Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η Εορτή των Θεοφανείων στη Λιβαδειά-Βίντεο



Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη της Λιβαδειάς.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, παρουσία πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Δοσίθεος Καστόρης, ο οποίος αναφερόμενος στην εορτή των Φώτων τόνισε πως ενώ τα τεχνητά φώτα φωτίζουν εξωτερικά μόνο τους ανθρώπους, το φώς του Χριστού φωτίζει τις ψυχές των ανθρώπων.

Μετά το πέρας της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στις Πηγές της Κρύας, όπου έγινε η τελετή Αγιασμού των υδάτων, με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά της Έρκυνας, υπό καταρρακτώδη βροχή.

Μετά τον Αγιασμό των υδάτων, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος αναφερόμενος στη μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων τόνισε ότι τα Θεοφάνεια δεν είναι μόνον η αποκάλυψις του μυστηρίου της Αγίας Τριάδος και της θεότητας του Υιού και Λόγου του Θεού Πατρός, δεν είναι μόνον η φανέρωση της μεσσιανικής ταυτότητας του Ιησού ως του προσδοκώμενου Σωτήρος, αλλά τα Θεοφάνεια είναι και η ημέρα της ανακαινίσεως και αναδημιουργίας της υλικής κτίσεως, με την επενέργεια της ακτίστου δυνάμεως του Θεού. Ο Χριστός είναι αυτός που δίνει ζωή και μεταμορφώνει την κτίση. Και σήμερα, που γίνεται λόγος για το οικολογικό πρόβλημα, με την καταστροφή του περιβάλλοντος εξ αιτίας της ανθρώπινης απληστίας, μόνο αν δούμε με μάτια Χριστού τον κόσμο, θα τον αγαπήσουμε πραγματικά και θα τον αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και ενδιαφέρον. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους το φώς του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές τους..imtl.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ