Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Απάντηση του Λεβαδειακού στον Δήμο Λεβαδέων για το Δημοτικό Στάδιο

ΠΡΟΣ:

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε σήμερα την υπ’ αριθμ. πρωτ. 166/10-4-2014 επιστολή σας, με την οποία μας προσάπτετε τις βαρύτατες και ψευδείς μομφές ότι παραβιάζουμε δήθεν το Νόμο και σας απαξιώνουμε ως Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την χρήση εκ μέρους μας του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς, μας καλείτε δε να απέχουμε από την χρήση του Δημοτικού Σταδίου και να σας καταβάλουμε τα όσα δήθεν σας οφείλουμε !!.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις βαθύτερες αιτίες, που σας οδήγησαν να προβάλετε αυτές τις εν γνώσει σας ψευδείς αιτιάσεις και ισχυρισμούς σε βάρος μας, καθόσον γνωρίζετε πολύ καλά:

-         Ότι μεταξύ ημών και του δικαιοπαρόχου σας ΔΑΟΛ είχε συναφθεί η από 16-11-2009 σύμβαση παραχώρησης αποκλειστικής χρήσης χώρου, δυνάμει της οποίας έχω την χρήση των αναφερόμενων στην σύμβαση αυτή χώρων του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς μέχρι 16-11-2021. Η σύμβαση αυτή, στην οποία υπεισήλθατε ως διάδοχος του Δ.Α.Ο.Λ. και σας δεσμεύει, είναι εν ισχύ και δεν έχει μέχρι σήμερα ακυρωθεί.

-         Ότι ως αντάλλαγμα για την άνω παραχώρηση του Σταδίου αναλάβαμε την υποχρέωση να κατασκευάσουμε στο Στάδιο με δικές μας δαπάνες και επιμέλεια τα έργα, τα οποία λεπτομερώς αναφέρονται στο με το κεφαλαίο αλφαβητικό στοιχείο ΓΑΜΜΑ (Γ) όρο τα σύμβασης αυτής, συνολικής δαπάνης 470.050 ευρώ, έργα τα οποία και πάλι γνωρίζετε και εσείς ότι έχουμε ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία και τα οποία με την σύμβασή μας αυτή παραμένουν προς όφελος του Σταδίου. Στα παραπάνω έργα δεν συμπεριλαμβάνονται και όσες κατασκευές πραγματοποιήσαμε με δικές μας δαπάνες στο Στάδιο κατά το χρονικό διάστημα από 2002 έως 2009, οι οποίες παρέμειναν επίσης προς όφελος του Σταδίου, και η δαπάνη τους ξεπέρασε τις 850.000 ευρώ.

-         Ότι καί στον Δ.Α.Ο.Λ., αλλά καί σε εσάς είχαμε προτείνει, αν το επιθυμείτε, να προβούμε από κοινού στην λύση της άνω από 16-11-2009 σύμβαση παραχώρησης και να συμψηφίσουμε τις εκατέρωθεν αξιώσεις μας. Όμως, εσείς δεν στέρξατε σ΄αυτό, γνωρίζοντας εσείς πολύ καλά, ότι μετά τον συμψηφισμό αυτό απομένει υπόλοιπο καταβλητέο σε εμάς ένα υπέρογκο ποσό, το οποίο δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσετε ούτε άμεσα, ούτε στο εγγύς μέλλον. Αντιθέτως, και μέχρι πρόσφατα, αξιώνατε την υλοποίηση της άνω σύμβασης, αναφορικά με τις δαπάνες ηλεκτροδότησης του Σταδίου, αξίωση στην οποία ανταποκρινόμασταν αμέσως μόλις μας το ζητούσατε.

-         Ότι στην πρόσφατη συνάντησή μας σας εκθέσαμε και πάλι όλα τα παραπάνω και επειδή, όπως μας δηλώσατε, δεν είχατε εξουσιοδότηση από το Διοικητικό σας Συμβούλιο για να λάβετε αποφάσεις, σας ζητήσαμε να προσέλθουμε σε συνεδρίαση είτε του Διοικητικού σας Συμβουλίου, είτε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, προκειμένου να εκθέσουμε εκεί όλα τα στοιχεία μας.

Όμως, εσείς, και ενώ αναμέναμε σχετική πρόσκλησή σας, μας αποστείλατε την άνω ακατανόητη για εμάς επιστολή σας, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υποκινήθηκε από το προεκλογικό κλίμα των ημερών.

Μετά από αυτά, σας δηλώνουμε και με την παρούσα μας τα εξής:

    Η Ομάδα μας δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με εσάς και κατ’ επέκταση με τον Δήμο Λεβαδέων για το ζήτημα του Δημοτικού Σταδίου, και, όσον αφορά εμάς, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να βρεθεί λύση προς το συμφέρον της πόλης μας, του Δημοτικού Σταδίου και του Αθλήματος που υπηρετούμε, χωρίς να βλάπτονται τα νόμιμα συμφέροντα της Ομάδας μας.
    Δεν έχουμε αντίρρηση να λύσουμε την μεταξύ μας υφιστάμενη και ισχύουσα σύμβαση παραχώρησης, συμψηφίζοντας όλες τις μεταξύ μας αξιώσεις από το έτος 2002 μέχρι και σήμερα.
     Είμαστε στην διάθεσή σας να προσέλθουμε ενώπιον του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων για την επίλυση των μεταξύ μας διαφορών.
    Μέχρι την οριστική επίλυση των διαφορών μας θα κάνουμε χρήση του Δημοτικού Σταδίου, όπως έχουμε νόμιμο δικαίωμα από την από 16-11-2009 σύμβαση παραχώρησης αποκλειστικής χρήσης του Σταδίου.

Για την ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΠΑΕ

Νίκαινας Λουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ