Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μήνυμα Παπαγγελή για την 25η Μαρτίου

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες νίκες του ελληνικού έθνους απέναντι στους κατακτητές του, και αποτέλεσε την αρχή ενός πολύχρονου αγώνα που τελικά οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους το 1830.
Ένας λαός με περιορισμένες πολεμικές δυνάμεις, αλλά με όπλο την ισχυρή επιθυμία για ελευθερία και αυτοδιάθεση αποφάσισε ότι έπρεπε να πάρει την τύχη στα χέρια του και να αποτινάξει από πάνω του τον τυρρανικό οθωμανικό ζυγό που λεηλατούσε τις ζωές και τις περιουσίες του για τέσσερις αιώνες.
Με σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» και αποφασισμένοι ότι θα πέσουν μέχρι ενός, αλλά με την επιθυμία για εθνική αυτοδιάθεση κατάφεραν το ανέλπιστο, αποτίναξαν τον οθωμανικό ζυγό που είχε βυθίσει ένα ολόκληρο έθνος στη σκλαβιά, το φόβο και την εξαθλίωση.
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αποκτά τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη σημασία για όλους τους Έλληνες καθώς στις σημερινές δυσμενείς συγκυρίες, οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές θα πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης, έτσι ώστε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να καταφέρουμε και πάλι να κερδίσουμε ότι μας έχει αφαιρεθεί με τον πιο άδικο τρόπο και να προσπαθήσουμε να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στις επερχόμενες γενεές.
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες και σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
                            Δήμαρχος Λεβαδέων
                            Νικόλαος Παπαγγελής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ