Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Λογαριασμοί και μέσω e-mail από τον ΟΤΕ



Mέσω e-mail θα μπορούν οι συνδρομητές του ΟΤΕ να λαμβάνουν πλέον το λογαριασμό τους, κάνοντας τη διαχείρισή του ακόμα πιο εύκολη και χρηστική.

Οι πελάτες του ΟΤΕ μέσω του e-λογαριασμού μπορούν γρήγορα και με ασφάλεια:
• να επιλέξουν τη συχνότητα τιμολόγησης που επιθυμούν (μηνιαία ή διμηνιαία).
• να ενημερώνονται για την έκδοση και τη λήξη του λογαριασμού μέσω SMS και να εξοφλούν εύκολα το λογαριασμό τους με όποιον τρόπο πληρωμής τους εξυπηρετεί.
• να έχουν πρόσβαση στα στατιστικά και στην ανάλυση των κλήσεών τους αποκτώντας αυτόματα πρόσβαση στο My OTE.
Οι πελάτες ΟΤΕ αποκτούν πρόσβαση στον e-λογαριασμό είτε μέσα από οποιοδήποτε κατάστημα του Δικτύου Καταστημάτων ΟΤΕ, Cosmote, Γερμανός, είτε καλώντας από την τηλεφωνική τους σύνδεση στο 13888 ή μέσω του www.ote.gr, αφού πρώτα εγγραφούν στο My ΟΤΕ και επιλέξουν τον e-λογαριασμό στην ενότητα My Profile.
Με τον e-λογαριασμό, σταματά η ταχυδρομική αποστολή του έντυπου λογαριασμού, «συμβάλλοντας στη μείωση κατανάλωσης χαρτιού και την προστασία του περιβάλλοντος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Σταματήστε την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ

Συστηματική απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από τη Διοίκηση της εταιρείας και την Κυβέρνηση.
Η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ το τελευταίο χρονικό διάστημα προχωρά στη συστηματική απαξίωση της εταιρείας, όπως στη περίοδο 2004-2009 με τα γνωστά αποτελέσματα της αντιστάθμισης που ζημίωσαν την εταιρεία με περισσότερα από 500 εκ. ευρώ. Η Διοίκηση επαναλαμβάνει τώρα την ίδια αυτή τακτική, αυτή τη φορά πάλι με τις «πλάτες» της κυβέρνησης, ώστε να ξεπουληθεί τσάμπα η ΛΑΡΚΟ σε ιδιώτες.
Συγκεκριμένα:
-Υπάρχει πλήρης αποστελέχωση της εταιρίας από έμπειρο στελεχιακό δυναμικό ,το οποίο είτε υποχρεώθηκε να αποχωρήσει είτε παραγκωνίστηκε σε θέσεις ''ψυγείο'' από τη νέα Διοίκηση για διάφορος λόγους (όπως επί παραδείγματι πολιτικούς), με αποτέλεσμα η εταιρία σήμερα να διοικείται από μία μικρή ομάδα που κατά κύριο λόγο είναι συνταξιούχοι, χωρίς την παραμικρή γνώση του αντικειμένου (π.χ. απόστρατοι ) και χωρίς εμπειρία στην εταιρία.
-Υπάρχει εγκατάλειψη στην συντήρηση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου που σε συνδυασμό με την μη εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συμβούν ατυχήματα.
- Για το 2013 υλοποιήθηκε ένα καταστροφικό σχεδιασμό της  παραγωγικής διαδικασίας για την  εξόρυξη του μεταλλεύματος, ( εγκατάλειψη του πιο πλούσιου κοιτάσματος στην θέση ΤΣΟΥΚΑ στη Βοιωτία, σταμάτημα της αποκάλυψης στη θέση ΚΟΤΡΩΝΙ στην Εύβοια κ.α.) με συνέπεια να σημειωθεί σοβαρή απώλεια παραγωγής και εσόδων για το τρέχον έτος και για το 2014 προβλέπεται αδυναμία κάλυψης του εργοστασίου από τα απαραίτητα μεταλλεύματα με σκέψεις για την αναπλήρωση του από εισαγόμενο μετάλλευμα Τουρκίας ακριβότερο και αμφιβόλων ποιοτικών χαρακτηριστικών λόγω πιθανής περιεκτικότητας σε αρσενικό.
-Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρότερο κοστολογικό πρόβλημα ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της εταιρίας, που είναι η τιμή χρέωσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας ( 30% του κόστους) , στην ΛΑΡΚΟ παρότι στους βασικούς μετόχους συγκαταλέγονται το Ελληνικό Δημόσιο και η ίδια η ΔΕΗ, χρεώνεται πάνω από 70 την MWH την στιγμή που  αντίστοιχο  ενεργοβόρο  εργοστάσιο (ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) την χρεώνεται με 40,7, έστω και αν η παραπάνω τιμή είναι προσωρινή. Η Διοίκηση και η κυβέρνηση δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια, ούτε καν έχουν συζητήσει τις προτάσεις των εργαζομένων πάνω στο θέμα αυτό.
-Παρότι  υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας στην εταιρία λόγω της χαμηλής τιμής του παραγόμενου προϊόντος ,υπάρχει αδιαφορία ουσιαστικής αντιμετώπισης για την επιστροφή  εκατομμύριων ευρώ που έχει δεσμεύσει το Ελληνικό Δημόσιο από την επιστροφή του ΦΠΑ , για μία κατ΄ ουσία ανύπαρκτη φορολογική παράβαση.
-Είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα της Διοίκησης ,λόγω των σοβαρών παρατυπιών στην διαδικασία ανάθεσης για την προμήθεια γαιάνθρακα, υπήρξε κίνδυνος να «ξεμείνει» το εργοστάσιο από πρώτη υλη, με κίνδυνο το σταμάτημα της λειτουργίας του.
-Υπήρξε μια σειρά σοβαρών παρατυπιών σε υπογραφή εργολαβικών συμφωνητικών χωρίς την προβλεπόμενη έγκριση από το Δ.Σ της εταιρίας που στην βιασύνη τους για την παράτυπη ανάθεση , υπήρξαν τέτοιες προχειρότητες και χειρισμοί που θα ζημιώσουν ενδεχόμενα και  ανάλογα με την δικαστική εξέλιξη  την εταιρία με τεράστια ποσά.
-Επίσης μια σειρά σοβαρών παρατυπιών υπήρξε και στον διαγωνισμό για την προμήθεια μεγάλων χωματουργικών οχημάτων και την κατάθεση ψευδών στοιχείων ( πχ ΤΣΟΥΚΑ ) προς το Δ.Σ της εταιρίας που έγιναν αντιληπτά και δεν εγκρίθηκαν.  Από παρέμβαση κυρίως των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρείας.
- Με βάση τις επίσημες απαντήσεις του κ. Αλμούνια σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Πουπάκη στις  5.11.2013  εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ούτε η Ελληνική Κυβέρνηση ούτε η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ έκαναν χρήση του δικαιώματος να τεκμηριώσουν τις αντιρρήσεις για τις αιτιάσεις περί παράνομων κρατικών επιχορηγήσεων με κίνδυνο να εκδοθεί η τελική απόφαση σε βάρος της εταιρίας που θα την φορτώνει με υποχρεώσεις άλλων 130 εκ. ευρώ.
-Το σημαντικότερο όλων είναι ότι στις 31/12/2013 λήγουν οι άδειες τόσο για το εργοστάσιο της Λάρυμνας, όσο και για τα μεταλλεία του Άγιου Ιωάννη στο Κόκκινο και δεν έχει παρθεί καμία απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο για την ανανέωση των αδειών ούτε έχει δοθεί καμία απάντηση στο σχετικό αίτημα ης Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ.
Με τις παραπάνω αποφάσεις και ενέργειες της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ για το έτος 2013 , θα έχει τουλάχιστον απώλεια εσόδων από την χαμένη παραγωγή της τάξεως των 30 εκ. ευρώ.
Εάν η Διοίκηση συνεχίσει να λαμβάνει παρόμοιες αποφάσεις και στο μέλλον θα έχουμε την πλήρη αποδιοργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας με συνέπεια να υπάρχει  κίνδυνος να κλείσει το εργοστάσιο από την ανικανότητα (ή σκοπιμότητα) της Διοίκησης, και με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης. Για τα προαναφερθέντα προβλήματα ουδεμία παρέμβαση έχει γίνει από τα αρμόδια Υπουργεία και υπάρχει ορατός κίνδυνος πλέον για το μέλλον της εταιρείας. 
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται  οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε  ποιες ενέργειες θα προβούν  ώστε να σταματήσει η απαξίωση  της ΛΑΡΚΟ από τις «λανθασμένες»  αποφάσεις της Διοίκησης;
Σε ποιες  ενέργειες θα προβούν προκειμένου  να διασφαλιστεί ο επερχόμενος  οικονομικός στραγγαλισμός της ΛΑΡΚΟ από την μη τακτοποίηση ζωτικής σημασίας εκκρεμοτήτων όπως η ρύθμιση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στα επίπεδα αντίστοιχων ενεργοβόρων εργοστασίων (π.χ. «Αλουμίνιο της Ελλάδας»).
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να υπερασπιστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού τα συμφέροντα της ΛΑΡΚΟ και κατ' επέκταση του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 130 εκ. ευρώ που δημιουργούν ένα χρέος ανύπαρκτο τόσο για την εταιρεία, όσο και για τους Έλληνες φορολογούμενους που μπορεί να κληθούν στο μέλλον να πληρώσουν, με βάση και την απάντηση του κ. Αλμούνια στον  ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Πουπάκη;
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να αποδεσμευθούν τα οφειλόμενα χρήματα προς τη ΛΑΡΚΟ από την επιστροφή του ΦΠΑ, τα οποία έχει άμεση ανάγκη η εταιρεία;
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν σχετικά με το αίτημα της ΛΑΡΚΟ προς το ΥΠΕΚΑ, για 30ετή ανανέωση της μίσθωσης των μεταλλευτικών δικαιωμάτων στις παραχωρήσεις ΟΠ1 και 8Β για το εργοστάσιο της Λάρυμνας και 105Α και 107 για τα μεταλλεία του Άγιου Ιωάννη στο νομό Βοιωτίας;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης

Στρατούλης Δημήτρης
Διαβάστε Περισσότερα »

18χρονη Ρομά "τσίμπησε" η Αστυνομία της Θήβας για κλοπή στη Λοκρίδα

Συνελήφθη 18χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για κλοπή από κατάστημα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Λοκρίδας Φθιώτιδας

Συνελήφθη, χθες (15-12-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μία 18χρονη ημεδαπή ROMA , η οποία κατηγορείται για κλοπή από κατάστημα, την οποία διέπραξε μαζί με δύο (2) ακόμη, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, συνεργούς της.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι η 18χρονη, μαζί με τους δύο συνεργούς της, προχθές το μεσημέρι, αφού παραβίασαν παράθυρο καταστήματος καφέ – παντοπωλείου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Λοκρίδας Φθιώτιδας, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας .


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαπούνια στον ελληνικό στρατό από… Τουρκία!

 Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο ελληνικός στρατός στη Θράκη προμηθεύεται τουρκικά σαπούνια, μάρκας Damla με έδρα το Αϊδίνιο.



Την αποκάλυψη έκανε ... εφημερίδα «Ζαγάλισα» σύμφωνα με την οποία ο ελληνικός στρατός μέχρι πρότινος αγόραζε σαπούνια από ελληνική επιχείρηση.

Τα φθηνά τουρκικά προϊόντα έχουν γεμίσει εντός και εκτός Θράκης την ελληνική αγορά «βουλιάζοντας» ελληνικές επιχειρήσεις και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι αμφιβόλου ποιότητας.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν ο ελληνικός στρατός να στηρίζει την οικονομία του Αϊδινίου και να μην θέλει να στηρίξει την τοπική ελληνική οικονομία» αναφέρει το δημοσίευμα.
«Θέλουμε να πιστεύουμε πως τέτοιου είδους λάθη έχουν γίνει εκ παραδρομής και ότι θα διορθωθούν σύντομα» καταλήγει το άρθρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάβουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Βάγια

Η Δ.Ε. Βαγίων και ο Σύλλογος Γυναικών η “Σφίγγα”
σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση
Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 17:30
στην Κεντρική Πλατεία Βαγίων.

Συμμετέχουν

Η Χορωδία Γυμνασίου Βαγίων
(Καλλιτεχνική Διεύθυνση Παναγιώτης Ντούλιος)

Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Βαγίων
(Καλλιτεχνική Διεύθυνση Κων/νος Δέδες)


Στο χώρο θα υπάρχει επίσης Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι με γλυκίσματα, προσφορά συλλόγων και καταστημάτων της περιοχής.

Σας περιμένουμε όλους!
Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ συλλήψεις για επαιτεία σε Θήβα και Χαλκίδα

Σχηματισμός δικογραφιών σε βάρος οκτώ (8) ατόμων, για επαιτεία σε Θήβα και Χαλκίδα

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της επαιτείας, το τελευταίο δεκαήμερο (από 05 έως και 15-12-2013), από διάφορες περιοχές της Θήβας και της Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά οκτώ (8) προσαγωγές ατόμων, τα οποία επαιτούσαν.

Ειδικότερα στη Θήβα, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, προσήγαγαν πέντε (3) ημεδαπές ROMA , ηλικίας από 18 έως και 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες, πταισματικού χαρακτήρα, οι οποίες θα υποβληθούν στον κ. Δημόσιο Κατήγορο Θηβών.

Στη Χαλκίδα, αστυνομικοί Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, προσήγαγαν έναν 53χρονο υπήκοο Ρουμανίας και δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 17 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων επίσης σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες, πταισματικού χαρακτήρα, οι οποίες θα υποβληθούν στον κ. Δημόσιο Κατήγορο Χαλκίδας.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για την καταπολέμηση της επαιτείας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Εκτέλεση βολής στο ΚΕΠΒ Θηβών


Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας

Ανακοινώνεται ότι στις 16,17 και 18 Δεκεμβρίου από ώρες 08:00 έως 17:00, θα εκτελεστούν βολές όλμων και πυροβόλων στο πεδίο βολής Θηβών καθώς επίσης και καταστροφή τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων στις 19 Δεκεμβρίου τις ίδιες ώρες.

Επικίνδυνη περιοχή αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων: ΚΟΥΜΕΡΚΙ- ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ-ΣΩΡΟΣ-ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ-ΛΟΦΟΣ ΒΔ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ-ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ-ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ.

Μέσα στην περιοχή αυτή, κατά τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε περίπτωση ανευρέσεις βλήματος, παρακαλούμε όπως μην το αγγίξετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο δυνατό τη Στρατιωτική Μονάδα (ΣΠΖ) (τηλ, 2221067143) ή την Αστυνομία (τηλ: 100).
Διαβάστε Περισσότερα »

«Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Άγγελου Μίχα στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς»



Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς διοργανώνει παρουσίαση του  φωτογραφικού έργου του Άγγελου Μίχα, στον χώρο της λέσχης. Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του φωτογράφου με αντικείμενο την ανάλυση του έργου του.

Σύντομο βιογραφικό:
Σπούδασε φωτογραφία στην σχολή Focus και στο Φωτογραφικό Κύκλο με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Στη δεκαετή και πλέον επαγγελματική του πορεία, φωτογράφιζε για το περιοδικό "Γυναίκα" και άλλα έντυπα. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αφοσιωθεί στο προσωπικό του καλλιτεχνικό έργο. Φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το έργο αυτό κυκλοφορεί ολοκληρωμένο στο πρόσφατο φωτογραφικό του λεύκωμα με τον τίτλο Closer.

Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας:
fmag - photography fan/magazine
http://www.fmag.gr



Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ         Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

Ιωάννης Λεμονής            Μαρία Μίχου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντροπή: Ολοι αθώοι για τις φούσκες του χρηματιστηρίου το 1999

Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει από μεγάλο σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας όπου χιλιάδες μικροεπενδυτές είδαν να εξανεμίζονται μέσα σε λίγους μήνες οι οικονομίες χρόνων,ενώ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ουσιαστικά λεηλατήθηκαν, προκειμένου να ενισχυθεί ο χρηματιστηριακός τζόγος. Και ενώ μετά από τόσα χρόνια πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν μία καταδίκη για τους ενόχους - εμπλεκόμενους ήρθε η απόφαση του δικαστηρίου για να αφήσει άφωνους τους πάντες.

Ετσι λοιπόν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου μετατράπηκε σε δικαστικό σκάνδαλο αφού το δικαστήριο αθώωσε 42 άτομα που κατηγορούνταν σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκε η απάτη, διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρεάσαν την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο.
iefimerida.gr

Ποια είναι τα πρόσωπα που αθωώθηκαν

Οι δικαστές αθώωσαν τους

    Παναγιώτη Κονταλέξης – χρηματιστής
    Γεώργιο Μπατατούδη - μέτοχος της Ιντερσάτ
    Παναγιώτη Πανούση - μέτοχος της Άττι-κατ
    Κωνσταντίνο Στέγγο (της Τεχνικής Ολυμπιακής)
    Χρυσή Στέγγου (της Τεχνικής Ολυμπιακής)
    Στυλιανή Στέγγου (της Τεχνικής Ολυμπιακής)
    Σπυρίδωνα Τασόγλου της ομώνυμης εισηγμένης εταιρείας
    Ηλία Τσοτάκο – χρηματιστής
    Δημήτρη Ράνιο – χρηματιστής
    Ηλία Μπογδάνο της Active Επενδυτική
    Ελένη Ζησιμοπούλου
    Θεοφάνη Ράνιο (χρηματιστής)
    Ιωάννη Σφακιανάκη
    Αγγελική Ζησιμοπούλου
    Βασίλειο Μανιό (εφοπλιστής)
    Αναστασία Κολλακή (σύζυγος εφοπλιστή)
    Παντελή - Ελευθέριο Κολλάκης (εφοπλιστής)
    Σταύρο Γαλανάκη
    Ιωάννη Τσούρτη
    Γεώργιο Στέγγο (Τεχνική Ολυμπιακή)
    Βαρβάρα Τσούρτη
    Σταυρούλα - Μαρία Λακοπούλου
    Ιορδάνη Αρζόγλου
    Ζωή Στέγγου.





Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων:Ολα τα ονόματα των επιτυχόντων του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα

ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα ειδικοτήτων ΔΕ, ΠΕ, ΤΕ για το Δήμο Θηβαίων.


Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι κατόπιν σχετικής απόφασης του διοικητή του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.oaed.gr  ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 27.948 θέσεις πλήρους απασχόλησης”

Ύστερα από τα παραπάνω καλούνται οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι να προσέλθουν  μέχρι την Τετάρτη 18-12-2013 στο Γραφείο του ΟΑΕΔ στη Θήβα, προκειμένου να παραλάβουν το σχετικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στον Δήμο Θηβαίων

Τα ονόματα των επιλεγέντων για το Δήμο Θηβαίων είναι τα ακόλουθα :
ΚΑΤΣΑΡΑ    ΑΓΓΕΛΙΚΗ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ    ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΣΙΒΡΑ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ    ΤΖΑΝΝΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ    ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΑΚΚΑ    ΔΗΜΗΤΡΑ    ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ    ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΗΛΑΒΕΡΗ    ΕΛΕΝΗ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΑ    ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΜΑΡΙΑ    ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΗΝΑ    ΑΝΝΑ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΜΑΡΙΑ    ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΪΔΑΝΗ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΑΜΑΛΙΑ    ΔΕ Β. ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ    ΑΓΛΑΪΑ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΖΩΗ    ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ    ΣΟΦΙΑ    ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΛΕΤΤΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ    ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ    ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ    ΜΑΡΙΑ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΑ    ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΠΑΦΑ    ΑΝΝΑ    ΑΓΓΕΛΗΣ    ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ    ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΑΡΚΟΥ    ΑΓΓΕΛΟΣ    ΧΑΡΙΛΑΟΣ    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ    ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΒΟΥΛΓΑΡΗ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ    ΤΕ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΚΑΤΣΙΦΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΑΣΗΜΙΝΑ    ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΑΘΗΝΑ    ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΕΛΙΜΑΣ    ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ    ΔΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΣΩΤΗΡΙΑ    ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΙΩΑΝΝΟΥ    ΣΟΦΙΑ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΣΗΜΕΛΙΤΣΑ    ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΑΜΟΥΗΛ    ΣΟΦΙΑ    ΜΗΝΑΣ    ΓΕΩΡΓΙΑ    ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΚΕΠ
ΜΑΡΚΟΥ    ΚΛΕΟΝΙΚΗ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΑΓΓΕΛΙΚΗ    ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ    ΕΠΙΤΥΧΩΝ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΚΕΠ

Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr και από τις υπηρεσίες του Οργανισμού ΟΑΕΔ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μείωση 4,7% για το ελληνικό αγροτικό εισόδημα το 2013


Μειωμένο κατά 4,7% σε σχέση με το 2012, εμφανίζεται το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με την πρώτη πρόβλεψη που εξέδωσε η Eurostat για το φετινό έτος. Μείωση 1,3% κατέγραψε το αγροτικό εισόδημα συνολικά σε επίπεδο Ε.Ε. συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.
Σε επίπεδο παραγωγής στην Ευρώπη, πτώση καταγράφεται στο ελαιόλαδο (-30,6%), στη ζάχαρη (-4,5%), στα λαχανικά (-1,7%).Σε επίπεδο παραγωγής στην Ευρώπη, πτώση καταγράφεται στο ελαιόλαδο (-30,6%), στη ζάχαρη (-4,5%), στα λαχανικά (-1,7%).

Το πραγματικό αγροτικό εισόδημα ανά εργάτη αυξήθηκε σε 15 κράτη μέλη, ενώ μειώθηκε σε 13 κράτη μέλη, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

Αναλυτικά, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ε.Ε. παρουσιάστηκαν σε Ολλανδία (+11,4%), στην Ρουμανία (+10,4%), Ισπανία (+10%) και Ιταλία (+8,9%). Αντιθέτως τις μεγαλύτερες μειώσεις παρουσίασε το αγροτικό εισόδημα σε Εσθονία (-17,2%), Γαλλία (-16,4%), Κροατία (-16,2%) και Γερμανία (-10%).

Η συνολική παραγόμενη αξία σε τιμές παραγωγού υπολογίζεται ότι αυξήθηκε κατά 0,1% κυρίως λόγω της αύξησης της αξίας κτηνοτροφικής παραγωγής (+1,5%) και παρόλη την πτώση της αξίας της αγροτικής παραγωγής (-1,1%). Αυτή η πτώση οφείλεται κυρίως στην πτώση των τιμών (-3,7%), η οποία μερικώς εξισορροπείται από την μικρή αύξηση της συνολικής παραγωγής (+2,7%).

Σε επίπεδο παραγωγής στην Ευρώπη, πτώση καταγράφεται στο ελαιόλαδο (-30,6%), στην ζάχαρη (-4,5%), στα φρέσκα λαχανικά (-1,7%) και στα λουλούδια (-1,1%). Αντιθέτως αύξηση καταγράφεται στην παραγωγή κρασιού (+7,2%), φρούτα (+6,9%), δημητριακά (+6,1%) και στις πατάτες (+1,1%).

Σε επίπεδο τιμών αυξήσεις καταγράφηκαν στα φρούτα (+2,3%), λαχανικά (+1,1%), κράσι (+2,8%), πατάτες (+15,2%) και ελαιόλαδο (+20,5%). Μείωση τιμών καταγράφηκαν σε δημητριακά (-13,7%) και ζάχαρη (-2,9+%).
agronews.gr

Η κτηνοτροφική παραγωγή παρέμεινε σε σταθερά επίπεδα συγκριτικά με πέρσι, ενώ οι τιμές παρουσίασαν αύξηση 1,6%. Πτώση παρουσίασε η παραγωγή αιγοπρόβειου κρέατος (-2,2%), βοδινού (-0,9%) και χοιρινού (-0,7%) ενώ αύξηση παρουσίασε  μόνο η παραγωγή πουλερικών (+0,9%). Αναφορικά με τις τιμές, βοδινό (0,8%), χοιρινό (1,7%), πουλερικά (2,7%).

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

Από σήμερα και έως τις 23 Δεκεμβρίου καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Το εορταστικό επίδομα δικαιούνται - και μάλιστα ολόκληρο - όσοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ από την 1η Μαΐου του 2013 και έπειτα. Όποιος λαμβάνει επίδομα ανεργίας για μικρότερο διάστημα, τότε για κάθε μήνα που ήταν άνεργος δικαιούται τρία ημερήσια επιδόματα.

Τέλος, για κάθε ανήλικο τέκνο που έχει ο άνεργος, το δώρο Χριστουγέννων προσαυξάνεται κατά 10%.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ανέργων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας (βελτιστοποίηση λειτουργίας νοσοκομείων)».

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι, Έλληνες πολίτες, ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε., ή ομογενείς, ή υπήκοοι τρίτων χωρών με δικαίωμα νόμιμης διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και συγκεκριμένα: επαγγελματίες υγείας -ιατροί, νοσηλευτές, λοιπό οικονομικό-διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων και διάφορες ειδικότητες παραϊατρικών επαγγελμάτων.

Προϋπόθεση είναι η εγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνεται επίδομα ανεργίας ή όχι. Η προϋπόθεση αυτή ισχύει και για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ που είναι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία και που δεν ασκούν ελεύθερο ή άλλο επάγγελμα. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 7.200 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε η πρωταθλήτρια εταιρεία φοροδιαφυγής -Πώς ξεγελούσε το ΣΔΟΕ

Ρεκόρ φοροδιαφυγής φαίνεται πως έχει καταγράψει μία εταιρεία εισαγωγής κρεάτων με έδρα τα Χανιά, η οποία με παρένθετες εταιρείες - «φαντάσματα», ξεγελούσε το κράτος και ξεγλιστρούσε από τη μέγγενη των φορολογικών ελέγχων.

Εδώ και 3 χρόνια το ΣΔΟΕ Κρήτης προσπαθούσε να λύσει το "γόρδιο δεσμό" καθώς η αρχική εταιρεία είχε κλείσει, ουσιαστικά όμως συνέχισε με άλλο όνομα. Τελικά, βρέθηκαν τα στοιχεία και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καλείται τώρα να πληρώσει, πρόστιμο - μαμούθ ύψους 51 εκατ. ευρώ!

Πώς έστησε το κόλπο

Ο μεγαλοεισαγωγέας εδώ και χρόνια εισήγαγε κρέατα από Βέλγιο, Ολλανδία και άλλες χωρες της ΕΕ και παρ'ότι έκανε ο ίδιος τις εισαγωγές, εμφάνιζε δήθεν εταιρείες της βορείου Ελλάδος για να κάνουν εκείνες τις εισαγωγές, με αποδέκτη τελικά τον Κρητικό επιχειρηματία. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Cretalive, οι τρεις εταιρείες ήταν εικονικές και εξέδιδαν τιμολόγια χωρίς να έχουν καμία άλλη (πραγματική) δραστηριότητα.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στην Κρήτη, διαπίστωσε μόνο για την 3ετία 2007-2009, περίπου 3.800 παραβάσεις, 900 περιπτώσεις εικονικών τιμολογίων και άλλα αδικήματα που αφορούν τη μη έκδοση τιμολογίων και μη διατήρηση φορολογικών στοιχείων.

Το ΣΔΟΕ για τη χρήση του 2007, καταλόγισε στην εταιρεία πρόστιμα ύψους 9,3 εκ. ευρώ για το 2008 19,8 εκ. ευρώ και για το 2009 21,8 εκ. ευρώ, με τη "σούμα" να φτάνει το ασύλληπτο ποδό των 51,4 εκ. ευρώ!

Το πρόστιμο έχει ήδη καταλογιστεί ενώ ενδιαφέρον θα έχει να διακριβωθεί για τον κύκλο εργασιών της διάδοχης εταιρείας, κι αν βεβαίως εξακολουθούσε η φάμπρικα με τα εικονικά τιμολόγια και τις "μαϊμού" εταιρείες εισαγωγών.

iefimerida.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Θήβας

«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Κοινότητας Θήβας»

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο  Παλαιό Δημαρχείο την 20η του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ Α' 87).


                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ
      ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
                              


                       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΣΑΜΙΩΤΗΣ 

                                                                                                                                                                  
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΙΣ 20 /12/2013 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 36329 /16-12-2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (άρθρο 88 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87)

1ο Θέμα    Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Επιχείρηση χονδρικής και λιανικής διάθεσης τροφίμων (τυποποιημένα προϊόντα-ψιλικά), επί της οδού Πινδάρου 39, στη Θήβα, μετά από αίτηση της κ. Βόζη Μαρίας του Δημητρίου.

Εισηγητής: κ. Δήμητρα Κολέσια.
2ο Θέμα    Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Επιχείρηση μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος και αναψυχής (καφέ-αναψυκτήριο)», επί της οδού Αυλίδος 46, στη Θήβα, μετά από αίτηση του κ. Καρατζιώτη Γεώργιου του Γεωργίου.
Εισηγητής: κ. Δήμητρα Κολέσια.
3ο Θέμα    Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Επιχείρηση μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος και αναψυχής (καφέ-αναψυκτήριο)», επί της οδού Λοξής Φάλαγγος 49, στη Θήβα, μετά από αίτηση του κ. Τσουχλάκη Αντώνιου του Σταύρου.
Εισηγητής: κ. Δήμητρα Κολέσια.
4ο Θέμα    Συζήτηση αίτησης για γνωμοδότηση περί της δημιουργίας γηπέδου 5χ5 στο χώρο του Συνοικισμού που σήμερα είναι γήπεδο μπάσκετ.

Εισηγητής: Δημήτρης Αναστασίου
5ο Θέμα    Συζήτηση και λήψη απόφασης για άδεια κατάληψης χώρου στους καταστηματάρχες που διατηρούν αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, εστιατόρια και ουζερί, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα στην προβολή των καταστημάτων τους.
Εισηγητής:Ι ωάννης Ρόκας





Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η «ΔΙΚΗ» στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων αύριο απο τον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει τους δικαιούχους πολίτες του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ότι τη αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013, και ώρα 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων στο Παλαιό Δημαρχείο (Καραγιαννοπούλου 1), όπου λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Οι δικαιούχοι παρακαλούνται κατά την προσέλευσή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο να προσκομίζουν τη σχετική κάρτα δικαιούχου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Mπουφές Αγάπης στην κεντρική πλατεία Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Επανασύνδεση του ρεύματος σε πολίτες του Δήμου Αλιάρτου


        Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ,με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των αρμοδίων φορέων, διευκρινίστηκαν οι διαδικασίες επανασύνδεσης του ρεύματος για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα:
-    Δικαιούχοι της επανασύνδεσης είναι συμπολίτες στην κύρια κατοικία των οποίων, έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους.

-    Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δήμου ή της Περιφέρειας και να δηλώνουν τα στοιχεία τους και τον αριθμό της παροχής τους. Για τον Δήμο Αλιάρτου αρμόδιος είναι ο αντιδήμαρχος Αραπίτσας Γεώργιος (τηλέφωνο 2268350212).

-    Επιπλέον οι Δήμοι θα συγκεντρώσουν λίστες δικαιούχων από τις κοινωνικές δομές των Δήμων, της Εκκλησίας, του Ερυθρού Σταυρού και άλλων φορέων και θα καταρτίσουν συγκεντρωτικά κατάλογο δικαιούχων που θα στείλουν στην ΔΕΗ.
-    Η ΔΕΗ αφού καλέσει τους δικαιούχους να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά θα προχωρήσει στην άμεση επανασύνδεση του ρεύματος. Επιπλέον αναστέλλονται όλες οι διακοπές ρεύματος  για την περίοδο των εορτών.

-    Για όσους έχουν προχωρήσει σε διακοπή συμβολαίων με τη ΔΕΗ ή δεν έχουν ακόμη συνδεθεί θα πρέπει να το δηλώσουν και θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία. Στη σύσκεψη κατέστη σαφές πως δεν πρέπει να γίνει καμία διακοπή ρεύματος τουλάχιστον για την περίοδο του χειμώνα .
      Ο Δήμος Αλιάρτου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατιμήσεις έως και 20% στα καυσόξυλα..



Ανατιμήσεις που φτάνουν ακόμη και στο 20% καταγράφονται εν μέσω της χειμερινής περιόδου στις τιμές των καυσόξυλων, μετά τη μεγάλη ζήτηση που επέφερε η στροφή των καταναλωτών σε... φθηνότερες λύσεις θέρμανσης.



Η απαγορευτική.. -για πολλούς- τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τις παραγγελίες, με μεγάλη μερίδα πολυκατοικιών του λεκανοπεδίου Αττικής να έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο μόνο για «ειδικές περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης», όπου το κρύο πέρα από αφόρητο καθίσταται και... επικίνδυνο.

ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΙΚΟ
Οι φετινές αλλαγές στη διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης, θέλει τους καταναλωτές να αγοράζουν ξύλα με το κυβικό και όχι με το κιλό/τόνο, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι. Έτσι, ένα κυβικό ελιάς, που ζυγίζει περίπου 550 κιλά, ανάλογα με την πυκνότητα του ξύλου, στοιχίζει σήμερα κατά μέσο όρο 100-110 ευρώ, έναντι 90 ευρώ, για την ίδια ποσότητα, μέχρι πριν από μερικούς μήνες. Οι τιμές εμφανίζουν μεγάλη διαφοροποίηση ανάλογα με την περιοχή, καθώς και τις ημέρες παραγγελίας, εμφανίζοντας μικρή απόκλιση των 5 ευρώ, όπως επισημαίνει στην «ΗτΣ» έμπορος από την περιοχή του Χαλανδρίου, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο ξεφύτρωσαν πολλές μάντρες από μη επαγγελματίες που προσπαθούν να επωφεληθούν της ανάγκης του κόσμου για θέρμανση».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «τα ξύλα πρέπει να είναι ξεσκέπαστα, να τα βλέπει ο ήλιος και να αερίζονται προκειμένου να μην υπάρχει υγρασία. Αρκετοί μαντράδες κρατούν τα ξύλα σκεπασμένα με μουσαμάδες, έτσι ώστε να ζυγίζουν περισσότερο, ενώ με δέλεαρ τις χαμηλότερες τιμές κερδίζουν περισσότερο από τον καταναλωτή». Ωστόσο οι βασικές πηγές της φετινής θέρμανσης, που δεν είναι άλλες από τις ξυλόσομπες και τα τζάκια, αρχίζουν να χάνουν σταδιακά την πρωτοκαθερδία της οικονομικής λύσης, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα στην τιμή και την ποιότητα της θέρμανσης. «Οι τιμές ήδη αυξάνονται όσο μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα» όπως επισημαίνει ο έμπορος καυσόξυλων, υπογραμμίζοντας πως «οι καταναλωτές πρέπει να δίνουν βάρος στην ποιότητα του ξύλου, καθώς έχει σημαντικό ρόλο στην απόδοση και στις ώρες καύσης».

Αυξημένη ζήτηση
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπόρων ξυλείας καύσης, με το τέλος του φετινού καλοκαιριού, η ζήτηση είχε αυξηθεί έως και 40%, προκειμένου οι καταναλωτές να αποθηκεύσουν για τον χειμώνα, αλλά και να αγοράσουν φθηνότερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ