Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μητροπολίτης Εμμανουήλ σε πιστή:Λυπάμαι τον άντρα σου στο σπίτι -βίντεο

Να σημειώσουμε ότι ο Μητροπολίτης Κιλκισίου κ.Εμμανουήλ Σιγάλας υπηρέτησε επι 28 χρόνια ως Αρχιμανδρίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις Θεσπιές,διευθυντής στο Λύκειο Θεσπιών, ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας,με σημαντική προσφορά στη περιοχή.
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στις 6 Ιανουαρίου, κατά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στην λίμνη της Δοϊράνης, από τον μητροπολίτη Κιλκισίου κ.Εμμανουήλ.

Ο (αν μη τι άλλο) ανορθόδοξος τρόπος που επέλεξε ένας άνδρας για να πιάσει τον Σταυρό, σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό μιας γυναίκας από τους παριστάμενους, είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η τελετή σε χώρο διαφωνιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας, από τους παριστάμενους πιστούς, εκμεταλλευόμενος τα ρηχά νερά της λίμνης, πήγε περπατώντας από την όχθη στο σημείο που είχε πέσει ο Σταυρός, για να τον πιάσει.

Την ίδια στιγμή από τη απέναντι πλευρά, περίπου δέκα άνδρες που βούτηξαν από βάρκες, προσπαθούσαν να πλησιάσουν τον Σταυρό, κολυμπώντας και τρέχοντας.

Η κίνηση αυτή του άνδρα, που τελικά έπιασε τον Σταυρό... κυριολεκτικά περπατώντας, προκάλεσε θυμηδία στους παρευρισκόμενους αλλά και εκνευρισμό τόσο στον μητροπολίτη, όσο και σε ορισμένους από τους θεατές.dogma.gr

Όταν ο μητροπολίτης κ.Εμμανουήλ πήρε το λόγο για να σχολιάσει το γεγονός, μια από τις γυναίκες που βρίσκονταν εκεί, η οποία ήταν συγγενής με κάποιους από τους αδικημένους κολυμβητές, αν και επί της ουσίας συμφωνούσε με αυτό που πήγε να πει ο μητροπολίτης, θέλησε να βγάλει το... δικό της λόγο.




2 σχόλια:

  1. σταθερή.. παλιά αξία..!! ευτυχείτε πιστοί, με την πραότητα της μορφής, την καλοσύνη των λόγων, την ευσέβεια στην ημέρα και στο ποίμνιο... την ευλογία του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την αγιότητα του.... την εισπράξαμε επί σειρά ετών..!! καλό κουράγιο αδερφοί μας... οι, του Κιλκισίου... αγαπητό ποίμνιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ