύπτει και τα αυτιά σας, τα οποία είναι λεπτά και με μεγάλη επιφάνεια, με αποτέλεσμα να διευκολύνουν την απώλεια θερμότητας.

* Να αναπνέετε από το μύτη. Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους, φροντίστε να αναπνέετε από τη μύτη και όχι από το στόμα. Όπως εξηγεί ο δρ Καμιλέρι, η μύτη και τα ιγμόρια διηθούν και ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά. Όταν, όμως, αναπνέουμε από το στόμα, μηχανισμός θέρμανσης του αέρα δεν υπάρχει.

* Μην βάζετε τα χέρια στις τσέπες. Αν και το ένστικτο μας ωθεί να βάζουμε τα χέρια στις τσέπες όταν περπατάμε σε υπαίθριους χώρους το χειμώνα, ο κ. Τιμ Χάτσφουλ, από τη Βρετανική Χειροπρακτική Εταιρεία (BCA) λέει πως αυτό δεν μας βοηθάει καθόλου να ζεσταθούμε.

«Όταν τα χέρια ταλαντεύονται ελεύθερα στα πλάγια του σώματος, οι μύες γυμνάζονται, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ροή αίματος σε αυτά και να παράγεται σωματική θερμότητα», εξηγεί.

Φροντίστε λοιπόν να φοράτε γάντια, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να έχετε τα χέρια στις τσέπες.

* Να τρώτε πρωτεΐνες. Όταν τρώμε, ο οργανισμός ενεργοποιεί τη διαδικασία της πέψης για να διασπάσει την τροφή και να μεταβολίσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της. Η πέψη διαρκεί αρκετές ώρες και στη διάρκειά της παράγεται θερμότητα, με την ποσότητα της παραγόμενης θερμότητας να εξαρτάται αποκλειστικά από το είδος της τροφής και τις θερμίδες που περιέχει.

Όπως εξηγεί η κλινική διαιτολόγος δρ Σάρα Σένκερ από το Λονδίνο, η πέψη των πρωτεϊνών (όπως τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια) και ακολούθως των υδατανθράκων (όπως τα ζυμαρικά, το ψωμί, το ρύζι και τα δημητριακά) παράγει περισσότερη θερμότητα απ’ ό,τι η πέψη των λιπών.

Πρακτικά και για την ελληνική πραγματικότητα, αυτό σημαίνει πως φασολάδα και σούπες αποτελούν δύο από τις καλύτερες επιλογές μας για το κρύο.

«Η φασολάδα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σε υδατάνθρακες και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι προτείνεται σε όλα τα ορεινά χωριά της Ελλάδας ως μέσον θερμάνσεως», λέει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ).

«Για τους ίδιους λόγους, άλλες εξίσου καλές επιλογές είναι η κοτόσουπα, η ψαρόσουπα και γενικώς κάθε σούπα που περιέχει συνδυασμό των συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών. Αντιθέτως, οι τηγανητές πατάτες με μπριζόλα θα μας ζεστάνουν πολύ λιγότερο, διότι περιέχουν πολλά λίπη».

Για ακόμα περισσότερη θερμογένεση, καλό είναι να προσθέτετε στις σούπες σας καυτερή πιπεριά (τσίλι) ή μαύρο πιπέρι, που εντείνουν ακόμα περισσότερο τη θερμογένεση, όπως λέγεται επιστημονικά η παραγωγή θερμότητας.

Το πρωί, εξάλλου, μην παραλείψετε το γάλα ή το γιαούρτι με δημητριακά ολικής αλέσεως (πέπτονται πιο αργά απ’ ό,τι τα κοινά). Για ακόμα περισσότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, προσθέστε λίγα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς, ή αγοράστε έτοιμα δημητριακά ολικής αλέσεως με ξηρούς καρπούς.

* Αποφύγετε το αλκοόλ. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, το αλκοόλ όχι μόνον δεν θερμαίνει τον οργανισμό, αλλά προκαλεί διαστολή των αγγείων, λέει η κυρία Σταματάκη. Έτσι, «λίγη ώρα έπειτα από την κατανάλωσή του αρχίζει η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό και έτσι κρυώνουμε περισσότερο», προσθέτει.

* Προσέξτε τη θερμοκρασία στους κλειστούς χώρους. Για να αποφύγετε τις επιθέσεις του κρύου όταν βγαίνετε έξω, φροντίστε να διατηρείτε την θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων στους 18 έως το πολύ 20 βαθμούς Κελσίου, συνιστά ο δρ Τζων Σκερ, αγγειοχειρουργός στο Νοσοκομείο του UniversityCollege του Λονδίνου (UCL).

Όπως εξηγεί, όταν η θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους είναι μεγαλύτερη από αυτήν, η απότομη έκθεση στο κρύο του περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία του σώματος, οι οποίες με τη σειρά τους ανοίγουν τον δρόμο στο σύνδρομο Ρεϊνώ.

Το σύνδρομο αυτό προκαλεί παροδικούς σπασμούς των αιμοφόρων αγγείων που εκτίθενται στο κρύο, με συνέπεια τα χέρια και τα πόδια να «στραγγίζουν» από τοαίμα, να παγώνουν, να αποκτούν μπλε-μαβί χρώμα και να πονάνε.

* Να ζεσταίνετε τα παπούτσια σας. Όταν κάνει κρύο, τα πόδια είναι το σημείο του σώματος που θερμαίνονται πιο δύσκολα απ’ όλα, επειδή το σώμα μειώνει την ροή αίματος στα άκρα για να στέλνει περισσότερο στα ζωτικά όργανα.

Το πρόβλημα αυτό μπορείτε να επιλύσετε αφήνοντας τα παπούτσια σας για λίγα λεπτά δίπλα σε κάποιο θερμαντικό σώμα, κατά τον δρα Μάικ Ο’Νιλ, ποδίατρο στον δημόσιο νοσηλευτικό οργανισμό Barts Health NHS Trust, στο ανατολικό Λονδίνο. Όπως εξηγεί, όταν φοράμε τα παπούτσια μας ζεστά, είναι πιθανότερο να παραμείνουν ζεστά, θερμαίνοντας έτσι και το σώμα. Φροντίστε μόνο να τα έχετε το νου σας, όση ώρα τα έχετε δίπλα στη σόμπα ή το τζάκι.

* Μην απομονώνεστε. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο έδειξε ότι η κοινωνική απομόνωση εντείνει το αίσθημα του ψύχους, ενώ αντιθέτως οι κοινωνικές επαφές μάς κάνουν να νιώθουν πιο ζεστοί.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι εθελοντές που συμμετείχαν έλεγαν πως η θερμοκρασία στο χώρο όπου βρίσκονταν ήταν πιο χαμηλή όταν θυμόντουσαν εποχές που ήσαν μόνοι απ’ ό,τι όταν ανακαλούσαν στη μνήμη τους στιγμές που περνούσαν καλά με φίλους τους.

Αν και δεν είναι γνωστός ο μηχανισμός που μας ωθεί να αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την θερμοκρασία όταν είμαστε μόνοι απ’ ό,τι όταν είμαστε με παρέα, ο ψυχίατρος δρ Γιαν Γουάιζ, από το Λονδίνο, πιστεύει ότι η καλή παρέα αποσπά την προσοχή μας από το κρύο και γεννά θετικά συναισθήματα που ζεσταίνουν και το σώμα μας.

* Κάνετε μερικές ασκήσεις πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Αν το σπίτι σας είναι παγωμένο το πρωί, μην σηκωθείτε από το ζεστό κρεβάτι σας πριν κυκλοφορήσει καλά το αίμα στο σώμα σας και αρχίσει η παραγωγή θερμότητας από τον οργανισμό.
 tanea.gr
Για να το επιτύχετε αυτό, κάνετε μερικές απλές ασκήσεις εν όσω είστε ακόμα κουκουλωμένοι, συνιστά η φυσιοθεραπεύτρια Σάμι Μάργκο, από το Λονδίνο. Αρχίστε κινώντας τα δάκτυλα των ποδιών σας πάνω-κάτω 20 φορές και εν συνεχεία κάνετε περιστροφές των αστραγάλων 10 φορές προς κάθε κατεύθυνση. Όταν τελειώσετε αυτή την άσκηση, σφίξτε και χαλαρώστε τους μηρούς σας 10 φορές, πριν επαναλάβετε την ίδια άσκηση με τους γλουτούς σας.

               

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης 2014-"Ελαιόλαδο για τον άνθρωπο"

 Ελαιόλαδο για τον άνθρωπο- Ελαιοτεχνία

Η Ελαιοτεχνία 2014 είναι γεγονός και πραγματοποιείται φέτος συνδιοργάνωση με το Οινόραμα 2014, έκθεση κρασιού και αποσταγμάτων. Δημιουργούμε ένα θεσμό για την προβολή και προώθηση του ελαιοκομικού-οινοποιητικού κλάδου. Στο πλαίσιο της Ελαιοτεχνία Μεσογειακής έκθεσης ελαιολάδου πραγματοποιείται ο διαγωνισμός Χρυσό Αριστείον εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία: Χρυσό, αργυρό, χάλκινο αριστείον, ανώτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
http://eleotexnia.gr/dkotinos.html
Συγχρόνως ξεκινάμε την δημιουργία των Cafesophy πολυχώρων απόλαυσης καφέ. www.linkedin.com/company/cafesophy

Κοινοποιούμε την ενέργεια Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της έκθεσης. Στόχος είναι-πέραν του να είμαστε επαγγελματικά αποδοτικοί-να συνεισφέρουμε στην Ελληνική κοινωνία που τόσο δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Στην προσπάθεια μας αυτή αρωγός είναι ο σύλλογος Φροντίδα. Ένας από τους σκοπούς του είναι η στήριξη με τρόφιμα 150 οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Δείτε στο τέλος του κειμένου σύντομο ιστορικό του συλλόγου.

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν, επιχειρήσεις ελαιολάδου για την παραχώρηση ποσοτήτων ελαιολάδου για την ανακούφιση συμπολιτών μας. Οποιαδήποτε ποσότητα ελαιολάδου είναι αποδεκτή, από 10 λίτρα ελαιόλαδο μέχρι όποια ποσότητα επιθυμεί κάθε επιχείρηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Διάθεση ελαιολάδου για τις 150 οικογένειες που στηρίζει ο Σύλλογος «Φροντίδα». (*)

Οι επιχειρήσεις που αποφασίσουν την διάθεση ελαιολάδου θα έχουν έξτρα προβολή μέσα από ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης. Σημειώστε ότι δεκτή είναι οποιαδήποτε ποσότητα. Περιμένουμε λοιπόν την άμεση ανταπόκρισή σας. Μπορείτε να επικοινωνείτε είτε με την εταιρεία Ελαιοτεχνία-Eleotechnia, είτε κατευθείαν με τον σύλλογο στα τηλέφωνα επικοινωνίας που βρίσκονται στo τέλος του κειμένου.


(*) Βλέπε σύντομο ιστορικό του συλλόγου:
Ο Σύλλογος «Φροντίδα» είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down. Ιδρύθηκε το 2008 στον Πειραιά με σκοπό να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, με την ενεργοποίηση των ίδιων των γονιών των «παιδιών με ιδικές ικανότητες». Ο Σύλλογος «Φροντίδα» είναι αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας και από το πρωτοδικείο με αριθ. 7483/2008 και με ΦΕΚ. 1997/Β/2013. Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Νομαρχία Πειραιά. Ο Σύλλογος μας πιστεύει ότι οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας, έχουν μεν ειδικές ανάγκες, όμως διαθέτουν ασφαλείς και ειδικές δυνατότητες, τις οποίες αναπτύσσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, τους μηχανισμούς αναπλήρωσης. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο «μέσου ανθρώπου». Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού, απέναντι στα άτομα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, την μόρφωση, την υγεία, την εργασία, τη ζωή. Ο Σύλλογος «Φροντίδα» ξεκίνησε από ανάγκη και επιθυμία των γονέων αυτών των παιδιών. Στα λίγα χρόνια της ύπαρξής του έχει καταφέρει να βοηθήσει πολλές οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας ποικίλουν και αγκαλιάζουν το πρόβλημα των οικογενειών, αλλά και των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας που χρειάζονται βοήθεια.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ, ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ: 2107568888 info@eleotexnia.gr    www.eleotexnia.gr
Τηλ: 2104908631, 2117205287 info@frodida.gr   www.frodida.gr

              


Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα λειτουργεί ο «Μεγάλος Αδελφός» στο άνοιγμα των λογαριασμών

Μεγάλο Αδελφό για καταθέσεις και δάνεια φυσικών και νομικών προσώπων που ελέγχονται από όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το ΣΔΟΕ, την Οικονομική Αστυνομία, τον Οικονομικό Εισαγγελέα, τον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς αλλά και την Αρχή για την καταπολέμηση του μάυρου7 χρήματος ενεργοποιεί στις 12 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το Σύστημα Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, το οποίο επιτρέπει στους ελεγκτές μέσα σε 24 ώρες από την υποβολή του αιτήματος τους να μπορούν να έχουν το πλήρες τραπεζικό προφίλ του κάθε φορολογούμενου, με όλες τις κινήσεις δανείων, καταθέσεων, επενδυτικών ή άλλων λογαριασμών σε βάθος δεκαετίας, αναφέρουν Τα Νέα.

    Πως θα λειτουργεί το Σύστημα Μητρώου

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων μέσω ειδικής εφαρμογής λειτουργεί ως μοναδικός κόμβος διασύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ των ελεγκτικών Αρχών και των τραπεζών.Ως κόμβος διασύνδεσης των τραπεζών με την ΓΓΠΣ θα λειτουργεί η διατραπεζική εταιρεία Τειρεσίας ΑΕ.

    Πως υποβάλλεται το αίτημα

Απαραίτητο στοιχείο για την υποβολή του αιτήματος, είναι το ΑΦΜ του φυσικού ή νομικού προσώπου που ελέγχεται. Επιπλέον όμως συμπληρώνονται τα στοιχεία του χρήστη ελεγκτή, τα στοιχεία υπόθεσης, τα πρόσθετα στοιχεία μητρώου τα οποία αφορούν στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ελέγχεται καθώς και τα στοιχεία έγκρισης του προϊσταμένου.

    Τι θα βλέπουν οι ελεγκτές

Με την υποβολή αιτήματος με τον κωδικό «Αίτημα 01», ζητείται από τα πιστωτικά ιδρύματα να απαντήσουν για συγκεκριμένο ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου αρχικά εάν ο κάτοχος του είναι πελάτης του πιστωτικού ιδρύματος με οποιαδήποτε σχέση. Αν είναι πελάτης, θα παρατίθεται κατάλογος με τα δεδομένα για καταθετικό λογαριασμό πρώτης ζήτησης καταθετικό προθεσμιακό λογαριασμό, χορηγητικό, επενδυτικό ή άλλο λογαριασμό που τηρείται στην τράπεζα.

    Ποιοι θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία

Πρόσβαση στα αποτελέσματα, θα έχουν ο χρήστης- ελεγκτής και ο προϊστάμενος του

    Πότε απαντούν οι τράπεζες

Ως ανώτατος χρόνος διαβίβασης των αιτημάτων ορίζεται η 12η μεσημβρινή της επόμενης εργάσιμης ημέρας από την ημέρα υποβολής του αιτήματος.

    Πότε ανοίγει το Σύστημα

Από τις 12 Δεκεμβρίου

    Ποιος είναι υπεύθυνος

Υπεύθυνος είναι ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποστήριξης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Συνεδριακό του Δ. Θηβαίων η παρουσίαση του βιβλίου "Evpedia " του Γιώργου Γάκη.


Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων
την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου
και ώρα 6.00 μμ
η παρουσίαση του βιβλίου
"Evpedia μέθοδος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης"
του Γιώργου Γάκη.

O Δυτικός «πολιτισμός», κατά την εξελικτική διαδικασία της Ιστορίας, με ιδιαίτερη μαεστρία και πονηριά μετέτρεψε την Αριστοτελική Ευδαιμονία σε Οικονομική Ευδαιμονία και ανήγαγε το Μέσο – (Πλούτο) σε Αξία –(Σκοπό).
Και ο Άνθρωπος ;
Ακριβώς αυτός είναι ο στόχος του συγκεκριμένου βιβλίου ο Άνθρωπος.

Η ανάδειξη του, ως προσωπικότητα ή επαγγελματία μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Η έξοδος από το Σπήλαιο στην Πολιτεία του Πλάτωνα. Αλλά με σκοπό όχι την ιδιώτευση ως μία «εξαίρετη αυθεντία», αλλά τον δρόμο προς την αυτογνωσία και τη σοφία με τελική κατάληξη να δημιουργηθεί μία Υγιής και Ευήμερη Πολιτεία, κοινωνία, επιχείρηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο Τρίτη ο νέος φόρος ακινήτων - αγροτεμαχίων


Έπειτα από πολλές αλλαγές και με στόχο να ικανοποιηθούν οι βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση των ακινήτων το 2014.

Με το νέο σχέδιο, που κατατίθεται πιθανόν την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στη Βουλή, εκτός απροόπτου, μειώνονται οι επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακριβών κατοικιών σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε δημοσιοποιηθεί, ενώ σε κάθε περίπτωση ο φόρος είναι μικρότερος για όσους κατέχουν μόνο κατοικίες σε σχέση με τους φόρους που καταβάλλονται σήμερα. Ωστόσο, όσοι διαθέτουν –εκτός από κατοικίες– οικόπεδα και αγροτεμάχια δεν αποκλείεται να καταβάλουν υψηλότερους φόρους το 2014.

Αναλυτικότερα, από 4% έως 21% θα είναι ο θθηνότερος νέος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε σχέση με το σημερινό τέλος που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή οι επιβαρύνσεις για τις «ακριβές» κατοικίες περιορίζονται σε σχέση τόσο με το αρχικό σχέδιο που είχε δημοσιοποιηθεί όσο και με το υφιστάμενο σύστημα φορολόγησης (Έκτακτο Ειδικό Τέλος και ΦΑΠ). Όσοι όμως έχουν στην κατοχή τους ένα οικόπεδο ή ένα αγροτεμάχιο πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους το 2014.



Οι τελικές ρυθμίσεις για τον φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων


1. Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Θα επιβαρύνει όλες τις κατηγορίες ακινήτων, δηλαδή κτίσματα, οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμών και αγροτεμάχια. Θα επιβάλλεται αυτοτελώς σε κάθε ακίνητο και θα υπολογίζεται επί των επιφανειών ως εξής:

Κτίρια: Ο συντελεστής του βασικού φόρου θα κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ ανά τ.μ., ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται κάθε ακίνητο. Συνολικά προβλέπονται 12 φορολογικά κλιμάκια.

Για τα κτίρια ειδικών συνθηκών (διατηρητέα, υπό απαλλοτρίωση κ.λπ.) προβλέπεται μειωτικός συντελεστής ο οποίος θα περιορίζει τον τελικό φόρο έως 60%. Για τα ημιτελή μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα προβλέπεται μειωτικός συντελεστής 0,4.

Οι βοηθητικοί χώροι για κάθε είδους κτίριο θα φορολογούνται με το 10% του κανονικού συντελεστή βασικού φόρου. Απαλλάσσονται πλήρως από τον φόρο τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (μαντριά, στάνες, στάβλοι, κοτέτσια, θερμοκήπια, χώροι αποθήκευσης προϊόντων φυτικής παραγωγής κ.λπ.).

Οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμών: Ο βασικός φόρος θα κυμαίνεται από 3 ευρώ το στρέμμα έως 9.000 ευρώ το στρέμμα σε 25 κλιμάκια. Υπολογίζεται ότι θα είναι χαμηλότερος από 70% έως 90% σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Αγροτεμάχια, αγροί, βοσκότοποι και λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών: Ο βασικός φόρος ορίζεται στο 1 ευρώ ανά στρέμμα. Προβλέπεται επίσης συντελεστής θέσης κλιμακούμενος από 1 έως 3, συντελεστής άρδευσης 1,1, συντελεστής χρήσης 0,1 για τις δασικές εκτάσεις, 0,5 για τους βοσκοτόπους, 2 για τις καλλιέργειες κάθε είδους, 5 για τα λατομεία. Για τις εκτάσεις που περιλαμβάνουν και κατοικία εξοχική ή κύρια άνω των 150 τετραγωνικών μέτρων, θα εφαρμόζεται συντελεστής κατοικίας 5.

2. Συμπληρωματικός φόρος.

Θα επιβάλλεται στο σύνολο της αξίας των κτισμάτων και των εντός σχεδίου ή οικισμών οικοπέδων με αφορολόγητο όριο και προοδευτική κλίμακα. Το αφορολόγητο όριο θα είναι αυξημένο στις 300.000 ευρώ από 200.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στον ΦΑΠ. Οι συντελεστές θα ξεκινούν από 0,1% για ακίνητα συνολικής αξίας πάνω από το αφορολόγητο όριο των 300.000 ευρώ και θα φθάνουν το 1% για περιουσίες αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Το σχέδιο νόμου για τα ακίνητα θα προβλέπει επίσης εκπτώσεις για τους ανέργους και τους αναπήρους εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ο νέος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων θα καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο του 2014.

Στο σχέδιο νόμου θα περιληφθεί και διάταξη για τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στο 3% από 10% που είναι σήμερα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογράφει στο Λεβαδειακό ο Κώτσιος




Θα αποτελέσει την πρώτη προσθήκη του Λεβαδειακού στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο
Με τον Ηλία Κώτσιο θα ενισχυθεί ο Λεβαδειακός. Ο 36χρονος αμυντικός έπεισε τον Νίκο Καραγεωργίου πως μπορεί να δώσει λύση στα μετόπισθεν κι από τη στιγμή που δεν θα προκύψει διαφορά στο οικονομικό θα αποτελέσει την πρώτη προσθήκη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Λαρισαίος στόπερ είναι χωρίς ομάδας από το τέλος της περασμένης σεζόν, όταν έμεινε ελεύθερος από την Καλλονή με την οποία είχε 32 συμμετοχές στη Football League. Παλαιότερα είχε παίξει σε ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο μεταξύ, ο Σεμπάστιαν Πζιρόφσκι έχει θλάση στον προσαγωγό και ο Λεβαδειακός θα χάσει για κάποια παιχνίδια τον βασικό του τερματοφύλακα.

sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Τανάγρας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν υπηρεσίες υγείας


O Δήμος Τανάγρας σας ενημερώνει για την εγκύκλιο της Γενικής ∆ιεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας, καθώς την υπ. αριθµ πρωτ. 657/12.08.2013 Υπουργική Απόφαση, ορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες εφαρµογής του Προγράµµατος για ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.
Στην Υπουργική Απόφαση η οποία έχει εκδοθεί, κι έχει αναρτηθεί στη ∆ΙΑΥΓΕΙΑ µε Α∆Α ΒΛΩ1Θ-701, ορίζονται οι δικαιούχοι του Προγράµµατος, ο τρόπος υποβολής των αιτηµάτων, οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας και οι υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται στο πλαίσιο εφαρµογής του Προγράµµατος.
Η ηµεροµηνία έναρξης υποβολής των αιτηµάτων των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και τηρούν τις προϋποθέσεις, ορίζεται η 2 Σεπτεµβρίου 2013, για όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Η υποβολή των αιτηµάτων θα γίνεται αποκλειστικά µε ηλεκτρονικό τρόπο µέσω της διαδικτυακής εφαρµογής www.healthvoucher.gr από τους ίδιους τους ενδιαφερόµενους ή µέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Η αξιολόγηση των αιτηµάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά, µέσω της συνεκτίµησης των κριτηρίων που ορίζονται στην Υπουργική Απόφαση. Στην περίπτωση θετικής αξιολόγησης του αιτήµατος θα προκύπτει το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης (Ε.Ε.Π.) στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία του δικαιούχου.
Το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης εκδίδεται άπαξ, είναι ατοµικό και καλύπτει αποκλειστικά και µόνο το άτοµο για το οποίο εκδόθηκε. ∆εν αφορά άτοµα που δεν υπήρξαν ποτέ ασφαλισµένοι. Το Πρόγραµµα συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι πολίτες µπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική ∆/νση: www.healthvoucher.gr καθώς και στους ιστότοπους του Υπουργείου Υγείας: www.moh.gov.gr και www.ygeia-pronoia.gr.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 20 μέρες σώζεις ως 20 χρόνια...


Αναγνώριση χρόνων τώρα, γιατί αλλάζει εκ θεμελίων το συνταξιοδοτικό το '14 και '15...

Είκοσι μέρες απέμειναν προκειμένου 100.000 ασφαλισμένοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ να αναγνωρίσουν από 2 έως 5 πλασματικά έτη, για να...
συνταξιοδοτηθούν ως και 10 χρόνια νωρίτερα και να γλιτώσουν τα 62 με πρόωρη ή τα 67 με πλήρη σύνταξη. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι διασώζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας. Την ίδια στιγμή,σαρωτικές προμηνύονται οι αλλαγές από τον επόμενο μήνα στον τρόπο συνταξιοδότησης καθώς και στον υπολογισμό των συντάξεων από το 2015...
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες





Στα 26.000 είναι τα νοικοκυριά που κάθε μήνα μένουν χωρίς ρεύμα στην Ελλάδα.




Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, που ήταν... εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών-προνοιακών δομών, δήμων, Περιφερειών και της εκκλησίας την 1η Νοεμβρίου αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη με συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Περιφερειών και Δήμων, Γ. Σγουρού και Κ. Ασκούνη καθώς και του προέδρου της ΔΕΗ Α. Ζερβού.

Στα 26.000 είναι τα νοικοκυριά που κάθε μήνα μένουν χωρίς ρεύμα στην Ελλάδα.

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνουν επανασύσδεση και αναστολές διακοπής σ' όσους είναι γραμμένοι στις λίστες κοινωνικών-προνοιακών δομών, δήμων, Περιφερειών και της εκκλησίας με τη δυνατότητα για επανασύνδεση 1.000 καταναλωτών την ημέρα.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα αφορούν καταναλωτές που για διάφορους λόγους (άγνοια, έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων, κλπ.) δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στους οποίους έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη μετά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε εντατικοποίηση της ενημέρωσης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προκειμένου να ενταχθούν νοικοκυριά που δεν έχουν κάνει αιτήσεις ενώ το δικαιούνται. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 470.000 καταναλωτές, αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι οπότε ήταν λιγότεροι από 300.000.

Επίσης όπως ενημέρωση ο υπουργός θα ακολουθήσει:

- Έκδοση Υπουργικής Απόφασης για έκπτωση 70 % στο ρεύμα για τις κοινωνικές δομές των Δήμων, Περιφερειών, εκκλησίας κλπ. (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, συσσίτια κλπ)

- Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης σε όλη την Ελλάδα ώστε όταν ανακύπτει πρόβλημα να επιλύεται άμεσα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 25.93% στην ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Κύκνειο άσμα για τον «κυβερνητικό» και το «μηδενιστικό» συνδικαλισμό
Mετά από τόσες συνδικαλιστικές ήττες ίσως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου: Ούτε «κυβερνητικός», ούτε «μηδενιστικός» συνδικαλισμός. Εντελώς απροετοίμαστες και οι δύο αυτές εκδοχές του συνδικαλισμού προσπαθούν, όπως ακριβώς το πολιτικό σύστημα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, με τα ίδια παλιά υλικά, με τους ίδιους φθαρμένους πρωταγωνιστές να διορθώσουν, δήθεν, τα προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου και των συναδέλφων.
Ο παρακμιακός συνδικαλισμός παλεύει, με νύχια και με δόντια, να κρατηθεί στα σαθρά «κεκτημένα» του με κομματική καθοδήγηση, ιδιοτελείς επιδιώξεις και προσωπικές φιλοδοξίες. Εναντίον των νέων Ιδεών και του συλλογικού συμφέροντος. Εναντίον της συμμετοχής και των δημοκρατικών αποφάσεων. Εναντίον του Δημόσιου Σχολείου και των πραγματικών συμφερόντων των εκπαιδευτικών.
Να γυρίσουμε την πλάτη στους επαγγελματίες συνδικαλιστές – κομματικούς εργολάβους των αγωνιών και των αγώνων μας. Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που παίζουν με τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας.
Να ενώσουμε την κοινή μας αγωνία για το Δημόσιο Σχολείο και την Εκπαίδευση σε μια νέα αναγεννητική προσπάθεια, σε μια νέα συλλογικότητα, σε μια νέα αυτόνομη συνδικαλιστική πορεία, με την ΕΝΩΤΙΚΗ Εκ-κίνηση.
Για ένα Συνδικάτο αυτόνομο, μακριά από οποιαδήποτε κομματική κηδεμονία !! Συνεχίζουμε με Γνώση, Συνέπεια και Υπευθυνότητα.





Διαβάστε Περισσότερα »

Πένθος στην Α.Ε.Ορχομενού - Πέθανε ο Σταύρος Τσαγαλάς

Την τελευταία του πνοή πριν από λίγη ώρα άφησε ο αντιπρόεδρος της Α.Ε. Ορχομενού Σταύρος Τσαγαλάς. Ο άτυχος 65χρονος παράγοντας ήταν στο γήπεδο του Ορχομενού στον αγώνα της Α.Ε.Ο. με τη Δάφνη Ερυθρών. Στο 25* του αγώνα σηκώθηκε για να δώσει μια αλλαγή και έπεσε λιπόθυμος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου εκεί δυστυχώς οι γιατροί διαπίστωσαν απλά το θάνατό του βυθίζοντας έτσι σε πένθος όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια του Ορχομενού αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Έδωσαν λάθος νεκρό σε οικογένεια στο Μπράλο

Μπροστά σε ένα τεράστιο λάθος που έχει προκαλέσει σάλο στον Μπράλο Φθιώτιδας βρέθηκαν συγγενείς ενός ηλικιωμένου, που έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο της Λάρισας. Την ώρα που όλα ήταν έτοιμα για την κηδεία, ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν όλοι, οι συγγενείς του νεκρού ανακάλυψαν πως στο φέρετρο έχει μέσα άλλη σορό.

Το τραγικό λάθος αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου όταν μεταφέρθηκε η σορός από το γραφείο τελετών κατευθείαν στον ιερό ναό για τη νεκρώσιμη τελετή. Η σορός είχε παραληφθεί την προηγούμενη ημέρα από κλινική της περιοχής της Λάρισας, όπου ο ηλικιωμένος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Οπως αναφέρει το thessalianews, όταν άνοιξε το φέρετρο συγγενείς του ηλικιωμένου άρχισαν να λιποθυμούν. Ακολούθησε ένταση με τους συγγενείς να προσπαθούν να λάβουν απαντήσεις στο ερώτημα που βρίσκεται η σορός του ηλικιωμένου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το θέμα. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψε στη Σύρο και τον έπιασαν στη Λιβαδειά


Συνελήφθη, χθες (07-12-2013) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς,

από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας

(Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 28χρονος υπήκοος

Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και δύο (2)

καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα εκκρεμούσαν σε βάρος του:

• Το από 21-11-2011 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών

Σύρου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κλοπές, κατά

συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

• Οι από 26-05-2009 και από 20-09-2010 αποφάσεις του Μονομελούς

Πλημμελειοδικείου Σύρου, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε

σε συνολική ποινή φυλάκισης εβδομήντα (70) ημερών και συνολική

χρηματική ποινή (350) ευρώ, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής

Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

O συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χιονιάς προ των πυλών

Κατακόρυφη πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα από την Τρίτη, με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και τα βόρια και τους βοριάδες να ενισχύονται σημαντικά φθάνοντας στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 Μποφόρ. Ενδεικτικά, στην Αθήνα η θερμοκρασία από τους 12 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα, θα πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια προάστια δεν θα ξεπεράσει το 0.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από το απόγευμα της Τρίτης κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα, με  παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Αναλυτικά αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο την ημέρα, αλλά τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και δεν ξεπεράσουν τα 5-6 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -3 (μείζον 3) έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, μετά το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, μετά το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νοτιά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Μετά το απόγευμα και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και μετά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το βραδύ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου.



Την Τρίτη θα αρχίσει η ψυχρή εισβολή από τα βόρεια. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις απογευματινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Την Τέταρτη 11/12 και την Πέμπτη 12/12 στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων σε ορεινές και ημιορεινέςπεριοχές. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι βοριάδες στα 4 με 6 μποφόρ στα δυτικά και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα της Πέμπτης.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρός.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ