Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Διάλογος της «δυναμικής συνεργασίας» και της υποψήφιας δημάρχου Γιώτας Πούλου με τους πολίτες του δήμου Λεβαδέων




Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανοικτές θεματικές συζητήσεις που διοργανώνουν η «δυναμική συνεργασία» και η επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφια δήμαρχος Γιώτα Πούλου στο πλαίσιο της Διακήρυξης και της δέσμευσης για συνδιαμόρφωση του προγράμματος με τους δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.
Την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (παλαιό Δημαρχείο) πραγματοποιήθηκαν δύο θεματικές συζητήσεις που αφορούσαν η πρώτη στα οικονομικά του Δήμου Λεβαδέων και στις προοπτικές ανάπτυξης με εισηγητές τους κ. Ανδρέα Διαμαντόπουλο και κ. Πανωραία Κοσμίδη και η δεύτερη στα ζητήματα αλληλεγγύης, πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής ένα θέμα με ιδιαίτερη σημασία την περίοδο της κρίσης που διανύουμε με εισηγήτρια την κ. Ζωή Χάνιου
Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε σε καιρούς κρίσης η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε και η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση.
Έμφαση δόθηκε στον εθελοντισμό που συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά.
Ορισμένες από τις προτάσεις αφορούσαν στη δημιουργία δικτύου εθελοντών με άμεση ενεργοποίηση σημαντικής μερίδας πολιτών στον αγώνα κατά της φτώχειας ενώ απασχόλησε ιδιαίτερα η παράλληλη ψυχολογική υποστήριξη, η υγεία και η περίθαλψη.
Ακούστηκαν επίσης σημαντικές και καινοτόμες ιδέες για ζητήματα απασχόλησης και στήριξης από τον δήμο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αφού προηγηθεί η απαραίτητη οργάνωση.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα των κατασκηνώσεων της Παλιομηλιάς και η διασφάλιση της εύρυθμής λειτουργίας τους καθώς και σειρά θεμάτων για τα οποία βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
«Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του προγράμματός μας. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων είναι καθοριστική», τόνισε μεταξύ άλλων η υποψήφια δήμαρχος του δήμου Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.
Οι θεματικές συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 20/3/2014 στις 5.00 μ.μ. το απόγευμα με θέμα «Περιβάλλον» και 7.00 μ. μ. με θέμα «Έργα υποδομής».
Τη Δευτέρα 24/3/2014 θα συζητηθούν θέματα παιδείας, στις 5.00 και θέματα αθλητισμού και πολιτισμού στις 7.00 το απόγευμα.
Την Πέμπτη 27/3/2014 στον ίδιο χώρο στις 8 το βράδυ θα μιλήσουν με θέμα «Ο πολιτισμός στην εποχή της κρίσης», ο ηθοποιός κ. Πάνος Σκουρολιάκος και ο ιστορικός κ. Βάσιας Τσοκόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ