Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αστυνομικό «σαφάρι» για κροτίδες και βεγγαλικά στη Στερεά

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι στοχευμένοι έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την παράνομη κατοχή και εμπορία πυροτεχνικών ειδών, εν όψει των εορτών του Πάσχα
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατασχέθηκαν (4) πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων, (110) κροτίδες, (40) φωτοβολίδες, (13) βεγγαλικά, (957) παιδικά αθύρματα, λαθραία πακέτα τσιγάρων κ.α.
Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος μίνι μάρκετ στη Χαλκίδα, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος
Σημειώνεται ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν κατασχεθεί πάνω από -220.000- τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων
Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
Συνελήφθη, χθες (14-04-2014) το πρωί στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 67χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος μίνι μάρκετ, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και εμπορία πυροτεχνικών ειδών, καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Μετά από διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο ανωτέρω κατάστημα και στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερα (4) πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων,
  • (110) κροτίδες,
  • (40) φωτοβολίδες,
  • (13) βεγγαλικά,
  • (957) πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, διαφόρων τύπων και μεγεθών,
  • (2) καπνογόνα,
  • (55) καψύλλια πυροδότησης πιστολιού φωτοβολίδων,
  • (87) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, καθώς και δύο πακέτα που περιείχαν (100) γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας , προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο .
Από τους αστυνομικούς αναζητείται για να συλληφθεί ο 38χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Σημειώνεται ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν συλληφθεί δεκαοκτώ (18) άτομα, μετά από στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα και οικίες, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έχουν κατασχεθεί συνολικά (220.486) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.
Οι έλεγχοι των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ