Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Χωρίς επιβάρυσνη για τους καταναλωτές η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος

Οι καταναλωτές στους οποίους θα γίνει η επαναφορά της ηλεκτροδότησης δεν θα επιβαρυνθούν με το τέλος επανασύνδεσης, όπως διευκρίνισε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.).

Eντωμεταξύ, στο στάδιο της εφαρμογής περνούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο για την διασφάλιση της ηλεκτροδότησης ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Η ΔΕΗ έστειλε την Τρίτη σχετική ενημερωτική επιστολή στους Προέδρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, κκ Ι. Σγουρό και Κ. Ασκούνη, προκειμένου να συσταθούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό οι κατά τόπους επιτροπές, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και των Κοινωνικών Δομών των Περιφερειών και των Δήμων. Οι επιτροπές αυτές θα εξετάζουν τα αιτήματα για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο.

Η ΔΕΗ απέστειλε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατάσταση στην οποία περιλαμβάνονται οι κατά τόπους εκπρόσωποι της και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς επίσης και οι κατά τόπους εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ. Ζητά επίσης τα στοιχεία των εκπροσώπων Δήμων και Περιφερειών που θα συμμετάσχουν στις επιτροπές όπως επίσης τις καταστάσεις των πολιτών που είχαν ενταχθεί την 1η Νοεμβρίου 2013 στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές των Περιφερειών και των Δήμων και στους οποίους είχε γίνει διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η επανασύνδεση τους.

Στην ίδια επιστολή η ΔΕΗ προτείνει οι Επιτροπές να συνεδριάζουν στα κατά τόπους Καταστήματα της άμεσα με την παραλαβή των σχετικών καταλόγων.

Νωρίτερα, υπενθυμίζεται, η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο προς τις Μητροπόλεις ζήτησε να καταρτισθούν και να σταλούν οι καταστάσεις με τους πολίτες που σιτίζονται ή λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής βοήθεια από την εκκλησία. Επίσης η ΚΕΔΕ ζήτησε από τα μέλη της τις αντίστοιχες καταστάσεις με τους πολίτες που έχουν ενταχθεί στις κοινωνικές και προνοιακές δομές των Δήμων των Περιφερειών καθώς και την άμεση σύσταση των επιτροπών για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.


Διαβάστε Περισσότερα »

7.400 προσλήψεις στην εκπαίδευση- 40 θέσεις για τη Βοιωτία (αναλυτικοί πίνακες)


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΑΕΔ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Εκδόθηκε η τρίτη προκήρυξη του ΟΑΕΔ μέσω της οποίας αναμένεται να προσληφθούν 7.400 άνεργοι για 6,5 μήνες σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), σε ΣΜΕΑΕ, σε ΚΕΔΔΥ, σε Δομές Ειδικής Αγωγής, καθώς και στους Φορείς Επίβλεψης (Δ/νσεις και Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 13 Δεκεμβρίου. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1.Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2.Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3.Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4.Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

5.Άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Δείτε τους πίνακες κατανομής των θέσεων:
 
Δείτε την προκήρυξη εδώ.
 
Δείτε τα απαιτούμενα προσόντα εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Φιλόπτωχου Ταμείου Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Ώρα Χριστουγέννων στην Καλλιθέα Βοιωτίας-Όλο το Εορταστικό Πρόγραμμα



ΏΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2013 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Δ.ΤΑΝΑΓΡΑΣ  ''ΣΙΔΕΣ'' ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 4ΗΜΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΩΡΑ   ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 14-15-16-17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΏΡΑ 9:00 ΠΜ ΑΝΟΙΓΜΑ  BAZAAR ΚΑΙ BAKERY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

ΏΡΑ   5:30 ΜΜ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

                       ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                       ΜΠΑΛΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ AΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ

                      ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΔΩΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 ΩΡΑ 9:00 ΠΜ ΕΩΣ 2:30ΜΜ BAZAAR ΚΑΙ BAKERY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

                                              ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ



ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 ΩΡΑ 9:00 ΠΜ ΕΩΣ 2:30ΜΜ BAZAAR ΚΑΙ BAKERY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

                                              ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ



ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΩΡΑ 9:00 ΠΜ ΕΩΣ 2:30ΜΜ BAZAAR ΚΑΙ BAKERY ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

                                              ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΩΡΑ 5:30 ΜΜ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ  “ MUGURASII “ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ AGAS ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ BACAU ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ''ΑΡΜΟΝΙΑ'' ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΑΡΙΝΕΣΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ UNESCOΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ.



ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

8:15 ΠΜ ΑΠΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

12.30 ΜΜ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

2:30 ΜΜ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

3:15 ΑΠΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

12:15 ΜΜ AΠΟ ΘΗΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

2:15 ΜΜ ΑΠΟ ΘΗΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

3:30 ΜΜ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΡΟΣ ΘΗΒΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

O Δήμος Αλιάρτου ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Την Τετάρτη 11-12-2013 και ώρα 17.00μμ σας προσκαλούμε στην Κεντρική Πλατεία της Αλιάρτου για το άναμα του χριστουγεννιάτικου Δέντρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ειρεσιώνη" Παρουσίαση βιβλίου στο Άρμα Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνος ιός κυκλοφορεί στο facebook!!!!! – ΔΙΑΔΩΣΤΕ

Τον πανικό έχει σκορπίσει τις τελευταίες ώρες στο Facebook ενας ιός ο οποίος καταφθάνει στους χρήστες με τη μορφή ζιπαρισμένου αρχείου μέσα σε προσωπικό μήνυμα.

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου αναρτούν στους τοίχους τους μηνύματα με τα οποία ειδοποιούν τους φίλους τους να μην ανοίξουν τα προσωπικά μηνύματα με τα ζιπαρισμένα αρχεία που καταφθάνουν σε αυτούς καθώς περιέχουν ιό.

Για την ασφάλεια του υπολογιστή τους οι χρήστες δεν θα πρέπει να κατεβάζουν τα ζιπαρισμένα μηνύματα και ακόμη καλύτερα να μην τα ανοίγουν καν, αλλά να τα διαγράφουν άμεσα.




«kala eisai xazi????? ti einauta pou anevazeis edo»

«kapoios exei kanei profil «…» kai exei anevasei fotografies sou!!1 esy eisai?»

«xaxa!! des ton vlaka ton giorgo…»


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Νικολάου στον Υπουργό Εργασίας για τον ΟΑΕΕ Θήβας





Μετά την ανάρτηση του οργανογράμματος για τον ΟΑΕΕ, το οποίο προβλέπει τη διατήρηση Περιφερειακών Τμημάτων ΟΑΕΕ μόνο στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων, γεγονός που σημαίνει την κατάργηση του Τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήβα και έπειτα από συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου απέστειλε νέα επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του γνωστοποιεί στον κ. Υπουργό την καθολική αντίδραση και αγανάκτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των κατοίκων και φορέων του Δήμου σχετικά με την απόφαση κατάργησης του Τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήβα, ζητώντας του για ακόμα μια φορά να εξαιρεθεί από τους σχεδιασμούς το εν λόγω τμήμα.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :

              “Κύριε Υπουργέ
           Μετά την ανάρτηση του οργανογράμματος για τον ΟΑΕΕ, το οποίο προβλέπει τη διατήρηση Περιφερειακών Τμημάτων ΟΑΕΕ μόνο στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων και σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου μας ( επισυνάπτεται), θέλω με την παρούσα επιστολή να σας γνωρίσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων τάσσεται ενάντια  στην απόφαση της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΟΑΕΕ περί κατάργησης του Τμήματος ΟΑΕΕ στη Θήβα και δηλώνει την καθολική αντίδραση και αγανάκτηση όλων των κατοίκων και φορέων του Δήμου μας για το γεγονός αυτό.
             Περιληπτικά σας παραθέτω εκ νέου τους λόγους που επιβάλλουν την απαραίτητη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου ΟΑΕΕ στη Θήβα :
                  α. Το οίκημα που στεγάζεται το Γραφείο ΟΑΕΕ είναι ιδιόκτητο και αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα ενεργειών των φορέων της πόλης καθώς και του μεγάλου όγκου εργασιών που διεκπεραιώνει.
                 β. Η γεωγραφική περιφέρεια που εξυπηρετεί περιλαμβάνει τους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας, το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αλιάρτου, ένα τμήμα του Δήμου Ορχομενού (ΔΕ Ακραιφνίας) καθώς και τμήμα του Νομού Αττικής (ΔΕ Ερυθρών).
                γ. Στην περιοχή υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλές μικρές και μεγάλες εμπορικές, βιομηχανικές (βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου), αγροτικές, κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και άλλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα το Γραφείο να εξυπηρετεί περίπου 4.000 ενεργούς ασφαλισμένους αλλά και όλους τους συνταξιούχους.
               δ. Η κατάργηση του Γραφείου Θήβας δεν θα αποφέρει οποιαδήποτε μείωση δαπανών, καθ’ ότι, όπως προαναφέραμε, το οίκημα που στεγάζεται είναι ιδιόκτητο, οι δε υπόλοιπες δαπάνες του είναι σχεδόν μηδενικές.
                ε. Η Θήβα με την ευρύτερη περιοχή της αποτελούν αυτοδύναμο, ανεξάρτητο γεωγραφικό πόλο δραστηριοτήτων και ανάπτυξης, όπως ακριβώς συμβαίνει μόνο σε τρεις ακόμη νομούς της Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Ημαθία)
                στ. Στο Γραφείο Θήβας εργάζονται σήμερα πέντε (5) υπάλληλοι ( από δεκατρείς (13) που υπήρχαν στο παρελθόν), οι οποίοι είναι οικογενειάρχες Δημότες Δ. Θηβαίων, στους οποίους θα προκληθεί μεγάλη οικογενειακή -κοινωνική αναστάτωση, στην περίπτωση που καταργηθεί το Γραφείο.
        Συνημμένα σας υποβάλλουμε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων για το εν λόγω θέμα.
          Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ζητούμε για ακόμα μια φορά  να ΕΞΑΙΡΕΣΕΤΕ από τον σχεδιασμό  και την απόφασή σας την κατάργηση του Τμήματος  ΟΑΕΕ Θήβας  και την συνέχιση της λειτουργίας του, έστω και ως Γραφείο.
    Λόγω του σοβαρού του θέματος, επιθυμούμε συνάντηση μαζί σας ώστε δια ζώσης να σας ενημερώσουμε ΑΜΕΣΑ, προκειμένου να σας διευκολύνουμε για τις σημαντικές και δίκαιες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε, με γνώμονα  το καλό της περιοχής μας και των πολιτών της.
        Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε συνάντηση το συντομότερο”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στη Λιβαδειά-Όλο το εορταστικό πρόγραμμα



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Εγκρίθηκε πρόγραμμα απασχόλησης για 7.400 ανέργους


Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 7.400 ανέργων, ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Κατηγορίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα», για χρονικό διάστημα έξι μηνών και 15 ημερών σε δημόσιους φορείς της χώρας.

Οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), έως και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου την ειδική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο πλήρες κείμενο της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών





Διευρύνεται συνεχώς το χάσμα μεταξύ του πιο πλούσιου και του πιο φτωχού πληθυσμού της χώρας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατέχει πλέον μια από τις χειρότερες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά την «οικονομική ανισότητα» των πολιτών.

Με βάση τα στοιχεία του...2012 (εισοδήματα 2011), που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για την «οικονομική ανισότητα» στην Ελλάδα, το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού είναι 6,6 φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο του εισοδήματος του φτωχότερου 20% του πληθυσμού.

Το άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 2010 (εισοδήματα 2009) ήταν 5,6.

Επίσης, το 25% των νοικοκυριών με το χαμηλότερο εισόδημα κατέχει το 8,7% του συνολικού εθνικού εισοδήματος (το 2011 κατείχε το 9,4%), ενώ τα νοικοκυριά με το υψηλότερο εισόδημα κατέχουν το 47% του συνολικού εθνικού εισοδήματος.

Παράλληλα, η οικονομική ανισότητα για τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω εκτιμάται στο 4,5 (στο ίδιο επίπεδο με το 2011), ενώ για τα άτομα κάτω των 65 ετών αυξήθηκε στο 7,4 από 6,3 το 2011.

Η ΕΛΣΤΑΤ χρησιμοποίησε στη συγκεκριμένη έρευνα τον δείκτη κατανομής εισοδήματος (S80/S20) σε πεντημόρια εισοδήματος.

Ο εν λόγω δείκτης αναφέρεται στο μερίδιο του ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος του «πλουσιότερου» 20% του πληθυσμού προς το ανάλογο εισόδημα του «φτωχότερου» 20% του πληθυσμού και επηρεάζεται από τις ακραίες τιμές της κατανομής του εισοδήματος, δηλαδή στο πλουσιότερο και στο φτωχότερο τμήμα του πληθυσμού.

Εκτός, όμως, από τον συγκεκριμένο δείκτη, η ΕΛΣΤΑΤ χρησιμοποίησε και τον δείκτη άνισης κατανομής εισοδήματος (συντελεστής GINI).

Το 2012, ο συντελεστής αυτής κυμάνθηκε σε 34,3%. Όπως εξηγεί η ΕΛΣΤΑΤ, εάν ληφθούν 2 τυχαία άτομα του πληθυσμού (πλουσιότερος και φτωχότερος), αναμένεται ότι το εισόδημά τους θα διαφέρει κατά 34,3% του μέσου εισοδήματος.

Χαρακτηριστικό, με βάση τον GINI, της διεύρυνσης της οικονομικής ανισότητας, είναι ότι αυτός αυξήθηκε το 2012 κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2011, κατά 1,4 μονάδες σε σχέση με το 2010 (32,9%) και κατά 0,9 μονάδες σε σύγκριση με το 2008 (33,4%).

Με βάση τον πίνακα που κατάρτισε η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τον δείκτη κατανομής εισοδήματος (S80/S20), «πρωταθλήτρια» οικονομικής ανισότητας είναι η Ισπανία (7,2), με την Ελλάδα (6,6) να βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ των εξεταζόμενων ευρωπαϊκών χωρών.

Η Νορβηγία είναι η χώρα με την πιο μικρή εισοδηματική ανισότητα (3,2). Με βάση τον συντελεστή GINI, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η χειρότερη θέση πανευρωπαϊκά (στη χειρότερη θέση είναι η Λετονία με 35,9% και στην καλύτερη είναι η Νορβηγία με 22,6% το 2012).

Διαβάστε Περισσότερα »

2η Χορωδιακή Συνάντηση ΚΑΠΗ στο Συνεδριακό Θήβας




Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2η Χορωδιακή Συνάντηση ΚΑΠΗ, που θα

πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο

του Δήμου Θηβαίων.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι χορωδίες:

• Α'ΚΑΠΗ και ΚΑΠΗ Καναπίτσας Δήμου Ηρακλείου Αττικής

• Α'ΚΑΠΗ Δήμου Καισαριανής

• ΚΑΠΗ Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα Δήμου Ωρωπού

• Β' ΚΑΠΗ, ΚΑΠΗ Πράσινου Λόφου και ΚΑΠΗ Αυγής Δήμου Ηρακλείου Αττικής

• ΚΑΠΗ Θήβας και ΚΑΠΗ Βαγίων του Δήμου Θηβαίων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΘ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΒΑΓΙΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια

Χαλάει απότομα ο καιρός από σήμερα το απόγευμα, με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους και χιόνια, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη, οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν βαθμιαία στα 8 με 9 και τη νύχτα στα 10 μποφόρ, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας (από τα 400 μέτρα)

Αύριο Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει κάθετη πτώση μέχρι και 8 βαθμούς, ενώ οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 8 με 10 μποφόρ σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Ταυτόχρονα προβλέπονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (300 μέτρα) καθώς και στα ορεινά ημιορεινά των νησιών. Ειδικά στην Κρήτη, οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανά να είναι ισχυρές.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό, ενώ θα σημειωθεί παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο BAZAAR στο Μαυρομμάτι


Διαβάστε Περισσότερα »

Έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου Θηβαίων για για την αύξηση των διοδίων



Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό  Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου σχετικά με τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :



“ κ. Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Θηβαίων και των δημοτών του για την επικείμενη αύξηση στις τιμές των διοδίων στην ΠΑΘΕ κατά 60% αλλά και γενικότερα στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, με πρόσχημα την επανεκκίνηση των οδικών έργων που είχαν παγώσει.

Η απόφαση αυτή δεν συνάδει με την αναπτυξιακή προοπτική που έχει άμεσα ανάγκη η χώρα, αντίθετα είναι αυτονόητο ότι θα τη βυθίσει σε μεγαλύτερη ύφεση.

Ο τουρισμός θα υποβαθμιστεί και οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με αυτόν θα υποστούν σοβαρό οικονομικό πλήγμα, αφού οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα κίνησης, που είναι ήδη επιβαρυμένα (βενζίνη, διόδια)  και θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις αποδράσεις τους από την καθημερινότητα.

Η αύξηση της τιμής των διοδίων, τα οποία είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι και σήμερα   ακριβά, βλάπτει επίσης το εμπόριο καθώς επιβαρύνει σημαντικά το κόστος μεταφοράς προϊόντων που αντίστοιχα θα επωμισθούν οι επαγγελματίες, γεγονός που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

           κ. Υπουργέ

 Η ενέργειά σας αυτή,  ειδικά για την ιστορικού ενδιαφέροντος πόλη της Θήβας, που είναι περικυκλωμένη από σταθμούς διοδίων (πλευρικά και κεντρικά) και που μαστίζεται από την ανεργία καθώς επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες κλείνουν καθημερινά,  στερεί τη δυνατότητα για ανάπτυξη της περιοχής μας.

Επιπλέον, η αύξηση των διοδίων θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κυκλοφοριακή κίνηση στο επαρχιακό οδικό μας  δίκτυο, το οποίο οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν για να αποφύγουν τα αυξημένα κόμιστρα. Αυτό  σημαίνει κυκλοφοριακό συνωστισμό, γρήγορη και μεγάλη φθορά των οδοστρωμάτων λόγω της βαριάς κυκλοφορίας και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων λόγω της ηχορύπανσης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα καυσαέρια των οχημάτων.

Γι' αυτό το λόγο σας ζητούμε να ανακαλέσετε την απόφαση για οποιαδήποτε αύξηση διοδίων, σεβόμενος έτσι τους πολίτες, που με τεράστιες θυσίες έχουν προσφέρει πολλά για την έξοδο της χώρας από την κρίση”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις συλλήψεις στη Λιβαδειά για ναρκωτικά



Συνελήφθησαν, χθες (09-12-2013) το βράδυ στην περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 23, 24 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στους τρεις ημεδαπούς, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (9,1) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά ανάβει την Παρασκευή το Δέντρο

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη για κάνναβη στην Αλίαρτο



Συνελήφθη, χθες (09-12-2013) το απόγευμα στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 35χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (5,7) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τον εκτροχιασμό στο Λειανοκλάδι- "Αδέσποτες" αγελάδες παραλίγο να ρίξουν το τρένο στο γκρεμό!


Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα - << Λίγα μέτρα πριν, θα πέφταμε από τη γέφυρα σε γκρεμό 200 μέτρων...>>, λένε επιβάτες της αμαξοστοιχίας στο LamiaReport....

Ο εκτροχιασμός έγινε στις 10:45΄ το πρωί σε ένα από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια του σιδηροδρομικού δικτύου λίγο μετά το Λειανοκλάδι, στο 203 χλμ., κοντά στο σταθμό του Ασωπού, μόλις 4-5 μέτρα από τη γέφυρα του Ασωπού.

Ο μηχανοδηγός μετά από στροφή αντίκρισε δυο αγελάδες πάνω στις γραμμές. Πάτησε φρένο αλλά ήταν αδύνατο να τις αποφύγει. Τη μια τη χτύπησε και την άλλη την πήρε από κάτω.

Η μηχανή έφυγε έξω, ευτυχώς προς την πλευρά που δεν ήταν ο μεγάλος γκρεμός, ενώ εκτός βγήκε και το πρώτο βαγόνι.

<< Σωθήκαμε από θαύμα. Ελάχιστα μέτρα πριν είναι η γέφυρα. Θα πέφταμε σε γκρεμό 200 μέτρων...>>, είπαν οι επιβάτες όταν έφτασαν στο Λειανοκλάδι.


Οι 120 επιβάτες επέστρεψαν με άλλο τρένο στο Λειανοκλάδι και με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στον σταθμό της Τιθορέας για να συνεχίσουν από εκεί και πάλι σιδηροδρομικώς το ταξίδι τους.






Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-Το Σάββατο συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ.Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά αδύνατων δημοτών του, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες, διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Απευθύνουμε κάλεσμα αλληλεγγύης σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!!!

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο χρειάζεται τη βοήθειά μας γι’ αυτό

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ και στηρίζουμε το έργο του!



Δείτε στο ακόλουθο link το σποτ του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας και προωθήστε το βοηθώντας και εσείς στη διάδοση της δράσης.











Διαβάστε Περισσότερα »

Εισβολή του χιονιά με θερμοκρασίες ψύχους

Τσουχτερό κρύο και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά έξι με οκτώ βαθμούς Κελσίου - «Άσπρη μέρα» στα βόρεια και τα ανατολικά - Χιόνια την Τετάρτη ακόμα και στην Αθήνα - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για όλη την εβδομάδα
Τσουχτερό κρύο και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα σε όλη τη χώρα, με τις καιρικές συνθήκες να επιδεινώνονται από αύριο, Τετάρτη.

Το «κύμα» ψύχους που θα μας επισκεφθεί θα πλήξει αρχικά το βόρειο τμήμα της χώρας και σταδιακά θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα και μετά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 Μποφόρ.

Ο υδράργυρος αναμένεται να κάνει «βουτιά» κατά έξι με οκτώ βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα πάντως με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα πρώτα χιόνια αναμένονται από σήμερα το απόγευμα στην ανατολική και βόρεια χώρα, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν και να πνέουν βόρειοι 6 με 8 Μποφόρ.

Όσον αφορά στην Αττική τα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά του νομού από τη νύχτα, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ο υδράργυρος θα πέσει το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 βαθμιαία πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα θα σημειώσει πτώση.

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει ακόμα πιο αισθητή την Τετάρτη, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί, ακόμη και 9 Μποφόρ τοπικά, ενώ έντονες θα είναι και οι χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ειδικότερα, «άσπρη μέρα» θα δουν περιοχές στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, ενώ χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και την Πεντέλη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Σήμερα θα αρχίσει η ψυχρή εισβολή από τα βόρεια. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις απογευματινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Μακεδονία – Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ φτάνοντας τοπικά στα θαλάσσια τα 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -3  έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 7 Μποφόρ. Αναμένεται να ενισχυθούν από το βράδυ ειδικά στα νότια.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια- Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν, ενώ αναμένεται να σημειωθούν και τοπικές βροχοπτώσεις. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και τα ημιορεινά

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ στα ανατολικά και τοπικά 7 Μποφόρ. Βαθμιαία θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ, ενώ αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση από τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 Βαθμοί Κελσίου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες – Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα ορεινά του νησιού αναμένονται χιονοπτώσεις από το βράδυ.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Βαθμιαία θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν από τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 16  βαθμοί Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, αρχικά στις βόρειες περιοχές και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το βράδυ στα νότια.

Άνεμοι: Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και σταδιακά βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες 6 με 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4  βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι κρύο και βοριάδες. Στα ανατολικά και νότια αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, καθώς και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ, ενώ τοπικά στο Αιγαίο 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ο οποίος πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, στα ανατολικά και νοτιά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 Μποφόρ και από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ στα ανατολικά. Τοπικά στο Αιγαίο οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν τοπικά στα 7 με 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Υπαρχιφύλακας Κωστένης Ηλίας στο πάνθεον των ηρώων



"ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ".

Από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 έως σήμερα έχουν τραυματισθεί θανάσιμα (122) αστυνομικοί συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών και ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας.

Δείτε εδώ όλους τους πεσόντες ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ



 policenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε επίπεδα ρεκόρ η στρεμματική απόδοση στο βαμβάκι


Η ελληνική παραγωγή βαμβακιού ανήλθε φέτος παγκοσμίως σε επίπεδα ρεκόρ, αφού ο μέσος όρος των αποδόσεων κυμαίνεται περίπου στα 322 κιλά το στρέμμα. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας τη σημασία που δίνει το ΥΠΑΑΤ στον τομέα της ενίσχυσης του πολλαπλασιαστικού υλικού και της σποροπαραγωγής, όπως και στις δράσεις υποστήριξης της ποιότητας και της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων, με ιδιαίτερα πετυχημένο παράδειγμα το βαμβάκι, που φέτος σημειώνει ρεκόρ αποδόσεων στην παραγωγή και στις εξαγωγές.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης  μιλώντας το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στη Βουλή, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό 2014 έκανε ευρεία αναφορά στον προγραμματισμό του υπουργείου, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, η έναρξη της οποίας συμπίπτει με την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της έρευνας και της επιστήμης στην υποστήριξη και αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα. Επιπλέον τόνισε τη σημασία που δίνει το ΥπΑΑΤ στον τομέα της ενίσχυσης του πολλαπλασιαστικού υλικού και της σποροπαραγωγής, όπως και στις δράσεις υποστήριξης της ποιότητας και της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Τσαυτάρης ως ιδιαίτερα πετυχημένο παράδειγμα της πολιτικής του υπουργείου για τη στήριξη σημαντικών παραγωγικών κλάδων ανέφερε το βαμβάκι, που φέτος σημειώνει ρεκόρ αποδόσεων στην παραγωγή και στις εξαγωγές. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προγραμματιζόμενες δράσεις υποστήριξης και βελτίωσης της συγκεκριμένης καλλιέργειας, όπως και για την υποστήριξη των ίδιων των βαμβακοκαλλιεργητών.


Διαβάστε Περισσότερα »

4.000 νέες θέσεις απασχόλησης για ανέργους έως 29 ετών


Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, κατά την πρακτική άσκηση των ωφελουμένων και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.
Την επέκταση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών και του αντίστοιχου προγράμματος για τον τουριστικό κλάδο, προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των δράσεων του υπουργείου: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στο κλάδο τουρισμού».

Σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.

Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων, κάτω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που επιθυμούν να προσλάβουν ή έχουν ήδη προσλάβει με σχέση εξαρτημένης σχέσης τους ωφελουμένους του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας».

Με δημόσια πρόσκληση που εκδίδεται με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ, προσδιορίζεται η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, κατά την πρακτική άσκηση των ωφελουμένων και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Το ίδιο ισχύει και για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την ημερομηνία πρόσληψης, μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι, ως μείωση προσωπικού, θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών, κυρίως, κινήτρων εθελούσιας εξόδου.

Δεν θεωρείται μείωση η οικιοθελής αποχώρηση, η λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης και η καταγγελία σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη της που οφείλεται σε σπουδαίο λόγο που αφορά στον εργαζόμενο, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση μειώσει το προϋπάρχον προσωπικό της και εφόσον δεν το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, το πρόγραμμα θα διακόπτεται κατά τόσες θέσεις εργασίας όσες μειώθηκε το προσωπικό. Στην περίπτωση που η επιχείρηση έχει επιχορηγηθεί, τότε θα επιστρέφει στον Οργανισμό εντόκως το ποσό επιχορήγησης που αναλογεί στις μειωμένες θέσεις.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όσον αφορά στο επιχορηγούμενο και προϋπάρχον προσωπικό, δεν είναι δυνατή η μετατροπή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε εκ περιτροπής, κλπ.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται:

- Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας (από την πρωτογενή αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια, έως την τελική διάθεση και εμπορία των προϊόντων της στην αγορά, πχ ιχθυοπωλεία).

- Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του άνθρακα (πχ εταιρείες εξόρυξης, ορυχεία).

- Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής γεωργικών προϊόντων (φυτικών και ζωικών), οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλύει στους παραγωγούς, άμεσα ή έμμεσα [οι δραστηριότητες στη γεωργική εκμετάλλευση (φυτικό και ζωικό κεφάλαιο), οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να προετοιμασθεί το προϊόν για την πρώτη πώληση (πχ συγκομιδή, κοπή και αλώνισμα των σιτηρών, συσκευασία των αυγών)].

- Οι επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως προβληματικές.

- Οι επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση παλαιάς κρατικής ενίσχυσης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασχέσεις εξπρές σε τραπεζικές καταθέσεις για χρέη στο δημόσιο




Με δύο υπουργικές αποφάσεις η κυβέρνηση προχωρά σε κατασχέσεις - εξπρές τραπεζικών λογαριασμών σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλετών. Μάλιστα οι κατασχέσεις θα γίνονται εντός 24 ωρών από την στιγμή που θα δοθεί η εντολή και θα πατηθεί το κουμπί του ηλεκτρονικου υπολογιστή του φοροελεγκτή.
Το ίδιο θα ισχύσει και για περιπτώσεις ελέγχων περιπτώσεων φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Οι δύο αποφάσεις που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο υφυπουργός  Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης στόχο έχουν τη μείωση ης φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων του κράτους.

Ειδικότερα, από την ερχόμενη Πέμπτη ενεργοποιείται το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το ΣΔΟΕ, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς αλλά και η Αρχή για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος.
Το εν λόγω Μητρώο αποτελούσε βασική προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες οι έλεγχοι σε όσους εμπλέκονται στη λίστα λαγκάρντ και σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έχει γίνει φοροδιαφυγή.

Το Μητρώο θα λειτουργεί ως ένα κλειστό «κύκλωμα» ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω του οποίου πιστοποιημένοι ελεγκτές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτημα στις τράπεζες για άρση τραπεζικού απορρήτου και θα λαμβάνουν αμέσως ηλεκτρονικές απαντήσεις.

Η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη εντός 24 ωρών να απαντήσεις στο αίτημα που θα στείλουν οι φοροελεγκτές. Αξίζει ωστόσο να τονιστεί ότι οι πιστοποιημένοι ελεγκτές  δεν θα έχουν on line πρόσβαση σε καταθέσεις και δάνεια των ελεγχόμενων.

Αυτό που θα συμβείν είναι ότι θα ενημερώνονται για το πλήρες τραπεζικό προφίλ όσων ελέγχουν με όλες τις κινήσεις δανείων, καταθέσεων, επενδυτικών ή άλλων λογαριασμών σε βάθος δεκαετίας.

Επίσης, στα τραπεζικά δεδομένα δεν θα έχουν πρόσβαση όλοι οι ελεγκτές αλλά εξουσιοδοτημένοι οι οποίοι θα προβαίνουν σε επίσημο και εξατομικευμένο αίτημα για να αντλήσουν τις πληροφορίες που απαιτούνται για να στοιχειοθετήσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όλα τα φορολογικά ή τραπεζικά δεδομένα που ανταλλάσσονται θα κρυπτογραφούνται.

Μαζί με το ΑΦΜ του ελεγχόμενου θα καταγράφεται και το ΑΦΜ και τα στοιχεία του ελεγκτή και η υπηρεσία που ανήκει. Παράλληλα, θα γίνεται ειδική αναφορά στα στοιχεία της υπόθεσης όπως είναι ο αριθμός του φακέλου και η νομοθετική διάταξη βάσει της οποίας υποβάλλεται το αίτημα.

Πρόσβαση στα δεδομένα που θα αποστέλλουν οι τράπεζες πέρα από από τους πιστοποιημένους  χρήστες-ελεγκτές,  θα έχουν  και οι  προϊστάμενοι τους.

Με την υποβολή αιτήματος με τον κωδικό «Αίτημα 01» ζητείται από τις τράπεζες  να απαντήσουν για συγκεκριμένο ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου , αρχικά αν ο κάτοχος του ΑΦΜ είναι πελάτης του πιστωτικού ιδρύματος με οποιαδήποτε σχέση. Αν είναι πελάτης, θα παρατίθεται κατάλογος με τα δεδομένα για καταθετικό λογαριασμό πρώτης ζήτησης, καταθετικό προθεσμιακό λογαριασμό, χορηγητικό, επενδυτικό ή άλλο λογαριασμό που τηρείται στην τράπεζα.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί το  ηλεκτρονικό κατασχετήριο με τις εξαιρέσεις που ισχύουν (προστασία μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων έως 1.000 ευρώ).

Η εφορία θα μπορεί να μπαίνει στους λογαριασμούς και να προχωρά σε κατασχέσεις, εντός 10 ημερών από τη στιγμή που οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν το σχετικό αίτημα αντί για 3 μήνες που ισχύει σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη γκάφα -Πέταξαν στα σκουπίδια 200.000 ευρώ

Απίστευτο μοιάζει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια ανακαίνισης τραπεζικού καταστήματος στο Ναύπλιο έβγαλαν στα σκουπίδια χαρτόκουτο το οποίο περιείχε 200.000 ευρώ, καθώς θεωρούσαν ότι αυτό περιείχε άχρηστα πράγματα.

Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης στο τραπεζικό κατάστημα που βρίσκεται στο κέντρο του Ναυπλίου έβγαλαν σακούλες και χαρτόκουτα με μπάζα και άλλα άχρηστα αντικείμενα στα σκουπίδια. Ενα από αυτά περιείχε και 200.000 ευρώ.

Ομως, όταν οι υπάλληλοι έκλεισαν τους λογαριασμούς της ημέρας ανακάλυψαν πανικόβλητοι ότι υπήρχε έλλειμμα 200.000 ευρώ. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες σε όλο το υποκατάστημα, αφού φαινόταν απίθανο να έχουν εξαφανιστεί χίλια χαρτονομίσματα των 200 ευρώ. Τα χρήματα δεν βρέθηκαν πουθενά και επί ένα 24ωρο αγνοούσαν το που βρίσκονταν τα χρήματα.

Την επόμενη ημέρα ένας από τους υπαλλήλους θυμήθηκε πως είχαν τοποθετήσεί προσωρινά τα χρήματα σε ένα χαρτοκιβώτιο. Αμέσως πετάχτηκαν όλοι έξω και έτρεξαν στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από το υποκατάστημα.

Για καλή τους τύχη, δεν είχε περάσει ακόμη ούτε το απορριμματοφόρο, αλλά ούτε και κάποιος από τους αλλοδαπούς που αναζητούν μέταλλα ή κονσερβοκούτια στα σκουπίδια και το χαρτόκουτο με το πολύτιμο περιεχόμενο βρέθηκε στο ακέραιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ