Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας σήμερα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο, καθώς οι βροχές- και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες- όπως και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα χαρακτηριστικά του στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο με ένταση 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπού είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Το βράδυ βελτίωση.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά.

Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι όποιες από το βράδυ θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια. Το βράδυ βελτίωση.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ