Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πόσες νόμιμες άδειες οπλοφορίας έχουν δοθεί στην Ελλάδα.





Σίγουρα περισσότερες απ΄όσες νομίζετε...


Μια ολόκληρη «μεραρχία» πολιτών κυκλοφορεί νόμιμα οπλισμένη στην Αττική, ενώ άλλη μία στην υπόλοιπη Ελλάδα! Αυτό το συγκλονιστικό στοιχείο δόθηκε στον..  Ν. Δένδια, όταν ζήτησε να γίνει σχετική έρευνα με αφορμή την ένοπλη δράση της Χρυσής Αυγής.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν να περάσει από «κόσκινο» όλων των ειδών τις άδειες οπλοφορίας που έχει δώσει η Ελληνική Αστυνομία.
Ειδικότερα
στην Αττική έχουν χορηγηθεί 4.000 ατομικές άδειες οπλοφορίας, 1.500 για σκοποβολή και 1.200 εταιρικές - συνοδών υψηλών προσώπων.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν δοθεί 1.500 ατομικές άδειες, 1.000 εταιρικές και 4.500 για σκοποβολή.

Συνολικά έχουν χορηγηθεί 13.800 άδειες οπλοφορίας!!
Kαι φυσικά δεν συνυπολογίζονται σε αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες άδειες κυνηγετικών όπλων..

Ούτε στο Τέξας...


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας


Σας προσκαλούμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή

που διοργανώνει το Παιδικό Τμήμα

του ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ

στις 22 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα

18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

 Είσοδος ελεύθερη
Λυκείου Ελληνίδων Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα-Είχε στοιβάξει σαν σαρδέλες 6 λαθρομετανάστες στο Ι.Χ



Συνελήφθη 44χρονος Βούλγαρος διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, Συριακής καταγωγής

Κατασχέθηκε στη Θήβα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο μεταφέρονταν κρυμμένοι οι μη νόμιμοι μετανάστες

Ο 44χρονος είχε παραλάβει τους υπηκόους Συρίας από περιοχή του Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής

Συνελήφθη, χθες (17-12-2013) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 44χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, Συριακής καταγωγής (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 19 έως και 40 ετών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος, διαπιστώθηκε ότι στα πίσω καθίσματα του οχήματος βρίσκονταν, επιμελώς κρυμμένοι κάτω από κλινοσκεπάσματα, πέντε από τους ανωτέρω μη νόμιμους μετανάστες, ενώ ο έκτος ήταν κρυμμένος στον χώρο των αποσκευών.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν ο 44χρονος διακινητής και οι έξι μη νόμιμοι μετανάστες, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο , καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 44χρονου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι υπήκοοι Συρίας είχαν συμφωνήσει προ διημέρου με άνδρα Τουρκικής υπηκοότητας, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, να τους μεταφέρει σε περιοχή του Έβρου, έναντι του χρηματικού ποσού των (3.000) με (4.000) ευρώ που έλαβε από τον καθένα.

Από την ανωτέρω περιοχή παρέλαβε, χθες πρωινές ώρες, ο 44χρονος τους υπηκόους Συρίας, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στην Αθήνα .

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του υπηκόου Τουρκίας και συνεργού του 44χρονου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Που και πώς θα γίνονται στον Δήμο Θηβαίων οι αιτήσεις επανασύνδεσης ρεύματος


Δήμος Θηβαίων : Ανακοίνωση σχετικά με τις διαδικασίες
επανασύνδεσης του ρεύματος για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής ευθύνης του σχετικά με τη διαδικασία επανασύνδεσης του ρεύματος τα ακόλουθα:
•    Δικαιούχοι της επανασύνδεσης είναι συμπολίτες στην κύρια κατοικία των οποίων έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους.
•    Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων (τηλέφωνο επικοινωνίας 2262350603) ή στην Περιφέρεια και να δηλώνουν τα στοιχεία τους και τον αριθμό της παροχής τους.
•    Ο Δήμος Θηβαίων συγκεντρώνει λίστες δικαιούχων από τις κοινωνικές δομές του, την εκκλησία, τον Ερυθρό Σταυρό και άλλους φορείς , τις οποίες και στέλνει στη ΔΕΗ.
•    Η ΔΕΗ αφού καλέσει τους δικαιούχους να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά και  καλέσει σε σύσκεψη την επιτροπή που έχει συσταθεί γι' αυτό το σκοπό,  θα προχωρήσει στην άμεση επανασύνδεση του ρεύματος. Επιπλέον αναστέλλονται όλες οι διακοπές ρεύματος για την περίοδο των εορτών.
•    Για όσους έχουν προχωρήσει σε διακοπή συμβολαίων με τη ΔΕΗ ή δεν έχουν ακόμη συνδεθεί θα πρέπει να το δηλώσουν και θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία.

Ο Δήμος Θηβαίων δεσμεύεται ότι θα κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει τους αδύναμους συμπολίτες του, ώστε κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλανθρωπική εκδήλωση απο τον Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγράφουν ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο με γκαζάκια στο Άρμα Βοιωτίας



Μεγάλο μέρος του εργοστασίου HELLAS GAS τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα στο Άρμα του δήμου Τανάγρας.

Ακολούθησαν αλλεπάλληλες εκρήξεις με τα γκαζάκια υγραερίου να φτάνουν μέχρι τον δρόμο. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και η προσέγγιση του κτηρίου από τους πυροσβέστες έγινε με μεγάλη προσοχή εξαιτίας της επικινδυνότητας της κατάστασης. Αμέσως η περιοχή εκκενώθηκε και η αστυνομία μέχρι αυτή την ώρα έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο εργοστάσιο. Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ έφτασε για να ελέγξει στο χώρο του εργοστασίου γιατί σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει διαρροή στην εξωτερική δεξαμενή.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 από μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με το εμπόριο για πάνω από 50 χρόνια.

Με έδρα μια καταπράσινη έκταση 12 στρεμμάτων στους αμπελώνες της Θήβας, και με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παράγει φιαλίδια υγραερίου εμπλουτισμένου βουτανίου (μη αναπληρούμενα) των 190 και 500 γρ.

Σκοπός της εταιρίας είναι να προμηθεύει την εγχώρια και την διεθνή αγορά με προϊόντα της υψίστης ποιότητας ακλουθώντας τις προδιαγραφές ΕΝ417/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπαράσταση του Δήμου Λεβαδέων στους μαθητές του ΕΠΑΛ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013  αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος στήριξης προς τους μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.
Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής:
«Συμπαραστέκεται στους μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, που κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο ειδικότητας, απολυτήριο και να αποκλειστούν από τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού ότι δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με τους μαθητές της Γ΄ Τάξης των τμημάτων Νοσηλευτών και Βρεφοκόμων και ότι θα ολοκληρώσουν ανεμπόδιστα τις σπουδές τους, τρείς μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στερούνται της εκπαίδευσης των ειδικών μαθημάτων, που απαιτούνται για την ειδικότητα τους.
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Β΄ & Γ΄ Τάξης, των τομέων Γεωπονίας και Ηλεκτρονικής.
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών μέτρων, των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και δεσμεύσεων, της διάλυσης της δημόσιας παιδείας και με τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, καταδικάζει τους μαθητές σε ημιμάθεια, αφού τα κενά συνολικά στο Νομό, τους στερούν απαραίτητες ώρες διδασκαλίας.
Καταδικάζει τους μαθητές του ΕΠΑΛ στη μη απόκτηση του Πτυχίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και επιπλέον στρέφει τις οικογένειες τους στην ιδιωτική εκπαίδευση, που δεδομένης της οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, αλλά και όσες μπορούν δεν εξασφαλίζουν στα παιδιά τους το ίδιο επίπεδο μόρφωσης με τη δημόσια εκπαίδευση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί σε αγωνιστική αντίσταση κατά της δημόσιας παιδείας.
Απαιτεί τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού και την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών του ΕΠΑΛ, όλης της μαθητικής κοινότητας και των οικογενειών τους.





 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνθρωπος που αψήφησε τη ΔΕΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη συμμετοχή η δράση του Δήμου Θηβαίων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη δράση “Συγκέντρωση Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων”  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας, έπειτα από κάλεσμα αλληλεγγύης που απηύθυνε ο Δήμος, ενόψει και των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων.

Δεκάδες πολίτες, σύλλογοι,  φορείς, σχολεία και επιχειρήσεις έδωσαν τρόφιμα για να ενισχύσουν το Παντοπωλείο και τους ωφελούμενους του, που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η λέξη “ευχαριστώ” αντηχεί πολύ λίγη για τόσο μεγάλες πράξεις ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο Παλαιό Δημαρχείο  φανερώνει τη συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην φτώχεια και την οικονομική εξαθλίωση και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά όλους τους πολίτες, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για αλληλεγγύη και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων .


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτή πρόσκληση στην εορταστική εκδήλωση αγάπης στην Αγία Ταβιθά



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου

σε συνεργασία με

την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας

σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση αγάπης

που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα

του Ορφανοτροφείου Λιβαδειάς «Η Αγία Ταβιθά»,

την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 5.30 το απόγευμα.



Σκοπός τους είναι να σκορπίσουν το γιορτινό κλίμα

και να προσφέρουν παιχνίδια για όλα τα παιδιά .



Θα χαρούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Τα επτά πρόσωπα της κώφωσης" στο ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ στα Άσπρα Σπίτια




Με επτά ευφάνταστες ιστορίες που άπτονται εντούτοις της πραγματικότητας, η Σοφία Κολοτούρου μάς φέρνει εγγύτερα στον κόσμο των κωφών. Στο βιβλίο της περιγράφει σημαντικές πτυχές από την καθημερινότητα αυτής της ιδιαίτερης κοινότητας, που φαντάζει ακόμη και σήμερα για αρκετούς περίκλειστη και ως ένα σημείο δαιμονοποιημένη. Επτά κείμενα, διαλέξεις ενός φανταστικού συνεδρίου, που τοποθετούνται χρονικά στο έτος 2030 και μας καθιστούν κοινωνούς των προβλημάτων και κυρίως του ψυχισμού των ατόμων με αναπηρία στην ακοή. Αυτή η χρονική μετατόπιση, η απομάκρυνση από το παρόν, μας παραπέμπει σε μια υποθετική συνθήκη που γίνεται αντιληπτή στον αναγνώστη ως το ευκταίο και επιθυμητό. Μια ιδανική Πολιτεία στην οποία οι κωφοί θα «εισακούονται». Το εν λόγω ευφυές χρονικό τέχνασμα παρέχει στη συγγραφέα τη δυνατότητα να μιλήσει για το παρόν με όρους παρελθόντος, υπαινισσόμενη με αυτό τον τρόπο ότι τα προβλήματα, αν και έχουν περιοριστεί, παραμένουν εντούτοις αρκετά.
Το ότι είναι η ίδια μεταγλωσσικά κωφή -μια διάκριση που εξηγεί και στο βιβλίο της και συνίσταται ουσιαστικά στο γεγονός ότι έχασε την ακοή της σε ηλικία τεσσάρων ετών και ως εκ τούτου έχει ικανότητα ομιλίας- δεν της στέρησε τη δυνατότητα να διακριθεί ως γιατρός, ποιήτρια, συγγραφέας και ακτιβίστρια.

Οι ιστορίες του βιβλίου δεν περιορίζονται στην παρουσίαση των κωφών με το στερεότυπο χαρακτηρισμό του παθόντος αλλά τους θέτει και στην αντίπερα όχθη. Στο γεγονός δηλαδή ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αντιλαμβάνονται τους ακούοντες ως μία διαφορετικότητα απειλητική, ή ακόμη χειρότερα σαν έναν κόσμο «παράξενο και τρομακτικό», απόρροια φυσικά της αντιμετώπισης που έχουν τύχει οι ίδιοι στο παρελθόν.

Άσπρα Σπίτια, Παραλίας Διστόμου
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, στις 8 μ.μ.
στο εντευκτήριο του περιοδικού
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κριτήρια για ένταξη νέων γεωργών σε πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης



Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου Δεκεμβρίου του 2013 έως αρχές Ιανουαρίου του 2014, σύμφωνα με ανακοινώσεις αρμοδίων του Υπουργείου Γεωργίας, θα είναι έτοιμη η καινούρια προκήρυξη για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Ο προϋπολογισμός της δράσης αναμένεται να είναι γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ, οι ωφελούμενοι 5000-6000, οι οποίοι θα λάβουν με πριμ πρώτης εγκατάστασης κατά μέσο όρο στα 17.000 ευρώ.

Συγκεκριμμένα - πάντα σύμφωνα με τα όσα άτυπα έχουν γίνει γνωστά -  το ανώτατο ύψος της παρεχόμενης ενίσχυσης, για το Μέτρο 112 «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών»,  διαφοροποιείται ανάλογα με τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου ως εξής:

Ορεινές περιοχές μέχρι 20.000 ευρώ

Μειονεκτικές περιοχές μέχρι 17.500 ευρώ

Λοιπές περιοχές μέχρι 15.000 ευρώ.


Αυτά τα  ποσά του πριμ πρώτης εγκατάστασης προκύπτουν λαμβάνοντας υπόψιν τα τρία παρακάτω κριτήρια:


1) Την περιοχή μόνιμης κατοικίας:

    - Ορεινή – 7.500 ευρώ,

    - Μειονεκτική – 5.000 ευρώ,

    - Λοιπές περιοχές – 2.500 ευρώ.


2) Τον προσανατολισμό παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση:

    - Κτηνοτροφική – 7.500 ευρώ,

    - Φυτική - 7.500 ευρώ,

    - Μικτή–Μελισσοκομία - 5.000 ευρώ.


3) Το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση:

    - πάνω από το 120% του εισοδήματος αναφοράς - 5.000 ευρώ,

    - 80-120% του εισοδήματος αναφοράς – 2.500 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς-συνταξιούχους..





Τέλος αυτά που ξέραμε. Πλέον, αν είστε μισθωτός ή συνταξιούχος, τότε η φορολογική σας δήλωση θα συμπληρώνεται από το Υπουργείο Οικονομικών..


Μέσω του Taxisnet, θα.. υπολογίζονται τόσο τα έσοδα, όσο και οι κρατήσεις μισθωτών και συνταξιούχων, μιας και το ΥΠΟΙΚ, γνωρίζει καλά είτε μέσω της μισθοδοσίας του Δημοσίου, είτε μέσω των Ταμείων αλλά και των εταιριών του ιδιωτικού τομέα, τι αμοιβές λαμβάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι.

ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ:

Το Υπουργείο Οικονομικών, γνωρίζει και τα εισοδήματα όσων αμείβονται με μπλοκάκια, βάσει των στοιχείων που δίνουν οι εταιρείες.

Στόχος είναι να πιαστούν όσοι έχουν κρυφά εισοδήματα, ή δεν δηλώνουν το σύνολο των αμοιβών τους.

ΠΡΟΚΑΤ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ TAXISNET:

Το TAXISNET, αναλαμβάνει μέσω των στοιχείων που έχει στη διάθεση του, να εμφανίζει για κάθε μισθωτό και συνταξιούχο, προκάτ δηλώσεις εισοδήματος.

Έτσι, θα διασταυρώνει πόσα κερδίζει ο καθένας, και πόσα… κρύβει από την εφορία, μιας και τα μέχρι στιγμής στοιχεία, λένε πως οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δε δηλώνουν το σύνολο των εισοδημάτων τους, ανέρχονται σε 400.000.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα οι επιστροφές για το αγροτικό πετρέλαιο



Από το βράδυ της Τρίτης ξεκινά η διαδικασία πίστωσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς 455.567 δικαιούχων αγροτών, των χρημάτων που αφορούν το υπόλοιπο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου 23 εκατ. ευρώ.
Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) για το ποσό της καταβολής.
«Η καταβολή αυτή αποτελεί την τελευταία, με βάση την υφιστάμενη διαδικασία γιατί, όπως έχει ανακοινωθεί, με βάση τη δέσμευση της κυβέρνησης, η διαδικασία θα αλλάξει το έτος 2014. Η μεικτή επιτροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζεται τις τελικές προτάσεις της για την εφαρμογή της νέας απλοποιημένης διαδικασίας του αγροτικού πετρελαίου», αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Και εξηγεί: «Η πρόταση εφαρμογής της νέας απλοποιημένης διαδικασίας που θα είναι πιο ευέλικτη, χωρίς επιπλέον γραφειοκρατικό κόστος και πιο κοντά στις ανάγκες των αγροτών (π.χ. τρεις τμηματικές πληρωμές μέσα στο έτος με βάση την κατανάλωση από την εκμετάλλευση) θα ολοκληρωθεί αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι προβλεπόμενες, από την 1η Ιανουαρίου 2014, διαδικασίες τήρησης βιβλίων και στοιχείων για τους αγρότες, από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να υπάρχει συνέργεια μεταξύ των δύο διαδικασιών και πλήρης αξιοποίηση όλων των στοιχείων των εκμεταλλεύσεων για τη διαφάνεια στην επιστροφή του ΕΦΚ Πετρελαίου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γλιτώνει όποιος κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες ένα τζιπ 4.200 κ.ε.



Ένα σημαντικό ποσό που ξεπερνά τις 4.000 ευρώ γλιτώνει όποιος κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους με πλαστές πινακίδες ένα τζιπ 4.000 κ.ε., ενώ έχει υποβάλει δήλωση ακινησίας στην εφορία.

Για παράδειγμα για ένα μοντέλο του 2004, 4.200 κ.ε. αντιστοιχούν ετήσια τέλη κυκλοφορίας 1.320 ευρώ, ετήσιος φόρος πολυτελούς διαβίωσης 2.254 ευρώ και ετήσια ασφάλιστρα περίπου 600 ευρώ. Δηλαδή συνολικά 4.174 ευρώ.

Την ίδια στιγμή το εν λόγω αυτοκίνητο βαρύνεται και με ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης 22.540 ευρώ, το οποίο προστίθεται στα υπόλοιπα τεκμήρια που βαρύνουν τον φορολογούμενο (κατοικίες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολίων κτλ).

Ο φορολογούμενος που συλλαμβάνεται να έχει γλιτώσει παρανόμως τις παραπάνω επιβαρύνσεις καλείται να πληρώσει πρόστιμο ισόποσο των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή 1.320 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα 1.320 ευρώ ως πρόστιμο.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει κυρώσεις για την υποβολή ψευδούς δήλωσης ακινησίας στην εφορία, ενώ θα κληθεί να υποβάλλει και τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος λόγω του ότι γλίτωσε το τεκμήριο διαβίωσης. Για τον πρόσθετο φόρο που αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα που απεκρύβη θα κληθεί να πληρώσει ως και 200% προσαύξηση.

capital.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά


Λίγες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας, βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση και παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια το πρωί στην Πάρνηθα σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από -2 (μείον 2) έως 9 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλασσιά-παράκτια τμήματα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, το πρωί στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 



Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι η αιθαλομίχλη και πως επηρεάζει την υγεία μας!

Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος  Γιωργαντά 25-2ος όροφος Λιβαδειά.Τηλ.6947321102-2261301142
Η αιθαλομίχλη είναι ένα μείγμα ατμοσφαιρικών ρύπων,συμπεριλαμβανομένων
των αερίων και των λεπτών μορίων που δημιουργούν μια καφέ-κίτρινη ή
γκρίζα ελαφριά ομίχλη.
Προκαλείται από την αντίδραση μεταξύ των ηλιακών ακτίνων και των εκπομπών
από την ανθρώπινη δραστηριότητα (εκπομπές αυτοκινήτων,βιομηχανιών,καύσεις).
Η αιθαλομίχλη περιέχει οξείδιο του αζώτου,όζον,πτητικές και άλλες βλαβερές
ουσίες.Πτητικές,είναι οι ουσίες ( κυρίως υγρά) που εξατμίζονται εύκολα σε
κανονικές συνθήκες.
Ιδιαίτερη ανυσηχία προκαλεί στα μεγάλα αστικά κέντρα,επειδή όμως το νέφος
αυτό ταξιδεύει με τον αέρα,μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και σε αραιά
κατοικημένες περιοχές.Τα τελευταία 2 χρόνια κυρίως στις μεγάλες πόλεις
παρατηρήθηκε η στροφή στην φθηνότερη (σε σύγκριση με το πετρέλαιο)
θέρμανση με καυσόξυλα,κίνηση που προκαλεί σοβαρή αύξηση στις τιμές της
ατμοσφαιρικής ρύπανσης.Ένα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα
30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από μια πολυκατοικία που
ζεσταίνεται με πετρέλαιο.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τους ηλικιωμένους,
παιδιά,άτομα με καρδιαγγειακά και πνευμονολογικά νοσήματα όπως άσθμα,
βρογχίτιδα,εμφύσημα.Σε πολύ υψηλά επίπεδα προκαλεί δύσπνοια,πόνο στη
βαθιά εισπνοή,συριγμό και βήχα,ερεθισμό στα μάτια και τη μύτη,και επηρεάζει
την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις.
Η ουσία είναι ότι η αιθαλομίχλη από περιβαλλοντικό θέμα έχει μετατραπεί
σε οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα.Και η λύση δεν είναι να λέμε στον
κόσμο ΠΑΓΩΣΤΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Επιταγή» εργασίας για 10.000 άνεργους νέους στον τουρισμό



«Επιταγή» εργασίας δίνει ο τουρισμός σε 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας μέχρι 29 ετών, με την αμοιβή τους για 5μηνη κατάρτιση-απασχόληση να διαμορφώνεται από τις 2.400 ευρώ έως τις 2.700 ευρώ.
H υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου με θέμα τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας για άνεργους νέους και νέες σ
H υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου με θέμα τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας για άνεργους νέους και νέες στον τουρισμό

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που δημιουργεί 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, παρουσίασαν χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης που έχει τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας ως 29 ετών» ανέρχεται στο ποσό των 39 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ την υλοποίησή της αναλαμβάνουν ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και η ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων) ως συνδικαιούχοι και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2014.

«Είναι δεδομένο ότι υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, καινοτομία και δράση που συμβάλλει στην τουριστική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και στην αύξηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα των νέων και ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Τονίζοντας ακόμα ότι το υπουργείο θα στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, ενώ θα συνδράμει τις αρμόδιες αρχές στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και τη συστηματοποίηση των ελέγχων τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η κυβέρνηση επέλεξε να υλοποιήσει ένα τόσο στοχευμένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων, διότι ο τουρισμός αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο, εξωστρεφή και με πολλά περιθώρια ανάπτυξης.

Yπόδειγμα ανάπτυξης
Και είναι ένας από τους ανταγωνιστικούς τομείς στους οποίους θα βασιστεί το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας, η ανάκαμψη της απασχόλησης.

Επιπλέον, με το πρόγραμμα θα υπάρξει ουσιαστικά υποκατάσταση μαθητευόμενων από το εξωτερικό με νέους από την Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι και αυτό είναι από τα θετικά σημεία του προγράμματος, κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Ρήτρα απαγόρευσης των απολύσεων

Προσόντα και προοπτικές απασχόλησης «Το πρόγραμμα "Επιταγή εισόδου" στην αγορά εργασίας θα προσφέρει σε 10.000 νέους και νέες ανέργους θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα προσόντα, δίνοντάς τους ταυτόχρονα προοπτική απασχόλησης στον δυναμικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Συγκεκριμένα, αφορά νέους ηλικίας έως 29 ετών, εκ των οποίων οι 2.000 θα είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ 8.000 θα είναι απόφοιτοι γυμνασίου - λυκείου.

Στο πρόγραμμα υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης των απολύσεων, καθώς προβλέπεται ότι «οι επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης μόνιμης λειτουργίας οφείλουν να απασχολούν την ημερομηνία υπογραφής της τριμερούς σύμβασης τον ίδιο αριθμό προσωπικού με αυτό που απασχολούσαν την ίδια ημερομηνία του προηγούμενου έτους».

Το ύψος της αμοιβής για τους αποφοίτους πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, ανέρχεται σε 2.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

Για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου ανέρχεται σε 2.400 ευρώ.

Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε κάθε είδους τουριστικές επιχειρήσεις όπως: ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, συνεδριακού τουρισμού, εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, κ.λπ.

Οσοι ενδιαφέρονται να υπαχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλουν -από σήμερα και μέχρι τις 27 Μαΐου- ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα: www.sete-voucher.gr

Επιστροφή
«Κοινωνικός τουρισμός»

Αναβιώνει και πάλι φέτος το πρόγραμμα του «κοινωνικού τουρισμού» της Εργατικής Εστίας που καταργήθηκε στις αρχές του 2012. «Εστω και σε μικρή έκταση θα υλοποιήσουμε ξανά φέτος ένα τέτοιο πρόγραμμα, μέσω του ΟΑΕΔ, για να δοθούν ανάσες σε εργαζόμενους με χαμηλά εισοδήματα, για να τονωθεί η τοπική οικονομία μικρών τουριστικών περιοχών», δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας. Ας σημειωθεί ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα 2013 του κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας για ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδικό παραμύθι παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας

Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση για παιδιά

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας παρουσιάζει το παραμύθι της Λεμονιάς Κουτσοβασίλη « Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο » σε μουσική και στίχους Σταμάτη Μπρίκα, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στις 18:00 στο Σ.Φ.Ε.

"Ένα Χριστουγεννιάτικο γράμμα που … πρέπει να βρει το δρόμο του, μια ειρηνική χώρα, ένας σοφός δήμαρχος και ένας καλός λύκος με μια σπουδαία αποστολή!
Θα καταφέρει ο ήρωας να βρει το θάρρος για να ξεπεράσει τα εμπόδια; Θα νικήσει τους φόβους του; Όταν οι καλοί φίλοι στηρίζουν ο ένας τον άλλο … γίνονται τα μεγαλύτερα θαύματα!"

Ένα παραμύθι για τη δυσκολία της προσπάθειας, για τη δύναμη και το θάρρος, για την αγάπη και την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την διαφορετικότητα. Ένα παραμύθι για παιδιά και γονείς.

Παίζουν: Μαρίζα Βέκιου, Σαπφώ Μακρή, Σταμάτης Μπρίκας, Λεμονιά Κουτσοβασίλη και ο Αϊ-Βασίλης.

Η παράσταση είναι μια ευγενική προσφορά στους μικρούς φίλους της πόλης μας από τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και γίνεται με την συμπαράσταση των Σχολικών Συμβούλων 3ης & 4ης Π.Ε. & ΠΑΝ Βοιωτίας και του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών επαρχίας Θηβών «Πίνδαρος»

Προαιρετικά και για να συμμετέχουν στο πνεύμα των ημερών οι μικροί μαθητές δείχνοντας έμπρακτα την έννοια τους για τους μη έχοντες, ας προσφέρουν αντί εισιτηρίου τυποποιημένα τρόφιμα και γάλα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της «ΑΡΩΓΗΣ» της Μητροπόλεως μας.

ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΜΑΙ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ -  ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ
 
                                                                             
                                                                                   Το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                              της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ