Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Έρχονται ξανά βροχές από το μεσημέρι

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά και στη συνέχεια θα επεκταθεί στα ανατολικά της χώρας
Οι βροχές που θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά και στη συνέχεια στα ανατολικά της επικράτειας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μάλιστα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες έντασης 5 έως 7 μποφόρ που το απόγευμα στο Αιγαίο μπορεί να φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Καλός θα είναι ο καιρός το πρωί στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένεται νέα έξαρση των φαινομένων. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου αλλά στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου αν και στην Ήπειρο θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην κεντρική Ελλάδα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί από το μεσημέρι και μετά ενώ το απόγευμα αναμένονται και πρόσκαιρες καταιγίδες με τη βελτίωση να έρχεται από το βράδυ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της στις Κυκλάδες και την Κρήτη από το απόγευμα με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι βροχές και οι καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδυνές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημερί βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. Πιθανή καταιγίδα τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ