Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Απαντήσεις ΥΠΕΣ και ΥΠΑ-ΑΤ στον Ευάγγελο Μπασιάκο για τον Οργανισμό Κωπαίδας

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, με θέμα «Εξέλιξη λειτουργίας Οργανισμού Κωπαΐδος», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Τα ζητήματα σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη γενικά και τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων ειδικότερα έχουν διαγνωσθεί και τελούν σε γνώση του Υπουργείου Εσωτερικών και των άλλων συναρμόδιων φορέων. Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι σε επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προγραμματίζεται η συγκρότηση κοινής ομάδας, τα μέλη της οποίας θα συνεργασθούν και θα εξετάσουν επισταμένως όλα τα προβλήματα, ώστε να εξευρεθούν διοικητικές και θεσμικές δυνατότητες επίλυσής τους. Επίσης, στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας θα ανιχνευθεί και η βούληση των συλλογικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). 
Κατά τα λοιπά, αρμόδια να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


   


    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Σύμφωνα με το Π.Δ/γμα 367/1997 «Διατήρηση εποπτείας ΝΠΔΔ από το Υπουργείο Γεωργίας» (ΦΕΚ 241/τ. Α'/28-11-1997), που εκδόθηκε σε εκτέλεση του έκτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 2503/1997 “Διοίκηση, Οργάνωση, Στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθμιση θεμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις” (ΦΕΚ 107/τ. Α΄/1997) και του άρθρου 186 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/ 2010), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν διατήρησε την εποπτεία του επί του Οργανισμού Κωπαΐδας, η οποία και  περιήλθε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ.2 του άρθρου 16 του Ν. 3399/05 (ΦΕΚ 255/τ. Α΄) «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ-Προσαρμογή στη νέα ΚΑΠ και άλλες διατάξεις», ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σχετική απόφασή του, ορίζει τη συμμετοχή δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους, ως μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κωπαΐδας.
Για τη βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας και τη ρύθμιση θεμάτων εγγειοβελτιωτικών έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων, υπάρχει συνεργασία μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι υπό συγκρότηση Ομάδα Εργασίας, ώστε να προωθηθεί η όποια νομοθετική ρύθμιση κριθεί απαραίτητη.
Ήδη, η Δ/νση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού του ΥΠΑΑΤ έχει επεξεργαστεί νομοθετική ρύθμιση, για τη ρύθμιση εκκρεμούντων ζητημάτων σχετικών με τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.).

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ