Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Βροχές και τσουχτερό κρύο

Βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα
Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως το πρωί. Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες, πιθανώς, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κεφαλονιά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ